Vem behöver Annie Lööf?

Stefan Hedlund

Centerledaren Annie Lööf erbjuder en allt tydligare illustration av det gamla talesättet ”upp som en sol – ned som en pannkaka”. I början av hennes karriär som partiledare var det idel solsken och politisk värme. Hon överlevde mirakulöst skandalen då partiets nyliberala aktivister i början av 2013 presenterade ett förslag till idéprogram som bland annat talade varmt om fria gränser och fri invandring, om att ingen skall få styra över med vem och med hur många man kan välja att gifta sig, och om att arvsrätten måste anpassas till denna nya frihet. I valrörelsen 2014 lämnade hon goda prov på sin retoriska förmåga, och i samband med moderatledaren Anna Kinberg Batras dödsspiral i opinionsmätningarna började hon säkert se sig själv som nästa statsminister.

Hennes politiska strategi har varit att profilera sig som en av Alliansens ledande gestalter, samtidigt son hon hållit dörren öppen för att skamlöst hoppa av och göra upp med Socialdemokraterna. Hon hade inga problem med den ökända ”decemberöverenskommelsen”, som allt fler nu uppfattar som den svenska demokratins verkliga lågvattenmärke. Hennes viktigast politiska insats har varit att uppträda som den mest ivrigt gläfsande av alla de bandhundar som förföljt Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna.


Trots sin juridiska skolning har hon givit prov på en känsla för stringens och logik som uppenbarligen inte finner det märkligt att hävda att hon aldrig skulle kunna tänka sig att sitta i en regering som är beroende av just Sverigedemokraterna, samtidigt som hon förklarar att hon hellre skulle ”äta upp sin högra sko” än att sätta sig i en regering med Socialdemokraterna. Kanske hon i sin hybris tror att Centerpartiet skall nå sådana valframgångar att man kan bilda egen majoritetsregering?

Oavsett vad som må röra sig i huvudet på Annie Lööf, så börjar verkligheten komma farligt nära hennes visioner. Förvandlingen till politisk pannkaka har ingen viktigare orsak än att det är valår, och att väljarna börjar ge allt tydligare prov på att man inte uppskattar de konster hon och Centerpartiet har excellerat i.

När hennes politiska dödsruna skall skrivas kommer den inte att handla så mycket om månggifte och allehanda former av exotiska samlevnadsmönster. Den verkliga vattendelaren var de 9 000 ensamkommande flyktingbarnen från Afghanistan. Trots massiv kritik från både lagråd och allehanda andra tillfrågade instanser, kunde Lööf inte avhålla sig från att förklara att hennes egen moraluppfattning måste äga företräde framför svensk lag. De stackars barnen måste få stanna – av humanitära skäl.

Som kandidat till posten som svensk regeringschef borde Annie Lööf kunnat förväntas ägna åtminstone någon liten tid åt att sätta sig in i fakta i en fråga som har så stor politisk (och ekonomisk) sprängkraft. En granskning genomförd av Expressen har visat att av de 9 000 ”barnen” har 78 procent sannolikt ljugit om sin ålder, att 99,4 procent är män, att 0 procent har giltiga id-handlingar, och att kortare handläggningstider sannolikt inte hade ökat deras chanser att få asyl. Att de trots detta skall beredas möjlighet att stanna, blott genom att låtsas studera, är så absurt att det svenska språket inte räcker till för att sammanfatta.

Juristen Annie Lööf upplever dock uppenbarligen inte att något av detta är tillräckligt besvärande för att väga upp hennes ”moraliska” beslut att sätta rätten, och lagakraftvunna beslut om utvisning, ur spel. Hon tycker uppenbarligen inte heller att det var tillräckligt besvärade att hon genom att i en så kontroversiell fråga ta så tydlig ställning emot Alliansen skulle åsamka planerna på en Alliansregering betydande skada.

Haveriet för den politiska strategi som så länge syftat till att samtidigt sitta på samtliga stolar blev tydligt när hon efter att först ha kört över allianskollegerna i frågan om ”flyktingbarnen” valde att läxa upp moderatledaren Ulf Kristersson, då denne talade sig varm för en uppgörelse med Socialdemokraterna om migrationen. Kristersson skulle passa sig noga för att göra egna solospel. I Annie Lööfs föreställningsvärld är det bara Annie Lööf som har rätt att göra precis som hon vill, och att kräva att alla andra skall anpassa sig till detta.

