Masskjutningarna beror på massinvandringen

Mohamed Omar

Nästan 300 skjutningar har inträffat i Sverige hittills i år, enligt polisen. 44 av dessa har haft dödlig utgång, rapporterar SVT Nyheter. Man måste vara blind för att inte se åt vilket håll det går. I min hemstad Uppsala har vi haft femton skjutningar i år.

Vilka är det som skjuter? Det är unga män som skjuter och blir skjutna. De allra flesta har invandrarbakgrund. Jag behöver ingen statistik eftersom jag bodde i utanförskapsområdet Gottsunda i tretton år. Så jag vad gängen består av för folk. Det är unga män som antingen har invandrat själva, eller är barn till invandrare, från Afrika och Mellanöstern. Låt mig säga så här: värstingarna heter inte Kalle och Johan, snarare Ali och Muhammed.

Till och med ängsliga Dagens Nyheter, den politiska korrekthetens väktare, vågade i en artikel den 20 maj 2017, ”Vanligt med utländsk bakgrund bland unga män som skjuter”, berätta att unga män från Mellanöstern och Nordafrika ligger bakom nästan alla mord och mordförsök med skjutvapen.

I nationalekonomen Tino Sanandajis bok Massutmaning (2017) hittar man viktiga siffror. Utrikes födda står för ungefär 17 procent av befolkningen och andra generationens invandrare för ytterligare 5 procent. Trots detta utgör utrikes födda 53 procent av de med långa fängelsestraff, 54 procent av de arbetslösa och mottar 60 procent av de utbetalda socialbidragen. Och 76 procent av medlemmarna i kriminella gäng har invandrarbakgrund.

På SVT intervjuas en anhörig till en skjuten under rubriken ”Sverige är på väg till helvetet” (19/11 2018). Mannens röst är förvrängd, men jag hör tydligt att han pratar ”rinkebysvenska”. Han är kanske född i Sverige och skulle kunna tala riktig svenska, men det här språket är en identitetsmarkör. Han har skyddsväst på sig och säger att han känner sig rädd.

Regionpolischef Carin Götblad har uttryckt frustration:

”Vår lagstiftning och samhälle är inte byggd för den här komplexa situationen.”

Vad menar hon egentligen med ”komplex situation”? Hon menar förmodligen att vår lagstiftning och vårt samhälle inte är byggt för att klara massinvandring på kort tid från Afrika och Mellanöstern. För den yttersta orsaken till skjutningarna är massinvandringen. Det är så utanförskapsområdena kommit till. Och gängen med de unga männen med sin ”rinkebysvenska” som inte känner sig som en del av samhället.

I ett stort uppslag i Upsala Nya Tidning (19/12) intervjuas Obaida Alramahi. Han är född i Sverige till palestinska föräldrar och djupt religiös muslim. Artikeln illustreras med en bild av Obaida på den muslimska griftegården i Uppsala. Där vilar flera av offren för gängvåldet. Det säger oss att de var muslimer, åtminstone kulturella muslimer, sannolikt med invandrarbakgrund. Obaida berättar han varit med och gett islamiska begravningar åt offer för skjutningar. Han säger också:

”När jag var ung och en person dödades i Uppsala var det något som vi pratade om i flera år. När det händer idag blir det snabbt tyst, det har blivit vanligt att någon skjuts att folk verkar glömma det direkt.”

Jag och Obaida är ungefär lika gamla. Vi är faktiskt bekanta. Jag har träffat honom flera gånger i Uppsalamoskén på den tiden jag var muslim. Han hade rollen som ”ungdomsimam”, predikant och talare på Palestinademonstrationer. Obaidas beskrivning är helt riktig. När vi var unga så var invandringen mycket mindre. Ju mer invandringen har ökat från Mellanöstern och Afrika, desto mer gängvåld har vi fått. På den tiden var det lättare för invandrare och barn till invandrare att assimileras eftersom majoritetskulturen dominerade överallt. Problemet fann även då med en destruktiv ”blatteidentitet”, men det var mindre.

Obaida är uppvuxen i Gottsunda:

”Han har vuxit upp i Gottsunda och är i högsta grad medveten om att en del ungdomar i utsatta bostadsområden löper risk att hamna i kriminalitet. Han vill inte hymla med att flera har invandrarbakgrund och menar att det gör större skada att tysta ner saken.”

