Patrik Engellau: Globalisterna djävlas inte med mig

Patrik Engellau

Det finns många kloka människor som hävdar att huvudmotsättningen i Sverige idag inte alls, som jag påstår, står mellan å ena sidan politikerväldet med vidhängande välfärdsindustriellt komplex och, å den andra, den nettoskattebetalande medelklassen utan i stället mellan nationalister (eller patrioter) och globalister.

Med globalister menar de representanter för det multinationella kapitalet såsom George Soros, Bilderberggruppen, olika kvarlevande Rockefellerättlingar och ägare till betydelsefulla internationella media. (Här finns en antisemitvarning eftersom dessa ägare på grunder som jag inte förstår av en del globalistteoretiker anses vara judiska. För de första betvivlar jag påståendena, för det andra har jag prosemitiska fördomar.)

Det här är inte självklart, det kan jag erkänna. Det går att diskutera men när jag har diskuterat med mig själv så har jag kommit fram till att min personliga huvudfiende inte är globalkapitalisterna utan i stället det svenska politikerväldet.

Ett argument mot globalkapitalisterna och den världsordning de anses förespråka är att de flyttar jobb från så kallade utvecklade industriländer i väst – det vill säga länder som Sverige – till Kina och andra u-länder som konkurrerar ut exempelvis svenska arbetare med låga löner. Det kanske de gör. Men mitt meritokratiska jag har svårt att bli upprört. Varför ska inte sömmerskor i Bangladesh få tillverka byxor till mig om de gör det lika bra fast billigare än sömmerskor i Boråstrakten (sådana fanns förut)? Jodå, kineserna stjäl patent och affärshemligheter och det är olämpligt och bör på alla sätt beivras men jag är inte så säker på att Rockefeller, hur globalistiskt han än tänker, uppskattar att kineserna inkräktar på hederliga amerikanska patent (så länge han är amerikan och inte kines).

Ett annat argument mot globalkapitalisterna är att de förordar fri rörlighet av arbetskraft vilket leder till att Europa hotas av enorma böljor av migranter från Afrika. Jag tror att Ungerns premiärminister Viktor Orbán har åsikter åt det hållet. Det är nog sant att det internationella kapitalet gillar fri rörlighet av arbetskraft. Om jag ägde ett multinationellt företag skulle jag vilja ha rätt att välja de bästa och billigaste arbetarna från hela världen i stället för bara från Sverige eller Polen eller Storbritannien. Men jag tror inte att jag skulle anstränga mig något särskilt för folk från Somalia eftersom jag inte hade tänkt att anställa dem i alla fall. Fast det där är oklart för mig. George Soros, globalkapitalist par excellence, tycks satsa avsevärda summor på att hjälpa afrikaner över Medelhavet och sedan tipsa dem hur de ska ordna uppehälle i Europa.

Men när jag funderar på sådant som gör mig orolig för vårt lands framtid är det inte Bilderberggruppens ambitioner som framstår som det främsta hotet.

Till exempel är jag oroad över tillståndet i svenska skolor där det förekommer att elever misshandlar och till och med våldtar – tror jag mig ha läst i alla fall – lärare. Jag tror inte ens George Soros ligger bakom sådant. Han må vara ond, men jag har aldrig hört eller haft anledning att misstänka att han skulle förespråka och stödfinansiera våld mot svenska lärare.
Jag retar mig också på att svenska politiker tar sig stötande friheter, exempelvis deras gemensamma beslut att låta den statliga våldsapparat över vilken de förfogar, nämligen Skatteverket understött av kronofogde och polis, hämta den lön de anser sig värda i skattebetalarnas plånböcker. Det skulle krävas rätt krystade förklaringar för att skylla detta på Bilderberggruppen.

Om jag ägde ett multinationellt företag som kontrollerade världen skulle jag se till att de olika vasallstaterna fixade utbildning åt arbetskraften så att den kunde gå rakt in i produktionsanläggningarna och vara lönsam från dag ett. Det svenska skolsystemet skulle jag lägga ned och ersätta med något som mer gynnade profiten (vilket jag tror vore nyttigt för Sverige).

Sammanfattningsvis tror jag att en svensk medelklassare som jag har mindre anledning att bekymra sig över globalisterna än över det svenska politikerväldet.

78 reaktioner på ”Patrik Engellau: Globalisterna djävlas inte med mig

 1. Johan Karlson skriver:

  Fast det här är väl helt enkelt fel. Det svenska skolsystemet har många problem. Däremot inte med att producera duglig arbetskraft för aarbetslivet. Tvärrtom är det väl en av få fördelar med det. Det producerar sällsynt duglig arbetskraft – och vi är kända i internationellt perspektiv just för att producera ha arbetskraft. Man blir kanske inte bra på matte, men man blir bra på att jobba och lösa problem.

  Det finns andra länder som är duktiga på att ge utbildning – men som släpper ut usel arbetskraft:
  https://www.bbc.co.uk/programmes/w3cswglx

  Gilla

 2. Peter skriver:

  I podden Markus och Malcom presenteras det en spännande klassanalys . Enligt den analysen har det uppstått en ny klass som de kallar transferiatet. Den består av bl. a de menaitiska diaspororna folk och den ideologiproducende nomenklaturan.

  Rekommenderar podden varmt trots mitt kapitalistiska sinne. Vore spännande att höra en diskussion med Malcom K och Patric E om den nya klassen.

  Gillad av 1 person

  • Axel skriver:

   Förr i tiden lät kungar och dess adel låta sina fogdar plundra bönderna på deras skördar. I dag låter vår regering sitt skatteverk plundra oss medborgare med skatt. Ingen skillnad alls, bortsett från att den utsugna klassen gjorde revolt. Vi medborgare behöver en liknande revolt, så att vi blir av med vår utsugande fiende, Statens, sossevälde och skatteverket. Upp till kamp som Sossarna brukar säga. Men vi kämpar mot sossarna.

   Gillad av 2 personer

  • olle reimers skriver:

   Patrik närmar sig ämnet genom att tassa försiktigt fram på tå och se vilka reaktioner som kommer fram.

   Hans allvarligaste misstag är att han inte ser sambandet mellan PK-ismen i Sverige och globalismen. Patrik vill inte heller se att detta är en tvåstegsraket.

