Stefan Hedlund: Välkommen till det nya Sverige!

Stefan Hedlund

Vi närmar oss nu ettårsdagen av ett av de viktigaste riksdagsvalen i modern svensk historia. I september 2018 ställdes det svenska folket inför ett vägskäl där alternativen var mycket tydliga. I ena riktningen låg ett fortsatt fokus på det kollektiva vansinne som kommit att kallas identitetspolitik, med tillhörande migrationsströmmar och misslyckad integration, tilltagande gängvåld och ett rättsväsen i förfall, dysfunktionella skolor och gravt underbemannade sjukhus, radikalt urholkad kommunal ekonomi, samt växande ambitioner från statsmakten att möta ”utmaningar” med brännmärkning av motståndare och växande censur.

I den andra fanns åtminstone en förhoppning om att dessa trender skulle kunna vändas, att staten skulle återta sitt monopol på våldsutövning, att domstolar skulle upphöra med straffrabatter och överge sitt djupt rotade motstånd mot att döma till fängelse, samt att medborgare skulle kunna räkna med att få sanningsenlig information om samband mellan etnicitet och kriminalitet, om vad migrationen egentligen förväntas kosta, och om hur radikala islamister har infiltrerat viktiga samhällsinstitutioner.

Opinionsmätningar pekade in i det sista på att det senare alternativet skulle vinna. Miljöpartiet skulle tvingas lämna Riksdagen, Socialdemokraterna skulle göra sitt sämsta val sedan rösträttens införande, och även Liberalerna såg ut att vara på väg att förgöra sig själva.

Givet den omfattande skada de gröna khmererna redan hade åsamkat landet, skulle deras utträde ur rikspolitiken varit en betydande vinst. Givet Socialdemokraternas interna spänningar mellan radikal identitetspolitik och traditionell omsorg om arbetarväljare, skulle en längre tid i opposition kunnat vara mycket hälsobringande, och givet Liberalernas allt mer extrema fokus på att vara moraliskt högre stående än något annat parti skulle denna egokult kanske med fördel ha kunnat bedrivas utanför Riksdagen.

Ett valutslag i denna riktning kunde lämnat rum för en borgerlig regering ledd av Ulf Kristersson, som i koalition med Kristdemokraterna kunde påbörjat en normalisering av relationen till Sverigedemokraterna. Den främsta vinsten med detta kunde varit att svensk politik åter skulle kunnat komma att handla om sakpolitik, om vård, skola och omsorg, om migration och integration, och om återställande av rättsstatens fundament – snarare än att låta
egotrippade politiker fortsätta sin tävlan med PK-mediernas vänstervridna skribenter om vem som kan ösa mest hat och hitta på flest invektiv om rasister, nazister och bruna råttor.

Under valnatten pendlade resultaten fram och tillbaka. Till slut visade det sig dock att det sista mandatet som fördelades, det så kallade pingpongmandatet, efter många turer gick till Centerpartiet, som därmed fick vågmästarställning. Detta utfall skulle man komma att missbruka, på ett sätt som framtida historieböcker sannolikt kommer att framställa som både förödande och fullständigt häpnadsväckande.

För Annie Lööf har tiden efter riksdagsvalet varit en enda lång adrenalinkick. För en person som lider av en morbid förstoring av det egna jaget kan det svårligen finnas något starkare uppåttjack än känslan av att veta att man håller landets öden i sina händer. Hon har inte missat något tillfälle att suga ut det allra mesta ur situationer av ren utpressning.

Den utdragna regeringsbildningen präglades av att hon in i det sista, fram till dess att talmannen förklarade att extra val snart skulle stå för dörren, lyckades tvinga både Stefan Löfven och Ulf Kristersson att krypa och fjäska för att få hennes stöd. Hon förnedrade Löfven genom att rösta för Kristerssons budget, och förnedrade sedan Kristersson genom att i sista omröstningen om Löfven, endast några minuter före tolv, förklara att hon trots allt inte kunde acceptera en alliansregering – detta trots att hon vecka efter vecka hade hamrat in sitt mantra om att ”Jag vill ha en alliansregering”.

Denna centerextremistiska förnedringspolitik, där Lööf först i allra sista sekund låter veta hur hon tänker rösta, och då röstar med regeringen, har blivit etablerad praxis. När den dåvarande Alliansen enades om att rikta misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist valde hon i sista minuten, trots tidigare yviga fördömanden, att lägga ned sina röster. När Riksdagen röstade om den rättsvidriga Afghanamnestin, som Lööf med yviga gester hade brännmärkt som rättsligt undermålig, valde hon ånyo i sista minuten att inte rösta emot.

Föga förvånande blev det samma visa då Moderaterna valde att rikta misstroende mot statsrådet Annika Strandhäll för hennes klandervärda uppträdande då generaldirektören för Försäkringskassan, Ann-Marie Begler, skildes från sitt uppdrag. Trots sin egen tidigare skarpa kritik, och trots att knähunden Björklund förklarade att Liberalerna skulle rösta för
misstroende, valde Lööf att spela upp sina nu väl inövade förnedringscharader – först skarp kritik och förespeglingar om att rösta med oppositionen, och i sista minuten nedlagda röster.

