Patrik Engellau: Är vi i krig?

Patrik Engellau

Om man – mot bakgrund av det senaste årtiondets sprängningar, skjutningar och attacker med handgranater – ber herr Google att leta efter frasen ”extremt för ett land som inte befinner sig i krig” så kommer han tillbaka med 183 000 träffar. Rätt många av dessa avser kriminalkommissarie Gunnar Appelgren och moderatledaren Ulf Kristersson som båda, kanske oberoende av varandra, fällt yttrandet, den senare under sommarens Almedalsvecka.

Det har exempelvis sprängts 116 handgranater på åtta år. Det är lite mer än en smäll i månaden. Även det övriga våldet har ökat kraftigt, skriver en kriminolog i Dagens Industri, ”skjutningarna har stått för runt 40 procent av det dödliga våldet på senare år. Det finns fortfarande en stor mängd illegala vapen och handgranater i omlopp. Det lär således bli värre innan det blir bättre”.

Inför det perspektivet vore det kanske bättre om Sverige slutade vara så trygghetsinvaggat säkert på att problemen kommer att gå över bara politikerna anslår lite större budget till polisen. När jag betänker hur länge problemen pågått och hur stadigt de ökat och hur tafatt Sverige fortsätter att hantera situationen så kan jag inte låta bli att undra om det inte vore bättre att erkänna att Sverige faktiskt befinner sig i krig, visserligen inte ett storskaligt krig, och inte ett krig som ödelägger välbärgade medelklassområden, men likafullt ett krig som alla verkar övertygade gradvis kommer att eskalera framöver.

Jag säger inte att polisen inte gör något. Det gör den. Den kanske till och med gör insatser som faktiskt, i varje fall lokalt, bromsar brottsutvecklingen. DI-kriminologen lovordar Malmöprojektet ”Sluta skjut” som ”bygger på direkt dialog med tongivande kriminella men också på att sätta hårt mot hårt när en skjutning ägt rum”. Kommissarie Gunnar Appelgren berättar i Polistidningen om flera framgångsrika projekt, till exempel ”Fittjakommissionen” som på 90-talet framgångsrikt återtog ett förlorat territorium i Norra Botkyrka från buset. Polisinsatsen Tore 1 i Södertälje i början av detta sekel var också en succé, förklarar Appelgren. Appelgren säger att han är övertygad om att det går att vända brottslighetstrenden – vad annars kan en högt uppsatt polis framföra i Polistidningen? – ”men för att passera ’tipping point’ i de utsatta områdena ser han att det också krävs 20–30 år av idogt arbete med mjuka frågor som skola, boende och arbetsmarknad”.

Jag vet inte vad ”tipping point” betyder i detta sammanhang, men jag vet vad 20 – 30 år av idogt arbete med mjuka frågor betyder. Det är precis vad Sverige sysslat med i 20 – 30 år utan annat än tillfälliga framgångar. En politik som sätter sin lit till ytterligare ett kvartssekel av sådant som skapat misslyckanden under det senaste kvartsseklet går inte att tro på.

Grundproblemet är, tror jag, att Sverige inklusive, eller kanske framför allt, politiker och myndigheter, anser att vårt land och dess institutioner är oförstörbara. Överheten förnekar problemen. Därför gör de inget annat än att prata för att lösa dem.

Vi tar inte landets öde och framtid på allvar. Därför skulle jag önska en annan anda och mentalitet som uppmuntrade till oro snarare än förtröstan. Bättre att utgå från att vi faktiskt är i krig och att kriget kommer att bli värre än att inbilla oss att vi inte är i krig och att det bara behövs tjugofem års förnyad socialpolitik för att allt ska lösas. Om vi lyckades vända vår skadliga förtröstan när det gäller nationens trygghet till den grad av ångest som uppvisas i fråga om det oklara och avlägsna hotet om klimatförsämringar så hade vi nog kunnat hantera situationen.

91 reaktioner på ”Patrik Engellau: Är vi i krig?

 1. S Eriksson skriver:

  Det ligger nog i betraktarens ögon att avgöra. Intressant är väl att Stefan L talade om att sätta in militär. . Men å andra sidan så blir det ju extremt dålig PR och betyg för den förda politiken och politikerna då.
  Så både ja och nej, om man kan svara så.

  Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Det kanske var fria händer för ‘pansargeneralen’ (tillika ‘historikern’) Arnstad som Svetsar’n hotade med, när han gaggade om att sätta in militären.

   Gillad av 1 person

   • EH skriver:

    Antar att det, i de områden som militären skulle sättas in, finns tillräckligt med vapen, granater och sprängämnen att bjuda motstånd.

    Gilla

  • Nisse i Hökarängen skriver:

   Ja, vi är i krig.
   Skillnaden är bara att EU inte tillåter amerikanska vapenlagar, annars hade svensken beväpnat sig till tänderna.
   Det är dags sluta lyssna på klimatidioterna nu.

   Gillad av 6 personer

  • MartinA skriver:

   Stefan L säger militär för att det låter radikalt. Det får en ordinär Svensk åsna att tänka, jaja, han tar verkligen det här på allvar.
   I verkligheten är militär oanvändbar för polisiärt arbete. Militär kan döda människor. Ej selektivt omhänderta och kontrollera människor.
   Så Stefan L ägnar sig i vanlig ordning åt innehållslös signalpolitik.

   Gillad av 6 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Löfvén leker med elden. Grundbulten i SAP:s maktinnehav sedan 1932 är myten om Ådalen -31. Denna myt innehåller bland annat den delmyt du återgiver, att militär aldrig får sättas in i inrikespolitiken. (Skall återgivas med darr på stämman!)

    Om Löfvén går vidare i denna riktning, vilket han förstås inte kommer att göra, så riskerar han att draga ut denna grundbult. SAP blir inte längre de sansade utomstående goda som tager avstånd från båda sidor i det kommunistiska upproret i Ådalen -31 som lyckligtvis stoppades av rättsstaten. I stället solidariserar sig SAP med Mesterton och med dem som gav honom befälet att stoppa lynchningen av hederliga arbetare med alla till buds stående medel. Det kommer som sagt aldrig att ske.

    Löfvéns trovärdighet är i detta uttalande, mirabile dictu, who’d’ve thought it, lägre än vanligt.

    Gillad av 3 personer

   • Niklas R skriver:

    @Fredrik
    Det är inte riktigt sant.
    Sanningen är att vid tidpunkten för Ådalen så förkastade SAP händelsen som ett resultat av de socialistiska extremister från kommunisterna och syndikalisterna som drev på hela händelseförloppet. Inga från SAP var heller med på begravningarna och så vidare.

    Det var först på 70-talet som SAP anammade Ådalen och gjorde, som SAP gjort så många gånger förut i historien, en historierevision och gjorde det till en socialdemokratisk händelse. Detta eftersom partiet tappade mark och behövde något som förenade partiet med VPK och som skulle ge dem sympatiröster.

