Patrik Engellau: Kanske bör vi häda mera

Patrik Engellau

En moderatpolitiker i Östhammars kommun med säte i socialnämnden och dess arbetsutskott påstås ha skrivit på Facebook att ”islam är en elak sekt”. Detta har lokalt orsakat stor indignation och vrede. Upsala Nya Tidning publicerade flera upprörda artiklar. Arton socialsekreterare skrev till socialnämnden med begäran att moderatpolitikern skulle entledigas.

Huruvida uttalandet om att islam är en elak sekt verkligen gjorts tycks oklart. Men det spelar ingen roll, för i sin skriftliga reaktion på bråket tar nämnden avstånd från uttalandet vilket betyder att nämnden anser det vara genuint. Men trots detta bestämmer nämnden att lämna saken utan åtgärd.

Det tycker jag var strongt av socialnämnden i Östhammars kommun. Visserligen anförde nämnden som skäl för sitt ställningstagande att kommunallagens formella rekvisit för ett entledigande inte var uppfyllda, men om nämnden varit lika upphetsad som Upsala Nya Tidning och dess egna arton socialsekreterare så hade den säkert kunnat hitta någon metod att göra livet surt för moderatpolitikern.

Att jag nämner fallet beror på att det belyser hur olika vår samtid bedömer olika religioner och deras anhängare. Jämför uttalandena ”kristendomen är en elak sekt”, ”judendomen är en elak sekt” och ”islam är en elak sekt”.

Uttalandet om kristendomen skulle vara helt okontroversiellt. Ingen skulle bry sig, inte ens djupt troende kristna. Kristna är vana att få pisk. Tänk bara på Elisabeth Ohlson Wallins bilder av Jesus och lärjungarna som bögar och transor. Ingen skulle orka läsa en text på temat att kristna är elaka sektmedlemmar. Ett helt ofarligt uttalande. En stor gäspning bara.

Att judendomen skulle vara en elak sekt är däremot kontroversiellt. Det vetter mot antisemitism och det är farligt. Skillnaden i vår attityd till kristendomen och judendomen på den här punkten är inte alldeles lättförklarlig för mig. Kanske har det med Förintelsen att göra. Västerlandet har dåligt samvete och drar sig för att säga något som kan tolkas som anstruket av antisemitism. Jag skulle nog inte låta publicera en text som utpekar judarna som medlemmar i en elak sekt. (Sedan råkar jag personligen vara prosemit, men det är en annan sak.)

Men när det gäller islam hettar det till ordentligt vilket det alltså gjorde i Östhammars kommun. Moderatpolitikern anklagades för islamofobi. Varför det är så känsligt att kalla islam för en elak sekt vet jag inte. Det finns ingen motsvarighet till Förintelsen som skulle kunna förmå västerlänningar att lägga band på yttrandefriheten på den här punkten. Man bara vet att ett sådant yttrande är farligt.

Förklara det, den som kan. Det enda jag kan komma på är att västerlänningar är rädda för muslimer. Jyllands-Posten, Lars Vilks och Charlie Hebdo har satt sina spår. Dessutom är det PK-isternas paradgren att anklaga vem som helst för rasism där islamofobin uppträder som en framstående underavdelning.

Om detta är förklaringen är det mycket allvarligt. I så fall har västerlandet gett upp. Kanske är det så att vi för att rädda västerlandets viktigaste värden måste börja häda mera.

123 reaktioner på ”Patrik Engellau: Kanske bör vi häda mera

  • Paula P skriver:

   Jag undrar; har muslimer MEDVETET valt utbilda sig till apotekare? Kvinnorna i slöjor jag möter som personal numera på ”mitt” apotek är visserligen trevliga, men det är olustigt med icke-neutral klädsel hos personal. Skulle man protestera blir man ”rasist”, det har bl a SVT sett till där rasism och religionskritik blandas ihop.
   Som kvinna undrar jag; hur ser de på sina obeslöjade kunder? Och är det en taktik att ”ta över” apotek så slöjan / hucklet normaliseras?

   Gillad av 1 person

   • lars-eric olander skriver:

    Enkelt, har också drabbats av den elaka islamismen på Apotek. Jag vände i dörren och uppsökte ett annat.

    Gillad av 1 person

   • bejji skriver:

    Det är brist på farmaceuter idag i Sverige och då apotekare är ett högstatusyrke i många länder, t.ex. Mellanöstern, söker åtskilliga därifrån – icke minst kvinnor – till utbildningen. Denna är en universitetsutbildning på heltid under 5 år där teorin dominerar de första åren med bl.a. kemi, biomedicin och farmakologi samt där också laborationer ingår. Den svenska utbildningen är så pass avancerad att apotekarexamen från Sverige gäller i hela EU. Utbildningen finns vid universiteten i Uppsala, Umeå och Göteborg; där kan man också gå vidare till doktorsexamen. Begynnelselönen ligger på nästan 35000 kr/månad.

    Gillad av 1 person

 1. Bo Svensson skriver:

  Men yttrandet i fråga kan väl inte reta upp någon riktig muslim. – Islam har ju elakhet som ”affärsidé”. – Bli muslim, så får du utöva måttlös grymhet mot oliktänkande och släppa loss psykopaten inom dig.

  Gillad av 12 personer

 2. M skriver:

  Miljöpartiet är en elak sekt. Moderata samlingspartiet är en elak sekt. Sekt som sekt, de är alla elakartade fenomen. en sekt kan emellertid inte vara särskilt stor utan är en delmängd av en större t.ex. KD sprunget ur Pingstkyrkan, som var en kristen sekt. IS är en sekt. PK är ingen sekt utan en anpassning till vad som anses godkänt att diskutera i samhället, Är man moderat får man hålla sig till deras kutym, är man sosse får man hålla sig till deras kutym, är man journalist får man håla sig till ledning och chefredaktörers och ledarskribenters åsiktskorridor. PK är vad media anser vara politiskt korrekt.

  Gillad av 6 personer

  • Axel skriver:

   PK-ismen visar med tydlighet vad det är för folk som stöder denna ism. Fega, ryggradslösa ,undfallande smilfinkar och följer den ”trygga” flocken.
   Tänk den dag när vi har fått Sharialagar i Sverige, då duger nog inte PK-isterna heller. Dom buntas troligen
   ihop med oss övriga klarsynta motståndare och skall förgöras.
   PK-ismen och Feminism . Har dom en helig allians?? Mottot för dessa. Oj,oj, oj, vad det är synd om folk. Kom till vårt trygga paradis Sverige, så tar vi hand om er stackare. Finansering vad är det för trams!!

   Gillad av 4 personer

 3. Tomas skriver:

  Se hur det gått för Wilks. Skulle man som fläskköttsproducent klä sig som Muhammed fick man bevis på vem som var snabbast att reagera, Näthatsgranskaren, Trolljägaren eller någon muslim. I nästföljande riksdagsmöte skulle dessutom samtliga sjuklövernpolitiker ikläda sig Burka som sympatigest.

  Gillad av 9 personer

 4. Fredrik Östman skriver:

  Klassisk salamitaktik. Vänstern försvarar alltid de sina. Högern rensar ut vem som helst som vänstern har valt ut till utrensning. På detta sätt flyttar högern och vänstern gemensamt och i samförstånd Overton-fönstret längre och längre åt vänster.

  Så nog måste vi häda mer om vi med detta menar att göra uttalanden och begå handlingar som ligger till höger om Overton-fönstret. Men vi måste vara säkra på att våra egna inte hugger oss i ryggen.

  Islam är för övrigt inte någon elak sekt, ty det är inte någon sekt alls, utan en världsreligion. Islam är en elak världsreligion.

  Gillad av 18 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Instämmer, men menar du att islam inte är en sekt för att så många tillhör islam och att islam är spritt över stora delar av världen?
   Jag tycker att islam har alla kännetecken för en sekt med skrifter och ledare som inte får ifrågasättas, hårda straff för att vilja och försöka lämna islam och en slutenhet mot omvärlden via dimridåer för vad som egentligen gäller inom islam för att utomstående ska luras och för att de inom islam inte ska få påverkas av omvärlden. Har t o m angivna straff för icke-muslimer som kritiserar läran och kulturen.
   Hur definierar du en sekt?

   Gillad av 16 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Islam är inte bara en religion. Det är en politisk ideologi. Som sådan måste den tåla kritik.
   Men ack hur skall denna kritik kunna komma fram i Sverige, när t o m sd utelsuter medlemmar och förtroendevalda, som framför kritik och ifrågasättande av islam?

   Gillad av 15 personer

  • Jan Molin skriver:

   Fredrik, islam är inte endast en elak religion. Islam är en våldsam och tyrannisk statsideologi helt jämförbar med kommunism och nazism. Nazism är ju en slags socialism benämnd nationalsocialism. Socialdemokrati är också socialism, men från början tänkt som en snäll sådan, men nu………
   Sveriges socialistiska överhet med vår statsstyrda radio, teve och press hatar ju nordiska motståndsrörelsen som bekänner sig som nazister, men de verkligen gillar och omfamnar islamfolken så mycket att de ytterst gärna får invandra i vårt land och leva på våra skattepengar som stat och kommun storskaligt fråntar oss. För deras egna bruk som sjupartierna, alla mer eller mindre socialistiska, bestämmer över. De riktigt stor projekten, som invandringen, har de aldrig frågat oss om. De bara bestämmer det de vill genomföra och predikar godhet i de ovan nämnda statsmedia! Det svenska drömlandet var, och är?, det forna kommunistiska Östtyskland. Läs Birgitta Almgrens böcker ”Inte bara Stasi” och ”Inte bara spioner” och också Roland Huntfords bok ”Det blinda Sverige”, på engelska ” The totalitarians”.

   Gillad av 10 personer

   • Niklas R skriver:

    Vem har någonsin påstått att socialdemokratin är ”snäll”?!? Den har som mål makten, enda skillnaden mellan sossarna och kommunisterna är att sossarna först vill försöka ta makten med hjälp av val, går inte det så plockar de fram vapnen och tar den med våld istället.

    Gillad av 1 person

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Korrekt benämning bör väl ändå vara Religionsideologi,
   våldsamt invasiv dessutom!

