De gröna i världen

Anders Leion

Vi befinner oss väl alla, så länge vi lever, i samma värld? Jo, men man kan ändå undra.

De gröna förgiftar världen. Merkel lät genomföra die Energiwende, det vill säga med kort varsel stänga ned delar av kärnkraften och forcera stängningen av resten. Det skedde efter tryck från tyska miljöpartister och under livligt bifall från det svenska systerpartiet. Resultat: Ett ohämmat koleldande som förgiftar luften, och dessutom överlämnandet av ett vasst vapen till Putin. Tyskland och Europa blir alltmer beroende av rysk gas.

De gröna förfular världen. Allt fler anskrämliga vindsnurror förstör landskapen och gör samtidigt, om dumheten fortsätter, elsystemet alltmer beroende av kompletterande kraft när det är vindstilla, det vill säga mer brännande av fossila bränslen.

De gröna korrumperar världen. För dem finns det inga islamister, inga muslimska organisationer med tveksamma mål. De är alla välkomna i det gröna partiet – till dess någon tredje part kanske lyckas påvisa något konkret och avslöjande. För dem är också FN helt utan fläckar. I varje situation där det inte räcker att ställa krav enbart på den svenska regeringen åberopar de FN utan att bry sig om att organisationen är genomkorrumperad och påverkad och styrd av länder som de annars vill isolera, till exempel genom att neka vapenköp. (Detsamma gör socialdemokraterna.)

De gröna utlämnar de svagaste och mest bortglömda. För dem är det viktigare att kunna glänsa här hemma med kostsamma, till resultatet tveksamma insatser än att för samma eller mindre kostnader rädda mångdubbelt fler, som försmäktar i undermåliga flyktingläger.

De gröna beljuger världen. De beskriver den som om den kunde förklaras och förstås av barn och ungdomar och därmed också styras av dem. Alla är i grunden lika snälla som de själva anser sig vara. Bara man talar vänligt till jihadisten och förser denne med pengar kan han förvandlas till en vanlig svensk – även om han kanske måste resa några extra varv med tunnelbanan.

De gröna lider av godhets- och storhetsvansinne. Alla de särdrag som beskrivits ovan utgör sammantaget ett slags mental sjukdom. Den är ständigt närvarande, förstås, men något slags självbevarelsedrift får de gröna att inte alltför ofta skylta med den. I Opinion Live den 22/11 visar dock Niclas Malmberg den i all dess nakna fulhet, se särskilt vid 26.00. Man förstår också varför 92 procent av miljöpartisternas sympatisörer är nöjda med statstelevisionen – men bara 29 procent av SD:s. Och det förklarar samtidigt varför statstelevisionen, här i programmet företrädd av Jan Helin, alltmer ser sig skickad att uppfostra medborgarna och se till att de lyder överheten. Miljöpartiets dominans i vissa kretsar förklarar också annat. Miljöpartiet har varit särskilt omhuldat av högutbildade. Därav förstås den högre utbildningens tillstånd.

De gröna skapar en livsfarlig värld. Den godtrogenhet och välvilja som präglar de grönas världsuppfattning är livsfarlig, också för dem själva. Vem skulle vilja arbeta för en organisation som alltid försöker dölja eller förringa sina höga tjänstemäns förlöpningar, till exempel sextrakasserier, som använder sig av väpnade enheter som rutinmässigt våldtar, som vägrar använda de vapen som står till buds utan istället tittar bort eller tittar på när inte bara massmord utan också folkmord genomförs? En organisation som låter ett organ med länder styrda av diktatoriska regimer anklaga Sverige för etnisk rensning. Och så vidare.

Det ville miljöpartisten Zaida Maria Catalán, som beslutade att arbeta för en sådan organisation, FN. Hon fick betala med sitt liv.

49 reaktioner på ”De gröna i världen

 1. Bo Svensson skriver:

  Det behövs ett miljöparti. – Ett enfrågeparti som hade fokus på skyddet av livsmiljön för människosläktet och alla de andra arterna som har detta klot som sitt enda hem.

