Antirasisterna lever i en svenskocentrisk bubbla

Mohamed Omar

Det senaste året har allt fler blivit dömda för ”hets mot folkgrupp” på Facebook. Bakom anmälningarna ligger en grupp kallad ”Näthatsgranskaren”. Svenska Dagbladet skriver att gruppen består av ”bland annat jurister, juridikstuderande, före detta poliser och systemutvecklare”.

Näthatsgranskaren beskrivs som ”en samling människor som i början av 2017 gick samman för att hitta hot och hat på sociala medier”. Gruppen sägs ha utvecklat programvara som de anonyma medlemmarna kan använda sig av för att kartlägga, identifiera och polisanmäla personer som uttrycker sig på ett ”oacceptabelt” sätt.

Hittills har gruppen gjort 800 polisanmälningar, varav 77 lett till åtal. Projektledaren Tomas Åberg säger till SvD att ”det är roligt att vi haft framgång”, och lägger till att de blev förvånade över att ”damer över 65 skriver väldigt, väldigt grova saker på Facebook”.

Våldtäktsfall blir liggande på hög, samtidigt läggs polisens ansträngda resurser på att jaga tanter som skriver n-ordet på Facebook!

Man kan fråga sig hur många av Näthatsgranskarens medlemmar som kan utomeuropeiska språk som arabiska, persiska, kurdiska, turkiska och somaliska. För Sverige hör ju till de minst rasistiska länderna i världen, medan en stor del av invandringen kommer från länder som är betydligt mer rasistiska. Jag skulle tro att rasismen har ökat i Sverige genom massinvandringen från mer rasistiska länder, något som borde oroa antirasister. Arabiska är numera det största språket i Sverige efter svenskan, så en grupp som övervakar rasism skulle behöva kunna det.

Mig veterligen finns det ingen antirasistisk rörelse i arabvärlden. Tänk dig att det i Irak skulle finnas en rörelse, bestående av araber, som kämpade mot arabisk rasism och ”föreställningar om arabisk överhöghet”. Tänk dig sedan att denne rörelse också finansierades av den irakiska staten. Inte särskilt sannolikt, eller hur?

Efter att USA erkänt Jerusalem som Israels huvudstad i december förra året utbröt protester i Sverige. Framför allt personer med bakgrund i arabvärlden demonstrerade. De skanderade hatiska ramsor på arabiska. I Malmö ropade de: ”Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna.” De möttes inte av någon antirasistisk motdemonstration som skrek: ”Inga rasister på våra gator!” Man undrar vad som skrivs av arabisktalande, svenska medborgare på sociala medier. Har Näthatsgranskaren koll?

Den 9 april 2016 höll Turkiska Riksförbundet möte på Sergels torg i Stockholm. Förbundets vice ordförande Barbaros Leylani uppmanade till mord på armenier. ”Turken vaknar!” skrek han. ”Armeniska hundar bör akta sig! Död åt armeniska hundar! Död! Död! Död!”

Talaren fortsatte att tala kärleken till fosterlandet, det vill säga Turkiet. Han gav sedan uttryck för en storturkisk tanke om att alla folk som tillhör den turkiska folkgruppen ska enas i ett land. Med ”fosterland” menade han inte bara det nuvarande Turkiet utan alla områden som bebos av etniska turkar. För att förverkliga den storturkiska staten kan blod komma att flyta, tillade han. Man undrar vad som skrivs av turkisktalande, svenska medborgare på Facebook. Har Näthatsgranskaren koll?

Och granskar man över huvud taget rasismen mot svenskar? Rasismen mot svenskar är verklig. Jag har själv råkat ut för den. Min mor är svenska, min far kommer min Iran. Under en video på min YouTube-kanal har någon skrivit: ”Lyssna, din mamma är en svensk hora” och ”Man ska inte beblanda sig med svenskar, män som kvinnor. Ni är smuts.” Har Näthatsgranskaren koll?

När asylsökaren Abraham Ukbagabir den 10 augusti 2015 valde ut sina offer på Ikea i Västerås, valde han ut en 55-årig kvinna och hennes son just för att ”de såg svenska ut”. De slaktades skoningslöst med kniv. För att de såg svenska ut, alltså.

I Strängnäs den 23 augusti 2015 blev en svensk småbarnsmamma överfallen och våldtagen av två asylsökande män, en från Syrien och en från Algeriet. ”I’m gonna fuck you little Swedish girl”, sade en av våldtäktsmännen. När han var färdig med våldtäkten spottade han småbarnsmamman i ansiktet. Vilken syn på svenskar, särskilt svenska kvinnor ger detta uttryck för? Tänk om en invandrartjej, en muslim till och med, hade blivit våldtagen av svenska killar som sade: ”I’m gonna fuck you little Arab girl”. Det hade blivit kalabalik inom etablissemanget. Manifestation efter manifestation. Nya anslag till organisationer som bekämpar rasism och islamofobi.

Näthatsgranskaren verkar inte ta denna rasism på allvar. Man kan undra om de verkligen är emot rasism eller om de drivs av andra motiv. Sverige har blivit ett mångkulturellt land och rasismen är mångkulturell. Men de så kallade antirasisterna lever kvar i en svenskocentrisk bubbla.

Svenskar är inte ”utsatta” kan de heta. De är inte ”skyddsvärda”. Säg det till mamman och hennes son som slaktades på IKEA. Säg det till kvinnan som våldtogs i Strängnäs. Och hur går detta ihop med tanken om alla människors lika värde? Det finns dessutom miljöer idag där etniska svenskar är i minoritet och borde kunna räknas som utsatta. Helt nyligen blev en kvinnlig SVT-reporter kallad ”hora” i Rinkeby. Hon var inte välkommen. Sverige har förändrats, men det antirasistiska etablissemanget har inte hängt med. Vill de ens hänga med?

Hur länge ska etablissemangets intellektuella, de som talar så varmt om öppenhet, fortsätta vara så inskränkta? Vänsterjournalisten Gellert Tamas gav ut boken Det svenska hatet, när kommer det någon bok med titeln Svenskhatet på ett stort förlag? Den agendasättande journalistiken tycks inte ha detta på sin agenda.

91 reaktioner på ”Antirasisterna lever i en svenskocentrisk bubbla

 1. Fredrik Östman skriver:

  Ja, sanningen svider i det socialistiska skinnet. Men hur skall vi kunna varna tanterna över 65 som uttrycker sig som de har lärt sig som barn, på ett sätt som med alla civiliserade och hederliga måttstockar är tillåtet?

  Hur skall vi döma en stat som med billig polemik och brännvinsadvokatyr jagar och hatar sina egna äldre medborgare? Är inte patologien här övertydlig?

  Gillad av 15 personer

   • He was a man who loved the outdoors, and bowling. skriver:

    Jag menade såklart AfS. Mesar göre sig inget besvär med att få Sverige på rätt kurs.

    Gillad av 3 personer

   • Rose-Marie Follin skriver:

    Jag har ingenting emot MED, men det är otaktiskt att rösta på dem, som förmodligen ändå inte kommer in i riksdagen. Bättre att satsa dessa röster på SD, som ju i stort sett har samma ambitioner. Då kanske vi äntligen kan få en förändring av det nuvarande bedrövliga läget i vårt land.
    Nu kommer också AfS att gå till val och det gör inte saken bättre.

    Gillad av 2 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    AL…
    Klart vi skall kasta bort röster i ett nationellt krisläge!

    MED o AfS är precis vad Etablissemanget drömmer om!

    Inse att vi bara har ett oppositionsparti…

    Bara att GILLA LÄGET!
    Rösta på det!

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Inte roligt alls om man inte är troende i Utvecklingskyrkan. Tanken att gårdagen etik är så gräslig att det blir ett skämt att omnämna den, visserligen polemiskt missrepresenterad, är inte särskilt smickrande för sin upphovsman eller för dem som finner den amusant.

    Gilla

  • Skaffa dig ett liv, Tomas Åberg skriver:

   ” Hittills har gruppen gjort 800 polisanmälningar, varav 77 lett till åtal. Projektledaren Tomas Åberg säger till SvD att ”det är roligt att vi haft framgång”, och lägger till att de blev förvånade över att ”damer över 65 skriver väldigt, väldigt grova saker på Facebook”.

   Tomas Åberg verkar uppenbarligen vara livrädd för invandrare med grova åsikter mot svenskar och riktar därför uppmärksamheten mot det andra hållet. Han representerar också alla de egenskaper som är dåligt hos svensken som hyckleri, konflikträdsla och ängslighet. https://twitter.com/pandark2083/status/971005149064900608

   Gillad av 2 personer

   • mobelmanen skriver:

    Förr: Vikingar. Nu: Vekingar..Förr: Modiga krigare fruktad av alla. Nu:: fega ynkryggar utnyttjad av alla.

    Gilla

   • richardlindlind5 skriver:

    Den arma damen , 65 år , som HMF åtalades i Jönköping berättar att polis stormat in i hennes hem och gjort husrannsakan !!! Polis hade beslagtagit hennes telefon och laptop.
    Jag hade ingen aning om att polis kunde göra husrannsakan vid sådana bagateller.
    Nu börjar jag på allvar fundera på att fly Sverige.

    Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Fredrik Östman –
   Burde ikke Cecilia Hagen anmeldes?
   I sin spalte i Expressen skriver hun (har dessverre ikke dato, kun skjermdump): ”Hur ska man bli av med mänskliga brunrottorna?”
   ”Det är de där andra rådisarna jag skulle vilja utplåna på ett värdigt vis. De bruna. Dem som Advokatsamfundets Anne Ramberg skrivit om.”

   Definitivt hat! Men vi vet jo at anmeldelse her aldri ville føre til noe. Dobbeltspillet i denne saken er så åpenbart. Ikke ”allas like värda”, akkurat…

   Gillad av 3 personer

  • Margareta skriver:

   Att använda ordet utlänning var helt normalt och vanligt när jag var barn, på 1940- och 1950-talen. Ungefär som man använde ordet främmande när man skulle ha gäster på middag. För ca 20 år sedan fick jag veta av en yngre PK-människa att användningen av ordet utlänning var rasistiskt. Så tiderna förändras.

   Gilla

 2. Lilla fröken PK skriver:

  I fallet Hets mot folkgrupp är likhet inför lagen en chimär, och att rättsväsedet bombarderas med anmälningar från Näthatsgranskaren är rena sabotaget mot ett redan överansträngt rättsväsende.

  Gillad av 13 personer

  • Til IT goes click skriver:

   Ja, jag känner mig hatad varje gång jag öppnar en tidning eller slår på TVn så jag undviker båda. Men nu finns ett parti att rösta på, jaaaa!

   Gillad av 3 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    NU?

    Avses AfS?

    Minst FYRA ÅR för tidigt!

    Splittring gör Sveriges läge avsevärt VÄRRE!

    Gilla

  • Mats R skriver:

   Frågan är om inte Lilla Fröken PK har hittat något här. Det skulle ju faktiskt kunna vara ett medvetet sabotage mot rättsväsendet i form av överbelastningsattacker. Alla anmälningar måste ju granskas, vilket naturligtvis tar resurser i anspråk.

   En annan intressant fråga är vad Facebooks egna regler säger om att utomstående aktörer kör skript som samlar in persondata från deras sidor? Och vad säger Datainspektionen om ett sådant agerande, månntro? Att samla in uppgifter om personer på automatiserad väg och utan deras vetskap och sedan förvara dem i en databas där de är klart och tydligt identifierbara är väl inte alldeles solklart OK?

   Hur som helst, i alla fall kommer EU:s datadirektiv, GDPR, att träda i kraft om drygt två månader, och då lär det bli slut på den här typen av verksamhet.

   Gillad av 2 personer

  • Per-Anders skriver:

   Jag skulle gärna se några tiotusental anmälningar mot vänsterkretsar av alla de slag. Polisen gör ingen nytta ändå, så de kan gott hålla på och traggla med sådana anmälningar.

