Ny podd: Domedagsprofeten Greta Thunberg

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 9/10) pratar Eddie (Mohamed Omar) med Jan-Olof Sandgren om fenomenet Greta Thunberg. Sandgren har tittat på tidningen Times lista över världens mest inflytelserika ledare 2019. Överst på listan finns den amerikanske politikern Nancy Pelosi, på andra plats Donald Trump och på tredje plats Greta Thunberg. Påven hittar man på plats nummer 15. Hon är ett barn, och man ska vara snäll mot barn, menar Sandgren. Men Greta är också en makthavare och måste därför få kritiseras. Eddie menar att den så kallade ”klimatkrisen” är en existentiell och psykologisk kris inom en viss grupp av människor i väst. Han berättar om när han råkade gå förbi en konstig klimatmanifestation i hemstaden i Uppsala. Sandgren och Eddie tar också upp humorns befriande roll och en hel del annat. Lyssna på podden i spelaren nedan: