MOHAMED OMAR: En värld utan gränser kan hota mänskligheten

OPINION På Miljöpartiets hemsida kan man läsa att klimatfrågan är ”en av vår tids största utmaningar” som är ”avgörande för planeten”. Planetens överlevnad står på spel, menar de. Därför måste de till exempel göra plastpåsar dyrare. Och så vidare.

Miljöparti-ledarna Isabella Lövin och Per Bolund lyssnar på Greta Thunberg. De tycker att hon är klok. Greta Thunberg varnar för att världen kommer att gå under om inte koldioxidutsläppen minskas. Hon menar att vi står inför mänsklighetens största kris någonsin.

Miljöpartiets ledare, och deras guru Greta, ger intryck av att bry sig väldigt mycket om mänsklighetens överlevnad.

Därför är det märkligt att samma parti förespråkar en värld utan gränser. I partiprogrammet slår Miljöpartiet fast att fri rörlighet borde vara en mänsklig rättighet:

”Miljöpartiet de gröna har en vision om en värld utan gränser (…) Vi tror inte på länders rätt att välja sina invånare, vi tror på människors rätt att välja vart de vill bo.”

Det här partiet sitter i Sveriges regering.

Jag undrar om inte en värld utan gränser kan vara farlig. Coronaviruset, som uppstod i Kina, stärker mina farhågor. Man ser hur land efter land stänger sina gränser för att skydda sig mot virusets härjningar.

Tänk er en värld utan gränser, en värld där pandemier kunde spridas okontrollerat. Det vore en fasansfull värld. Och frågan är om mänskligheten skulle kunna överleva i en sådan värld.

Under migrationskoaset hösten 2015 var det flera migrationsaktivister som sa att vi inte kan göra något. Vi har inga möjligheter att stänga våra gränser. Det spelar ingen roll hur mycket islamism och jihadism som ”berikar” Sverige. Det finns inget vi kan göra, sa de. Massinvandringen från Afrika och Mellanöstern måste fortsätta.

Även vårt andra regeringsparti, Socialdemokraterna, har en liknande skrivelse. I partiets nu gällande principprogram står det att:

”Socialdemokraterna demokratisyn känner inga nationsgränser. Målet är global gemenskap”

Inga nationsgränser. Global gemenskap. Här ska man kunna lita på att ett sådant parti ska kunna ta ansvar för invandringspolitiken? Det kanske kan gå med på åtstramningar när nöden kräver det, men det långsiktiga målet är att avskaffa Sverige. Ja, det kanske låter som en överdrift, men det är vad inga nationsgränser betyder. Inga nationsgränser = inga nationer = inget Sverige.

Ett svenskt parti som vill avskaffa Sverige. Och miljoner svenskar röstar på det.

Kommer coronaviruset att leda till massdöd? Vi vet inte. Vi får se. Det kanske försvinner snart. Men vi vet att det inte är det första och inte heller det sista viruset som drabbar mänskligheten. Vi vet att det kommer fler. Och när den där riktigt fasansfulla pandemin bryter ut då vill jag inte leva i en värld utan gränser.

Då hoppas jag att vi inte styrs av partier med absurda utopiska drömmar. För då kommer vår framtid att likna en dystopi. Om vi har någon.

Det är som sagt inte sällan samma aktivister som varnar för mänsklighetens undergång – om vi inte gör något åt klimatet NU – som också skriker efter öppna gränser. De som gudarna vill förgöra gör de först galna.

BILD: Den sydkoreanska filmen The Flu (2013).

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar