Går hut hem?

Patrik Engellau

Jag vet inte hur folk i andra kulturer tänker, men jag är uppfostrad i en värld där hut går hem. Tiden må vara ur led, men endast tillfälligt, ty tillvarons inneboende strävan är att ställa tingen till rätta. Människor med min mentalitet blir upprörda när tillvarons självrättelseprocess inte fungerar. Om till exempel den svenska skolan uppenbart blir sämre genom årtiondena och inga trovärdiga motåtgärder vidtas anser sådana som jag inte bara att det är trist att ungarna inte lär sig något utan också att vi här står inför ett brott mot tillvarons innersta principer. Hut ska gå hem och om hut inte går hem så måste världsordningen ha kommit ur balans.

Det är emellertid inte så att det där hutet, vars hemgång jag uppfostrats att tro på, skulle gå av sig själv. Hutet är ett kategoriskt imperativ som riktas mot var och en av sina anhängare eller troende av innebörd att vederbörande har en skyldighet att dra sitt strå till stacken för att hutet ska hamna på rätt plats, nämligen i hemmet. Vi måste hjälpa till.

Jag tror att denna inställning är en del av den svenska kulturen och mentaliteten. Vi känner ett dovt obehag när tingen långsiktigt verkar gå åt pipan och det saknas någon som känner det kategoriska imperativet och har tillräcklig kraft för att vidta adekvata åtgärder för att mota hutet i hamn.

Sommarens skogsbränder illustrerar detta på två sätt. För det första artikuleras en aldrig tidigare manifesterad bitterhet mot politikerväldet som på grund av mångårig nonchalans bäddat inte bara för bränder utan också för de andra systematiska misslyckanden som drabbar Sverige, just skolan, till exempel.

Den andra illustrationen är desto mer hoppingivande och grundmurat svensk, nämligen det privata, medborgerliga engagemang som ådagaläggs. När Estonia sjönk eller tsunamin slog till var det inte mycket folk kunde göra. Men bränderna har gett utrymme för egna insatser. Bönder har tagit sina egna jordbruksmaskiner på släp och kört tiotals mil för att hjälpa till i släckningsarbetet, familjer har brett mackor och bakat bullar för att ge brandmännen. De som inte kunnat göra sådana praktiska insatser mot katastroferna ställer sig vid vägkanterna och hurrat för den polska karavanen med brandfordon.

Jag tror att hyllningen av polackerna, fast här är jag ute på djupt vatten, har en djupare innebörd än bara tacksamhet för hjälpen. Alla vet att Sveriges regering avskyr Polens regering och håller den för ett slags brunråttor. Nu skickar brunråttorna 44 brandbilar och 139 brandsoldater, inte av solidaritet mot den svenska regeringen utan av solidaritet mot det svenska folket. Inför detta jublar det svenska folket. Jag tolkar det som en välförtjänt spark i ändan på Morgan Johansson och hans kollegor.

Den där, som jag påstår, svenska föreställningen om att hut ska gå hem och faktiskt, på lång sikt, också gör det, finns den i andra kulturer? Anser även etiopier att det på djupet finns en god ordning som var och en av dem är ansvarig för att bevara och vid behov återskapa? Kanske är det här med att hut ska gå hem en nordisk motsvarighet till det muslimska jihad som inte bara betyder att kriga för Guds sak, utan även att rena sitt eget tänkande.

I Bibeln finns många passager som understryker att hut går hem och dess motsats bestraffas, åtminstone på det personliga planet. I Ordspråksbokens elfte kapitel finns åtskilliga verser som förklarar att detta är världens ordning, till exempel dessa:

Där ingen rådklokhet finnes kommer folket på fall, men där de rådvisa äro många, där går det väl.

De redligas ostrafflighet vägleder dem, men de trolösas vrånghet är dem till fördärv.

Genom sin mun fördärvar den gudlöse sin nästa, men genom sitt förstånd bliva de rättfärdiga räddade.

99 reaktioner på ”Går hut hem?

 1. Östen skriver:

  Turning and turning in the widening gyre
  The falcon cannot hear the falconer;
  Things fall apart; the centre cannot hold;
  Mere anarchy is loosed upon the world,
  The blood-dimmed tide is loosed, and everywhere
  The ceremony of innocence is drowned;
  The best lack all conviction, while the worst
  Are full of passionate

  Gillad av 5 personer

  • Björn G skriver:

   Om det mot förmodan skulle ske en politisk kursändring efter valet,
   så att Politiker med verklighetsförankring och förståndet i behåll får styra Sverige,
   kommer de att få fullt upp med att avprogrammera horder av hjärntvättade tjänstemän och välfärdsparasiter.

   Gillad av 8 personer

   • Steffo skriver:

    Önsketänkande , är övertygad om att en ny DÖ redan harf örhandlats fram.
    Vi fyra år med samma skitpolitik framför oss. Fråga är då i vilket skick Sverige befinner sig i när de sju har fått fria händer.

    Gillad av 3 personer

   • olle reimers skriver:

    Det finns anledning att titta på vilken sorts prövningar som väntar genom att studera Donald Trump och hans kamp mot ”the Deep State”. Där finns många lager av inbäddade privata intressen som byggts upp under 100 år. Det finns lite att bita i.

    Socilalisttännkandet genomsyrar hela det svenska samhället. Det kommer att ta sin tid.