   Gillad av 5 personer

 3. Peter skriver:

  Jag vet inte riktigt varför vi ska bekämpa dumheten.
  Är inte det våra ledares, den svenska kulturen, lagstiftningen, rättsväsendet, intelligentians sak att hålla dumheten stången?
  Det demokratiskt valda politiska etablissemangets sak.
  Om dumheten härskar i de samhällsfunktioner jag räknat upp finns det då något att bekämpa?
  Vi kan ju inte rimligen agera mot dessa funktioner, det vore högförräderi.
  Fundera en gång till kring demokratins förutsättningar, de fanns, men finns de?
  PK vill att vi ska ge upp landet, finns det med demokratiska medel något alternativ, våra politiker vill att vi ska avträda Sverige, finns det med demokratiska synsätt något alternativ då den överväldigande majoriteten svenskar stödjer dessa politiker?
  Jag menar allvar, då dumheten regerar i en demokrati finns inga acceptabla demokratiska medel att ändra maktstrukturen, de sätt som återstår är demokratiskt oacceptabla, så långt är vi gångna.
  Det är fruktansvärt tungt att vara styrda av imbecilla ansvarslösa maktmänniskor.

  Gillad av 7 personer

  • Til IT goes click skriver:

   Visst är det så, den moraliskt riktiga positionen nu är högförräderi, attans att man skulle leva just i denna tidsålder, jag upplever att alla de jag möter från andrakulturer har det bättre såtillvida att de inte växt upp och trott att allt var bra och att ens ledare vill en gott, de känner det som de är på väg upp, jag känner det som jag glidit bakåt sen 20-årsåldern.

   Men friskt mod, nu finns det till sist ett parti att rösta på!

   Gillad av 2 personer

   • He was a man who loved the outdoors, and bowling. skriver:

    Jo Fredrik, det är själve fan att det inte finns Ett Bra Parti, det är bara att konstatera att jag aldrig funnit ett parti som representerar min åsikter, men det är en lyx att gå runt och tro att man kan finna ett parti där man gillar företrädarna och alla deras åsikter. Här handlar det om självförsvar, då kan man inte vara kräsen, och nog är det märkligt att många judiska publika personer omfamnar mångkultur och massinvandring av just de som hatar dem mest?

    Gillad av 4 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    HE WAS A MAN…

    Kan det bero på att man hatar oss svenskar betydligt mer)
    Eller att man vill ha in billigt tjäntefolk…

    Gilla

 4. K. Ulvert skriver:

  Thomas Åberg som är initiativtagare till Näthatsgranskaren och den som tar hand om merparten av statsbidraget på 600.000 om året är dömd för djurplågeri och har djurhållningsförbud.
  Vad väntar du dig av ett sådant kräk? Ärligt uppsåt? Opartiskhet?
  De jurister mfl som är medarbetare borde i solidaritet med de djur han lät svälta ihjäl avsäga sig allt samröre. Det hela är en skandal.

  Gillad av 14 personer

   • Peter skriver:

    Ja, det är där ansvaret ligger.
    Att vara dum och äska bidrag är allas vår rättighet, att bevilja bidrag är en ansvarsuppgift.
    Låt kritik och fördömande drabba dem som förtjänar det.

    Gillad av 4 personer

   • Mikael Birk skriver:

    MUCF beviljade 60000 kr till Tomas Åbergs renovering Åbergs privatekonomi. Åberg är sinnebilden av en skrupulös bidragsentreprenör som i sin bidragsansökan lämnat uppenbart falska uppgifter om bl.a. en anknytning till ett forskningsprojekt på LInköpings universitet som inte existerar. Denna sakomständighet borde om man följer MUCF:s eget regelverk medföra krav om återbetalning av beviljat belopp. Nu är emellertid MUCF under generaldirektör Lena Nyberg(s) ett politiserande vuxendagis med en syn på skattemedel som innebär att all kritik av myndigheten per definition beskrivs som orättvis.

    Myndighetens prestige och bidragskonfettibyråkraternas egenintresse går före oväld och omsorg om skattebetalarnas pengar. MUCF har en lång historia av att lättvindigt bevilja projektbidrag till tramsprojekt och projekt som vid granskning visar sig endast bestå i att berika de ansökande individerna privat. Tidigare hette myndigheten Ungdomsstyrelsen och under en period var Bah- Kuhnke GD; dårskapen fortsätter oreformerat.

    MUCF, Folkbildningsrådet och Allmänna Arvsfonden är tre tramsmyndigheter vars läckage av oredovisade skattemedel till meningslösa projekt med minst sagt tvivelaktig nytta är mer än nog för att undergräva skattemoralen även för den mest förhärdade undersåte.

