Ett inlägg i valdebatten

Lennart Bengtsson

Få slut på skogsbränderna – inga varma och torra somrar mer.

Detta kan göras enkelt. Ge oss bara 50 miljarder så skall vi fixa detta säger miljöpartiet. Se bara hur vi fick slut på säldöden. Den berodde förvisso inte på miljön utan på ett virus. Men det viktigaste är ju ändå resultatet och den goda viljan. Utan den goda viljan blir det aldrig några resultat.

Nu skall vi på samma sätt se till att klimatet inte spårar ur och leder till en förestående värmedöd för oss alla. Vad vi sett i sommar i Sverige är bara en västanfläkt av vad som väntar oss om vi inte slutar upp med koldioxidutsläppen. Sverige släpper ut hela fem ton per person och år och det är ju faktiskt 100 kilo i veckan. Alla borde ju inse att det är mycket. Försök bara och lyfta 100 kg! Med 50 miljarder lovar vi att lätta på den skuldbörda som växthusgasutsläppen utgör och få ned det till praktiskt taget ingenting. Detta lovar vi att fixa på så där 15 år och inget annat parti kan klara detta. Det lovar vi på språkrörens hedersord. Och detta skall vi fixa utan att smutsa ned landet med den hemska kärnkraften!

Men nu säger Ni förstås att det är ju inte bara Sverige som släpper ut koldioxid och andra ännu värre växthusgaser. Det bor ju en del andra människor på jorden som också släpper ut växthusgaser och klimatändringen beror ju på det totala utsläppet. Det uppgår ju till minst 36 miljarder ton och har dessutom ökat med 20 procent eller sex miljarder ton det senaste decenniet. En miljard är ju 1000 gånger mer än en miljon så de svenska utsläppen på 45 miljoner ton är ju bra mycket mindre även om postmodernismen kanske har en avvikande mening.

Att säga att de svenska utsläppen är små är ett felaktigt sätt att se på situationen. Det är som vi vet ett relativt begrepp. Sverige måste förplikta sig att alltid ta ledningen och som vi gör kommer resten av världen också att göra. Sverige har alltid varit tidigt ute och det är därför som vi alltid har varit ett ledande folk. Det är bara att läsa Olof Rudbecks Atlantica som visste om svenskarnas alla storverk och vi i miljöpartiet är inte sämre. Vi har alltid tagit ansvar för världen och det är vad världssamfundet förväntar sig av oss. Hur skulle de fattiga utvecklingsländerna se ut i dag utan all vår hjälp? Och se allt vad vi gjort för alla stackars migranter som kommit till Sverige. Hur mycket bättre har inte landet blivit!

Det är precis så vi ser på klimatet. Årets sommar är samma slags varning som säldöden var 1988. Nu finns det massor av söta gråsälar i Östersjön som bidrar till att göra det till ett levande hav. Utan oss hade det kanske inte funnits några sälar alls.

I vårt framtida Sverige har vi kollektivtrafik och eldrivna fordon och alla smutsiga skorstenar har försvunnit. Elbristen kommer att bli ett minne blott när det bli solfångare på alla tak. Det kan kanske bli ett problem under kalla vintrar med då får vi el från våra hjälpsamma grannländer som ställde upp så fint under skogsbränderna förra månaden. Sedan kan de få el tillbaka av oss under sommaren.

Om Ni röstar på oss så vet Ni vad Ni får och inget annat parti kan lyckas ge Er vad bara vi kan. Det står vi för!

26 reaktioner på ”Ett inlägg i valdebatten

 1. Enough skriver:

  Tyvärr är de flesta människor så dumma och obildade att de går på de populistiska lögnerna där väder omvandlas till klimat.

  ”Solfångare”, de som omvandlar strålningsenergi till el, stödjer jag helt och hållet, MEN, den vansinniga jakten på koldioxidutsläpp i Sverige är patetisk. Det finns mängder med ”folk” världen över som lever gott på att koppla koldioxidutsläpp till klimatförändringar. Alla alternativa förklaringar dödas direkt, det är jag inte komfortabel med, ”koldioxidmaffian” har stora egenintressen att försvara, ingen bra saklig grund.

  Gillad av 10 personer

 2. Jan Andersson skriver:

  Bitande ironi!