    Vad det till slut kommer att handla om är att övertyga dem som idag är mest beroende av statens välvilja är de som kommer att drabbas först när det blir problem; när sjukhusen är överfulla, undervisningen är usel och tågen inte går.

    Det finns närliggande exempel: Sovjetunionens fall. Våra grannar i Tyskland, Polen m.fl, länder kan vittna om hur det var.

    Gilla

 2. Bo Svensson skriver:

  Att hut går hem, – att man får det man förtjänar, – att allt går jämnt upp, att allt i grunden är matematik. – Samma övertygelse för religion som för vetenskap.

  Gudomlig rättvisa enligt Swedenborg är att nödgas leva ihop med dem som är som man själv. – Tjuvar bland tjuvar, mördare bland mördare, slödder bland slödder och redigt folk bland redigt folk. – Ungefär som det var innan folkblandningsdriven.

  Det fungerar kanske så. – Reinkarnation är ett faktum och man hamnar där man skall vara.

  Folkblandningsagendan är då pervers på ännu en nivå förutom det gigantiska slöseriet med de resurser vi är beredda att ägna ändamålet hjälp åt nödställda och perverteringen av ekonomierna i migranternas hemländer, där välståndsparasitism nu lönar sig avsevärt bättre än att utveckla sin kompetens och försöka få fred och välstånd hemmavid.

  Gillad av 8 personer

  • Östen skriver:

   Jag tror du har fatt i något väsentligt som jag kan se i närområdet, folk är smarta och framgångsrika, och lägger allt krut på att bygga karriär och förmögenhet och att deras barn skall bli konkurrenskraftiga. Noll idealism är normaltillståndet här, och vad som verkar nästan noll intresse för samhällsfrågor. Så många förbereder sig nog för att vara konkurrenskraftiga var som helst i världen, men talar inte så öppet om det.

   Gillad av 7 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Här har vi ju tragedins slutakt. För en viktig orsak till att starka och kapabla människor, som de du umgås med och talar om, inte har någon som helst solidaritet med de breda massorna i Sverige, de som är hårdast drabbade av dagens plågor, är ju att dessa breda massor i årtionden har plågat de starka och kapabla människorna, skällt på dem, nedvärderat dem och deras bidrag, ifrågasatt deras mänsklighet. SAP genomförde hatkampanj efter hatkampanj mot ”höginkonsttagare”, ”moderater”, ”företagare”, ”Östermalmsdamer” och ”högern”, höjde progressiva skatter till löjeväckande nivåer, och hela folket stod på SAP:s sida och hejade på. Nu när hela folket behöver de starka och kapabla människornas hjälp och önskar sig nationell samling och mobilisering, så är det inte undra på om dessa hunsade starka och kapabla människor inte på något som helst sätt känner sig kallade. Som man bäddar får man ligga.

    Ingenting har skadat arbetarklassen så som arbetarrörelsen. Ingenting värre hade kunnat drabba den än just detta. De svenska arbetarna har under de socialistiska agitatorernas piska grävt sin egen grav.

    Gillad av 15 personer

   • MartinA skriver:

    @Fredrik
    Snicksnack Fredrik. Det är fler opportunistiska, osilidariska, egoistiska, hycklande medelklassare som har gjort det du anklagar ”de breda massorna för”. SAP övergav vanliga svenskar redan på femtiotalet.
    Dina nio gilla visar ju på att det är många egocentriska medelklassare här som tigger om att få svära sig fria från sin egen uselhet. Det är inte arbetarklassen som har grävt sin egen grav. Det är sådana som du och PE som har mördat dem. Men vänta bara, de kommer överleva medan såna som ni kommer skingras och försvinna, ni är rö för vinden.

    Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Jo, du har rätt Fredrik men du har fel om var skulden ska placeras. Det är inte offren som ska lastas; det är de som medvetet rånade dem!

    Däremot är det viktigt att de som vet ger adekvat upplysning. Det finns gott om exempel i närområdet.

    I själva verket har det inte funnits ett bättre tillfälle än nu, när samhället är på väg att falla ihop, för dem som har erfarenhet och resurser; att göra något verkligt meningsfullt med dem.

    Gilla

  • Margareta skriver:

   Carl von Linné skrev Nemesis Divina (Den gudomliga vedergällningen), en mer akademisk variant på ”hut går hem”. En mycket roande och intressant läsning, finns i nyutgåva.
   Min moster sade alltid ”Där fick jag så jag teg” som en kommentar till eget handlande som inte fungerat. Jag tyckte illa om uttrycket, mer som en egen örfil, men uttrycker samma sak. Att man får det man förtjänar.
   Den svenska elitens egetstoltserande med sin självutnämnda besserwisserideologi som den ultimata lösningen på sina egna skapade problem tillika med den stora världens problem får normalt fungerande människor att må illa.
   Lite mer lågmäldhet inför omvärlden och väljarna vore på sin plats.