   Om man nu vill nföra en världsregering á la Agenda 2030 så vet man att det första man måste göra är att bryta mot det folkliga motståndet. Därför måste man bryta ner det innan det går att fortsätta med resten av planen. Precis som Hitler, Stalin och Mao också insåg. En del viktiga barn kastades ut med det badvattnet, det insåg man, men det är priset man får betala för att få ordning i leden.

   I Sverige har vi fått en politikerklass som gör vad som gynnar den. De har hakat på den globala elitens tongångar och har sedan trettio år jobbat med att skaffa sig en kader av lojala tjänstemän genom att avskaffa den oberoende ställning de hade fram till dess.

   Det är tillräckligt med att det är ett litet fåtal personer som är överens om detta för att kunna styra ett helt land i den riktningen. Det gäller att ha stenhård kontroll över systemets morötter och piskor. Det handlar om rikets finanser, det handlar om lagstiftningsmakten, kontroll över partiapparaten, utnämningsmakten och medierna. Det handlar också om tålamod.

   Ett sätt att bevara projektet hemligt är att se till att de tongivande håller ättlingarna nära kroppen. Vi har sett alltfler exempel på att familjemedlemmar rekryterats till viktiga poster.

   Nej, Patrik, dina argument är inte övertygande. Verkligheten med mer makt till Bryssel, invandringspolitiken, bankväldet, nedbrytningen av skolan och resten av civilsamhället talar sitt tydliga språk.

   Gilla

 3. Christer L skriver:

  ”George Soros, globalkapitalist par excellence… tycks satsa avsevärda summor på att hjälpa afrikaner över Medelhavet och sedan tipsa dem hur de ska ordna uppehälle i Europa … men jag har aldrig hört eller haft anledning att misstänka att han skulle förespråka och stödfinansiera våld mot svenska lärare.”

  – Om det inte går en rak linje från Soros till enskilda brottsfall i Sverige så behöver vi inte bry oss?

  ”Varför ska inte sömmerskor i Bangladesh få tillverka byxor till mig om de gör det lika bra fast billigare än sömmerskor i Boråstrakten (sådana fanns förut)?”

  – Världen har förändrats enormt de senaste decennierna. Men varför bry sig om den internationella utveckling som spårar ur och som har återverkningar även i vårt land, så länge vi kan köpa byxor billigt?

  Gillad av 2 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Problemet är hur vi skall kunna köpa kostymer billigt…
   Det skulle vara intressant med ett möte mellan Lars Bern (läs gärna hans anthropocene!) och Patrik Engellau.

   Gilla

 4. Bo Svensson skriver:

  Global ekonomi och utveckling mot en global rättsordning är inte hotet utan att reglerna skrivs och genomdrivs av antingen radikalt destruktiva eller fanatiskt enkelspåriga aktörer.

  Man har en liberal agenda men psykopatliberal, – man har homo economicus som norm och ignorerar eller underkänner vårt behov av tillhörighet och solidaritet med likar.

  Att sabotera för den etniska solidariteten är som att trasa sönder varpen i den väv som håller ihop mänskligheten. – Den nationalism som är värd att hata, är den som drar gränser tvärs genom folk och den som vill bunta ihop olika folk som hellre var för sig ville vara herrar över sitt öde och få dem att glömma vem de var förut.

  Ett land – ett folk, var en idé som var dåligt genomtänkt. – Man måste ta den multietniska verkligheten på allvar.

  Gillad av 3 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Problemlösningar helt samstämda med en globalistisk agenda och en multietnisk verklighet:

   Skattebetalarens direkta makt över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål, varvid man skulle tillåtas och uppmuntras att gynna dem och de ändamål man kände för: Skatt skulle bli som en avgift man erlade till valfri gemenskap för förmåner man bjöds på som medlem.

   Krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet och rätt nivå på de belopp garanten måste betala, när en klient begått ett våldsdåd och rätt nivå på påföljderna av att påträffas där man inte får vara.

   Dessa två regler skulle räcka för att motivera spontan repatriering en masse av oönskade och oanställningsbara, parasiterande och kriminella.

   Gilla

   • Bo Svensson skriver:

    De ”mänskliga skyldigheterna” att förse folk med deras ”mänskliga rättigheter” skall då lastas på de skattebetalare som känner för detta och inte hittar ännu anhelägnare ändamål att spendera sina skattemedel på.

    Gillad av 1 person

 5. Rolf Wasén skriver:

  Det handlar i grund om avvägningar mellan lokala och globala intressen. Om en balans. Det lokala har intresse av globalt utbyte. Inga gränser är hermetiskt tillslutna. Å andra sidan har vi inga globala ”indrivningsorgan” och råvaror och sådant utvinnes någonstans, så de lokala eller nationella intressena måste också beaktas och det ligger också i de globala krafternas intresse. Det lokala mot det globala kan lika väl vara kommunens intresse mot statens som i fallet LKAB.

  Så att se detta i absoluta termer känns inte meningsfullt. Bättre känns avvägningen mellan globala och lokala intressen? Debatten om detta har under några års tid varit synnerligen intensiv. Det verkar som det är en slagsida mot de globala intressena, som nu håller på att rätas upp.

  Gillad av 1 person

 6. A skriver:

  Hur menar du P.E, ditt politikervälde är ju globalisternas lokalavdelning. Lojala med allt som kan söndra. Fullt ut delaktiga i det senaste försöket till världsherravälde. Så fort ett sådant försök går under så står nästa på tur, nu är det denna variant som gäller. Vad vinner vi på att blunda för helheten (drivkraften), delarna finns ju ändå att påverka.

  Mvh A

  Gillad av 12 personer

 7. malmobon skriver:

  Skall vara orolig cv för växande vänstern. Vad dessa oftast unga inte förstår är att dem är ””Puppets” hantlangare till globalister som Wallenber-Bilderberg-Sorod-Annie Lööf-Löfven. Får hålla här men ni bör se hur Soros och hans finansstöda Org. opererar. Går se på Youtube. Söndra och härska.