Lööf har uppenbarligen räknat med att hon genom att så lättfotat röra sig över gränserna mellan blocken inte bara skulle kunna maximera sitt eget röstetal i det kommande valet. Sannolikt har hon också sett sig själv i ett slags vågmästarposition, där hon skall kunna diktera villkoren för bildandet av en ny regering.

Kanske kommer hon också att lyckas suga åt sig en hel del röster från Miljöpartiet, som tycks vara besatt av att begå politiskt självmord, och från vänsterfalangen i det Socialdemokratiska partiet, som tycks vara minst lika besatt av att provocera fram ett verkligt katastrofval. Men det kommer att vara klen tröst.

Lööfs förvandling till pannkaka provoceras fram av att hen är på väg att surra sig till masten på det skepp som styrs av de rödgröna aktivister som gått i bräschen för senare års fullständigt förödande identitetspolitik. Även om det leder till att hens parti faktiskt får fler röster, kan hen nog, mot bakgrund av den allmänna opinionens allt tydligare kantring i en migrationskritisk riktning, glömma att komma ifråga för någon post i en ny regering. Den helt avgörande fråga nästa regeringsbildare måste ställa sig är – vem behöver Annie Lööf?

83 reaktioner på ”Vem behöver Annie Lööf?

  • Jvk skriver:

   Uppsamlingsplats för värst ansatta av pk, C är på väg att bli det man lämnar på sopstationen utan återvinningsvärde, som stationen för farligt avfall.

   Gillad av 2 personer

  • Johan skriver:

   Det finns gott om godtrogna vimsiga kvinnor och dito män. Centerpartiet blir ett sorts kvinnoparti. Socialdemokraterna överges ”en mass” av etniska svenskar. Får dom över 20% i valet är det invandrarna som stannar kvar som röstboskap.
   Nu begriper även kvinnor i Sverige vartåt landet lutar. Särskilt när MSM med SVT i spetsen börjat skildra sanningen.
   PARADIGMSKIFTET ÄR PÅ GOD VÄG…

   Gilla

  • Jvk skriver:

   Kampen om titeln som våldtäktspartiet No1 hårdnar, C vill gå in in tätposition men det är hårt motstånd från V och Mp som vanligt och man skall aldrig räkna ut S eller M heller. L vill som vanligt att alla skall få våldta om de vill så de kan vara värt en högoddsare, kanske språktest och våldtäkter kan vara nåt? Fi är för allt som är dåligt så våldtäkt är en självklar punkt för dem, men de var för små för att kvala in denna gång, men man vet aldrig, snart blir våldtäktsmännen kanske en stor grupp i valmanskåren om 7-klövern får hållas så räkna inte ut dem heller, och som vanligt så har de stöd för sitt våldtäktsprogram från kvinnorna i Stockholms innerstad.

   Gillad av 2 personer

 1. Aurora skriver:

  Heder åt Expressens utredning. Ang utfallet i valet ska vi nog ta opinionsmätningarna med en stor nypa salt. Man har i stor utsträckning missat hur den numera stora invandrade väljargruppen kommer att rösta. De kan omkullvälta mätningarna. Och där finns nog Annie Lööfs plats.

  Gillad av 4 personer

 2. Enough skriver:

  Först 9000 lycksökare från Afganistan ( ? Eller var de nu kommer ifrån, inga papper visade…), sedan försöka läxa upp och styra Kristersson.

  Ja, ett mycket högt spel, et spel som kännetecknar ett extrem-parti. C är något totalt annat är det var tidigare. Både C och S har fått se sina ursprungliga väljarunderlag minska kraftigt, då har de i ivern att överleva, gjort populistiska försök att tilltala andra väljargrupper. Det har gått kraftigt upp och ner.

  Jag är nöjd om C tills vidare huserar vilsna väljare från MP, så att vi kan avskriva dem från Riksdagen nu i höst.