Så länge Annie Lööf tillåts att fortsätta att hålla svensk politik som gisslan för sina personliga maktambitioner fortsätter landets färd ned i avgrunden. Alliansen har upphört att existera, och Socialdemokraterna slits sönder inifrån. Ingen är nöjd med den politik som nu förs. Lööfs skamlösa sätt att låtsas vara oppositionsparti, samtidigt som hon utgör tydligt stödhjul för regeringen, är inte bara ett djupt ovärdigt spektakel. Oförmågan att hantera landets verkliga problem börjar också få konsekvenser för bilden av Sverige utomlands.

Det fanns en tid när utländska regeringar brukade se vårt land som ett föredöme. Idag har de börjat varna sina medborgare för att resa hit. Välkommen till Nya Sverige!

79 reaktioner på ”Stefan Hedlund: Välkommen till det nya Sverige!

 1. K. Ulvert skriver:

  Man undrar lite vad som hände i rösträkningen när visningen av tendenser upphörde en rätt lång stund den där kvällen.
  SD gick från 25% till 15% när det kom igång igen. De som inte vill tro på valfusk hävdar att det inte var röster som visades utan just tendensen.
  Men slutar man räkna ett visst partis röster lär ju tendensen ändras, eller hur?
  Jag är tämligen övertygad att det var foul play.

  Gillad av 13 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Nej detta tror jag inte på. Det sitter tusentals rösträknare i alla kommuner. Att få alla dessa att fuska och att ingen sedan pratar bredvid mun är inte möjligt. Många rösträknare är dessutom från SD. Konspirationsteorier av denna magnitud är bara möjliga att få till i rena diktaturstater. Där kan nämligen alla räkna rätt bland rösterna men när det sedan ska redovisas ett valresultat så har det ingenting med rösträkningen att göra. Så kom igen, tro inte på massivt röstfusk.

   Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Swebbtvs nerstängning? Den gjordes av ett privat företag. Möjligen på uppdrag från regeringen. Ett fåtal personer inblandade. Som givetvis inte snackar bredvid mun. Ännu.

    Gillad av 2 personer

   • K. Ulvert skriver:

    Det dyker alltid upp någon som försvarar valet och rösträkningen.
    Det är tydligen viktigt.
    Fast egentligen spelar det inte så stor roll så länge SD inte får egen majoritet, de övriga partierna (som beter sig som ett enda stort parti) ser ändå alltid till att Miljöpartiet får genomdriva sin politik.
    Vilket vi kan konstatera med fasa.

    Gillad av 1 person

   • brrr skriver:

    UPPSTIGERSOLEN ”…Som givetvis inte snackar bredvid mun. Ännu…”

    Sök på ”Project Veritas”, de finns på åtminstone Bitchute och åtminstone delvis ännu även på YouTube. Tim Pool har pratat en hel del om dem på sistone, och Rubin Report har gjort en intervju för ett tag sedan.

    Gillad av 2 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Till MV. Jo rösterna skickas till en dator. Samtliga röstresultat i alla tre val, Riksdag, Landsting och Kommun kan hittas på Valmyndighetens hemsida. Så, om jag vore rösträknare så kan jag jämföra de siffror mitt valdistrikt fick med de som ligger på Valmyndighetens hemsida. Skulle det finnas grava fel så hade detta rapporterats. I den kommun jag bor hade SD flera rösträknare. Jag är säker på att dessa hade rapporterat om det skiljt sig påtagligt. Att nån dator gick ner på valkvällen är ju tråkigt och ger ju konspirationsteoretikerna vatten på sin kvarn men inget jag bekymrar mig för.

    Gilla

   • Magnus Rosensparr skriver:

    Jo, det är sant att i vallokalerna finns det många rösträknare som skulle upptäcka manipulering. Men när rösterna har räknats där och rapporterats in till den centrala myndigheten kan totalresultatet manipuleras före redovisning av ett litet antal personer, både genom operativa manuella ingrepp och genom skapade datorprogram för ändamålet. Tror man att det inte finns några personer i den högsta statsledningen som både skulle vilja och kunna genomföra något sådant, då lever man kvar i det gamla Sverige som vi förlorat för länge sedan.

    Gillad av 2 personer

  • Kalle skriver:

   Vilka som styr Sverige. Löfven var snabbt ute och fördömde attentatet mot mosken i Norge. Han fick stränga order om detta uttalande av Tro och Solidaritet samt Muslimska Brödraskapet.
   Lööfet borde ställas till svars för alla kriminella handingar som hennes 9000 afganska gymnasie lärjungar ställer till med.

