Ny podd! Året som gått

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 7/1) pratar jag med Martin Eriksson, som är programledare på Radio Bubbla. Det är, berättar han, en libertariansk alternativmediakanal som startade sommaren 2014. Eriksson beskriver sig själv som libertarian, vilket betyder att man vill ha en liten stat.

Det populäraste avsnittet på Radio Bubbla år 2018 var en intervju med Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige (AFS). Partiet har sitt ursprung i Sverigedemokraternas gamla ungdomsförbund SDU. I valet satsade man på att ta sig in i riksdagen men fick bara omkring 21000 röster. Det blev en flopp, menar Eriksson.

Vi tar också upp vad som händer inom alternativmedia. Ledarsidorna genomgår en kris efter att ha publicerat en serie artiklar om något man kallar ”Projekt Ekerö”. Det har lett till att två av sajtens mest populära skribenter, Ann Heberlein och Erik van der Heeg, har hoppat av. Framtiden för Ledarsidorna är oviss.

Alternativmedia växer för att ”medströmsmedierna” är så dåliga, säger Eriksson. Vänstern har försökt starta sina egna alternativmediakanaler, men misslyckats. Det finns dock en röd podd som är värd att lyssna på, nämligen Markus & Malcom. Malcom Kyeyune och Markus Allard är kommunister men smarta och gör intressanta analyser utanför åsiktskorridoren.

Så säger vi något om svensk mainstrammedias besatthet vid Trump och om hur Eriksson firade jul i Wien. Lyssna på podden i spelaren nedan:

21 reaktioner på ”Ny podd! Året som gått

 1. Kjell Rehnström skriver:

  De traditionella medierna verkar ha bättre täckning av valen i Kongo och Bangladesh än i ex.vis vårt södra grannland Polen, där det bedrivs politik av ett ganska intressant slag.

  I Amerika heter det ofta Seasons Greetings.

  Kanske Happy Yuletide skulle funka!

  I jämförelse med mång aandra länder i Europa har vi ju en rätt egen attityd till julen!

  En liten Joe Hill-parafras:
  Trump, Trump och gå och Trumpa,
  här finns ingenting att fååå!
  🙂

  Och, det är väldigt svårt för ett land att överföra sina egna ideologier till andra länder. Jämför Sovjet.

  Och alla gränser i Afrika har dragits upp av européer.

  Och kolonialismen hade nog många fördelar. Tyvärr skulle nog mången afrikan som inte tillhör eliterna inte ha något emot lite europeisk kolonisation.

  Och Julen behöver inte ha någon kristen touch. Det är också min erfarenhet. Betlehem och det där, stör mig bara.

  Gilla

  • bejji skriver:

   Rekommenderar – om man är någorlunda bra på engelska språket – den ryska nyhetskanalen ”rt.com”, som nås lätt via internet. Den är mycket mera objektiv och mångsidig än svenska pk-media med all sin censur och lögner. ”rt.com” har både live-sändningar och textnyheter dygnet runt samt kommentarsfält där tittarna kan uttala sig anonymt och vara kritiska även mot ryska förhållanden. Det bästa är dock allsidigheten i nyhetssändningarna och de skickliga kommentatorerna, särskilt vad gäller aktuell världspolitik.

   Gilla

  • Mark i träda skriver:

   Ja, fast inte rapporteras det om farmarmorden, denna videon var något av en ögonöppnare för mig, man borrar bundna kvinnor i händer och fötter, och så vidare. Farmarmorden är med stor sannolikhet sanktionerade av den politiska ledningen i Sydafrika och av ANC (tydligen dödades ingen under fotbolls-VM, dålig PR..)

   Detta blir nog för mig temat 2019, detta är extrapolationen den politiska utvecklingen med massmigration vi ser med blandning av etniciteter och kulturer, vi har svaret, vi behöver inte gissa. Den mångkulturella utopin innehåller ju ett antagande att etniska och kulturella grupper inte skall rösta med sin etnicitet eller religiösa tillhörighet och att inga ledare skall komma fram som lever på att underblåsa dessa motsättningar men på vilket sätt kan detta göras troligt, endast i den europeiska traditionen så finns fri diskussion och demokrati, på vilket sätt är det troligt att folk, när de blir många nog, inte kommer att ”klanrösta”, vi ser det redan i Sverige, vi ser det i hela Mellanöstern och vi ser det i Afrika, inte minst i Sydafrika. Eftersom dessa andra kulturer inte har någon demokratisk tradition så blir demokratin bara ett sätt för stammen eller den religiösa gruppen, eller den etniska, att få makt, och vidare, som vi ju kan se över hela Mellanöstern, Egypten exempelvis, och Afrika, så blir ett slags diktatur och totalitarism alltid resultatet, kommunistisk och/eller etnisk och islamistisk Detta leder i sin tur fram till att de värsta kommer att styra, förr eller senare, inte ens Mandela sa att våld inte skulle användas, och efter honom så blev det gradvis värre, varför skulle inte liknande ledare röstas fram i Europa? I London så har man nu röstat fram en muslimsk borgmästare. Till sist så får vi en Mugabe eller Zuma i också Sverige. Obama gjorde ju allt han kunde för att underblåsa rashat i Black Lives Matter exempelvis. Hatet mot vita västerlänningar bara väntar på att få blomma ut.

