Man får inte tala illa om politikerväldets klienter

Patrik Engellau

På Allmänna Gränd i Stockholm, vid ingången till Gröna Lund, fick jag syn på en grupp berusade unga män. De skrålade och hotade fredliga fotgängare med stryk. Jag såg senorna spännas på en grå- och blåtatuerad hals. Jeansen hängde mellan benen på dem och kalsongerna syntes.

Vilket slödder, sa jag till mitt sällskap. Sällskapet blev illa berört, inte på grund av de aspackade unga männen, utan för mitt uttryck. Vadnudå? tänkte jag. Är inte dessa unga män själva inbegreppet för slödder? Eller har företeelsen slutat existera och ordet utrangerats från svenska språket? Det tålde att tänka på och när jag gjort det insåg jag att vad som inträffat är en stor social omvälvning där det sociala skikt som tidigare kallades slödder och annat motsvarande, till exempel drägg och avskum, numera blivit samhällets stöttepelare utan vilket dagens samhälle inte skulle kunna existera i sin nuvarande starkt förkonstlade form.

Att skiktet alltid funnits och utgjort en nagel i ögat på de skötsamma samhällsklasserna är otvetydigt. Nu kanske du tror att jag menar att överklassen alltid sett ned på de fattiga. Det har den visserligen. Men även den skötsamma arbetarklassen har betraktat slöddret med förakt (kanske framför allt om slöddret försökte vädja till de skötsamma arbetarnas solidaritet och be om pengar). Så här beskrev Karl Marx och Friedrich Engels slöddret, som de kallade trasproletariatet, i det Kommunistiska Manifestet:

Trasproletariatet, denna passiva förruttnelse av det gamla samhällets understa skikt, blir genom en proletär revolution stundtals indraget i rörelsen, men i enlighet med hela sin livssituation kommer det dock att vara mer villigt att låta sig köpas för reaktionära syften.

När jag läser detta ryser jag av välbehag och funderar på att bli marxist igen. Ty detta ska läsas i ljuset av vår tid. Detta handlar om vårt samhälle. Läs Anders Leions analys nyligen där han menar att vår tids människor delar in sig i en trekant som ersätter den gamla motsättningen mellan arbete och kapital:

I stället för en tvekamp har vi fått en trekant: Överheten, de nya, professionella välgörenhetstanterna och de med dem lierade: massmedia och den urbana övre medelklassen är den ena kanten. Invandrarna [och sådana unga män jag beskrev ovan får det tilläggas; PEs anmärkning] i sina getton är den andra kanten. De gamla områdena i små städer och på landsbygden är den tredje kanten, övergiven av utvecklingen och av de två andra.

Denna tredelning av det svenska samhället har först nu börjat bli uppmärksammad. Anledningen till att den så länge förblivit obeskriven är koalitionen mellan de två första kanterna i samhället. Välfärdsstatens professionella och deras politiska stöd – de sju gamla partierna – har nytta av invandrarna. Dessa kan förse välgörenhetens nutida intressen med otaliga, oändliga argument för fortsatt expansion.

Invandrarna [och motsvarande svenska trasproletärer; PEs anmärkning] har inget emot att bli politiskt utnyttjade. De tjänar på det och betalar enbart små bråkdelar av de med den fortsatta expansionen förenade kostnaderna. De är nettobidragstagare. Just denna lättåtkomna försörjning är i många fall anledningen till deras invandring.

En stor del av invandrarna och de inhemska nettobidragstagarna är, påstår jag, den moderna inkarnationen av vad Marx och Engels kallade trasproletariatet och jag, med ett slarvigare vardagsord, benämner slödder.

När man inser detta så förstår man också varför mitt sällskap som gjorde sig till tolk för gängse samhällsuppfattningar och gällande god smak tog avstånd från min reaktion. I vårt samhälle betraktas ju inte slödder som ett föraktligt trasproletariat utan som det bestående samhällets fundament och raison d´etre. Vad skulle politikerväldet och dess välfärdsindustriella komplex syssla med om de inte hade ett slödder att ta hand om? Slöddret är därför Sveriges statsbärande sociala skikt. Tiggare upphöjs således till ”utsatta EU-medborgare” och mördarterrorister till ”IS-resenärer”.