    Gillad av 1 person

   • Lennart skriver:

    Titta på Filippinerna där myndigherna skjuter först och frågar, sen, likadant i Brasilien där folk jublar när polis skjuter ihjäl en kriminell. Är vi på väg dit?

    Gilla

  • miketheviking skriver:

   När Kling&Klangpolisen i Malmö varnar Folket för att gå ute på kvällar och nätter (eftersom det kan ligga sprängladdningar här o där) så undrar man hur det är beställt med förstånndet inom den <genuscertifierade kåren…

   Man varnar inte Folket. En normal stat ska istället gå ut och varna buset med att om man påträffas med vapen, bomber eller annat sattyg så skjuts man på plats och hämtas av Återvinningen morgonen efter.

   Det är oerhört enkelt att ingjuta skräck i gangsters. Staten har våldsmonopol som nu utmanas.
   Om man inte då krossar tomaterna och passerar dem så är Statens makt över.

   Gillad av 1 person

 2. S Eriksson skriver:

  Vissa påstår att politikerna tar lätt på eller inte ens kännas vid de utmaningar landet står inför. Då blir det svårt att ta itu med det också.

  Gilla

 3. A skriver:

  Om inte svenskarna slutar önsketänka så kommer de att bli av med precis allt. Det ligger inte i framtiden utan processen pågår nu hela tiden gradvis. Vi behöver inte fantisera om hur det går till utan bara se med ögonen. Mer av samma och det är bara att lämna ifrån sig nycklarna tillslut. Vänstermänniskorna är fredade eftersom de levererar stöldgodset och förråder sitt eget folk.

  Mvh A

  Gillad av 18 personer

 4. Tomas skriver:

  Den hysteriska tonen i klimatfrågan är säkerligen grundad på att man vill få folk att titta åt ett annat håll när medborgarna blir sprängda, skjutna, våldtagna, misshandlade, rånade och utnyttjade av bidragsfuskare. Då är det logiskt att de som skriker högst i klimatdebatten är ansvariga för all annan skit som de heller aldrig kan åtgärda. Kom ihåg imorgon 13.00 Sergels torg, vabba för sjuka Moder Svea.

  Gillad av 16 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Absolut. Det är STV/SR/AB/DN s viktigaste agenda. Att mörka och tona ned våldet och samhällsproblemen och istället fokusera på den yttre fienden: Vita män som orsakar CO2 utsläpp och förstör klimatet.
   Det är en ren propagandamaskin som folk möter när de trycker på på-knappen för att höra nyheterna eller slår upp tidningen och lutar sig tillbaka i fåtöljen för att läsa nyheterna, som alla jag någonsin känt, gjort och gör enligt invant livsmönster. Alla mina släktingar och vänner kollar in nyheterna och har alltid gjort så. Min pappa brukade höra på ekot varje timme i radio var han än befann sig. Jag har ärvt vanan. (Har dock nu slutat för blodtryckets skull). I bilen slår man på ekonyheter vid hel timme. Vad hör man? Ja inte det viktigaste som hänt i världen, utan moralpropaganda. Utvalda nonsensinslag om någon udda jämlikhetsfråga eller något klimatsnack. Inte det som verkligen hänt och verkligen är relevant. Skott och döda i Stockholm, och dramatisk polisjakt förbigås på några sekunder. Om förment dålig ost från Cypern kan man prata i flera minuter.
   Public servicemedia liknar en dålig verklighetsfrånvänd skvallertidning , eller för all del radio Moskva 1970 i sin irrelevans. Verkligheten hålls borta. En problemfri rosenskimrande utopi beskrivs i stället och fokus riktas åt annat håll. Liksom Ayatollorna som riktar hatfokus mot USA, den stora satan för att få folk glömma den in(hemska) situationen.

   Gillad av 8 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Ja, i morse i bilen: Greta talar inför kongressen i USA. Soundbite med Greta. Förklaring att eftersom Sverige producerar mindre koldioxid än USA, så spelar det ingen roll att USA producerar mindre än Kina och Indien.

    Glasklart, Greta! Jag kan se logiken med mina blotta ögon!

    Vilka nyheter valdes bort för att denna idiotiska propaganda skulle kunna sändas i stället?

    Gillad av 6 personer

 5. Bo Svensson skriver:

  Villkoret för en väl fungerande marknadsekonomi är kostnadstäckning. – Produktionen skall betala sina produktionskostnader, trafikanterna skall täcka trafikens kostnader, bedrövelse och förluster tillföljd av missöden skall täckas genom krav på försäkring för riskabel verksamhet.

  Även den bedrövelse och de förluster kriminaliteten orsakar bör kunna täckas via försäkringar. – Med generellt krav på försäkring mot att begå brott skapas de rätta incitamenten för att inför sin ekonomiske garant framstå som tillhörande lågriskklientelet för att få låg försäkringskostnad.

  Med denna regelskärpning får man legalt stöd för begränsning av deras rörelsefrihet som inte klarar sina försäkringskostnader.

  Rekommenderar ett generellt skattefinansierat belopp som hjälp med försäkringskostnaden. – Att bjuda dem på som vi känner samhörighet med, efter att vi tagit makten över våra skattemedels fördelning.

  Gillad av 1 person

 6. Erik2 skriver:

  Kan inte annat än hålla med. Tragiskt nog. F ö noterar jag att det gick inte många timmar efter det att Sverige hade en ny utrikesminister tills att USA hade en ny ambassadör utsedd.

  Gilla

 7. Ingvar Froberg skriver:

  Kan vi inte skaka fram en 16-åring som ser ut som en 12-åring som kan skolka från skolan, sittstrejka på Cyklopernas ö och säga ”I want you too panic”.
  Möjligen då, möjligen, möjligen kommer de folkvalda cykloperna att göra något. Kanske börjar de med att beskatta innehav av handgranater och automatvapen eller något annat smart i linje med deras tidigare prov på tankeförmåga? Det är lätt att raljera, sorry, men jag ser ingen ljusning i sikte. Än.

  Gillad av 11 personer

 8. Erik2 skriver:

  En annan vinkling på detta med passiviteten. I Henrik Berggrens läsvärda Pamebiografi redogörs på ett ställe för den optimism som fanns i samhället under tidigt 1950-tal. Sociologerna visade att den allmänna meningen i samhället, i alla samhällsklasser, var att den som var flitig och duktig kunde komma fram i samhället. Jag är helt säker på att 99 procent idag inte skulle hålla med om det. I all sin enkelhet säger detta nästan allt om det socialistiska paradiset vi lever i. De styrande lever i en fantasi.

  Gillad av 6 personer

 9. Jan Andersson skriver:

  Varje våldtäkt och skjutning med etniska förtecken är ett krig för dem som drabbas. Så enkelt är det. I krig skall vi försvara oss till varje pris, till siste man sista blodsdroppen. Inte försöka ”förstå”.

