Putte och jag

Patrik Engellau

När jag var tretton år disponerade jag tillfälligt en ponny som hette Putte. Tanken var att Putte och jag skulle ägna oss åt hoppningar. Putte skulle hoppa en bana enligt mina instruktioner och sedan skulle vi tillsammans glädja oss åt våra framgångar i olika tävlingar.

Jag tittade i Puttes ögon för att få bekräftelse på att han gillade upplägget och att vi hade en uppgörelse. Han visade inte på något sätt att han närde några invändningar och jag drog därför slutsatsen att vi faktiskt hade en överenskommelse.

När det kom till kritan och vi närmade oss det första hindret vek Putte av och bromsade så att jag föll i marken. Jag ville emellertid inte ifrågasätta vår överenskommelse så vi försökte igen varpå jag ånyo ramlade i backen. Det blev ett formativt ögonblick i min personliga utveckling. Jag förstod att överenskommelser inte nödvändigtvis är överenskommelser hur mycket ärlig vilja man än läser in i en kontrahents förtroendeingivande hållning.

Jag har aldrig förstått januariöverenskommelsen mellan å ena sidan socialdemokrater och miljöpartiet, regeringen, och å den andra centern och liberalerna, två oppositionspartier eller kanske inte oppositionspartier, man vet inte. Annie Lööf och Jan Björklund kändes som jag före den smärtsamma uppenbarelsen av Puttes avsikter, regeringspartierna som Putte. Fanns det mer trovärdig substans i 73-punktsöverenskommelsen än i mina förtröstansfulla blickar i Puttes mörka ögon?

Vis av mina erfarenheter har jag haft svårt att tro på januariöverenskommelsen. Men Annie Lööf och Jan Björklund är ju erfarna politiker. Inte kunde de väl vara lika naiva och tillitsfulla som jag i mina förhandlingar med Putte? De måste väl ha fattat att socialdemokraterna är lika tredskande och knipsluga som småhästar?

Vid det här laget, någon månad efter det att januariöverenskommelsen högtidligen ingåtts och bildat underlag för statsminister Löfvens andra regering, verkar det uppenbart att Putte är i färd med att vägra redan vid första hindret.

I en intervju i Svenska Dagbladet säger finansminister Magdalena Andersson att det ”blir naturligt att titta på kapitalskatterna” i en kommande skattereform, det vill säga förmögenhetsskatten, fastighetsskatten och arvs- och gåvoskatten. Samtidigt konstaterar tidningen att ”Liberalernas partiledare Jan Björklund och Centerledaren Annie Lööf [redan har] sagt nej till att återinföra fastighetsskatt, förmögenhetsskatt och arvs- och gåvoskatt”.

”Men Magdalena Andersson menar”, säger Svenska Dagbladet, ”att C och L inte har veto i frågan, utan att allt är uppe på förhandlingsbordet”.

Putte Andersson menar att januariöverenskommelsen inte riktigt är en överenskommelse utan snarare ”deras”, det vill säga Lööfs och Björklunds, ”utgångspunkter inför de här diskussionerna. Jag tror alla skattefrågor kommer lyftas under de här diskussionerna och så får vi se var det landar”.

Kan det landa någon annanstans för Lööf och Björklund än på rygg hitsidan om hindret?

I själva verket anser Putte att överenskommelsen inte betyder någonting annat än att man ska förhandla. Så här säger Andersson:

Det är inte uttalat i januariavtalet om det ska vara en skattereform som minskar skatteutgifterna, ökar dem eller är neutral. Det beror helt på hur man gör en sådan reform. Här kommer vi fyra partier att ha lite olika ingångar i diskussionen. Det kommer inte att bli ett enkelt arbete, det ska man verkligen inte blunda för, det kommer att bli komplicerat.

Det brukar sägas att socialdemokraterna är sådana förhandlingsrävar att de alldeles snackar bort sina allierade, till exempel miljöpartiet. I den traditionen tycks socialdemokraterna nu vara på väg att göra mos av Centern och Liberalerna. Jag orkar inte bli upprörd över socialdemokraterna. Däremot kan jag inte nog förundras över hur lättlurade Lööf och Björklund verkar ha varit.

Det är förvisso lätt för mig att säga eftersom det i mina livserfarenheter ingått att hamna i förhandlingssituation med ett så listigt väsen som en häst. På vad slags varelser har Lööf och Björklund övat sig? Nyfödda barn? Hamstrar? Tallar?