  Gillad av 3 personer

  • Peter skriver:

   Annie är nog inte så dum som hon förefaller.
   Det hela är spelteori.
   M och S kommer tillsammans inte att få majoritet, de behöver ett MP att stödja sig på.
   Det är den rollen Annie aspirerar på nu när det riktiga MP åker ur riksdagen.
   Annie räknar med att suga upp MP-väljare och andra missbelåtna PK-troende.
   Rädslan, avskyn och oron för SD gör att alla normala politiska regler faller.
   Efter valet där S och M gör dåligt ifrån sig och SD blir största parti kommer talmannen bli tvingad ge uppdraget att bilda regering till SD vilka kommer misslyckas i att sy ihop en fungerande regering.
   Därefter går uppdraget till S eller M vilka kommer trivas bra ihop, bägge är elitistiska partier med totalitära ambitioner där makt är viktigare än ideologi.
   Det är här Annie ser sin position, det nya MP, hon kommer stödja M och S under förutsättning att de för Centerpolitik dvs radikal nyliberal politik med fri invandring och återgång till klassamhället.
   Denna politik sitter som en smäck för M och S, de får precis det de vill ha, S får valboskap i form av ett nytt bidragsförsörjt trasproletariat, M får den globaliserade liberalismens alla fördelar för de besuttna och bägge får de C att skylla på när det går åt pipan.
   Det är verkligen svårt att se demokratin i Sverige överleva våra politiker.

   Gillad av 2 personer

  • Pelle skriver:

   Tvärtom, skulle jag säga. Användandet av hen är föredömligt i detta fall då det styrker det texten som helhet vill förmedla. Politiskt sett vill fröken Lööf vara just hen, ett allting och ingenting som hoppar mellan stolar och lojaliteter som det passar hen bäst. För hen själv står hen alltid i centrum, något annat av högre eller bestående värde finns inte. Om vi övriga bara låter hen vara hen och praktisera sin flytande moral på oss blir allt bra – åtminstone för hen själv. Annie Lööf är den yttersta symbolen för människan som en atom, helt utan koppling till plats, kultur, historia eller sammanhang. Då är hen rätt pronomen att använda.

   Gilla

  • Pelle skriver:

   Tvärtom, skulle jag säga. Användandet av hen är föredömligt i detta fall då det styrker det texten som helhet vill förmedla. Politiskt sett vill fröken Lööf vara just hen, ett allting och ingenting som hoppar mellan stolar och lojaliteter som det passar hen bäst. För hen själv står hen alltid i centrum, något annat av högre eller bestående värde finns inte. Om vi övriga bara låter hen vara hen och praktisera sin flytande moral på oss blir allt bra – åtminstone för hen själv. Annie Lööf är den yttersta symbolen för människan som en atom, helt utan koppling till plats, kultur, historia eller sammanhang. Då är hen rätt pronomen att använda.

   Gillad av 1 person

   • BengtJohansson skriver:

    Annie Lööf kan konsten att vända kappan efter vinden men hon gjorde ett stort misstag när hon recenserade Ayn Rands bok, Atlas shrugged” och lät den gå ut till offentligheten. Hennes slutsats av boken var att hon aldrig läst något som påverkat henne så mycket. Det tog naturligtvis inte lång tid förrän personer i hennes närhet insåg att det hon skrivit var en katastrof om det spreds i större kretsar. Så Annie gjorde som hon alltid gör, tog fullständigt avstånd från Ayn Rand och låtsades inte om sin egen första recension där Annie som sagt höjde Ayn till skyarna. Tyvärr för Annie så finns den första recensionen kvar på olika sajter på Internet så Annie kan egentligen inte svära sig fri från den. Jag rekommenderar egentligen ingen att Läsa Ayn Rands bok men man skall ju lära känna sina fiender och utifrån det kan det var värt att åtminstone scanna igenom den! Det är en avskyvärd bok och det samhälle Ayn förespråkar är ett fruktansvärt samhälle där egoismen är det viktigaste rättesnöret för individen! Se citat från The economist :Ms Loof has back-pedalled since then. She has removed references to Rand from her website, declines to talk about the subject and says on her website that she reads “newspapers and paperbacks”.