   Gillad av 7 personer

 3. Östen skriver:

  Off-topic, men i frågan AFS eller SD: Jag tror att trycket från SD inte är nog även om de blir störst, i en demokrati så visst, men det har vi inte, vi har i de väsentliga frågorna för Sverige ett enpartisystem som SD försöker spränga, och nästa mandatperiod kommer att gå åt till ett nytt slags DÖ, där media varje dag försöker rationalisera sitt stöd för ett enpartisystem. Så om SD får 23 eller 27% tror jag inte gör någon skillnad, trycket är för svagt, och det jag verkligen fruktar det är att SD inte orkar och ger upp. Därför AFS, samt att det är mindre sossigt än SD, jag kan inte se hur SD skall kunna lösa ekvationen med höga bidrag och att få folk att sluta komma eller åka hem. Jag stod bakom två somalier i går vid pengaautomaterna, unga, nog gifta, de pratade glatt på sitt språk när pengarna kom ut, det måste framstå som ett mirakel, de måste väl undra lite varför de får pengar? Jag gissar att det de får ut kan betala en hel by hemma, tänk om vi kunde åka till Saudiarabien och få ut 10 miljoner i månaden? Men till Somalia kommer de inte att åka förrän pengarna slutar komma ur automaten. För min del så hade man kunnat ge bidrag till svenskar men inte invandrare av alla de slag, men det är ju orealistiskt, så SD måste behålla bidragen och därmed så kan de inte reversera flödet. Därför krävs mycket låga bidrag som man inte kan leva på, därför AFS. Den enda möjligheten för SDs högbidragspolitik är att knyta bidrag till återresa, de får endast pengar om de tar sitt pick och pack och åker hem, bidrag på plats i Afrika och Mellanöstern.

  Gillad av 10 personer

 4. Östen skriver:

  Off-topic, men i frågan MED eller SD: Med MED får jag en mycket stark fisen i rymden känsla, det är ett elitparti som attraherar en liten liten klick intellektuellt lagda som är för fina för SD och AFS, folk som inte vill ha den minsta sten i skon, trots att de i alla år accepterat massinvandringspolitik, våldtäktspolitik, kulturmarxism och totalitär socialism från sitt gamla parti 7-klövern i alla år. Ett intellektuellt lyxparti i mina ögon men viktigare, en fis i rymden, de har inget som kan dra massorna. Jag upplever MED också som hycklande, Är man för återvandring eller assimilation? Hur skall man ha det? I situationen så krävs att man pekar med hela handen, inte svassar runt bland gardinerna så man bara ser lillfingret.

  Gillad av 12 personer

  • Östen skriver:

   För att försöka kondensera det ytterligare, tror man att vi kan bo tillsammans, eller inte. Jag tror inte, det är denna skiljelinje man måste se och välja sida på. Jag uppfattar att MED tror vi kan bo tillsammans, ”om bara”.

   Gillad av 6 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Som borgerligheten var trollbunden, fascinerad av socialdemokratin efter kriget. ”Kul idéer! Populärt hos fôlket! Fina ideal! Men det fungerar ju inte om man gör så där! Om bara man gjorde si och så i stället, då skulle det kanske fungera! Om bara…”

    Så fastnar man i det sakpolitiska träsket och är utelämnad åt pressens ”faktagranskningar” där ett enfaldigt estimat ställs mot en propagandistisk projektion. Om bara…

    Gillad av 4 personer

   • Alexander Zetterberg skriver:

    @Hans
    Måste nog ändå hålla med Östen, Medborgerlig samling är en fis i rymden som snabbt kommer skingras.

    Det parti som kräver införande av verklig demokrati i Sverige, dvs enmansvalkretsar, skulle få min röst. Det är fascinerande att följa nyheterna i USA och bevittna verklig demokrati där kandidater slåss om väljarstöd för att få representera sitt parti i val – på alla nivåer!

    Gillad av 3 personer

   • 15 minuter från Eslöv skriver:

    Mitt svar blev censurerat, men ok, bloggen är nog så populär så det krävs väl resurser.

    Gilla

  • MartinA skriver:

   PEs generation har förstört vår kultur i grunden. Och PE har varit delaktig i detta i varje led. Och nu kommer den luspudeln och ska göra jihad till det finaste i svensk kultur?

   Dessutom fattar inte PE jihad överhuvudtaget. Jihad är ett begrepp i mellanöstern. Där varje klan och familj och stamtillhörighet hela tiden bedriver en kamp mot alla andra. Jag mot min broder, min broder och jag mot mina kusiner, mina kusiner och jag mot världen. Det upplevs som gnetigt, småaktigt, ansträngande, även för de som är så bra på det. Men genom religionen, genom jihad, kan alla förenas i en gemensam ansträngning mot de otrogna. Krigseufori. Jihad ÄR upphöjt och vackert. Jämfört med det dagliga slitet med att försvara den egna och familjens heder och positioner.

   Gillad av 2 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Är du inte lite väl fyrkantig nu? Hut eller Jihad? En liknelse, kanske lite vid sidan men jag fattade.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Och efter att ha tänkt igenom min reaktion i en timme så postade jag min eftertanke, som du ser nedan.
    Och min eftertanke är att jo, jag var extremt fyrkantig och orättvis, och jo, det var helt korrekt att vara extremt fyrkantig och orättvis. PEs dumheter med jihad måste bli tabu.

    Gillad av 2 personer

  • MartinA skriver:

   Nåja, ledsen att jag angriper så hårt bara för en oskyldig fundering. Jag tycker också mycket om att spekulera och associera, det är helt enkelt fel införa tankeförbud.
   Men ärligt talat, där vi står idag? Vi svenskar trycks tillbaka hela tiden. Och då ska vår kultur kletas ihop med våra nya landsmän? Nej, det är rätt att göra detta tabu, oavsett om det är orättvist.