    Gillad av 2 personer

  • Erik Svensson skriver:

   PK-ligan består huvudsakligen av moraliskt förkastliga individer. De flesta är inte så aktivt vidriga som denne person men genom sin passivitet, oärlighet och sina skygglappar ligger de i praktiken inte honom långt efter.

   Gillad av 2 personer

  • Olle Reimers skriver:

   Näthatsgranskaren är med all sannolikhet Sveriges motsvarighet till Southern Poverty Law Center, som finansieras av George Soros. Det är troligt att Thomas Åberg, som företer många likheter med SPLC:s nuvarande företrädare har fått motsvarande förtroende att förstöra människors karriärer om de inte ställer upp på den extrema vänsterpropagandan.
   https://www.wsj.com/articles/what-its-like-to-be-smeared-by-the-southern-poverty-law-center-1505171221

   Gilla

 5. Til IT goes click skriver:

  http://www.friatider.se/svt-polisen-och-socialtj-nsten-unga-gruppv-ldt-ktsm-n-kan-ses-som-offer

  Omar är frisk, men en stor del av svenskarna är sjuka, det är bara att konstatera. Artikeln ovan och många av inläggen på denna blogg är beviset, denna blogg skall ändå gälla för samhällskritik. Jag såg den tecknade filmen Prinsen av Egypten igår och barnen såg alla slavarna och de stora byggnadsverken, vilken vansinnig kultur som byggde så mycket på ofrihet, men idag tycker jag mig förstå bättre hur denna kultur, eller kommunism eller nazism kan uppstå, antalet offer och döda spelar ingen roll, det som spelar roll är en kollektiv föreställning om hur saker och ting är och bör vara.

  Det man har framför sig är rent vansinne, men eftersom det är kollektivt framstår det som normalt,

  Äntligen ett parti att rösta på dock! Friskt mod!

  Gillad av 3 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   TIL IT GOES CLICK – Mycket prat om ett parti ”att rösta på”. Vill bara påpeka att ingenting kommer att förändras om man lägger sin röst på ett obetydligt litet extremparti som inte ens kommer in i riksdagen.

   Gillad av 2 personer

   • He was a man who loved the outdoors, and bowling. skriver:

    Jag vet, men återvandring är den viktigaste frågan för Sverige, avgörande för vår kulturs överlevnad och mina barns framtid. Ett par procent på toppen avgör nog inte om SD blir inbjudna eller inte, men jag är logiskt inkonsekvent här för jag har länge använt samma argument mot MED.

    Gillad av 1 person

   • Jan Bengtsson skriver:

    Sannolikt inte ens nära under TIO ÅR?

    Då är vår demokrati redan borta!
    Vi ser vad Löfvén o EU har på Agendan…

    Gilla

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Jag svarar på samma sätt som Torgny Segerstedt gjorde när han skrev något negativt om Hitlertyskland nämligen att utelämna det text han tänkte skriva. Jag gör detsamma här när det gäller N-granskningen.

  Gillad av 1 person

 7. richardlindlind5 skriver:

  På FB hade en äldre dam , Christina Öberg , Jönköping , berättat om hur hon överfallits av fyra ensamkommande. I sista stund hade en man dykt upp och avbrutit misshandeln. Damen var nära döden. Polisen var måttligt intresserade och sjukvården skickade hem henne efter att ha konstaterat massor av olika skador .
  I sin förtvivlan berättade damen om händelsen på nätet vilket resulterade i sex eller åtta anmälningar om HMF , för vilka hon kallades till förhör sex gånger , polisen har producerat ca 200 sidor med förhörsprotokoll. Damen skall på rättegång 14 mars i Jönköping .( 14.30 tror jag det var.) Hon bad att alla som har tid att komma ” så jag inte döms i tysthet ,utan insyn” )
  Den grova misshandel , nära dråp/mord , damen råkade ut för intresserar tydligen vare sig polis eller domstol.
  Hade jag bott i Jönköping hade jag absolut gått på rättegången.

  Gillad av 13 personer

 8. Rikard skriver:

  Hej.

  Är du säker på att du inte begått hets mot folkgrupp idag, medborgare?