   Gillad av 7 personer

  • T skriver:

   Läst på Harriets blogg
   Varje dag kan vi läsa om hur barn, flickor och kvinnor blir utsatta för övergrepp och om våldtäkter från norr till söder. Polis har inte tid att gripa våldtäktsmännen, inte ens om de är identifierade. Deras bortförklaringar påminner om de vänsterliberalas, så fort brottslingen tillhör deras skyddsobjekt, är det en svensk, då publiceras namnet direkt. Vilket får mig att undra om inte order uppifrån har påverkat polisens långsamhet när det handlar om våldtäkter?
   Ett skäl som anges är att mordutredningar måste prioriteras. Eftersom gängkriminaliteten blomstrar som aldrig förr, så går våldtäktsmännen fria och kan fortsätta att våldföra sig på landets kvinnor, med passivt stöd av Löfvens feministiska regering, som är en skam för landets rykte i världen, som fick ny näring av rättsväsendets snabba ingripande i Asap Rocky fallet.

   Gillad av 2 personer

  • brrr skriver:

   Enda orsaken till att de inte skulle fuska, är att de inte KAN fuska, så frågan är snarare HUR MYCKET kunde de fuska, samt hur mycket kan opinionsinstituten fuska med väljarundersökningar.

   Gillad av 1 person

  • Kjell Eriksson skriver:

   Det kan mycket väl vara valfusk. Men det finns en sak som ändå stör mig lite med teorin om importerade röster.

   I riksdagsvalet måste man vara svensk medborgare för att delta. Men i kommunvalet får även den som varit folkbokförd i Sverige i 3 år delta, och där kan säkert finnas både de med tillfälliga och permanenta uppehållstillstånd. Ändå gick det generellt sett bättre för SD på kommunal nivå än riksnivå.

   Gillad av 1 person

   • Andreas skriver:

    Jag vet inte var du fått din information ifrån, men tyvärr stämmer den inte alls.

    SD i val till riksdagen: 17,53%

    SD i kommunalvalen 2018: 12,74%

    Gilla

  • Björn skriver:

   Att nu så här i efterhand, skylla på ”valfusk”, är bara ytterligare ett sätt för er ”80-procentare” att lägga ut dimridåer runt det faktum att ni gjort bort er totalt! Tyvärr drog ni även med oss, som ändå gjorde ett försök att rädda Sverige, i fallet! Det är så dags nu, att fantisera om vad som BORDE HA GJORTS, för att undvika dagens helvetiska, icke reversibla tillstånd….

   Gilla

 2. Martin skriver:

  Lysande beskrivning av den nuvarande svenska politiska verkligheten….och ännu har Lööf icke ätit sin högersko!! Den vänstra är dock helt uppäten !!

  När skall Svensson börja förstå hur allt hänger samman? Tyvärr måste man misströsta.

  Gillad av 2 personer

  • brrr skriver:

   Det finns nog ingen som förstår hur allt hänger ihop, men man anar konturerna. Jag tycker inte att det finns någon ursäkt för folk i allmänhet att inte skaffa sig information, utan bara tugga i sig och svälja propagandan.

   Gillad av 1 person

 3. laogong2018 skriver:

  Det som händer i Sverige är ett gott skräckexempel på hur det går när politiker är ryggradslösa, inkompetenta och ljuger till väljare samt lurar väljare attr rösta på dem. När de är väl valda visar de sitt rätta ansikte. Det måste bli nyval snart, annars blir skadan så stor att det kan inte repareras.

  Gillad av 3 personer

 4. Ur askan i skärselden skriver:

  ”Den främsta vinsten med detta kunde varit att svensk politik åter skulle kunnat komma att handla om […] vård, skola och omsorg,om migration och integration

  Vet inte om man ska skratta eller gråta när man läser denna mening? Man blir så trött att man knappt orkar kommentera…

  Gillad av 7 personer

 5. miketheviking skriver:

  Wow!
  Får man skriva så här?
  Ja, svensk politik är i fritt fall.
  Ingen tar ansvar för vad som händer i Sverige. Varken opposition eller regering (som har det yttersta ansvaret). Och media grillar heller inte politikerna utan kör hårt med klimatångest.

  Märkligt att vi inte har ett nationellt nödläge sett till bombdåden, skjutningar och mord, mordbränder och bilbränder, akutmottagningar som är traumatiska skämt och en fortsatt kostnadsexplosion i kommunerna.

  Vart har politikerna gömt dessa frågor i sitt medvetande?

  Gillad av 7 personer

 6. thojak skriver:

  Oj, sicken ytterst välförtjänt sågning av tanten Lööf ! Tack för den, Stefan ! 🙂

  Två saker förvånar allra mest:
  – att någon öht bara kan slösa sin röst på C,
  – att tanten Lööf tillåts sitta kvar på sin position i glaspyramiden.

  Arma Land !
  Mvh/TJ

  Gillad av 16 personer

 7. Johan Karlson skriver:

  Såja. Jag förstår att Hedlund är besviken. Men dels är vi många som är nöjda mef resultatet. Det har varit små rörelser i opinionen under våren. Som jag sagt tidigare var en allianstegering möjlig med stöd av miljöpartiet men dwn avfärdades av Moderaterna.