  Gilla

 8. Eva Danielsson skriver:

  Visst är det vårt eget politikervälde och deras vanstyre och vanskötsel av kärnverksamheterna som är vårt överhängande största problem. Deras nonchalans för ökande brottslighet, sjukvårdsköer, icke-existerande försvar och en skola som inte fungerar osv. Det som fungerar av våra samhällsverksamheter gör det bara tack vare enskilda kompetenta yrkesutövare. Trots politikerväldets klåfingrighet resp underlåtenhet.
  Men varför missköter politikerväldet avsiktligt sina åtaganden och missbrukar skattebetalarnas förtroende? Förutom att öka och stärka sin socialistiska (och islamistiska) makt här i landet och minska folkets inflytande, så finns också drömmar och planer på mer makt till EU och till FN. Det finns uttalade planer på att radera de europeiska nationernas självbestämmande och omvandla ett europeiskt samarbete till en federation. En multikultiblandad (muslimskt präglad) storregion typ Europas Förenta Stater med elitstyre dominerad av ledare från de franska och tyska delstaterna? Vi har alla hört den offentliga uppmaningen av Angela Merkel till Europas nationer att ge upp sin suveränitet.
  Det finns också sedan länge utarbetade planer på ett överordnat FN-styre av västvärlden. Det kallas NewWorldOrder och går ut på en ”grön” planekonomi (planekonomi förutsätter ju totalitaritet), med hänvisning till klimatet som ett internationellt ”problem”. IPCCs olika ordföranden, har i klartext också talat om att deras uppdrag inte handlar om att försöka rädda jorden från en hotande klimatförändring p g a fossilutsläpp, nej, deras uppdrag går ut på att förstöra kapitalismen. Ett neomarxistiskt projekt alltså, hand i hand med storfinansens och multinationella företags önskemål om större marknader och vinster utan krångliga nationella regelverk.
  Så visst, gräv där du står. Men de mest maktlystna inom vårt politikervälde flyger internationellt och låter inte nationsgränser sätta stopp för drömmar om ännu större makt och härlighet. Och det speglar vad de gör och inte gör här. Med vårt land och vår framtid. Det är vad jag tror.

  Gillad av 20 personer

  • Sten får ben skriver:

   Nja, tja. Jag ser det mera som om det är vårt politikervälde som ännu så länge är det vi kan påverka, eller rättare, vi kan rösta på populister, globalisterna är utom vår kontroll, det verkar vara Patriks poäng ibland, men det betyder ju inte att dessa supermäktiga globalister inte är ett problem. Vilka är det vi nästan aldrig hör eller ser i samhällsdebatten, utom då Soros och någon till. Det är ju alla med pengar, var är de? Man hör dem aldrig, har man över 100 miljoner så syns man inte till verkar regeln vara men självklart så har de en enorm makt, de träffas och diskuterar och, måste man väl konkludera, vilja ha det så här. Så vi har en tyst allians mellan politikerväldet och de superrika men det måste ju vara så att det är denna allians som styr, jag tror de ser demokratin som ett irritationsmoment, reaktionerna på Trump, Italien, Orban och Brexit är ju tydliga. Det verkar uppenbart att det nu är demokratin självt som skall beskäras.

   Så jag tror att Reinfeldt och Lööf, EU-parlamentariker osv, får betalt av de superrika för att klä skott så att de själva slipper. De får betalt för att leka demokrati.

   Gillad av 10 personer

  • Elisabeth skriver:

   Eva, jag tror att överheten har kommit på vilket fantastiskt verktyg Islam är. Man kan få folk att underordna sig lätt som en plätt, våldet hänger alltid i luften. Därför vill man införliva detta i väst. Kikar man på Islam a la Saudi inser man också att överheten och nomenklaturan kan fortsätta att leva loppan medan folket hålls i strama tyglar. Perfekt.

   Gillad av 4 personer

 9. Hasse skriver:

  Jag tror inte att EU-toppar som Jean-Claude Juncker och ”liberalen” Guy Verhofstadt tänker på det svenska politikerväldet när de säger saker som ”utan invandring från Afrika dör Europa” och ”Europa och Afrika borde förenas”.

  Är det inte lustigt att jag aldrig har hört en politiker i Västeuropa föreslå att västeuropéer måste föda fler barn, vilket ledarna i länder som Polen och Ungern gjort. Vill man vara lite extra cynisk borde de dessutom ha uppmuntrat välutbildade västeuropéer att föda barn, med tanke på att mängder med enkla jobb kommer att försvinna under de kommande decennierna.

  Kort sagt: om ett par generationer kommer det att se mer ut som det gör i Rinkeby än i Vellinge i Sverige. Motsvarande kommer också att gälla i länder som Holland, Belgien, Tyskland, Frankrike och delar av Storbritannien. Dessutom kommer mängder med välutbildade européer att ha emigrerat till mer säkra länder.

  Eurabia here we come!

  Gillad av 16 personer

  • Elisabeth skriver:

   Hasse, igår tittade jag på Rapport med efterföljande Stockholms lokalnyheter. I lokalnyheterna medverkade en SvT-anställd i stor svart hijab. Hon satt i studion och var ute och intervjuade. Första gången jag ser detta i svensk TV. Jag mår illa.

   Gillad av 13 personer

  • cmmk10 skriver:

   Är det därför det talas om att ta hit 10 miljoner av någon kinesisk minoritet?

   Man får hoppas att inte någon dessutom får upp ögonen för att det finns c:a 3 miljoner rohingyer som säkert skulle uppskatta att få komma hit.

   Arma land …

   Gillad av 4 personer

 10. Dandersan skriver:

  Arbetsförmedlingen aviserar krav på ökad invandring.
  Befolkningen växer nu så mycket att vi behöver fler som försörjer oss.
  Därför bör vi se till så vi får hit fler som kan jobba.
  Jag vet inte om den analysen beskriver två problem?
  -Fler hit
  -Fler som skall jobba

  För arbetsförmedlingen skapar bara sysselsättning inga jobb!

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Arbetsförmedlingens chef (Göran Perssons kusin) vill ta hit fler som ska jobba. Han är oerhört stolt över att fler kommer i arbete i Sverige. Han tycker alltså att om 120 000 invandrar hit varje år och 40 000 av dem får ett jobb så är det en succé. Kanske skulle han lära sig räkna.

   Gilla

 11. Peter skriver:

  Har du då inte förstått Patrik att din ungdoms analys var korrekt. Byt ut the gobal liberal world order mot USAs
  Imperiella intressen så förstår du hur det hänger ihop.

  Soros är bara imperiets civila variant av Blackwater. Vill man hålla imperiet intakt så måste vasallstaterna försvagas och splittras.