  Gillad av 13 personer

 10. Observatör skriver:

  Skall man på allvar kunna bekämpa den aktuella våldsbrottsligheten måste man bejaka följande fakta: 1 Benägenheten att begå våldsbrott beror i hög grad på genetiska faktorer 2 De aktuella våldsbrotten utförs nästan uteslutande av personer vars familjer importerats från fjärran land. 3. Benägenheten att begå våldsbrott avtar ganska fort med åldern. Slutsatserna borde bli 1. Sociala insatser har en mycket begränsad effekt 2. Invandringen bör kraftigt begränsas 3. De unga männen som det är frågan om bör i första hand repatrieras till ursprungslandet, i andra hand låsas in så mycket som möjligt fram till 25-årsdagen. De aktuella förhållandena förnekas tyvärr ofta av outgrundlig anledning av sociologer och politiker.

  Gillad av 13 personer

 11. Östrahult skriver:

  De enda konkreta resultaten inom politiken av detta är två:

  • Säkerheten har förbättrats kring Rosenbad och Riksdagshuset
  • SÄPO har köpt bepansrade BMW åt den politiska eliten, det råkade blir en korruptionsaffär också, men det är sånt man får ta

  Gillad av 9 personer

 12. Aurora skriver:

  Lagar ska skärpas. Och M Johanssons fokus är fortfarande att det är budbäraren som ska straffas. Först var Damberg och Johansson pliktskyldigast ute och ryade men vid senaste automatskjutningen där, istället för de tilltänkta, två oskyldiga (taxichaufför och musikstudent) blev träffade har man gömt sig och tiger. Man har helt enkelt inget att säga. Allt medan kunniga ropar på åtgärder så fortsätter vänstermedias ledarhantlangare att att stoiskt hävda att straffskärpningar är fel väg.

  Gillad av 4 personer

 13. Kennet skriver:

  ” Om vi lyckades vända vår skadliga förtröstan när det gäller nationens trygghet till den grad av ångest som uppvisas i fråga om det oklara och avlägsna hotet om klimatförsämringar så hade vi nog kunnat hantera situationen.”

  Bra tänkt och skrivet. Om CO2 är det enda som är vetenskapligt säkert, att det gynnar växtligheten. Skördarna har ökat med 20-30% de senaste 100 åren enbart tack vare ökad CO2.

  Trots detta så tog staten ut 24 miljarder i CO2-skatt under 2018. Man beskattar något som man vet är bra för växtligheten, ökar skördarna, sänker priserna på mat och minskar svält.

  Varför inte ISTÄLLET införa en särskild brotts-skatt på 24 miljarder och med den skicka hem kriminella, bygga fängelser och ge poliserna höjda löner. Och göra ett alexanderhugg i rättsväsendet och anställa folk som vill sätta dit buset istället för att vårda dem.

  Använd sedan den nya plastpåseskatten till bättre vapen och ammunition till polisen.

  Gillad av 4 personer

 14. Mythbuster minigun skriver:

  Mycket bra, man kan fråga sig varför politiker NÅGONSIN tog landets öde på allvar? För nästan omedelbart inträder problemet med skin-in-the-game, politiker blir som kvartalskapitalister som parasiterar på företaget de jobbar åt istället för att agera som långsiktiga ägare, och varje CEO, eller regering, måste motivera sin existens så man expanderar sen sparkar, och inget får högre prioritet än den egna kompensationen och karriären.

  Att politiker förr till dels tog ansvar berodde på något annat, en kultur, en religion, en moraliskt paradigm, så i den mån socialdemokrater tog ansvar förr som vissa vill tro så GICK DET EMOT DERAS EGEN DOKTRIN. Idag är politiken så inrättad att det är en väg till parasitism och detta kommer inte att brytas inifrån systemet. Parasiten vill så klart ha det så här.

  Jag återkommer till hur detta kan brytas? Tre vägar nämns, en är att folk vaknar upp och tar det röda pillret och ser den hemska verkligheten, detta kan sägas är DGS metod och huvudspår. En annan är via våld, men det är svårt att se att detta blir som annat än fis i rymden, det är helt enkelt inte realistiskt, oaktat eventuella moraliska hänsyn. Skatterevolt nämns också, men för det så måste väl folk först vakna och sätta landets framtid före sin privatekonomi. Exemplet Grekland visar också att de styrande kan låna i sitt folks namn mycket länge och på så vis hålla skutan flytande. Att bli livegen till EU kommer väl inte att hjälpa?

  Tecknen tog slut. Återkommer.

  Gillad av 6 personer

 15. Gerhard Miksche skriver:

  ”Vi tar inte landets öde och framtid på allvar.”

  Så sant, fast det går att konstatera en viss yrvakenhet hos somliga. De som hindrar att folk får upp ögonen på riktigt är att de som förordar att grogrunden för kriminaliteten och omdaningen av samhället undanröjs rutinmässigt åsätts rasist- och naziststämpeln i alla dess varianter. Som generöst tillhandahålls av organisationer och enskilda personer inom och utanför riket. Såsom när DN rutinmässigt använder sig av holocaustöverlevaren Hédi Fried för att sätta SD i skamvrån. Antalet exempel är legio, jag nöjer mig med ett: https://www.dn.se/kultur-noje/hedi-fried-sverige-har-blivit-ett-land-dar-jag-inte-langre-vet-om-jag-far-hjalp-nar-jag-hotas/. Mot det enda parti som i åratal pläderat för kraftåtgärder sätts in för att stävja det våld mot svenskar i allmänhet och judar i synnerhet som blivit vardagsmat. Som med få undantag utövas av utomeuropeiska invandrare. Som välkomnats och stötts av samma kretsar som nu högljutt beklagar sig över resultatet.

  Gillad av 7 personer

 16. svenne skriver:

  ”Bättre att utgå från att vi faktiskt är i krig och att kriget kommer att bli värre än att inbilla oss att vi inte är i krig och att det bara behövs tjugofem års förnyad socialpolitik för att allt ska lösas.”

  Det sker nu en kapplöpning mellan illegala krafter som successivt – enligt de små stegens tyranni – mal ner vårt civiliserade samhället till barbarnivå och de som vill motverka denna utveckling. Den av dessa båda kontrahenter som besitter den största målmedvetenheten, det största våldskapitalet och den största enigheten om vad som skall uppnås är definitivt inte svenska staten som nu, i formell mening, äger våldsmonopolet.

  ”Men för att passera ’tipping point’ i de utsatta områdena ser han att det också krävs 20–30 år av idogt arbete med mjuka frågor som skola, boende och arbetsmarknad.”

  Ett sådant uttalande ger enbart de illegala nedbrytande krafterna ett andrum som kan utnyttjas för statens gradvisa förlust av territorium, respekt för stiftade lagar och cementerande av oönskade företeelser som t.ex. hedersvåld och omskärelse. Jag tror att vi för ganska länge sedan har passerat ”tipping point” och vi är nog flera som delar denna åsikt.