Jag tror dock inte på Obaidas metod, ett stävja gängvåldet genom att få in de unga männen i en islamisk gemenskap. Där fortsätter utanförskapet i en annan form – och där får de också religiösa anledningar att känna sig som främlingar i den svenska kulturen och underkänna svensk lag. Här finns också en risk att kriminaliteten och våldet fortsätter i ”ett gott syfte”, som jihad mot västvärlden och för att upprätta en islamisk stat.

En annan ung muslimsk predikant, Anas Khalifa, gjorde ett liknande medgivande. I en av hans föreläsningar på YouTube, ”Varför ger Allah oss inte seger?”, säger han: ”Vi har muslimer som skjuter varandra på grund av knark”, och att 90 procent av alla gängmedlemmar i Sverige har muslimska bakgrund. Han tycker också att de unga muslimska männen i stället för att skjuta varandra i det han kallar ”kaosliv” borde börja arbeta för att upprätta en islamisk stat.

Malmöimamen Salahuddin Barakat gjorde 2016 ett liknande uttalande. Han, liksom Obaida och Anas Khalifa, såg och erkände problemet. I ett inlägg på sociala medier skrev Barakat:

”Tyvärr är det muslimska ungdomar som både står för våldet och de som drabbas främst av det. En efter en faller de!”

Barakat berättar att han själv uppväxt i ett av de utsatta områdena i Malmö och känner många av de inblandade i gängvåldet. I en intervju med SVT Nyheter Skåne berättar han varför han uppmanar unga muslimer att sluta döda varandra.

”De är muslimer och känner sig som muslimer. De har en respekt för religionen i grund och botten, även om de inte följer den. För många är religionen en väg ut ur kriminaliteten.”

De här tre är ärligare och rakare än många politiker och journalister. Men frågan som de inte vill vidröra är invandringen. Och den är avgörande.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

25 reaktioner på ”Masskjutningarna beror på massinvandringen

 1. Aurora skriver:

  Man kan inte fly från sig själv är ett talesätt. De här människorna flyr från omöjliga samhällen. Men de är ju själva en del av sina samhällen och den (samhälls)kultur som råder där. Väl här, visar det sig, bygger man sina etniska enklaver på precis samma grunder som de som drivit dem på flykt. Istället för att anpassa sig till vårt samhälle. Orsakerna till denna självpåtagna segregation kan variera från språksvårigheter till religiösa dogmer. Med utanförskap och identitetslöshet som resultat. Den våldskultur som mänga är präglade av försvinner inte när man passerar svensk gränskontroll. Samhällets insatser hjälper föga dem som inte vill hjälpa sig själva.

  Gillad av 5 personer

  • cmmk10 skriver:

   Eller som Jimmie sa ”… de är ju inte ”svenskar” …”

   Och varför skulle de vilja bli det – om det nu på något sätt skulle kunna gå? Själv skulle jag nog inte kunna bli t ex japan, eller kines, hur gärna jag än skull vilja.

   Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Eller så ingår hela familjen i det kriminella nätverket och klarar sig utmärkt utan bidragen. Igår skrev ju Patrik om att polisen i Malmö inte kunde skydda sina egna mot kriminella familjenätverk. Nej jag skriver som Fredrik Östman: UT de ska UT, UT, UT.

    Gillad av 5 personer

 2. Jari Norvanto skriver:

  ”De här tre är ärligare och rakare än många politiker och journalister. Men frågan som de inte vill vidröra är invandringen. Och den är avgörande.”

  Visst, men efter ett tag är balkaniseringen faktum och sen sköter reproduktionen sitt, även om immigrationen avstannat. Även om invandringen hypotetiskt skulle strypas, såvida dessa inte är vita kristna i massor (fat chance, som man säger), kommer skillnaderna i kultur, värderingar och fertilitet att öka motsättningarna, tills någon kuvats eller utplånats. Kuvade folk är i herrefolkets våld, på nåder,

  Gillad av 2 personer

 3. Lars-Olof Svensson skriver:

  I min generation hade i stort sett alla pojkar pappor som arbetade, i arbetarklassen ofta ett ordinarie jobb och ett extra jobb. Med tiden fick de det bättre, kanske egnahem, bil och utlandssemester. Pappornas slit tjänade som modell och förebild, klart man måste arbeta. Efterhand fick allt fler gymnasial och eftergymnasial utbildning. Men så ser det inte ut i en vanlig invandrarfamilj som kommer mitt i livet till Sverige från MENA. Pappan får inget arbete för han har oftast inget att erbjuda. Han lär sig inte svenska utan sitter hemma om dagarna och lever på socialen. Han kan inte försörja sin familj. I sönernas ögon är han en looser och ingen förebild. Han saknar helt auktoritet. (Typiskt är att när det blir någon demonstration mot skjutningarna så är det mammorna som står för den, pappornan verkar inte finnas). Sönerna vet inte hur de ska kunna försörja sig själva heller. De vet inte ens vad det innebär. Det är från sådana familjer de unga skyttarna rekryteras. Så hur löser Sverige det problemet? Barriärerna består av språk, kultur och utbildning – och pk som kväser allt som rasism, läs Molina, Gardell och Kamali.

