I moderna Sverige lägger vi pengarna på annat än samhällsservice

Bitte Assarmo

Postnord har ansökt om att få dela ut posten varannan dag. Att döma av postutdelningen i det område där jag bor började de praktisera denna nya policy långt innan de gick ut öppet med sin ansökan, för här har vi inte fått post på daglig basis på ett par år nu. Två eller högst tre gånger i veckan syns brevbäraren till, och han brukar numera dyka upp vid femtiden på eftermiddagen. Om man får den post man väntar på blir man glatt överraskad, allra helst om förpackning och innehåll är oskadat. Numera är det långtifrån säkert att posten faktiskt kommer fram till adressaten.

Det här är naturligtvis inte brevbärarens fel. En brevbärare gör så gott hen kan, och inte ens en brevbärare kan göra underverk under de förutsättningar som uppenbarligen råder på Postnord idag. Men såsom varande en bra bit över femtio minns jag med viss saknad den tid då man kunde ställa klockan efter postgången – sex dagar i veckan – och då postgången var så pålitlig att det blev rubriker i morgontidningarna om så mycket som ett litet gratulationskort försvann någonstans på vägen.

Den tiden är längesen förbi. Dagens Sverige är så modernt och kostnadseffektivt att sådana petitesser som samhällsservice inte längre prioriteras särskilt högt. Det finns så många andra viktiga områden att lägga pengarna på, som exempelvis långdragna och dyrbara statliga utredningar om hur man kan få flickor att vägra leka med dockor, eller hur man bäst hjälper IS-terrorister till jobb och lägenhet när de kommit hem till trygga Sverige när det inte längre är roligt att mörda för kalifatet.

Ändå ska man kanske inte klaga. Vi som bor i städerna får ju åtminstone fortfarande post, om än oregelbundet. Det mesta kommer också fram. I glesbygden tycks dock Postnord ha förklarat krig mot medborgarna. De politiska parollerna om vikten av en levande landsbygd har föga med verkligheten att göra, och i Arjeplog är invånarna fullkomligt på det klara med att det inte finns en enda minister som bryr sig ett skvatt om dem. Där ska nämligen de, som varit olydiga nog att inte bosätta sig i en tätort, straffas genom att deras postutdelning dras in helt. En postbox några mil bort är tillräckligt. Eftersom man får förmoda att glesbygdens befolkning betalar skatt som alla andra, och därmed borde vara i sin fulla rätt att få åtnjuta samma samhällsservice som alla andra, kan man endast dra slutsatsen att Postnord anser att glesbygdsbefolkningen är mindre värd än den befolkning som bor i städerna.

Den uppfattningen tycks också regeringspartierna dela, eftersom de nu avser att straffa glesbygdsbefolkningen med höjd bensinskatt som grädden på moset. Regeringen måste ju göra allt för att svenskarna ska ta sitt ansvar för klimathotet, eftersom vi utgör en så stor del av världens befolkning. Det innebär, enligt Isabella Lövin, att man måste använda både ”både piska och morot”. Och piskan, den viner givetvis över glesbygdsbefolkningens ryggar medan morötterna delas ut i storstäderna, där bilen inte alls behövs på samma sätt.

Ingenting av detta går medborgarna förbi. Varken Postnords förfall eller politikernas mystiska attityd till de medborgare som avlönar dem. Postnord är numera ett av de mer populära samtalsämnena i fikarummen, och när grannar möts på gården. Och jag har hittills faktiskt inte mött en enda människa som inte ironiserar över den förr så pålitliga och omtyckta posten. Förra våren, vecka 18 om jag inte missminner mig, delades en meme på sociala medier, där man angav att ”denna vecka är absolut sista veckan att lägga på julkorten om de ska komma fram i tid.” Begreppet snigelposten har helt enkelt blivit verklighet.

Men Postnords förfall är inte bara skrattretande. Det är också ett tydligt tecken på att något mycket allvarligt håller på att hända i vårt land. När samhällsservicen monteras ner så till den grad som sker idag, och mängder med medborgare utestängs från den service de betalat skatt för, sätts demokratiska rättigheter ur spel. Och om regeringen inte tar Postnord i örat och klargör detta en gång för alla så har de rödgröna visat att det är precis som Arjeplogborna säger – att de inte bryr sig ett skvatt.

