Ny podd med Katerina Janouch. Bilden av Sverige

I ett nytt avsnitt av podden ”Försöka förstå” (inspelat 23/3) pratar jag, Mohamed Omar, med författaren och debattören Katerina Janouch. Hon är aktuell med boken Bilden av Sverige: en personlig resa. Den handlar om Katerinas ”rödpillring” i början av 2017 och vad som hände sen. Att ”ta det röda pillret” är en metafor hämtad från Matrix-filmerna. Människorna lever i skenvärld, kallad matrixen, men när man tar det röda pillret öppnas ögonen och man ser världen som den är.

Etablissemangets media vill hålla oss kvar i matrixen, i skenvärlden, där allt är lugnt, vuxna män är ”ensamkommande flyktingbarn”, islam betyder fred och vita män är de värsta skurkarna.

Men att ta det röda pillret, att se saker som de är, är inte helt behagligt. När Katerina började säga som det är blev hon utsatt för hat och mobbning från etablissemanget och dess lojalister. I boken beskriver hon sina känslor av oro och ångest. Men trots häxjakten står hon pall och fortsätter skriva och föreläsa och har bidragit till att ”rödpillra” många fler. Etablissemanget håller på att förlora sitt grepp över ”Sverigebilden”. Genom sprickorna i bilden skymtar verkligheten.

Man kan läsa mer om boken på Katerina Janouchs blogg KATERINA MAGASIN

14 reaktioner på ”Ny podd med Katerina Janouch. Bilden av Sverige

 1. Fredrik Siarsson skriver:

  Jag har bott i diktaturer och förvånades över hur mottaglig befolkningen var för den statliga propagandan. För den som ville informera sig via utländska medier var detta fullt möjligt och jag grubblade mycket över varför intelligenta människor avstod den möjligheten. Förmodligen är det väldigt frestande att få en sanning serverad åt sig utan att behöva tänka själv. Består den sanningen dessutom av att man själv är en del i en grupp moraliska övermänniskor som står över de mindervärdiga dissidenterna så blir lockelsen än större. Förtur i karriären förstärker gemenskapen ytterligare. Dessa mekanismer gör mig fullt övertygad om att samma människor som är pk i dag hade skanderar vid nazisternas bokbål på 1930-talet.

  Gillad av 6 personer

 2. Modest skriver:

  Inför Katerina Janouch har jag delade känslor. Jag ser hennes skriverier om sexuell utlevelse och mångkulturvansinnet som två sidor av samma mynt. Frukten av en slapp livshållning helt enkelt. I offentligheten bör prydhet ha företräde. Om inte det förslummas den.

  Ursäkta min otidsenlighet.

  Gillad av 2 personer

 3. Petrus skriver:

  I ett normalt samhälle borde Janouch representera det liberala, västerländska samhällets mainstreamfåra. I Sverige är hon däremot någon slags extremist, typ. Piratförlaget törs inte ha henne kvar i sitt stall. Gissningsvis för att inte bli utestängda från bokmässan e dyl. Jag tvivlar på att Jan Guillou och Liza Marklund som äger huvuddelen av Piratförlaget personligen blir så enormt upprörda över vad Janouch skriver.

  Man kan också notera Janouchs bakgrund. Janouch är judinna. Så det lär ju inte vara någon slags ”nazi light” hon pysslar med. Föräldrarna var Charta 77-dissidenter i Tjeckoslovakien. Nu är Janouch någon slags dissident i Sverige vars bil utsätts för sabotage av AFA som i sin tur samarbetar med systemmedia och den regimkontrollerade radion (My Vingren fick anställning på SR). En flykting från Mellanöstern som anför liknande skäl för att få stanna får troligen politisk asyl. I alla fall om man blivit attackerad personligen med knytnävsslag av radikala systemförsvarare.

  Jag noterar att Janouch var med på AfS kick-off. En del verkar tro att hon blev ditlurad. Folk förknippar nog henne mer med alternativ typ MED p g a hennes judiska bakgrund. I tråden om MED på Flashback verkar hon inge större förtroende än Ilan Sadé eftersom hon varit ärlig med att hon har ett reservland medan en helsvenne inte har det. Detta är en viktig faktor att ta hänsyn till. Detta innebär att den nationella helsvennen egentligen inte har råd att provocera muslimerna i Sverige som nu.

  Gillad av 3 personer

 4. Björn K skriver:

  Skiljelinjen är tydlig. Välbetalda storstadsbor som är trygga i sina höga löner, bra pensionsförsäkringar, möjligheter till privat vård m.m. På den andra sidan mindre välbetalda både storstadsbor och människor ute i landet. Bland de förstnämnda finns de ”goda” de som fullständigt skiter i om vårt välfärdssamhälle faller ihop, de är trygga i sina höga löner och kan odla godheten i sina slutna miljöer. Till detta har vi våra etablerade politiker som fladdrar runt likt vindflöjlar för att få sitta kvar på sina maktpositioner, njuta av sina förmåner, idka humanitärt storhetsvansinne och den feminism som inkluderar importerat kvinnoförtryck av grövsta slag. Bland vanligt folk med sunt förnuft och kännedom om de fyra räknesätten kokar det.

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Men då måste ju ungefär 70 % av svenskarna tillhöra gruppen ”Välbetalda storstadsbor” eftersom de röstar för mer av nuvarande. Fler invandrare, fler no-go Zoner, fler åldringsrån.