   Gillad av 4 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Det går i vågor. Det är helt uppenbart att Patrik på denna blogg driver pace and lead. Han anpassar sig till läsarnas förväntningar och aktuella föreställningsvärld och drar så ett litet steg i den riktning han önskar att de skall förskjuta denna föreställningsvärld.

    Det jag inte blir klok på är vilka inslag i hans skriverier som är pace och vilka som är lead. Vill han göra moderater av sossar eller sossar av moderater?

    Gilla

   • A skriver:

    Kul Fredrik, ”timme för timme”. För ett par år sen tyckte jag faktiskt att det böljade från dag till dag iallafall. Etablissemanget fick en redig käftsmäll av verkligheten nån dag. Då blev de spaka några dagar, typ golvade och möra. Efter nån vecka hade de skakat av sig smällen och tänkt ut nåt nytt förhållningssätt och var morska som fan igen. Men nu upplever jag dem på defensiven mest hela tiden. Det är min känsla iallafall.

    Mvh A

    Gillad av 4 personer

   • 15 minuter från Eslöv skriver:

    @A, min känsla är att de äntligen förstått, och sluter leden för att kunna krafsa sina egna kastanjer ur elden innan kollapsen, 7-klövern blir 7-klövern, SD kommer att utestängas, helt. Hur skulle det annars bli, förlåt för elefanten? Hyenor ber inte om förlåtelse, och ger ingen nåd.

    Gillad av 4 personer

   • olle reimers skriver:

    MartinA; det känns som om du då och då får lite för mycket av det goda…vad det nu är och slår kullerbyttor utan kontroll för att du gillar kullerbyttor het enkelt.

    PE för vettiga diskussioner som vi alla får haka på med egna vettiga diskussioner. Kullerbyttor är kanske bra för något men inte för vettiga diskussioner.

    Gilla

   • Jeff skriver:

    @15min
    En bra liknelse.
    Pk folket ger ingen nåd, Herlitz på Gotland som gjorde, det vi normalt sinnade människor tyckte var
    riktig och för samhället en god gärning. Att avslöja bedragare som snyltar på oss andra. Han blev straffad med att bli av med sitt jobb och dömd att betala rättegångskostnader på en halv miljon.
    Ett helt psykopatiskt beteende som fick applåder från etablissemanget.
    Vi dissidenter har inget gott att vänta från sjuklövern.
    Rösta Afs, rakryggat folk, som vågar och kan ta strid.

    Gilla

 5. Eva Danielsson skriver:

  Jag tror vi har mycket lång tradition i Norden av att varje person, både man och kvinna, har betydelse. Att allas åsikt och arbetsinsats räknas fast i olika roller. Även långt innan landet kristnades. Vi har aldrig varit ett klansamhälle utan haft olika samarbetstraditioner för att överleva i ett hårt klimat som krävde framförhållning. Vikingarnas kvinnor inte bara födde barn, de var med i allt som gjordes och man höll rådslag, ting, om vad som hände och skulle göras.

  Så alla måste hjälpa till att ro och ro åt samma håll för att se till att komma fram.
  Smitare, latmaskar, lögnare och snyltare gillar vi inte. Flit och hederlighet finns i den svenska hjärteroten som viktiga normer. Hederlighet lika med att ta ansvar för vad man gör och har gjort. S k skuldkultur som hela västvärldens rättsstater grundas på. Förstärkt av kristendomen.

  De importerade klankulturerna baseras på klanens heder, lika med klanens anseende. Och det är en helt annan sak. Då är det öga-för-öga-straff som gäller för att återupprätta klanens anseende, ifall t ex någon lösaktig kvinna visat håret och därmed gör det känt att männen inte verkar klara sin uppgift att kontrollera kvinnorna.
  Att vara stark och mäktig betyder allt i klankultur och en enskild människas liv är inte värt mycket. Inte ens i egna ögon. Starkt troende muslimer ser väl dessutom jordelivet bara som en transportsträcka till paradiset.

  Öst och väst är som olja och vatten. Svårt att blanda.

  Men vi borde ha gemensamma rötter och värderingar med vårt eget politikervälde?!? Eller från vilken planet kommer de? Oavsett deras bristande markkontakt, så finns det fortfarande tillräckligt många vanliga svenskar, även unga människor, som undkommit indoktrineringen till slapp, bortskämd låtgå-vänster, så att vi kan se till att hut går hem till slut. Hoppas jag.

  Gillad av 10 personer

  • Christer L skriver:

   Jag uppskattar allt du skriver! Men glöm inte att vikingarnas hela uppsving berodde på dels en båt och krigar-kultur med hög teknisk och moralisk nivå, dels härnad i öst och väst och syd och nord. De bildade maktsfärer i England, Skottland, Irland, Normandie, Baltikum, Ryssland och så vidare. Detta minns vi med en viss stolthet. De var bärsärkar och internationella erövrare med silver och guld i sikte. De var inte bonden Paavo och hans hustru på Saarijärvis moar, men hemmavid fanns hövdingarnas hustrur och höll ordning på gården och släkten, silvret och guldet. Om vi hade något kvar av den mentaliteten skulle vi osv…

   Gillad av 2 personer

   • Björn G skriver:

    Det stod en varm-korv-gubbe ner på Fyris torg
    han måla ́ korvarna svarta för han hade sorg.
    Han hade låda på magen.
    Det gillas inte av lagen.
    Det fick han inte ha,
    Nej det var inte bra
    att ha en låda på magen

    Men när han hade smetat halka på sin sista slang
    han tänkte efter om han hade någon ny talang,
    Och med sin låda på magen
    han knalla in häromdagen
    i en gitarrbutik
    sen blev det fin musik
    i lilla lådan på magen.