    Gilla

 3. Johan Karlson skriver:

  Här blir det tokigt. Annie för fram Centerpartiets hållning. Det är partiet i sig som skribenten verkar vara missnöjd med. Som centerpartiet, kan jag bara konstatera att partiet har navigerat på ett bra sätt genom den senaste mandatperioden. Framför allt är jag nöjd med att vi håller gränsen mot SD och att vi verkar för att alliansen som helhet inte vacklat mot en strängare migrationspolitik än vad som faktiskt har blivit. Det är viktigt att markera att borgerlig politik varesig bör eller ska vara främlingsfientlig.

  Gilla

  • Elisabeth skriver:

   Johan Karlson, är det det enda du tycker är viktigt i svensk politik ? Att vi inte får strängare migrationspolitik och att ”vi håller gränsen mot SD ” ? Ja, då verkar ju C vara rätt parti för dig. Lööf verkar förvisso bra på att ”navigera” fast andra kanske skulle kalla det att vingla.Har du en aning om vad du kommer att få i slutändan ?

   Gillad av 10 personer

  • Östrahult skriver:

   Det som jag inte begriper är hur de genomhederliga centerpartisterna ute på landsbygden kan känna sig hemma i ett parti med helt andra värderingar. Troligen är det den lokala sammanhållningen som räknas, tokerierna i rikspolitiken bryr man sig inte om.

   Den gläfsande Annie Lööv borde ställas till svars för vad hennes företrädare i partiet gjorde i slutet av trettiotalet, då skrev man att judar borde utrotas. Detta beskrivs av bloggaren Julia Ceasar, se https://juliacaesar.blog/ (ungefär 2 minuter in i programmet)

   Gillad av 2 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Partiets bruna historia på 30-40 tal har hon förträngt, utan att ens rodna!

    Långt värre än SD!

    Kanske är det dåliga samvetet, skamkänslor,
    grundorsaken till dagens huvudlösa agerande?

    Gillad av 1 person

  • Pelle skriver:

   @Johan – Jag tvivlar inte ett ögonblick på att ni övriga i Centerpartiet är lika vansinniga som Annie Lööf. För mig är ni partiet för den rotlösa, historielösa nutidsmänniskan helt utan moralisk linje, kulturellt kapital eller sammanhang. Jag tycker uppriktigt sagt synd om er då det måste vara en fruktansvärt meningslös och vegetativ tillvaro. Livsstilskonsumtion kan vara livets mening.

   Gillad av 1 person

  • Björn skriver:

   Själv är jag ”främlingsfientlig” på en glidande skala från 0 till 100%! Beroende på vilka volymer det handlar om! Några stycken-kanske trevligt, invasion-nej tack!

   Gillad av 4 personer

  • magnus skriver:

   Din ironi över C är lyckad. För ett ögonblick trodde jag faktiskt att du menade allvar med din text. Men så tokig kan ju bara Annie vara….

   Gilla

  • Sven Dufva skriver:

   Att påstå att den som inte skriver under på centerns migrationspolitik, nota bene amnestin för ensamkommande, därmed skulle bedriva en främlingsfientlig politik är bara allt för typiskt för den förljugna retoriken som präglar immigrationsdebatten. Lagrådet är tydligen främlings-
   fientligt – allt som avviker från centerns immigrationspolitik i varje given stund är främlingsfientligt och inga principiella resonemang om konsistent lagstiftning och långsiktigt hållbar reglerad invandring är annat än att fiska i grumligt vatten – den vanliga förljugna svadan således.

   Gilla

 4. Drutten skriver:

  De centerpartistiska och socialdemokratiska riksdagsledamöter som har kurage nog att rösta mot amnestilagen borde kunna räkna med många personkryss i nästa val.

  Gillad av 3 personer

  • Mangan skriver:

   Ja och när det nu är så nära valet skulle det inte spela någon roll om MP lämnar regeringen om S-ledamöter röstar emot – ingen vill ta över regeringsmakten för ett par månader.

   Visst kanske det skadar förtroendet för denna regering men det gör ändå gymnasieamnestin ännu mer.