65 reaktioner på ”I moderna Sverige lägger vi pengarna på annat än samhällsservice

 1. Fredrik Östman skriver:

  Om folk verkligen ville ha solidarisk samhällsservice, varför organiserade de i så fall hela samhället runt en statsbudget som politikerna kunde använda till vad fan de ville?

  Detta är praktisk socialdemokrati. För den har svenska folket mangrant röstat i 80 år. De får faktiskt skylla sig själva, de får inse sitt misstag och de får se till att börja rösta på och arbeta för något annat.

  Gillad av 17 personer

  • K. Ulvert skriver:

   Glöm inte att alla, ja, alla är hjärntvättade och manipulerade av SVT. Tidningarna icke att förglömma.
   Utan den påverkan hade allt sett annorlunda ut.

   Gillad av 1 person

   • Hans Nilsson skriver:

    Det är fortfarande frivilligt om man vill se på SVT och andra sk hjärnförstörande TV kanaler och att läsa PK blaskor. Jag förstår att det kan vara svårt att bryta invanda mönster men det går om man har lite förstånd i behåll.

    Gilla

  • Methusalem skriver:

   Har bott i lander med opalitlig postgang. Har Postnords kader av anstallda en annan etnisk profil an Postens anstallda for sag 50 ar sedan?

   Methusalem

   Gilla

 2. Aurora skriver:

  Och de som klagar och använder sin demokratiska rättifghet att rösta på ett parti som erkänner och vill åtgärda samhällsförfallet väljer den skyldiga makteliten att strypas från inflytande genom att gå ihop och utestänga detta folkviljeparti som röstats fram på demokratisk väg från all inflytande påverkan i det demokratiska forum som kallas Sveriges Riksdag. Så kan maktetablissemanget lugnt fortsätta ostörda att montera ner Sverige.

  Gillad av 6 personer

 3. Göran Holmström skriver:

  Du Bitte, du tappade mig vid ”Hen” redigera gärna bort det ordet.
  Det ordet är i mitt tycke ett icke ord som indikerar PK mer än mycket annat,
  Att jag gillade var för att dina andra texter har varit bra.
  Men om nu man inte vill peka på kön av något skäl, så duger person gott, eller individ.
  Äckel ordet ovan är inte ett ord att använda! Mvh Göran.

  Gillad av 20 personer

 4. Östrahult skriver:

  Jag tror inte det lönar sig att ta upp enskilda frågor av det här slaget. Det stora problemet är att i det moderna Sverige är partierna som regel något helt annat än vad de som röstar tror. Särskilt gäller det de som röstar på sossar, moderater och liberaler, Väljarna ligger hopplöst efter och ständigt grundlurade.

  Gillad av 10 personer

  • motvallsblogg skriver:

   Vart fjärde år luras vi gång på gång att rösta på fel parti, ett parti som inte tillvaratar dina intressen utan någon annans.
   Och vi i det här sammanhanget är inte du och jag utan övriga svenskar (plus ”svenskar”).

   Gillad av 3 personer

   • Vax skriver:

    http://www.friatider.se/sverige-vill-dra-pengar-till-eu-l-nder-med-fel-v-rderingar
    Sveriges nya EU-minister Hans Dahlgren (S) vill nu se hårdare krav på EU-länder som avviker från EU-elitens kulturmarxistiska konsensus. Han säger till Ekot att han inte kommer ”kompromissa” när det gäller vissa principer.

    PK politiker förnekar sig aldrig pekpinnar hit pekpinnar dit. Alla ska omfamna mångkulturen.
    Nu sist är det tokan Strandhäll som retat upp Ungern för hennes kritik av deras familjepolitik.
    De nöjers sig inte med att rasera Sverige hela EU ska följa med oss i fallet.

