Lite hemmagjord statistik

Patrik Engellau

Rätt ofta stöter jag på människor som hävdar att faran är över när det gäller migrationen. Regeringen har stramat åt, säger de. Statsministern har bestämt att Europas lägsta nivå ska gälla. Och se bara hur antalet asylsökande har minskat från 163 tusen år 2015 till 26 tusen förra året!

Då svarar jag att det där inte är sant. Någon svensk åtstramning har inte inträffat.

Gränskontrollerna gäller inte folk som vill söka asyl. Asylsökande behöver inga dokument, det är bara att förflytta sig till Migrationsverkets mottagning och ta en kölapp. För övrigt har det totala inflödet till Europa minskat mycket mer än inflödet till Sverige så troligen ökar Sveriges andel av migrationen till Europa. Det där senare har jag inte haft säkra bevis för, så jag har framfört det med viss försiktighet.

Nyss råkade jag emellertid snubbla över vad som känns som rätt hyggligt bevismaterial i form av ett stapeldiagram från nyhetsbyrån Thomson Reuters som verkar tillförlitligt och i varje fall är tekniskt välgjort. Kolla själv

Staplarna visar antalet månatliga ankomster av migranter över Medelhavet sedan april 2014. Jag räknade ihop månaderna till år och fick följande siffror i tusental:

2015:                            1 015
2016:                               363
2017:                               178
2018 (fem månader):     32

Detta kan jämföras med antalet asylsökande i Sverige under motsvarande perioder vilket i tusental var 163, 29, 26 respektive 9.

Att jämföra dessa siffror för att få en uppfattning om Sveriges andel av totalmigrationen är naturligtvis lite som att blanda äpplen och päron. Alla europamigranter kommer inte över Medelhavet. Det råder rimligtvis en viss tidsförskjutning mellan en migrants ankomst till Italien och när han tar kölappen hos Migrationsverket.

Om man struntar i sådana komplikationer och gör en rak jämförelse så ser man att Sveriges asylmottagande ökat kraftig som andel av antalet ankomster över Medelhavet, nämligen från tio procent år 2015 till nio procent år 2016, 15 procent år 2017 och 28 procent under de första fem månaderna innevarande år.

Är detta resultatet av en medveten politik från svensk sida eller är det bara en konsekvens av att andra länder stramat åt migrationen så att migranterna i ökande utsträckning söker sig till Sverige som fortfarande håller dörrarna vidöppna även om ”Refugees welcome”-skyltarna kanske är undanställda?

54 reaktioner på ”Lite hemmagjord statistik

 1. thojak skriver:

  Tja, var det inte M Twain som myntade: ”Lögn, förbannad lögn, statistik”?
  Och där finns knappast något land som ‘slår’ Sverige i ‘konsten’ att på alla sätt vrida och förvränga (ljuga) med statistik. Se t.ex. BRÅs statistik under senaste decennierna. Eller varför inte AFs definition av ‘sysselsatt’, som är att om en person ‘sysselsätts’ i 60 minuter/vecka i form av att sitta på AF och snurra på den blåa kulan, så är denne ‘sysselsatt’ och ger således Löven etCons underlag för att kunna skryta över hur hög svensk ‘sysselsättningsgrad’ vid möten i Bryssel – Go figure ! 😦
  Mvh/TJ

  Gillad av 9 personer

  • Björn G skriver:

   Ryssland i slutet på 1700-talet hade en liknande medvetet förljugen bild att förmedla, de kallas Potemkinkulisser.
   Potemkinkulisser var bedrägliga skönmålningar som var avsedda att dölja en bedrövlig verklighet bakom vackra och förskönande kulisser.

   Begreppet sägs ha kommit från den ryske fursten Grigorij Potemkin som inför kejsarinnan Katarina II:s resa till Krim 1787 lät bygga teaterdekorationer utefter hennes resväg föreställande välmående byar för att ge intryck av det välstånd han snabbt åstadkommit på den nyerövrade halvön.

   Då var det att ge kejsarinnan en falsk bild, idag är det att ge det Svenska folket en falsk bild.

   Gillad av 7 personer

   • lookslikeanangel skriver:

    Oskuldens tid
    är nog förbi

    Den politiska oskulden – när det räckte med lite styling,
    kanske bara ett lagom chict utseende, så var man intressant
    och helt “outstanding”.
    “Potemkin-kulisser” kan man kalla det (alt. politisk styling).
    Jag tror inte det kommer att sälja så länge till!

    Det behövs något mer ärligt, något realistiskt, något mera
    rättvist.

    Vackert så…….

    Unstyle the world!