   Gilla

 5. LJ skriver:

  Jag brukar tänka på Annie Löf som ett av de bästa symptomen på hur sjukt Sverige blivit. Man vet liksom inte ens var man ska börja när man ska beskriva Centerns och Annies olika ryckningar.

  Att partiet ändå fått mellan 7 och 14% senaste åren är otroligt skrämmande.

  Gillad av 6 personer

 6. Elisabeth skriver:

  Mycket bra analys av denna förfärliga politiker. Mycket bra , ja nödvändigt, att folk börjar genomskåda henne. Allt hon vill ha är makt för egen del och hon gör vad som helst för att nå dit. Hon har inga principer, inga skrupler. Det är underligt att även vänsterjournalister faller för ett tandkrämsleende, skräddade klänningar och överlägsen, mästrande direktörsstil. Det är väl för att de själva saknar principer. Och så är hon ju kvinna förstås…. ett ess i ärmen i dessa metoo-tider.
  Såg till min stora glädje att Centern tappar i senaste SIFO-undersökningen. SD stormar fram med nästan 4 procentenheter och S rasar med 3 % ( kvinnorna går över till SD ! ).Centern tappar med 1,6 %. Äntligen!. Åkesson bör inrikta sig på att sätta dit Lööf i kommande debatter ( eftersom journalisterna inte gör det ). Eftersom hon aldrig får svåra frågor och aldrig svarar på frågor ( hon vevar bara sina talking points ) bör han dra fram liken hon gömmer i garderoberna genom retoriska frågor. Trumma in det här skandalösa afghanbeslutet. Ställ grupp mot grupp hela tiden. Väljarna börjar äntligen lyssna.

  Gillad av 4 personer

 7. MartinA skriver:

  Hade Kristersson och Åkesson suttit i regering så hade de också låtit de 9000 stanna. Eftersom staten sverige saknar förmåga att utvisa dem. Vad de hittat på för svepskäl hade ju förstås varit roande att ta del av. Kanske hade Lööf lojalt fått ta på sig MPs räddande roll så att Kristersson och Åkesson efter ”hårda förhandlingar” hade måst vika sig för det ”oresonliga” Centerpartiet. För att ”ta ansvar” och för att ”rädda regeringen” och för det allmänna bästas skull.

  Riksdagspolitikernas intresse är att skydda den mediepolitiska klassens födkrok. Ingenting annat. För att göra det så låtsas de ibland vara osams, som i valtider. Och ibland att de samarbetar, som vid DÖ eller migrationsöverrenskommelsen 2012 eller vid S och MPs ”uppgörelse” att de 9000 ska ”få” stanna. Makten har inte råd att framstå som maktlös. För vad skulle vi då med politiker till?

  Gilla

   • MartinA skriver:

    Det som gör nuvarande system hjälplöst är nuvarande samhällsparadigm. Skapat av media och underhållningsindustrin och skolan och förhärskande perspektiv i akademia. De värderingar och lojaliteter etcetera som är förhärskande i sinnena hos det stora flertalet.

    Viktigast är att stödja sundare kulturproducenter än de som härskar idag. Köp Anne Heberleins nya roman till exempel. Jag har noll förtroende för Heberlein, hon är en opportunist. Men det hon gör är effektivare än hyllmetrar av politiskt kommenterande.

    Personligen kommer jag rösta på AFS. De verkar ha. ambitionen att opinionsbildan snarare än att ”åka” opinion som SD gör. Dessutom bra företrädare o jag gillar förslagen om nedläggning av SVT o om plattskatt. Men förändring genom beslut i riksdagen tror jag ej på.

    Gillad av 2 personer

   • MartinA skriver:

    Ingen opinionsbildning kan ju ändra på samhällsparadigmet. Men opinionsbildning kan göra det litet lättare för en kärvare verklighet att förändra samhällsparadigmet, ledsaga förändringen till att bli litet mer koncentrerad och intelligent. Men energin kommer ifrån den pågående katastrofen.

    Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    Att lägga ner/stycka upp SVT är vi nog många som instämmer i!

    Ett Public Service företag,
    helt utan pekpinnar vore en lisa för själen!