   Annars är man bra naiv!

   Gilla

 5. Hilding Bengtsson skriver:

  Kalifatet kommer här i SweRabia!

  Frågan är enbart NÄR!
  50-100-200 år, eller snabbare?

  Svaret får VI LEVANDE förstås aldrig,
  men trenden är obeveklig!

  Glad att man saknar efterlevande,
  men tragiskt att ens behöva tänka tanken!

  Gillad av 7 personer

 6. Bengt K skriver:

  I ett svenskt ungdomsprogram häromdagen på TV, skrek en karaktär : -”Ditt kristna slödder!”. Motsvarande ”muslimska” eller ”judiska” hade nog inte fallit i lika god jord.

  Gillad av 7 personer

 7. educaremm skriver:

  Undrar om det skulle vara behövligt och också konstruktivt att försöka att hålla isär människor själva, från olika – läror – ?

  – Läror – , eller religioner, ismer eller ideologier, som man då kan vilja undra över, vilja ifrågasätta eller kanske också vilja kritisera, behöver inte nödvändigtvis betyda att man vill kritisera människorna själva, som då är anhängare till en viss lära, religion eller ism?

  Inom varje ism, varje lära, varje ideologi och religion, kan ju finnas väldigt, väldigt, väldigt många olika människor.

  Man kan alltså helt enkelt inte s.a.s. – dra alla över en och samma kam – när de säger sig tillhöra en viss ism, lära eller religion.

  T ex om man vill kritisera en kristendom, så behöver inte det per automatik betyda att man vill kritisera kristna människor.
  Om man vill kritisera en kommunism och en socialism så betyder inte det att man automatiskt vill kritisera alla kommunister och socialister.
  Om man vill kritisera en hinduism, så betyder inte det att man per automatik vill kritisera alla hinduer.
  Kritisera en feminism, betyder inte automatiskt att kritisera alla feminister.
  Kritisera en islam, betyder inte automatiskt att kritisera alla muslimer.
  Kritisera en judendom, betyder inte automatiskt att kritisera alla judar.
  Kritisera en konfucianism, betyder inte att kritisera alla kineser.
  Kritisera en shintoism, betyder inte att kritisera alla japaner.
  Kritisera en buddism, betyder inte att kritisera alla buddister.
  Osv.

  Att däremot vilja försöka att håna, förlöjliga, smäda, bespotta, förolämpa och med ett direkt uppsåt att försöka att såra, att försöka att förminska och undergräva människor, eller att med alla upptänkliga medel försöka att irritera, hota eller angripa dem som är utövare av en viss tro, en viss ism, religion eller – lära – , det är absolut inte konstruktivt.

  Det är något så simpelt som att enbart vilja försöka att s.k. – mucka gräl – med människor.

  Och detta då enbart för att människor tror på en viss lära, ism eller ideologi. Det är då ett beteende som mycket sällan har förmågor att kunna leda till något – gott – , eller ens har några som helst förmågor att konstruktivt kunna påverka vederbörandes trostillhörighet.

  Ibland (och kanske inte så sällan?), kan ett sådant attackerande eller ett sådant angripande av människor eller troende individer tillhöriga en lära, en ideologi eller en ism, istället leda till att de angripna blir ännu mer troende, ännu mer tillhöriga till sin lära, eller ännu mer självförsvarsbenägna av och för just sin – läras skull – , och ännu mer försvarsbenägna för sin tro´s , sin ideologi´s , eller sin ism´s riktighet, korrekthet och sanning.

  Gilla

  • Min strand skriver:

   Det är innehållslöst att peka på att det finns olika människor i en religion, eller en sekt, och det är ännu värre om man uppställer flera grupperingar efter varandra som du gör, vad vill du ha sagt? I den ena gruppen så stödjer en majoritet att homosexuella skall dödas eller straffas, i alla andra grupper så är det en helt försvinnande liten mängd människor som hyser sådana åsikter, som ett exempel. I en grupp så är det utbrett och finns nedskrivet att man skall dödas om man lämnar gruppen, i andra så har det varit den huvudsakliga trenden att lämna religionen, understödd av socialistiska strömningar i hela västvärlden.

   Du har yttermera fel om att ”mucka gräl”, det är istället så att alla med något vett hyser en djup fruktan för den grupp som är villig att mörda för sin tro. En grupp gör det endast i undantagsfall, den andra mördar folk för minsta oförrätt, den självklara dynamiken blir ju då att den mest våldsamma gruppens värderingar kommer att ta allt mer plats, det är ju obildat och ohistoriskt att inte inse detta, det tog flera hundra år, sedan var Turkiet muslimskt. Så det har inget med att mucka gräl att göra, utan är ett lackmustest att häda som varje gång det används visat sig fungera, dessa kulturer är inkompatibla. Att det finns en och annan, eller faktiskt många, som aldrig skulle mörda ens i den våldsamma gruppen är ju irrelevant, inte alla tyskar var övertygade nazister, men de mest aggressiva styr alltid. De moderata, eller de som lämnar gruppen, som Hirsi Ali, måste fly för att inte bli mördade.

   Gillad av 14 personer

   • educaremm skriver:

    Om man tycker sig nödgad att försöka skapa en förlamande, förblindande fasa och skräck, samt rädsla, oro, fobisk fruktan, eller försöka att skapa och bygga upp – ett nödvändigt, handlingskraftigt, välmotiverat hat – , som en viktig och utlösande faktor till aktiv handling, till aktion, till – motstånd – , mot – det onda, det farliga, det hotfulla – , så kanske de som vill driva fram sådana – tillstånd – , i ett samhälle, kanske i själva verket – verktyg – , för just olika former, stadier och grader av (meningslösa, onödiga, fruktlösa och förödande, dvs., utan några möjligheter till några framgångar, därför att t ex en islam i en västvärld, ser som sitt främsta – verktyg – , till att kunna flytta fram sitt inflytande, sin ideologi, sin lära, handlar om just demografi; alltså genom att föda (förhållandevis och i jämförelse med just västerländska familjer och samhällen), väldigt, väldigt, väldig många barn…

    OM man då tror att det finns en slags framgångsväg i att försöka – öka på – , (en hatuppvigling?), och genom en sådan då försöka att öka på – motståndsviljor – hos de nationella befolkningarna inom Europeiska nationalstater, (och då tänka att – om dessa sovande befolkningar endast ville s.k. – vakna upp – ?), då kan man säga att man inte till fullo ser, inser, vill se, förstå, fatta och begripa, att den stora invandrarvågen till Europa och kanske särskilt till germanska, nordiska eller till skandinaviska nationer, (med sina till övervägande delar ljushyade, blonda och blåögda människor), är en önskad, framdriven, sponsrad och genomdriven invandring, som då har letts av ett mycket mäktigt, multinationellt och internationellt näringsliv, som verkligen önskar och verkligen vill att nationalstaterna skall nedmonteras?

    OM då befolkningarna inom nationalstaterna, alltså ursprungsbefolkningarna med ofta en kristet präglad, alternativt ett modernistiskt, ateistiskt, hedonistiskt, kommunistiskt och socialistiskt präglat tankesystem , (= – Alla människors lika värde för alla människor – , et cetera), börjar att initiera försök till – aggressiv och hatiskt motstånd – , (riktat åt endast ETT HÅLL , t ex islam), så är det nog viktigt att förstå att det inte egentligen är först och främst mot alla invandrare, eller mot en islam, som man egentligen då vill försöka att – opponera sig – , utan motståndet är då först och främst i en verklighet riktat mot just detta mycket, mycket mäktiga, inflytelserika internationella näringsliv, med mängder och åter mängder av – påverkansagenter – , tankesmedjor, expertinflytanden, osv., och mot detta mycket, mycket mäktiga multinationella och internationell näringsliv, vilket då sträcker sig över alla nationer, över alla massmediala kanaler, samt alla ekonomiska, industriella, musikaliska områden, samt också all övrig produktionsindustri, t ex då en livsmedelsindustri, en modeindustri, kosmetikaindustri, musikindustri, och också en vapenindustri, osv., och skulle med sina enorma resurser att verkligen kunna – krossa små nationer – , som skulle vilja s.a.s. – sätta sig på tvären – , eller försöka att – sticka upp – ?

    DESSUTOM, kan ÄVEN, eller kan också, ökade motsättningar inom nationalstaterna faktiskt hjälpa till att kunna utöka det multinationella näringslivets alla tentakler, på alla områden, till att helt enkelt ytterligare, och mer beslutsamt, (kanske militärt?), då ingripa i nationernas administration och ledning, (de nationer som – bråkar inbördes – ?), och kanske då även vilja använda sig av militär makt (?), för att då eventuellt vilja – domptera fram en lydnad – , en underordning och följsamhet, inom nationalstater som då vill envisas med att vilja försöka – bråka – ?

    Gillad av 1 person

   • educaremm skriver:

    Korr av mening:…

    ….”så kanske de som vill driva fram sådana – tillstånd – , i ett samhälle, kanske i själva verket är ett slags – verktyg – , för just olika former, stadier och grader av inbördeskrig, (dvs., meningslösa, onödiga, fruktlösa och förödande, inbördeskrig, utan några som helst möjligheter till några framgångar, utan istället riskerar att skapa värre förutsättningar för ursprungsinvånarna, ja, för alla medborgare?).

    Detta därför att en islam har som främsta metod och medel, eller verktyg, till – framgångar – , i en Västvärld, då främst är demografisk, alltså genom att, (förhållandevis och i jämförelse med en ursprungsbefolkning,) föda många, många barn.

    Gilla

   • Min strand skriver:

    Du skriver som du vill men jag tror att du kan skriva så man förstår om du vill. Att häda ÄR yttrandefrihet, man behöver inte häda om man har yttrandefrihet, vi har det inte sedan Satansverserna och måste därför häda. Endast folk som tänkt efter vet vad resultatet blir, att avhålla sig från att häda när överheten tillsammans med en religion gör gemensam sak mot yttrandefriheten är att finna sig i slavens roll.