    Gilla

  • Kent skriver:

   Det var ett massivt missnöje med Postnords hantering av posten.
   Jag måste dock säga att där jag bor så sköter de det bra och kommer varje dag.
   Jag har i mitt 68 åriga liv endast vid några tillfällen varit utsatt för Postens tabbar.
   Första gången var någon gång på nittiotalet innan internet fanns och jag skulle sätt in en annons i lokaltidningen på något en lördag. Det var speciella annonser för privatpersoner som ville sälja något man inte behövde längre. Antigen fick man åka in till tidningens kontor och betala kontant eller så fanns en kupong i tidningen som man fyllde i och la i ett kuvert med en femtiolapp och la på brevlådan men det kuvertet kom aldrig fram. Hade säkert något att göra med femtiolappen som låg i kuvertet.
   Förra stället jag bodde på så hade vi postlådenummer och det hände att de blandade lite ibland men endast några gånger.
   I övrigt så har det fungerat fint och inga kraschade paket odyl.
   Att posten har problem när det snart är bara reklam som de har att köra ut och att de måste se över sitt sätt att arbeta är förståeligt.

   Gilla

 5. Conlon skriver:

  Klart det inte finns resurser till petitesser som samhällsservice, vi måste ju prioritera de viktiga områdena såsom värdegrundsutredningar, likabehandlingsplaner, genuscertifieringar, normkritik och postkoloniala vithetsstudier…

  Gillad av 7 personer

 6. Erik2 skriver:

  Hen? Varför det ordet? Ett Newspeech ord. 1984. Hjärntvätt. Det är inte kul att ens raljera med det ordet. Det förtar hela texten. Ledsen, för du har många poänger i övrigt.

  Gillad av 10 personer

 7. Olle Holmqvist skriver:

  Kröniköran :
  ”Det här är naturligtvis inte brevbärarens fel. En brevbärare gör så gott hen kan, och inte ens en brevbärare kan göra underverk”

  Gilla

 8. En liten tuva stjälper ofta ett helt lass skriver:

  Tyvärr, tyvärr – när jag kommer till meningen ”En brevbärare gör så gott hen kan”, så blir det tvärstopp för mig, och jag slutar läsa. Ordet hen infördes av feministiska aktivister. Med framgång. I sann PK-anda. Dessutom far min egen ”brevbärare” fram, inte som bärare, HAN kör ett litet eldrivet fordon. Har dessutom mer paket än brev. Jag hatar att knäppas på näsan i aktivistisk stil. Som jag själv nyss ironiskt gjorde. Att varannan orkan numera måste ha mansnamn. Att solen och båten snart inte får namnges som hon. Tröttsamt, tröttsamt. Oerhört tröttsamt. Direkt repellerande. En liten tuva stjälper ofta ett helt lass. Tyvärr, tyvärr.

  Gillad av 11 personer

 9. uppstigersolen skriver:

  Igårkväll så tittade jag på TV. Svensk TV. I TV4 var det Stockholmspolisen. Mycket tydligt visade de exakt vilka som orsakar problem. Även om de pixlade ansiktena så hörde man ju samt förstod av den hudfärg som ibland syntes exakt vilka slynglar det handlar om. När polisen ger upp vilken framstår som att det kan hända ungefär när som helst så kommer det inte bli roligt ens på Södermalm. Vilket gläder mig även om jag som förortsbo nog kommer få mig en släng av sleven. Sen kom höjdpunkten. SvT började sända Nedsläckt Land, en serie i sex avsnitt, nr två kommer ikväll. Det handlar om att man placerar ut två grupper om några personer. Ena gruppen ska bo i ett gammalt hus på landet medan den andra gruppen får bo ett hypermodernt hus, även det ute på landet. De verkar tro att det ska bli en mysig semester men efter ett antal timmar så slocknar elen. När de får igång en radio efter några timmar så får de meddelandet att strömmen har gått i hela Sverige och ingen prognos om när den eventuellt kan tänkas komma tillbaka. Ska bli spännande att se bråken, gråten samt vilka som ger upp och far hem till sina trygga liv. Varför sänder SvT detta? För att vänja oss vid att vi ännu inte förstått vart vi är på väg. Tycker ni att vi har dålig samhällsservice när posten inte kommer? Haha, you have no idea what we are in for som de säger i skräckfilmerna.