  Gillad av 1 person

 2. Tritonen skriver:

  Oj! Det var en rejäl avhyvling av MP. Man får väl ändå ge MP att de har en god vilja att vilja stoppa överutnyttjande av jordens ändliga resurser, motverka förgiftning av vår livsmiljö m.m. MEN. När det gäller ”värdegrunden” och invandrigspolitiken har de hamnat ordentligt snett. Nå, detta hade väl inte gjort så mycket, om inte övriga sjuklöverpartier hade ställt upp på tokigheterna.
  Trots att klimatförändring nu står på agendan och diskuteras vitt och brett, går MP kräftgång i opinionen, vilket är positivt. Det tyder på att MPs trovärdighet är i botten, liksom förtroendet för ”rören”.

  Gillad av 2 personer

  • Adaptiv tribalism skriver:

   @tritonen, du har fullständigt fel, vem har lurat i dig att det är politikerns jobb att ha ”god vilja”? Och vem har lurat i dig att Mp skulle ha god vilja, de är hycklande parasiter, rätt och slätt.

   Det är som om man anställt brandmän baserat på dera goda vilja att ingen skall brinna inne, men de vet inget om att köra brandbilar, bära brandslangar eller var man skall spruta vatten, och de skulle aldrig någonsin själva riskera livhanken och vara rökdykare och rädda någon.

   Mp ger hyckleriet ett ansikte.

   Är du för kärnkraft?

   Gillad av 9 personer

  • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet skriver:

   Avhyvlingen av MP är inte orimlig. jag är en f.d. medlem i MP.

   MP kommer sannolikt tuffa på likt en sekt och låta kritiken rinna av dem som vatten på en gås, allt medan de dalar långt under 4%. Jag känner dem. Jag är f.d. Miljöpartist. De allra tokigaste originalen är kvar. Så går det när vilken människa som helst får vara med. Varje mentalt frisk människa med anständighet har lämnar MP och medverkar idag i ett ekologiskt hållbart parti istället.

   MP har absolut INGEN vilja att vilja stoppa överutnyttjande av jordens ändliga resurser, eftersom de då INTE hade överbefolkat ett högkonsumerande EU och Sverige med barnavlande sekter och kulturer, ej heller varit för EU och globalisering som ökar transporter och utsläpp, MEN detta är de för.

   Hade de haft ett hjärta hade de heller inte låtit horder med människor dö i Medelhavet, men istället bekämpat globalismen och hjälpt människorna lokalt att komma i balans med sin egen natur, MEN de saknar hjärta.

   De hade heller inte tagit in IS-soldater eller andra extrema islamister i landet, vilket skapat motsättningar mellan olika kulturer och massvis med våldtäkter. MP är idag ett klandervärt och ondskefullt djävla pack tyvärr, MEN de vill inte veta om det, eller inte kommentera detta faktum.

   MPs trovärdighet försvann när de blev globalister genom att ta bort sitt utträdeskrav ur EU.

   Gillad av 1 person

 3. Göran Fredriksson skriver:

  Den gröna ideologin var idéell till att börja med. Efter kommunismens fall i Sovjet dunstade alla kommunister i väst bort lika hastigt som snön på våren. I Sverige är det bara Lars Ohly kvar som vidhåller att han är kommunist. De övriga kommunisterna infiltrerade och tog över de gröna rörelserna och gjorde dessa totalitära. Vänsterpartiet skryter med att det numera är grönt. Totalitärt grönt.

  Gemensamt i Sverige, för såväl kommunister som dagens miljöpartister, är att de anser sig vara utsedda att bestämma över hur andra människor skall leva sina liv.

  Gillad av 10 personer

 4. Hasse skriver:

  För att inta tala om vilken miljökatastrof det skulle innebära att ha 30-40 miljoner invånare i Sverige, som bland andra Annie Lööf kunde tänka sig. Miljöpartiet har säkert liknande drömmar.

  Hur mycket åkermark skulle det bli kvar om man var tvungen att bygga bostäder, skolor, sjukhus, vägar etc för så många människor?