Observera att Marx och Engels förutsåg detta. Trasproletariatet kommer att vara ”villigt att låta sig köpas för reaktionära syften”. Ett reaktionärt syfte är att tjäna som gloria för den humanistiska stormakten, alltså politikerväldet och det välfärdsindustriella komplexet.

69 reaktioner på ”Man får inte tala illa om politikerväldets klienter

 1. Bo Svensson skriver:

  Slödder är ett begrepp som skall reserveras för en mindre andel av välfärdsklienterna.

  Den känsla av överlägsenhet man känner, när man talar om slödder, skall undvikas. – Jag beter mig alltid som om arrogans straffar sig med lagbundenhet, – eventuellt gäller det bara inom den kristna kulturkretsen.

  Gillad av 3 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  ”Trasproletariatets” försök att ta sig ur sitt elände genom lägre lönekrav, var ju helt inom ramarna för rätt och rimligt och försöken att hindra dem skulle bekämpats med de medel som krävdes. – Fackföreningars verksamhet har varit destruktiv från början. – Missnöje med lönen yttrar sig normalt i att man letar efter ett bättre betalt jobb där ens insatser är mera uppskattade. – Hittar man inget sådant, var missnöjet ogrundat.

  Gillad av 2 personer

 3. Hosianna skriver:

  Utmärkt, Patrik. Slödder, eller skitstövlar, är en ytterst passande benämning på dessa vanartiga vrak, som ofta frikostigt exponerar frivillig vanställning av sitt utseende i form av piercing, tatueringar och befängda frisyrer, men de återfinns absolut inte bara i rännstenen, utan även i den humanitära stormaktens allra finaste salonger.

  Gillad av 7 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Men du kan klippa dig. Tatueringarna går ju att dölja om du inte har dem i ansiktet eller på händerna. Så du kan se OK ut. Vi kan också göra undantag för dig eftersom du verkar vara en hyvens kille som vi sa förr.

    Gillad av 3 personer

   • Elisabeth skriver:

    Men Göran, de här personerna var berusade, de skrålade och hotade andra med stryk. de skrämde andra, det var beteendet som kvalificerade dem för detta omdöme. Det får du väl hålla med om, sådana vill man inte möta. På nykter kaluver är de kanske alldeles förträffliga personer.

    Gillad av 1 person

   • Hosianna skriver:

    Nähä du, Göran, du har väl bara fallit offer för en olycklig modenyck, eller kanske någon amerikansk bad-biker-boy-image… men du har väl inte flätat skägg också? 😉

    Det är i alla fall insidan som räknas och här på DGS framstår du som en riktigt präktig karl – förresten har jag bott ihop med ett par killar som var långhåriga och tatuerade…

    … i öronen. Älskade och saknade Golden retrievers. ❤

    Gillad av 3 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Haha nej, var ju ett självspelande piano på krogen efter gaddningarna så tystnade musiken, men det gör inget uppskattar lugnet.
    Vi ska skaffa en Golden , men behöver en stund då vår älskade flat coated lämnade oss nyss.
    Kan bara hålla med hundar är otroligt fina kompisar/familj.

    Gillad av 2 personer

   • Linden skriver:

    Stör du och skrålar och skrämmer folk också?
    Hårlag och tatuering gör väl ingen buse….

    Se på Löfven, alltid välkammad, men lyssna på vad han kräker ur sig, kallar det arbetande folket för nazister och antyder att vi är beredda att sätta upp gaskammare. Vilka vi ska gasa har inte klart uttalats.

    Gillad av 2 personer

 4. Aurora skriver:

  Bra analys. Och låter vi trasproletariatet vara maktetablissemangets, med sitt välfärdskomplex, navelsträng för livsnäring, existensberättigande och självbekräftelse tillräckligt länge så att den fundamentala massan som försörjer detta system till slut inte har något kvar att suga ut slutar vi som Venezuela.