  Gillad av 3 personer

 17. MartinA skriver:

  När befolkningsutbytet är slutfört kan vi förvänta oss en våldsnivå liknande den nya befolkningens ursprungsområden. Eller snarare betydligt högre under en övergångsperiod. Till exempel är befolkningsutbytet inte homogent, det kommer grupper från många olika platser, om än dock med snarlik våldsnivå. Friktionen mellan dessa grupper lär leda till högre våldsnivåer än till exempel Afghanistan och Syrien. Men efter några decennier eller hundra år och ett eller två Libanonliknande inbördeskrig kan vi förvänta oss att våldsnivåerna sjunker ner till vad som är normalt i till exempel Afghanistan.
  En annan övergående effekt som gör att vi kan förvänta oss högre våldsnivåer än i ursprungsländerna medan folkutbytet pågår är att lagstiftningen i Sverige är anpassad efter en Svensk befolkning. Sharia lag eller motsvarande samt de kulturella attityder som upprättar en terrorbalans i samhället har ännu ej etablerats på bred front. Så det kommer krävas en ganska lång anpassningsperiod innan en sådan gynsam terrorbalans kan upprättas.
  Vi kan alltså förvänta oss att våldsnivåerna i samhället fortsätter stiga tills de är betydligt högre än i ursprungsländerna. Och sedan en lång period av sådana våldsnivåer för att sedan sjunka tillbaka neråt mer normala nivåer. Normala för Afghanistan alltså.

  Gillad av 6 personer

  • .Utlandssvensk. skriver:

   Mycket bra sammanfattning, Martin! Så ser verkligheten ut!

   Det finns också väldigt mycket empiri som tydligt bekräftar det du skriver, dvs. om man byter befolkning så byter man också samhälle. Det enklaste sättet att bekräfta detta är att titta på utfallet i alla tidigare vita områden som har bytt till svart befolkning. Det spelar ingen större roll om det är en förort eller en stad eller ett helt land, det blir alltid ungefär samma resultat.

   Vidare gäller att det spelar noll komma noll roll hur många poliser och hur långa straff man har, utfallet blir likväl detsamma. Detta verkar vara väldigt svårt att acceptera för många, men likväl är det ett helt glasklart faktum. Om man tänker efter lite, är det dock inte så svårt att förstå.

   Om man har ett område med 100 tusen somalier, så spelar det ingen roll om man låser in 100 eller 5 hundra eller 5 tusen. Området kommer att vara precis lika farligt och lika sunkigt i samtliga fall. På samma sätt spelar det ingen roll om man har hundra eller tusen poliser i området. Detta har visats om och om igen, men likväl verkar många tro att det är möjligt att uppnå ett helt annat utfall i just Sverige. Glöm det, det går inte.

   Det enda som spelar roll är hur separerade somalierna är från andra grupper. Desto högre grad av segregering, desto mindre skada uppstår i andra områden. Dessvärre ängnar sig den svenska staten åt motsatsen till segregering och strävar efter att sprida ut migranterna i samtliga områden. Även i detta fall går det att förutsäga vad resultatet kommer att bli, baserat på erfarenheter från andra länder. De vita svenskar som kan, kommer att lämna landet. De som inte kan, kommer att bli en hunsad minoritet i ett MENA land och de kommer att möta ett rent fruktanvärt öde.

   Gillad av 5 personer

 18. Dandersan skriver:

  Om det är krig så måste våra myndigheter bli mer samarbetsvilliga.
  UG i SVT igår visade hur Sos tar omhand en minderårig återfallsförbrytare med syftet att hålla polisen på avstånd. Det gör de alltför nitiskt. Polisen blir inte ens informerad om placeringar eller omplaceringar.
  Kanske dax att nyttja HELA samhällets resurser mot ett gemensamt mål!
  Samarbete mot buset!

  Gillad av 1 person

 19. MartinA skriver:

  Sen, det har kommit fram, till exempel genom Project Veritas avslöjanden, att Google kontrolleras av precis den sorts globalister som orsakar de samhällsförändringar som DGS är tillägnat att diskutera. Och att Google hämningslöst manipulerar sina algoritmer och sökresultat av politiska skäl. Det är alltså önskvärt att göra en liten ansträngning för att undvika att tala om att ”googla” och dylikt eftersom Google redan har en sån dominerande ställning. Kanske skriva internetsöka eller söka istället?
  Personligen använder jag duckduckgo.com som min förstahandssökmotor. Den är faktiskt riktigt bra. Och om jag inte får tillfredsställande resultat så går jag över till Google. Bara ett litet bidrag till kulturkriget.

  Gillad av 6 personer

  • Richard skriver:

   Precis!!! Detsamma gäller facebook och twitter som ska skys som pesten. De försöker få samma makt över internet som de redan har över msm.

   Det faktum att google och facebook fick en massa gratis reklam i msm i början, samt att det gjorts spelfilmer om bägge, vittnar om att det satsats mycket på detta.

   Gillad av 1 person

 20. Nysralk skriver:

  Kanske dags för undantagslagar? I så fall föreslår jag att undantagslag införs även i rättssalen på så sätt att beviskraven för fällande dom sänks. Det är bättre att några få oskyldiga fälls i domstol än att många oskyldiga far illa i samhället.

  Gillad av 1 person

 21. rolerix skriver:

  Inbördeskrig enligt Wikipedia: Det handlar ofta om en gerilla (ungdomsgäng med invandrarbakgrund) som kämpar mot regeringens polis och militär.
  Ett inbördeskrig kan vara en fas i en statskupp eller revolution, där parterna strider om att regera landet (islamism, sharia).
  Det kan också vara ett separatistkrig eller frihetskrig där en del av ett land (särskilt socialdemokratiska områden) strävar efter självständighet.

  Gillad av 2 personer

 22. Jaxel skriver:

  Instämmer. Det är häpnadsväckande hur länge man kan hävda att mer av samma attityd och samma politik kan lösa problem som eskalerat under 20-30 år. (Gäller inte bara kriminaliteten.)

  Det första man måste göra är förstås att införa, ett tillfälligt, stopp för asylinvandringen. Det löser förstås inte problem, men motverkar i alla fall ett fortsatt eskalerande. En diskussion om detta kommer dock förmodligen att fortsätta att vara bannlyst i det offentliga samtalet. Men vem vet – nånstans kanske en gräns passeras.

  För övrigt noterade jag redan innan slutklämmen att herr krönikören lät nästan identiskt lik Klimat-Greta.