  Båda dessa partier vill dessutom skrota kärnkraften. Äsch, bygg en miljon vindkraftverk, så ordnar det sig! Eller ännu hellre: bara vi blundar hårt och håller tummarna, så ska det säkert ordna sig.

  Gillad av 8 personer

 5. Jari Norvanto skriver:

  Men miljötalibanerna hör ju till de så kallade goda krafterna. De allra godaste… De har dessutom vunnit det innersta rummet hos hälften av de så kallade journalisternas hjärtan, i så kallad svensk public service. Övriga behjärtansvärda rum ockuperas av nästan lika goda sossesympatisörer och mer traditionella kommunister.

  Gillad av 6 personer

 6. Adaptiv tribalism skriver:

  De gröna är för en massiv utbyggnad av kärnkraft, siffror 500% nämndes idag i GP, men jag gissar att det är i underkant, för med vilken mekanism skall man få kineser och indier att använda mindre energi eller bygga ekonomiskt olönsamma vindkraftverk? Så alla de som ser klimatet och CO2 som det värsta hot mänskligheten står inför, konkret så betyder det en ofantlig utbyggnad av kärnkraft.

  Alternativt så är det Greta säger att vi i väst skall upprusta för att börja världskrig i klimatets namn, hur som helst så är det atomkraft dom gäller, antingen kärnkraft, eller atomvapen.

  Så varför demonstrerar inte Greta för att vi börjar bryta och upparbeta uran i Sverige? Dessutom, för varje migrant som flyttar till väst, så behövs ytterligare kärnkraft.

  Detta skall nämnas i varje diskussion om klimatet.

  Gillad av 3 personer

 7. Eva Danielsson skriver:

  Allt går att sälja med mördande reklam. Grönt har fortfarande en positiv klang hos många. Tacksamt att använda sig av i både politik och affärer. Folk accepterar det som sägs och som säljs som något bra om det finns en grön inramning. Inget företag kan underlåta att poängtera sitt klimatengagemang om de ska räknas med. Hur mycket bluff klimatfrågan än är.
  Bra sammanfattning i punktform i krönikan. Det blir hur tydligt som helst hur skadlig de grönas politik är. Varför röstar ca 85% av journalistkåren på mijlöpartiet? Orkar de inte följa upp vad som händer i olika frågor, uppföljning som borde vara deras specialbegåvning/intresse? Eller är det så enkelt som att journalistutbildningar är gröna hjärntvättsinstitutioner? Blir MP fållan för vänstersinnade som anser sig vara lite mer akademiska? Trots språkrörens intellektuella nivå.
  Det är svårbegripligt hur någon alls kan lägga sin röst på ett parti som inte ens vet vad de inte vet.

  Gillad av 9 personer

  • Lenam skriver:

   Stäng Gretas skola och säg upp hennes lärare. Det sparar pengar som behövs till den katastrof som kanske kommer om 10 år. Onödigt för henne att sitta på skolbänken.

   Gillad av 2 personer

   • Adaptiv tribalism skriver:

    Det jag funderar på det är vilka enorma mängder koldioxid som produceras under en operaaria, det måste väl vara ansenliga mängder som hade kunnat sparas. Undrar varför klimatmötet hålls i Polen, många prostituerade, som i Bryssel och vid FN?

    Gillad av 1 person

 8. M.D. skriver:

  Om Miljöpartiklarna faktiskt brydde sig om miljön så skulle de lägga all kraft på att bekämpa befolkningsexplosionen i tredje världen. För vad spelar det för roll om 10 miljoner svenskar byter till lågenergilampor, när det samtidigt föds 100 miljoner nya afrikaner som alla vill äta, klä sig, roa sig och så småningom klämma ur sig 6-7 ungar till per familj?

  Utan att vara expert känner jag mig ändå rätt säker på att vilka drakoniska åtgärder lilla Sverige än tvingas göra av miljötalibanerna, så har hela miljövinsten utplånats av kanske några veckors ohämmat barnafödande i tredje världen. Eller för att illustrera med en liknelse: Om ett badkar svämmar över, så är den första och självklara åtgärden att stänga kranen så mer vatten slutar forsa ut. Det miljöpartiklarna vill är att låta kranen stå på medan all kraft läggs på att utveckla en effektivare mopp för att städa bort vattnet från golvet. När vattenskadorna blir allt värre för var timme som går, skriker de allt högre och indignerat om behovet av den där supermoppen.