  Kanske du känner till någon i din närhet som gjort det? Det skulle kunna vara skyddande av brottsling…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 2 personer

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Inte om det är den Fridolinska segerhälsningen: handhjärtat.

    Bör göras taktfast vid tvivel om värdegrunden; ”HAnd hjÄRta” (stor bokstav för att markera betoning).

    Börja med armarna rakt ned längs sidorna av kroppen (är du normbrytande i din kroppsbyggnad kan du skapa en egen kreativ lösning). Lås armbågarna i läge och vinkla underarmarna tills de möts över bröstbenstappen – det skall gärna strama lite i ryggen. I så fall kurar du ihop dig och sänker blicken mot marken tills det slutar strama; detta hjälper dig också att inta en ödmjuk position. Sätt ihop tummarnas toppar mot varandra och böj dem så att utsidan på den yttersta delen samt naglarnas baksida möts. Med raka fingrar för du sedan samman fingertopparna.

    Om du upplever en utmaning när du skall göra ett värdegrundskorrekt handhjärta kan du bild-söka på Fridolin + handhjärta.

    Du glömmer väl inte att gå på torgmöten och att samla stämplar i partiboken?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gillad av 1 person

 9. Jaxel skriver:

  Beskrivningen av ”Näthatsgranskaren” ger hos mig associationer till ett sorts medborgargarde. Ett medborgargarde på nätet alltså. En grupp som intar samma förhållningssätt som Odins söner, fast med omvända förtecken.

  Medborgargarden brukar pk-ister tycka hjärtligt illa om. Förmodligen inte detta.

  Gillad av 3 personer

 10. heraldikern skriver:

  ”Näthatsgranskaren” är en verklig styggelse då den är odemokratiskt tillkommen men ändå fungerar som en myndighet. I varje fall då varken polis eller domstol varit inblandade i att finna brottslingar. Det har de anonyma ”Näthatsgranskarna” gjort. Dessutom jagar dom bara Svenska syndare och hittar inte de som använder andra språk. Det börjar verkligen likna McArturs vansinniga jakt på kommunister i USA. Och har även en släng av Gestapos jakt på judar under 30-40-talet!

  Gillad av 2 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   McArtur var militär…

   McCarthy jagade Kommunister i varenda buske!

   Men de regerade likväl nyligen i åtta år…

   A real OBAMAnation!

   En lätt Freudiansk felstavning…

   (Obomination)

   Gilla

 11. Aha skriver:

  Det är polisens sak att verka brottsförebyggande, deras sak att göra det arbete som Näthatsgranskaren gör. Köp in deras program om nu haten och hoten motiverar en priroriterad insats. Under alla omständigheter; gör genast klart för Näthatsgranskaren att hat över folkgruppers beteende inte är en prioriterad del för rättsväsendet som har betydligt viktigare saker för sig än att jaga enskilda personer som inte språkligt förmår lägga band på sig över den frustration de känner över hur mångkulturen utvecklats.

  Om nu näthatsgranskning ändå ska ske så ska alla språkgrupper granskas, t.ex. vad som skrivs på arabiska om judar och andra folkgrupper.

  Gör inte heller någonting förrän politikerna får granska de fall som lett till domar så att de kan ställa sig frågorna
  1. Vill vi verkligen ha sådana inskränkningar i vår konstitutionella rätt till yttrandefrihet?
  2. Kan vi verkligen ha en lag som så flagrant bryter mot principen om (allas) lika (värde) inför lagen? Folk som uttrycker hets mot folkgruppen svenskar går ju fria.

  Näthatgranskaren är en asymmetrisk angiveriverksamhet som aldrigt borde sett dagens ljus, en skamfläck för den humanitära stormakten som nu alltså börjar jaga sina egna medborgar med hjälp av civil angivarverksamhet, en mobb skulle man också kunna skriva.

  Gillad av 3 personer

 12. oppti skriver:

  Agria djurförsäkring har anledning att ångra sitt hyllande av denna grupp!
  Den som värnade om språket på nätet hade inte samma värnande om levande materia-typ.