  Gillad av 1 person

 23. Stefan Sewall skriver:

  Vi behöver en riktig polis. Vi behöver en armé att hjälpa polisen. Vi behöver resoluta snabba fysiska utvisningar av dömda importerade kriminella. Ut direkt med flyg och båt. Inte bara i teorin, på papperet. Vi behöver rensningar av infekterade fientliga områden. Vi behöver förbud mot all religiös extremism. Nedläggning av mot vår kultur och vårt samhälle fientliga spion- och propagandacentraler, dvs onda predikolokaler där onda tankar predikas på främmande språk som innebär de facto kryptering för svenska poliser eller observatörer. Förbud mot antisvensk aktivitet.
  När McCarthy jagade kommunister i USA 1950 jagade han ”oamerikansk” aktivitet. Kommunisthotet var då enormt med Koreakrig och Berlinblockad och Kinarevolution och Vietnamkrig och 4 miljoner män stor RÖD armé bakom muren i Tyskland med 100 000 tanks stor Warszawa-paktstyrka redo att när som helst storma in och ta hela Europa. Stalin hade också fått atombomben av spionerna Claus Fuchs och Ted Hall. Då var det befogat att jaga kommunister, spioner, femtekolonnare på hemmaplan. Det klagades då på McCarthy, men när han fick författare och regissörer avstängda från mediejobb är det likvärdigt med dagens läge i Sverige.
  Lärare, men även busschaufförer, får sparken för sina åsikter i Sverige idag. Man har alltså accepterat och välsignat McCarthys principer. Man ska ha sparken om man har fel åsikter.Vi borde nu ena oss och försvara vår existens och jaga ”osvenskhet” i analogi med McCarthy i stället.

  Gillad av 3 personer

   • A skriver:

    Ja det har jag tänkt på många gånger Fredrik. Men de lyckades sabla ned honom. Den eviga kampen pågår hela tiden, men de hederliga är så löjligt omedvetna. De önsketänker, det är hela grejen. Ständigt blåsta, som ett konstant tillstånd, men fattar ändå inget. Det bara pågår. Och de utgår från att ondska är uppenbar, utan förklädnad. Det är en viktig sak vi borde tänka mer på.

    Mvh A

    Gilla

 24. Christer L skriver:

  ”Appelgren säger att han är övertygad om att det går att vända brottslighetstrenden – vad annars kan en högt uppsatt polis framföra i Polistidningen? – ”men för att passera ’tipping point’ i de utsatta områdena ser han att det också krävs 20–30 år av idogt arbete med mjuka frågor som skola, boende och arbetsmarknad”.”

  Med andra ord är Appelgren lika uppgiven som finansministern, när hon säger att invandringen har en potentisal på lång sikt som är bra för Sverige. Betydelsen är i bägge fallen att förr eller senare så kommer det inträffa en vändning till det bättre. Och därför kan de själva fortsätta som tidigare utan att ändra sig. De gör ju allt de kan, tycker de. Antagligen lurar de sig själva på så vis – och andra – att fortsätta bidra till den förintelse av Sverige som om inte utvecklingen bryts kommer att inträffa inom ett halvsekel. Vad kan svearnas rike därefter komma att kallas, när utvecklingen tillslut passerat ”tipping point”? Nå, den dagen, den sorgen, vi kommer ju inte att leva då, Appelgren, Magdalena och jag.

  Gillad av 2 personer

 25. Agnew skriver:

  Den amerikanske ex-polischefen Rick Fuentes är förvånad över alla sprängdåd i Sverige. Det är inget som förekommer i USA, säger han till Expressen..

  Det är ingenting som han alls har sett i USA.
  – Jag har inte sett en granatattack. Det har inte hänt. Vi har inte sett användning av sprängämnen i mord och skadade personer, det har inte inträffat. Det är en nivå av våld som vi inte sett.

  Han förklarar också att det är mycket svårare för polisen att hantera våldet som sker med hjälp av sprängningar, men att det definitivt finns åtgärder som kan fungera mot pistolvåldet.
  Gängvåldet nu nått sådan nivå att det ”sätter skräck i Sverige”.

  Morgan och Damberg har inte kommenterat den sista skjutningen där två oskyldiga blev träffade.
  Samtidigt har 7 parti mötena om åtgärder mot våldet gått i stå.

  Måste väl vara knivigt att ta till krafttag samtidigt som man vill behålla röstboskapen.

  Gillad av 3 personer

  • Palle9 skriver:

   Agnew: Hörde också detta på radions P1. I svenska medier framhävs ständigt det negativa med USA:s vapenlagar – alltför många vapen ute i samhället vållar förvisso problem. Men våra grova brottslingar är väl så välbeväpnade som motsvarigheten i USA … Orsaken till att tillgången till vapen av olika slag (för de kriminella) är så riklig i vårt land står väl dels att finna i den helt bristfälliga gräns/tull-kontrollen, dels i Bildt/Westerbergs massinvandring från forna Jugoslavien, det är den vägen som en stor del av vapnen kommit och kommer in i landet.
   Numera är det dock inte den s.k. Juggemaffian, som dominerar den kriminella scenen, utan utomeuropeiska gäng.

   Gillad av 1 person

 26. Leif Stern skriver:

  Det verkliga kriget som kommer att innebära tusentals döda står för dörren.
  Svår elbrist är nu en situation berörda myndigheter räknar med kommer att kunna inträffa även utan extrem kyla. Man planerar då att koppla från elabonnenterna under några timmar i taget i
  område efter område. Detta kräver att elabonnenterna kopplar från all elvärme då avstängning
  sker. Inkoppling kan inte ske med full förbrukning anslutning. Tyvärr har myndigheterna inte brytt sig om att sprida denna information till elabonnenterna. Sker frånkoppling under extremkyla kommer frånkopplade områden inte kunna kopplas in igen utan villorna utan annan värmekälla
  kommer att kylas ut snabbt med sönderfrusna vattenledningar och värmesystem och omfattande vattenskador. Människor med elbilar kan inte lämna hemmet utan kommer att frysa ihjäl. Det finns ingen plats att fly till från kylan och ingen vågar tala klarspråk om vad pagens
  miljörörelse ställt till med. MSB begriper inte.

  Gillad av 3 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Jag har ju redan skrivit att så går det inte till. Alltså när områden ska kopplas in efter att strömmen försvunnit. Planerat eller oplanerat. Jag bor i ett område där de flesta har elvärme. Strömmen har faktiskt försvunnit, även mitt i vintern. Inte ofta, faktiskt ytterst sällan. Men jag kan konstaterar att elbolaget slår på strömmen stadsdel för stadsdel. Jag bor högt så jag kan se det även om bolaget senare även berättat det på sin hemsida. Så ingen info om att varje husägare måste gå runt och slå av sina element när strömmen går. Sprid inte felaktig info.

   Gillad av 2 personer

 27. uppstigersolen skriver:

  Igår såg jag Uppdrag Granskning. Det handlade om en filur, ”Hassan”, som nu sitter i finkan men snart är ute igen. Sedan han var 9 – 10 år har han begått allt värre brott. Rån, hot, våld samt bilstölder. Det hela varvades med filmbilder där han tjuvtankar stulna bilar, kör på fel sida i trafiken, slår ner folk och beter sig på ett sätt som i mina ögon skulle rendera livstids inlåsning. Eller kanske terminering av hans liv. Intervju på fängelset visar att han inte ångrar nånting och han säger rent ut att när han kommer ut om en månad så fortsätter hans liv som förut. Dessutom intervjuer med socialtanter (manliga) som givetvis tror att mer gullande löser problemet. I tio år har fa——-et fått hålla på. Hur många människor som fått men för livet, fysiska eller psykiska vet jag inte men en person är en för mycket. Polisen säger att han är bara en av många. Vill svenska politiker lösa problemet? I he—-e heller.