    Gillad av 3 personer

 2. Bo Adolfsson skriver:

  Tilldragningsfaktorerna är fortfarande lika stora. Det är det som är avgörande när smugglarna väljer vilka länder invandrarna skall skickas till.
  Regeringen har ännu inte ändrat att en illegal invandrare s k papperslös, kan få tandvård för 50 kr. ”Oppositionen” har inte gjort något skarpt förslag till ändring av detta horribla förhållande. 50 kr! När en fattigpensionär måste försöka låna tusentals kronor för sin tandvård efter att ha betalt skatt i 40 år.
  Dessa ”kompetenta” (Magdalena Anderssons ord) politiker kräver att bli omvalda…

  Gillad av 12 personer

 3. gras1519 skriver:

  Jag brukar inte skriva kommentarer som inte tillför något till inlägget. Men ändå…. Jag måste uttrycka mitt starka gillande för nästan allt du skriver Patrik. Argument och statistik synes mig alltid väl underbyggda – precis som det skall vara. Och ger mig underlag i mina argument.
  Själv är jag hårt engagerad i det – ännu så länge lilla – Landsbygdspartiet oberoende (LPo). Partiet drivs av ett växande antal entusiastiska vardagsmänniskor på temat ”Sunt förnuft i politiken”. Vi är jordnära människor som avskyr alla övergripande ”ismer” (kapitalism, socialism etc.). Men vi saknar den grupp intellektuella, som ni som skriver på ”Det goda samhället” består av. För att vårt parti skall utvecklas och kunna ta en aktiv del i samhällsdebatten så skulle ni behövas. Förmodligen vill ni vara politiskt fristående debattörer. Men det skulle vara av intresse om någon i denna grupp skulle vilja göra en egen fristående analys av partiet, dess ideologi och partiprogram. //Arne Gunnarsson, ledamot i partistyrelsen

  Gillad av 5 personer

  • plq017 skriver:

   Det är bara sunt förnuft som kan rädda Sverige. Det exkluderar Sju-klöverns politiker med automatik, för deras verklighet är inte verkligheten, utan vad de andra sex partierna gör, föreslår etc. I Sju-klöverns värld kan man säga i stort sett vad som helst, men sedan inte bry sig vidare om saken. Minns någon Ygemans utfästelse om att utvisa 80.000 asylsökande? Han lyckades inte ens med 8.000.
   Och när Sju-klöverns politiker så bekvämt dragit sig tillbaka från verkligheten, och säkrat 90% av sina kostnader genom statliga anslag, så är det klart att man i Sju-klövern blir urförbannade på SD, som genom sina supporters kanske kommer att minska Sju-klöverns partibudgetar med 25%. Är det inte detta förskräckligt?
   Skillnaden mellan SD och Sju-klöverns partier är att SD består av verklighetens folk, och de är hjärtligt trötta på Sju-köverns pladder, som oftast inte kommer att genomföras. (Exempel: Strandhäll lovade efter skjutningar och bråk på sjukhus att tillföra 2,4 miljarder kronor för att öka säkerheten på sjukhus. Samtidigt så ber hon allmänheten om förslag på åtgärder, dvs hon har ingen aning om vad man skall göra. Då blir också löftet om pengar meningslöst. Och våldet består, det är ju så många som känner sig kränkta numera.)

   Gillad av 2 personer

  • Petrus skriver:

   Jag har skummat partiprogrammet. Några reflektioner:

   Vill man att väljarna skall kunna orientera sig om vad det är för ett slags parti man skall ta ställning till så är det bra om man kan hjälpa väljarna att placera in partiet på höger-/vänsterskalan. Folk köper inte en produkt och röstar inte på ett parti de inte vet vad de står för och den traditionella, ekonomiska höger-/vänsterskalan är ett av de mer grundläggande redskapen för de flesta för att orientera sig i det politiska landskapet även om denna faktor minskat i betydelse de senaste 50 eller 100 åren. Efter ha skummat partiprogrammet tycker jag närmast att det verkar vara gammeldags centerpartistiskt eller vänstercenterpartistiskt.

   Att hjälpa väljarna orientera sig genom jämförelser med befintliga partier är heller inte en dum teknik.

   Att som Landsbygdspartiet strunta i mer teoretiska ideologi-resonemang tror däremot inte skadar utan snarare tvärtom (kan utveckla detta en annan gång).

   Att partiet bara begränsar målgruppen till landsbygdsväljare gör nog att målgruppen blir liten. Det behöver inte nödvändigtvis finnas någon motsättning i många frågor mellan stad och landsbygd där man kanske förstone tror det. Många i Stockholmsområdet jobbpendlar med bil totalt runt 4-5 mil per dag. Många i storstäder skulle säkert vilja ha distansundervisning för sina ungar så att de slipper stökiga invandrartäta skolor. Landsbygdspartiet bommar också att man även kan låta yngre barn distansundervisas, i grupp eller enskilt i hemmet.