  Gilla

 12. Lennart Bengtsson skriver:

  Det största problemet med det svenska politikerväldet är att de inte inser sin begränsning och sin bristande förmåga. För dem har meritokrati och elitism blivit fula ord. Emellertid, för att framgångsrikt handha verklighetens problem som vi möter dagligen krävs gott förstånd, solida kunskaper och gott omdöme.

  Gillad av 6 personer

 13. Nu han sätter fot på land, ö av granit, ej prickig haj stor som val minsann, se där kycklingar, stora som fan, vilar benen på stor sten i sand, vad nu, sten får ben, traskar iväg med danske mand skriver:

  Denna analys brister, det jag inte kan förstå det är dessa ständiga försök att generalisera principer över alla gränser, samhällsvetenskap är inte fysik eller matematik. Den mänskliga hjärnans kanske mest framträdande drag är dess förmåga förmåga att se mönster, ett exempel är de med savantsyndrom som med ett ögonkast kan räkna och sortera kort exempelvis, ett annat är fysiker och matematiker som Newton och Ramanujan, men dessa mönster disciplineras av verkligheten, de är i någon mening ”enkla”, ett facit finns. Så inte i det som Patrik dryftar, jag tycker att det överförenklas, ett mönster skall förklara allt.

  1) Judarna. Det finns uppenbarligen ett uråldrigt hat mot dem, men det mest slående med judarna det är ju att de alltid gnabbas och debatterar, det är ju nästan definitionen av deras kultur. Så olika judar tycker olika, och visst, vissa är både omoraliska och globalister, och visst som grupp, så har de statistiskt sett ett stort inflytande, på alla områden de deltar i, från Hollywood till fysiken till politiken och också då, globalismen, just för att de lär sig att gnabbas i ung ålder. Längre är den inte.

  2) Global handel. Här anser jag att Patrik försöker nedlägga ett alltför simpelt mönster över vad som pågår, man ser hela jordklotet som ett ekonomiskt system där ekonomisk effektivitet på global skala är måttstocken men detta är ju för enkelt. Vi lever ju inte i ett globalt system, vi är öppna mot Kina, men Kina är inte öppet mot oss, jag betalar skatt i Sverige. Enkelt sett, man kan bara bo på ett ställe, och bara tillhöra en kultur, dessa globala kosmopoliter är parasiter på mödosamt uppbyggda kulturer och utan dessa så hade de inte kunnat åka mellan toppjobb i världens storstäder, det hade varit kaos. Så all denna världshandel kräver ett stabilt substrat som man tar för givet att kunna växa på.

  Forts

  Gillad av 2 personer

  • Richard skriver:

   ”Judarna. Det finns uppenbarligen ett uråldrigt hat mot dem”

   Är du säker på det? Det finns ett starkt ”narrativ” om ett uråldrigt ”hat”. Det finns också det faktum att de ofta lyckas väl eftersom de är smarta, arbetsamma och nepotistiska vilket ibland skapar avund. Dessutom finns det faktum att man gärna förstorar och håller liv i oförrätter inom gruppen judar vilket främst drivs av de med mer makt inom gruppen i syfte att hålla ihop gruppen mot en föreställd yttre fiende.

   ”Antisemitism” är samma slags skitord som ”rasism”, ”främlingsfintlighet” o.s.v. som bara används för att tabubelägga och smutskasta ad nauseam…

   Gilla

   • Sten får ben skriver:

    Ah lägg av. Hur många miljoner skall öppet hata judarna, en grupp på 13 miljoner, hundratals miljoner muslimer hatar dem, vänstern hatar dem, nazisterna hatade dem och mördade miljoner, i hela Östeuropa så lever motviljan mot judar i högsta välmåga. Så give me a break. Det betyder självklart inte att alla judar är helgon men det är ju sekundärt. Att du alltid kommenterar denna punkt, men inget annat jag skriver, talar sitt tydliga språk. Du har aldrig hört om giriga judar? Min egen svärfar kallade danskarna Nordens judar. Så lägg av. Du har läst Bibeln?

    Gillad av 1 person

  • Richard skriver:

   För det första har jag kommenterat annat du skriver vid något tillfälle. För det andra håller jag i allmänhet med dig, tycker du kommer med väldigt bra perspektiv och ser sällan anledning att komplettera. Men just i denna fråga uppvisar du stor okunskap och en brist på nyfikenhet. Så, nej, jag tänker inte lägga av.

   Men visst jag förminskade nog hur hatade och förföljda judarna varit. Men å andra sidan så förstorar vissa judiska intressen i gengäld ofta detsamma bl.a. av den anledning jag skrev.

   Gilla

   • Sten får ben skriver:

    Jaha, silar vi inte mygg här och sväljer kor? Du har nog kommenterat annat, man minns väl mest när man får kritik.

    Gilla

 14. Östrahult skriver:

  Nja detta var väl lite väl förenklat. Visst har det uppstått en näringslivselit med näring ur finanssektorn. I Sverige hjälper staten till genom att plocka av medborgarna deras kapital och sedan via statliga fonder kravlöst tillhandahålla dessa till finansbranschen. Om finansbranschen tagit för stora risker så går pappa staten in och tar notan.
  Den här näringslivseliten struntar totalt i samhällsutvecklingen i Sverige och behöver man fixa något problem internationellt så åker man till Davos.

  Gillad av 1 person

 15. Bo Svensson skriver:

  När förhållandena inte längre erbjuder särskilt trevliga lösningar på problemen som måste tacklas på ena sättet eller andra, har man denna att ta till:

  Utvidgade kriterier för vad som skall inbegripas i begreppet naturlig död – som inte skall motivera vidare utredning eller rättslig åtgärd.

  Notorisk kvinnomisshandlare, saboterat för ”blåljuspersonal”, varit medlem i folkmördar-organisation, aktiv i trafficking, hallick, deltagit i gruppvåldtäkt o s v.

  Problemet med förbud mot retroaktiv lagstiftning som försvårar för lagföring av förrädare kan ju också rundas efter samma linjer. – ”Folkblandningsaktivist”.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Alltså ”naturlig död” är då alla sorters död som dessa drabbas av, – även våldsam sådan. – För att lätta bördan för polis och domstolar, när läget annars blir ohållbart.