  Gillad av 5 personer

  • Björn skriver:

   ”Hassan” är en av det ”Sociala Komplexets” bästa ”kunder”! Hur många har inte fått, får och kommer att få, sin utkomst från handläggandet och logistiken runt denna degenererade varelse…..?! Och det uppenbara, att hans och liknande figurers framfart, stör, förstör eller tom släcker livet för tusentals andra medborgare, verkar fortfarande inte besvära ”vår” Regering nämnvärt…..

   Gillad av 5 personer

  • cmmk10 skriver:

   ”Hur många människor som fått men för livet, fysiska eller psykiska vet jag inte men en person är en för mycket.”

   Han kanske får samma karriär som Paulo Roberto. Kungen av Kungsan har förstört livet för mängder av pursvenskar, då de har blivit nedslagna utan någon direkt orsak, annat än att han ville visa sig stöddig.

   En vacker dag så är Hassan en mysfarbror som lagar mat i SVT, deltar i Fångarna på fortet eller något annat lekprogram. Kanske t o m någon ”arg snickare” kommer hem och renoverar hans hus? 😉

   Gillad av 2 personer

 28. Rolf H Carlsson skriver:

  Sverige står återigen vid avgrunden – som 1808-1809 – och av samma skäll. De som fått förtroendet att styra landet smiter undan. Men jag ser ingen räddande ängel i kommande som Bernadotte blev den gången.

  Gilla

 29. Att närma sig en 'tipping point' skriver:

  Vid åskväder söker vi skydd. Ingen vill träffas av blixten. Vi behöver alla trygghet för att fungera väl. Människor står inte still i personlig utveckling och i framåtskridande. Den yttre världen tränger alltid på och förändrar oss.

  Under första världskriget regnade granater ned över männen i skyttegravarna. De fick se hur kamrater slets i stycken. Vissa överlevare hamnade efter det i ett permanent stresstillstånd – fast granatregnet upphört sedan länge.

  Vad sker med oss när våld och otrygghet eskalerar och långsamt omvandlar vår vardag? Utvecklar inte även vi våra ångeststörningar? Som kommer att likna ett posttraumatiskt stresstillstånd? Drabbas inte även vi av mentala förändringar, när vår egen sårbarhet blir till en följeslagare? Hur länge orkar en sann humanist eller pacifist hålla emot? När sprängs även i hans eller hennes världsbild sönder och samman?

  Vi har mycket lätt för att använda nuets ögonblick som referens. Men mänskliga referenser är alltid utsatta för förändringar. Det som var omöjligt i går – kan bli till en nödvändighet i morgon. Det är den rörelsen som tar oss närmare en mental ’tipping point’. Som i sig kan trigga fysiska aktioner. Frågan är om dagen politiker inser den faran? Att det är nu vi måste trycka på bromsen – om vi vill våra barn och barnbarn väl – och oss själva.

  Gillad av 1 person

  • pllay skriver:

   Vi, och samhället, utvecklas likt en flipperkulas rörelse, full fart i en riktning tills rörelseenergin tar slut eller vi stöter på motstånd, sedan full fart i nästa osv.
   Ibland tillförs energi i form av tekniska paradigmskiften och ibland slinker kulan ner och försvinner, spelet är då slut, vår och vår civilisationens död.

   Gilla

 30. Niklas R skriver:

  Finns en enkel lösning om riket är redo att genomgå ett stålbad och sätta hårt mot hårt både inom och utom landet.

  Första är ändring av medborgarlagen där en svensk medborgare inte får vara medborgare i ett annat land, i sådana fall upphör det svenska medborgarskapet. Eftersom utlänningar som får barn i Sverige automatiskt överför sitt medborgarskap till barnen blir även dessa utländska medborgare.

  Personer som vill bli svenska medborgare måste säga upp alla andra medborgarskap och påvisa att dessa är annullerade innan de kan bli svensk medborgare. Oredliga personer kan inte bli svensk medborgare, alltså minderåriga utlänningar som begår brott kommer aldrig att kunna bli svensk medborgare.

  Därefter ändras utlänningslagen så att utländska medborgare som döms för brott med fängelse i straffskalan ska utvisas. Det innebär att t.ex. en irakier skulle överföras till ett irakiskt fängelse när han suttit av två tredjedelar av strafftiden.
  I fall där de endast döms till böter eller villkorligt omhändertas de av gränspolisen och skickas hem omgående när domen vunnit laga kraft.
  För att göra detta möjligt ska Sverige använda sig av sin biståndspolitik, finans- samt viseringspolitik för att få länder att ta emot sina medborgare. Länder som vägrar blir av med eventuellt bistånd och deras medborgare får inte visum till Sverige. Sverige är mycket attraktivare för Afghanistan, Irak, Iran, Syrien, Marocko, Algeriet, Libanon, Turkiet etc, etc än vad dessa länder är för Sverige.
  I andra hand upprättar Sverige transiteringscenter i Afrika, Mellanöstern och Asien dit de personer som är ”statslösa” eller vägrar samarbeta skickas. I princip en landningsbana med stängsel runt om dit flygplanet landar, utlänningarna lastas av och får gå ut genom grinden. Landet(s ledare) i fråga får, säg, 1000 USD per person de tar emot.

  Med denna lagstiftning skulle gängkriminaliteten i stort sett försvinna på ett år. Lägg därtill funktioner som kronvittnen med mera och den organiserade brottsligheten i landet skulle implodera när majoriteten av deras våldskapital blir hemskickat så fort de blivit gripna. Samt att majoriteten av alla knarkmissbrukare också skickas hem och på så sätt försvinner marknaden i landet.

  Gillad av 7 personer

  • Mythbuster minigun skriver:

   Jag hade önskat att motsvarande tankemöda ägnades åt hur vi kan nå dit istället för att drömma (är nog rätt ord) om hur det kan bli när alla de som vill ha det så här är borta.

   Gillad av 1 person

   • Niklas R skriver:

    Behöver inte få bort alla. Behöver bara 175 röster i Riksdagen.
    Ovanstående är en lista som jag skulle tro KD, M och SD skulle ställa sig bakom om de hade möjligheten. Den senaste opinionsundersökningen från Sifo ger dessa 155 mandat, alltså bara 20 mandat från egen majoritet.
    Efter ytterligare ett år med Löfven vid makten så kommer C och L att kollapsa på grund av alla obekväma beslut de måste stödja. Det blir lätt ytterligare sex till 10% som går över till det konservativa blocket.

    Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Ja, det hela är mycket enkelt, eftersom vi redan har bevisat fungerande lösningar på alla de problem som sossarna har skapat genom att successivt avskaffa dessa fungerande lösningar.

   När vi har återskapat att dessa bevisat fungerande lösningar så finns ingenting kvar av sosseriet. Parentesen slutes. SAP suddas ut ur historien som det beklagliga misstag det alltid var.