   Gilla

   • Petrus skriver:

    Litet fler reflektioner:

    På landsbygden skulle Landsbygdspartiet antagligen i rätt hög grad konkurrera om samma väljare som det här tänkta partiet:

    https://vansteralternativtillsd.wordpress.com/

    https://www.flashback.org/t2912393

    Skillnaderna för det här partiet jämfört med SD skulle främst vara att hålla fast vid nej till vinster i välfärden (huvudsakliga vänstermarkören), en mer skeptisk inställning till kärnkraft och mindre fokus på islam. Det sistnämnda är väl vettigt då det här ganska bombsäkert kommer att gå åt pipan och invandrarna kommer att hamna i majoritet, vilket redan hänt på en del orter. Då är det onödigt att skaffa sig fiender i onödan. Möjligen hade man kunnat bromsa upp det hela bättre om man kunnat erbjuda kompletterande partier till SD som kunnat täcka upp fler väljarsegment. Men då detta nu inte verkar hända så är det nog kört. Annars hade man väl i teorin kunnat tänka sig något typ en delningsplan för Sverige typ FN:s plan för Palestina år 1947 (har diskuterat detta tidigare på DGS).

    När det gäller invandringspolitiken så verkar Landsbygdspartiet göra det principiella felet att utgå ifrån att de etablerade partiernas beskrivning av verkligheten är sann. Vi löser inget genom att tvinga på även länderna i Östeuropa en massa färgade människor. Flyktingar kommer om de ser att de kan få stanna. De kommer inte till Japan eftersom ingen får stanna där. Tvinga inte på Ungern m fl en massa utomeuropéer. Till slut finns heller inget land kvar för vita att fly till.

    Gillad av 3 personer

   • gras1519 skriver:

    Vi vill avstå från den traditionella höger – vänsterskalan som bygger på motsättningar mellan kapital och arbete, eftersom vi menar att båda behövs för att ett samhälle skall fungera. Den rätta balansen har nåtts när de anställda är lika beroende av sin arbetsgivare, som vad arbetsgivaren är av sina anställda. Däremot är vi företagarvänliga, så därigenom blir vi väl betraktade som borgerliga. Vi vill gärna ha stadsbor som medlemmar så länge de stödjer våra grundläggande landsbygdsvärderingar. Men de får inte bli för många för då går det som för Centern – storstadsväljarna tar demokratiskt över och gör om partiet så det passar dem. Hade C blivit vid sina rötter så hade LPo aldrig behövt startas. Det bor c:a 15 – 20 % av Sveriges befolkning på ren landsbygd eller i småorter. Kunde vi få hälften av dem att rösta på LPo så skulle vi bli lika stora som MP och KD i dagsläget är tillsammans. Dvs. egentligen bör vi kunna klara oss utan storstadsväljarna.

    Gilla

   • Petrus skriver:

    GRAS1519:

    ”Vi vill avstå från den traditionella höger – vänsterskalan som bygger på motsättningar mellan kapital och arbete, eftersom vi menar att båda behövs för att ett samhälle skall fungera. [- – -]”

    Svar:

    Ett politiskt proffs, typ en lobbyist åt AIPAC, eller någon som för 150 år sedan pysslade med att lura i västvärldens kristna befolkning vad de verkliga motsättningarna i samhället bestod i, hade nog fnissat åt din politiska analys. Likaså så en ledarfigur i Kinas kommunistparti med en förmögenhet på några tiotal eller hundratal miljoner dollar som beordrar folk att renovera gamla Mao-plakat och som officiellt säger ”kapitalism är jättedumt”. Jag tror heller inte att polletten trillade ner för dig när du läste texten i föregående meningar.

    En AIPAC-lobbyist hade f ö direkt landat i slutsatsen att den invandringskritiska rörelsen i länder med proportionella val måste ha flera partier längs den upplevda, ekonomiska höger-/vänsterskalan för att kunna suga upp tillräckligt mycket av det potentiella väljarstödet. Men av någon anledning går det bara inte att få invandringsmotståndare bland den vita kristna befolkningen i västvärlden att se den här typen av mer elementära saker. Denna infantila verklighetsuppfattning bryter även fram när det gäller andra aspekter på den approach man använder. Det är sorgligt.

    Gilla

   • gras1519 skriver:

    Helt rätt – polletten trillade inte ner. Men så tillhör jag inte heller de s.k. intellektuella. Jag vet t.ex. inte vad AIPAC är för något. Tillhör det allmänbildning? Jag kan inte heller utläsa om du är positiv eller kritisk till partiet och partiprogram. Tala klartext så en normalbegåvad människa förstår.

    Gilla

   • Petrus skriver:

    Svar till GRAS1519 igen:

    En normalbegåvad person har lättare att ta ställning till om vederbörande skall rösta på partiet om ni hjälper honom/henne litet att placera in partiet på den klassiska ekonomiska högervänsterskalan i stället tvärtom vara så otydlig som möjligt på den punkten. För ett parti som verkar befinna sig någorlunda i det ekonomiska mittfältet är det kanske speciellt synd att göra detta eftersom de flesta väljare återfinns just där. Då har man från start avstått ifrån ett av partiets styrkor.