  Gillad av 2 personer

 5. Snorre och Sture och danske mand, susar på rövarna fram, i himalayas land, plötsligt grus och sand, slut på snö minsann, i tacksamhet sträcker mot blå himmel sin hand, vad nu? Himlen hård som fan, i grotta av blåis han sig befann skriver:

  Ja man undrar om du vågat säga slödder om det varit invandrare? Trasproletariatet kunde låta sig köpas men man saknade raskomponenten. När nu etablissemanget uppmuntrar en rasism nedifrån mot vita så börjar det verkligen bli farligt. Vi ser det från Sydafrika till universiteten i USA.

  Gillad av 8 personer

 6. Eva Danielsson skriver:

  Förr hade man också anledning att gå över gatan för att slippa möta ett gäng slödder. Idag finns inte tillräckligt med trottoarer eller sidogator att tillgå, då mängden slödder är för stort i förhållande till vårt glesbefolkade land. Man får hålla sig hemma helt enkelt, även om det inte heller är hundraprocentigt tryggt om man tänker på inbrott och bränder. Förr trodde man eller rättare sagt var man säker på att välgörenhetstanterna och ordningsmakten skulle vilja skydda en från slöddret. Idag vet man att de inte förmår detta eller kanske inte vill det eller kanske inte får det för sina överordnade.
  Det finns annars tusentals vettiga saker för politikerväldet och det välfärdsindustriella komplexet att syssla med ifall vi kan se till att det nya trasproletariatet återvänder till sina hemländer.
  Men inget som ger så mycket makt med så lite ansträngning för makthavarna, förstås. Och som dessutom tvingar skatteslavarna att hålla sig på mattan och inte börja ifrågasätta makten. Om vi vill räknas som goda människor och få behålla våra jobb. Vi kan inte heller skattestrejka i o m källskatt och ifall andra myndigheter har svårt att fullgöra sitt uppdrag, så verkar då Skatteverket inte ha några problem. Antalet skattebetalare har väl inte höjts särskilt mycket, förmodar jag, och Skatteverket kommer dessutom alltid att förses med kompetent personal. Politikerväldets viktigaste verk.
  För övrigt kan man kasta in statsministern och andra ministrar när det behövs för att peka finger åt alla mörka populistiska högerkrafter för att skrämma skatteslavande kvinnor från att våga rösta SD. Ett av alla osmakliga led i kampen att till varje pris få behålla och vidga och bevara makten. Amen.
  Fast jag hoppas att politikerna och deras medlöpare snart har ropat varg för många gånger. Både vad gäller s k högerpopulism och klimathotsmyten.

  Gillad av 7 personer

 7. Göran Holmström skriver:

  Personligen så är jag lite försiktig i att döma dom som befinner sig i samhällets ytterkant.
  Har förr blivit tvingad att avhysa just ”slöddret” från fastigheter då förvaltaren av dom fastigheterna saknade bollarna att göra jobbet själv, och efter att pratat med ex antal narkomaner
  utslagna fyllskallar, så insåg jag att dom var jag. Fast dom hade inte styrkan att resa sig igen efter
  livets alla käftsmällar. Utan deras öde kunde drabba vem som helst med lite otur och elände.
  Dom jag finner är slödder eller mer parasiter är dom som lever av andras arbete, exempelvis politiker som pratar runt och håller tunt.

  Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Som före detta slödder (hemlös alkoholist för drygt trettio år sedan) vill jag instämma. Få vakter var sadister. Oftast var Securitas och ABAB mer empatiska och humana än batiktanterna på soc, eller Gestapodrängarna på F-kassan – fältarbetarna undantagna. Skrivbordsdrakarna skulle jag däremot kalla slödder.