  Solfångare är bra när solen skiner. Sverige är ett av få länder som kan existera så nära Nordpolen (alltså inte norra Polen) tack vare Golfströmmen. Följ latituden genom Stockholm, förbi Grönlands sydspets, norra Hudson Bay, Anchorage, Alaska och tillbaka genom Sibirien. De finns alltså inga tätbebyggda länder på jordklotet som är så mörka halva året som de skandinaviska.

  En bekant kostade på solceller på hela taket. De räcker till att driva TV:n.
  Skicka solfångarna till Afrika, där behövs de mycket bättre.

  Gillad av 3 personer

 3. bejji skriver:

  I ”Proceedings of National Academy of Sciences” i USA konstaterades oktober 2010 att ”befolkningsökning medför ökade utsläpp av växthusgaser”. Rätt självklart!
  ”Center for Immigration Studies” i USA visade redan 2008 att immigranter i USA hade 4 gånger så höga CO2-utsläpp som i sina tidigare hemländer (med varmare klimat). Vad annat vore att vänta sig?
  Tidigare år visade forskarna Götmark och Cafaro vid ÖMSA-projektet vid Göteborgs universitet att utsläpp av växthusgaser från Sverige ökar med ökad invandring.
  Liknande slutsatser har schweiziska organisationen ”EcoPop” kommit fram till.
  Förra året framkom i en artikel i DN att en invånare i Sverige har 8 gånger högre utsläpp av växthusgaser än en invånare i de länder med varmare klimat, varifrån många invandrare i Sverige kommer ifrån.

  Konklusion: stoppa invandringen till Sverige – för klimatets skull!

  Gillad av 2 personer

 4. Ki skriver:

  Jag trodde att det var ironi men efter ” inte på miljö utan på ett virus ” och ändå fortsätter att med orelevanta fakta insåg jag att det var en bedragen person som skrev..
  Läs riktiga oberoende vetenskapliga rapport, studier och dokument som inte finansieras av globalisterna..
  Alla nya ”klimatexperter” politiker speciellt från Mp behöver bara googla på ”Climategate” för att inse hur grundlurad de är…
  Mp kan prata om miljön, det kan vi påverka så vi inte förstör det ekologiska systemet..Men Klimatförändring är något helt annat..
  Det skulle inte göra något om de inte spredd ut den VANFÖRESTÄLLNING och orsakar masspsykos de lever i..

  Gillad av 1 person

 5. I. Laying plans skriver:

  22. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant

  Så nog är vi flugan som surrar, men idag i SvD så skriver två ”forskare” om politiker som inte gör nog i klimatfrågan. Vi som är, eller har varit, riktiga forskare ser att de straffar ut sig i första paragrafen (inte bakom betalvägg), de nämner torkan och bränderna. Alla vi andra som jobbat med data på riktigt rynkar på ögonbrynen, det är en datapunkt, bland miljoner, det blir väl ingen teori av en datapunkt? Men det blir det förstås om man tagit ett vitt papper och ritat ett streck och bara plottar de punkter man gillar själv. Till och med NASA gör visst detta för att visa på hockeyklubban, de har suddat vilt på skaftet. Detta sker överallt när det finns en agenda, ta finansbranschen, när efter finanskrisen det blev uppenbart att banker kan gå omkull så belades detta med kapital, problemet var att tidsserierna som alla använde för sina kapitalberäkningar var så volatila i perioden 2006-2008, vad göra, man får ju inte fuska. Det hela löstes av det företag som tilhandahåller dessa data till de flesta banker i världen, en dag när man uppdaterade sina dataset så var volatiliteten mycket lägre i perioden under finanskrisen, alla outliers var rensade, säkerligen under någon ny regler om datakvalitet, så voilà, alla fick lägre kapitalbehov. Nu är ju detta preskriberat..

  Men vi surrar bara, pk-isterna har tillgång till TV, radio och tidningar och så kallade ”forskare”. Jag gissar att Lennart inte får in artiklar i MSM, men jag hoppas han försöker, surr, surr.