    En liknande blunder är att för tydligt avgränsa väljarsegmenten till landsbygdsväljare genom partinamnet och den övergripande retoriken. Det fanns en anledning till att Bondeförbundet bytte namn till Centerpartiet när väljardemografin förändrades.

    När det gäller polletten så trillar den nog heller inte ner för flertalet intellektuella. Men en person som Jacob Schiff, Armand Hammer eller Olof Aschberg hade nog skrattat åt en person som på allvar försöker definiera höger och vänster när det gäller synen på kapital. Samma sak gäller moderna ryska oligarker som Mikhail Khodorkavskij. Det faktum att kapital som socialiseras kan privatiseras igen, som i Ryssland, ungefär som ett rånbyte, är bra mycket viktigare att komma ihåg. Karl Marx och Moses Hess insåg att konfiskerad egendom kunde återprivatiseras. Så skedde också efter franska revolutionen 1789.

    Vad AIPAC är kan du googla. Googla det här: AIPAC site:paulcraigroberts.org. (Roberts är en f d Reagan-medarbetare.)

    Gilla

   • gras1519 skriver:

    höger – vänster? Ja, då är vi väl i mitten. Vårt landsbygdsorienterade namn och ideologi är valt med omsorg. Centern var en gång det enda stora landsbygdspartiet. Det var när de ändrade sin politik och öppnade upp för alla storstadsväljarna, som landsbygden tappade sin röst – helt i partidemokratisk ordning. Det är därför vi varit tvungna att starta på nytt, för att någon skall föra landsbygdens och småorternas talan. Vi vill inte göra om C:s misstag. Det bor 15 – 20% av Sveriges befolkning på landsbygd och i småorter. Kan vi få hälften av dessa att rösta på LPo så räcker det för oss.

    Gilla

   • Petrus skriver:

    GRAS1519:

    ”Kan vi få hälften av dessa att rösta på LPo så räcker det för oss.”

    Svar:

    Ni får inte hälften av dessa röster. Det är lika osannolikt som att SD på ensam hand skulle lyckas få hälften av alla röster totalt.

    Däremot skulle ni och SD kunna hjälpas åt för att närma er 50 %-strecket. Nästa val är det tyvärr för sent. Väljardemografin ändras snabbt. I teorin skulle SD kunna stoppa med några valsedlar och en tunn broschyr för ett parti aaaningen till vänster till SD i valutskicket som skulle stå fast vid kravet på nej till vinster i välfärden. Det här oreggade partiet (kalla det Centrum-Vänster e dyl) skulle också kunna säga sig vara mot att skicka långtidsarbetslösa till socialen. En långtidsarbetslös 55-åring får inget nytt jobb och har han litet tillgångar, typ ett skogsskifte och, låt säga, 800 000 :- på banken så känns det tufft att göra sig av med sådana tillgångar vilket blir fallet om aktivitetsstödet dras in och det blir socialen i stället. Här har vi en väljargrupp SD kan bomma eftersom man sagt sig vilja samarbeta med (m) och tidigare vikit ner sig när det gäller vinster i välfärden.

    Okej, det var i och för sig sossarna i Tyskland som införde motsvarande moderatreform, de s k Hartz IV-reglerna. Men folk liter nog ändå mer på sossarna än på SD när det gäller ytterligare nedkapningar i bidragssystemen. Sedan kan ju också en sådan här person rösta på (v). Och det gör han om han riskerar förlora aktivitetsstödet och 800 000 :- p g a att han skickas till socialen.

    Gilla

   • gras1519 skriver:

    Nej – naturligtvis får vi inte hälften av dessa röster i detta val. Vi har gått från 1560 röster i riksdagsvalet 2010 till 3600 i valet 2014. Men då ställde vi upp i 17 kommuner och fick mandat i 9. Nu ställer vi upp i 32 kommuner. Vi tar det i vår takt… Det har tagit 50 år att förstöra svensk landsbygd. Det kommer att ta tid att bygga upp. Men vi märker hur övriga partier börjat prata landsbygd. Så vi gör nytta oavsett….. Skulle vi kunna få 1% av riksdagsrösterna, dvs. c:a 60.000 i höstens val, så vore det ju fantastiskt. För då kommer vi att få våra valsedlar utlagda genom valnämndens försorg vid valet 2022. Nu är det ett jäkla pusslande för att nå så många som möjligt. Och pengar har vi inga. Men jäkligt entusiastiska medlemmar… Vi hade diskussioner på ett tidigt stadium om någon typ av valsamverkan med MED – vi släppte det. Kanske föll inte polletten ner för dig heller varför jag bad om en granskning? Jo, plötsligt blev du – och några till – inom den intellektuella gruppen på ”Det goda samhället” medvetna om att LPo finns. För det visste du/ni nog inte. Och skall vi någon gång komma över 4% så måste åtminstone 4% av Sveriges befolkning känna till vår existens. Och det är långt dit……

    Gilla

   • Petrus skriver:

    Svar till GRAS1519 igen:

    Jag tror jag var inne på Landsbygdspartiets hemsida i början på det här året eller under förra året. Letade då också efter något som hette Norrlandspartiet.