   Det är de som säger åt en hemlös, psykiskt sjuk människa, att vill den få övernatta på härbärge måste hunden lämnas för avlivning. Det är de som åker hem till villan i den svensk-svenska förorten och hyllar mångkulturen. Det är de som drar in sjukpension för svenskar, och förordar massivt ekonomiskt stöd för IS-frivilliga. Det är sådana som Jan Emmanuel och många andra som skor sig på hur staten gödslar med andras pengar. Det är de hyresvärdar som avbalkar lägenheter och till kommunen eller Invandrarverket hyr ut varje rum för full hyra. Det är de som drar in miljoner varje månad och skänker en hundring via Rotary eller Lions, och kräver tacksamhet i utbyte, och lobbar för att donationer skall göras avdragsgilla.

   Jag kan fortsätta hela dagen.

   Den ruttenhet som bloggaren skriver om är naken och ärlig hos de skrålande horder han beskriver, men den som gror och grasserar i grotesk grossess i de gyllene ghettona? Grynarna på Plattan hade mer heder, och de skulle sälja sin mor för en sil.

   Med det sagt: man är inte god för att man är fattigt, eller trasig, eller född fel (hur många tusen svenskar med utvecklingsstörningar och psykiska besvär lämnades att frysa ihjäl när institutionerna tömdes – tro inte att där fanns något skyddsnät eller någon beredskap hos kommunerna när människor som ibland vuxit upp och levt hela sina liv på (s)tatens institutioner skulle klara sig själva). Vad man kan göra, är att göra om sig själv. Man kan smida järnet i ens egen själ till stål, väl man accepterar den bittra sanningen att oavsett varför det är som det är, är det bara en själv som kan göra något åt det.

   Än bittrare är insikten att andra, ens olycksbröder på avgrundens botten, gör sitt bästa för att stoppa en: om du kan bättra dig, och jag inte gör det – vad tvingas jag då inse om mig själv?

   Men om det är att vara slödder att vara ärlig, trots kostnaden, och att leva sina ideal, trots kostnaden, och att alltid tala sanning och intet förtiga, trots kostnaden – så är jag hellre slödder än normal svensk medelklass.

   Och som envar som varit fattigt på riktigt vet – stolthet, moral och värderingar har ett pris. Medelklassens gåva är att tvinga andra att betala priset åt dem själva, och sedan kalla detta slödder, omoral, brott mot värdegrunden och annat som befriar dem från eget ansvar.

   Till alla kamrater som fryst ihjäl, dött av överdoser i kulvertar, supit skalle och lever i bitar – skål! Vila i frid, ty ni slipper uppleva hur Den Goda medelklassen med lust och glädje häller oändliga summor pengar på bostäder, sjukvård, tandvård, skola, och så vidare på invandrare. Ni slipper leva med vetskapen att åt er – åt oss! – finns och fanns det aldrig pengar.

   För vi var svenskar, och på oss ställdes andra krav – den rasistiska medelklassen i sin godhet vet inte att nöd och lidande saknar kultur, saknar ras, saknar hemland.

   Så skål, svenskt slödder, och låt medelklassen skörda vad de sått.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Din historia berör, alla har inte den styrkan att resa sig igen, men för varje som reser sig så finns det ett hopp till av en bättre verklighet där människor kanske både lyssnar och bryr sig i dom närmaste.
    Varma hälsningar Göran.

    Gilla

 8. annagustin2@gmail.com skriver:

  FRågan är vad man ska kalla det ”slödder” på högre nivå, som medvetet stjäl våra liv ifrån oss genom att låtsas att allt är i sin ordning med de stöldsystem man på politisk väg har skapat?
  Att bankerna får sitta och nytillverka pengar i varje låneögonblick och hitta på det som kallas räntor helt godtyckligt är ju ”Världshistoriens största bedrägeri” som vi alla är utsatta för om vi någonsin tagit ett lån.
  Det är stöld på utstuderad hög nivå.
  Att staten berövar människan rätten att tjäna pengar på sitt eget arbete (genom att beskatta varenda lönearbetande minut) – är djupt kränkande och en grövre stöld får man leta efter. (enligt Adam Smith har man ingen rätt att beröva människan den självklara rätten….”det är en uppenbar kränkning av denna allra heligaste rättighet”, skrev han).
  Att fastighetsägare kan lägga på allt möjligt på hyran till sina hyresgäster och sen göra avdrag för det på skatten är en stöld som är ganska osynlig men likväl ohederlig.
  På mångahanda vis görs allt för att komma åt människornas pengar i system som måste ha tillverkats av rent ”slödder” till människor. Individer utan omtanke om nästan, utan känsla för rättfärdighet och rättvisa, utan anständighet….faktiskt inte helt olikt ”slöddret” i den första bemärkelsen….men som tvärtom åtnjuter respekt.