Eller också har Lööf och Björklund varit jättesluga men haft något annat syfte än att ingå en uppgörelse i 73 punkter. Där går gränsen för min fantasi.

67 reaktioner på ”Putte och jag

 1. Bo Svensson skriver:

  Jag har samhällsfrågor i fokus. – Hela mitt engagemang handlar om hur man bör göra för att få rätt kurs igen. – Men jag vet inte vad partiledarna heter eller vad de håller på med. – De har gjort sig irrelevanta.

  Det all politik skall handla om, är att minimera utrymmet för politik. – Genom rättsordningens fortskridande perfektion. – Vi skall lyda under lagen och inte under godtycklig maktutövning.

  Floskelfjantarna gör tvärtom. – De saboterar rättsordningen. – Mordbrännarpolitiken straffar dem som gör rätt och belönar dem som gör fel. – Folk som är flitiga, fredliga och kompetenta och förökar sig med måtta, tvingas maka på sig för att ge plats åt folk som gjort allting fel. – För att ”alla är lika mycket värda”.

  Gillad av 9 personer

 2. Erik2 skriver:

  Kan inte nog instämma. Naiva? Stendumma? C och L är i vilket fall nu definitivt vänsterpartier. Jag får direkt ont i magen när man pratar skatter som MA och S gör. Det kommer att bli jag som jobbat snart ett helt liv i högskattestaten och inte haft några pengar över som kommer bli fråntagen det lilla jag närmast desperat försöker lägga åt sidan för möjliga äldre dagar. Det är som att jag inte har rätt till någonting annat än att arbeta och leva ur hand i mund.

  Gillad av 10 personer

  • Erik2 skriver:

   Kapitalskatterna måste tas bort. Alla punktskatter ska tas bort. Arbetsgivaravgift och löneavgift ska redovisas som löneskatt, vilket det är. Enda skatter som är ok är kommunalskatt, inkomstskatt (som ska vara platt) och moms. Och moms ska gälla allt och vara lika på allt. Kommunala utjämningssystemet ska tas bort liksom alla lagkrav på kommunal verksamhet utom tekniska krav som kontroller av brandskydd eller tekniska detaljplaner osv. För att inte tala om alla regleringar som totalt förstört landet och alla goda människors liv. Vi vill kunna få bry oss om varandra igen!

   Gillad av 18 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Skatt är fortfarande kvar i samma mönster som från början med makthavare som korpar åt sig av värdeflöden de tror sig kunna kontrollera men

    Skattelagstiftningen måste lyda under samma logik som rättsordningen i stort och gynna det som är bra och stävja det som är fel.

    Att straffa skapandet av mervärde går bort. – Det är ju perverst.

    Det går att få till ett intelligent system med enbart fördelaktiga styreffekter: https://www.alternativ.nu/index.php?topic=5417.0

    Gillad av 2 personer

  • Danske mand, på världens topp befann, under himmel blåare än haralds tand, såg ut över Tibets snö och sand, såg han också taklamakan, xinjiang, kweimenkan och längst bort Samarkand? Nu viking vänder stolt mot Katmandu, i hinduers land skriver:

   Exakt, om Patrik representerar den klokaste motkraften så är vi illa ute. Eller så spelar han, pace and lead, jag vet inte. Efter alla dessa ord på DGS så skriver Patrik som om likt handlar om ekonomi, och då har gan ändå inte förstått helt basala samband som alla andra länders befolkningar förstår, politiker sätter sig själva först och är parasiter. Det enda som är speciellt i Sverige är det synnerligen sadistiska sättet de plågar sin befolkning, de tar rösten ifrån dem, tvingar dem att leva hela livet från hand till mun och låter våldtäkter och våld hota deras barn och de gamla. Detta i ett land som var välfungerande, det har aldrig skett i en västlig demokrati förr.

   De är sadister allihop.

   Gillad av 16 personer

   • Richard skriver:

    Ja, så är det. Hela politikeradeln har gemensamma intressen och att sänka skatter så att det skulle drabba dessa privilegier är inte ett av dessa intressen.

    Viktigast av allt, för dem, verkar just nu vara att fortsätta att fylla Sverige med invandrare på vår bekostnad. Så för att ha råd med det samtidigt som de behåller sina ohemula förmåner måste de höja skatterna; det fattar även stödhjulen oavsett vilka tomma ord de yttrat till väljarna tidigare.