    Om du tänker dig att ”återuppbygga” svensk landsbygd och tidshorisonten är lika lång som nedbrytningen enligt dig (50 år) så lär det nog inte vara så mycket kvar att rädda.

    Det skall inte ta årtionden att bygga upp ett parti. I alla fall inte om det grundläggande konceptet är bra. SD lyckades till slut, trots sin historiska belastning, komma in i riksdagen eftersom det helt enkelt inte fanns något alternativ.

    För att snabbt kunna få in kompletterande partier till SD, som hade kunna hjälpa till att suga upp fler väljarkategorier, så hade nog SD behövt lägga ner valsedlar och en kort folder för ett höger- resp vänsteralternativ i ett tidigt hushållsutskick. Man hade i princip behövt uppmana sina väljare på höger- resp vänsterflanken att rösta på dessa nya, oreggade partier. Högeralternativet hade kunnat okeja Alliansens tidigare föreslagna marginalskattesänkningar för ”höginkomsttagare”. Vänsteralternativet hade kunnat hålla fast vid SD:s tidigare krav på nej till vinster i välfärden och vara extra tydliga med att långtidsarbetslösa inte skall skickas till socialen som (m) vill. Vänsteralternativet hade också kunnat vara mer skeptiskt till kärnkraft än SD.

    Det Landsbygdspartiet kanske hade kunnat bidra med är utfyllnadsnamn till de kompletterande, oreggade partiernas valsedlar.

    Gilla

   • gras1519 skriver:

    Jo, ibland kan det gå snabbt för ett parti. SD gynnades av en snabb flyktingvåg som inte regeringen klarade av att hantera. Om det blev krig, avspärrning och livsmedelsbrist, så skulle det gynna landsbygdspartiet. Men det skall vi ju inte hoppas… SD har för övrigt snott mycket av vårt partiprogram för att ytterligare attrahera väljare på landsbygden. Utan SD hade vi vuxit snabbare…. Förmodligen letade du efter Norrländska Samlingspartiet under Arne Forsell. De har gått upp i LPo liksom nu Härjedalspartiet.

    Gilla

 4. jan karlsson skriver:

  Hej
  Saknar den idag största gruppen invandrare som så vitt jag förstår är via familjeåterförening?
  Statistik från migrationsverket som jag såg i maj pekade mot över 100 000 asylsökande o blivande ny-svenskar under detta året. Så belastningen på våra samhällssystem i form av jobb, bostäder och försörjning är fortfarande väldigt stor.

  Gillad av 7 personer

 5. Jvk skriver:

  När jag bodde i Danmark för 25år sedan så hade man upptäckt att det inta är antalet asylsökanden som räknas, utan det totala antalet, så den stora debatten stod om all anhöriginvandring som över tid blir mycket större, släkterna är stora, det är inga tvåbarnsfamiljer. Jag fattade inte denna oro för anhöriginvandring då, eftersom jag var en djupt indoktrinerad svensk, vad pratade danskarna om? 25år sedan.

  Så endast det totala antalet som sätter sin fot här och får stanna är intressant, och här gissar jag att Sverige sticker ut något helt extremt.

  Gillad av 14 personer

 6. svenne skriver:

  ”För övrigt har det totala inflödet till Europa minskat mycket mer än inflödet till Sverige så troligen ökar Sveriges andel av migrationen till Europa”.

  Hur kan de styrande motivera att överhuvudtaget några ytterligare ”nyanlända” får tillträde till landet när det redan finns massor av helt oidentifierade figurer här som vi inte vet något om. Man klarar inte av att – enligt löfte – utvisa de 80 000 som utan tillstånd finns här och man formulerar dessutom taffliga lagar för att möjliggöra vistelse för 9000 afghaner som finns här illegalt. Vi får inte heller glömma att Annie Lööfs visioner om ytterligare 30 miljoner invandrare lurar i bakgrunden.

  Det finns inte kapacitet ens i nuläget att hantera de ”volymer” som lagligt uppehåller sig här med tanke på bostäder, arbeten, sjukvård etc. Hur skall man då kunna hantera ytterligare påfyllning då landet redan nu – på grund av sitt ”ansvarstagande” – knäar under en börda som befolkningen tvingas bära utan att ha blivit tillfrågad.

  Jag tycker att Sverige har ”tagit sitt ansvar” i så oproportionerligt stor omfattning att vi utan att klandras kan säga att nu är det stopp.

  Gillad av 7 personer

 7. Jvk skriver:

  Men så klart har du rätt Patrik, när länder som Italien smäller igen dörren, var skall de åka? Som sagt, i Spanien ser man långt färre muslimer än i Sverige, trots att man kan se Afrika därifrån. Det hade varit av värde att se siffror för alla dessa länder, Portugal exempelvis.