    Gillad av 7 personer

   • M skriver:

    Tror du har rätt Educarem. Var gång man här på dessa sidor skriver att hela sjuklövern är socialistisk eller att alla är indoktrinerade av ett sosse samhälle så spelar man de tyngre krafterna i händern. Det är en slags modern ”dolkstöts legend” riktad åt fel håll. Bättre är att se vem, vilka som har intresse av den här utvecklingen och då måste man spåra det till uttalanden och beslut och då framstår framförallt moderaterna som den stora boven i dramat under trettio år, liksom C och Fp. S, tycks tro att de kan ha kakan och äta upp den. Välfärd och fri invandring fungerar inte tillsammans.

    Gillad av 2 personer

  • M skriver:

   Samtidigt måste man ha i minne att många strategier och visioner slår fel pga allt från motstånd till oförmåga till brist på realism. Detta gäller i hög grad den nyliberala iden om ekonomi och globalism och öppna gränser.

   Gillad av 1 person

   • Ms skriver:

    Lars och Educaremm finner varandra, inte förvånande. Educaremm är antisemit. En vidrig position anser jag, värd förakt.

    Gilla

   • M skriver:

    MS: Jag är knappas anti-semit, vad är det för beskyllning? Och inte skriver väl Educarem här om det? Du är ju hatisk och PK.

    Gilla

   • educaremm skriver:

    MS skrev, (ungefär): ”Educaremm är anti en judendom. En position jag anser värd förakt.”

    Jaså? Jaha ja? Och vad skulle en sådan påstådd anti – judendom – ism bestå av, eller grunda sig på?

    MS egna fantasier? Drömmar? Önskningar? Förhoppningar? Inbillningar?

    Skrattretande.

    Är då MS själv en judendomstroende?

    (Själv har jag ibland funderat på att konvertera till en judendom. (Detta eftersom jag har förstått att en stor andel av just en europeisk befolkning mycket troligtvis i själva verket är efterlevande av Jakob (Israel), såsom tillhöriga – De tio förlorade stammarna – av Jakob´s Hus, Israel.).

    Gilla

   • educaremm skriver:

    För de som är intresserade att – forska vidare – om de tio förlorade stammarna från den norra statsbildningen i Israel, (långa tider f.Kr., ) , dvs., – ”The House of Jacob, (Israel)”, (till skillnad då från den södra statsbildningen – ”The House of Judah”), vilka bildades när de tolv stammarna av Israel (Jakob), splittrades upp.

    De två statsbildningarna krigade mot varandra i 200 år, varpå de blev intagna och bekrigade och drevs till främmande länder.

    ”The Ten Lost Tribes from The House of Jacob (Israel)”, finns på flera olika, och skilda från varandra producenter, på videos, på min bloggsida, under rubriken:

    -” Att vara eller inte vara, det är det som är frågan?”

    (Läs mer https://educaremm.wordpress.com/ )

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Så, Educaremm, vad säger man till eller om människor som är anslutna till en lära som uppmanar sina anhängare att avliva den som av någon anledning inte håller med om läran längre eller som säger åt dem at stena en kvinna som av någon anledning funnit det mödan värt att byta ut sin slashas till man?

   Gillad av 1 person

   • educaremm skriver:

    Olle Reimers frågar. – Vad säger man….

    Skilsmässor är vad jag förstår tillåtna både inom en judendom, en kristendom och en islam?

    Men, men…

    Finns begreppet – svartsjuka – ?
    Guden Själv (i GT, beskriver Sig med följande – Mitt Namn är Svartsjuk – ).

    Vad betyder då det?

    Svartsjuka kan uppenbarligen både hos – En Gud – , (som då säger, deklarerar eller förklarar: – Du skall INGA ANDRA Gudar hava jämte Mig – , förklarar Sig alltså vara Svartsjuk?
    Svartsjuka kan vara mycket svårt att handskas med? Även för dem som då råkar drabbas av den själva?

    Guden i GT menas säga, och förklara, att OM Hans – förtrogna och förbundna – , (dvs., Hans – äktenskapspartner? Hans, förbundna, Hans – älskade – ?), går och tillber – Andra Gudar – , så bedriver de, i Hans Ögon, begreppet – Horeri- .

    (Dvs., i Gudens Ögon är det alltid förklarat med just begreppet – horeri – , när just en – Otro- , alltså ett – svek- gentemot Honom, sker?)

    I Gudens Ögon så är då – otro – (dvs., att tillbeda andra gudar, att bedriva – avguderi mot idolbilder- , dvs., gudabilder gjorda av människor?)ett mycket allvarligt svek gentemot Honom, (Den – Svartsjuke – Guden?)

    Där, i GT, beskrivs då vad Guden kommer att göra mot Sina – Otrogna -, (som alltså avviker från förbundet med Honom, och som sviker sin – trohet – gentemot Honom, där Han alltså menas ha deklarerat villkoren för förbundet, nämligen: – Du skall inga andra gudar hava jämte Mig- )

    Det är då mycket allvarliga hotelser, som uttalas, från Gudens Sida.
    Mycket hemska saker skall då Guden tillåta ske mot – Sina Förbundna – ?
    Till slut, OM de inte skärper sig (och återvänder till en trohet mot det Förbund som de har ingått med Guden?), så menas det kunna komma att sluta med förtvivlan och undergång, och att de – älskade förbundna – , kommer att till slut äta sina egna barn !

    (Allt då enligt de nedtecknade varningar om otäcka konsekvenser vid otro, som då finns beskrivna i GT.)

    Då är frågan: – Är det bra att ta begreppet – svartsjuka – på allvar?

    Har det genom historien förekommit otaliga, ja, oräkneliga, s.k. – svartsjukemord – ?

    Och detta även bland människor som kanske inte alls – tror – på någon Gud, eller på några – gudar – ?

    Så, vad skall man då, som sekulärt samhälle, förespråka när ett mördande sker i Guds Namn?

    När det då menas ske på uppmaningar och på inrådan från en sträng Gud, (t ex i GT, som också en Koran har hämtat många inspirationer från?)

    En Barmhärtig och Medlidsam Gud, menas då – kärleksfullt och omtänksamt – vilja varna för vad som faktiskt kan bli konsekvenser vid just – otro inom ett äktenskap – ?

    En Gud som då antas och menas vilja varna för vad just begreppet – svartsjuka – faktiskt kan ställa till med i människors (troendes som icke-troendes) liv?

    Vem vet…

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Educaremm, var detta ett allvarligt menat svar?

    När stenade kristna senast en otrogen kvinna eller halshögg en khufir/apostas?

    När gjorde muslimer det?

    Gilla

 8. V för Vendetta skriver:

  Man får ändå på något sätt gratulerar Muslimer till en väl genomfört värv. Det finns inga andra på jorden som kan mörda och massakrera men ändå i slutet stå som offer så som muslimer kan. Sprängs 100-kristna ihjäl vid attentat så är det muslimerna som skall skyddas. De kan hålla hatpredikningar var de vill i vårt avlånga land och efteråt skall man förstå dem och skydda dem. En fängslad imman som sitter inne för att han hetsat sina moskévänner mot demokrati och jobbat för att de skall fördjupa sin förtryckande syn på kvinnor och kuffar får all hjälp i världen i mainstreammedia för att hitta varje korn till en möjlig benådning, en benådning har förmodligen själv varit oerhört främmande för m han varit den dömande instansen. Hur har de lyckats jobba fram detta förhållningsätt hos sin omvärld? Ja, rasistkortet har varit en stark orsak, samt att de också har arbetat med enklaver hos flera av de politiska partierna, framförallt S här i Sverige. Jag tycker mig märka att de sålt röster mot det att de skall få hålla på och komma undan med sina överfall både i verbal och rent saklig form. S eller ens 7-klövern har inte precis vässat sina svärd när det kommer till frågan om Islam. Priset för makten är att dessa kaftanklädda skurkar kan fortsätta att våldta våra döttrar, förtrycka hela områden, hantera de kriminella affärerna, predika sitt hat. Det dyraste vi som medborgare betalar är dock den inskränkta yttrandefriheten som för varje år naggas i kanten med argumentet att man inte får tala illa om andra kulturer eller religiösa uppfattningar…… men det gäller bara för oss som inte är muslimer.

  Gillad av 13 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   V för vendetta
   — Ja i grunden en rädsla. Den som utmanar islam riskerar mycket. Se bara på Lars Vilks, eller Salman Rushdie.

   Se vidare den här föreläsningen:

   Gilla

 9. Eva Danielsson skriver:

  Kallas det hädelse att kritisera en ideologi eller religion?
  I så fall har man väl som svensk en grundlagsstadgad rätt att häda. Eller? Har vi rätt att beskriva, ifrågasätta och/eller ogilla en religion eller en politisk ideologi?
  Att det tas olika mycket illa upp är väl klart, men vad gäller islam behöver man inte bara ifrågasätta islam utan också kritisera maktetablissemangets politiska och ekonomiska stöd till islam och skälen till detta..
  Kännetecknen för en sekt är att inte tillåta intern kritik/ifrågasättande och inte tillåta någon att lämna sekten och inte tillåta utomstående att få insyn.
  Religion handlar om tron på någon gud/överjordisk kraft som ger en viss livsåskådning och ett rättesnöre för hur man ska leva. I ett sekulärt och fritt och demokratiskt samhälle får man tro på vad man vill, men religion ska inte styra politiken mer än indirekt. Genom att väljares åsikter och tro uttrycks i vad man röstar på. Religionsutövning är då en privatsak fast samhällets konstitution och lagar och traditioner och värderingar naturligtvis präglas av om det finns eller har funnits en nationell religion. Som i Sverige med luthersk-evangelisk dominans. I alla fall fram till nu. Svenska kyrkans ledning för numera fram islam i stället för kristen tro och jobbar på alla sätt för mer religion inom politiken, en icke-sekulär strävan. Trots att islam och kristendom är varandras motsatser och trots att islam inte tillämpar religionsfrihet. Det kan ju bara tolkas som att Sv kyrkan på sikt vill utplåna kristendomen. Och religionsfrihet och sekularitet.
  Islam är en religiöspolitisk sekt. Islam har alla kännetecken för sekt och skiljer inte på religiös tro och världslig politisk makt. Så religiöspolitisk och sekt är en icke-värderande beskrivning av islam.
  Vad gäller ordet elak så är det värderande och det finns det många fler värderande ord att välja på. Förtryckande till exempel. Om man törs häda. Vad säger jurister?