    Gillad av 3 personer

   • Kent skriver:

    Det är orättvist mot ponnyn att jämföra honom med Annie och Jan de är genuint opålitliga. Ponnyn om du kunde fråga honom skulle säkert svara att du inte kunde rida och klantade till det.
    Men kanske en osynlig hand styr Annie och Jan över hindren så att de vinner tävlingen, får en rosett och ett stort första pris som Fredrik Reinfeldt.

    Gillad av 4 personer

   • W skriver:

    ”Eller också har Lööf och Björklund varit jättesluga men haft något annat syfte än att ingå en uppgörelse i 73 punkter. Där går gränsen för min fantasi.”

    Vi vet nog alla på den här sidan vad det viktigaste syftet med uppgörelse är.
    Och det vet sossarna också vilket de kommer att utnyttja till fullo. Detta är bara början.

    Märkligt detta attt två liberala partier är beredda att i princip ge upp llat för att kunn fylla Sverige med lågpresterande asylanter. Eller är det en guldkantad tillvaro som väntar de som offrar sitt folk på globalismens altare?

    Gillad av 3 personer

 3. Erik2 skriver:

  Det som vore rättvist det vore t ex att flyttskatten bara togs bort. Att avkastningsskatten i ISK bara slopades. Den ska vara noll för det är enda sättet som återstår för oss normalinkomsttagare att spara till ålderdomen. Den här självklarheten med vilken nästan alla politiker tycker att dom förfogar över mitt liv och mina drömmar är mardrömslik för det finns ju inget utbyte av det för mig. Ingen offentlig service eller något. Det var inte så fram till 1990.

  Gillad av 5 personer

 4. Fredrik Östman skriver:

  Fast mer än en gosse på ponny ser man framför sig en löjlig liten clown, med en ännu mindre kompis som redan har ramlat av, på en rasande rodeotjur med ballarna i ett bälte åtdraget till det 73:e hålet. Skorna är för stora, ögonen är falska, håret lyser rött, pjatet äj bajnspjåk.

  Gillad av 7 personer

 5. Tritonen skriver:

  Nej, förresten, jag kom på ett nytt ”stålblankt latincitat” som passar för politikerklassen:
  ”Asinus asinum fricat” – ” den ena åsnan kliar den andra”.

  Gillad av 4 personer

 6. Göran Holmström skriver:

  Man kan nog bli tokig av att analysera hur maktmänniskorna i toppen tänker.
  Jag personligen väljer att förenkla det hela en bit.
  A. Antingen så följer dom sitt hjärtas mening och är dumma i hela huvudet.
  B. Baksluga är hela bunten och försöker lura varandra in i det sista, vi vanliga
  förlorar oavsett.
  C. Dom bryr sig inte alls, höga arvoden kombinerat med massor av förmåner
  till det ansvarsbefrielse och ingen som granskar, tjafsa lite lagom och njut.
  Eller så gäller alla tre helt enkelt?

  Gillad av 6 personer

 7. Jari Norvanto skriver:

  ”Eller också har Lööf och Björklund varit jättesluga men haft något annat syfte än att ingå en uppgörelse i 73 punkter. Där går gränsen för min fantasi.”

  Så länge massinvällandet och den svenska nationsupplösningen fortsätter är alla som räknas nöjda. Sjuklövern är enig om globaliseringen och att svensk nationalism är värsta ondskan medan alla andra, icke-vita, nationer ska få hålla på sina nationella intressen – i mångkulturens namn. Punkt och slut.

  Gillad av 1 person

  • I hinduers land skriver:

   Åååååå, de har inga hjärtefrågor! De är sadister. Det går inte att se dem som mänskliga mer, de är psykopater, som Ted Bundy, fast de mördar och våldtar många många fler.

   Gillad av 2 personer

 8. akelaslair skriver:

  Björklund och Lööf har haft något mycket enklare än nyfödda, hamstrar och tallar att öva sig på – vanliga väljare som tror att allt de ser på stats-TV och läser i gammelmedierna är sant.

  Gillad av 4 personer

 9. svenne skriver:

  ”Vis av mina erfarenheter har jag haft svårt att tro på januariöverenskommelsen. Men Annie Lööf och Jan Björklund är ju erfarna politiker. Inte kunde de väl vara lika naiva och tillitsfulla som jag i mina förhandlingar med Putte?”