  Gillad av 3 personer

  • Kent skriver:

   Hej Carl. Jag tycker att hen är rationellt och praktiskt när det gäller personer som man inte vet könet på istället för att skriva honom/henne eller han/hon.
   Tillexempel gruppen brevbärare där det finns både kvinnliga och manliga.
   I övrigt tycker jag som du att tilltala folk med hen när man vet könstillhörighet är en styggelse.
   Att som på vissa dagis tilltala barnen med hen därför att de ännu inte har hunnit bestämma vilket kön de ska tillhöra är ju så korkat att det är omöjligt att beskriva.

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Men de postmoderna har ju inte hittat på ordet för denna användning, som lanserades på sextiotalet utan att nå erkännande, utan för att beteckna något helt annat, nämligen en person som påstås inte ha något kön eller inte vara man eller kvinna, en skvader, en chimär, ett fata morgana.

    Med ”hen” blir det alltså, men en stor portion god vilja, ”han eller hon eller hen”; det blir längre och inte kortare. Kortare är för övrigt inte detsamma som rationellare. Vidare har man inte bemödat sig om att hitta på en passande objektsform och inte heller något possesivpronomen. Oklar är tills vidare den demonstrativa användningen. Alltså är ordet även syntaktiskt oanvändbart.

    Användningen av ”hen” är inget mer och inget mindre än en kapitulation inför de postmoderna maktanspråken. Inget mer och inget mindre. Vi måste till varje pris vägra ”hen”.

    Gillad av 7 personer

   • Gustav Hjelm skriver:

    Kent, jag plockade upp läsandendet med svårighet efter ”hen” i texten. Läste dock vidare denna gång. Gör Bitte om det, stryks hon från min läslista. Vilket är synd eftersom hon bortsett från ”hennandet” är läsvärt.
    Ordet ”hen” har enligt mitt tycke ingen annan funktion än att vara ett vänsteraktivistiskt (eller ”vänsterextremt”) ord i syfte att ”normbryta”. Eller, som vi andra upplever det, att ”normupplösa”. För mig är ”hen-ordet” därför sinnebilden av postmodernisternas infantiliserande av svenska språket.
    Ordet är dessutom en onödig styggelse eftersom det redan finns gott om språkgenusneutrala pronomen att använda.
    ”En brevbärare gör så gott hen kan.” kan enkelt skrivas; ”En brevbärare gör så gott denne kan.” eller; ”En brevbärare gör så gott man kan.” eller lite lättsamt dialektalt; ”En brevbärare gör så gott en kan”.

    Gillad av 1 person

 10. Patria Amissa skriver:

  väl skrivet; bor själv på landsbygd och kan intyga att detta är en korrekt beskrivning av verkligheten.

  Det är intressant med statens påbörjade kampanj med olika former av krishanteringsinformation? Först ut var broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” och nu senast i SVT ”Hur förbereder du dig för att klara ett långt strömavbrott”. Jag tror inte detta är en slump utan vi skall snarare se dessa som en föraning om vad som komma skall.

  Man kan således gissa sig till kommande teman på statliga infokampanjer. Min enda förhoppning är att staten använder ett språk som är lika cyniskt som dess agerande. I så fall kan kommande broschyrer bli i stil med ”Om du skadar dig allvarligt – själv är bäste dräng”, ”Hemundervisning – för dig som märkligt nog ser framåt”, ”Sexualbrott – en liberal form av kärlek” och ”Hur du tryggar din pension – räkna inte med oss”.

  Gillad av 6 personer

 11. Livet ler mot danske mand, efter Jakars brak klar stilla bergsluft han fann, solens ljus iskristaller i ögonfransar ibland, långt väck är tibetmadam, soppa från xinjiang, och mongolisk barm, vad nu? Hräsvelg flyger bort och fram skriver:

  ”Håller på”, ”om”, ”borde”, ”ta i örat”. Jag tycker Assarmo, och många med henne, ”borde” rannsaka sin alster och se hur många gånger man skriver liknande ord. Försök skriva en artikel utan dessa, det kräver disciplin, knäpp dig på näsan för varje ”borde”, för tiden för ”borde”-artiklar är över, det är en smula plågsamt att bevittna dessa långsamma uppvaknanden för i detta uppvaknande så har man en fot i drömmen, nämligen att det räcker att sitta och hoppas på ”borde” så man slipper att rösta SD, AFS eller MED. Einar Askestads samtal från igår var bättre, han inser att inget gott kommer från etablissemanget och har slutat hoppas, och klipper banden. Inget gott kommer av etablissemanget, sluta hoppas.