  Gillad av 11 personer

  • olle reimers skriver:

   Hej Eva, jag lyssnar när du kallar.

   Jag är dock lite osäker på vad din specifika fråga som du vill ska utsättas för juridisk bedömning är.

   Om den handlade om huruvida det kan anses vara förbundet med någon juridisk påföljd att kalla någon person elak så kan i vart fall inte jag se att det skulle vara fallet.

   Att hävda att någon är elak handlar nästan alltid om en specifik situation där man själv uppfattar att handlandet har den karaktären.

   Inte ens att påstå att någon person är alltigenom ond föranleder någon särskild påföljd eftersom det är tillåtet att vara ond i vårt samhälle.

   Förtal är det brott som närmast kan komma ifråga men då handlar om om att falskeligen påstå något om någon.

   Den som drabbas av ditt omdöme får snarast ta det till sig och betrakta det som en komplimang.

   Gilla

   • Eva Danielsson skriver:

    Olle
    Jag efterlyser in icke-pk-jurists uppfattning om ifall jag har rätt att yttra mig ogillande om islam (och andra religioner och ideologier). Inte yttra mig om en person eller om en grupp människor, exvis muslimer, utan om innehåll och utövande av islamsk lära. Grundlagen med yttrandefrihet (där då ”hädelse” bör vara en åsikt bara) i förhållande till lagen om Hets mot folkgrupp, alltså. Hur tolkar en jurist utanför pk-etablissemanget detta? Kan jag yttra starkt ogillande av islams budskap utan att riskera åtal för hets mot folkgrupp?
    För övrigt har jag förstått att man kan dömas för förtal även om det man säger (eller klickar vidare på) är sant, ifall det kan anses finnas en andemening att vilja tillfoga personen skada. Personer har fömts för förtal av Närhatsgranskaren när de har kallat honom djurplågare på Facebook, trots att han är dömd för djurplågeri. Han verkar dammsuga FB och anmäler med skadeståndskrav. Och har lyckats få det.

    Gilla

  • Jaxel skriver:

   Ett viktigt påpekande. Här finns även anledning att nämna uppropet på regeringskansliet angående vilka som var lämpliga att ingå i en kommande regering. Detta upprop borde ha fått konsekvenser, vilket det naturligtvis inte fick. Antar jag.

   Gillad av 1 person

 10. Lars Bernhoff skriver:

  Det visar vara en M-politiker i ett socialutskott som har skapat denna upprördhet. Politiker säger att hennes budskap som hon skrivit är detta: ”Jag har uttryckt en oro för vad som händer i vårt samhälle idag med IS-terrorister, extremister, islamister och jihadister. Det har redan krupit hit till vår lilla stad. De som inte är oroliga för hur samhället utvecklas idag skulle jag vilja ha ett större samtal med.” http://projektsanning.com/2019/03/19/har-sverige-yttrandefrihet-for-alla-eller-ar-det-bara-vissa-som-far-yttra-sig-nar-det-galler-islam-och-deras-tro-gentemot-andra-religioner/

  Hon säger att det inte är islam som religion hon kritiserar utan att de kriminella yttringar som godkännande av tex terrorism som hon vänder sig mot
  En sekt är en politisk eller religiös rörelse. En sekt kännetecknas av att göra anspråk på absolut sanning, lågt antal anhängare, vanligen några tusen; slutenhet och ett toppstyrt, odemokratiskt ledarskap. Muslimer är miljoner men från Östhammars synvinkel kan de utgöra en liten grupp.
  Oavsett vad ska en politiker få uttala sig om vad de tycker. Det kan göras klumpigt men är ändå tillåtet. I detta fall är det tjänstemän som vill avsätta en politiker, vilket principiellt är fel och politiska ledningen vara kloka nog att behålla politikern.

  Islam vill ha Koranen som lag dvs Sharialagar. En stor andel muslimer anser så även i Sverige. Grunden hos oss är att vi är sekulariserade. Muslimer måste inse detta och acceptera denna vår övertygelse och inte driva en annan inställning. Politikern i Östhammar är orädd och ska stödjas. Politiker ska inte behöva drabbas av en fatwa/bannbulla.

  Patriks oro är befogad men vi måste stå upp för våra värderingar och inte låta nya invånares önskemål låta oss ge upp den sekulära och kloka uppdelning mellan religion och politik som tagit många hundra år att utveckla.

  Gillad av 7 personer

 11. Östrahult skriver:

  KD är värre, man uteslöt en av de sina inom lokalpolitiken i Danderyd eftersom denne påståtts ha skrivit någonstans att ”alla aborter är mord” och uttryckt sig negativt om islam. KDs ledning har den senaste tiden låtit sig styras av vad som hamnar på dagens löpsedel, det är det man betalar priset för nu. Löpsedlar och folkets förtroende är som bekant inte riktigt samma sak.

  När det gäller judar och muslimer i Sverige så tycker jag att båda grupperna borde anpassa sig till vår livsstil och skippa en del av den gamla trolldom och vidskepelse som de låter sig styras av. Jag tycker båda dessa grupper har väldigt mycket gemensamt, ingen större skillnad på Kosher och Halal och det här att man ska hata sina motståndare har de också i många fall gemensamt.

  Gillad av 1 person

  • Björn skriver:

   ALLA religioner styrs av ”gammal trolldom och vidskepelse”, men alla har inte total underkastelse eller våldsam död, som enda alternativ…..

   Gilla

 12. Min strand skriver:

  Det är (självcensur) och invandrare från MENA mera allmänt som idag effektivt har ett våldsmonopol. I nästan alla fall om de inte dominerar stadsbilden som allt mer i Malmö så rör sig dessa män i grupp, går exempelvis afghaner själva så rör,de sig skyggt som i fiendeland, de är ALLTID på spänn, alla dessa invandrare vet att vi inte har något samförstånd, det vet ju hur de själva tänker och är, och antar att vi är likadana, fast fegare. När två eller flera av dessa är ute och rör på sig så känner de att de behärskar varje våldsam situation som kan uppstå för svenskarna har de insett hjälps inte åt, och många är oförklarligt på invandrarnas sida, det kan de int förstå, de tar pengar, uppför sig illa och många begår brott, ÄNDÅ får de sympati. Jag tror många av dessa överhuvudtaget inte förstår vad som pågår men man kan vara säker på att om någon nu försöker ta bort deras gyllene gås så kommer det att krävas ett mycket kraftfullt våld att backa upp med. Det finns helt enkelt absolut inga kulturella likheter alls mellan invandrarna och svenskarna utan hela Sverige är idag en POTENTIELL konflikt, inte potentiell som att den kanske inträffar utan mer som ett spänningsfält som byggs upp mer och mer, det sker aldrig några urladdningar där dessa importerade kulturer sätts på plats utan även om det begås brott så ser de straffen som skämt, så en oundviklig massiv konflikt som blir värre dag för dag byggs upp.

  Därför så skrev jag redan för 12 år sedan att Vilks var Sveriges enda hjälte och att alla dagstidningar borde ha en rondellhund i hörnet, innan det så har vi inte yttrandefrihet och det har vi ju inte haft på länge, den man inte kritiserar den fruktar man. SD har så klart också varit hjältar och idag så är Afs och Gustav Kasselstrand hjältar. Däremot så är de flesta svenskar verkligen fegisar, indoktrinerade fegisar, men ändock, det är verkligen så att detta av etablissemanget påtvingade kulturmöte lockar fram det värsta hos båda sidor, den ena får fritt utlopp för aggression och primitiva drifter som deras egen kultur kontrollerade med våld och religion, och den svenska kulturen uppvisar en avskyvärd mjuk undersida där grupptänk dominerar och där man tyr sig till indoktrineringen i media som en snuttefilt.

  Jag vidhåller därför att om DGS gör anspråk på att tänka fritt inom lagens ramar (vilket är en kraftig begränsning, själv skriver jag sällan vad jag tycker är adekvat) så måste diskussionen om SD och Afs normaliseras och bedömas efter vilka förslag de ställer, och har ställt. Det är nämligen så att i den helt avgörande frågan för,Sveriges framtid så har lösningen alltid funnits, man har varje dag kunnat välja att säga att nu röstar jag SD, de har haft rätt hela tiden, jag har haft fel. De har så klart inte rätt om allt, både SD och Afs förslag kan ju läggas än så länge utan att testas av verkligheten, personligen tror jag att det kommer att krävas en helt ny våldsapparat för att komma tillrätta med detta, kanske utländska legosoldater. DGS särbehandlar SD och Afs och MED och inläggen som skrivs är ofta utformade som om dessa alternativ inte finns, kanske det är taktiskt riktigt men jag tror inte det, sanning och rätt måste råda. Man kan vara för delar av ett partis politik utan att vara ett forum för SD. Jag röstade SD, när Afs dök upp bytte jag till dem och kommer ett ytterligare kraftfullt alternativ så byter jag igen.

  Att häda mera kommer heller inte att hjälpa, vi som tänker vet att det enda det kommer att göra är att bekräfta det vi redan vet. Det enda som hjälper är massiv återvandring, annars är Sverige förlorat och kommer endast att tjäna som ett varnande exempel för resten av västvärlden och Östasien.

  Gillad av 13 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Instämmer i din lägesbeskrivning och hade själv en gång i tiden önskat att samtliga tidningar i Europa hade publicerat Jyllandspostens karikatyrer varje vecka. År efter år. Och stått upp mot de muslimska reaktionerna. Inte bara ordnat livvakter.
   Jag tror att det är bra att häda för att försöka väcka den där kategorin svenska skattebetalare, som är lite tyst missnöjda – att de börjar våga tänka hädiskt om både islam och pk-ism och arrogant godhet – och helst börja säga det högt också. Även om nästa steg att rösta MOT är ytterligare ett steg för de flesta. Men det är ju den här indoktrinerade men inte helt hjärntvättade gruppen, som måste fås att bli alltifrån tveksamma till övertygade och bilda fiskstimmet som ändrar riktning på politiken och vill och kan genomföra invandringsstopp och återvandring och ta sikte på ett friare lågskattesamhälle.
   Annars tycker jag att det är bra att DGS inte är ett partipolitiskt forum, utan kan vingla lite friare på eggen av vad som är hädiskt eller hatiskt eller ogenomtänkt respektive sunt och riktigt.