  Gillad av 4 personer

  • Hcke skriver:

   Hur länge ska public service tillåtas vara vänsterextremisternas egen plattform och lekstuga? Att det bara är sd som lyfter detta problem visar med all tydlighet att vi bara har ett riktigt oppositionsparti.
   Exemplen på deras övergrepp mot uppdraget ser vi dagligen och stundligen inte bara i nyhetsinslagen och samhällsrapporteringen utan i hela deras utbud.
   Men hoppet om en förändring också på detta område ökar för varje samtal man för med folk idag. Den heliga vrede man ger uttryck för över utvecklingen och de styrande gammelpartierna har jag aldrig träffat på tidigare. Det bådar gott inför 9 september.

   Gilla

 6. Staffan W skriver:

  En ”fossilfri” fordonsflott 2020 (eller var det 2025) – hur ska det gå till när en bil i snitt har en livslängd på ca 20 år? 2045 ska vi vara ”fossilneutrala”. Andelen elbilar ökar snabbt, men från en nästan 0 nivå och kommer så småningom upp mot 5%. Då börjar det bli mindre roligt att ha el-bil om/när den inte längre subventioneras och det inte längre är gratis laddning och det saknas tillräckligt antal särskilda parkeringsplatser, och när vindkraften trängt ut ändå mer av kärnkraften…. Vindkraften gör kärnkraften mindre lönsam, då vindkraften prioriteras i näten och prismässigt (och i elbolagens marknadsföring, konstigt nog). Så ryckig produktion gör kärnkraften olönsam och särskilt olönsam att uppgradera och modernisera. Allt kör på känsla och fördomar. utan faktakoll och beräkningar. Ökningen av C02 i atmosfären är 0,002 % under ca 15-20 år. Det mesta från en liten uppvärmning av haven. Andelen CO2 nu hela 0,04% – ett s k spårämne enligt Nationalencyklopedin…

  Gillad av 3 personer

  • Kronblom skriver:

   100% batteridriven fordonsflotta kommer aldrig att hända utan att hela Afrika grävs upp för att utvinna kobolt. I dag är nästan alla unga män i Kongo sysselsatta med just det. Alternativet är att ta bort 98% av nuvarande fordon och nöja sig med vad som utvinns idag i Kongo. Gissa vilka 2% med tillgång till dessa fordon kommer att vara?

   Gilla

 7. olle holmqvist skriver:

  ”Säldöden eller sälpest är en sjukdom som drabbar sälar, främst knubbsäl (Phoca vitulina), och som orsakas av viruset PDV (Phocine Distemper Virus) som är en variant av valpsjukevirus. Det har förekommit tre utbrott av säldöd åren 1988, 2002 och 2007…. man tror att nedsatt immunförsvar på grund av miljögifter i Skagerrak kan spela roll! (Wiki)

  ”I opinionsmätningarna hamnade miljöpartiet på 8-10 procent. Före sälarna! Verkligheten var att säldöden fick alla partier att tala om miljöfrågor…miljöpartiet tappade i opinionsmätningarna för varenda säl man hittade… Folkpartiledaren satt i tv och klappade sälar, och samtliga partier utom miljöpartiet och moderaterna exploaterade sälarna på sina valaffischer.”
  Birger Schlaug 2004
  https://fof.se/tidning/2004/6/artikel/aterkoppling-miljopartiet-forlorade-pa-varje-sal

  Alltså föreställningen att MP halkade in i riskDÖgen pga ett bananskalsformaterat
  sällik, det ser ut att vara en myt-myt. intressant nog ! eller hur Lennart ?

  Gilla

 8. Rolf H Carlsson skriver:

  Jag tycker att vi ska utmana Alliansen. Varför lämnar de återigen walkover till Mp o kommunisterna som med Decemberöverenskommelsen? Anfall är bästa försvar! Var finns de otvetydiga bevisen för att CO2 är boven? Varför har alla alarmisternas prognoser falsifierats av verkligheten (dvs om man inte kör med manipulerade data, vilket är legio). Varför redovisar alla tidningar bara data som stödjer CO2-hypotesen? Varför vågar inte Rockström ställa upp i en debatt med dem som har en motsatt åsikt? Var är alla feminister till Judith Currys försvar? Varför är alla så obildade att de inte känner till att 1930-talet var ett varmare decennium( jag tänker på ”Dust Bowl”, ”Okies” och ”Vredens Druvor”), för att ta några exempel som kulturnissarna borde känna till! Varför sviker Centern bönderna? Hur mycket stiger havet egentligen, i verkligheten? Varför rapporteras inte köldrekorden och de växande landisarna i Arktis och Antarktis? Ja, uppräkningen kan göras lång. Så hugg i!