   Gilla

 16. NU HAN SÄTTER FOT PÅ LAND, Ö AV GRANIT, EJ PRICKIG HAJ STOR SOM VAL MINSANN, SE DÄR KYCKLINGAR, STORA SOM FAN, VILAR BENEN PÅ STOR STEN I SAND, VAD NU, STEN FÅR BEN, TRASKAR IVÄG MED DANSKE MAND skriver:

  3) Vem styr? Återigen alltför enkla förklaringar, många faktorer samverkar men jag tror en faktor är mycket viktig, de styrande behöver ett avstånd mellan sig och massorna. Detta upprätthölls förr av blodslinjer, våld och också pengar, men i västliga demokratier där folk blev allt smartare, hur hålla distansen till pöbeln? De rika globalisterna tror jag egentligen är den överlevande gruppen från förr, de ÄR distanserade, vi vet inte ens hur de lever, de är aldrig på TV. Jo, en gång såg jag en Wallenberg, Stina Dabrowski som var respektlös mot självaste Arafat, en man som bestämde över liv och död, var som en liten kattunge mot Wallenberg när han satt och sade svartingar rakt in i TV-rutan. Jag tror inte vi förstår dels hur mycket makt de har, dels att de verkligen ser vanligt folk som obetydliga myror, ungefär som stora kommunistledare. Problemet är våra nutida politiska ledare, med Sverige som kanske det bästa exemplet, men vi börjar nu se samma också i USA och resten av väst, hur skall våra odugliga ledare hålla distansen till pöbeln när pöbeln blir mera välutbildad, kompetent och intelligent än ledarna själva? Vi tar oss för pannan och skäms när Lööf eller Löfven talar engelska, och vi skulle nog inte vilja se dem derivera x^2 eller integrera 1/x. Så här tror jag att globalister och det politiska ledarskapet tar varandra i hand, för visst behöver stora företag arbetare, men vad behöver man mer än det? Jo, kunder, och om pöbeln är svensk eller från Mellanöstern på köpcentren, ja det kvittar ju. Olle har LED-TV och Achmed har LED-TV. Så dessa oligarker struntar egentligen om vi har marknadsekonomi, det är egentligen bättre med denna inbillade kapitalism, där över hälften av all ekonomisk aktivitet kanaliseras genom staten, så mycket lättare att bygga Nya Karolinska då, så mycket lättare att rädda sina banker när man gick för långt och lånade ut till de som aldrig kommer att betala tillbaks. Så denna oheliga allians där de rika oligarkerna tar merparten och politikerna tillåts få smulorna är vad som skall gälla för demokrati idag och därför önskar man en obildad och kaotisk underklass som gärna kan få trätas med sig själv, tvedräkt är vad det politiska ledarskapet och globalisterna önskar. De vill ha våldtäkter och terror, de vill ha det så här.

  Vi har låtsasdemokrati och låtsaskapitalism.

  Gillad av 9 personer

  • Sten får ben skriver:

   Vad är demokrati, vilken bild kommer upp? Jag brukade tänka att det var när folk går och röstar, de många på några få, men är det egentligen detta som är dess innersta väsen? För styrde kungar och drottningar, ofta i komplicerade nätverk där blodet var en faktor. Kanske vi bara skall se demokratin som en ersättare för dessa blodsnätverk, demokrati är helt enkelt de nätverk som makthungrigt folk skapar från ungdomsförbund och framåt, de behöver inte ens blod för att ta sig fram, ett tag låtsades vi att de behövde bildning men nu ser vi att det enda det behöver är sitt nätverk av andra lojala makthungriga människor. Pöbeln är pöbeln, nu som då.

   Gillad av 5 personer

   • Sten får ben skriver:

    Det man då inser är ens misstag det är att man trodde att man så att säga, ”gjorde sitt”, för demokratin om man skaffade sig ett yrke och gick och röstade var fjärde år. Nu ser vi att detta är fel, för de värsta styr, i avsaknad av bra människor i politiken så ha de blivit mindre kompetenta, ondare och mera parasitiska för varje år. Demokrati var att alla var tvungna att engagera sig, lite sent att inse detta nu, när malokratin och kakokratin är ett faktum.

    Gillad av 8 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   En mycket bra analys i sin helhet och jag har en liknande helhetsbild. Eftersom vi inte kan störta den politiska klassen och dess lakejer (fast vi kan sticka små hål i mångas självbild och prestige), så är det viktigt att förstå hur den absurda och destruktiva medvetandebubblan har kunnat byggas upp och omfattas av en så stor del av befolkningen. Då är det sekundärt vilka i makteliten som ljuger medvetet och i vilken grad och hur pass mycket superglobalisterna har styrt det hela (och det blir ju ändå bara fruktlösa spekulationer i nuläget).

   Vi bör då också skjuta allt onödigt och kontraproduktivt politiskt etiketterande åt sidan och så objektivt som möjligt försöka identifiera de psykologiska och sociologiska mekanismerna. Vid sidan av att vi alla behöver förbereda oss för det konkreta sönderfallet och dess följdverkningar, så är den psykosociala förståelsen det viktigaste vi kan ta med oss in i framtiden, annars förs den mentala smittan och destruktiviteten vidare.

   Gillad av 1 person

 17. Göran Holmström skriver:

  Tack patrik för din text, den gav minnen. Sömmerskorna i Borås,
  mycket bättre än så kunde det inte bli! Minns med glädje kurserna i Borås och övernattningarna på Statt, torsdagsdansen där var grejor.
  Om statistiken för bortamatch på vanliga krogen låg på 3-4 erbjudanden innan ölen slog bort charmen.
  Så statt i Borås, var extremt, att glida runt med en öl i handen, och se hur sömmerskorna vägde en upp i från och ner för att med vana mätande ögon värdera ”bytet” och dess tillhörande paket .
  Ja jag saknar både Borås och dom enklare tider som var förr. Innan jag upptäckte hur ruttet Sverige är eller har utvecklats till.
  Den cyniske trogne sura gubbe jag är, har tappat lekfullheten och det skojiga som fanns i överflöd och var absolut skattefritt.
  Men var tid har sin charm, pappa och morfar ska förmodligen var såhär, bara ta på hatten och spela snällt med.
  Frågan är om globalisterna kommer spela snällt med oss också?
  Tror inte det, jag Tror Soros räknar endast kronor och ören, även om Hitler inte är min favorit person, så hade han i alla fall stora planer för sitt folk.
  Det kan man inte säga gäller för globalisterna, barnlösa och makthungriga individer som dom är.