  Gillad av 5 personer

  • cmmk10 skriver:

   ”Frågan är vad man ska kalla det ”slödder” på högre nivå, som medvetet stjäl våra liv ifrån oss genom att låtsas att allt är i sin ordning med de stöldsystem man på politisk väg har skapat?”

   Jag har fått intrycket att de numera benämns ”eliten”?

   F ö är Patrik några år sen. En ”riktig” marxist observerade detta för flera år sedan. Läs, och njut, av Frank Baudes text.

   ”Ett nytt socialt inslag…

   …gör sig märkbart när de kravlar kring på stadens trottoarer. Detta sker inte bara i Göteborg, utan i de flesta städerna i södra delen av landet. Av rapporter i massmedia har dessa människor utan mänsklig
   resning och stolthet, som helt ägnar sig åt tiggeri, etablerat läger av de mest ynkliga och anskrämliga slag i Stockholm och Borås. Proletärens redaktion och partiets ledning tycks inte ha lagt märke till detta nya
   inslag i gatubilden, för ingenting har skrivits i tidningens spalter trots att det ute på landets arbetsplatser kommenteras flitigt. I Kommunistiska Manifestet ger oss Marx och Engels följande beskrivning av
   det nya inslaget i gatubilden:

   ”Trasproletariatet, denna passiva förruttnelse av de understa lagren i det gamla samhället…. Enligt hela sin levnadsställning kommer de dock att vara beredvilliga att låta köpa sig för reaktionära syften.”

   Varför tiger partiet i en fråga som de vet diskuteras ute i samhället? Är det av rädsla att inte uppfattas som politiskt korrekt av borgarsamhället?”
   https://www.8dagar.com/2014/04/hela-frank-baudes-brev.html

   Gilla

 9. Elisabeth skriver:

  ”Vilket slödder, sa jag till mitt sällskap.Sällskapet blev illa berört. Inte på grund av de aspackade unga männen, utan för mitt uttryck…..”
  Men Patrik, detta är Stockholm, ”fin i kanten”-människornas högborg. Största ängslighet råder. Man kallar en spade för en spade på egen risk. Och hade dessa unga hotfulla män dessutom varit invandrare då hade de nog bett dig flyga och fara.

  Gillad av 3 personer

 10. brrr skriver:

  ”…De gamla områdena i små städer och på landsbygden är den tredje kanten, övergiven av utvecklingen och av de två andra…”

  Jag önskar så innerligt att Leijon hade haft rätt, att vi bara hade fått vara ifred här ute i obygderna, men så är icke fallet. Den ena av de ”två andra” parterna har sett till att översvämma även landsbygden med den andre av de två. Vi är alltså på inget sätt övergivna.

  Gillad av 2 personer

  • Vax skriver:

   Liberalerna med Björklund och Löf i spetsen har varit särkilt noggsamma med att berika oss.
   Små bruksamhällen som inte har jobb till de svenskar som stannat kvar, har fyllts på med lågutbildad folk.
   Korkade lokala politiker har stillatigande låtit det ske. Kanske till och med slagit sig för bröstet.
   Nu får vi betala notan.
   Vad är syftet? Folkutbyte till varje pris?

   Gilla

   • brrr skriver:

    Undret i Sandviken!!!!
    Det kan gott tjäna som förebild för vartendaste brukssamhälle med miljonprogramsbostäder.
    Och om nykomlingarna BARA varit lågutbildade, hade problemen varit en bråkdel av vad de är.