  Gilla

  • Mv skriver:

   För mig så kristalliserar Johan Karlson svensk politik idag, han dyker upp som gubben lådan varenda gång och försvarar lojalt sin ledare, som en vakthund som bjäbbar. En perfekt fallstudie. Det är så tydligt, maktlojalitet över allt annat. Johan bekräftar personligen alla teser om Lööf och svensk politik, som ett stort svart streck under Hedlunds artikel, överlägsenheten, vinnarens arrogans, det illa dolda hatet mot oliktänkande, bugandet mot makten, allt på ett par rader varje gång. Tack för att du ger makten ett så tydligt ansikte, ett ansikte som för mig är allt jag inte vill vara.

   Skriv gärna mera, det är intressant att studera psykologin hos de som vill leva i en diktatur.

   Gillad av 15 personer

  • Aha skriver:

   Man ska inte klanka ner på andras val så där utan vidare. Folk har rätt att ha en annan uppfattning men det är verkligen sorgligt att den linje du företräder och som så många andra har röstat för, inte visar på framsteg gentemot andra länder. Det går alltså dåligt för Sverige.
   Manar det dig inte till eftertanke?

   Gillad av 1 person

   • Johan Karlson skriver:

    Här skulle vi kunna ge oss in i en diskussion där vi slår olika statistik i huvudet på varann som visar än det ena, än det andra. Olika sektorer, olika mätperioder, olika jämförelseurval. Svaret är väl att det finns tecken på att det går bra och dålig i olika perspektiv. Men jag som har varit med och driva denna politik, och hoppats på att det ska bli förvekligat, och glatts över att det blivit förverkligat – är nöjd även om det finns otrolig mycket problem just nu.

    För mig, personligen, handlade det här om att Sverige hade förmågan att anta utmaningen att öka sin befolkning, att erbjuda plats för dem som flyr från förtryck eller fattigdom. Nej, vi har inte kunnat hjälpa alla. Men vi har tagit ett stort ansvar och tar ett stort ansvar. Och det tycker jag är rimligt.

    Som ni mycket riktigt skriver, har ju den här politiken blivit resultatet av öppna val. Jag har gjort det samma som alla andra, dvs lagt min röst i valurnan vid riksdagsvalen. En person förändrar ingenting. Den här politiken har utvecklats genom majoritetsbeslut, en oändlig mängd beslut över fyrtio-femtio år över tiotals olika riksdagar. De första besluten togs före det att jag ens fötts.

    Gilla

  • Göran Nilgard skriver:

   Och eftersom ”många är nöjda” (din uppfattning) så är det bara emigration som återstår.
   Bara av ren nyfikenhet: Vad är det du är nöjd med?
   A) Migrationen
   B) Skolan
   C) Sjukvården
   D) Äldrevården
   E) Pensionerna
   F) Polisen
   G) MSB
   H) SVT
   I) MSM
   J) Något annat och i så fall vad….

   Karlsson, vet du vad som är problemet om många emigrerar? Att dom som emigrerar är dom som är trötta på att betala för det ”kalas” som ”många är nöjda med” (fortfarande enligt dig).

   Gillad av 6 personer

   • Johan Karlson skriver:

    Det här blir ju generaliserande svar, och får tolkas utifrån det.

    a:Migrationen. Vi ville ha en stor invandring och det har vi fått. Det för fördelar och nackdelar med sig. och jag tror att många var beredda på det. I perspektiv är jag nöjd. Men visst finns otroligt mycket att ta tag i.

    b: Skolan: Alla klagar på skolan. Ändå är svenskar oerhört attraktiva som arbetskraft över världen. Duktiga på att analysera, duktiga på att lösa problem, duktiga på att se sammanhang, ansvarsfulla, plikttrogna, arbetsamma. Däremot har vi en onödigt segregerad skola idag. Det behöver vi göra något år. Det är min åsikt.

    c: Sjukvården. Vi har aldrig kunnat bota så många sjukdomar och så svåra sjukdomar sm idag. Den allmänna sjukvården är effektiv och rimlig. Visst har vi långa köer och visst begås misstag såväl av landstingsstyrelser som av enskilda läkare. Jag har själv varit cancerpatient och har nu på sista året haft en mamma med demens. Och jag är tacksam över att leva i Sverige med den svenska sjukvården. Allting kan bli bättre. Pengarna är alltid ett problem. Men vi får väldigt mycket för skattepengarna.

    d: Äldrevården. Vi har mycket höga ambitioner i omsorgen i Sverige. Fler får mer avancerad omsorg än någonsin i sina hem. Det finns mycket att göra men mycket är bra.

    e: Den sista pensionsreformen blev inte bra. Pensionerna är låga, inte tal om saken. Men pensionssystemet ändras inte i en handvändning. Och grunden måste väl ändå vara att pensionsinbetalningar och utbetalningar ska möta varandra. En mycket komplicerad nöt att knäcka.