   Gillad av 5 personer

   • Min strand skriver:

    Jag tycker också att det är bra att DGS inte är ett partipolitiskt forum, det är ju urtråkigt och begränsande för det första, men, i den verkliga världen så måstemverkliga åtgärder till och om man exempelvis propagerar för återvandring så är det ju rimligt att man prisar det parti som driver detta, liksom man risar de som inte gör det. Så det som står till buds i den verkliga världen det är ju den demokratiska rösten, dvs partipolitik, alternativt subversion men där är ju vänstern helt överlägsen och har segrat, eller till sist, revolution, vilket jag allt mer börjar tro är inte ett helt otroligt alternativ om en 10-20 år eller så. Revolution på vilket sätt är svårt att sia om men demokratin har slutat fungera som tänkt och övergått i att faciliterar ett förrädarstyre av parasiter som saknar lojalitet med det land och det folk som fött dem, det är ju uppenbart ohållbart.

    Gillad av 2 personer

  • educaremm skriver:

   Fel väg.

   Bättre att alla friska, alerta, kloka och förståndiga unga,nordbor, svenskar och danskar, börjar bilda stora, barnrika, starka, familjer, med många barn?

   Mer konstruktivt.

   Inte så arrogant. Inte så stöddigt. Inte så uppnosigt och inte så – mucka gräl – aktigt?

   Samt också i en förlängning det enda som kan ha en chans att kunna göra en positiv skillnad, i en framtid?

   (Särskilt svenskar är nog i grunden mycket vana vid att s.k. – förtryckas – ? (Ibland då genom smicker, ibland genom hån, ibland genom förlöjligande, ibland genom baktalande, ibland genom smädelser, ibland genom utmålande, gestaltande och porträtterande inom en teatervärld, en filmvärld och en reklamvärld, av idiotiska, lidande, bekymrade, nervösa, gråtande, neurotiska, fula och galna s.k. – svenska (dvs., blonda) kvinnor – ? Men även ett gediget gestaltande inom just en massmedial världs alla kanaler, av – blonda män – såsom onda, elaka, korkade, svaga, gråtande, förvirrade och fula, alternativt onda, intelligent, kriminella, våldsamma och manipulativa? Det kan nog på det stora hela kallas för – långsam smutskastning – , eller långsam och segdragen – manipulation – och – hjärntvätt – (av just blonda, blåögda och naiva, befolkningar; dvs., – dumma svenskar – ?), eller kan rent av kanske ses som ett nödvändigt tillplatttande av – onda blonda – , eller kanske som ett nödvändigt förtryck av en då som det anses vara, – ond, farlig och avskyvärd vit slavbefolkning – ? Vem vet…)

   Gilla

   • Ms skriver:

    Man kan också önska att det regnar mer eller mindre, lika meningslöst. Jag förstår heller inte vad du menar är fel väg? Jag säger ju att det är meningslöst att häda, man kommer att bli martyr, antingen blir man dödad, eller så åker man i fängelse, eller både och. Vilks är en hjälte i ordets verkliga bemärkelse, han har redan bevisat vad som sker. Vi behöver inte veta mer, samexistens är omöjligt. Förrädarna måste bort.

    Gillad av 2 personer

   • V för Vendetta skriver:

    Educarem … vad menar du egentligen med att mucka gräl?? Är det inte rätt självklart att man månar om den ytan man känner igen och betraktar som sin egen när den blir antastad av människor som själva ingen annat kräver en fullständig underkastelse för inför sin egen världsbild? Att inte mucka gräl i en sådan situation framstår för mig tämligen mesigt och vittnar endast om en vilsegången själ som inte vet var han skall sätta sina fötter. Nej. tvärt om, vi skall inte föda mer ungar, det har testats genom århundraden och det ledde bara till misär och gör så fortfarande i många länder. Vi har kommit förbi denna kognitiva disonans som ett utbrett barnafödande finner sin näring inom. Vi skall givetvis inte heller välkomna dödsreligioners företrädare och låta dem stå på barrikader och spy ut sin verbala lava över det land som öppnat både plånbok och hus för dem när de med vädjande valpögon tittade in i tabloidernas kameralinser. Jag ser ingen som helt anledning att underdådigt vika sig för det religiösa förtrycket utan tvärt om skall vi vara kaxiga i egenskap av att vi skapat ett samhälle som en gång var gott, fredligt och humanitärt men som rivits ned av mångkulturella ideér kring samexistens, integration och annat trams som alltid kräver två lika intresserade spelare men som hittilldags oftast bara visar upp den ena sidans intressenter. Återvandring är det allra bästa sättet att få vårt land till en fredlig yta igen där pengarna räcker till det som de skall räcka till… så fortsätt vara kaxig.

    Gillad av 5 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Tritonen
   Det är vad Barcelonadeklarationen från 1995 går ut på, men behövde det gälla idag? Det är väl inte bara skurkstater i Mellanöstern som har olja att sälja nuförtiden?
   Finns det inte även andra motiv bakom det europeiska fjäskandet för islam, jag tänker på den svenska socialdemokratins kampanjande för Muslimska brödraskapets islam i Sverige och sossatnas penningregn med våra skattemedel över palestinierna som stödjrr deras terror mot Israel t ex. Att det alltså också handlar om politisk samsyn och samarbetspakter för maktens skull.

   Gillad av 4 personer

  • Två plus två är fyra och därmed basta skriver:

   Det finns fräcka metoder som fracking och kärnkraft och norsk olja och Alaska-olja och snart förhoppningsvis Venezuela-olja (en ny vettig icke hatisk regering kan man hoppas på) och jord- och bergvärme och solceller och grejer så att vi kan minska förbränningen och slippa beroendet .

   Gillad av 2 personer

 13. Två plus två är alltid fyra, till många relativisters förtret, ha-ha skriver:

  Detta visar tydligt att islam inte är förenligt med västerländsk demokrati eller något annat samhällssystem än sitt eget och måste stoppas här och nu till varje pris. Islam accepterar ingen som helst yttrandefrihet eller frihet för oss andra. Islam kommer att bli vår undergång om den inte stoppas snart. Även Anders Lindbergs på AB undergång resp. Skyman och andra apologeter, som kommer att bli överraskade när de upptäcker vad de försvarat. Kanske Bjäreld och M. Gardell (brorsa till Jonas) kommer att ha nytta av maktövertagandet och bli mäktiga Quislingar i den nya diktaturen, som kan döma sådana som mig till straffskatt och/eller spöstraff och/eller korsfästelse upp och ned.
  Ordet ”””islamofobi””” är totalt absurt och bevisligen ett påhitt av islam-propagandister i deras syfte att befrämja utbredningen av denna s.k. religion, som inte är en religion, utan en politisk invasiv makthungrig och maktfullkomlig statskontrollerande totalitär ideologi. Fobier är medfödda medicinska tillstånd och gäller naturfenomen som ormar och höjder. Islam är ett påhitt. Religioner är normalt privatsaker i ett civiliserat land, och inte statsstyrande lagstiftande totalitära makter.
  En moderat politiker i Vallentuna eller Åkersberga blev utesluten ur moderaterna för att ha sagt just denna sanning, att islam inte är förenligt med vår demokrati, för några år sedan, kanske under AKB tiden. Det avgjorde att jag inte kunde fortsätta rösta på M.
  Vi avskaffade blasfemilagen tidigt på 60-talet. Jag minns att jag som 7-10-åring läste om det i DN som jag läste mycket i som barn. Jag hade lärt mig att det var fult att svära. Farfar var en snäll präst och jag hade ingen större behov av att häda, men visste som barn att det inte var straffbart som på medeltiden, då man blev bränd på bål för hädelse. Jag var som 8-åring jätteglad för att jag inte levde på medeltiden. Sedan såg jag vietnamdemonstranter bränna och stampa på USA:s flagga och bränna dockor föreställande LBJ och NIxon och tänkte att man nu fick säga vad som helst utan straff. Jämförde hur vi i svenska scouterna var vördnadsfulla visavi svenska flaggan som inte fick beröra marken.
  -Nu är vi tillbaka i den mörka onda sinnessjuka medeltiden med onda makthavare.

  Gillad av 6 personer

 14. Den Sista Karolinen skriver:

  Fobi innebär irrationell rädsla för något. Om du då får epitetet ”islamofob”, innebär det alltså att du har en irrationell rädsla för islam.
  Rent objektivt är alltså ingen islamofob i vår värld av det enkla skälet att känna rädsla för islam är högst rationellt, eftersom verkligheten visar konstant vad islamisterna gör sig skyldiga till.
  Alltså har Pk otur när de tänker även här. Igen.

  Gillad av 9 personer

 15. Björn skriver:

  Vad skiljer ”Knutby” från kalifaten i förorterna? För mej är det sjuka sekter i båda fallen! Varför skyddas inte politiskt övertygade, typ SD:s väljare, från kritik och smädelse av samma lagar som religiöst troende, typ muslimer? Varför har just Islam, trots sina tydliga politiska ambitioner, ”fri lejd” i alla sammanhang här i Sverige? Åsikten att Islams utbredning är förödande för vårt fria samhälle är ju ingen ”fobi”, utan en högst verklighetsförankrad sådan! Studieobjekt i mängd finns inom t.ex MENA!

  Gillad av 2 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Skillnaden är att Knutby kan granskas och kritiseras i MSM och SVT, men inte kalifaten i förorterna. Inte ens när t o m Säpo börjar sätta kalifatledarna i förvar för att försöka utvisa dem.

   Gillad av 1 person

  • Niklas R skriver:

   Intressant notering.
   HMF lagen ursäktas med att det står i FNs deklaration för mänskliga rättigheter att alla människor har dessa rättigheter som inte får kränkas (religiös tillhörighet, sexuell läggning, etnisk tillhörighet)
   Men det som även står med i deklarationen men som sossarna tog bort från HMF lagstiftningen är politisk tillhörighet. Detta eftersom en del av sossarnas arsenal består i att eliminera och frysa ut politiska motståndare och oliktänkande. Då kan man ju inte ha en lagstiftning som skyddar dessa.