   Gillad av 1 person

 31. Eva Danielsson skriver:

  Visst pågår detta krig mot oss svenskar om vårt rättmätiga ägande av vårt land med territorium och tillgångar. Och mot vår kultur med frihet och självbestämmande och mot vår hälsa och våra liv.
  Kriget regisseras av den klick av maktens folk som är besjälade ideologer, på scenen och bakom scenen. Soldaterna finns inom det bidragsindustriella komplexet, övertygade eller aningslösa, plus importerade legosoldater och rösteslavar.
  Med en innehållsrik bredd i vapenarsenalen som konfiskering av medborgarnas inkomster=höga skatter, indoktrinering på varje tänkbart ställe, lagändringar i små steg, en odemokratisk statsförvaltning, bidragsstyrning av media, föreningsliv, politiken, utbildningssystemet och kulturen, infiltrering genom utnämningsrätten m m. Förutom våldet på gatorna.
  Makthavarna måste ersättas med politiker och tjänstemän som är patrioter och då stoppar all invandring och ersätter Migrationsverket med ett Återvandringsverk.
  Då kan man samtidigt börja mota brottsligheten. Med de metoder och medel som krävs. Och då handlar det inte om socialpolitik och dialog för polis och rättsväsende. Det borde det aldrig ha gjort.

  Gillad av 8 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    Mythbuster minigun
    Om jag hade en lösning på hur man avsätter politiker och hittar och ersätter dem med kraftfulla ledare som kan förändra hela etablissemanget och politiken, så skulle jag inte hålla inne med det.
    DGS-texter och inläggen ger en verklighetsbeskrivning och analys av dagsläget och en bild av hur olika personer här ser på det goda samhället. Påläst och teoretiskt och kritiskt som Östman eller argt och precist och anklagande mot alla och allt som Mitt Vykort samt många andra inlägg, som ger både funderingar och känslan av att det ändå finns en opposition ute i stugorna. Ingen har något egentligt förslag på hur man åstadkommer det som behöver göras, bara ett och annat tips på att opinionsbilda och engagera sig lokalt och lura staten på skatt. Gott så, och du må tycka att det jag och kanske även andra skriver bara är gnäll och önsketänkande, men jag anser att det blir mer givande om många olika personer deltar. Även fast man inte har några svar eller är lika pålästa eller kan lika mycket.
    Men du kanske själv har svar på hur man sätter spettet under maktetablissemanget? Så att uppröjningen kan startas, effektiva brottsbekämpningsmetoder finns ju om bara viljan finns. Jag läser i alla fall gärna dina förslag på åtgärder, liksom alla andras ärligt menade tankar och idėer. Jag lär mig något hela tiden och är väldigt tacksam för alternativa media och diskussionsfora som drivs av idoga och engagerade människor som Patrik.

    Gillad av 5 personer

   • Mitt vykort på en strand skriver:

    Jag önskar att du lägger samma möda som du just gjorde på att tänka över hur detta kan brytas. Vänstern och pk-isterna tänker inte på annat än hur de kan behålla makten.

    Det är som en kommentar jag fick en gång om att inte vara kommersiell, och sådana är vi. Vi har så rätt så rätt men ägnar ingen tanke på hur vi skall vinna. Vi spelar back, sämst på gympan. Vänstern är politiskt kommersiell, de har fel om allt men det kvittar, VHS var en sämre produkt än Betamax, men alla vet vem som vann.

    Ta det inte personligt, jag har mina tankar om hur detta kan vändas och har skrivit om just detta i två veckor nu men andra måste hjälpa till vid årorna.

    Gillad av 2 personer

 32. Sixten Johansson skriver:

  Till sist kommer makteliten att bli mycket skärrad. Men det hjälper inte, för inte ens en skärrad maktelit har kraften, medlen och det eniga krigsliknande tänkande som behövs för att vända skutan. Dissidentsidan inklusive SD saknar också mycket av detta och har knappast utsikter att i tid få både mandat och kraft nog att köra över PK-aktivisterna. Med nuvarande kort i given ser jag inget annat än att Sverige förmodligen splittras upp i motståndsfickor: regioner, kommuner, byar, självrekryterande grupper.

  Dissidentsidan skulle behöva en handlingskraftig kärna, som är mycket aktiv medialt, nominerar ett personvalsparti, men snarast möjligt i beredskap inför nyval och ökat kaos även bildar en interimistisk skuggregering, som kan presenteras för folket.

  Förändringskänsligast är journalisterna och kappvändarna blir allt fler (se den spydiga krönikan om Jens Liljestrand på katerinamagasin.se). Vid en viss andel – och lavinartat efter att den första journalisten blivit halshuggen, sprängd eller skjuten – kommer media att svänga och politikerna utsättas för hårt tryck.

  Kanske kommer då också listor att cirkulera med förslag till nomineringar av de 20, 50, 100, 500 värsta missdådarna, som bör exkommuniceras internationellt. Gradvis inser makteliten att de i toppen är föraktade och fågelfria och att inget i längden kan skydda dem. Världen är liten, livvakten kan bli banemannen. Senast då börjar maktens män och kvinnor hugga varann i ryggen och låta tungan löpa för att själva komma undan.

  Gillad av 7 personer

 33. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Grundproblemet är, tror jag, att Sverige inklusive, eller kanske framför allt, politiker och myndigheter, anser att vårt land och dess institutioner är oförstörbara. Överheten förnekar problemen. Därför gör de inget annat än att prata för att lösa dem”.

  Kan det bli någon annan utgång med ”SVERIGEHATANDE” socialister i ledningen och ett folk som lurats till att bli bidragsberoende från fosterstadiet till graven.
  Medborgaren har inbillats att han bestämmer över sitt eget och andras LIV!!!
  Medborgarens LIV är inte ens skyddat i den svenska GRUNDLAGEN, eller?

  Gilla

 34. sva990 skriver:

  ”En politik som sätter sin lit till ytterligare ett kvartssekel av sådant som skapat misslyckanden under det senaste kvartsseklet går inte att tro på.” Sant i kubik. Jag tror inte att det går att få rätsida på detta kaos utan att systematiskt nöta ner moralen hos den organiserade brottsligheten med en brutalitet som får dem att begripa att vi som bildar den svenska nationen inte på några villkor kommer att acceptera det de håller på med. Kavla upp ärmarna och gör det som måste göras politiskt, juridiskt, polisiärt och militärt för att få till en effektiv och skräckinjagande Leviathan. En nyordning där avvisningar sker oavsett om brottslingen riskerar att råka aldrig så illa ut till exempel och på livstid. Där grova brottslingar måste sitt hela tiden de dömts till och i stället för straffrabatt bör man införa strafftillägg för dåligt uppförande. Behövs det ett svenskt slutförvar i stil med Guantanamo, so, fine, då riggar vi en av alla våra många öar till att bli det då. Hur svårt kan det va!