  Knappast någon ur väljarkåren kunde väl i sin vildaste fantasi inte tänka sig att en röst på C eller L i verkligheten skulle vara en röst på S eller vice versa. Även V-sympatisörerna måste ju känna sig väldigt konfunderade liksom LO-medlemmarna.

  I debatterna, och röstfiskandet, innan valet framgick det överhuvudtaget inte att baktanken var att återupprätta DÖ eller bilda den koalition som nu sitter och styr landet. Med facit i hand så kan man konstatera att Annie Lööf och hennes bihang bedrev en falsk marknadsföring som var så ohederlig att det egentligen – innan regeringsbildningen fullföljdes – borde ha utlysts ett nyval. Möjligheten att detta kan komma att ske är nog inte helt verklighetsfrämmande eftersom vi sannolikt kommer att gå emot ett svårhanterligt politiskt kaos som kommer att kräva någon typ av mycket radikala åtgärder för att kunna bromsas.

  Gillad av 3 personer

 10. Göran Fredriksson skriver:

  Jan Björklund är sannolikt utlovad en välavlönad sinekur efter sin avgång som tack för att lämna sitt eget parti i spillror. Han påstår sig lita fullt ut på att Löfven håller sina löften till honom. Hur det är med den saken kommer att visa sig innan år 2019 är historia.

  Björklund har ju övat sig på och med framgång medverkat i att lämna den svenska försvarmakten i spillror, så varför skulle han inte försöka igen med partiet. Att Hitler tog makten i Tyskland redan 8 år efter avrustningen av den svenska krigsmakten år 1925 gick väl Björklund förbi när han satt på skolbänken. Med följd att krigsmakten måste rustas upp igen vilket pågick i bortåt 40 år. Men Björklund kom aldrig längre i sitt tidigare yrke än till kompaniofficersnivån där man lär sig att slå fienden i skogsbrynet men inte hur man vinner kriget.

  Redan som borgarråd i Stockholm medverkade han till att sälja ut stadens energirörelse för en spottstyver, motsvarande vad det kommer att kosta att bygga om Slussen. Till Fortum med finska staten som största ägare och under förespegling att det var fråga om en privatisering. Efter försäljningen gick Fortums aktiekurs upp från 3 EUR till 30 för att nu ha hamnat på runt 20.

  Björklund förstår inte heller att om man subventionerar byggande av sekunda, ej planerbar elproduktion som vindkraft med nära noll i rörlig kostnad så förstör man lönsamheten för prima elproduktion som kärnkraft som då avvecklas. Då får man mindre kärnkraft, inte mer som Björklund själv påstår sig vilja ha.

  Björklund torde vara den svenska politiker som varit mest destruktiv för det svenska folkhushållet.

  Gillad av 5 personer

 11. Aha skriver:

  Förutom de 73 punkterna har C (och L deras mandat saknar dock betydelse i sammanhanget) sagt att de inte vill vara beroende av SD. Lite oklart vad de i praktiken menar. De har dock sagt att de inte vill bilda regering och vara beroende av att behöva förhandla med SD för att få deras röster och därmed erhålla riksdagsmajoritet. Detta resonemang omsatt till Januariöverenskommelsen borde rimligen innebära att C inte i någon annan fråga utöver de 73 punkterna tänker föreslå något där majoriteten hänger på att SD tycker samma sak. Denna abnormitet, denna åsidosättande av parlamentarismens grunder har C-väljarna inte förstått.

  Än värre är att media inte har ställt C mot väggen angående detta. Återigen ett bevis på att media inte granskar makten. Media gör inte sitt jobb. Media är korrupta.

  Gillad av 11 personer

  • kaj jakobsson skriver:

   Erik 2, massor av svenskar står (tyvärr) inför
   Samma öde. 40 års arbete kommer att ge
   skärvor tilllbaka. Samtidigt cashar våra
   Politiker in belopp vi bara kan drömma om.
   Sånt kallas jämlikhet. Min benämning är
   Bondfångeri.Arma land

   Gillad av 2 personer

 12. Dandersan skriver:

  Finns Putte eller nån efterföljare kvar under dig Patrik?
  Det verkar som ni avslutade samarbetet när hindren blev för höga.
  En lärdom som även L och CP kan dra.
  Men kanske räknar de röster och avstår.