   Gillad av 3 personer

   • Mark i träda skriver:

    Off-topic men det blir värre och värre, sevärt från europeiska parlamentet

    257 farmare mördas per 100,000 mot 1 i Europa och mot 35 per 100,000 i Sydafrika i medel.

    Gillad av 1 person

   • Anders L. skriver:

    Boermorden i Sydafrika har uppmärksammats och filmats av bl.a Jonas Nillsson, Lauren Southern och Stefan Molineux. Konfiskeringen av vitas egendom utan kompensation och etnisk rensning uppmuntras av regeringen där. I svensk media märks det föga, vi har stött utvecklingen och varit med och betalat.

    Gillad av 1 person

   • Klas Göran skriver:

    Har du också lagt märke till att komparativ håller på att försvinna? Så det var inte bara inbillning trots allt…
    Jag har dessutom intrycket av att den typiska svenska passivformen ( ses, drabbas) håller på att ersättas av konstruktioner med hjälpverb (bli sedd, bli drabbad).
    Men tempora mutantur et nos mutamur in illis som den gamle piraten i Asterix säger…

    Gilla

 2. Vakt i port vid stadens rand, nekar inträde för dansk med skägg fullt av sand, men se där! En syn så Grand, soppemand från xinjiang, som satte mun i brand, så bölder försvann, muta byter hand, äntligen i silkets land skriver:

  Finns det någon rankinglista och objektiv jämförelse mellan alternativmedia och ljugmedia? På youtube kan man se hur många som har tittat, Rubin Report och Jordan Peterson, Milo och Martin Sellner får ju flera hundra tusen och ibland miljoner på ett avsnitt, i Sverige får alternativmedia några tusen, kanske 50 i bästa fall, det kanske är samma 21,000 som ser alla videos? För oss som vaknat och lägger pusslet så läggs någon liten bit varje dag, men de flesta verkar inte alls se sammanhangen, endast så kan man förklara den kokta grodan, hur många våldtäkter kan begås i Sverige innan det blir uppror när media beskriver detta som om det är normalt, inget att göra något åt eller att det är rasism att tala om det? 7300 anmälda förra året, blir det 8000 jämnt 2019? 20,000, är det tipping point? För 20,000 anmälda betyder 100,000 verkliga våldtäkter, om året. Nu kanske 35,000, hur ser den ackumulerade siffran ut? Hur många kvinnor har våldtagits i Sverige under de senaste 10 åren? På mig verkar det som en klick som vi här tillhör blir mera och mera övertygade om galenskapen i vår filterbubbla, och argare och argare, men så länge etablissemanget applicerar europeiska lärdomar om krigföring, nämligen att hålla en enad front, så kan de hålla emot länge. Man måste göra vad man kan, och en bra youtubekanal smäller högt, det är mycket mera lättsmält än Patriks alster, swebbtv är bäst men det behövs annat, alá Rubin Report, så folk som tittar inte kan se att det är hemsnickrat, det drar för många omedvetet ner trovärdigheten för folk kan inte tro att de vill ha det så här och de som har hela staten bakom sig och sitter i fina studios KAN ju inte drivas av onda motiv. Så en youtube-kanal behövs. Mina barn ser nästan aldrig SVT men youtube dyker direkt upp på TV-skärmen.

  För egen del så rycker jag det verkar mest intressant att bli prepper, men mina vänner är inte där ännu så jag får odla mina grönsaker i ensamhet så länge och snacka med mormor.

  Gillad av 5 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Observera: 35’000 våldtäkter om året fördelat på 5 milioner kvinnor med en livslängd på 100 år betyder 3,5 miljoner våldtäkter på 100 år och alltså att i genomsnitt 70%, två av tre kvinnor i Sverige, kommer att våldtagas under sin livstid. Detta är dagens tempo.

   100’000 våldtäkter om året betyder 10 miljoner våldtäkter på 100 år, alltså en våldtäkt per kvinna. De lyckosar som undgår våldtäkt gör det bara för att samma antal olyckssystrar våldtages två gånger i sin livstid o. s. v. Och detta i ett system där en gängvåldtäkt bara räknas som en (1) incident.

