Ny podd! Islamister infiltrerar svenska partier

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 5/12) pratar jag med Sameh Egyptson som är forskare i interreligiösa relationer vid Lunds universitet. Han är aktuell med boken Holy White Lies om Muslimska Brödraskapets verksamhet i Sverige. Brödraskapet grundades i Egypten 1928 med målet att upprätta en islamisk stat.

Egyptson kommer själv från Egypten och kan arabiska, vilket är behändigt då man gör research för en sådan här bok, då islamister ofta säger en sak på svenska, en annan på arabiska. Boken, som finns på både arabiska och engelska (och som jag ännu inte har läst), kastar ljus över Brödraskapets ljusskygga ideologi och strategi. Egyptson har läst böcker, artiklar och andra dokument på arabiska. Men han har också tittat i svenska arkiv.

Mehmet Kaplan, som var minister i den socialdemokratiska regeringen, sade utåt att han inte stödde Sveriges Muslimska Förbunds (SMF) krav på särlagstiftning för muslimer.

I en intervju för Svenska Dagbladet 29/4 2006 sa han:

”Det här har ingen som helst förankring i någon av våra organisationer. Detta är ickefrågor för oss. Jag har också pratat med vice ordförande i SMF som inte heller känner till det.”

Men Egyptson har hittat ett protokoll från ett årsmöte där man beslutat att kräva särlagstiftning för muslimer. Och protokollet är undertecknat av Kaplan.

I Sverige är det kontroversiellt att kalla Kaplan islamist, men när Mahmoud Khalfi, i dag chef för Stockholmsmoskén, intervjuas av den tunisiska tidningen Tunis News använder han det arabiska ordet ”islamiyin”, alltså ”islamister”, för att beskriva Kaplan och Abdirazak Waberi, som då var riksdagsledamot för Moderaterna. Han säger också att Islamiska Förbundet är känt för att tillhöra Muslimska Brödraskapet.

Egyptson kan också visa hur Brödraskapet och dess sidoorganisationernas verksamhet i Sverige finansieras med skattepengar. Boken Holy White Lies finns hittar man på alla nätbokhandlar. Man kan också besöka författarens hemsida här

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

13 reaktioner på ”Ny podd! Islamister infiltrerar svenska partier

 1. Jari Norvanto skriver:

  Det gaggas om polarisering av västerlandet, men det är en process av provokation och reaktion, repression och reaktion. Polarisering tvingar fram sanningen och tydliggör de civilisatoriska konfliktlinjerna. Till dess fortsatta PK-dogmer, taqiya- och kitman-lögner.

  Gillad av 3 personer

 2. Aurora skriver:

  Mam får vara tacksam för denna typ av grävande journalistik och forskning innan den förbjuds. Man kan nu också notera att Säpo kräver lagändringar pga av ökad hotbild, både extern och intern. Bl.a. förstår man även att ex.vis svensk polis också är bakbunden för effektivt samarbete med polis från andra länder efrersom vår lagstiftning vad gäller allvarlig form av hot och brott är bristfällig och effersatt för bekämpning av dagens situation.

  Gilla

  • olle reimers skriver:

   Men varför ska vi acceptera förbud? De kommer ju från våra valda ombud? Som förutsätts uttrycka vår vilja. Vill du ha förbud? Nej, men då så!

   Gilla

 3. Kjell Rehnström skriver:

  Islam väntar på sin Hedenius som sopar golvet prästerskapet. Svenska kyrkan repade sig inte riktigt förrän på 80-talet!

  Gilla

 4. Adaptiv tribalism skriver:

  Svårt att ta någon med sådana namn allvarligt, men jag antar att det är så man från början kallade sig Sten eller Björk, som om jag skulle flytta till Tanzania och kalla mig Massaj Sverigelele.

  Gilla

 5. Adaptiv tribalism skriver:

  Det oroar mig också att det ständigt är samma namn som återkommer, det ger en bild av en handfull islamister. Den intressanta frågan är väl, hur många muslimer är politiskt engagerade eller anställda inom den svenska administrationen och rättsväsende och våldsapparat?

  Gilla

 6. Sune Mangs skriver:

  Mehmet Kaplan var och är otvetydigt såväl islamist som turknationalist.
  Att som Mehmet Kaplan jämställa IS-krigare med Finlandsfrivilliga är och förblir ett absolut bottennapp ibland svenska politiker. Att sedan miljöpartiet trots detta uttalande fortsatt hade förtroende för Kaplan avslöjar miljöpartiets totalt förvirrade antivästliga, civilationskritiska och moraliskt förvirrade grundinställning.
  Mehmet Kaplan bjöd också in Yvonne Ridley till Riksdagen, en ökänd antisemit, till Riksdagen och likt åsiktsbröderna inom det bigragsislamistiska organisationsklustret i Sverige, påstod Kaplan på fullt allvar att han inte kände till Ridleys rent antisemitiska ståndpunkter.
  Det är uppenbart att Mehmet Kaplan länge särbehandlades överseende och bedömdes utifrån en annan, identitär måttstock än övriga politiker. Slutligen blev Kaplans dubbla agenda så uppenbar för alla, utom Miljöpartiet, att islamisten och turknationalisten fick avgå.

  Gillad av 3 personer

   • Klas Göran skriver:

    Ledarsidorna.se kallar dem för ”Ibn-Rushd-sfären” efter studieförbundet med samma namn. Det verkar vara en liten grupp aktivister, högst två dussin, som är gifta med varandra och sitter i varandras styrelser. Genom att grunda så många föreningar och riksförbund som möjligt, lyckades de tillsammans skapa intrycket av att de skulle representera hundtatusentals förtryckta muslimer och afrosvenskar, ja egentligen vara alla muslimer i Sveriges legitima företrädare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.