  Gillad av 3 personer

 18. O.T. skriver:

  När etablissemanget kan köra över en folkopinion så gör den det. Då fanns en tanke om att eliten skulle genomföra folkviljan. Om folkviljan inte var med på noterna krävdes en hel del agitation och övertalning innan folkviljan var mogen för reformen. Nu intalar sig eliten att den skall ”gå före” och uppfostra populasen.
  https://samnytt.se/demokratin-har-forlorat-den-demokratiska-mentaliteten/

  Etablissemanget blir alltmer en introvert sekt som tror sig ha fått insikter om hur framtiden blir och nu gäller det att utnyttja detta. Det folkliga motståndet blir närmast en kick för den ger etablissemanget ett nytt uppdrag. Det gäller inte längre att representera väljarna utan att uppfostra dem. Vår tid är nu, den demokratiska mentaliteten anses passé, helt passé.

  Gillad av 5 personer

 19. Aha skriver:

  Nationalister eller patrioter skriver Engellau. Nationalister skulle också kunna kallas för folkhemsanhängare eller välfärdsidealister. Nationalstaten kan ersättas med välfärdsstaten eftersom det är synnerligen oklart hur Globalisterna tänkt sig välfärden. Det är ju trots allt skatteuppbörden inom ett geografiskt område, nationalstaten, som är förutsättningen för välfärd.

  Nationalist har dock en negativ klang då vänsterdebattörer lyckats associera ordet till högerextremer och till ordet nationalsocialism, nazism.
  För att få en balans i orden nationalism och globalism är det kanske bättre att nedvärdera globalismen med dess överstatlighet och demokratiska underskott, det blir då två negativa begrepp mot varandra. Har noterat att globalfascism har kommit till användning.

  I opinion är det viktigt att vinna fulstämplingen.

  Gillad av 2 personer

 20. Sune Mangs skriver:

  ”Globalist” har blivit en etikettering ungefär lika meningslös som nyliberal. Det går utmärkt väl att vara för frihandel och fri rörlighet av människor och kapital, men däremot kritiks till de senaste årtiondenas principlösa och naiva migrationspolitik.

  Det är vidare uppenbart att det odefinierade, pejorativt använda begreppet ”globalist” kommit att användas både av tokvänstern och avgrundshögern, då det i huvudsak bara utgör nyspråk för det tidigare så omhuldade ”kosmopolitiska, ansiktslösa finanskapitalet”.
  Bakom det lättvindiga och odefinierade bruket av ordet ”globalister” döljer sig inte sällan den typiska vulgära kritiken mot kapitalismen som ett andeväsen ofta ackompanjerat med föreställningar om konspirationer, och bakom varje internationell konspiration döljer sig förutsägbart nog alltid judar. Fixeringen vid Bilderberggruppen är typisk. Den erbarmliga patologiska antisemitism sticker upp sitt fula tryne, parat med vulgärkritik mot den perfida kapitalismen. Denna världsbild delas förutsägbart och tragikomiskt av såväl islamister, extremvänster som extremhöger.

  Begreppet ”globalist” används allt för svepande och odefinierat för att överhuvudtaget vara meningsfullt. Det är till exempel stor skillnad mellan att vara federalist och förespråka mellanstatligt samarbete i Europa.

  Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Jag använder det självtillverkade uttrycket globalfascist för att markera att det inte avser en särskild folkgrupp. Med globalfascister avses de som har för avsikt att låta de globala företagens intressen vara vägledande,

   Innebörden av globalfascism är alltså att man avskaffar demokratin och den individuella friheten eftersom den inte gynnar globalfascisternas intressen.

   Eftersom jag inte tycker att det perspektivet ska få vara det som syr världens utveckling under de kommande hundra eller tusen åren vll jag dra mitt strå till stacken för att fler och fler ska få upp ögonen för denna agenda,

   Den elit som gynnas av detta är ett mycket litet antal personer; kanske någon del av en promille av värdens befolkning. Det behövs inte att mer än några procent av medborgarna gör allvarligt motstånd för att deras kupp ska misslyckas.

   Vår uppgift är att medverka till att tillräckligt många personer vaknar upp och ser detta.

   Gilla

 21. Bo Svensson skriver:

  Utan att ha kollat så noga, förutsätter jag att man genomdrivit regler för att underlätta exploatering av naturresurser där alla andra intressen i den mån de beaktas, blir på skattebetalarnas bekostnad, så att de begränsningar exploatören belastas med blir fullt kompenserade.

  Detta är ju inte i allmänhetens intresse. – Det är omotiverat att gynna exploatering framför skydd av natur och livsmiljö. – Ligger resurserna kvar oexploaterade, finns de ju kvar för framtida bruk.

  Letandet efter fyndigheter bör styras mot områden med ringa alternativt värde och sådana finns det gott om eller dit där dessa värden inte tar skada. – Oceanbottnarna t ex.

  Gilla

 22. Arne Groningsson skriver:

  De som hela tiden beskyller allt ont på Globalisterna, är de som slutat tänka, eller aldrig ens börjat…

  Gilla

  • Benjamin Dhover skriver:

   Nej, Soros med anhang kan inte skyllas för allt. Skoskav, snöslask, skvallertanter och hundbajs på trotoaren är några av många lokala fenomen som de flesta helst sluppit. Men kaozande slynglar från MENA som jävlas med ens barn i skolan? Jo, där försåg Soros direkt och handgripligen dem med biljett hit via sina NGOs. Och det är nog värre än både slask och hundbajs.

   Gilla

 23. Bo Svensson skriver:

  Det akuta behovet av en global rättsordning är för livsmiljöns fullödiga fortbestånd. – De ekonomiska incitamenten styr nu mot en lika radikal utarmning av tropikernas natur som Europas redan drabbats av. – Rättsordningen måste göra det lönsammare att vårda de omistliga värdena än att skövla dem.

  Det skall kosta mer än det smakar att fördärva det som skall värnas.

  Det skall kosta mer än det smakar att ta död på folk man irriterar sig på och bomba sönder deras egendom.

  Måttlös förökning skall straffa sig.

  Man skall vinna terräng i kraft av sina förtjänster och inte i kraft av sina tillkortakommanden.