  De vill ha det så här
  Är de här, blir det så här.
  Vad gör de här?

  Gillad av 9 personer

 12. Arthur skriver:

  Senast jag kollade, erkannerligen ett bra tag sedan eftersom den statliga fastighetsskatten då fanns, betalade Stockholms läns folk hälften av den statliga skatten. I det kommunala utjämningssytemet var det kommunerna i Stockholms län som i genomsnitt betalar och alla andra som tar emot, trots att länet innefattar två av landets tre sämst skötta kommuner.

  Landsorten kan inte vara så förfördelad när penningflödet är så enkelriktat. Bitte beskriver bara det allmänna samhällssönderfallet som nu börjar härja med kraft även mot medelklassen. Det är den politiska klicken, inte stadsborna, som bör klandras.

  Gilla

  • Lasse Malmgren skriver:

   Inget konstigt att Stockholm går med vinst – de flesta företag deklarerar sina inkomster i huvudstaden där huvudkontoret ligger. Ragunda kunde ha varit Sveriges rikaste kommun inkomstmässigt om Vattenfall deklarerat sina inkomster från vattenkraften i den kommun där den producerats och skogsbolagen sina inkomster där skogen höggs ner. Men så är det ju inte i Sverige men däremot i Norge där också landsbygden lever på ett helt annat sätt. Att sedan all administration med höga löner till chefer m.m. ligger i Stockholm spär på ojämlikheterna.

   Gillad av 3 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Det är nog tur för Ragunda att Vattenfall inte deklarerar där. Kanske hade miljardförlusterna hamnat på de stackars Ragundaborna. Kolla gärna lite extra på just Ragunda. Inte är politikerna där de vassaste knivarna i lådan.

    Gilla

 13. Gyllenkam skriver:

  Sedan anser jag att Assarmo och alla med henne som har en offentlig persona har ett ansvar att skriva denna artikel:

  Därför röstar jag inte SD.

  Patrik har skrivit något liknande, och det är nog hans svagaste alster, det kokade ner till att de kanske inte är så dugliga.. ni ser? I motsats till Lööf och Löfven då? Utan detta så blir det mest prat, man vet inte om det är en fiende en vän, eller lurad eller en vaknad som skriver, men kan gissa. Vilken sida ställer man sig på, i vilken falang? I ett fältslag så kan man inte stå på båda sidor.

  Gillad av 7 personer

 14. Mikael Steinwall skriver:

  Lugn, bara lugn! Nu vill Magdalena Andersson höja skatterna på grund av den ”demografiska situationen”.
  Hon syftar naturligtvis på människor som är bosatta i glesbygden. Eller?

  Gillad av 3 personer

  • laogong2018 skriver:

   Magdalena Anderson vill höja skatter för att få in mer pengar till staten (säger hon, det är ”fördelingspolitiken” som både L och C accepterat), men har de inte efter alla dessa år förstått att genom sänkt inkomstskatt och kapitalskatt får staten in mer pengar. Men det verkliga skälet till att höja skatter är inte för att få in mer pengar, det är för att få mer röster dvs straffa ”de rika” så även om skattehöjningen skulle ge mindre intäkter så skulle hon göra det ändå, det ger mer makt helt enkelt.

   http://www.expressen.se/dinapengar/magdalena-andersson-skatten-kommer-att-hojas/

   Gilla

  • ericr45 skriver:

   ”höja skatterna på grund av den ”demografiska situationen”.
   Som är en omskrivning att något som alla tänkande inser vad det är..
   Först hade vi invandring ”för att rädda våra pensioner”, nu måste vi arbeta längre och betala högre skatt för att försörja dessa dessa som var tänkta att rädda pensionerna..
   Få saker är så enkla att prediktera som ”den demografiska situationen” i ett land.
   Dvs om inga störningar skapar obalans.
   Vilket vår invandring och tillhörande ”anhöriga” har skapat.
   Statistiken betr % i arbete och antal som går direkt in i socialförsäkringssystemen är deprimerande…

   Gilla

 15. Jens skriver:

  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/

  Foliehatten undrar, om det är en riktigt framgångsrik strategi av polisen, att inte lämna ut signalementet på grova förbrytare, mer än en modeparad!