   Som den engelska småflickan som utelämnades av Theresa May för att bli sexleksak för muselmaner sade: ”Jag slutade räkna vid 36”. Hon var glad att hon inte hade fått tungan fastspikad i ett bord.

   Detta är den verklighet vi lever i. Detta är den verklighet vi förnekar och förtränger och vägrar att åtgärda.

   Gillad av 5 personer

   • Göran Holmström skriver:

    En hämnare lär inte klara sig länge. Både dom styrande och media längtar tills någon tappar fattningen och ger igen. Den PR kommer dom frossa i för att förtrycka än mer.
    Tyvärr är lösningen att vänta tills dammarna brister, hur mycket det än tar emot.

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    En hämnare, ja, men varenda skolklass har ju tio-femton potentiella hämnare i barnens pappor. I en skola, i ett bostadsområde, i en kommun hundratals. I en sådan grupp kan hämnen mycket lätt döljas. Det som krävs är obrottslig lojalitet, och tystdnadslöfte, omertà. Det är alltid en annan pappa som håller i kniven. Lindome visar vägen.

    Gillad av 3 personer

   • J skriver:

    Vi är på god väg om vi inte redan är där.
    Männen växlade positioner under våldtäkten medan de slog henne, skrek och skrattade. De kallade henne ”shamuta”, arabiska för ”hora” och tvingade henne att upprepa det. En del av våldtäkten filmades och spreds på sociala medier. I onsdags dömdes Sajjad Abbas och Abdullah Farouq till 5,5 års fängelse för den grova våldtäkten på Astoria i Malmö i höstas.

    Domen lär väl överklagas och hovrätten som har bättre värdegrund lär mildra straffet.

    Gillad av 3 personer

  • Anders L. skriver:

   En aktuell studie visar att det var Martin Sellner och andra fria mediaaktörer (kallade ”neonazister, troll, högerextrema populister, konspiratörer, ryska staten och antiislamister”) som uppmärksammade FNs migrationsavtal i sept. 2018. Det ledde till att belgiska regeringen föll, Orban i Ungern och slutligen fyra andra länder drog sig ur och 12 avstod från att rösta. FN-företrädare och politiker blev såklart besvikna över uppmärksamheten. Fria media är på väg att ta över!
   https://www.politico.eu/article/united-nations-migration-pact-how-got-trolled/

   Gillad av 2 personer

   • Mark i träda skriver:

    Kanske, men de flesta har inte hört talas om detta och om de har det så har de fått intrycket att det inte är så mycket att käbbla om. Inslaget ovan från Sydafrika är mycket bra, Ernst Roerst har skrivit en bok om farmarmorden där han avhandlar också medias roll systematiskt, han visar att vitt våld mot svarta i genomsnitt nämns 16 gånger oftare i media än svart våld mot vita. Sådant påverkar förstås, vi ser ju exakt samma sak i Sverige, senast idag, polisen går ut med att en våldtäktsman har ljust hår och talar utan brytning och media kommer så klart att smälla ansiktet på förstasidan så fort de kan. Så jag tror än så länge att vi mera ser en divergens med en liten klick människor som vet enormt mycket om vad som är fel och ljug och agenda, men de flesta vet fortfarande nästan noll, men visst blir det bättre.

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Ja, har någon till exempel hört mer om Anders Breivik, vet vad han heter, hur han ser ut, vem hans föräldrar är, hur hans uppväxt och uppfostran såg ut, var han bodde, var han förberedde sitt dåd, vad han gör i fängelset, hur hans manifest ser ut, hur de mördade såg ut, vem som hade skjutits i vattenet, vem genom munnen o. s. v., eller om den där muselmanen som körde ihjäl fler offfer än Breivik i Nizza med sin lastbil? Vad hette han? Vad gör han i fängelset? Hur ser hans manifest ut? Hur såg de mördade ut? Var bodde han? Var växte han upp? Var förberedde han sitt dåd? Vem hamnade under hjulet, vem sköts med pistol, vem knivades, vem krossades, vem slänge sig utför ett stup, vem hamnade i vattnet och drunknade? Har vi fått höra det till leda? Har särskilda organisationer grundats, minnesdagar, har någon ö delats i mitten för att varna för islam efter dådet i Nizza?

    Då var ju mannen i Nizza bara en i en mycket stor och koherent grupp av mördare, i en ändlös och ännu löpande serie, medan Breivik var en ensamvarg. Likväl är det hela tiden Breiviks politiska ideologi, som ingen annan omfattar än han själv, som det varnas för, medan Nizzamannens ideologi kallas fredens religion och får statsunderstöd.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.