Mohamed Omar: Slöjan är islams flagga. Där den är hissad, där finns islam

Mohamed Omar

OPINION När Skurup röstade igenom förbud mot slöja för flickor i förskolan och upp till åk 6 blev vissa muslimer sura. Dessa samlades utanför kommunhuset för att protestera. Där fanns också ett antal gammelsvenska godhetssignalerare som tagit på sig slöja i ”solidaritet” med offren för vad de sannolikt tolkar som det vita patriarkala, svenska samhällets förtryck av minoriteter.

En av de muslimska demonstranterna, Tasnim Raoof, sa:

”Det som är problemet med det här beslutet är att det fattas mot en specifik grupp, i det här fallet svenska muslimska kvinnor. Jag har ingen förståelse för rasistisk politik.”

Denne Tasnif Raof är ordförande i Malmös Unga Muslimer.

Hon yrar i nattmössan.

Förbudet riktar sig inte mot kvinnor, utan mot barn.

Hm… rasism har ingenting med detta att göra. Snarare tvärtom. Det hade varit rasistiskt att bara strunta i dessa barn. Nu visar man att man bryr sig lika mycket om dessa flickor med invandrarbakgrund som man bryr sig om vita gammelsvenska barn.

Barn mår inte bra av att tänka på sig själva som föremål för mäns lustar.

Den manlige läraren i skolan är inte först och främst en man. Han är en lärare. Det är så vi ska se på varandra i skolan, som lärare och elever. Jag tycker att det är kränkande för den manlige läraren att känna sig uppfattad som ett sexuellt rovdjur med intresse för små flickor. Det känns smutsigt.

Föräldrarna till dessa flickor som sätter på dem slöjor måste inse att de bidrar till att smutsa ner atmosfären i skolan. Det är en plats där man ska lära sig saker, ha trevligt tillsammans och utvecklas intellektuellt.

Slöjan är bara den synliga delen av ett helt paket. En del i paketet är att det finns en Gud i himlen som vakar över oss varje sekund och varje minut. Han sover aldrig. Han är aldrig tankspridd. Och han blir arg när kvinnor visar sitt hår. Då tar han inte emot deras böner.

Föreställ er ångesten hos en flicka som sedan födseln fått lära sig att Gud betyder allt, när hon känner att Gud är arg på henne, vänder sin rygg mot henne och inte tar emot hennes böner. Föreställ er att i denna världsbild också ingår tanken på ett fasansfullt helvete efter döden.

Fler slöjor i den svenska samhället betyder att islamiska fundamentalister blir glada. Deras självförtroende stärks. För slöjan är som islams flagga. Där den är hissad, där finns islam.

Frågan är hur man vill att Sveriges framtid ska se ut. Hur mycket islam vill vi ha? Finns det något islamiskt land i världen som man se som förebildligt? Saudiarabien? Somalia? Irak?

Det där är inte ”riktiga” islamiska länder, säger de fromma. Ok, visa mig ett som är riktigt! Det kan de inte, för det finns bara i deras fantasier. Men idealet finns i Koranen och i legenderna om profeten Muhammed.

Jaha, men idealen är ju i många fall värre än verkligheten! I legenderna om Muhammed hittar man harem, heligt krig, stening och slaveri.

De inte-riktiga islamiska länderna, som Somalia och Afghanistan, är faktiskt bättre än idealet. För där är inte slaveriet lagligt och institutionaliserat. Slaveriet är en vedervärdig kränkning av människans värdighet, bara det borde räcka för att diskvalificera ”idealislam”.

De icke-muslimska kvinnorna som sätter på sig slöjor i ”solidaritet”. Är de också solidariska med de andra tankarna islam? Tron på helvetets fasansfulla straff? Nej, den delar de inte. De träder bara tillfälligt in i islams värld, skickar ut en godhetssignal, sen träder de ut. Det kostar dem inget. De behöver inte leva sina liv under Guds strängt vakande öga. De behöver inte bry sig om vad som är halal och vad som är haram.

Det är lätt att sätta på sig en bit tyg. Men i samma böcker som påbjuder slöjan finns andra påbud som är minst lika viktiga för troende muslimer. Det är saker som dessa godhetssignalerare varken kan godta eller demonstrera för.

Men kvinnorna bär ju slöja av fri vilja. Och? Människor gör många dåliga saker av fri vilja. Det betyder inte att vi ska försvara eller hylla dessa handlingar. De flesta, sannolikt alla, som röstar på Sverigedemokraterna gör det av fri vilja. Men deras motståndare kritiserar dem ändå. Samma vänster som kritiserar sverigedemokrater dag ut och dag in, för en idé de valt själva, anser att man ska hålla käften om slöjan eftersom de muslimska kvinnorna har valt den själva …

De muslimska kvinnor som bär slöja har gjort ett dåligt val, anser jag. Liksom de muslimska föräldrar som satt slöja på sina flickebarn.

Förbudet mot slöjan i Skurup kan ge flickorna möjlighet att tänka själva och så småningom utveckla en egen identitet och en egen världsåskådning i stället för att tvingas in i en roll som ambassadörer för islam. Förbudet tar också ansvaret för ”synden” ifrån flickorna, så att de slipper både känna skuld och klandras av familjen och den muslimska församlingen.

De kan bli bemötta som individer. De kan välja själva när och hur de vill vara muslimer. Ingen kommer att veta att de är muslimer förrän de själva väljer att prata om det.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)