  Gilla

 13. Magnus Rosensparr skriver:

  Ja, svenskarna har gradvis gått ett tragiskt öde tillmötes sedan 1809. Dryga 200 år av fred och frihet från ockupation, 70 år av stigande välfärd och försoffning av såväl kropp som psyke och 50 år av medveten manipulation och indoktrinering från överheten. Idag manifesteras detta av att en majoritet av folket har utvecklats till en konturlös massa av fredsskadade och hjärntvättade välfärds- och trygghetsnarkomaner, toleransromantiker och konflikträdd valboskap.

  Gillad av 6 personer

 14. Lars-Olof Svensson skriver:

  Helt säkert en riktig beskrivning av verkligheten. Men att ”svennehora” skulle komma att leda till åtal har väl aldrig hänt och kommer inte att hända. Utan att veta hur det ligger till antar jag att Näthatsgranskaren är en mottagare av pengar till stöd för civilsamhället och de skulle
  aldrig få några pengar om det handlade att skydda svennar.

  Gillad av 1 person

  • Per-Anders skriver:

   En sådan sak kunde de politiska vildarna i riksdagen ta upp. Lämna in en motion där de begär att ordet ”svennehora” ska vara åtalbart att säga till någon.

   De kan även fråga statsministern vad han ska göra åt att elever i skolan dagligen får ordet svennehora kastat efter sig?

   Gillad av 1 person

 15. PerH skriver:

  En debattartikel för Svenska Dagbladet, absolut.
  Hör ni det på Svenskan!
  Gäller andra mediedrakar också.

  Vore absolut krav att den privata programvara som endast trålar svenska uttryck på webben också skulle inbegripa andra språk, tex de Mohamed Omar nämner.

  Gilla

 16. He was a man who loved the outdoors, and bowling. skriver:

  Ledarsidorna har idag en bra genomgång om yttrandefriheten eller rättare, avsaknaden av densamma för svenskar, så nu har vi där läst Westerholm och Heeg i frågan, vi väntar bara på moderaten Heberlein som är märkligt tyst när det inte är opportunt, väntar hon på att partiledningen skall säga vad hon skall tycka?

  Gillad av 3 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Ann har nog fått (M)unkavle fram till valet/andra omröstningen av Grundlagen…

   Uffe K instämmer ju helhjärtat i Stefans in(S)KRÄNKNING av yttrandefriheten!

   Allt för att (S)toppa/(M)otarbeta Alternativmedia och SD!

   TVÅ partiledare med tydliga Napoleonkomplex,
   som INTE ser till Sveriges bästa…

   (M)an har andra uppdragsgivare,
   (S)om belönar lydiga vovvar…

   A lá Reinfeldt…

   Gillad av 2 personer

 17. Biggan skriver:

  Ett varnande exempel på vart vi är på väg kommer från förra veckan när en politiker som Jan Björklund – som dessutom av någon anledning kallar sig ”Liberal” – anslöt sig till det obehagliga drevet från DN och Expressen mot medborgarjournalistprojektet Granskning Sverige och krävde lagändringar för att tysta sådana initiativ i framtiden.

  Tillvägagångssättet är alltför bekant: stora mediehus skandaliserar enskilda personer genom att stapla indicier och rena lögner på varandra och sedan korsreferera till varandra. Detta hopkok används sedan okritiskt av politiker som ett argument i debatten.

  Den oheliga alliansen demonstrerar med all tydlighet tanken bakom ändringarna i mediegrundlagarna – och det är att strypa nya medier och försämra våra förutsättningar att granska makten och rapportera om tillståndet i Sverige.

  https://samnytt.se/moderaterna-avslojar-maktens-nya-sprak/

  Gillad av 3 personer

  • Olle Reimers skriver:

   Intressant är att Tobias Billström helt springer maktens ärenden i Svensk Tidskrift. Han försöker inbilla oss att det finns en rättssäker prövningsväg via Datainspektionen. Jo, jag tackar jag!

   Gilla

   • Lars skriver:

    Såg en debattartikel med honom att M nu minsann dragit slutsatser och vänt politik och att det minsann var S fel och inte Alliansens fel…

    Gillad av 1 person

 18. Lars skriver:

  Tack Muhammed Omar. Få orkar och vågar.

  Men vad är det vi ser i samhället? Toppen av förfallet? Troligen inte, det kommer att bli värre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.