  Gillad av 9 personer

   • Gösta Walin skriver:

    Om kärnkraft och överbefolkning.
    De s k oligarkerna, Rockefeller m fl, med Soros som lejd spjutspets arbetar för två mål i sin strävan efter världsdominans: 1. Bryta upp nationalstaterna. 2. Reducera jordens befolkning.
    För dess ändamål stimulerar man migrationen, krig, angrepp på folkhälsan mm. (Obs detta är något förenklat)
    Det är därför farligt att vurma för befolkningskontroll, det ligger nära nykolonialism. Som motgift rekommenderas Julian Simon den excellente ekonomen som stred mot dödsängeln Paul Ehrlich på 80-90-talen. https://www.wired.com/1997/02/the-doomslayer-2/
    Det sägs att klimathotet kräver massor av kärnkraft. Som så ofta kan man vända på kuttingen: Det är kärnkraften som kräver klimathot. Utan detta påhitt vore kärnkraften död för mångaaår framåt.
    Mer koldioxid är en välsignelse för mänskligheten. Gudskelov så finns det inga möjligheter att hejda utvecklingen mot en rikare värld möjliggjord av riklig tillgång på atmosfärisk CO2. Tyvärr är många klimatskeptiker ambivalenta i sin skepsis. Detta är inte bra eftersom det bereder väg för alla tokigheter typ vindkraft och framförallt kärnkraft.
    Dags att ta sig ur tvångströjan som många års propaganda bäddat in oss i.

    Gillad av 1 person

   • Adaptiv tribalism skriver:

    Jag har jobbat med kärnkraft och inser den frågans komplexitet, min poäng är bara att klargöra att om man meningsfullt vill reducera mänskligt producerade koldioxidutsläpp så medför det att man måste vara för en massiv utbyggnad av kärnkraften i Asien inte minst för att vara seriös. Alternativt att tvinga asiaterna att vara fattiga, och det betyder att man är för världskrig.

    Gillad av 1 person

  • Hovs_klipphällar skriver:

   M.D. — Helt rätt. Förutom det som nämns ovan, där jag kan hålla med om det mesta, så är mänsklighetens största problem fortfarande befolkningsexplosionen.

   Man säger att Malthus inte blev sannspådd — men detta beror på den tekniska utvecklingen, som gett oss möjlighet att effektivare utnyttja naturen. Detta har flyttat fram gränserna för mänsklighetens expansion ett stycke (och samtidigt skapat en mängd nya problem).

   Dessutom har mänsklighetens exponentiella tillväxt hanterats brutalt men effektivt genom framförallt krig och folkmord.

   Här i Väst (och i Kina) har vi nu börjat hantera befolkningstillväxten genom barnbegränsning. Gott så, men i stora delar av världen produceras det fortfarande en övertalig befolkning — och detta är vad som i grunden ligger bakom massmigrationen, den såkallade ”asylinvandringen”.

   Denna massmigration håller nu på att förstöra vårt land.

   Gillad av 2 personer

 9. Jag bara undrar skriver:

  Mest sviken av miljöpartiet och dito organisationer är milön! Miljön behöver verkligen en advokat i politiken mot ständig förstörelse och exploatering. Men de som borda kämpa för rent vatten och luft har målat in sig i en omöjlig ideologisk hörna som ingen kan stödja, tvärtom, som måste bekämpas. Vem står nu upp för vår natur på ett oideologiskt sätt?

  Gillad av 2 personer

 10. Östrahult skriver:

  Bra skrivet, de gröna är en blandning av aningslösa idealister och durkdrivna med egna intressen.

  Nogsamt undviker man och snarast underblåser man ett av de allra allvarligaste miljöhoten, ökningen av befolkningen. Dessutom sker den bland befolkningsgrupper som är oförmögna att ta hand om sig själva och sin avkomma.