  Gillad av 2 personer

 9. Mikael Birk skriver:

  Miljöpartiets messianska självgodhet bygger på en pinsam provinsialism. Den insulära självgodheten följer den folkhemska med en förutsägbar spårbundenhet. Miljöpartiets självöverskattande tro på Sverige som föredöme och riktkarl för resten av Världen är en logisk kopia av den socialdemokratiskt präglade självglorifieringen av den svenska modellen.

  Dagismoralismen kombineras med en teknik- och kunskapsfientlig hållning. Den relativa marginalnyttan för specifika miljöpolitiska åtgärder i en global kontext underordnas känslomässig moralism. I högkonjunktur talar företrädare för Miljöpartiet om att Sverige går som tåget, detta samtidigt som partiet har en minst sagt ambivalent hållning till ekonomisk tillväxt. Tillväxt är moraliskt fult enligt Mp, samtidigt som partiet är alla välfärdsgåvors givare – när tveksamma subventioner ska finansieras är tillväxt och välstånd plötsligt i sin ordning. Hyckleri och logisk inkonsekvens är ingenting som plågar den som i sin monumentala självgodhet tror sig om att vara en oundgänglig kraft för planetens överlevnad.

  Gillad av 3 personer

 10. Allan Forsling skriver:

  Och så vill media få oss att tro att de inte spelar med för att Mp ska få fortsätta med sin hysteri. Tänk om media samfällt granskat hur våra äldre har det på alla undermåliga äldreboenden, då hade ju KD fått minst 10% i opinionsmätningar. Men att granska hur samhället tar hand om äldre medborgare i Sverige, det kan ju inte vara aktuellt, eller i medias intresse.. eller hur? Det är hur svenska media ger oss medborgare information. Undermåligt och inte trovärdigt.

  Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   För att inte tala om hur det hade gått om MSM hade redovisat vissa konsekvenser av invandring och befolkningsutbytet. Om folk fick klart för sig vad demografin betyder, så tror jag att SD hade haft 45% och AfS 10%.

   Gilla

 11. The vantage point skriver:

  Anta att mänskligheten inte släppte ut någon koldioxid mer och att ”problemet” med klimat och med miljögifter och annat var avklarade, allt var frid och fröjd. Vad tror ni Mp skulle gjort då? Lagt skorna på hyllan och tagit ett hederligt jobb? Inte troligt.

  På liknande sätt, antag att det blir frid och fröjd i Mellanöstern, alla ville hem, afrikanerna också. Migranströmmarna gick på andra hållet, tror ni 7-klövern hade varit nöjda, och låtit oss vara ifred? Inte en chans, deras innersta väsen, deras drivkraft är att skada oss.

  Gillad av 4 personer

 12. svenge skriver:

  Käre Lennart B. ! Du som kanske vet mer om klimat och väder än oss ”vanliga” svenskar. Kan inte Du be ”Miljöpartiklarna” att släppa ut lagom mycket Freon så att Ozonhålet blir lagom stort och hindrar ”Saharavärme” till nästa år. Som 80-plussare minns jag väl krigsårens kyla flera vintrar. Sedan hade vi 1964-66 samt ett par vintrar i mitten av 1970-talet med stillaliggande högtryck och 6 – 8 veckors arktisk kyla. Då var skräckscenariet en begynnande istid och vår tid på jorden slut. Vilka ville skrämma oss då? Känner 68-orna några av dem?

  Gillad av 1 person

 13. Evert Andersson skriver:

  Bitande ironi som bör hanteras försiktigt. Läsare på den här bloggen förstår naturligtvis att det är ironiskt. Ute i propaganda media är inte det att ta för givet.

  Gilla

 14. olle reimers skriver:

  MP har läst sin Goebbels ”ju större lögn och ju mer man tjatar om den desto större är sannolikheten att folk tror på den:”

  MP har helt och hållet övergivit idén om att man ska lägga fram realistiska förslag, Nej; här gäller det att samla röster!.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.