Ny podd! Ramona Fransson skriver samhällskritiska deckare – men är inte vänster

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 13/3) pratar Mohamed Omar (Eddie) med deckarförfattaren Ramona Fransson. Hon skriver verklighetsbaserade och samhällskritiska deckare, men är inte vänster. Det gör henne speciell i ett Sverige där ordet ”samhällskritisk” blivit synonymt med vänster. I podden berättar hon om sin trilogi om kriminalkommissarie Leah Quiller som är baserad på Franssons research i verkliga svenska sexbrott. Fransson är född i Borås, men har polsk-judisk bakgrund. Hon har också skrivit en bok om sin släkt och förföljelsen under naziregimen.

Lyssna på podden i spelaren nedan:

8 reaktioner på ”Ny podd! Ramona Fransson skriver samhällskritiska deckare – men är inte vänster

  • Fredrik Östman skriver:

   Ja, ja, Germanische Gründlichkeit. Som kontrast har engelska Wikipedia det amerikanska uttalet och pastar att Dotty själv ville ha det pa det viset. Var och en är fast i sina egna fördomar och automatiska hallucinationer. Tyskarna hör langa vokaler där sadana borde vara enligt germansk ortofoni; amerikanarna hör sitt faniga lilla väsande i en engelsk elision.

   Gilla

 1. False flag i christchurch skriver:

  Offtopic

  Googla på corpses from …… shooting och välj Bataclan, LasVegas och Christchurch.

  De två första så kan man se massor med blodiga lik, i Bataclan ett veritabelt hav av blod. INGET i Christchurch, inget blod. Har någon sett en bild på golvet i moskén med blod?

  Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Nej, detta stör mig. Jag har ju svårt att tro att de ljuger, alltså att alltihop är påhitt. Det skulle vara svårt att genomföra utan att man har 50 kistor med lik och begraver dem. Men filmen från gärningsmannen tror jag är skapad med grafik innan dådet. Så vi får vänta och se, kanske det dyker upp riktiga bilder.

   Gillad av 2 personer

   • False flag skriver:

    Ja läs DN idag, man skall massbegrava alla på samma ställe i ett huj, i muslimska medier så läste jag att man började med att sätta upp avskärmningar så att man inte kunde se de grävarbeten som påbörjats för massgraven. Varför en massgrav? Varför så snabbt? Världens snabbaste obduktioner? Samtidigt så slänger NZs premiärminister på sig slöja och verkar ha ett färdigt förslag på strikta vapenlagar. Tidigare så hade jag aldrig trott styrande socialister i väst om detta, och ej heller media, men de ljuger ju bevisligen om allt, Boden och Sandviken är ju bara två blatanta exempel. Titta på Bataclan, det blir MASSOR med blod bara från en människa. Var är alla lik? Allt blod? Länka gärna till någon bild.

    Om det är False Flag och dådet i Utrecht utfördes av muslimer som hämnd så har de verkligen blod på händerna.

    Gillad av 2 personer

 2. Pissrännaren skriver:

  Att Ramona motsätter sig att betalande kunder recenserar författare och uppläsare på Storytel säger väl egentligen allt om denna människa.

  Gilla

 3. Orit skriver:

  FALSE FLAG

  ”Varför så snabbt?” Varför så blodtörstig? Vet du inte att muselmaner och judar begraver de sina inom 48 timmar? Jag finner dina kommentarer obehagliga.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.