  Gilla

 24. rolfholmen skriver:

  En nåd att stilla bedja om,
  http://www.dagensarena.se/redaktionen/fler-styr-farre-vardar-men-med-battre-slogans/
  Läs vad Fanny Nilsson skriver om PK-skandalen. Texten visar tydligt allt som PE skrivit om i flera år. Själv boende i Göteborg, blev jag häromåret förfärad över att kommunen, då, hade drygt 140 kommunikatörer anställda. Då var inte kommunikatörer på kommunala bolag inräknade. Bort med dessa tärande och anställ istället folk som utför riktiga jobb. Kan man samtidigt få bort dessa genus- och HBTQ-certifierare så borde förmodligen en hel del vara löst. Det är klart att dessa personer kanske skulle behöva gå någon omskolningskurs till ett produktivt yrke, men den smällen får vi (dom) faktiskt ta.

  Gilla

 25. Lars skriver:

  Felet med krönikan är att den fokuserar på individer och företag, någon slags Micro ekonomisk syn. Ser man det ur Macro synpunkt så är globalisering, fria kapitalrörelse, utflyttning av arbeten till låglöneländer och stor migration definitiva kännetecken på vår tid. Likaså är nyliberalismen med avregleringar, öppna ekonomier mm ledande ekonomiska teoribildning sedan 40 år. Likaså är EU inriktat på fri rörlighet av kapital och människor.

  Frågan är inte alls om det är så eller inte utan så ÄR DET. Frågan är vem och vilka som driver den utvecklingen, vem eller vilka klasser och grupperingar som har intresse av det oavsett om de samlas på World economic forum i Davos, Bilderberggruppen, Chikago Universitetet, i Republikanska partiet i USA eller i den svenska borgerligheten signerad Moderater och Centerpartister.

  Vart leder den utvecklingen? Ökade inkomstklyftor, överföring till kapitalägare/vinster, invandring, nedsjunkna skolor, minskade poiltiska styrmedel. Pratet om välfärdsindustriell komplex dvs andemeningen att välfärdssystemen ska minska går rakt i linke med nyliberalism och globalism och förstärker de trender jag nämnde här. SÅ vems intresse spelar Patrik med i? Mer eller mindre medvetet (troligen mindre).

  Gillad av 2 personer

 26. Erik Back skriver:

  Håller med i stort sett. Det verkar finnas en väldigt dogmatisk uppfattning bland nationalister och patrioter om att ett gäng ljusskygga globalister har som explicit mål att förstöra nationalstaterna och erövra världen med en världsregering och införa en ny världsordning. Och jag har märkt att många har en förmåga att slira på sanningens gränser och anpassa historien så att den passar den här agendan. Jag tror de finns, men de är väldigt få till antalet. Den stora massan av globalister likt Annie L är de som drivs av fina karriärvägar och enkla pengar. Tjäna stora summor utan att behöva anstränga sig. Faktum är antagligen att den största skaran globalister är simpla opportunister snarare än ideologer som tror på en världsregering.

  Jag tror inte globalisterna i EU bryr sig nämnvärt om pöbeln i unionens länder, så länge de får styra och ställa och får sina löner utbetalda är de nöjda och glada. Anledningen till att de vill ha invandring från Mellanöstern och Afrika till Europa beror troligtvis på samma sak som att sossarna vill ha invandring till Sverige, eller att demokraterna i USA vill ha invandring dit, de tenderar att rösta på dem.

  Gillad av 2 personer

  • Lars skriver:

   Jag tror att talet om att man importerar väljare är lika befängt som tanken om konspiration bland en del ljusskygga kapitalstarka globalister. I det senare fallet så gäller att en liten grupp inte kan dominera hela världen, man har inte sådana styrmedel, utan man måste se på de teoretiska, ekonomiska grunder man bekänner sig till och det är i stort sett offentligt om man t.ex. ser hur EU motiverar sin politik, men det kräver väl mycket kunskaper för att följa med liksom intresse. Att importera väljare stupar på den logiska grunden för att tro att det ska ge röster åt specifika partier, då till vänster, som förespråkar en välfärdsstat. Ingen stats välfärdssystem tål hur stora påfrestningar som helst och solidariteten (ömsesidig försäkring) minskar med alltför många icke bidragande personer som ska försörjas liksom av ökande heterogenitet och misstro, så logiskt sett bör det då vara nyliberaler som använder detta redskap för att slå söner systemet, oavsett om de finns böland högerpartier eller vänsterpartier, men man kan rimligtvis också tolka det som att vänstern tror man kan stävja den nyliberala politiken och globaliseringen och solidariteten genom att hävda humanistiska principer (flyktingar och sköra människor med funktionsnedsättningar inom landet liksom inkomstomfördelning) men det kommer ju inte att fungera om den ekonomiska basen urholkas.

   Jag tror vi tvingas söka svar dels i teorierna svaghet (nyliberalismen) och dels i brister i kunskap och kompetens hos våra politiker och medier. Det förefaller vara högre nivå på politiker inom EU, Tyskland, USA, men det är en komplex värld och svårt förstå de dynamiska sammanhangen, så trots akademiska examina är okunskap och inkompetens rimliga förklarande variabler vid sidan av att dessa personer lever i olika bubblor avskärmade från utvecklingen i landet och stämningarna.

   Tror jag, ska jag tillägga, för hur ska man kunna tolka utvecklingen i den brist på information som råder med en medial sfär som inte fungerar? Men mina teser stöds tycker jag bl.a. av utvecklingen av Brexit både sett till det Brittiska parlamentet och till EUs hantering.

   Det är naturligtvis komplexa frågor, inte enkla med enkla svar, men den svenska migrationspolitiken fordrar ingen tung kunskap för att förstå hur missriktad den varit de senaste 30 åren. Man undrar över drivkrafterna då.

   Gilla

   • olle reimers skriver:

    Lars, man importerar inte vilka väljare som helst utan sådana som lyder sina imamer om vem de ska rösta på. Hur förklarar du annars sossarnas sjuka samarbete med muslimska sammanslutningar? Hur förklarar du annars Demokraternas vilja at släppa in så många personer från södern sm möjligt som de sedan vet att de kan fånga med sina system för röstfusk?

    Jag tror inte ens att du är naiv Lars. Jag tror att du är ett troll, som medvetet försöker blanda bort korten.

    Gilla

   • Sten får ben skriver:

    Jag tror också nu att Lars och G Sträng får betalt för desinformation av någon statlig organisation. Statliga troll i så fall.