  Gillad av 3 personer

 35. Dan skriver:

  Artikeln och den taktik som socialdemokraterna vid makten tycks ha annamat påminde mig om denna serie strip om US och Kuba:

  lite likartad taktik som Mrs Doyle använder i fader Ted i samband med te

  Gillad av 3 personer

 36. Hovs_klipphällar skriver:

  Jadå — Sverige befinner sig i krig! Ett ännu lågintensivt krig som framförallt berör vissa områden men sprider sig successivt…

  Läs Björn Ranelid i Expressen. Han ser vilka som bär ansvaret, alltså politikerna.

  ”Ingen av dessa brottslingar svälter eller saknar tillgång till rent vatten. De har tak över huvudet och de har erbjudits kostnadsfri skolgång i nio eller tolv år. De bor inte i några fallfärdiga hus. Samtliga dessa vettvillingar har haft en högre materiell standard i sina hem än flera tusen av barnen och ungdomarna som växte upp på Ellstorp i Malmö där jag bodde med mina föräldrar och två syskon på fyrtiosju kvadratmeter i två små rum och kök från 1949 till 1966….”

  https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/sverige-befinner-sig-i-krig-och-det-ar-politikerna-som-bar-ansvaret/?fbclid=IwAR1H1Ip-bL4DvPTRWv5X8omSDxG0zM3-qfT6TCfryBxrNV1tmA0Y1RvuOuo

  Gillad av 4 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Att Expressen tar in en sådan sanningsriktig artikel är uppmuntrande men endast beroende på att Ranelid är känd och populär författare. Om du eller jag skulle skriva samma sak, samma absoluta sanning, skulle vi bara bli stämplade som rasister och inte få in artikeln, utan få expo efter oss, hur många miljoner vi än jobbat in och betalat i skatt genom livet och varit samhällets stöttepelare i all tid och försörjt dagens maktpatrask i partier och PK-media.

   Gillad av 3 personer

 37. lenam skriver:

  Ja vi har ett multikultisamhälle och det blev precis så som man skulle kunna gissa, om man är normalbegåvad. Vi missade vår chans. Vi är lurade, vi är bedragna. Tyvärr.

  Gillad av 1 person

 38. Ofrivillig svenska skriver:

  Ja, vi är i krig, dock ett aldrig tidigare skådat sådant enär den ena parten i kriget – dvs Sverige men även övriga Västeuropa – inte ens erkänner att kriget är ett pågående faktum. Kanske ser vi här Stockholmssystemet i sin fulla skala, säkert är att de aktivt krigförande parterna på motståndarsidan är mkt väl medvetna om vad det är som pågår.

  Gillad av 4 personer

 39. Mythbuster minigun skriver:

  Jag är som några kanske vet lite bekant med östasiatisk kultur. Det är man endast om man blivit utskälld i denna kultur. Det finns så klart varianter men det jag tycker vara uppenbart det är att islam är islam, Afrika är Afrika, och Europa som tidigare styrde riktningen för världen nu styrs av vänstern, på djupet. När ett självförräderi styr så går det inte att bryta. Kommer då Afrikansk kultur att ta över, eller muslimsk? Självklart inte, de vi aldrig talar om kommer att ta över, de vi alltid underskattar, nämligen kineser, koreaner, mongoler och japaner. De låter inget av detta trams vi dryftar dagarna i ända ta över. Jag önskar jag stannat där, bättre en utböling i ett sunt samhälle än att vara bland galna fränder.

  Gillad av 7 personer

 40. gunnarthorell skriver:

  Det kanske är opassande att säga det här. Men visst är Sverige i krig. Sen 2003 har Sverige hjälpt USA i det sk kriget mot terrorismen. Ett kriminellt angreppskrig som förstört Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Jemen. Och Iran står på tur. Dessutom är den svenska regeringen så servil att den vill ta hand om alla dessa tusentals flyktingar från krigen, varav många förstås har ett betydande ”våldskapital”, jämfört med medelsvenson.
  Men enligt mainstream media har ju dessa 16 år av krig varit ”för fred”, ”Demokrati”, ”kvinnofrigörelse” osv. Alltså, egentligen inte riktiga krig.
  Sen blir förstås alla chockade när det börjar smälla i Sverige. Oj då, vi tycks vara i krig!

  Gillad av 2 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Bin Laden startade det 2001 inte vi. Dessförinnnan hade vi i väst blivit attackerade massor av gånger av olika arabterrorgrupper utan att reagera nämnvärt. Det började med flygkapningar av PLO runt 1970. Massor av sinnessjuk arabterror under många år, och vi gjorde inget. Lockerbie, Achille Lauro….
   Kriget mot de sjuka terroristerna har verkligen varit helt nödvändigt, men inte fullföljt på rätt och tillräckligt intensivt sätt. Att Irak inte kunde bli en demokrati var en missräkning. USA borde ha tillsatt en västvänlig stark diktator i stället, liksom i Afghanistan. Bäst hade varit ett lönnmord på Saddam med en kupp. Att låta Bin Laden och Al Qaida mfl. vinna kan bara en fiende till västvärlden tänka sig acceptera. Khadaffi skulle man inte ha störtat utan att ha en efterträdar-diktator, inses nu. Lönnmord och kupp vore bättre. Demokrati kan inte fungera i dessa länder. Att låta västhatande terrorgalningar och islamfundamentalister som talibaner härska och kontrollera all världens olja är inte möjligt. De hatar oss och vill ta död på oss. Dessförinnan utpressning med oljekranarna. Det var inte alls fel att reagera på 9/11 attackerna. Det var nödvändigt av Bush. Men enligt svensk antiväst/vänster propagandahjärntvätt var det var fel. Vi borde krypa för terroristerna tycker de. Vänstringar som ständigt kastar skuld på oss i väst är antilogiskt vridna och utan relevans.

   Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   Dessutom VAR DET TALIBANERNA SOM FÖRSTÖRDE Afghanistan och sköt och bombade sönder landet i början av 90-talet. Det fanns en lång artikelserie i DN på 90-talet om talibanernas sjuka våldsamma och onda krig och regim i Afghanistan. Varenda hus i Kabul var sönderskjutet i kriget mot Massoud. Det är bullshit att slänga skuld på USA för det. Det var Sovjet som anföll A.1979 och startade ondskespiralen. När mujahedin sköt ner ryska helikoptrar och Gorbatjov/Jeltsin drog Sovjet ur A. utnyttjade talibanerna kaosläget och krigade internt med norra alliansen/Massoud och förstörde allt för afghanska folket. Total ondska som utslag av den bisarra bokstavliga tron på en gammal sagobok. Sedan hjälpte de Bin Laden och Al Qaida. -Lögngenomsyrad vulgärpropaganda att skylla på väst. -Nonsens.

   Gilla

 41. Göran Holmström skriver:

  krig innebär två eller flera stridande sidor.
  Här är det bara en, och den bryr sig inte politikpolisen i.
  Bara vänta in det som blir värre, varför organiserar ni er inte?
  Med det menar jag bygg vänskapsband med dom som kan bjuda på motstånd.
  Lita inte på dom som skor sig på kaos..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.