    f: En stor inströmning av nyanlända i kombination med en mycket omfattande polisreform har pressat polisen under senare år. Jag är imponerad av dem. Jag tror att organisationen kommer fungera allt bättre efter hand. Åter igen är såväl migrationen som polisreformen komna av politiska beslut. Och jag tror att de ha presterat så gott möjligt under omständigheterna. Jag har gott förtroende för dem.

    g: MSB. Jag känner inte till deras verksamhet tillräckligt. Men jag tror att de presterar rimligt bra.

    h: SVT. En stark public service är oerhört viktigt. Däremot förändras hela tiden vår mediaanvändning. Och där får vi se hur SVT möter den tekniska utvecklingen. Men jag står bakom finansieringsbeslutet. Och deras roll i samhället är oerhört viktigt. Det är ett mycket professionellt medieföretag.

    i: MSM. Alltså är inte det ett sett att se på media från höger-höger. Eftersom jag bara står till höger, ser jag inte riktigt poängen med benämningen. Men visst, det är väl så att många – inte minst unga – gärna surfar runt bland alternativa sidor, många invandringskritiska eller populistiska. Det är ändå informationen från de traditionella medierna som man anser vara relevant. Så är det absolut för mig som läser väldigt mycket på alternativa sidor. Riktiga nyheter läser man sedan på riktiga traditionella nyhetsmedier. Så skillnad där.

    Gilla

   • Göran Nilgard skriver:

    @JOHAN KARLSSON

    Djupt imponerad av ditt seriösa svar! Tolkar också att du på djupet omfamnar den politik som idag förs.
    Jag travesterar på de ord som lagts i Voltaires mun: Jag delar i huvudsak inte dina uppfattningar, men är beredd att jobba hårt för att du skall, också i fortsättningen, få framföra dem och dina idéer och tankar i en öppen och fri debatt.
    Och som du kanske anar är det det som jag tror både du och jag kommer att bli berövade framöver som en konsekvens av den politik jag uppfattar att du så varmt bejakar och förespråkar.

    Gillad av 1 person

   • Björn skriver:

    Den retuscherade ”bild” av verkligheten, som Svensk MSM sedan lång tid tillbaka, pumpar ut i alla sina kanaler, har helt tydligt lett till önskat resultat! Det är inte bara ”Johan Karlsson” som litat på vad som sagts, och sen gjort den till SIN sanning, utan tyvärr även större delen av den ännu inte fullt ut drabbade befolkningen….

    Gilla

  • Eskil skriver:

   Alliansregeringens sista period skedde med stöd av MP. Vis av erfarenheten vad som händer då man förlitar sig på ett stöd från naiva idealister som lever i en fantasivärld borde avskräcka de som inte snabbt glömmer.

   Gillad av 1 person

   • Palle9 skriver:

    Bo Adolfsson: Korrekt, dvs oavsett om det bildats en ren alliansregering eller en sådan plus Mp, hade den inte fått egen majoritet i riksdagen. Den hade förvisso utgjort en stabilare grund rent matematiskt i fråga om antal mandat, men den hade varit mycket bräcklig rent ideologiskt: dels hade Mp näppeligen satt sig i en regering, som i de flesta frågor behövt stödja sig på SD:s röster, dels hade spänningarna inom denna regering blivit enorma mot bakgrund av Mp:s extrema politik. Därför är Johan Karlsons och C:s försök att utmåla detta som ett realistiskt alternativ enbart ett försök att blanda bort korten.
    Tack till Stefan Hedlund för en bra krönika (som vanligt) där speciellt mönstret i Annie Lööfs agerande tydligt åskådliggörs. Man märker hennes avsikter och blir beklämd …

    Gillad av 1 person

  • Tomas skriver:

   Skall bli roligt att se hur nöjd du är när era muslimska väljare bildar eget parti. Då kanske det inte räcker med att kvinnliga partiföreträdare ”döljer” sitt hår och männen har fittmössor.

   Gillad av 5 personer

  • phnordin skriver:

   Ja, du tillhör uppenbarligen dem som är nöjd med läget i Sverige. Dagens Sverige har vi fått genom att Socialdemokratin kastat sina principer över bord i avsikt att värva röster och behålla makten. Därmed representerar SAP inte längre sina ursprungliga värden utan till stor del den immigrerade befolkningens vilket lett till fanflykt av den traditionella väljarkåren

   Gillad av 1 person

 8. Nysralk skriver:

  Ett problem är att riksdagsledamöterna ofta inte röstar efter egen övertygelse utan som partiledningen bestämmer. Det gör det lättare för otillbörlig påverkan på riksdagsbeslutet. För främmande makt räcker det att rekrytera, eller att få hållhake på, några få personer i partiledningarna för att kunna styra besluten. Kanske vore slutna omröstningar i riksdagen ett sätt att öka ledamöternas makt på bekostnad av partiledningarna.