    Gilla

   • Sixten Johansson skriver:

    Olle och Sten Fårben, nu är ni ute och vinglar ner i ett lerigt dike med cykeln, när ni helt misslyckas med att avläsa vad Lars skriver och hur han tänker. Visst har han varit smått besatt av ekonomin, men utan honom skulle de aspekterna nästan inte alls ha kommit fram på DGS. Själv är jag tacksam för att Lars hjälpte mig att se dem, precis som jag är tacksam för att Fredrik har lett mig till konservatismen och Olle har orkat lyfta upp de överstatliga krafterna.

    Åtskilliga av er som skriver här ofta är helt enkelt urusla på att kommunicera med andra och därför skär det sig titt som tätt och förolämpningarna haglar alldeles i onödan. Ett ohyggligt klumpigt och barnsligt beteende av biologiskt vuxna män! Det beror säkert på att många här är extra egotrippade, vilket förvänder synen och ökar den självtillräckliges aggressivitet. (Jag är också högst egotrippad, men försöker öva upp mitt seende och hålla min aggressivitet i schack på offentliga fora, mycket för att jag har haft kommunikation som både yrke och intresse).

    Gilla

   • Lars skriver:

    Läser ni inte om korrelationer och kausalförhållanden på Juristutbildningen Olle? Jag har redan förklarat det du vill jag ska förklara. Konspirationer är inte för handen här.

    Gilla

  • Lars skriver:

   Man måste skilja på korrelation mellanföreteelser och kausala förhållanden och man måste se hur det skiljer sig åt i olika länder. I USA t.ex. har man ju haft en minoritetsproblematik med svarta som inte funnits i Sverige och demokraterna har ju av olika skäl stött dessa grupper och traditionellt är landet byggt av invandrare, men på 1920-talet ströp man invandringen markant, så öppna gränser är en senare effekt bl.a. av trycket från Latin Amerika. Samtidigt ska man ha klart för sig att Republikanerna sedan Reagan har haft störst inflytande på politiken,. Så det finns en korrelation mellan Demokraterna och höga röstetal (men efterhand har röstandet minskat från ca 70 % på 70-talet till ca 50 % idag i befolkningen), men finns det ett kausalt samband vid sidan av att det är naturligt för Demokraterna att försvara minoriteter?

   Motsvarande fenomen ser vi i Sverige, men här har den synliga opinionen formerat sig kring vänsterliberala ideer om mänskliga friheter och det inom hela sjuklövern, men finns det en nyliberal intressepolitik bakom? Trots allt ingår där ideer om fri rörlighet och löner som avspeglar internationell individuell produktivitet. Men att veta eller ställa frågan är olika saker även om vi vet vilken politik man fört från de borgerliga partierna och även om vi vet vilken retorik och vilket nyhetsurval media (som vid sidan av Public Service är borgerligt orienterad) haft och har.

   Gilla

   • Sten får ben skriver:

    Denna debatt är avgjord, läs D’Souza. Men det kommer du inte att göra för att du är ett utsänt troll, undrar hur mycket du får betalt?

    Indicier:

    -Ointresse för det som diskuteras här men du återkommer hela tiden
    -Upprepade ordmattor fyllda med referenser utan relation till diskussionen som förs
    -Tydligt lägre intelligens än medel här vilket visar sig genom en oförmåga att diskutera och utveckla egna reson,ang, istället endast upprepningar och upprapningar
    -Totalt ignorerade av redan avklarade punkter som idag
    -När du får kritik så är ditt enda svar förolämpningar för att provocera fram samma svar
    Att du alltid finner en vinkel som försvarar sossarna

    Varning också för G Sträng

    Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Jag är inget troll, men jag försöker få er att släppa konspirationsteorierna, för det leder ingenstans och sådana som du… ordmattor utan innehåll är legio. Hur är det med det vetenskapliga tänkandet?

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Erik Back, det finns ingen motsägelse i det faktum att Annie Lööf och andra kan glassa fram medan den verkliga eliten styr. I Sovjetunionen räknade man med att ungefär tio procent av befolkningen tillhörde nomenklaturan; d.v.s. det gäng av lydiga kadrar som Stalin och hans närmaste män behövde för att kunna utöva makt och kontroll.

   Det här är ju ingenting nytt. I det nära tusenåriga romarriket kunde en mycket liten elit styra med strategin söndra och härska. Det är precis vad som pågår här.

   Glöm inte att Eisenhower i sitt avskedstal i januari 1961 varnade för det militärindustriella komplexets oproportionerliga inflytande medan Kennedy varnade för de hemliga sällskapen. De visste vad de talade om.

   Gilla

 27. Thomas Ek skriver:

  Ok, I get it!
  Artikeln var intressant, lärorik och bra, tycker jag.
  Och det går ju som PE säger, att diskutera.
  Vår gemensamma båt går som jag ser det, trots allt åt samma mål.

  De senaste två veckorna har jag äntligen känt på mig att Trump kommer vinna slaget mot MSM.

  Min mentor Bill O’Reilly, talade i natt om för mig att han igår, tror jag det var, blev uppringd av sin sedan 30 år gamle vän, Donald Trump.

  På Bills förfrågan lät Mr Trump meddela att han [Trump] tror han kommer få till en bra deal med Kina samt, att han tror att Muellerrapporten inte kommer innehålla några allvarligare grejer. När Muellerrapporten [som kostat de amerikanska skattebetalarna 30 miljoner dollar] släpps kände Trump inte till. (En deal med Kina bereder i sin tur vägen för att Europa tvingas skärpa sig genom att tillmötesgå Trumps önskemål om ”Free Trade”).

  Om Trump får till en deal med Kina, och inga allvarligheter kommer ur Rysslandutredningen (MSM kommer i alla fall tvista till det hela för att därefter begrava upptåget), och om ekonomin i USA fortfarande går som tåget, då kommer Trump vinna valet 2020. Att ekonomin i USA fungerar som den ska sätter amerikanerna nämligen värde på.

  Om så blir fallet, då kommer vi nå vårt gemensamma mål, tror jag.

  Snacka om vilken förödmjukelse detta i sådant fall skulle vara för MainStream media, och vårt Public Service.

  Gillad av 1 person

 28. Mikael Steinwall skriver:

  Jag tror det löper parallellt. Det upphävda Luciabeslutet och 9000 afghaner till Andra chansen +Soros och globalisternas drömmar om det gränslösa lyckoriket. Och här sitter vi, med skägget i brevlådan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.