  Det är en riktig lågodds gissning, att är det är kända kriminella individer från Malmö som övergett Klagshamn och nu rånar folk i Lund(i Sydsvenskan idag)och Södra Sandby.
  Hur är det möjligt, att inte få fast dessa illgärningsmän? Kan det bero på att alla offer uppenbarligen är näst intill blinda och inte kan ge bättre signalement än ”man” och ”bar jacka”? Vem håller inne med fakta? Varför skyddar polisen gärningsmännens

  Gillad av 2 personer

 16. Margareta Fogelberg skriver:

  Bara sorgligt, som jag tror är det världens äldsta postväsende som kört i diket. När jag växte upp delades posten ut två gånger om dagen och en gång på lördagarna. Efter flera års ”borttappade” försändelser har jag slutat skicka julkort och vykort. Det är ledsamt för flera av mina jämnåriga är inte försedda med datorteknik.Vid en enkel fråga till en brevbärare fick jag svaret att småbrev och vykort prioriterar vi inte. Tack för det Post Nord!

  Gillad av 1 person

 17. Vax skriver:

  http://www.fristad.eu/2019/02/is-aktivister-och-jihadiavkommor/
  Ett ytterligare exempel på att svartråttan i Advokatsamfundet torpederar rättsstaten bekräftas av fallet med flyktingadvokaten Debbie Nujen, som har/hade ett konto från vilket svarta pengar gick till asylanten tillika terroristen och barnamördaren Rakhmat Akilov som tack för dagsverken på familjen Özz Nûjens hus på Gotland.

  Advokatsamfundet gjorde av detta ett disciplinärende, vars utslag blev att det, dels är okej för flyktingadvokater att betala svarta pengar till allsköns asylanter för olika tjänster, dels att man kan anlita hantverkare som inte har F-skattesedel.

  Gillad av 3 personer

 18. Felix Lindgren skriver:

  Jag gillar verkligen dina inlägg och håller för det mesta med om allting, men jag tycker inte om att du skriver ”hen”. Då har du på något sätt accepterat etablissemangets dumma påhitt.

  Gillad av 4 personer

 19. Palle9 skriver:

  Bitte: Det du skriver illustrerar väl något, som den avgående ledarskribenten på SvD (Per Gudmundson) pekat på. Som bekant syftar uttrycket Nattväktarstaten på en typ av ordning där staten endast fokuserar på sina kärnuppgifter (ex.vis polis, försvar, brandkår), men inte involverar sig direkt i övriga delar (t.ex. kultur).
  Sverige idag kännetecknas av raka motsatsen, dvs att staten gravt försummar sina kärnuppgifter (yttre gränskontroll, polis o rättsväsende, försvar, skola, sjukvård etc), men däremot strösslar pengar på allt möjligt annat. Därmed kan vårt land betecknas som en Nattvandrarstat – i allt större utsträckning måste medborgarna själva (eller med hjälp av anställda väktare) stå för tryggheten (typ nattvandrande medborgare) eller annan samhällservice.
  Även jag ogillar ordet hen, men jag förvånas över att flera kommentatorer tydligen slutar läsa där …

  Gillad av 2 personer

 20. Martin skriver:

  Jag minns mitt sena 80-tal. Jobbade som lantbrevbärare på en halländsk ort.
  En helt annan tid. En mycket trevligare tid.
  Åkte min postrunda med den gula opeln. Det fanns tid för kaffe&småprat hos de ensamma och gamla på landsbygden,ingen stress.
  Varje dag dök jag upp i snöslask, storm och sommartorkan.
  En del människor väntade på lantbrevbäraren som barn väntar på julafton. Det var höjdpunkten för dem. Och lite omväxling i en annars ganska stillsam tillvaro.
  Jag har jobbat med postutdelning i stadsmiljö senare, då med cykel och delvis spring i trapphus. Inte lika roligt tyckte jag,men ändå viktigt och avgörande för många människor som väntar på något viktigt brev,eller kanske nått kärleksbrev från nån långt bort.
  Åter till lantbrevbärarlinjen.
  Nån gång fick fick jag hjälpa till med höskörden,nån annan gång var det bortsprungna får på villovägar,allt var inte så jäktigt på den tiden.
  En äldre herre bodde långt in ödemarkerna i ett fallfärdigt hus utan bekvämligheter och för att komma dit fick jag gå en dryg kilometer då det inte gick bilväg ända fram.
  Den gamla blev själaglad när jag kom, var det inte post varje dag så var det i vart fall en dagstidning som skulle levereras senast 14.00.
  40 000-50 000-tals kronor hade jag med mig i en plastpåse som skulle fördelas till de utvalda utmed sträckan,kanske inte helt riskfritt men det hända aldrig något.