  Gilla

 13. Danske mand, på världens topp befann, under himmel blåare än haralds tand, såg ut över Tibets snö och sand, såg han också taklamakan, xinjiang, kweimenkan och längst bort Samarkand? Nu viking vänder stolt mot Katmandu, i hinduers land skriver:

  Jag känner mig som en jätte på ett berg som blickar ner på människorna som försöker förstå 7-klöverns och politikernas bevekelsegrunder. Någon jätte är jag dock inte men jag tillhör den lilla gruppen som har förstått att:

  de vill ha det så här.

  Bevekelsegrunderna kan vara många, för Lööf så enkelt som hägrande miljoner från globalister, hon är ju smålänning, för de alla en fruktan vad som komma skall när det vänder. Men de förenas alla i en psykos där man landat i att det är ok att nu vi nu fick 7800 anmälda våldtäkter och den största ökningen är mot barn. Att förneka orsakssambanden här kräver en sektliknande mentalitet som jag fruktar att också Patrik, enligt ovanstående är en del av. När man en gång tagit sig rätten att påföra kvinnor våldtäkter vad är då gränsen? Man har ingen, och Patrik och alla andra som tror att dessa spekulationer ovan är relevanta är medsjuka i psykosen. Var är M och KD i detta, de står utanför och räcker ÄNDÅ inte ut handen till SD. Så jag tittar ner från min bergstopp och ser hästar och de som försöker rida dem, men varken häst eller ryttare verkar se piskan som piskar dem båda. De känner rappen men förstår inte var de kommer ifrån.

  Inser du inte att du har slavens logik Patrik?

  Gillad av 5 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Dags att inse att ett system med en ”intäktssida” och en ”utgiftssida” och däremellan en fritt disponibel ”statsbudget” är ett system som är skapat enkom för att undkomma alla krav på prioritering och ekonomi?

   Det finns inget ”om bara”. Det finns ingen möjlighet att driva detta system ”bättre”. Statsbudgeten, intäktssidan och utgiftssidan måste alla avskaffas och pengarna återföras till sina rättmätiga ägare. Förhoppningen kan inte ställas till bättre sossar än sossarna själva.

   Gillad av 3 personer

 14. På söders höga höjder skriver:

  Miljöpartiet nämns i texten. Jag har länge förundrats över just detta parti. Eftersom miljöfrågor intresserar mig. För mig utgjorde de länge en gåta. De sa sig värna naturen. Men på vilka grunder?

  När Darwins utvecklingslära presenterades i slutet av 1800-talet såg många höga herrar den som en möjlighet att motivera sin egen upphöjdhet. Att deras plats i samhället vilade på en vetenskaplig grund. Som enbart följde naturligt med naturlagarna, om än biologiska.

  Vi fick något som gavs beteckningen socialdarwinism. Där de svaga fick finna sig i att bli utnyttjade av de starka. Man gjorde helt enkelt politik av Darwins upptäckter. Man gjorde om Darwins upptäckter till en pseudovetenskap.

  Vetenskapen kom att utnyttjas i ett ideologiskt syfte. Än idag har dessa sår inte läkt. Vi återfinner i ordet Biologism ett avståndstagande från socialdarwinismen. Där man kastar ut barnet med badvattnet. För biologisk kunskap av idag har inget alls med socialdarwinism att göra. Det är rågången mellan äkta vetenskap och pseudovetenskap som de som talar om Biologism inte klarar av att göra.

  Här gör oss miljöpartiet oss en björntjänst. Deras praktiska poltik vilar faktiskt på socialdarwinismen. De vill styra med ekonomiska pålagor, som alltid drabbar de resurssvaga mest. Är plånboken bara tillräckligt tjock så går det bra att köpa sig förbi sina egna ekologiska avtryck.

  I Miljöpartiets värld köper man sig fri från ansvar över naturen. De som konsumerar minst, och sätter små ekologiska avtryck, men är många, är de som skall bära de egentliga bördorna. I praktiken ett slags förakt för svaghet. Den som socialdarwinismen vilar på. Det är det föraktet som även yttrar sig som gula västar i Frankrike.

  Miljöpartiet har ännu inte gjort upp med socialdarwinismen. Deras politik drabba alltid de ekonomiskt svaga – sjuka, fattiga, ensamstående, arbetslösa, handikappade, hemlösa och fattigpensionärer.