   Gillad av 1 person

   • Björn skriver:

    ”S” har gått från att vara den lilla människan företrädare, till att vara en ond, maktfullkomlig och svenskfientlig sekt för ”elit-politiker”!

    Gilla

 16. Lasse Forss skriver:

  I islamska länder är det dödsstraff om man lämnar religionen, särskilt om man konverterar till någonting annat. Ateismen är också belagd med dödsstraff. Om en kvinna är otrogen stenas hon till döds. Och så vidare och så vidare. Kan man påstå att islam är en snäll sekt? Nja, jag håller nog med moderaten i Östhammar.

  Gillad av 7 personer

 17. C de Longueville skriver:

  Det är bara för sorgligt, att Svea rike importerat sådana enorma följen, hjärntvättade med denna lika samvetslösa som brutala sekt.
  Den djävulskt dumma eftergivenheten för dess fanatiska falanger kan inte beskrivas, som någonting annat än svagsint.

  Dagligen dessa fasaväckande bekräftelser på vilket mänsklighetens gissel, som den i särklass mest elakartade, ondskefulla och vrickade av världsideologierna utgör.
  Det otyg till gudalära, vars resonemang naturligtvis saknar all rationalitet och logik, men därtill är försedd med en tankevärld, som inte kan karakteriseras som någonting annat än en absolut härdsmälta, frambringad av sådan exceptionell dumhet och enfald, att den gränsar till absolut idioti.

  I det här landet blir var och en, som inte lovprisar denna vämjeliga troslära och välkomnar varenda kotte från Muselmanien kallad för islamofob.
  Som islamofob stämplas den, som känner minsta tvekan till att Sverige för decennier framöver skall försörja ett obegränsat antal ”kulturberikare”.

  Mitt ogillande och missnöje, och min antipati mot muselmaner kan inte betecknas som ”islamofobi”.
  Min ovilja mot dessa, har en reell och saklig grund och styrkan av denna är inte övervärderad eller förstorad, utan den står i direkt proportion till den överhängande fara, som dessa religionsutövare utgör.

  Min vedervilja och olust mot muselmaner uppstod när Sveriges regering, helt utan ansvar och kontroll, och på endast någrra få månader, lät horder i hundratusental av detta slag välla in i ett land, bebott av en folkspillra inte ens uppgående till tio miljoner personer.

  Den inträdde, när människomassor, hemmahörande i en förfelad, degenererad och dysfunktionell kultur, som inte har skapat någonting annat än terror och skräckvälden med ständiga och evigt återkommande inbördeskrig, anarki och barbari, tilläts invadera mitt land.

  Den tog sin början när måttlösa skaror, från riken med en religion och en kultur för vilken ingenting har klaffat sedan dessa civilisationer för 1400 år sedan vandrade rakt in i en becksvart återvändsgränd, gavs tillstånd att översvämma Sverige.

  Hur stor eftergivenheten än är, så förblir de invällande missnöjda med att planetens ”godaste” rike är så diskriminerande mot dem.
  Rasifieringstaktiken upphör aldrig och är alltid densamma.
  Svenskarna skall fås att känna skuld, och gör de inte det så skall känslan av synd, skam och omoral brännas in i järnbarken på dem.

  De godtrogna skarorna i konungadömet är fullständigt ovetande om, att deras surt förvärvade slantar flödar rakt in till skurkar och bedragare.
  En för insyn dold och fullständigt ogenomtränglig soppa av bidrag, som göder den repressiva och depraverade konfessionens svindlare och bluffmakare.

  Gillad av 6 personer

 18. Jari Norvanto skriver:

  ”Jag skulle nog inte låta publicera en text som utpekar judarna som medlemmar i en elak sekt. (Sedan råkar jag personligen vara prosemit, men det är en annan sak.)”

  ”prosemit”,.. Vad tusan är det?

  Gillad av 2 personer

  • cmmk10 skriver:

   ””prosemit”,.. Vad tusan är det?”

   Pro semit torde betyda att man gillar semitiska folk. Judarna är ett semitiskt folk.

   ”Semiter är en grupp folk som sedan omkring 3000 f.Kr. har haft en dominerande ställning i Mellanöstern. Namnet syftade ursprungligen på folk nämnda i Bibelns Första Mosebok (10:21–31) som ättlingar till Noas son Sem.”

   Gillad av 1 person

   • Jari Norvanto skriver:

    Varför i jesse namn ska man då som svensk vara prosemit. Låter som en disclaimer, för att inte bli måltavla för mäktiga gruppintressens sanktioner. Säg prosvensk och du hamnar i frysfacket.

    Gillad av 2 personer

 19. Christer L skriver:

  Det är klart att många är rädda för muslimer. Alla kristna och judar som inte underkastar sig är islams fiender, enligt Koranen. Muslimerna är på väg att bli agenter för ett socialdemokratiskt skräckvälde.

  Gillad av 3 personer

 20. educaremm skriver:

  Det skulle vara roligt om alla som här desperat vill försöka att – måla ut – och livligt beskriva, hur ett superfarligt islam kommer att – döda oss alla – i en framtid, kan förklara att det inom flertalet muslimska länder lever väldigt många – ickemuslimer – ?

  T ex i Iran lever judar sedan flera århundraden tillbaka utan att attackeras eller dödas.

  Hur kommer det sig?

  Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   -Helt fel.
   Kristna i muslimska länder blir förföljda och dödade i ständigt ökande omfattning.
   Se bara vad IS gjorde. -Groteska massmord på kristna. IS följde handboken bokstavligt.
   I Egypten dödas och förföljs kristna och deras antal minskar liksom i många andra muslimska länder. Koptiska kyrkor i Egypten bränns. Polisen är inte till hjälp. Intoleransen ökar stadigt. De kristna i mellanöstern är mycket färre än tidigare. I Pakistan mördas kristna och sekulära muslimer. I Bangladesh och Pakistan AVRÄTTAS HYGGLIGA MÄNNISKOR FÖR MINSTA HÄDELSE enligt domstolsbeslut. -BARA DET RÄCKER SOM ARGUMENT för att stoppa islam.
   I Saudi avrättas hyggliga människor för otrohet. Prinsessor bl.a.
   I Iran avrättas 12-åriga pojkar för ”krig mot gud”. Har du glömt 80-talet?

   Även här sker detta. Malmö håller på att tömmas på judar som inte kan bo kvar. Paris undergår samma utveckling. Judar flyr Paris pga muslimers attacker. Detta är dokumenterat.
   De kristna på iberiska halvön levde under förtryck som andra klassens medborgare under morernas islamvälde från 711 till 1300-1400-talen. De sista drevs ut på 1490-talet. De kristna visigoterna var dhimmies och fick betala straffskatt och hade inte samma rättigheter som muslimerna De fick inte höja blicken utan måste ständigt gå med nedböjt huvud. De fick inte ha ett ljus tänt utanför sin dörr. Allt enligt instruktionerna i den heliga handboken. De var värda mindre och behandlades därefter. Islam är inte alls tolerant mot andra minoriteter, så det gäller att vi inte blir i minoritet.

   Gillad av 5 personer

   • educaremm skriver:

    Stefan Sewall sa: ”-Helt fel. Kristna i muslimska länder blir förföljda och dödade i ständigt ökande omfattning. Se bara vad IS gjorde. -Groteska massmord på kristna. ”

    Och hur många groteska massmord sker inte mot muslimska länder av en västvärld? Främst då härledd av USA och England, med andra länder i Europa som medhjälpare, länder som då inte vågar annat än att lyda USA´s krav på – lydnad, följsamhet och underordning – ?

    Dessutom, om man tar sig en titt på den kristna historien, inte minst i Europa, så får man väl ändå säga att kristna har också själva varit utomordentligt duktiga på att mörda kristna, både på bestialiska, råa, paranoida, galna och obarmhärtiga vis? Bränt dem levande, halshuggit dem, steglat dem och allt möjlligt som visar kännetecken på hysterisk paranoia, alternativt visar tecken på en kollektiv paranoid scitzofreni? (Som förmodligen finns risk för att alla befolkningar och folk, vare sig kristna, judar, muslimer, buddister eller hinduister, m.fl. kan råka att drabbas av, vid just krigsdrabbningar av olika slag? Det är tydligen en typiskt manlig – krigsåkomma – , som då kollektivt kan drabba män i krig? Helst då med religiösa, eller ideologiska, samt även vetenskapliga, förklaringar, ursäkter, motivationer och berättiganden, för deras handlingars – rättfärdighet – ?)

    Att kristna också har förföljt en judendom, och judar, samt fördrivit, skadat och dödat, judar, genom de kristna århundradena i Europa, det är också en verklighet.

    Att islam idag är en religion som är under attack, och där många muslimska nationer i MÖ, vill begrikas, svältas ut, bombas och anklagas, det är ju en verklighet.
    Hur reagerar då de flesta nationer, eller de flesta folk, som blir attackerade?
    Det flesta försöker fly, de flesta försöker att – underordna sig – , de flesta försöker att anpassa sig. Några få (krigare och stridare, motkämpare och försvarsvilliga, som t ex forna tiders ryttargarden och stridskämpar, mot – otrogna katoliker – , respektive – otrogna protestandet – , och ur många gånger adliga familjer som under Påvens välsignelser och godkännande, och löften om – absolution – , red ut till ett blodigt mördande och dödande?)

    Att då vilja mena att – ENDAST – islam, är den ideologi, den religion, eller den lära, eller den ism, som inte är s.k. tolerant, mot minoriteter, det är nog att ändå göra en ganska så snäv tolkning av både historien, samt också av människan själv, som varelse?
    Otaliga gånger har ju samma, liknande och likartade – beteendemönster – , kunnat upprepa sig genom historien?