  På den tiden för 30 tal år sedan var landsbygden och människorna där inte lika bortglömda som idag,
  men så var heller inte företeelser som ”ensamkommande”genusforskning”klimatångest”#metoo”is-sympatisörer”globalismen,
  ”feminister som hatar vita medelålders svenska män”
  så förekommande.
  Det var bättre förr.

  Gillad av 6 personer

 21. splintved skriver:

  I min ungdom kom posten kl 9.00 och 15.00, men endast en gång på lördag.
  Dock förstår jag mycket väl, att rutiner och kostnader måste ändras p.g.a. digitalisering.
  Vid en diskussion nyligen med en postiljon ( säger man så fortfarande? ) Vad gör ni om strömmen tar slut? Ja, då får vi säkert mer att göra, och det blir ju roligt.
  En värre variant är diskussionen, ( eller har lagen redan kommit i kraft?) att man skall slopa begreppen far och mor om föräldrarna t.ex i förskolan, utan i stället använda förälder I, samt förälder II. för att inte kränka ev. samkönade föräldrar. Men blir då inte förälder II kränkt i förhållande till förälder I ?
  Och är det inte absurt angående barnens könsattribut , där de ännu inte bestämt sig, vilket kön de kommer att tillhöra.?

  Gillad av 1 person

 22. Errol skriver:

  Postnords förfall är snarare uttryck för monumental inkompetens och misskötsel av statliga bolag. Statliga monopolföretag som frestas till ekonomiskt vansinniga imperiebyggen. Postnords sammanslagning med den danska posten är ett gigantiskt fiasko med en slarvigt utförd due dilligence. Vattenfalls megalomaniska vanskötta förvärv på den europeiska energimarknaden, jämte det politiska beslutet att bortskänka kolfyndigheter och kolkraftverk till
  tjeckiska investerare för en spottstyver av marknadsvärdet är ytterligare exempel på statliga bolag som försöker expandera och fusionera men som istället förköper sig på bolagsvärden och fantasisynergier som inte på långa vägar materialiseras.

  Gillad av 1 person

 23. Linda skriver:

  I usa måste du vara en medborgare i landet för att få jobba inom posten som är statligt. De ser post som en inrikes angelägenhet som inte får utsättas för yttre krafter för att splittra landet eller landets kommunikationer på något sätt.

  I Sverige har postnord anställt massa nyanlända via etableringsjobb/snabbspår och att vad det heter. Vad har hänt? Massa post försvinner. Paket försvinner. Posten kommer inte fram. Post saknas.

  Post nord upphandlar de billigaste chaufförerna i EU från Rumänien och Bulgarien som kör våran post inom landet. Dels blir det utträngningseffekter av svenska chafförer då de är dyrare för då måste man följa svensk lag med avtalsenlig lön, semester, arbetsgivaravgifter, pensionsavgifter, arbetstider etc De upphandlade bolagen kan använda sig av underleverantörer som då är billigast i drift. Vad har hänt? Paket försvinner, post försvinner.

  Hela post nord är ett skämt. De är högteknologiska och har maskiner som sorterar 60% av all post men opålitliga människor som sedan hanterar posten efter den sorterats. I Sverige krävs varken medborgarskap, eller utdrag från polisregister som visar att du inte begått ekonomiska brott/stölder. Alla får jobba på posten.

  Resultat: Ingen litar på post nord eller deras förklaringar till varför paketen är borta.