    Gillad av 1 person

  • Bo Adolfsson skriver:

   Visst har Du en poäng här.
   Hur blir vi av med fler än 100 000 främmande män i vapenför ålder? Vi har inte ens 10 000 poliser i yttre tjänst och militärens aktiva styrkor lär inte vara fler.
   Det lågskaliga inbördeskriget har redan börjat. Det är bara att googla på t ex Ronneby och Staffanstorp.

   Gillad av 1 person

 8. Tomas skriver:

  Jag fattar fortfarande inte hur de svammel-liberala kretsarna kring Annie Lööf kunde ta över det gamla svenska bondepartiet.

  Handlar det om självkastration? Eller har kärnväljarna på landsbygden hamnat i någon sorts identitetskris?

  Gillad av 3 personer

  • Gunnar Strandell skriver:

   De kanske har tagit Gunnar Hedlunds berömda uttalande på allvar:
   ”Vi inom bondeförbundet har alltid velat och kommer alltid att vela…”

   Gilla

 9. Kalle Kärrström skriver:

  Vad som tycks ha helt försvunnit ur det allmänna medvetandet är att det var ca 35.000 ensamkommande som kom 2015, inte 9000. 26.000 har alltså redan beviljats PUT och inte ålderstestats.

  Gillad av 6 personer

 10. Lilla fröken PK skriver:

  Det är mycket JAG och mindre av PATTIET. Helt egofixerad och maktlysten. Men hennes ”star quality” tilltalar tydligen många som ser mera till ytan än innehållet.

  Gillad av 1 person

   • magnus skriver:

    Ordet ”hen” utlöser hos många, så även mig, automatiskt en våg av antipati och motvilja vravid användandet i en irnoisk form är svår att förmedla. Alltså inte ditt fel. Precis som när man läser Nujen, soran, kakan, Schyffert, Malena, Ferm, Dinamarca, Fridolin, Romson, Schyman, Eliasson, Fritzon, Lööf, Helin, Poohl, Aschberg, Mattson…..

    Gillad av 1 person

 11. Aha skriver:

  Det mest absurda är att tiotusentals ångestladdade nittioåringar nekas plats på äldreboenden, hälften får inte plats, samtidigt som tiotusentals fullt friska yngre män bor i särskilda boenden servade av personal.
  Denna ordning har Lööf et consortes drivit igenom och har väl nu bestått i ett decennium.

  En rimlig reaktion hade varit att så länge Sveriges åldringar inte får plats inom äldreomsorgen och så länge folk dör i vårdköer ska vi vara ytterst restriktiva i att ta emot och försörja friska migranter. Överhuvud taget måste vi med tanke på alla miljoner människor som far illa vara synnerligen kostnadseffektiva så att varje krona gör största nytta, dvs satsa på lokal hjälp.
  Kusligt att ett etablissemang lyckas dupera ”sin” befolkning till att göra tvärtom. Kusligt att ett etablissemang lyckas bli så insnöade i sin egna förträfflighet.

  Banal godhet regerar. Annie Lööf aspirerar på första platsen.

  Gillad av 7 personer

   • Pelle skriver:

    Jag uppfattade direkt ironin i det sätt som hen användes i artikeln. Ännu bättre blir det förstås när man använder hen som substantiv istället för pronomen. Den var knappast det som hen-aktivisterna tänkte sig med sin språkliga nyordning. Vrid vapnen ur händerna på de aktivister som kapat vårt samhälle och använd dem emot dem. En sak har alla extremaktivister (och diktatorer) gemensamt: De är humorlösa och saknar varje förmåga till självironi. Detta är den svaga punkten där de enklast kan bekämpas.

    Gillad av 4 personer

 12. Soho skriver:

  Sverige håller på att gå sönder och svaret på din retoriska fråga är enkel.
  Vi behöver inte en charlatan till politiker som Annie Lööf. Hon har med råge visat vad hon går för, hon skulle helt enkelt fortsätta att föra Sverige mot avgrunden.

  Gillad av 1 person

 13. Erik H skriver:

  Uppenbarligen behöver C henne, eftersom hennes politik innebär 9% istället för 6%. Att hon gör C omöjligt i alla regeringskonstellationer struntar man i. Med tiden, när isoleringen blir för jobbig, tröttnar man nog på henne och ersätter henne med någon vettig person.