  Gillad av 3 personer

  • Jan Molin skriver:

   @JVK: när jag var i Nerja, Spanien för två år sedan läste jag i en tidning om den stora invandringen från Nordafrika: 27000 personer hade kommit. Antal invånare nära 50 miljoner!

   Gillad av 1 person

 8. Jan Bengtsson skriver:

  Reinfeldt skulle nog idag ha sagt,
  tack för att Ni i än högre grad, ännu hellre, väljer Sverige…

  Moskéerna här ekar tomma…
  Bostäder har vi i överflöd…
  Lite polisbrist kan Ni väl överse med?

  Lite ont om lämpliga jobb,
  men kontanter finns att hämta i Bankomaterna!

  Vatten finns i kranarna,
  duscha så länge Ni har lust!

  Gillad av 5 personer

 9. Björn G skriver:

  ” Är detta resultatet av en medveten politik från svensk sida”.

  Ja det är en medveten politik att i stor mängd importera offer för att skaffa röster.

  För det Svenska folket har aldrig informerats om hur landets demografiska sammansättning oåterkalleligt förändrat Sverige till ett helt annat land än det var, för låt oss säga bara 20 år sedan.
  Det finns inte något annat västligt land som har genomgått en liknande utveckling, om man ser inflödet i förhållande till landets folkmängd.

  Sedan år 2000 och fram till april i år har Migrationsverket totalt sett beviljat 1 700 000 uppehållstillstånd, de allra flesta permanenta.
  375 000 av dessa har gått till asylsökande som fått stanna. Lågt räknat har det kommit lika många av deras anhöriga. Den asylrelaterade invandringen skulle alltså omfatta minst runt 750 000 personer under denna period.

  Vi bör också veta att SCB och Migrationsverket år 2003 beslöt sig för att ”strama upp informationen”.
  Tidigare hade myndigheterna räknat alla dem som hade en utrikes född förälder som invandrare, men nu räknade man alla som hade en svenskfödd förälder som svensk.
  Så över en natt fick vi en halv miljon färre personer i riket med utländsk bakgrund.

  En majoritet av de asylsökande som kommer hit är unga män från världens mest dysfunktionella och våldsamma länder, som präglats av stark klankultur. I den mest brottsaktiva gruppen (män 15 – 44 år), utgörs en dryg tredjedel av män med utländsk bakgrund.
  I Stockholm och Göteborg är de runt 44 procent, i Malmö drygt 55 procent, i Södertälje 66,5 och Botkyrka 71,5 procent, men även i städer som Helsingborg, Eskilstuna, Borås och Västerås utgör de runt mellan 40 – 50 procent av denna grupp.

  Denna berättelse utgör bevismaterial mot Sveriges ondsinta regim.

  Gillad av 16 personer

  • Jan Molin skriver:

   Sjukpartierna fortsätter med sin främsta drivkraft: att bygga det mångkulturella samhället! Dvs att föstöra Sverige!
   Jag tror att den sista fredliga striden mot detta pågår nu innan valet. Rösta SD för att värna Sverige och mot mångkulturen i landet. Tänk Jugoslavien som var en påtvingad mångkultur, det blev efter diktatorns död ett blodigt inbördeskrig. Tänk mellersta östern, också mångkulturer bland idel islamiska länder. Mest inbördes blodiga strider.
   Betänk Sveriges långa fredliga historia. Varför beslöt de då verkande sjukpartierna sig för att Sverige skulle ges bort till främmande kulturer? När folkomröstade vi om detta? Nej det fick vi inte göra. Vilket bevisar det diktatoriska i beslutet! Hur kan svenskarna fortfarande finna sig i detta? Obegripligt!!

   Gillad av 10 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Sossarna har erfarenhet av detta, för på samma sätt har de tagit över kommuner genom att se till att deras röstboskap flyttar in i t.ex. subventionerade s.k. allmännyttiga miljonproramkaserner. Vi skall lära oss av mästarna och driva ett eget miljonprogram! En miljon repatrieringar netto över tio år.

   Gilla

 10. Den humana aningslösheten skriver:

  Oavsett siffror och flöden så finns nog ingen riktig vilja till mer effektiva åtgärder från myndigheters sida. Inte heller från regeringen håll. I svensk politik och myndighetsutövning skyr man allt som utstrålar minsta hårdhet och bestämdhet. Allt tvång anses indikera brister på humanitet. I tävlan om egen godhet lägger man sig därför vinn om att lägga ribban så lågt det bara går. Ingen vill någonsin bli utpekad som ond, fördomsfull eller inhuman. Ens av misstag.

