Ben Shapiro Show: Slaget om narrativet

Slaget om narrativet. Så skulle man kunna sammanfatta The Ben Shapiro Show den 18 mars. I programmet diskutera Shapiro bland annat terrorattacken i Nya Zeeland och hur den beskrivits i medierna. Shapiro menar att main stream-medierna försökt skapa ett narrativ – ett berättande – för att kunna skylla terroristens dåd på den påstått utbredda islamofobin i västvärlden.

Se hela programmet här:

15 reaktioner på ”Ben Shapiro Show: Slaget om narrativet

 1. Benjamin Dhover skriver:

  Om man bemödar sig med att läsa den där stollens manifest upptäcker man väldigt snabbt att han på klumpigt vis försöker trigga varenda öm punkt som finns på hela den politiska och religiösa skalan. Den självutnämnde ”eko-fascisten” kunde lika gärna mejat ner en kristen gudstjänst eller en biosalong för den delen, men eftersom han har fel hudfärg valde han att öppna eld mot muslimer för maximal effekt.

  Med lite eftertanke och distans utkristalliserar sig snart en loser med svåra hävdelsebehov som anser sig alldeles förbålt listig.

  Om jag fick styra skulle medicinen mot sånt här vara absolut medietystnad bortom torrt konstaterande av händelsen som sådan. Ingen skulle publicera hans namn, ingen skulle se hans rubbade videostream, ingen skulle lägga upp hans manifest, och ingen skulle börja bräka floskler för att driva någon egen, kortsiktig agenda. Lås bara in fanskapet i en tom, enkel cell, där han får leva resten av sina dagar som den anonyma nolla han är utan några som helst förhoppningar om att ändra världen där utanför.

  Gillad av 2 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Jag rekommenderar Dig att läsa Clash of Civilisations (1996)(Civilisationernas kamp: mot en ny världsordning) av Samuel P. Huntington!
   Betrakta sedan hur en civilisation, kineserna, spärrar in en annan civilisation, muslimerna, i miljontals i läger för att omprogrammera dem.
   Detta försvinner inte för att Du blundar och håller för öronen och munnen.
   Vilken civilisation är starkast och överlever?

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   Nu funkar detju inte riktigt som du tror. I själva verket utförs den här typen av död gång på gång och följer i princip samma mönster.

   Om i princip samma berättelse (narrativ) dyker uppvid varje tillfälle; tror du inte att det då finns anledningatt misstänka att berättaren själv har haft ett finger medi spelet. Hundratals gånger, med mordet på JFK som förebild, har mönstret upprepats. En slump? Tror inte det.

   Gilla

 2. Rune skriver:

  ”Narrativ” finns inte i Norstedts synonymordbok från 2002, som jag har.
  Däremot: ”Narraktig” som är, löjlig, våpig, pedantisk, meningslös, oförnuftig, fåfäng, egenkär, inbilsk, snobbig, sprättig.
  Också: ”Narra” som är, tillnarra sig, lura till sig, lätta på något.
  Har ordet ”Narrativ” något med ovanstående att skaffa och var kommer det ifrån?

  Gillad av 1 person

  • Aurora skriver:

   Även om din kommentar vill ’narras’ så kommer en förklaring till ordet. Narrativ och verbet narra (latin och italienska) betyder förtälja eller berättelse. Man kan se i brittiska eller amerikanska dokumentärer också ordet Narrator i eftertrxterna som betyder Berättare. Det är alltså ett utländskt låneord. I svenska ordboken kommer numera bara imbecilla pk-korrekta uttryck som mya ord istället för ord som kan kräva visst mrra intellekt. Unga människor i skolan lär sig ändå inte någon högre utvecklad svenska utan förväntas klara sig på förenklat förortstugg.

   Gilla

   • Rune skriver:

    Tack för svar! Jag förstår ju naturligtvis att ordet ”berättelse” inte kan användas. Det vore ju för enkelt och inte tillräckligt lärt.

    Gilla

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Rune!

    Självklart inte, det handlar ju om att NARRA!
    Att lura på läsaren, Fake News!

    Vilket MSM är experter på!
    Se bara på SVT:s narrativ avseende Trump!

    Gilla

  • Klas Göran skriver:

   Det korta svaret är att det är en historie- och samhällsvetenskaplig fackterm som blev modern för en 15-20 år sedan och som media sedan plockat upp. Som fackterm beskriver ”narrativ” hur fakta sätts ihop till en berättelse – ett narrativ – som förmedlar en viss mening.

   Gillad av 1 person

  • Sixten Johansson skriver:

   Jag vill komplettera med att ”narrativ” och liknande specialtermer behövs när man analyserar och beskriver fenomen på ett mer allmänt och abstrakt plan, då man vill påvisa strukturer ”ovanför” textens innehåll. I mediasammanhang syftar man då inte bara på berättelser i allmänhet, utan på berättelsemallar, mönster, berättelsetyper och schabloner, som ständigt återkommer och ofta produceras i syfte att omedvetet påverka läsarnas sätt att tolka, tänka, känna och handla.

   Gilla

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Prickig granit!

   Du avser False Flag operationer?

   Som makthavarna/Deep State anstiftar,
   för att påverka/SKRÄMMA/ folket i viss riktning!

   Gilla

 3. Hovs_klipphällar skriver:

  Att PK-sektens politruker, och deras medlöpare, gör allt för att passa in den här händelsen i ett mönster av ”islamofobi” med mera, är självklart och behöver inte läggas tid på.

  Här i Sverige tar de här kretsarna till samma vapen för att sätta polisen på var och en som skriver något islamfientligt på Facebook, och då används paragrafen om ”Hets mot folkgrupp”.

  Brottsligt är det att opponera sig mot den pågående invasionen av en mot oss fientlig ideologi i vårt land, buren av folk som hatar och föraktar oss.

  Vi ska gilla att bli hatade, utnyttjade och trakasserade… Annars.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.