    Han spände strängar på lådan både härs och tvärs
    och sedan spela ́ han och sjöng en liten galen vers:
    ”Jag har en låda på magen,
    där kan ni lägga bidragen”.
    Det blev en fin affär,
    nu är han millionär
    på både ryggen och magen.

    (Owe Thörnkvist)

    Gillad av 4 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Brandmännen var inte en spark i baken på S-regeringen!

   Det var en brutal välförtjänt pungspark åt Löfvén,
   såvida det verkligen finns något att sparka på!

   Mao HUT GÅR HEM)

   Gillad av 4 personer

   • Erling skriver:

    Det var också ett mycket illustrativt exempel på kulturskillnader!

    De fick blommor, mat och omsorg.

    Importerade kulturer kastar sten på brandmän!

    Gillad av 6 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Ingen förefaller ha tort sig på att gissa varför de plötsligt dök upp. Varför skickade Polen brandmän till Sverige? De flesta svenskar följer nog sin politiska indoktrinering och tänker att de trodde sig ha något att vinna på det, att de var ute efter beröm och politiska pluspunkter nu när de är så utsatta för inte minst svenskt spott och spe.

   Det är nog mycket svårt för de flesta svenskar att svälja den förklaring jag håller som mest trovärdig: Polen skickade hjälp för att polackerna är goda kristna. Kristna människor hjälper människor i nöd. När man har goda vanor — ethos — behöver man inte tänka efter vad man tror att man tjänar mest på att göra. Polen är ett enkelt, rättframt, kristet och gott samhälle.

   Leve Polen!

   Gillad av 11 personer

   • Björn G skriver:

    Polen, som själv har varit utsatt för socialistiskt förtryck, vet hur det känns därför gav de oss en hjälpande hand.

    – Sverige behövde hjälp eftersom landet saknar brandbekämpningskapacitet då man har prioriterat att lägga pengar på migration och genusteori.
    (Detta inslag har delats på Poland Dailys Twitter och har haft drygt 30 000 visningar).

    Denna prioritering har regimen gjort under många år, men efter 2015 accelererade det raketartat.
    Regeringen gick då ut med en blixtorder till alla myndigheter, om att spara på allt för att klara migrationskostnaderna. Idag är all statlig/kommunal verksamhet utom migrationsindustrin krisande och uppgiven.

    Även om inflödet magiskt skulle upphöra direkt efter valet, så kommer krisen att kvarstå.
    För så länge vi erbjuder riklig försörjning, fri tillgång till välfärdstjänster och inga vettiga motprestationer, så kommer ‘gästerna’ att fortsätta kräva att få bordet dukat.

    Gillad av 5 personer

   • historiker skriver:

    De polska brandmännen kom därför att svenska regeringen/MSB begärde detta, via EU, liksom de brandbekämpande flygplanen från Italien/Frankrike kom efter begäran till EU.
    Ryska flygplan, med 10 gånger större kapacitet att vattenbomba skogsbränder hade kunnat rädda förlorad skog för miljarders värde om de hade satts in tidigt i brandförloppet. Men svenska politiker vägrade begära rysk hjälp (och .t.ex. försvarsminister Hultqvist (S) prioriterade besök hos en lesbisk affärskvinna i Sörmland framför att komma till den stora skogsbranden).

    Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    En jämförelse kan göras med Trumps aktion mot Iran och EU:s reaktion.

    Trump ingriper på det iranska folkets sida. De har sagt vad de vill men ingen bryr sig. Utom Trump. Står EU på det iranska folkets sida? Knappast!

    Kom låt oss rädda Polen …nej Sverige ska det vara!

    Gilla

 6. Jeff skriver:

  Svenska män var fan håller ni hus? Var finns ni när era döttrar, systrar, mödrar, sambos, hustrur… behöver er som allra bäst!

  Ställ ifrån er ölglaset, res er ur TV-sofforna och visa vad ni går för. Sluta göm er i tron att andra skall göra ert jobb. Kryp fram ur skuggorna och visa att ni är män!

  Svenska män tycks i dag endast utgöra en stor homogen massa av politiskt skrämda, fega, hunsade och vänstermanipulerade och ”feministiska” ynkryggar! Utan ambitioner och helt oförmögna att ta initiativ för att skydda sina kvinnor och barn.

  https://petterssonsblogg.se/2017/07/09/svenska-man-forsvara-era-kvinnor/

  Gillad av 8 personer

   • olle reimers skriver:

    Den svenska kvinnan känner väl att hon inte har någt alternativ eftersom männen visar vad de går för när de plockar på sig rosa mössor.

    Gilla

  • Östen skriver:

   Jo, fast igår blåste det nordvästligt lite grann, och onsdagskväll är skjutbanekväll, jävlar vad det small hela tiden, vinden bar ljudet.

   Kanske Jägarförbundet är den viktigaste bastionen att skydda mot pk, jag läste att man vill erbjuda jägarexamen åt invandrare. Kan någon med känningar där stoppa det?