  Gillad av 6 personer

  • brrr skriver:

   Jag skulle tro att de flesta röstar efter övertygelse, de andra har sorterats ut på vägen till Riksdagen, eller som Ann-Marie Pålsson, hoppat av själva.

   Gillad av 1 person

 9. Mitt vykort skriver:

  Mycket bra, men de är alla skyldiga i 7-klövern, Lööf uppenbart så men ingen är utan skuld. Även på dessa sidor skrivs att ”centerpartister på gräsrotsnivå” är vettiga, men då har man ju missat hur svensk politik är konstruerad, med närmast enväldiga ledare, eller små klaner, som alla har att buga inför. Så är man centerpartist idag så ÄR man Annie Lööf. Låt oss dock inte skylla på henne. Om ny Kristersson är så bra så skulle han kunnat fördöma C och säga att man bildar allians med SD. Så är den öppna (av globalister i framtiden betalda) förrödaren värst, eller fegisen som tassar med? För den gängvåldtagna flickan kvittar det lika. Även Hedlund skriver om migration och integration, som om detta är företeelser som går att kontrollera, det gör det inte, inte i dessa vänstertider, återvandring skulle det stått i ställer för migration och integration är socialistiskt trams.

  Så all partier styrs av en liten klick som följer den innersta kärnan i ideologin, genom detta kan vi lära oss att känna igen ideoligiernas väsen. Ta ”socialdemokratin”, där styr Tro och Solidaritet med sina muslimska kopplingar, Centerpartiet av Lööf, M av Reinfeldtism, de värsta styr, överallt. KD har ju talat med lika dubbel tunga som C.

  Vad röstade Hedlund på? Att gnälla efter hjälper föga, allt var självklart innan valet.

  Gillad av 8 personer

 10. Elisabeth G skriver:

  Det är bara att konstatera att det i regel är fel människor som kommer till makten. Det ligger nog i sakens natur. De kompetenta och mera eftertänksamma, som inte är tvärsäkra på att de vet bäst i alla frågor, väljer andra banor. Kvar bli de inkompetenta, maktfullkomliga besserwissrarna. Därför är det angeläget att politiker har så lite att säga till om som möjligt. Problemet är bara att de som inte förstår sina egna begränsningar strävar efter så mycket makt som möjligt.

  Gillad av 8 personer

  • Mitt vykort skriver:

   Ja Eva, detta är ju utgångspunkten som jag försöker få fram. Den som följer den innersta, aldrig nedtecknade, kärnan i ideologin, den kärna som verkligen styr färdriktningen, den kommer att styra. Idag styr de värsta på alla vis, vilket måste betyda att den innersta kärnan i den ideologi alla etablissemangspartier följer är dålig, ond skulle jag säga, anti-kristen mera precist. Detta betyder därför för mig att vi måste så att säga skära ut hjärtat på denna PK-ideologi och lägga detta svarta PK-hjärta mitt på torget så att alla kan se, ungefär motsatsen till vad Sörman gör ovan. Endast när folk ser att våra ledare följer ondskan så kommer de att vända sig från dem så att vi återigen kan få ett system som syftar till att lyfta fram bra, dugliga och moraliska, i kristen mening, ledare.

   Gillad av 4 personer

   • pllay skriver:

    Makt korrumperar, alltså måste vi för att få ett bra samhälle med mindre korruption minska maktkoncentrationen.
    I USA är makten, åtminstone konstitutionellt, 3-delad kompletterad av den 4de.
    I Sverige har all makt koncentrerats till 7 politiska ledarna och dessas staber samt pådrivande propagandaorgan.
    Sveriges väg är enkelriktad, demokratiskt vald 80%, i riktning politiskt och samhälleligt sammanbrott, vi kan endast åse detta och fundera på hur vi därefter skall formulera en konstitution som effektivt förhindrar att makten återigen koncentreras till några få korrupta händer.
    Det handlar om att lyfta blicken och se bortom multikulti, miljöpanik, socialistisk konfiskering och globaliseringens människofientlighet.
    I vår nuvarande demokratiska form är det den som äger informationen som också äger makten och politikerna, fortsättningen är diktatur där den som äger våldskapitalet äger makten, en nödvändig konsekvens av maktkoncentration.
    Vi har med 1975 års grundlag surrat oss vid masten och tömt giftbägaren, vägen ut är en konstitution med maktdelning, något som inte kommer hända med nuvarande politiska system.

    Gillad av 2 personer

 11. Sune Mangs skriver:

  Lööf är en kohandlande klassisk representant för när Centerpartiet är som sämst. En bondsk illmarig beskäftighet helt renons på moral och logik i argumentationen. Lööf påminner i hög grad om Olof Johansson vars ologiska infall av brösttoner för en utomstående var totalt obegripliga och skapade som för Lööf den narcissistiska helt oförutsägbara ryckighet som utomstående betraktare knappast betraktar med blida ögon men som för centerpartiet självt uppenbarligen representerar en högre moral av bondsk slughet och ”sunt förnuft”. Det är således logiskt att samtidigt påstå sig vara den liberala antitesen till socialdemokraterna ena stunden för att därefter krypa upp i Löfvéns knä och säkra partistatens fortbestånd.