  För mig utgör Miljöpartiet ett enda stort klassparti. Med udden riktad nedåt. En slags upphöjdhetens cyklande urbana miljötalibaner. Som för socialdarwinismen vidare. Den pseudovetenskap som förstör all vettig miljöpolitik, och solkar ned biologin.

  Gillad av 8 personer

  • Bo Svensson skriver:

   ” De vill styra med ekonomiska pålagor, som alltid drabbar de resurssvaga mest. Är plånboken bara tillräckligt tjock så går det bra att köpa sig förbi sina egna ekologiska avtryck.”

   Det enda redskap som finns för de folkvalda, är att skapa incitament för att de val som är bäst sett i stort, även skall framstå som de fördelaktigaste i det trängre perspektivet: Marknadsekonomi och rättsordning.

   Är man missnöjd med tjockleken på sin plånbok, får man väl begrunda om man verkligen inte har någon slumrande kompetens som efterfrågas, så att man kan vinna högre uppskattning för sin insats i samhället. – Som då alltså visar sig i att man tjänar bättre med kosing.

   Gilla

 15. Elisabeth skriver:

  Eftersom ”rasism”, eller som man så ofta uttrycker det i Sverige, ”allas lika värde”, spelat så stor roll i Januarikuppen vill jag underhålla er med en liten ”rasist”-historia.
  Som någon så fyndigt uttryckt det : ”when demand for racism outsstrips supply of racism” får man ibland ta saken i egna händer. Just nu är det här fallet en stor media-grej i USA. Skådespelaren Jossie Smollett ( Empire ) som är både svart och gay, polisanmälde att två män i röda MAGA-mössor ( Trumps slogan Make America Great again) överfallit honom, misshandlat honom, skrikit rasistiska tillmälen ( N-ordet) och hängt en ögla runt hans hals strax utanför hans bostad i Chicago. Det blev stor stor sak. Även politikerna ( bl a Nancy Pelosi ) gick igång och vevade och styrde över det hela mot Trump….Saken var dock den att det hela var ett arrangemang. Av Smollett. Han hyrde in två nigerianer som statister. Polisen hittade även ett hotbrev som Smollett skrivit till sig själv, avsett att skickas. Ja, så sprack den ballongen. Det är många som vill rida på ”rasismen” för att få fördelar. Den är så användbar. Så gjorde/gör även Lööf och Björklund. Och den där kvinnan Kawesa som sparkade i tunnelbanan…..osv. Och när den inte finns får man som sagt uppfinna den.
  https://www.zerohedge.com/news/2019-02-20/jussie-smollett-charged-felony-after-falsely-reporting-hate-crime

  Gillad av 7 personer

 16. Niklas R skriver:

  C och L röstade inte för socialdemokraterna de röstade MOT sverigedemokraterna.
  Problemet med det är att du får den politik du röstade för oavsett om du vill ha den eller inte. Det är därför man aldrig ska rösta MOT något utan alltid FÖR något.

  Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Du har fel. Att rösta emot är alldeles utmärkt. Det har bland annat den fördelen att man vet vad man röstar om, vilket man inte för när man röstar för något, något som ännu inte inträffat eller införts. Låt oss för all del rösta emot!

   Gilla

 17. V for Vendetta skriver:

  Så blir det när man arbetar åt samma herre men med olika metoder…… Det är inte så att de blivit lurade, et är inte så att de inte vet, det är inte så att de inte vill…. de både vet och vill men vill inte visa.

  Gillad av 1 person

 18. Patria Amissa skriver:

  ”Om mindre än hundra dagar är det val till Europaparlamentet”, så inleder Stefan Federley och Annie Löfven sin debattartikel i Aftonbladet idag. De inleder sedan med, illa fördold glädje, att konstatera att detta i grund och botten är en fråga om värderingar. Vilken tur! Dessa två tvättäkta ”hen-resenärer” är ju stolta ägare av den allra ädlaste värdegrunden; den som innebär att de alltid har rätt och den som innebär att meningsmotståndares uttryck per automatik utgör personliga påhopp. Vilket tur! De kan därmed trumma på precis som påven, som per definition alltid har rätt och som inte behöver besvara meningsmotståndare med annat än ”Pax Vobiscum”.