  Det är också därför vi så lätt blir rov för mer destruktiva krafter. Vi ser det i ett ökat antal skjutningar. Som mer offentligt och grovt våld mot kvinnor. Medan signalerna om godhet och egen förträfflighet väl blottas i amnestin för unga afghaner. Där lagvrängandet nog slår östländernas, med råge.

  Världen fungerar som ett kommunicerande kärl. Där godheten är som allra störst får även bockfoten större utrymme. Människor är inte sena i att utnyttja det mer humana. Dessa bockfotens människor kanske rentav skrattar åt oss i synen på oss själva. Skrattar åt den svenska aningslösheten.

  Gillad av 8 personer

 11. A skriver:

  Jag tror inte att det går att förstå detta skeende bara med hjälp av statistik PE. Ämnet är ett bra exempel på nåt som är höljt i dimmor tycker jag. Om vi hade riktiga journalister så skulle detta vara klarlagt för länge sen. För att få nåt grepp om det tror jag att man skulle prata med div streetsmarta irakier, syrier, libyer, och nån flyktingsmugglare samt se vad Putin, Assad och liknande ansatta toppfigurer sagt i intervjuer. Som det är nu så har mitt huvud alldeles för lite intryck för att kunna förstå migrantflödenas logik. Helt kass egentligen, men så är det.

  Mvh A

  Gilla

  • Jan Molin skriver:

   @A: det är klart att det är föståeligt! Läs på nutids svensk historia, från 60-talet och till nutid, i olika alternativa medier. Skeendet är och har varit politikernas och deras partiers vilja under dessa år. Men förutsättningen har också varit ett okunnigt och av främst S kuvat folk.

   Gilla

 12. oppti skriver:

  Flykten över Medelhavet har sinat. Det är en glädjande nyhet för de flesta.
  Solidaritet och stöd bör ges till människor i nöd på plats.
  En självklarhet som nu kan sättas i verket.

  Gilla

 13. Ch skriver:

  Sossarnas hyckleri och lögner! WHATS NEW? Och nu använder LO 50 MSEK av medlemmarnas pengar till att stödja S! Sovjetunionen har flyttat västerut! Och LO skall dessutom ringa runt till sina medlemmar för att värva tillbaka de tidigare S väljarna som röstar på SD. Men jag tor inte LO medlemmarna är så dumma och går på LO’s och S dunster. Thorwaldsson måste vara det MEST odemokratiska som finns, som inte VÅGAR ställa upp på debatt när SD Riksdagspolitiker är med. Snart 2 MILJONER SD svenskar, och Thorwaldsson vågar inte ställa upp! Snacka om löjets skimmer har fått ett ansikte, och det passar perfekt på Thorwaldsson, en odemokratisk sosse! Floskelfabriken S!

  Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Att Sovjet även i huvudsak omfattade Sverige skrev Roland Huntford i boken ”Det blinda Sverige”, som kom ut 1972 på svenska. Han bodde i Sverige i 10 år under 60-talet och arbetade som journalist för någon engelsk tidning. Han var chockad över Sverige och svenskarna! På engelska hetta boken ”The new totalitatatians”.

   Gillad av 1 person

 14. Magnus Rosensparr skriver:

  ”Är detta resultatet av en medveten politik från svensk sida …”

  Ja, det är i alla fall en medveten strategi av Utrikesdepartementet. Broschyrerna med redovisning av de sociala förmånerna i Sverige är inte indragna, vilket man borde göra om man ska ha Europas lägsta nivå som Stefan Löfven har sagt. Men å andra sidan har han ju ingen som helst koll på vad som sker i Arvfurstens palats.

  Gillad av 5 personer

  • Björn G skriver:

   Stefan Löfven borde i stället, likt Vilhelm Moberg, högt och tydligt ha berättat att Sverige är Svenskarnas och ingen annans. Det är vad det gamla arbetarpartiet är skyldigt sina trotjänare.
   Se filmen från Sveriges kamp ur fattigdom.

   Gilla

 15. Björn skriver:

  Jag tror inte att det ligger nån ”tanke” bakom inflödet! De där ”vuxendagisen” som kallas kallas ”Regering” och ”riksdag” har helt enkelt tappat all kontroll över landet! Alla regeringsföreträdare och alla myndigheter verkar agerar på egen hand, utan minsta samordning och gemensam ”strategi”! Motstridiga och panikartade beslut tas på löpande band, utan tillstymmelse till analys om framtida ekonomiska eller andra konsekvenser! Och allt medan samtliga politiker(utom SD:s) bara fortsätter att pladdra som papegojor om ”integration”, och om ”de onda krafterna i samhället” som ”utnyttjar den uppkomna situationen”! Att de själva har orsakat förfallet, nämns inte med ett ord! Självkritik verkar vara ett okänt begrepp i dessa ”kretsar”! Inte konstigt att även de mest politiskt omedvetna medborgarna(c:a 87%), nu börjar vakna till liv och förstår att nåt är allvarligt fel med hur 7-klövern ”förvaltat” deras förtroende!