    Gillad av 1 person

 11. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  Vad PE skriver här om Sverige passar också utmärkt in på California. Demokraternas bas här är ”the very rich” (som inte bryr sig) och the ”the trash” (trasproletariatet) som samlar sig i California, t.ex. i San Francisco/Oakland (the ”gay capital” ). Också samma ”gröna vansinne”! Democrats där, S + Mp + C + L + V här

  30 minuter väl använda

  Gilla

 12. Samuel af Ugglas skriver:

  Trasproletariatet kommer att vara ”villigt att låta sig köpas för reaktionära syften”. Ett reaktionärt syfte är att tjäna som gloria för den humanistiska stormakten, alltså politikerväldet och det välfärdsindustriella komplexet.
  Det är vad socialisterna har gjort/gör till sitt ”livsblod” men deras (trasproletariatet) överlevnad kan de dock inte garantera, det finns inte i den svenska Grundlagen. (RF)
  I AMERIKA finns inget ”trasproletariat”. Det tillåter inte ”konstitutionen”!

  Gillad av 1 person

 13. lenam skriver:

  I ett samhälle på frammarsch verkar det naturligt att man har ett så litet ”trasproletariat ” som möjligt. I vårt samhälle har vi importerat trasproletärer från andra länder och den gruppen har nu blivit så stor att vårt samhälle är på tillbakagång. Det kan vi alla se. Traspoletäriatet är människor som av olika anledningar inte ”passar in”. De klarar inte någon utbildning, de klarar inte arbetsmarknadens krav, de står längst ifrån arbetsmarknaden, de har grava psykiska problem eller andra svårigheter.

  Gillad av 1 person

 14. Mikael Steinwall skriver:

  Kjell Albin Abrahamsson uttryckte det så här: när kommunismen föll i Sovjetunionen behövde vänstern nya gosedjur. Det fick bli invandrarna.
  Men, att ta in hundratusentals människor och ge dem bidrag och bostad var väl knappast vad Marx menade med ”trasproletariatet”. Han skulle bli förvirrad om han levde idag. En majoritet försörjer en minoritet. Tiden är inne för Das Kapital 2!

  Gilla

 15. kvellulvblog skriver:

  Man kan också, som Maduro, använda slöddret för att hålla tänkande människor i schack. Att arrestera och döma, alla de som misstycker, är svårt även i en diktaturstart. Men att förse slöddret med motorcyklar och automatvapen är lätt. Om de sedan inte själva vet vilka man vill att de skall skrämma, kan man upplysa dem diskret.

  Gilla

  • Gyllenkam skriver:

   Jag vet inte vad ditt syfte är med att skriva här? Jag välkomnar det iallafall för du uppnår motsatsen till vad du hoppas på. Man får en inblick i hur kollektivister tänker, eller snarare en bekräftelse. Så tack för dina bidrag.

   För mig så är dina inlägg perversa, i ett land med det högsta skattetrycket i världen där skatten nu används till ett folkutbyte så argumenterar du för mer av samma.

   Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Jag studerar er som amöbor i ett provglas. Ni är så otroligt obildade och korkade och helt omedvetna offer för borgerlig propaganda. Ni kan ha hur mycket utbildning som helst, men ni förstår inget om den värld ni lever i. Det är så märkligt.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Gyllenkam. Vart tar dina poetiska signaturen vägen? Tuppen på hönsgården kanske passar dig? ”På min strand, danske man, plockar skärvor, stenar som glimmar, själen som gick sönder, i finansindustrin, programmerade satan, med fin examen, utan att förstå, vad Hans Gydell och grabbarna visste, bara en legosoldat, med if satser och variabler i huvvet, som någon inplanterat, som visste…”

    Jag får väl upprepa Misckes ord, bra att du visar vem du är, det gillar vi, en avskyvärd människa, men bättre om du gav ditt namn….

    Gilla

   • Lars skriver:

    Bullshit. Jag är inte Annie, det skrev jag för det absurda rasisttrollet som skrev att USAs nedgång berodde på att medborgerliga rättigheter till 11 % svarta var orsaken. Och jag fick mothugg av idioter som du som inte inser det orimliga i påståendet.