  Artikeln beskyller omedelbart Polen och Ungern för ”begränsningar i yttrandefrihet, attacker på fria medier samt misstänkliggörandet av andra människor”. Tyvärr, Stefan och Lövfen, det blev fel i geografin här. Detta är en målande beskrivning av den rådande situationen i Sverige. Jag vill råda Stefan & Lövfen att använda en spegel istället för karta nästa gång de dikterar om Europas uslaste länder.

  Statligt finansierade åsiktcentrum tillser att den som uttrycker sig utanför den snäva, guldkantade ram som tillåts, hängs ut i sociala media, åtalas och döms. Statliga media basunerar ut den sanna läran och gör dagligen livet surt för alternativa medier, sk fake news enheter. De hade uppenbarligen ”otur när de tänkte” när de plitade ned orden ”misstänkliggörandet av andra människor”: Stefan & Löfven, ni är utan tvekan Sveriges mest uppenbara förespråkare av just detta! Personer som så tydligt basunerar ut sin agenda och människoförakt beskrevs nyligen av socialförsäkringsminister Strandhäll; tyvärr hade inte heller hon någon spegel, varför även hennes kommentar blev malplacerad (om än livligt debatterad).

  Betänk att det i dagens Sverige räcker med att hävda att man står för den sanna och rena läran och vips blir man upphöjd över alla regelverk. I detta heliga tillstånd av ”liberala hoppfulla krafter” tillskriver man sig rättigheter som vida överstiger demokrati, yttrandefrihet och andra icke-moderna företeelser. Det är smärtsamt tydligt att historien upprepar sig och att Stefan & Löfven endast skyltat om och följer väl bevandrade stigar. Dessa stigar har visserligen tidigare lett alldeles åt Fanders, men denna gång tror man att de minsann slutar i närheten av Edens lustgård.

  Gillad av 1 person

 19. Jaxel skriver:

  Måttet på Löfvens respekt för motparterna i Januariöverenskonnelsen visades redan tre dagar efter att den stadfästs i riksdagen. Då presenterade han sin nya regering i vilken Anders Ygeman ingick. Denne som Lööf och Björklund bara ca ett och ett halvt år tidigare lyckats ”avsätta”.

  Lööf och Björklund kommer att fortsätta att svälja i stort sett vilka förödmjukelser som helst. Alternativt är att erkänna att de gjort bort sig kapitalt. Alternativet till att fortsätta att förödmjukar av Löfven är ju att avsätta Löfven och släppa fram Kristersson.

  Förmodligen större chans att Sjöstedt ”avsätter” Löfven.

  Gillad av 2 personer

  • W skriver:

   Det tror jag Löfven anar och kommer att verka därefter.
   Vilket leder till ännu större nesa för de liberala fjantarna.
   Men detkommer de att svälja, bara portarna står på vid gavel.

   Gilla

 20. Vaknauppnu skriver:

  Ja sa ju att de har släppt in trojanarna. De är precis överallt i varenda myndighet och arbetsplats insläppta på order uppifrån; för de måste ges jobb, de är ju så fina och såå lika. Sedan länge har vi sett filmerna över lekstugan ”Våra flygplatser(speciellt de internationella) Nu har de vaknat på något plan uppåt i hirarkin och sett att det är kriminella nätverk som tar in vapen och knark till vårt lilla land, Nä men usch fy…. Vad gör vi nu???? Migrationsverket..Polisen..Arbetsförmedlingen..(m.fl.) Det senare skall väl läggas ner, när skall de andra komma efter.. Har vi någon som står på det svenska folkets sida. Finns det någon som inte tycker att vi skall bli Islams Kalifat och vill jobba för det ??? Arma folk Arma Land

  Gillad av 2 personer

 21. Hosianna skriver:

  Tack, Patrik, för en bitterljuv påminnelse om barndomens fyrfota vänners små egenheter. Jag kan tänka mig, att de kohandlande åsnorna i C och L mest har umgåtts med påläggskalvar och därför saknar egna erfarenheter av att bita i gräset.

  I Sveriges riksdag finns för närvarande endast ett fullfjädrat oppositionsparti, medan resterande riksdagspartier, enligt min mening, snarare är att betrakta som ”dispositionspartier”. De turas -med galopperande vansinne – om, att gilla olika.

  Vi bångstyriga medborgare hålls i strama tyglar och piskas på mot allt högre, gällt multikulörta, massimporterade hinder, men får väl ändå hoppas på att få återses på evigt gröna, nogsamt sjuklöverbefriade, ängder även om vi halalslaktas?