  Gillad av 1 person

 14. Jari Norvanto skriver:

  Vem behöver Annie Lööf, undrar Stefan Hedlund. Tja, de 9000 ”ensamkommande” och en hoper intressenter som investerat av tid och engagemang och kanske har en födkrok med i detta spel. Säg ensamkommande (vilket enfaldigt ord förresten) och dörrar öppnas. Och förmodligen öppnas det för ytterligare multiplar av dessa 9000, som en dynamisk effekt av det gränslösa vansinnet. I möjligheternas land, där vad som helst kan hända.

  Gilla

 15. O.T. skriver:

  Expressens granskning av de ensamkommande och resultatet av den, måste vara en rejäl kalldusch och en slag i ansiktet, på S och MP, men även C måste känna, att mattan fullständigt har ryckts bort från deras fötter.

  Inga förklaringar i världen kommer att hjälpa dom, för alla inser att de har ljugit om skälen.

  Kris är bara förnamnet, på det trauma som de nu känner och de inväntar med bävan, kommande opinionsundersökningar och raset kan bli historiskt stort!

  Nu vet alla att regeringen, vill spendera mellan 3-5 miljarder kr på 9000 ”ensamkommande” över 18 år som inte kan styrka sin identitet. Hälften har bott i Iran och inte i Afghanistan.

  Då är frågan, varför ska de få stanna, när man inte kan styrka sin identitet, inte har bott i Afghanistan, utan i Iran som är tryggt säkert land?

  Den viktigaste punkten i ”avslöjandet”, är att det bärande argumentet för ”Lex 9000”, att de stackars ”barnen” ”har hunnit fylla 18 under handläggningen” är en komplett lögn. De har inte kunnat styrka sin ålder vid ankomsten och hade inte kunnat göra så, oavsett om det tagit en, tre eller 140 månader att handlägga.

  Vi vet nu att Annie Lööf medvetet ljugit med ”de unga ensamkommande inte ska straffas”
  Annie Lööf och Johanna Jönsson: ”De unga ensamkommande ska inte straffas för att regeringen byggt upp ett oöverskådligt och dåligt genomarbetat regelverk. Därför kommer vi att släppa igenom regeringens förslag.
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/

  Gilla

 16. Karl Oskar skriver:

  Annie Lööf är Drottningen i Landet Uppåner.
  Där Svart är vitt
  Vitt är svart
  Dåren är vis
  Den vise en dåre
  Landet där dygdernas dygd är:
  Att alltid agera tvärtemot sin egen och människans natur.
  Kungen är för övrigt Gustav Fridolin.

  Gilla

 17. Sixten Johansson skriver:

  Ensamkommande är väl en PK-eufemism för onanist? Klart att hön-Annie månar om unga ensamkommande från Afganistaniran. Klappa en afgan om dan räcker inte, nej, 9000 unga onanister vill Våldtäktspartiet Centern ha i buskarna. Våldtäktspartiet Centern har blivit stockholmskt löpskt. De polygamist- och nekrofilvurmande centerpartisterna har slutat jaga i skogarna och löper i stället brunstiga efter ensamkommande och multipelt kommande. Våldtäktspartiet Centern vill bräcka Islamistiska Miljöpartiet, så Annie vänslas hämningsfritt liberalt med alla unga ensamkommande, som fyller hönnes behov. Hön har första tjing på de fjuniga. Islamistkramaren Gustav har erfarit att de skäggigaste passar hönom bäst. Islamistskägg ger hön-Gustav dirr i knäna och hönslemmen sväller som en hönkam.

  Gilla

 18. olle reimers skriver:

  Annie Lööf introducerades för världsregeringen på Bilderbergsmötet i USA förra året. De blev så förtjusta över hennes intelligens och självständiga hållning (samt villighet att låta sig komprometteras) att hon på stående fot utsågs till Sveriges nästa statsminister.

  De förlösande orden var när hon höjde budet från ”30 miljoner” till ”40 miljoner”. Hon fick stående ovationer!

  Att fru Lööf har gott självförtroende efter ett sådant tillfälle är inte att förundras över!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.