  Gillad av 3 personer

 4. Aha skriver:

  Sarnecki et consortes hävdar ju att det är socioekonomiska faktorer som är grunden till brottsligheten, inte invandringen i sig. Lever man under torftiga förhållanden så motiverar detta enskilda för brottslighet, underförstått brottsligheten ska inte förknippas med invandringen. Men det är ju precis som Omar skriver: massinvandring —> massivt utanförskap —> massiv brottslighet.
  Etablissemangets förnekanden av detta samband är maktens arrogans, på samma sätt som man förnekar att det finns någon svensk kultur.

  Etablissemanget plockar helt enkelt bort delar av verkligheten för att få det mångkulturella samhället att gå ihop.

  Gillad av 4 personer

  • Lars-Olof Svensson skriver:

   Två extremer: å ena sidan nr två i världen vad gäller FOU per capita, tänk tex skolflygplan till USAs flygvapen, som möter MENA där 26 % av männen och 51 % av kvinnorna inte kan läsa. På områden efter område är det två extremer som möts. Det går inte att lösa. Det är ju därför det ser ut som det gör. Som Kyeyune formulerade det, vi ha satt dem vid barnbordet med haklapp. Det var det enda man kunde göra.

   Gilla

 5. Dansk mand, med bölder på fot och hand, vaknar upp, tror hans huvud rullar andra i bland, i blodig sand i samarkand. Nej, livets låga brann, solen skyms av bergets rand, ögonen bedrar lite Grand, näsan vet, ett berg av kamel minsann skriver:

  Idag skriver Westerholm mera om projekt Ekerö, han skriver att de inte har några lösningar, men vem har det? Westerholm och hans likar bland sociopatdemokraterna, senare hela det svenska etablisemanget och sjuklövern har ju skapat detta i sin utopiska och parasistiska hybris där man inte insåg att den trygghet vi upplevde i Sverige berodde av att man stod på sina förfäders axlar. Nu säger han att de i projekt Ekerö inte har några lösningar, en vanlig invändning också mot SD, och sådana som AFS, som har lösningar, hårda sådana, tas inte i ens med tång. Det kan vara så att projekt Ekerö inte har några lösningar för alla, men de söker en väg att skydda sig själva, som man ju tvingas till när kriminella och främmande kulturer där våldet är i centrum sprider sig. Dessa främmande kulturer har ju heller inga lösningar för alla, utan endast för sig själva så vägen fram tycks klar, folk får klara sig själva och det är tydligt att staten, om den inte kan tas över, är på de främmades sida.

  Westerholm nämner inte med ett ord vad hans lösning är, för han har ingen, ingen som inte innefattar enormt mycket våld, och eftersom han inte ens vill låta folk försvara sig så kan han inte ens föreställa det som verkligen behövs, ett offensivt fokuserat våld, som västerlandet varit bäst på ända sen grekerna upptäckte att fria män krigar bäst. De största hycklarna idag det är de som låtsas att det finns en väg framåt i samexistens, Westerholm, Gür, Teodorescu, Heberlein och andra.

  Igår körde män på vägarna här för att se vem som var hemma (jag utelämnar etniciteten men den är vanlig i Sverige idag). När kommer projekt Ekerö till vår kommun? Välkommen!

  Gillad av 9 personer

  • Mässkalle skriver:

   Den gode Johan Westerholms har haft hjärnsläpp. Han som alltid ska vara i opposition skrev om Eckerö som ett säkerhetspolitiskt scoop. Jag hann läsa det och kommentarerna från hans trogna bildade läsare var inte nådiga. NU ÄR SIDAN BORTA, märkligt! Hans tidigare medarbetare Ann Heberlein och hennes make lämnade omgående samarbetet p.gr.av den oseriösa journalistiken författat av en pk-ist vars mål är att skuldbelägga allt som inte är mainstream. Johans gamla profession vaknade och han såg terrorister i ett svenskt herrsällskap som är frustrerade när de varit på en middag. Varför ser inte Johan hoten mot polisen, rättsappararet och riksdagsmännen? Vi på gatan behöver inte oroas oss., betongsuggorna räddar liv.