  Gillad av 2 personer

 11. sjodinbjorn2hotmailcom skriver:

  I morse (Torsdag) meddelade vår Riksradio (och hade ett längre inlägg om), att man i Norge skulle satsa mange, mange miljarder Norska kronor på en utbyggnad av vattenkraften. Man skulle exportera el till Tyskland och senare till England. Det pengarna f.f.a. skulle användas till var jättetjocka, jättedyra kablar för överföringen. Hoppas Sverige får vara med. Vi var ju duktiga på sån´t förr i världen. Jag väntade (förgäves förstås) på följdfrågan: ”varför just nu?” Svaret är givetvis att Merkels nedläggning av kärnkraftverk och uppbyggnad av vindkraft, gjort elen tillräck ligt dyr för att en överföring skall löna sig.Samma nästan, i England. It´s money stupid!

  Gillad av 1 person

 12. Thomas Rönnberg skriver:

  Det faktum att MP på relativt kort tid tappat flera hundra tusen röster och nu står på avgrundens brant, visar väl tydligt att allt färre väljare har förtroende för partiet och dess ledare. Miljöpolitik behövs, men den måste vara klok och nyanserad. Jag anser att Sverige för en rätt bra miljöpolitik i internationell jämförelse. Vi kan inte ensamma gå hårdare fram än konkurrerande industriländer. Det skulle urholka vår ekonomi och skicka oss tillbaka till medeltiden. Det vill nog ingen i vårt land, oavsett partisympatier.

  Gilla

  • Eskil skriver:

   ”Vi kan inte ensamma gå hårdare fram än konkurrerande industriländer. Det skulle urholka vår ekonomi och skicka oss tillbaka till medeltiden. Det vill nog ingen i vårt land, oavsett partisympatier.”

   Så kan det vara, men finns verkligen den insikten hos våra makthavare och massmedia? När något havererar i samhället brukar våra politiker bara hävda ”vi har varit naiva” och går sedan vidare som inget har hänt.

   Gilla

  • Thomas Rönnberg skriver:

   Tack för din synpunkt. Just nu tror jag inte att makthavarna bryr sig. Kämpar om makten. Bra att
   det finns opposition. Tror att våra gamla kapitalister ändå skänkt en del slantar till fattiga som jag själv, en bokmal, tex

   Gilla

 13. Lars-Olof Svensson skriver:

  Man läser ibland insändare här och på Ledarsidorna som skrockar över koldioxid och uppvärmning. Det sambandet skulle vara en omöjlighet eftersom det strider mot någon av termodynamikens lagar. Men så bra – och samtidigt så synd att ingen annan fattat det.
  Själv gör jag inte anspråk på att förstå om det finns ett samband. Men klimatfrågan har blivit religion och media och politikerväldet äger den. Inte en kväll med Rapport eller Aktuellt utan en svavelosande klimatpredikan, vår tids helvete i den nya religionen där vi grillas över eldsflammor över våra flygsynder. Och självfallet vill Guterres flytta fram FNs position i denna fråga.
  Det kommer inte att gå att fortsätta skrocka, som Lejon gör. Man vinner ingen till sin sida med det. Det gäller istället att ta initiativet ifrån klimathetsarna och visa vägen fram, alldeles som industrin är på väg att göra. Det är tex ofattbara summor som de stora tyska biltillverkarna satsar på omställning till elbilar, bara VW satsar 44 miljarder € de kommande fem åren. Och vi kan tjäna pengar på omställningen, massor med företag gör det redan idag.
  Mitt motto: var glad över lite varmare klimat i norden och tjäna pengar på omställningen. Därmed tar man frågan från de klimatreligiösa, för detta med företagande vet de inget om.
  Alternativet är politikerstyrd, detaljreglerad livsföring designad av tex MP.

  Gilla

 14. Kalle skriver:

  Jag har en dröm. Omval i början av nästa år. Hoppas därmed att miljötalibanerna åker ur riksdagen, så även flumliberalerna. Då åker en välsmakande bubbeldryck fram och korken flyger av . Firarkänslan blir behagfull.