  Gillad av 1 person

 22. Lars skriver:

  Varför ska jag försöka förstå? Politikerna tycks ju inte vilja att befolkningen ska förstå något överhuvudtaget, så varför ska jag förstå? Om fyra år är det tårtpartaj i SVT igen. Då talar partiledarna om för oss vad de vill att vi ska förstå. Jag förstod inget nu senast förstås, men folket kanske förstod?

  Gillad av 1 person

 23. Göran Holmström skriver:

  Har faktiskt gått och tänkt på Putte hela dagen, en fråga som infann sig var. Kontrollerade du att Putte verkligen ville identifiera sig som en småväxt häst, eller ens om han ville vara en ”Putte”?
  Kanske hade Puttina passat bättre, eller så hade Hen bilden av sig som Arabiskt fullblod?
  Ur Puttes perspektiv så kanske ponny-personen Putte hellre velat sitta och lukta på en korkek och lösa världsgåtor eller bara ta det lugnt. Att bli bossad av en ung spoling och hoppa över hinder med alltför korta ben, kanske inte passade kravspecifikationen heller.
  Men ber om ursäkt för att jag bara sett allt ur Puttes perspektiv, jag försöker bara förstå Pk-gänget och hur dom ser verkligheten, så inget personligt mot dig utan bara ett försök att bredda mitt snäva synfält.
  Ps hade Putte varit min kuse så hade han fått smaka hagelbrakare efter första vägran!

  Gilla

  • Lars skriver:

   Göran, kanske Putte var smart? Han ville inte alls hoppa om det inte var för att bli av med bördan. Det var förstås rätt kul.

   Min katt gör som hon vill. Det är kanske hemligheten med en bra relation? Vill hon ligga i knä så gör hon det. Smyga på fåglar är kul. Går inte att manipulera.

   Det finns hundägare och kattägare. De har olika sätt att se på världen och på ömsesidighet, tvåvägs eller envägs i koppel.

   Gillad av 2 personer

 24. Per Norling skriver:

  Är det inte dags att helt förutsättningslöst söka bland olika länder för att hitta grundlagar som faktiskt, utifrån ett antal framgångskriterier, visat att de ger upphov till varaktig livskvalitet för medborgarna i landet? Statistik finns sedan länge från alla rimliga kandidatländer. Det kan inte vara svårt att ta fram grundlagskandidater och ställa dem mot vad som finns i Sverige. Kriterierna för framgång/livskvalitet hämtas från det vanliga klustret för välfärdsmått.
  Förslagsvis så borde Schweiz grundlag hamna som den främsta kandidaten från Europa. Lek med tanken att en framtida riksdag, i kaos, helt enkelt beslutar att ta deras grundlag rätt av, sägandes i nästan enighet, att så som vi håller på, det går inte längre. Schweiz grundlag är genomsyrad av demokratitänkande och framgångsrikt prövad i delar i så där en 500 år, men lagen från 1848 gäller i dag. Riksdagsbeslutet leder till en våldsam omvandling och reduktion av regelverk och institutioner, men sedan så rullar allt på. De valda ombuden har insiktsfullt tvingat sig genom en samhällelig och politisk eklut. Vi har fått ett reellt folkstyre, med flera kontrollinstanser, samt en stark decentralisering av beslut till län/landsting. Inga förutsättningar finns längre för DÖ, JÖK och liknade hos flertalet medborgare, ej bevisligen förankrade ageranden.

  Gillad av 2 personer

 25. olle reimers skriver:

  Nej, nej och åter nej!

  Vi har sagt det flera gånger: det är ett dubbelspel, en rökridå, ett spegelfäkteri.

  Svenska folket, landet Sverige som vi känner det; allt ska bort! Visste vi inte det? Var det inte det som var överenskommelsen på Bilderbergmötet? När valet inte gick exakt som de trodde gällde det att hitta ett ”upplägg” som man skulle få svenska folket att årminstone hjälpligt gå på. (Inom en av världens största spionorganisationer vars namn jag inte kan skriva för då blir den här kommentaren borttagen; finns ett begrepp som heter ”plausable deniability”; fundera gärna över hur det kommer till uttryck här!).

  Nu när vi ser facit är det väl bara att konstatera att vi hade rätt. Björklund avgår några dagar efter det bläcket har torkat. Känner vi igen mönstret? Reinfeldt?.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.