   Gillad av 1 person

   • Björn K skriver:

    Det finns tröghet bland väljarna men tendensen är tydlig i både Sverige och många andra länder i europa, alternativa partier ökar och etablerade sjunker ihop. Det kommer nog att ske en del framöver. Samtidigt kommer etablerade partier med självbevarelsedrift att bli tvugna att anpassa sig efter folkviljan och ekonomiska realiteter.

    Gilla

 5. Petrus skriver:

  Vet inte vad som driver Janouch. Kanske något tvång att vara ”sanningssägare”, typ? Får nästan det intrycket när hon öppet ger uttryck för ogillande av vänsterfeministers hycklande när det gäller deras omhuldade mjukisman-idealet när de själva inte tänder på sådana män utan ratar dem till förmån för andra män. Hon tjänar inget på att säga denna sanning men hon gör det ändå. Men hon förlorar kanske inte så mycket på att påpeka det här.

  Vet inte om hon skulle förlora något på att lyfta frågan om att det kanske inte är helt lätt för en person som är heljude eller halvjude, eller har förfäder som var det på 30-talet, att stödja mjuknationalister eller litet nationellt influerade borgerliga partier. Det bör rimligen vara så eftersom de mjuknationalistiska och borgerliga partierna i Tysklands riksdag år 1933 röstade ja till Hitler som rikskansler. Jag tycker att det skulle vara en fördel om hon var uppriktig även om den saken samtidigt som hon TROTS detta personligen ändå tar ställning för något typ stängda gränser p g a att det sociala och ekonomiska priset för att fullständigt slå ut den demografiska basen för nazism och dylikt är för högt. Detta skulle vara fantastisk ”intygsreklam”. Om en person av judisk härstamning hävdar att de ekonomiska och sociala konsekvenserna av invandringen är så svåra att de övertrumfar risken för nazism så borde rimligen slutsatsen allmänheten drar bli att de ekonomiska och sociala konsekvenserna av invandringen kan bli väldigt allvarliga.

  Gillad av 2 personer

 6. Petrus skriver:

  4. Slopa u-hjälpen utom det lilla katastrof-biståndet. Möjligen skulle man kunna sänka nivån till OECD-snittet (0,3 % av BNP) under 10 år och använda merparten av pengarna till att lösa konflikterna i Sydafrika (köpa ut boer-bönderna) och Israel/Palestina (köpa ut palestinierna och grannländerna för runt 5000 miljarder kr, är möjligt om flertalet västländer bidrar precis som Sverige). Biståndspengarna kommer att behövas för att kompensera för den försämrade bytesbalans invandringen ger (importen ökar p g a invandringen men det växer inte fler träd att såga ner och exportera). Kom också ihåg att invandrarna skickar hem en massa pengar som sätter press på kronan nedåt. Gamla tanter som inte törs äga aktier och har någon miljon på banken riskerar på sikt förlora 50 % eller mer av sina besparingar p g a en sänkt kronkurs p g a försämrad bytesbalans p g a invandringen. Mitt intryck är att man tänkt sig ta en stor del av finansieringen av invandringen den här vägen och till slut säga att vi behöver införa euron för att slippa den dalande kronan.

  5. Slopa kraven på arbetskraftsinvandring från länder utanför EU. Återgå till lagstiftningen som gällde 1971-2008. Arbetskraftsinvandring är bara en ursäkt att skotta in mer folk som inte behövs och som kan ersättas med inhemskt folk. De som eventuellt skulle kunna göra någon skillnad kommer ändå inte hit p g a för höga skatter. De far till Silicon Valley i stället. Sänk i stället marginalskatterna litet så vi får behålla fler smartingar.

  Gillad av 1 person

 7. Petrus skriver:

  Med den typ av justeringar jag föreslår tror jag också att det skulle vara lättare att plocka över folk från SD eller t o m AfS (trots att man med mina förslag nog skulle värna rättsstaten mer). Precis som i USA skyr de som verkligen är beredda att pröva något annat än det mainstreammedia puffar för den gamla vanliga Neocon-smörjan som MED/Borgerlig Framtid i hög grad inkorporerat efter att den gamla partiledaren sparkades. Okej, vanliga moderater kan gilla sådant. Men de byter ändå inte parti. De röstar på det parti som verkar vara den etablerade försvararen av eliten som de upplever sig tillhöra på det ena eller andra viset (även om de inte gör det utan bara vill inbilla sig det p g a det parti de röstar på). Den som i någon mån tänker själv ratar troligen oftast inte bara Neocon-receptet när det gäller invandringen utan troligen även i hög grad resten av paketet.

  Jag tror också att Ilan Sadés homosexualitet innebär ett rösttapp. Räkna med 20 % eller mer. Mainstreammedia var inte pigga på att upplysa allmänheten om Tomas Tobés familjebild och att han och hans man anlitat en surrogatmamma (olagligt i Sverige) trots att ett nyhetsvärde torde finnas. Ulf Kristersson verkar ha insett det potentiella rösttapps-problemet med Tobé och har därför petat ner honom ett snäpp så att han inte lika ofta syns i TV-rutan.

  Tror heller inte att en massa Livets Ord- och Frimodig-kyrka-figurer på valsedlarna är några röstmagneter. Vad tycker de förresten om Sadés homosexualitet?

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.