MOHAMED OMAR: Vad är de så stolta över?

OPINION Nu sprids nyheten att slöjförbudet i Skurup fått motsatt effekt. Jag var skeptisk till en början. Det kan vara en pk-istisk psyop*, tänkte jag, i syfte att demoralisera sverigevänner.

Budskapet: allt motstånd är lönlöst, islamiseringen kommer att fortsätta.

Jag noterar att vänstertwittraren Eric Rosén, tidigare chefredaktör för Politism, delar denna nyhet. På något vänster ser han det kanske som en seger för de ”progressiva”.

Men det behöver inte vara en psyop. Det kan faktiskt vara sant att muslimska flickor och deras familjer känner ett behov av att trotsa förbudet. Antalet muslimska tjejer med slöja i skolan ska ha fyrdubblats på bara två månader. Skolans rektor förklarar det så här:

”400 procents ökning av flickor med slöja – det är resultatet. Jag tolkar det som att man är stolt över sig själv och sin kultur. Att man bestämmer över sig själv och sin kropp”, säger rektor Mattias Liedholm på Prästamosseskolan i Skurup till Aftonbladet.

De är stolta över sin kultur.

Vi svenskar har byggt upp ett rikt och trygg land som folk från hela världen vill flytta till. Men vi ska inte vara stolta. För då får vi höra att köttbullarna kommer från Turkiet och att Lucia kom från Italien.

Den svenska kulturen som producerat massor av genier – vetenskapsmän, uppfinnare, filosofer, konstnärer och poeter – är enligt Mona Sahlin ”töntig”.

Men invandrarna som kommer från efterblivna och misslyckade länder till vårt land – de ska vara stolta över sin kultur. Det är ju helt vrickat.

Var är de vetenskapliga framstegen i islamvärlden? Var är yttrandefriheten? En stor anledning till att dessa samhällen inte utvecklas är just islamisk fundamentalism.

Det är tydligen okej för dem som har mycket lite att vara stolta över att vara stolta.

Men det är inte okej för dem som har väldigt mycket att vara stolta att vara stolta. De, vi svenskar alltså, ska i stället känna skuld och skam över vår hemska rasism.

Och våga inte kalla något för svenskt – för allt har vi snott från andra.

Jag begriper helt enkelt inte vad dessa tjejer i slöja, eller de vuxna som drar i trådarna, är så himla stolta över. Bara det faktum att de befinner sig här och inte i Somalia, Irak eller Afghanistan, är ju ett erkännande av att vårt land är bättre.

Vårt land har blivit så bra som det är utan vare sig slöjor eller koraner. Kanske har vi till och med blivit så här bra för att vi sluppit slöjor och koraner. Över hela Sverige arbetar kvinnor – utan slöja – inom skolan och vården, polisen och rättsväsendet, inom universitetsvärlden och industrin med mera. De är intelligenta, kreativa, flitiga kvinnor som förtjänar respekt.

De är goda och kärleksfulla mödrar.

De skapar kunskap och rikedom. De gör Sverige välfungerande och tryggt.

En slöja gör ingen människa respektabel.

Vem har egentligen skäl att känna stolthet? Om man är så stolt över islam, att man känner att man demonstrativt måste bära slöja i skolan, finns det många islamiska länder man kan leva i. Ingen är tvingad att bo i det ”rasistiska” och ”islamfobiska” Sverige.

* ”Psyops är planerade aktiviteter som använder kommunikationsmetoder och andra medel riktade mot godkända målgrupper i syfte att påverka uppfattningar, inställningar och uppträdande för att uppnå egna politiska och militära mål.” (”Grundsyn: Informationsoperationer”, 2007, Försvarsmakten, M7739-350004).

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar