Migrationsverket hånar oss alla

Bitte Assarmo

Den 11 februari läste jag i tidningen Expressen att Migrationsverket vill stoppa utvisningen av dömda terrorister – av humanitära skäl. Om de misstänkta skickas tillbaka riskerar de nämligen att utstå tortyr och förföljelse.

Jag är fullt medveten om att Sverige numera är – eller i alla fall från myndighetshåll ser sig som – en humanitär stormakt. Men ingår det verkligen i en humanitär stormakts uppgifter att värna terroristers väl och ve? Vi vet alla vad som skedde när myndigheterna underlät att utvisa Rakhmat Akilov. Det var säkert angenämt för honom att kunna gå under jord i Sverige, och till och med dra in pengar på att svartjobba hos en viss underhållare och dennes svåger, men för oss andra? Not so much. Särskilt inte för hans offer och deras anhöriga, när han genomförde sitt terrordåd på Drottninggatan för snart två år sedan.

När Migrationsverket nu motsätter sig utvisning av dömda terrorister hånar de oss alla. De hånar de gamla, som en gång byggde upp vårt lands välfärd genom hårt arbete och skötsamhet. De hånar de unga, som snart ska gå ut i livet och som förtjänar att få göra det utan hot om våld och terror. De hånar alla som betalar skatt och drar sitt strå till stacken. Och de hånar alla de människor som drabbats av den terror som redan skakat Sverige.

Migrationsverkets budskap är faktiskt så absurt att det inte borde få passera utan konsekvenser. På fullt allvar menar denna statliga myndighet – bekostad av skattebetalarna – att Sverige, vi alla, ska ta ansvar för att människor som utnyttjar vår demokrati, som hatar oss och vill oss illa och som planerar att mörda så många av oss på det mest bestialiska sätt de kan, ska få en fristad i Sverige för att slippa utstå otrevligheter hemmavid. Det är helt enkelt inte rimligt.

Samtidigt ser vi något av samma tendens även hos våra politiker, om än i light-version. Men tanken finns ju där, det märks tydligt. Det pratas allt mindre om de medborgerliga rättigheterna och alltmer om universella rättigheter, som om nationalstaten på något sätt inte längre gäller. Men eftersom vi lever i en nationalstat så har vi också den hierarki som är oundviklig just i en sådan stat. Medborgare har vissa rättigheter – icke-medborgare andra, och färre. Så är det i alla nationalstater, och på denna hierarki har Sverige byggt det välfärdssamhälle som många idag ser som en självklarhet.

Redan när Sveriges politiker mer eller mindre förser icke-medborgare med i princip samma rättigheter som medborgarna åtnjuter uppstår ett problem, för välfärd är inte gratis oavsett vad vissa vänsterpolitiker tror. Att staten betalar betyder ingenting annat än att skattebetalarna står för notan, och om den blir allt större utan att antalet skattebetalare ökar uppstår enorma ekonomiska problem. Så har exempelvis skett i Örebro, som nu måste spara miljontals kronor på skolan eftersom antalet elever blivit större medan antalet skattebetalande föräldrar inte ökat i samma utsträckning.

Att prata om detta är, enligt många, att ”ställa grupper mot varandra”. Men att ställa grupper mot varandra är just vad politik handlar om, och dessutom en grundförutsättning för att ett samhälle som Sverige ska fungera. Vem behöver mest, och vad ska prioriteras? Det är den ständiga frågan som politiker brottas med, och den är en fråga som i en nationalstat gäller främst medborgarna. Det ingår i nationalstatens natur att icke-medborgare har färre rättigheter.

Sedan kan man förvisso ifrågasätta nationalstaten som idé. Det är det många som gör, och det är väl fullt naturligt att man funderar och filosoferar om olika sätt att skapa samhällen. Men det går inte att bortse från den och plötsligt strunta i den, och dess hierarkier, bara för att man plötsligt vill vara en ”humanitär stormakt”.

Man kan heller inte bortse från medborgarnas rätt till trygghet i sitt eget land, så som Migrationsverket nu lättvindigt och sorglöst gör. En värdegrund som sätter dömda terrorister före deras potentiella offer är helt enkelt inte en bra värdegrund. Det är direkt flum.

Vi svenskar har inget som helst ansvar för vad som händer med dömda terrorister när de utvisas till sina hemländer. Var och en ansvarar själv för sina handlingar och den som är beredd att mörda oskyldiga människor på grund av hat mot ett öppet demokratiskt samhälle har förverkat sin rätt till vårt engagemang. De får helt enkelt stå sitt kast även om det innebär att de råkar ut för samma sak i sina hemländer som de utan att tveka har utsatt, eller velat utsätta, andra för.

Därför ska domstolen naturligtvis inte ta hänsyn till sådant dravel från Migrationsverket utan, om bevisningen håller och de misstänka förklaras skyldiga, döma ut lagens strängaste straff. Det är det svenska samhället och de svenska medborgarna värda, helt enkelt.

Migrationsverket får sitt uppdrag från riksdag och regering – det vill säga medborgarna – och därmed bör de också agera i medborgarnas intresse. Att protestera mot utvisning av dömda terrorister torde alltså gå helt emot Migrationsverkets uppdrag.

42 reaktioner på ”Migrationsverket hånar oss alla

  • Dennis skriver:

   Angående Akilov verkar myndigheter/ regering anse att detta är nått vi svenskar skall tvingas vänja oss vid.
   Vi umbärliga och kan offras, det kan inte invandrare och terrorister

   Gillad av 1 person

 1. svenne skriver:

  ”Migrationsverket får sitt uppdrag från riksdag och regering – det vill säga medborgarna – och därmed bör de också agera i medborgarnas intresse.”

  Migrationsverket – liksom alla statliga myndigheter – har ju regleringsbrev som ledstjärna då det handlar om att fullfölja sina tilldelade arbetsuppgifter. Jag har inte läst innehållet i det som gäller just denna myndighet, men att döma av dess agerande så får man intrycket att en lämplig egenskap hos högre befattningshavare är att de skall vara på gränsen till asylaktivister.

  Detta plus obefintliga krav på identifiering av anländande ”flyktingar” och ”ensamkommande barn”, ingen misstanke om jäv då invandrare hanterar ärenden som gäller deras ”nyanlända” landsmän och att verket självständigt kan peka ut vilka länder som är en anledning till PUT för personer från dessa visar ju att detta är en riktigt osund verksamhet.

  Jag har under ett antal år läst Merit Wagers blogg där skildringar inifrån denna myndighet är rena skräckupplevelsen. Även Riksrevisionen borde läsa hennes blogg och ha denna insiderinformation som underlag för ett räfst och rättarting där oegentligheterna dras fram i ljuset. Det bästa vore nog att gränsen stängs, kriminella invandrare och ”papperslösa” utvisas, Migrationsverket får gå i graven och ingen migration skulle tillåtas innan förhållandena inom landet helt och hållet har stabiliserats.

  Gillad av 17 personer

  • Jan Molin skriver:

   När jag läser ovanstående inlägg av Bitte Assamo liksom kommentarerna så slår det mig om den fasansfulla okunskapen vad gäller sjupartiernas politiska vilja. Detta har jag redan skrivit om idag under Patriks inlägg, men upprepar det här:
   Partiet SD bildades ju EFTER mångkulturbeslutet i form av SOU 1975:26 som samtliga dåvarande partier antog 1975 under Palmes S-regim.
   Under åren efter 1975 som följt har man, samtliga styrande regeringsregimer, gediget följt upp detta för oss svenskar förrädiska dokument! Och Alliansen införde dessutom genom att införa mångkulturen i svensk grundlag i två på varandra följande val 2010 och 2011.
   De svenskar som röstar på sjupartierna röstar mot att Sverige ska fortsätta vara svenskt, detta således på sikt.
   Man kan se Sverigedemokraterna som Sveriges motståndsrörelse, just som folk i Norge och Danmark kämpade i sina motståndsrörelser mot nazisternas ockupation, mot en svensk undergång i en eller annan form. Sedan tycker jag att SD borde tuffa till sig betydligt genom att uttrycka detta!
   Det är klart att sjupartierna och deras medieanhang, särskilt SR, SVT och TV4, hetsar mot SD och oss 1 miljon väljare och kallar oss för rasister, fascister mm. Dessa står för hatet i samhället, de hatar nämligen oss som påtalar förräderiet.
   Det jag skriver ovan kommer makten inom snar framtid förbjuda och fängsla mig och andra för.

   Gillad av 12 personer

   • p kohlin skriver:

    Mja..Nu har Åkesson sagt ang EU-valet (SD ingår i ECR-gruppen sen 2018, sydbyte) att SD ska ”undvika samarbete med mer renodlade nationalistpartier”. Detta kan mycket väl tolkas som att SD i toppen blivit ungefär som de andra partierna i landet: distansering från sina väljare. SD vill närma sig M (som inte är ett konservativt parti) här och skapa nåt kanske PK-skadat block. Fara å färde. Makt korrumperar och varför skulle inte SD-toppen låta sig ”köpas”??

    Gilla

 2. Aurora skriver:

  Svensk s.k asyl,-och humanitära politik har redan i årtionden utgjort fristad för brottslingar från andra länder. Lyckas de bara fly undan rättvisa och straff i sitt eget land ger Sverige, med sin regel om att ingen som riskerar dödsstraff eller tortyr kan sändas tillbaka, dem fristad här. Svenska befolkningen ska alltså utsättas för grova brottslingar från andra länder. Denna absurditet har uppmärksammats då och då men med ingen annan polititsk kommentar än upprepande av det humanitära mantrat. Inte ett ord om vilka risker svenska befolkningen utsätts för.

  Gillad av 15 personer

 3. Aurora skriver:

  Du slåt egentligen in öppna dörrar. Hånet, föraktet och svenskfientligheten är idag instituonaliserad. Det är, för att använda andras uttryck, strukturell rasism; gentemot svenskar. Inget kommer att förändras heller. Annat än att dagen för total konfrontation på europeisk mark rycker hela tiden närmare.

  Gillad av 17 personer

 4. Anna-Karin Hjelm skriver:

  Så bra skrivet och så bra kommenterat. Den humanitära stormakt som Sverige anser sig vara, glömmer att vara humanitär mot sitt eget folk. Jag tror inte det finns ett enda land i världen, förutom Sverige, där man sätter sitt eget folk sist. Vad våra politiker har gjort med vårt land kan bara kallas landsförräderi….det är skamligt!

  Gillad av 18 personer

 5. Elisabeth skriver:

  President Trump sade nyligen att USA håller 800 ISIS-”soldater” fängslade i Syrien, personer som kommer från olika håll i Europa. Han menar att Europa måste ta sitt ansvar och åtala dem. Att bara ”repatriera” utan rättegångar kommer att leda till ökad terrorism.
  I Storbritannien diskuteras nu livligt hur man ska göra med tonåringen Shamina Begum från Bethal Greens. Hon åkte till Syrien som IS-brud, är redan inne på sitt tredje barn men vill nu få komma tillbaka till UK och föda nummer tre där. Hon har proklamerat att hon inte ångrar sin tid i Kalifatet men vill ge barnet en uppväxt i UK. Detta har gjort många engelsmän rasande och gett myndigheterna huvudbry.
  Enligt min mening ska hon självklart nekas inresa. Hon och barnet blir ju en del av det segregerade muslimska samhället och, med den inställningen, potentiella terrorister. Alldeles uppenbart vill hon bara ha rättigheter, inga skyldigheter. Detta gäller även de 800 fångarna. Trump vet nog inte hur illa ställt det är med Europa. De flesta här vill inte ha tillbaka dessa IS-brottslingar, vi kan inte handskas med dem här. Ställ dem inför rätta i Syrien och låt dem avtjäna straffet där. Det blir bäst.
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6713599/Trump-demands-Europe-lock-800-ISIS-fighters-captured-Syria.html

  Gillad av 8 personer

   • Elisabeth skriver:

    Ja, det har du faktiskt rätt i ,GMiksche. Fast kanske bara på kort sikt, folk glömmer tyvärr så lätt. På lång sikt har vi kanske bara ännu en liten terrrorist under uppväxt. Men det är bra så länge det här konkreta fallet håller grytan kokande.

    Gilla

 6. Gösta Johnsson skriver:

  Micrationsverkets styrdokument från regering och riksdag är förlegad pch måste ses över så att de svarar mot svenska folkets åsikter och skyddar oss mot yttre negativ påverkan.
  Utvisning av de som tagit sig in i vårt land illegalt måste prioriteras och genomföras.
  Det är en första rangens prio! Därefter måste rättsvårdande myndigheter ges de resurser och lagstöd som erfodras för verkställighet.
  Att förhala lagskärpningar och anpassningar av lagarna som Morgan Johansson gör och har gjort är förkastligt.

  Gillad av 4 personer

 7. Lennart skriver:

  För ett normalt fungerande förstånd är ju detta självklart. Tyvärr består våra politiker och högre tjänstepersoner av individer som av allt att döma är insufficienta. Återför snarast ett personligt ekonomiskt/rättsligt ansvarar för alla tillsatta myndighetspersoner. Ett annat sätt vore att vägra betala skatt tills dess dess att landets system fungerar. Gör tillräckligt många detta ( eller minst 1 miljon) kommer inte kronofogdemyndigheten att klara detta varför man kommer att tvingas korrigera ett defunkt system.
  Utan verkningsfulla protester kommer INGET att hända. Om detinte blir verkningsfulla protester kommer endast politiker och myndigheter att tolka det som ett tyst MEDGIVANDE.

  Gillad av 2 personer

  • Danske mand skriver:

   Du har missat att de flesta aldrig har skattepengarna i handen? Detta djävulska system som gör befolkningen till lydhjon försöker Macron nu införa i Frankrike vad jag kan förstå.

   Gillad av 4 personer

 8. Danske mand, mött Tors vrede vid Jyllands sand, i kalla vågor höga som berg ibland, aldrig mött väder som i himalayas land, snö så man inte ser sin hand, blixtar i snillet och på klingans tand, under Matta från xinjiang han plirar fram skriver:

  Ja, men de vill ha det så här. Vi har länge kunnat ägna oss åt att beskriva liknande fenomen, denna masochism hos väljarna är den dominerande politiska strömningen i Sverige idag, en politisk perversion. Rutger Engellau beskrev det fenomenalt igår. Så artiklar som den ovan kan man skriva, det kan bli ens livsgärning, men till vad nytta? Det är en fas, jag hade min för 12 år sedan i två år, jag hade flyttat hem efter 15 år och kom hem till ett sjukt land, så i två år så skrev jag till landets ledarskribenter liknande som ovan. Jag är nog inte ensam. Till vad nytta? Boström, Löwenmark, Teodorescu, Arpi, Cwejman, Bergström, Gür, Westerholm, Heberlein, Rayman, Dahlberg och alla de andra sitter fortfarande och upprätthåller myten om samexistens, ”om bara”. Var Assarmo står i detta vet jag inte, men man måste inse att detta inte sker bara i Sverige, det sker överallt där islam nu möter en nyeuropeisk masochism skapad av ett socialdemokratisk-vänsterliberalt politikervälde som styr genom postmodernistisk mjuk totalitarism på ryggen av en av vänstern infiltrerad kyrka och skadad kristen tradition. I England så upptäckte man för över 30 år sedan att könsstympning var utbrett bland vissa muslimska invandrargrupper, 30 år med återkommande artiklar som den ovan, till vad nytta? I stort sett ingen har blivit åtalad och könsstympning är nu mer eller mindre normaliserat. På samma sätt med de systematiska våldtäkterna av unga utsatta engelskor av invandrade gäng av nästan till 100% förutsägbar religion, alla visste detta, socialtjänst, polis, media och politiker, men man offrade flickorna i årtionden, det är väl inte slut än antar jag. Vi måste inse, en kritisk massa, en styrande massa, ett etablissemang, vill ha det så här, så vem skriver Assarmo för? Det hade varit intressant att få veta från alla som skriver här, vem tror man är publiken? Vi på DGS vet plus/minus att det är så här och jag hoppas att allt fler kan komma vidare dels till att de vill ha det så här, dels att alla dessa hemska konsekvenser av massinvandringen är oundvikliga: är de här, blir det så här.

  Är de här, blir det så här.

  Gillad av 11 personer

  • Christer L skriver:

   De vill inte ha det så här. De vill inte förlora, men det är däråt det lutar. Brant. De klarar inte att långsiktigt åstadkomma en fungerande EU-diktatur genom folkutrotning, än mindre en världsregering. Globalism är ett idiotiskt projekt och varje dag nu så förvärras symtomen på galenskap. De förlorar, vi segrar, de västerländska demokratierna.

   Gilla

   • Xinjiang skriver:

    Nähä. Beskriv gärna då vad du tror de vill ha. Nedskrivet så ser det nämligen direkt löjligt ut, infantilt, men du ser kanske något jag missat i deras tankefigur.

    Gillad av 1 person

   • Christer L skriver:

    ”Nähä. Beskriv gärna då vad du tror de vill ha. Nedskrivet så ser det nämligen direkt löjligt ut, infantilt, men du ser kanske något jag missat i deras tankefigur.”

    De ville ha precis det, som de säger att de tror på. Ett mångkulturellt samhälle, där det inte spelar någon särskild roll att vissa är svenska, andra är afrikanska, andra är från Mellanöstern. Just detta som Strandhäll lär ha twittrat om härom dagen, att ungrarna var hemska för att de ville ha fler ungrare i Ungern. Visst ser Strandhäll löjlig ut, och det är löjligt. Det är vad de vill. Särskilt löjligt blir det när man betraktar resultatet. Inte kan Strandhäll stå för detta, hon måste ljuga för andra och för sig själv. Senast idag läste jag någonstans om hur nöjd Magdalena finansminister är med utsikterna. Och för några dagar sedan var det Stefan själv som myste om hur bra allt går för Sverige. Så varför vill det ha detta? Det är deras strategi, deras front, deras makt. De ansluter sig till den globalistiska skolan som är förhärskande i EU-Bryssel, och är bäst i klassen på hyckleri. Nej, de håller inte på att vinna, de håller på att förlora, tonfallen och åtgärderna tyder på desperation. Än håller de dock masken och försöker inbilla oss och inte minst sig själva att det går vägen. Men jag förstår din fras: – De vill ha det så här. Det är en uppgivenhet och samtidigt ett raseri: – Grattis då, fiender, ni ville just detta, och se nu hur väl ni lyckats, hur illa ni gjort oss.

    Gillad av 1 person

 9. Bo Svensson skriver:

  Utvisning är från och inte till. – Den skall bestå i förpassning till bevakad enklav intill flygplats, varifrån man är fri att ta sig vidare till avlägsen destination.

  Förr har det aldrig funnits någon tanke på att landet man utvisas från skulle ha något ansvar för vad som händer sen. – Det är den resandes ensak.

  Trivselnivån i en sådan enklav skall avstämmas så att utflödet stämmer med tillflödet.

  Gillad av 2 personer

 10. Kristina skriver:

  ”…agera i medborgarnas intresse.” Det var allt längesedan flertalet politiska partier, flertalet riksdagsmän, de regeringar vi haft under senare år har agerat i medborgarnas intresse. Man har varit – och är – totalt tondöv inför vad majoriteten av medborgarna tycker och kräver. Man lyssnar räddhågat på och agerar efter vad diverse aktivistjournalister yrar om, inte efter vad befolkningen i stort vill ha. Så ödelägger man ett land, underminerar medborgarnas tillit till politiska företrädare, betydelsen av demokratiska val och att vi har ett rättssamhälle. Men man slår sig för bröstet och svamlar om humanitär stormakt. Omvärlden ser något annat, vilket jag dagligen läser om i många av västvärldens tidningar.

  Gillad av 6 personer

 11. bjornwiklund skriver:

  BRA!….

  ”Redan när Sveriges politiker mer eller mindre förser icke-medborgare med i princip samma rättigheter som medborgarna åtnjuter uppstår ett problem, för välfärd är inte gratis oavsett vad vissa vänsterpolitiker tror. ”

  Det är det ena det andra är hur olika grupper behöver/vill/kan/får ta del av rättigheterna….. barnbidrag betalas bara till barn eller ”barn”, A-kassa betalas bara till arbeslösa som under ”spott och spe” tvingas förnedra sig hos AF, beroende på så tvingas man ibland ibland inte flytta dit jobben finns…, studier sker efter behov, osv osv det finns i ett rättighetssamhälle en övervikt bland de som gynnas av dessa rättigheter en överrepresentation av de som verkligen känner till sina rättigheter ELLER har nära och kära eller vänner eller bekanta eller de som har sitt goda bröd för dagen för att exekvera dessa rättigheter….

  I sann socialdemokratisk anda kan man skapa rättigheter långt utom vad folk tror…
  ett exempel:
  Underhållsbidrag vid separation
  vs
  periodiskt understöd
  förr var det iaf helt OK att göra en personlig överenskommelase att underhåll togs bort och ersattes med periodiskt understöd.

  Det fiffiga var att underhållsbidrag b etlades från skattade pengar medan periodiskt understöd är en sambeskattning loight dvs det är mottagare som betalar inkomstskatt…
  Underhållsbidrag på 2.000kr/månad kräver en inkomst på 4.000kr/månad brutto…
  ett periodiskt understöd till någon med låg inkomst på 4.000kr/månad ger 2.800 till mottagaren…. by the book . . under radarn kan ju transferreringar göras efter detta….
  just saying….

  Gillad av 2 personer

 12. Jaxel skriver:

  Kan tilläggas att detta att inte göra skillnad mellan medborgare och andra finns mer eller mindre klart utsagt i grundlagen – regeringsformen (1Kap 2 §).

  ” Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde”

  Den offentliga makten skall alltså utövas på ett sätt som innebär att man inte skall göra skillnad mellan medborgare och andra. Eller hur skall det tolkas?

  Gilla

  • Kent skriver:

   Det är beviset på att Sverige är allvarligt sjukt när en sådan här självklarhet behöver skrivas ut.
   Tillståndet i myndighetssverige är mycket värre än man kan ana. Myndigheterna har genommarinerats med politiska aktivister förmodligen en hel från andra och tredje generationens sosseadel.

   Gillad av 3 personer

 13. lookslikeanangel skriver:

  STORT GRATTIS!

  till att bli Europas slasktratt.

  Som jag förstår det är det ambitionen (ingen Blonde Ambition precis!)

  Vräk in en halv miljon till, som till största delen inte platsar på arbetsmarknaden.
  Extra ”spice” med diverse terrorister, sjuklingar?, allmänt misslyckade
  och vi har det;

  Swedish Absolutely Crazy Vodka
  (för internt bruk, export ska man nog inte räkna med!)

  Blondes do not have fun in Sweden.

  Gillad av 1 person

 14. Mikael Steinwall skriver:

  Det borde inte vara så här.
  Det borde inte vara så att IS-slaktare som återvänder får ”stöd”, och till och med bostad.
  Det borde inte vara så att kommunerna köper bostadsrätter till nyanlända.
  Det borde inte vara så att illegala tillåts stanna i landet, och erbjudas rabatt när de går till tandläkaren.
  Det borde inte vara så att afghanska män, som fått avslag, glider in på räkmacka till en gymnasieplats.
  Det borde inte vara så att grova brottslingar inte utvisas.
  Det borde inte vara så att månggifte är tillåtet om man har invandrat till Sverige.
  Det borde inte vara tillåtet med böneutrop i ett kristet land som Sverige.
  Det borde inte vara så här. Men nu är det som det är. Och så kommer det att förbli.

  Gillad av 2 personer

 15. Arsha skriver:

  Hon har rätt ,Sverige är drömmen land för trorister, kriminella, våldtäkt mann och mördar, hvem skal brye sig om offert, ni altid prata om jarngman rättigheter, vad med offret rättigheter, polisen svag ,domstolen svag ,mycket höll i lagen , den är inte Sverige som känner i 20 är siden ,var rättegång som en får illa av politiker dom beslut om masa invandringen, skal politiker var på domstolen som samarbetar med den kriminella, ni måsta rådde Sverige ,utvisning för alle kriminella, läsa Canadiens lagen om invandringen, om invandrare gör kriminelitet skal strafas i sin hemland, da en våldtäkt mann från de länder som dom kommer, eller gi sjansa att folk bare vapen och kniv för fosvar som USA ,
  Når ebola kom i Afrika, om naiv human aktivister tar ebola sjuk folk i olika land vad hander för werden, krig , iss, jahadister är som ebola ,om mann stopp inte dom seriösa skadan är oholdbar .var inte naiv, den landet är deras land, ni skal kriga för inne och ute fiande , den stor fiande är deres politiker och migrationsverket, domstolen osv

  Gilla

 16. Volker Bergknecht skriver:

  Cancersjuka , barn utan anhöriga , kvinnor som är livshotad , familjer som har bott här i många år , skaffat sig hem och inkomst slängs ut. Brottslingar får stanna. Visst är Sverige fantastiskt.
  Väldigt bra och träffande skrivet artikel.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.