    Män och kvinnor har nog i sig inbyggda oerhört olika sätt att kämpa här i tillvaron.
    Det genomgående manliga sättet har då genom historiens gång visat sig verka vara att frsöka att – klubba ned – motståndare, eller fiender?
    Att till varje pris försöka tt oskadliggöra dem, att tillintetgöra dem som ses som fientliga fiender?
    Antingen då genom att försöka tt förödmjuka dem, eller på andra sätt (som t ex Charlie Hebdo?), då försöka att förlöjliga, håna, bespotta eller reta och kränka?
    Eller då att genom direkt då försöka att försvara sig genom att helt enkelt döda de som blir identifierade som motståndare och som fiender?

    Paranoida män uppfattar lättare än icke paranoida män, andra män som är kritiker, är motståndare eller som då verkligen är direkta fiender, som just – farliga fiender – , märligt nog?
    Högfärdiga, stolta, högmodiga och maktgalna män verkar också lättare utveckla just olika former, grader och stadier av just – paranoia – likaså?

    Farliga saker?

    Troligen.

    Hur många krig har inte inletts på fullkomligt paranoida grunder? På fullkomligt maktgalna grunder? Och på fullkomligt felaktiga grunder?

    Förmodligen otaliga.

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Educarem skrev: ”…..att försöka tt förödmjuka dem, eller på andra sätt (som t ex Charlie Hebdo?), då försöka att förlöjliga, håna, bespotta eller reta och kränka?”

    Att bli retad eller hånad har vi fått vänja oss vid. I en civiliserad värld leder hån och satir inte till våld utan till motargument eller tyst överseende. Men barbarer svarar med mord slakt och ondska. Musselmaniker skjuter vilt när Charlie Hebdo publicerar satir. Det tål de inte. Kristna eller judar svarar inte med AK47-or när de blir hånade eller kränkta utan rycker på axlarna.

    När islams NUVARANDE verkliga ansikte med mord och blod och död och ondska kritiseras, får man ibland svar med jämförelse med FORNTIDA katolska kyrkans inkvisition och brutalitet på medeltiden och 1500-talet. Kristendomen var inte heller sådan från början. Jesus var helt fridsam. Kejsare och påvar och furstar och kardinaler använde långt senare kristendomen som redskap i alla sina krig från 5-600-talen och fram till 1700-1800-talet.
    Våldsamt var inte kristendomens ursprungliga innehåll från början, och absolut inte i nutid. Jesus budskap var inte våld, utan kärlek och förlåtelse, och det är Jesus Kristus ord som är Kristendomens kärna.

    Det är nutid som räknas.
    Hur är kristendomen NU? Hur är islam NU?
    Kristendomen har moderniserats totalt och är inte längre enväldiga kungars maktredskap i blodiga erövringskrig och folkförtryck, utan är nu en ödmjuk fredsälskande from religion hos de allra allra flesta kristna på jorden. Inga biskopar predikar våld. Kristendomen står också nu fri från våra stater och regeringar utan världslig makt och kan inte utdöma straff.
    Hur är islam NU? – Oförandrad sedan 600-talet. Förnyelse och ifrågasättande är förbjudet.
    -Totalitär och statsbärande och statsstyrande och lagstiftande och fördömande och oförlåtande och bestraffande med total världslig makt i sina länder. Dessutom i evigt inbördes krig mellan shia och sunni.

    Gilla

   • educaremm skriver:

    Är stortrollet Fredrik Östman i farten igen? Inget nyttigt, inget fördjupande, inget analyserande, inget bidragande, endast med en stor verbal möda, med ett stort grymtande, korthugget huggande och med en begränsad verbal förmåga, tillsammans då med en stor oförskämdhetsförmåga ganska välutvecklad, med ett dreglande snett smil i mungipan, väser han då ur sig det endaste intetsägande ord han i sin frustrerade vrede och i sin återhållsamma galenskap (?), då förmår att formulera?

    Stackare.

    Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Andel muslimer i Irans befolkning: 99,4% (ca 90& shia, övriga sunni).

   Av de övriga är 0,3% judar, zoroaster (vilket är en ursprunglig religion som i princip utrotats av islam), och kristna – sammanlagt, och 0,4% ospecificerade.

   Till och med Saudiarabien har större religiös mångfald än Iran.

   I Iran boende folkgrupper: perser, azeri, Kurder, lur, baloch, araber, turkmener and turkiska stammar.

   Antalet judar är så få att de inte ens kan återges i befolkningsstatistiken. 2016 gjordes en folkräkning i Iran, vilken fann (avrundat) 9600 persiska judar. Persiska judar bor annars sedan 1979 i USA.

   Så du är antingen okunnig eller försöker vilseleda, eller både och, eller tror att det inte går att snabbt och lätt få fram uppgifter via dator och nät.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Vill du ha källor? Fråga. DS

   Gillad av 3 personer

   • Ms skriver:

    Educaremm försöker dölja att han/hon är antisemit bakom ordmassorna. Jag blir väl censurerad igen för att skriva det. Judehatet blir alltid den minsta gemensamma nämnaren för vissa.

    Gilla

   • educaremm skriver:

    Rickard skrev: – ”Så du är antingen okunnig eller försöker vilseleda, eller både och, eller tror att det inte går att snabbt och lätt få fram uppgifter via dator och nät.”

    Om nu denna statistik verkligen stämmer (vilket jag inte har någon direkt anledning att inte tro), så handlar min (okunniga), kommentar om att jag har sett (på youtube) väldigt många (ultraortodoxa) judar i samtal med f.d. islamisk ledare i Iran. Dessutom har jag läst någonstans (eller kanske jag såg en mycket gammal film) som handlade om att det faktiskt bott judar i Iran sedan flera århundraden tillbaka, (som då levde i största samförstånd och välvilliga relationer) tillsammans med övriga iranier.

    Eftersom jag har skrivit en lång svarskommentar till Stefan Sewall (som kan läsas på min sida https://educaremm.wordpress.com/ ), (för den (enstaka), som eventuellt är intresserad av att läsa den), vilket då är ett mer fylligt svar om hur jag ser på – paranoida drag – , som lätt kan utvecklas i krigstider?

    En – samordnad vilja – , att försöka utpeka ENDAST t ex en islam som skyldig, som ansvarig och som innehållande onda viljor, vilket jag då alltså tycker är ett både begränsat och ett ohistoriskt synsätt vad gäller hur människor – i just krigstider – då uppvisar tendenser som är fullkomligt – likartade paranoida beteenden – ? (Som då till stora delar är krigsbeteenden som är mycket svåra att kunna rå på vid alla krigföringar?)

    Sådana beteenden kan också – frammatas – och understödjas och näras, av just propaganda och av just ett anklagande och ett fult utmålande av enbart de andras ondska och de andras elakhet, (som då oftast aldrig handlar om att de egna också skulle kunna innehålla några onda viljor.

    Alltså vid krigsmotivationspropaganda, finns alltid en nödvändig och en svårkontrollerad vilja att utpeka – de andra – , som varande just – de onda – , och de egna som – de goda – .

    Detta fenomen är då ett återkommande krigsretorik-fenomen, som alltså kan upprepa sig inom ALLA olika ismer, läror, och religioner (samt även inom vetenskapliga-), läror, som då vill förklara och ursäkta, samt sanktionera och rättfärdiggöra, de egna, vad som då anses vara, de nödvändiga s.k. självförsvarshandlingarna, just vid krig i olika stadier.

    Gilla

 21. Rikard skriver:

  Hej.

  En sekt finns inom en religion. En sekt måste vara mindre i antal utövare och svagare i inflytande än den religion den tillhör för att vara en sekt. På så vis är islam inte mer en sekt än protestantisk kristendom.

  Däremot kan man kalla islam en sekt om man menar den fanatism och renhetshysteri som brukar prägla just sekter. ”Sektliknande beteende” är ju en etablerad fras som definitivt stämmer på islam i gemen, men inte på kristendomen (inte på bra länge, faktiskt).

  Så islam kan vara en sekt här, men inte på hemma plan – likt hur kristna i Rom var en sekt som utmärkte sig för sin intolerans (det normala vid den tiden var att låta folk ha sina gudar ifred, men de kristna insisterade i att kalla alla andra gudar falska, något som definitivt provocerade; dessutom vägrade man att ära kejsarna som gudomliga, vilket var både ett religiöst och sekulärt brott).

  Jag nämner Rom och den tidiga kristendomen för att illustrera hur en sekt kan bli dominant. Det tog ett par hundra år och några rejäla krig, men sen var påvekyrkan i princip monodominant till en viss Luther knackade på.

  Islam är i väst där kristendomen var i Rom de första två århundradena efter Kristus. Något att ta lärdom av, för den som inte vill se ett framtida kalifat.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 5 personer

  • educaremm skriver:

   Tycker att en del poänger saknas i beskrivningen här.

   När en kristendom började växa sig stark, samt började att attackera en judendom runt 4-, 5- , och 600-tal, (där NT- skrifterna då verkligen attackerar en judendom med kraftiga fördömanden och anklagelser, där en judendom då började ana – ugglor i mossen – , alltså började ana risker med en kristendom som grund för förföljelser, fördrivningar och just anklagelser mot en judendom, (människan är en mycket fantasirik varelse, som lätt kan inbilla sig precis vad som helst, om endast några – onda frön – , bli planterade i hennes sinne?), så kan man verkligen säga att en islam då, rent teologiskt, faktiskt kom till en judendoms – undsättning – ?

   Detta därför att inom en islam finns inga – anklagelser – , mot en judendom, att judendomen skulle ha – dödat Jesus – , (så som det är beskrivet inom NT), och inte heller att en judendom skulle ha – jävulen till fader – , eller någonting ditåt.

   En judendoms behov av en sådan (teologis), framväxt, (som islam), kan därför sägas ha funnits?

   (Detta därför att en allt starkare och alltmer inflytelserik kristendom hade då börjat att angripa en judendom, inklusive judar, just på grundval av de sidor inom NT som verkligen då vill anklaga en judendom för att ha – dödat Jesus – ?).

   Gilla

   • Ms skriver:

    aha, du är helt enkelt antisemit, det förklarar saken. Det brukar vara det som kryper fram till sist. Tack för klargörandet.

    Gillad av 1 person

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Vet inte om det är plattformen du använder eller den jag läser på, men formatet ser märkligt ut, vilket gör det hela svårläst.