  Gillad av 2 personer

 24. Matte skriver:

  En sak angående Postnords ”kräftgång”. En gång i tiden hade vi en folkomröstning om vi skulle gå med i EU eller inte. (Ett annat EU än det monster som finns idag). Som bekant och otrevligt nog så vann ju Ja-sidan och då började allt. Statliga bolag som Posten skulle bolagiseras och konkurrensutsättas. Sagt och gjort. Sen kom klåparen Maud Olofsson (C) och kvaddade Posten ännu mer i sammangåendet med danska posten. Då fick vi dagens Postnord som allt mer börjar likna sina konkurrenter Bring som har var tredjedags-utdelning. Själv röstade jag Nej och är, trots mitt yrke som brevbärare, oskyldig till den fallerande service vi ser idag från Postnord.

  Gillad av 1 person

 25. olle reimers skriver:

  Här i Thailand fick jag för en tid sedan ett meddelande från Pensionsmyndigheten att de hade (tilfälligt) dragit in min pension eftersom jag, trots påminnelse, inte hade lämnat vad de kallar ”levnadsintyg”. Jag svarade och påpekade att jag inte hade sett skymten av vare sig krav eller påminnelse medan däremot indragningsbeslutet hade anlänt tre dagar efter utfärdandet. När jag pratade med handläggaren på telefon och påpekade detta antdde hon att det kanske berodde på postgången i Thailand.

  Några dagar senare dyker en ny postförsändelse från Pensionsverket upp. Det är min kontrolluppgift för 2018. Den är poststämplad tre dagar tidigare.

  Postgången i Thailand fungerar.således.

  Men svenska myndigheter vet, att eftersom det är lite si och så med den saken i det egna överlägsna landet, utgår de givetvis från att den inte ska fungera i ett så efterblivet land.

  I sin arroganta tro har de dessutom formulerat reglerna om detta på ett sätt som ger utrymme för totalt godtycke. Efter att ha bråkat med dem om saken har de i vart fall tvingats att ändra på den saken.

  Enligt min uppfattning lider svenska myndigheter av den felaktiga föreställningen att eftersom Sverige är världens bästa land måste alla andra länder utföra grundläggande samhällsservice sämre än dem. De skulle få en chock om de kom till Bangkok och åkte tunnelbana.

  Gillad av 1 person

 26. Newman skriver:

  På tal om posten, minns ni denna?

  It is set in a post-apocalyptic and neo-Western version of the United States in the then near-future year of 2013, sixteen-plus years after unspecified apocalyptic events, starting with the breakdown of society through “hate crimes and racially motivated attacks (by) a militia-like group” led by Nathan Holn, progressing to war, followed by plagues, that collectively left a huge impact on human civilization and erased most technology. Like the book, the film follows the story of a nomadic drifter (Costner) who stumbles across the uniform of an old United States Postal Service mail carrier, and unwittingly inspires hope through an empty promise of a ”Restored United States of America.”

  Många långa år sen jag själv såg den på bio, kanske värd ett återbesök? Kanske något för Eddie och Dolf att sätta tänderna i, podden om Bladerunner var mycket intressant.

  Gilla

 27. Hans Henriksson skriver:

  Hela Ditt inlägg vart tiktigt bra! Men vi har ett han och hon i vårt språk! Prova med att använda
  ordet ´vederbörande´ eller någon annan benämning än ´hen`. Det är bara löjligt!
  Gå inte tokvänsterns ärenden i onödan!👍👌

  Gilla

 28. rolfholmen skriver:

  Jag ringde den 4/2 till min vårdcentral för att fä tid att besöka en läkare. Svaret jag fick var att jag kunde få en tid i Mars månad!!!!! För några år sedan (säg 5) hade jag fått en tid samma dag, eller eventuellt nästa dag. vad har ändrats i vår värld? Det kan inte bero på den ökande invandringen, för den berikar och ser till att vården får fler händer

  Gilla

  • Kronblom skriver:

   Grattis du kom fram på telefon i alla fall. Jag har ringt på de angivna telefontiderna i 10 dagar och en telefonsvarare säger: Vi kan inte ta emot fler telefonsamtal idag. Var god försök i morgon. Landstinget lyckades efter idogt arbete få den privata vårdcentralen i kommunen stängd och nu är deras egen överbelastad av ”röstboskapen”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.