  Gillad av 3 personer

  • Björn G skriver:

   Hmmm, 1 700 000 stycken beviljade uppehållstillstånd sedan år 2000 och ingen tanke bakom.
   Undrar vad en statistiker skulle säga om en sådan tillfällighet, förmodligen uteslutet.

   Gillad av 2 personer

   • Björn skriver:

    OM det nu finns/fanns en ”tanke” så går/gick den nog bara ut på att:”Vi goda bygger inga murar”, ”Vi är ett rikt land” och ”Sverige ska bli en humanitär stormakt”?! Längre än så har de nog inte ”tänkt”! Att det kunde ta såna proportioner som det gjort, ”hade vi ingen aaaning om”!

    Gillad av 1 person

   • Björn G skriver:

    Njaaee, vi vet ju detta,
    att de tidigare idéburna demokratiska folkrörelsepartierna samtliga har gett upp sina ideologier och folkliga rötter och istället anslutit sig till Globalismens agenda.
    Vi har alltså fått en styrande elit (en 7-klöver) som nu är helt i händerna på de globala företagen och bankerna. Inflödesfrågan är ju en del i Globalisternas strategi och ett verktyg till att slå sönder nationalstaten.

    Därför har folkets möjligheter (via 7-klövern) att i val påverka den förda politiken för varje år krympt ihop till meningslösa symbolfrågor.

    Gilla

   • Björn skriver:

    Att tro att 7-klövern gemensamt har haft en medveten ”strategi” för att ”globalisera” Sverige, är att tillskriva dessa politikerbroilers allt för mycket tankeförmåga! Jag tror det är mycket enklare än så; att alla beslut som tagits, enbart har varit i syfte att vara den ”goda motpolen” till det förhatliga SD! Att sen allt sunt förnuft lags åt sidan i den ”striden”, har de börjat inse först nu, när allt det som SD hela tiden varnat för, har blivit verklighet!

    Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Det ligger inte bara tänk bakom, avsikten att Sverige skulla omvandlas till ett mångkulturellt land antogs av S redan på 60-talet, och Palme förverkligade detta 1975 i och med Propositionen 1975: 26, dock utan att nämna mångkultur vid namn. Ta fram den på nätet och läs. Dessutom var samtliga dåvarande partier med på detta när beslutet togs i riksdagen detta år. De är alltså bundna vid detta sedan lång tid. Så deras handlande idag är fullkomligt förståeligt! De är alla förädarpartier. Detta skeende borde de flesta få klart för sig, men all media tiger som muren. Reinfeldt införde sedan mångkulturen i grundlagen 2010 och 2011. Det behövs ju två beslut för att ändra i GL med ett mellanliggande val. Detta gjordes också helt i enighet av riksdagen,utom SD som ju kom in 2010.

   Gillad av 1 person

 16. M Boberg skriver:

  Österrikes recept är det som kommer att bli verklighet oavsett åsikt. Frågan bara hur länge det tar innan det är genomfört? För Sveriges del är det kört men för övriga Norden, vissa delar av EU blir det räddningen även om Finland får sätta upp en gränskontroll som mot öst på sikt? Norge har väl ungefär lika lång remsa som vi har mot ryssen? (134 mil)

  Gillad av 2 personer

 17. V for Vendetta skriver:

  Angående asylsiffrorna så kan man säga att förhållandet på dem är minst 1:4 kanske snarare 1;5 då det på varje asylsökande sker en anhöriginvandring som är omfattande. Vi minns väl ala mannen som fick ett helt lyxhus köpt till sig och sina 5 fruar i återföreningen tecken. De som anhöriginvandrar har inte en högre lösningsgrad vad gäller arbete och sysselsättning, de kommer inte att sänka beroendet av bidrag och de kommer inte att sänka behovet av vård. Därför är det dimridåer att enbart visa asylsiffrorna när de egentligen enbart är 25% av hela kakan. Sverige har enligt avtal med EU tagit emot 3800 överförda från Grekland och Italien, övriga EU d v s samtliga ansluta länder har tagit emot tillsammans 16800. Hittills i år har det inom enklaven Asyl-Anknytning beviljats ca 35 000 uppehållstillstånd av vilka de flesta kommer att generera PUT vilket säger mig att med den takt vi håller landar vi på 70 000 – 80 000 nya medborgare i landet som kommer att kräva omsorg som leder till långa ledtider i sjukvården, sjunkande PISA-resultat samt stegrat skattetryck. 5 år fram i tiden landar vi på en siffra som är häpnadsslående nämligen 400 000 personer som skall åtnjuta livskvalité i olika former. Lägg därtill att enligt tämligen välgrundad statistik så kommer de som då kom för 5 år sedan inte ens att vara i arbete av sådant slag att de drar ihop sin egen lön. För mig är det rätt självklart att de bästa vänner man kan ha i framtiden är svarta jobb och en rymlig madrass..

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.