  Lööf har uppenbarligen inga problem med att mästra allt och alla helt perspektivlöst genom att gå upp i en förljugen falsettton, samtidigt som Lööfs eget agerande och kontrasten mellan retorik och praktik är minst sagt pinsam. Den monumentala självtillräcklighet som Lööf åskådliggjort omgiven av ungcenterpartister med plakat med partiledarens namn är minst sagt patetisk. Värderingskommissarie Lööf har ju bland annat som bekant funnit det nödvändigt att i årets Almedalsvecka mästra en nymornad kvinnlig ung läkare och krönikör i Expressen för att ha haft fräckheten att blotta tankar och iakttagelser från sin arbetsvardag; tankar som uppenbarligen skavde så till den grad för Lööf att skribentens reflexioner måste lysas i bann av den stora bondeledaren. Orwells tankeministerium borde naturligtvis ledas av en självgod centerpartist och partiledare. Framåt!

  Gillad av 5 personer

   • Sune Mangs skriver:

    Lika seriöst och trovärdigt som att Annie Lööf kallar Centerpartiet för ett liberalt oppositionsparti. Den naiva tro som Annie Lööf visade när hon trodde sig om att kunna förhandla med Löfvén och förmå s att passivt stödja en alliansregering var så bottenlöst barnslig och orealistisk att det passerar det löjligas gräns.

    Moderater och Socialdemokrater hade däremot kunnat återetablera en konsensus om reglerad invandring om de samarbetat i frågan och exemplevis förhindrat den vansinniga och rättsvidriga Gymnasieamnestin, som Liberalerna röstade mot på helt korrekta principiella grunder, men som Centern och jur kand Lööf på typiskt centerpartistiskt manér avvisade för att sedan stödja i riksdagen. Centerpartiet imploderade alliansen genom att aktivt stödja den i modern svensk lagstiftning mest absurda och rättsvidriga lagstiftningsprodukt som producerats; Gymnasieamnestin.

    Gilla

 12. GWI skriver:

  Erinrar om Chris Forsnes inlägg ”Mellan stat och nation” på Ledarsidorna. Det är så otroligt vemodigt, det som händer. Och vi som var så stolta över vårt land när radion för längesedan spelade Jussi Björling, Land du välsignade (Youtube). Tack också Stefan Hedlund för texter och klartexter.

  Gillad av 6 personer

 13. Östrahult skriver:

  I dagens DN hävdas att bilbränderna sker på uppdrag av Ryssland som betalar folk för att få detta gjort i syfte att öka högerextremismen i landet. Med en sådan typ av opinionsbildning i en av landets större tidningar finns inget hopp om förändring

  Gillad av 5 personer

 14. Eva Danielsson skriver:

  En bra sammanfattning av centerledarens skuld och del i den destruktiva politiken och samhällsutvecklingen.
  Annie Lööf är en av dem som bara måste bort från makten och politiken. En av dem som driver på åt det onda hållet och som är en skicklig mobbare och manipulatör. Jag stannar här för att inte bli censurerad för nedsättande diagnoser och kraftuttryck.

  Gillad av 5 personer

 15. Jante skriver:

  Jag tror inte att folket valde den regering och politik vi har nu. Vad jag minns av valrörelsen 2018 var att M, KD och S ville vara SD-light. Det var mycket prat om ”stram” migration, mer poliser, bättre integration, öka tryggheten etc.

  Man lovade bot och bättring och gav intryck av att ha lärt sig läxan och väljarna valde i slutändan att lita på dem. När politikerna sedan såg valresultatet pustade de ut och gick tillbaks till gamla vanor och erkände indirekt att allt bara var valfläsk. Jag tror inte att väljarna glömmer och att framförallt S, M och KD står inför en rejäl kalldusch nästa val.

  Gillad av 1 person

 16. lookslikeanangel skriver:

  Kanske hade vi hoppats

  på några nya pigga förmågor.
  Blev det så; dynamik och framtid?
  Tyvärr,
  mer av av en pilsnerfars där man
  springer ut och in och smäller i dörrar.
  ”Drama Queens”, säger man i
  engelsktalande länder om sånt.

  Tar också fokus från allt som är viktigt.
  Tar nästan all energi…..

  Gilla

 17. Anna skriver:

  Sverige är i djup kris och så illa ställt är det att man utomlands avråder folk att besöka landet. Här granskar msm folket inte makten. Läser Julia Caesars blog om uthängningen av henne, nyligen publicerad på den brittiska alternativsajten Going Postal. Chockerande hur DN /Expressen beter sig. mot henne (september 2015). Journalisters stereotypa hyllande av allt som inte är svenskt och som får sin igodhetsidentitet bekräftad genom att klia varandra på ryggen.