   Gillad av 3 personer

 7. Fredrik Östman skriver:

  Likväl, om det nu stämmer att även vanliga svenskar ännu besitter något slags gammaldags moral, så tror vanliga svenskar ännu idag att socialism är det rimligaste sättet att få hut att gå hem. Hur skall vi taga ur dem den illusionen?

  Problemet är inte så mycket välviljan, som de förhärskande föreställningarna om vilka metoder som är användbara.

  Gillad av 5 personer

  • Östen skriver:

   Finns det forskning på området? Hur mycket våld och våldtäkter krävs för folkresning? Jag tror bevisen är nedslående, och i fallet Sverige så är ju etablissemanget på samma sida som terrorister och våldtäktsmän så hur skall folk kunna resa sig till detta tvåfrontskrig? En sida för vilka inga regler gäller som har i stort sett straffrihet för våld, och en annan sida som åsiktförtrycker och ser till att hålla indoktrinerings och skattetrycket uppe.

   Det är nog, sorgligt nog, bara mer våld som kommer att få folk att byta åsikt och parti, och det måste våra ledare inse, jag tycker man kan förstå nu på alla att de förbereder sig för en lång period av samarbete för att hålla demokratin stången, och att vi skall leva med ständigt växande attacker på svenskar. Det blir många somrar med nya våldtäktsrekord, hur många krävs för att få etablissemanget att byta åsikt? Hur många måste drabba riksdagsmännens och deras fruar och barn? Innan det sker så har nog Sverige fallit sönder.

   Tittar man på USA så blir ju resultatet av för mycket etnisk kriminalitet att folk flyttar, som från Chicago och Detroit, och de har ändå en robust beväpnad polis som är på brottsoffrens sida.

   Gillad av 11 personer

   • MartinA skriver:

    Fast nuvarande system är mycket kortsiktigt. Vilket undergräver ekonomin mer och mer och mer. Och just att portionera ut överflöd är socialliberalismens maktmetod.
    Jag har ingen aning om vad som kommer hända. Och någon resning tror jag inte på. Möjligen om medborgargarden under en tjugoårsperiod övertar mer och mer av att bevara ordning och äganderätt.

    Jag har också läst mycket historia. Och det finns många tider när upphävande av ordning och konflikter mellan människor permanent har minskat befolkningen i stora områden. Det är vad jag tror sverige är på väg emot, men jag vet inte vad det innebär.

    Gillad av 3 personer

 8. Magnus Rosensparr skriver:

  Självklart gick svenskarna man ur huse för att tacka de polska brandmännen, men samtidigt visade de också sin glädje över att NÅGON i alla fall gjorde NÅGOT, d.v.s. underförstått att svenska politiker och myndigheter är odugliga när det väl gäller.

  Idag om exakt en månad, på valdagen, kommer vi att få se en grandios manifestation av att hut går hem.

  Gillad av 6 personer

   • Linden skriver:

    Med propaganda centralen public service och Helin på högvarv är det inte möjligt.
    klimat alarmism tutas i inslag efter inslag till MPs båtnad, vem såg senast ett reportage om våldtäktsepidemin?

    Morgan Johansson Färila inslag efter inslag sprida sina lögner i förvissning om att slippa besvärliga följdfrågor
    När såg vi Åkesson eller Kasselstrand i rutan senast. Politiska debatter där Åkesson får närvara verkar vara bannlysta i rutan och vi förstår varför.
    Lilluffe verkar vara särskilt räddhågsen för att möta det parti som han plagierat light.

    Gillad av 3 personer

   • Hosianna skriver:

    Om ingen hindrar pajasministrarna från att uttala sig offentligt fram till valdagen borde rimligtvis en majoritet av den svenska väljarkåren ha hunnit få nog av deras pladder.

    http://www.friatider.se/mp-kritiskt-till-att-svenskar-p-1600-talet-invandrade-till-samernas-mark-ett-historiskt-vergrepp

    Att det pyttelilla Massinvandringspartiet har fått så stort inflytande över Sverige och svenskarna är ett övergrepp av historiska proportioner. Må deras saga strax vara all!

    Gillad av 1 person

   • Jeff skriver:

    Hosianna
    Svenskarna har blivit hjärntvättade sedan barnsben.
    All samhällsutveckling ses genom pk glasögon av folkflertalet.
    Public service har med sina kimtaarmistiska program dubblerat MPs väljarandel på några veckor.
    Minnet är kort. Vi har starka krafter emot oss.

    Gilla

   • Hosianna skriver:

    Förvisso sant, Jeff, men sanningen tenderar att komma fram till sist och inget är som vreden hos en försmådd kvinna – eller hos, med egna skattemedels hjälp skändligen totallurade och svindlade, snälla, goda och skötsamma svenska väljare av båda könen, tänker jag. 😉

    Gillad av 1 person

 9. Jan Andersson skriver:

  Det är väl så att åtminstone Gamla testamentet (sic!) är en lång uppräkning av sådana kloka råd? Varför invånarna i Sodom och Gomorra dog visste man inte, bara att deras levnadssätt skilde sig från andra (som överlevde) och eftersom det gick att varna för deras beteende så gjorde man det.