  Gillad av 3 personer

 15. Karin skriver:

  Miljöpartiet är ett rent plånboksparti. De vill styra mot en grön värld, med huvudsakligen ekonomiska styrmedel. De kallar det för grön skatteväxling – med en uthållig och grön ekonomi. Ekonomiska pålagor drabbar då mest de med tunnaste plånboken. Det blir de som, relativt sett, får bära de allra tyngsta bördorna, för att rädda världen. Inte de som konsumerar allra mest. Det är de ekonomiskt svaga som skall ge den mer rike en hälsobringande medicin. Det är de med små eller inga marginaler alls som skall tvingas ännu längre ut i periferin, bortom de moraliska gränserna. Hans ökade fattigdom skall rädda världen. Där tunna axlarna och smala benen skall bära mer av världens tjocka och feta. Vi ser vad som händer i Frankrike. Mer ekonomiska pålagor plågar mest de med lägst marginaler. Så de går ut på gatorna och protesterar. Medan de som fortsatt sitter kvar i toppen, kan fortsätta sina liv precis som vanligt. Miljöpartiet är och förblir ett extremistiskt klassparti, direkt riktad emot de allra svagaste grupperna. Ändå påstår de att de står på naturens sida. Men tydligen räknas inte mer fattiga människor dit.

  Gillad av 6 personer

 16. Lars skriver:

  Det som många på dessa sidor betraktar och kallar vänster tycks i hög grad höra hemma hos V och Mp även om det finns en sådan vänster även inom S t.ex. Tro och Solidaritet. Jag håller med om vad som står i artikeln och jag tror att man ska analysera eller debattera dessa företeelser på detta konkreta sätt. Jag kan inte se att detta är någon slags real, ekonomiskt orienterad vänster i mer historisk eller global mening, det är något slags ogenomtänkt, idealistisk, världsfrånvänd utblick över världen och renons på konsekvensanalys.

  Gillad av 2 personer

 17. Göran Holmström skriver:

  Miljömänniskor lever sällan som dom lär, det är något jag noterat. Fast å andra sidan hur många gör det? En fördel med att arbetat med människor så länge inom service, är alla dessa berättelser om allt från dom lägsta på arbetena till att få träffat topparna. Det bästa och helt unika är att så många, men inte alla gärna delar med sig sin syn på verkligheten.
  Just mötet där VD berättar att han gärna skulle skruva bilar på heltid, då driva firman är stentråkigt. till truckföraren som på fullaste allvar berättar att utan honom så skulle företaget kantrat för länge sedan, och hans 26 år där är allt som håller skeppet flytande. Det intressanta är att alla lät honom styra och ställa fullständigt.
  Alla dessa möten, är en gåva som jag tror få yrkesval hade gett lika mycket tillbaka.
  Men åter till miljö-typerna, dom har vad jag förmodar aldrig arbetat på riktigt, utan levt parasitiskt på det ofantliga (Ja jag skulle skrivit offentliga istället), men ändå dessa idealister har nog aldrig arbetat på riktigt och lidit som VD:n som älskade bilar eller truckföraren som ville vara VD.
  Utan nästlat sig in, manipulerat bildat pakter för att torgföra sitt livs röda tråd med minsta ansträngning. Just där faller miljörörelsen och alla dess bländverk! Oavsett om ens världsbild är helt skev eller någorlunda sann, observera jag lägger inget värde i folks världsbild.
  Utan min tanke är att sköter man sitt arbete så spelar ens världsbild ingen roll, bara man gör sin del utan att belasta andra för mycket. Just där brister miljörörelsen, dom är som jag ser det naiva idealister, som ser sig som dom nya renässansmänniskorna. Och det är högmod i sin absolut sämsta form, att se sig och sina värderingar som ädlare än resten av mänskligheten.
  Den synden har nog dom flesta av oss begått! Men inte med statliga medel och förslösande av skattemedel.
  Ninjorna var min synd, dom kunde allt i litteraturen, men första matchen med en ninja dock bara fem år studier. Så sågs brister, efter det så litade inte ens på ninjorna längre.
  Litar dock på höjda skatter och en god måltid.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.