    Jubel i busken. Kryp in under den sten du kom från. Rösta på moderaterna och sluta försöka tänka, för du klarar det ändå inte.

    Gilla

   • Gyllenkam skriver:

    Han har inte ens vett att dölja att han spionerar på folk. Tänk att inte gå till jobbet kan producera sådant hat. Jordan Peterson har verkligen rätt.

    Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Inte hat Gyllenkam, uppgivenhet, insikt i att den blåsvarta korrumperade Jordan Peterson flocken endast är äldre medelklass som inte lämnat det pubertala stadiet. Det är märkligt. Men det är lite kul. En hobby. Jag undrar fortfarande när något av intellektuellt intresse ska hända här, Signaturen Richard ovan gav ju ett sådant exempel på hur djup personlig erfarenhet kan informera en seriös person i sina ställningstagande och förståelse av samhället.

    Gilla

  • olle reimers skriver:

   Skönt att Lars äntligen visar vem han egentligen är. Bakom det hartassade ordsvallet kommer till slut huggtänderna fram. Något annat än ondskefulla avsikter har jag inte sett. Som vi misstänkte.Jag undrar vad han trodde sig kunna finna? Och för vems räkning?

   Gilla

 16. Nils Dacke skriver:

  Dessa nissar förtjänade sannolikt att kallas för slödder men enligt min mening finns ett större gäng med slödder i samhället idag. Det är politikerslöddret inom sjuklövern, huvuddelen av journalistslöddret inom gammelmedia och batikhäxor och andra aktivister inom PK-sekten. Dessa varianter av slödder skiter numera i svenska medborgare och framförallt äldre människor som byggt upp samhället, det är bara att kolla på äldrevården, sjukvården och de låga pensionerna för många äldre. Istället prioriteras en massinvandring av människor från dysfunktionella kulturer som skall försörjas och gå före alla andra i samhället.

  Gillad av 2 personer

   • Lars skriver:

    Hur många idioter finns det i vår herres hage? Såg att Östling intervjuats (kunde inte komma åt poden) och uttryckte att om tio år kommer det offentliga att ha privatiserats för det sköts så dåligt…. Ja kanske det, men överbelastningen av det offentliga via migrationen påverkas ju inte av det, och välfärdsstaten är ca 26 % av 44 % av skatteintäkterna och en hel del är rena transfereringar till pensionärer, arbetslösa, sjuka mm. Jag vet inte, kunde ju inte lyssna på vad ha sa, bara läsa artikeln i Avpixlat, men dessa blåmoderater är religiösa, karln tjänade multum, men hans betydelse? Framgångsrikt företag naturligtvis med mycket goda produkter, men med det produktionstekniska och konstruktionsmässiga försprånget kanske man borde ha kunnat öka volymerna?

    Gilla

 17. Observatör skriver:

  Dagen är släckt, mörkret har väckt,
  stjärnor och kattor och slinkor,
  fyllda av skarn, slödder och flarn,
  sova polishus och finkor.

  Gilla

 18. Jari Norvanto skriver:

  ”Slöddret är därför Sveriges statsbärande sociala skikt. Tiggare upphöjs således till ‘utsatta EU-medborgare’ och mördarterrorister till ‘IS-resenärer’.”

  Och den vita medelklassen har som livsuppgift att på nåder, och som evig minnesbeta för imaginära koloniala försyndelser och rasistiska, diskriminerande strukturer, tjäna som universums socialbyrå. Sicket kall, tjoho. PK upprätthålls genom att inte se och inte benämna vissa saker, trots att de håller på att kväva dig.

  Gilla

 19. lookslikeanangel skriver:

  Fet som Marilyn Monroe

  – då skulle jag ”kill myself”, tyckte Hollywood-aktrisen.

  Skulle hon sagt det här om en, ska vi säga, melantoniserad kvinna?

  Hur skulle det vara i Sverige!?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.