    Kristendomen började inte förfölja andra läror eller rensa ut det som ansågs som kätterskt (arianerna t ex, eller katarerna långt senare) förrän den blivit de facto statsreligion och i princip synonym med den romerska staten, både i väst och öst.

    Varför judarna förföljdes beror på vilken specifikt period och våg av förföljelser du menar.

    Men varför inte ta ett dopp i dåvarande kristen dogm: Augustinus själv avgjorde och bestämde att kvinnor vilka våldtagits ändock i kyrkans och guds ögon var oskulder enär de inte begått synd själva eller självmant. Jämför gärna med judendomens och islams syn på saken. Judendomens grundinställning till folk tillhörande andra läror (vilket är viktigt då jude är både tron och folkgruppen, till skillnad från kristen eller muslim) finns i Gamla Testamentet: Leviticus, Numeri och Deuteronomium om jag inte minns fel.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gillad av 1 person

   • Stefan Sewall skriver:

    -Muslimerna hatar ju judar mer än allt annat och en stor majoritet av muslimerna vill utrota Israel. 80-90 % av befolkningarna i arabländerna ser Bin Laden och tidigare Nasser och Saddam som hjältar och hatar väst och USA innerligt, speciellt för att USA stöder Israel. De vill utplåna judarna med alla medel. Irans regerings vilja att utplåna Israel har de officiellt tillkännagjort. Muhammed mördade själv judar och gav order om avrättning av tusentalt judiska fångar på sin tid. Han var ju en krigare som spred islam med svärd i hand med slakt, mord och hot och tvång. Kristendomen spreds med viskningar man till man/dam de första 300 åren och blev populär pga tilltalande innehåll.
    Educarems utsagor är sålunda helt igenom falska, och det är fullkomligt obegripligt hur någon kan uttrycka något så mot sanningen fundamentalt stridande.

    Gillad av 2 personer

   • educaremm skriver:

    MS skrev: – ”aha, du är helt enkelt antisemit, det förklarar saken. Det brukar vara det som kryper fram till sist. Tack för klargörandet.”

    Jaha, och vad grundar sig MS då på?

    Snarare innebär mitt inlägg ett försvar för en judendom (vilken jag alltså tycker blir övermåttan anklagad och förolämpad just inom de kristna texterna).

    De texter som alltså förorsakat en judendom, särskilt inom Europas kristna nationalstater, mycket lidande. Paranoida föreställningar hos en judeo-fobisk kristen befolkning och inbillade falska anklagelser mot judar, samt viljor hos en kristendom att försöka att förbjuda, och att försöka bekämpa, en judendom, inklusive judar.

    (Begreppet, det lite otydliga begreppet, anti- semitism – , och – antisemit – , grundades under mitten av 1800.talet, av Wilhelm Maar, som var en kristendomshatande jude, I en tid då en raslära, samt en nationalism- vurm började – komma på modet – i ett fanatiskt vetenskapsdyrkande och ett kartläggande kom – på modet – , i både Europa och i USA, ja i en Västvärld.)

    Gilla

   • Niklas R skriver:

    Du borde skaffa ett bättre översättningsprogram – denna automatiska översättning som du kör med gör texten obegriplig.

    Gilla

 22. Göran Holmström skriver:

  Terroristernas ursprungsområde och
  antal dödade inom internationell terror, 1969-2005.
  Ursprung Antal dödade Andel %
  Afrikansk 1304 14,0
  Hinduisk 415 4,5
  Islamisk 4307 46,3
  Japansk 415 4,5
  Latinamerikansk 1034 11,1
  Ortodox 369 4,0
  Övrig 560 6,0
  Kinesisk 268 2,9
  Västerländsk 735 7,9
  Källa: Nuemayer & Plûmper 2008.[31] Tabellen baseras på nationalitet, inte på etno-religiös tillhörighet.
  Behöver jag skriva mer?
  Siffrorna säger allt!

  Gillad av 3 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Efter 2005 är det ännu mycket större slagsida.
   Många västliga terrorister är nu lugna. IRA och ETA och RAF och Action Directe har slutat. De italienska terrornissarna minns jag inte namnet på. Dessa sprängde många bomber i väst. I Japan finns ingen tunnelbane-nervgas-sekt längre.
   På Cypern är det lugnt.
   Finnarna skjuter inga RPV/RPG in på ryssar i Karelen, vilket de kanske kunde förväntats efter att Sovjet stal deras land och hem 1945. Karelen är större än Palestina. Jag känner flera hemlösa finländare som fick lämna sina hem och allt, och blivit flyktingar i Sverige.
   Många många fler musselmaniska terrorister finns nu istället.

   Gillad av 3 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Som jag tolkade listan så antal dödade och vilken tro/härkomst på terroristerna, och nästan 50% av all terrorism utförs av dom som tror på Islam. Som jag förstod listan, och dom senare åren lär inte pressa ner procenten.
    Mvh Göran.

    Gilla

 23. Laggar skriver:

  PE:s lägesbeskrivning är helt klar. Det sker hos människan en förskjutning i värderingen av saker och ting. Det är ett teoretiskt problem som här dras fram. Inga teoretiker har någon lösning eller uppmärksammat denna situation. Det är ju inte fråga om vad som är innehållet utan hur det bedöms av människorna.

  Gilla

 24. Willy Lindqvist skriver:

  Européer har all anledning att vara rädda för islam, inte minst på grund av alla islamiska angrepp mot och i Europa. Alltifrån erövringen av stora delar av iberiska halvön och försöket att invadera Europa som stoppades i Poitier. Erövringen av Östrom och Konstantinopel, sjöröveriet i Medelhavet med aider slavjakt längs Medelhavets nordkust på kvinnor till arabiska harem.
  Fransmännen minns än i dag saracenerna. Också svenska sjöfarare i Medelhavet togs tillfånga och såldes på muslimska slavmarknader. Belägringen av Wien på 1600-talet som räddades av en polsk armé. Det har fortsatt i vår tid med terrordåd i London, Paris, Madrid, Toulouse, Stockholm etc.
  Ständiga hot och attacker. Det är klokt att vara rädd för islam och islamister som ser sig själva som herrefolk och nu fortsätter invadera Europa i stora skaror på europeiska skattebetalares bekostnad..

  Gillad av 1 person

 25. Nils Dacke skriver:

  Islam är en politisk våldsideologi på samma sätt som nazism och kommunism, dessa ideologiers mål är världsherravälde och vägen dit kantas av förtryck, våld och terror.

  Gillad av 2 personer

 26. Hans Jensevik skriver:

  Ovanligt många kommentarer! Intressant ämne alltså! Var kommer detta ifrån? Från mina videos om ”Hur islam kolonialiserar Sverige”. Har ingen av er sett dem? De har tillsammans över 40 000 klick efter 2 månader ute. De heter Födelsetalen, Mediadreven och Infiltrationen. Det var en muslimsk kvinna som infiltrerade socialförvaltningen i Östhammar och fick 18 andra socialsekreterare, alltså alla att skriva på ett upprop till nämnden som innehåller rena lögner. Det naiva Sverige kommer att vara en islamisk stat mycket snart med den lätthet svenskar blir nyttiga idioter åt en invasiv islam.
  http://www.youtube.com/watch?v=051K_s71HEA
  http://www.youtube.com/watch?v=WUDS56B2vuo
  http://www.youtube.com/watch?v=nXlK_y3AfmU

  Illa att jag haft fullt upp och ser denna artikel av Patrik så sent!

  Gillad av 3 personer

 27. A skriver:

  Jaha, det var ju synd att man skulle missa det här.. 🙂 Men jag har istället dragit in mer skatt till ytterligare förstörelse av vårt älskade land..

  Mvh A

  Gilla

 28. kaphorn57 skriver:

  Hej

  DGS är för mig en oas…utan tvekan!
  Jag har lärt mig mycket tack vare denna träffpunkt.

  Men är det inte dags att göra slag i saken?
  Bildar en sammanslutning med exvis Swebbtv åtminstone?

  Gillad av 2 personer

  • olle reimers skriver:

   Kap Horn,

   arbete pågår redan i den önskade riktningen; för närvarande manifesterat i Föreningen Medborgarjournalistik med FB sidan Lästips.

   Du och andra är välkomna att anmäla intresse!

   Något rejält kan vara på gång!

   Gilla

 29. A skriver:

  Jag undrar lite vem denne Educaremm är? Funktionen är hursomhelst att flytta fokus bort från det väsentliga. Effekten (av henne?). Att väga in alldeles för många faktorer, för att något väsentligt ska kunna uppnås. Samma sak som med Lars. Det kanske ger någon önskvärd känsla i det egna huvudet, men inget användbart som kan kopieras ut i denna världen. Men det betyder inte att varenda ord är värdelöst, däremot helheten, går inte att använda. Den här världen har inte den karaktären. De som inte ser det väsentliga, de åker på stryk, och det är vad svensken är på väg in i nu. Och då spelar det ingen roll om man kan koppla ihop diverse företèelser på ett ordbaserat vis i ett historiskt perspektiv.

  Mvh A

  Gillad av 1 person

   • educaremm skriver:

    Tycker att s.k. – trollstämplingar – , av diverse personligheter på denna sida, borde vara under deras värdighet.

    De skämmer enbart ut sig själva, tillsammans med att också skämma ut sidan.

    Dessutom underkänner de även Patrik Engellau själv, som tillåter publikationer av kommentarer, som då av troll vill beskrivas för att vara trollkommentarer?

    Det hela blir löjligt, simpelt, ovärdigt och uppvisar drag av – paranoia -, hos sådana, vilket inte kan sägas vara ett särskilt hälsosamt drag.

    Så, ärade Eva Danielsson, sluta genast med att försöka – förpesta – Patrik Engellau´s godmodiga, godvilliga och med goda uppsåt, förnäma sida, med helt ovidkommande försök till – stämplingar – av oskyldiga kommentatorer.

    Ett sådant beteende uppvisar endast en förnedrande och en icke respektingivande sida av Dig själv.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Eva Danielsson trollstämplade inte dig. Hon frågade hur det står till med den saken.

    Dina mer och mer bisarra och förvirrade kommentarer gör den frågan berättigad.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.