  I Sverige har de sorglösa förr endast kunnat överleva på de ”ordentligas” välvilja, eftersom man inte klarade en vinter utan att ha planerat noga att maten skulle räcka för människor och djur och att man hade ved för vintern – även vedförrådet krävde planering eftersom färsk ved inte går att elda. Att kunna planera blev skillnaden mellan liv och död, och de positiva erfarenheterna kunde så småningom tillämpas på mycket annat, till exempel att bygga små skepp av trä för att åka till fjärran länder och stjäla så mycket som möjligt.

  I länder där man kan leva ur hand i mun har man inte behövt att planera så mycket och utvecklingen har mycket riktigt också stagnerat, för inte så länge sedan på stenåldersnivå.

  Gillad av 7 personer

 10. Aha skriver:

  Det Engellau skriver om skulle med fördel kunna bli bättre om det fanns en Trumptyp som slår ner på tokigheter. Med Trumptyp menas en person som bestämt sig för att ryta till när tokigheter dyker upp, en person som tar fajten, en person som också har makten att kunna ta en fajt, en person som har en arena att uppträda på. (Misstänkt likt den starke mannen.)

  Det finns många tokigheter i Sverige vilket med all önskvärd tydlighet framgår av denna blogg. Ett bra exempel är skogsbranden som Engellau tar upp. Trots uppenbara konstaterade brister i samband med Västmanlandbranden 2014 lyckades man inte korrigera dessa brister. Ett annat exempel är bidragsomfattningen till migranter som är riklig och som i utfall inte står efter vad familjer som jobbar erhåller i netto. Svenskar försörjer alltså bokstavligen år ut och in främmande människor, går upp tidigt på morgonen, släpar sina ungar till dagis för att främmande familjers uppehälle ska bli säkerställda. Vad beträffar denna del finns det fog att säga, med tanke på migrationens gigantiska kostnader, att efter fredagsfikat varje vecka när svensken kavlar upp skjortärmarna för att jobba vidare, så jobbar man för migranternas försörjning. År ut och in. Så har det varit något decennium och så kommer det minst vara ett decennium framåt. Vi är stort sett ensamma med denna generositet därav de stora migranströmmarna till oss.

  Det behövs en Trump som verbaliserar hutet med;
  Va’ fan håller ni på med?

  Gillad av 17 personer

 11. Lilla fröken P skriver:

  ”….en välförtjänt spark i ändan på Morgan Johansson och hans kollegor.”
  En spark i ändan på Sjuklöverns kreatur är vanligtvis välförtjänt, inte minst efter DÖ, som införde kartelldemokrati i Sverige.

  Gillad av 10 personer

 12. O.T. skriver:

  Många svenskar är kritiska till det faktum att den svenska regeringen och MSB, den svenska myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har prioriterat att spendera stora summor pengar på obligatorisk genusutbildning för brandmän och de väpnade styrkorna snarare än att införskaffa nödvändig utrustning.”

  Inslaget har delats på Poland Dailys Twitter och har drygt 30 000 visningar. I tweeten går tv-kanalen också steget längre och hävdar att ”Sverige behövde hjälp eftersom landet saknar brandbekämpningskapacitet då man har prioriterat att lägga pengar på migration och genusteori”.

  Gillad av 17 personer

  • Elof H skriver:

   ”Sverige behövde hjälp eftersom landet saknar brandbekämpningskapacitet då man har prioriterat att lägga pengar på migration och genusteori”.

   Ja, det är ju ett till 100% korrekt påstående. Detta har de gjort under många, många år. Efter 2015 accelererade det in absurdum. Regeringen gick ut med order till alla myndigheter om att spara på allt bara för att klara migrationskostnaderna. All verksamhet utom migrationsindustrin är svältfödd och överbelastad. Detta är heller inget som upphör om migrationen magiskt skulle upphöra. Så länge vi erbjuder god försörjning och fri tillgång till välfärdstjänster så kommer de stanna kvar och ta del av just det.

   Gillad av 7 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Tydligen har svensk statspropagandateve gått ut med påhittet att det inte skulle vara sant, att Sverige har prioriterat att lägga pengar på migration och genusteori och därför saknar brandbekämpningskapacitet! Maken till fräckhet! Som Madame Pompadour, men värre: Madman Pompadour! Fake news! Upp på listan med dem hela bunten!

    Gillad av 3 personer

 13. Göran skriver:

  Patrik inte helt säker på din teori om att hut går hem. Önskar dock att det var så.
  Men dom saktmodiga verka inte ärva jorden direkt, ty profeterna som hyllar dom falska gudarna verkar göra det ( Mammon ;).
  Om man nu ska slänga sig med bibelcitat denna underbara Torsdags morgon.
  Så finner jag detta passande om man översätter man och hustru till folket och regeringen.
  En god hustru är som en krona på en mans hjässa, men en dåligt är som röta i hans fot!
  I vårt fall så verkar rötan nått upptill naveln minst.
  Svensken skulle må mycket bra av att gå man ur huse och bråka med dom så kallade folkvalda.
  Då dessa missköter sig å det grövsta.
  Kyrkan tog bara det tionde, Vår nya adel tar sju tiondelar, vilket är värre än lånehajar.

  Gillad av 1 person

 14. Tom Nässbjer skriver:

  Hut – att inte bara tänka på sig själv. Svar på min fråga till äldre, värdiga farbröder, årgång före de stora omgörningarna. VI satt i en matsal på lasarettet i Kalmar, början av mitten av 90-talet, en bro genom generationerna.