  Gilla

 18. MartinA skriver:

  Det enda positiva med en valseger för M, KD och SD hade varit att demonstrera att det ej finns någon politisk lösning. Nu tvingas vi vänta fram till valet 2022 med efterföljande enormiteter för att detta enkla ska uppenbaras för de Svenska åsnorna. Och du kan hoppa upp och sätta dig på att när rökplymerna står täta över städerna och det ligger lik på gatorna kommer gemene dumsvensk sitta på en stubbe och fundera på vilket parti den skall stödja 😀 😀 😀

  Gillad av 2 personer

  • Sven skriver:

   M och Kristensson är inget att hoppas på. Efter nästa val kommer de att byta sida om deras mandat behövs för en fortsatt S regering.
   Det är det uppdrag Kristensson fick på Bilderberg mötet och han väntar bara på att håva in belöningen vid lämpligt tillfälle.

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    SD är det otäckaste partiet i Sverige och det värsta hotet mot Svenskarna. Det var därför jag hoppades att de skulle få inflytande 2018 så att åtminstone någon procenthet till av de Svenska åsnorna hade förstått det.

    Gilla

 19. NETTANN skriver:

  Några dagar innan valet stannade en granne bilen för att byta några ord när jag tuktade den svettigt långa tujahäcken. Hon och hennes make har i många år varit bra gatugrannar och vi har diskuterat både det ena och det andra.

  Vi kom förstås in på det stundande valet och hon uttryckte att det var ovanligt svårt att bestämma sig men att självklart SD var borträknade. De var ju både jude- och Israelhatare, förutom alla andra rasistiska grepp de hade för sig.

  Jag tyckte att det, tvärtom, var ovanligt lätt att välja valsedel, inte minst för att just SD kanske var (är) riksdagens mest jude- och Israelvänliga parti. Kommunalt hade (har) de därtill sympatiska och realistiska åsikter.

  Grannen fortsatte strax med bilen.

  Och därefter har hon och hennes make konsekvent undvikit att ens komma i närheten.

  Vad de möjligen under året har upptäckt är att flera på gatan öppet är SD-sympatisörer.

  Nu har de sålt huset och skall flytta. Vi är några stycken som ler lite smått.

  Gillad av 1 person

  • Palle9 skriver:

   Nettann: Tack för intressant berättelse! Själv minns jag hur vänner vid en middag för ca 5 år sedan var förfärade över att ca 17% av befolkningen i deras kommun röstade på SD: ”man vågar ju knappt gå ut på gatorna!”. Enligt min mening gjorde de en felaktig riskbedömning.
   Vid valet 2018 fick SD 24% i denna kommun, och några ”angrepp” från den inhemska befolkningen lyser fortfarande med sin frånvaro … Den bild, som vissa människor har av SD-väljare är verkligen märklig.

   Gillad av 1 person

 20. Magnus Rosensparr skriver:

  Svenska folket kan ju inte kontrollera vad som sker i den svenska centrala valmyndighetens huvuddator. Frågan är om inte det går att övervaka utifrån, om man har tillräckliga resurser?
  Varken USA eller Ryssland har ju mycket till övers för den nuvarande svenska regimen, så varför inte genom en medborgarkommission be bägge dessa att tillsamman se till att det går rätt till i nästa svenska riksdagsval?

  Gilla

 21. M.N skriver:

  Lyssnade precis på Gemma Dóherty en erkänd journalist på Irland som berättade att Irland snart är ett islamistiskt kalifat. De har tydligen tagit emot otroligt många muslimer de senaste 15 åren vilket nu orsakar stora problem och splittringar.

  Scenariot känns igen och går igen i de flesta västländer. Det är alltså inga tillfälligheter utan i högsta grad planerat vilket gör det mycket skrämmande.

  Gilla

 22. Björn K skriver:

  Härligt med Hedlunds utläggning, bra sammanfattning av galenskpen. Det politiska livet i Sverige överträffar den galnaste Monty Python sketch…. Om nu M-KD-SD skulle få majoritet så är jag rädd för att M-KD inte vågar utan vi får en ännu mer absurd regeringskoalition med dåraktiga beslut vars galna konsekvenser som man sedan får lappa och laga oplanerat helt i blindo. Trots allt är ju det viktigaste 1. att behålla makten 2. bekämpa 1930-talet, att vi befinner i 2010/2020-talet har man helt missat…

  Gilla

 23. Maggan skriver:

  Alla dessa politiker som vill ”hjälpa flyktingar”, jag undrar om de själva råkat ut för konsekvenserna av denna massinvandring, har de blivit misshandlade och rånade, har deras gamla föräldrar blivit nedslagna och rånade när de gått ut med rollatorn, har deras döttrar eller flickvänner blivit gruppvåldtagna, har deras bilar blivit uppbrända, deras hus nerbrända eller haft inbrott osv?
  Hur ser de en trygg framtid i Sverige för sina barn, barnbarn, barnbarnsbarn?
  Allvarligt talat förstår jag inte hur dessa politiker tänker, har de fungerande hjärnor alls? Är de både blinda och döva för verkligheten?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.