   Gillad av 3 personer

   • Mässkalle skriver:

    Ny sökning på ledarsidorns visar att Johan pudlat . Den ursprungliga sidan finns inte utan ett försvar för den granskande journalistiken. Nåja, hjärnsläpp är ingen allvarlig åkomma. Den förekommer även hos Sverigedemokraternas partiledning. Läs om Toralf Alfssons uteslutning på hans blogg. Nu har SD själva satt snöbollen i rullning – 2 % nedgång i decembermätningen

    Gilla

 6. Dansk mand, med bölder på fot och hand, vaknar upp, tror hans huvud rullar andra i bland, i blodig sand i samarkand. Nej, livets låga brann, solen skyms av bergets rand, ögonen bedrar lite Grand, näsan vet, ett berg av kamel minsann skriver:

  Dessutom så gissar jag att all statistik ovan är fel för vad är ”invandrarbakgrund”? Räknas andra, tredje och fjärde generationen? Räknar man som man borde så gissar jag att svenskar står för mindre än 1% av sexualbrotten och mindre än 2% av våldsbrotten. Som sagt, ingen tafsar på hårdrockskonsert, däremot så satte jag en armbåge i.. när någon dansade för vilt till Wilmer X.

  Gillad av 3 personer

  • Dansk mand, med bölder på fot och hand, vaknar upp, tror hans huvud rullar andra i bland, i blodig sand i samarkand. Nej, livets låga brann, solen skyms av bergets rand, ögonen bedrar lite Grand, näsan vet, ett berg av kamel minsann skriver:

   Eftersom man också väldigt ofta friar invandrare och dömer till låga straff men alltid dömer svenskar (och hänger ut dem), gamla svenska damer får lika långa straff som våldtäktsmän, så är vem som sitter i fängelse heller inte statistiskt helt användbart för att bedöma andelen kriminella i samhället. När man ser en bild en sällsynt gång över alla de värsta så är det närmaste en svensk man kommer någon från Rumänien eller möjligen Polen.

   Gillad av 4 personer

   • Lars-Erik Eriksson skriver:

    Och med stam- resp. klankultur får du dessutom en inbyggd o. medfödd motvilja att anmäla kriminalitet till staten. D.v.s. mörkertalet är större än någon kriminolog har modet att erkänna.

    Gillad av 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    Häromdagen var det ett inslag på nyheterna i SvT (ja jag vet jag borde inte se dem) om en man som utgett sig för att vara läkare och han ringde upp äldre människor och krängde på dem en medicin mot cancer för stora pengar. En kort snutt med bild gav mig en aning om från vilket folk mannen kom. En grupp som vanligtvis brukar förknippas med brott mot äldre, sköra människor. Jag kan ha fel men han liknade de som sitter utanför ICA.

    Gillad av 2 personer

 7. Björn skriver:

  Det pratas ofta i MSM, om att vi som vill bevara Sverige svenskt, bara gnäller, häver ur oss hat, men aldrig kommer med några ”lösningar”! Men den enskilt bästa ”lösningen”, är kraftigt sänkta skatter! Detta TVINGAR Staten, Kommuner och Landsting att fokusera på sina, AV MEDBORGARNA BESTÄLLDA ”kärnverksamheter”, samtidigt som det ymniga flödet av skattebetalarpengar till ”bidrags-turisterna”, minskas eller stryps helt! Förhoppningsvis omvärderar många av dessa då sin tillvaro här i Sverige och flyttar hem igen!

  Gillad av 4 personer

 8. Mr. Brownstone skriver:

  Nej, det beror på att anmälningsbenägenheten har ökat och att Andersson, Pettersson och Lundström har blivit våldsammare.
  Jag tror nog att de flesta är medvetna om detta. Det är bara våra politiker och journalister är som så pass konflikträdda att de inte har vågat säga detta rakt ut.

  Gilla

 9. karl oskar skriver:

  ”Här finns också en risk att kriminaliteten och våldet fortsätter i ”ett gott syfte”, som jihad mot västvärlden och för att upprätta en islamisk stat.”

  Håller helt med!
  Tror inte det finns något som är farligare än att sätta en ideologi/lära förespråkande våld, omstörning och revolution i händerna på unga oroliga själar.
  Världshistorien är full av exempel på hur det går.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.