  Gillad av 1 person

 15. V for Vendetta skriver:

  Det kan inte vara så att hut går hem i andra kulturer, inte ens med möda verkar det som om man läser SIDAs hemsida. Om man studerar vilka poster deras bistånd, d v s våra skattepengar, används till så går det mesta till värdegrundsarbete. 240 miljoner går till detta i te x Somalia, ja de flesta länder är den högsta delen värdegrundsarbete via SIDA. Hade hut gått hem hade väl föga denna post varit så magnifik som den är. Industriutveckling är däremot en försvinnande lite del av SIDAS arbete om man läser deras pengarad. Slutsatsen jag drar av detta är alltså att länder behöver uppfostras innan de utvecklas ekonomiskt och industriellt.

  Gillad av 1 person

 16. Fredrik Östman skriver:

  Om någon undrar vad ”hut” är för ett ord, så är det urspungligen en interjektion, ett utrop till hundar att de skall lugna sig. Ur detta har utvecklat sig de två ömsesidiga betydelserna ”lydigt beteende” och ”skäll”.

  https://www.saob.se/artikel/?seek=hut&pz=1

  ”Hut går hem” betyder att det fungerar att skälla på folk för att få dem att lyda. Men Patrik avser nog något annat. För befolkningens lydighet och svassighet går det väl knappast att överskatta, och inte heller överhetens skällighet?

  Gillad av 3 personer

  • olle reimers skriver:

   Hut är i min värld ett förhållningssätt oavsett på vilken sida av berättigad kritik eller dåligt beteende man befinner sig.

   Hut är något man lär sig från barnsben. Den som inte vet något om detta för fem års ålder kommer aldrig att riktigt förstå det.

   Hut uttrycker sig hos individen som en skammens rodnad respektive rättfärdighetens vrede. Rätt i båda fallen.

   Gilla

 17. Hosianna skriver:

  Hmmm, Patrik… hut har väl snarast gått bort i de flesta nutida, svenska sammanhang – särskilt nu, när särdeles många exotiskt osnutna masshitresta (som sittstrejkarna i huvudstaden under parollen PUTNU) förgäves försökts förmås åka hem till sig… så jag föreslår ett rungande:

  HUT NU!!!

  Gillad av 1 person

   • Hosianna skriver:

    Precis, Fredrik!

    @sdriks twittrade häromdagen, lite slarvigt men klatschigt:

    ”1 år har gått sedan de afghanska männen ockuperade Medborgarplatsen för att stoppa av utvisningarna av dem själva. Idag intar de Mynttorget i Stockholm, för att under parollen #PUTNU kräva permanenta uppehållstillstånd och ytterligare rättigheter i Sverige. Låt #PUTNU bli #UTNU.”

    SD2018 = SLUT PÅ PUT, TUT, TJAT OCH TJUT – UT NU!

    Gillad av 3 personer

 18. Samuel af Ugglas skriver:

  Per Bolund en sann miljöbjässe: Per Bolund i Helsingborgs Dagblad den 3 augusti 2018 04:00 https://www.hd.se/2018-08-03/nu-behovs-politiska
  Och Per Bolund och hans miljökämpar har mage att köpa röster för att sätta villkoren för vår överlevnad?
  Jag bifogar en film som jag rekommenderar Per Bolund att studera ingående, visserligen på engelska och endast en indirekt anknytning till den svenska landsbygden men skadorna han och hans medsyskon åstadkommit går knappast att värdera, de är enorma.
  Fantastisk VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=3I3oewMq6B0#action=share
  Vi tackar våra polska vänner här nere I Skåne, vi kan väl knappast tacka socialisterna med Löfven i spetsen?

  Gillad av 2 personer

 19. Hans skriver:

  En sak som jag har svårt att förstå här i kommentatorsfältet: hur kan det komma sig att vissa kommentatorer återkommer varje dag med långa haranger om alla tänkbara ämnen. Ibland också oförskämda, som det här ovan finns exempel på.
  För oss vanliga bloggläsare blir det lite jobbigt att scrolla förbi när vissa (inga namn) dyker upp, inte bara en gång per artikel utan två, tre, ja, många gånger.
  Leta upp någon annan plats där ni inte stör en intressant blogg som denna.
  Hälsningar till M, FÖ, m fl.

  Gilla

 20. Anders F1 skriver:

  Efter valet blir en halv till en miljon onödiga tjänstemän över. Vad sägs om att de får bemanna repatrieringsverket och tullverket? Vi stänger gränsen och utvisar de 80 000. Plus någon miljon muslimer småningom.

  Gillad av 1 person

 21. lookslikeanangel skriver:

  Seren rättvisa & kärlek & politik

  Att bli dumpad är inte roligt! Inte i kärlek och inte annars heller.
  Så bedrägligt….

  Det fanns ett ”vi” man trodde på. Man var den där speciella, så viktiga,
  i ett sammanhang – i ett land.

  Man vill inte riktigt ta till sig att det är slut. Man har anat – eller kanske inte alls?
  – att något inte stämmer längre. Bedragen?

  Kanske satsade man en hel del. Hela självbilden i värsta fall.

  Sen har vi den ”ekonomiska” biten. Fortsätter spela med (fulspel rent utav)
  för att det ändå bekvämast. Trygg-hets? Ordna för sig själv!

  Verklig hut knackar inte på dörren – den har fått portkoden!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.