Islam är inte en del av svensk kultur

Mohamed Omar

En moské i Växjö ansöker om att få ha böneutrop. Bara på fredagar, säger man. Ja, det börjar så. Först hade vi inga böneutrop, sen fick vi det på fredagar, sen varje dag och till sista fem gånger varje dag. Det är så islamiseringen går till – ett steg i taget.

Ismail Abuhelal, imam på Stiftelsen Växjö muslimer, säger att det inte stämmer att ”muslimer vill ta över Sverige”. Det är ord. Tittar vi på verkligheten så ser vi att moskéerna växer som svampar ur jorden. Och tittar vi i islams egna texter så upptäcker vi bilden av en missionerande religion som strävar efter att expandera och dominera.

Biskopen i Växjö Fredrik Modéus tycker att böneutrop är en bra idé. Det är inte så att han bara tolererar det. Han välkomnar det. Vilket är märkligt eftersom böneutropet är antikristet. Det förmedlar budskapet att Jesus inte är gud och att Muhammed är Guds siste profet. Det är Muhammed man ska följa. Jag kan förstå att kristna tolererar antikristna budskap, men att välkomna dem?

Men kanske är Jesus inte Gud längre i Svenska kyrkan. Alla åsikter är ju tillåtna numera. Alla åsikter som är politiskt korrekta vill säga. För om man står upp för klassiska kristna uppfattningar blir man utfryst och mobbad.

Vad biskopen borde begripa är att detta är ytterligare ett steg i islamiseringen. Hur islamiskt ska Sverige tillåtas bli? Vi vet hur det ser ut i länder där muslimer är i majoritet. (Ja, jag vet att det finns hyggliga muslimer). Kristna har det inte bra i många av dessa länder. Det är märkligt hur sällan man hör talas om muslimer som kämpar för kristnas religionsfrihet i islamvärlden…

Förmodligen har biskopen inte tänkt så djupt. Det rör sig om den gamla vanliga godhetssignaleringen. Man plockar godhetspoäng.

Imamen i Växjö säger att han vill ha böneutrop för att kunna känna sig som hemma. Men varför bryr sig ingen om att ursprungsbefolkningen, som fortfarande är i majoritet, allt mer känner sig som främlingar i sitt eget land?

Muslimer får utöva sin religion och böneutrop är en del av religionen. Förvisso, men månggifte och barngifte är också delar av religionen. Vissa delar är alltså okej, andra inte. Religionsfrihet kan inte betyda att fanatiska muslimer får grönt ljus att tillämpa alla delar av sin religion. Frågan är inte om det finns en gräns, utan var man ska dra gränsen.

Men kyrkklockor då? Kyrkklockor kan inte jämföras med islamiska böneutrop. Klockorna förmedlar inget uttalat budskap som böneutropet gör. Dessutom är den kristna traditionen en del av den svenska kulturen. Därför kan kristendomen och islam inte likställas i Sverige. Kristendomen har en särställning som ursprungsbefolkningens religion sedan tusen år. På samma sätt som det svenska språket enligt lag har en särställning som huvudspråk.

Kristna traditioner angår alla svenskar. Islam är inte en del av svensk kultur och angår bara troende muslimer. Och en överväldigande majoritet av de troende muslimerna är invandrare och barn till invandrare. Islam är en invandrarreligion. Konvertiter är ytterst sällsynta då islam är den religion svenskar tycker minst om.

Om imamen och vissa muslimer i Växjö inte känner sig som hemma om de inte får höra det islamiska böneutropet, så råder jag dem att flytta till ett islamiskt land. Det är ju ingen som har tvingat dem att komma hit. Jag tycker att vår flagga med dess gyllne kors ganska tydligt signalerar att Sverige är ett europeiskt land med en kristen tradition. Så ingen kan säga att de inte visste.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

48 reaktioner på ”Islam är inte en del av svensk kultur

 1. uppstigersolen skriver:

  Jag vill inte ha moskéer här. Om en muslim vill bo i Sverige och sköter sig så är det väl OK. Sen får han eller hon utöva sin religion i hemmet. Passar inte galoscherna så är det som Mohammed Omar skriver, bara att dra till ett muslimskt land.

  Gillad av 13 people

 2. Armageddon skriver:

  Helt korrekt att imamerna snarast bör flytta till ett islamkontrollerat land. Vad har de här att göra? Böneutrop är den vedervärdiga ideologin islams skrik till underkastelse. Om det tillåts menar jag att nära böneutropsstället högljudd musik från högtalare skall överrösta detta, alltid. Nu är väl gränsen ändå nådd för ‘dumkyrkan’ i Växjö. Har man frågat medborgarna i staden om de vill få sin närmiljö förstörd? Jaså inte!

  Gillad av 11 people

 3. ramonafransson skriver:

  Avtalet mellan det socialdemokratiska Tro & Solidaritet med Muslimska rådet i Sverige, som har kopplingar till Muslimska brödraskapet och skrevs under 1999, verkar fullföljas till punkt och pricka, och efter att det skrevs om avtalet i msm 2014, har det varit väldigt tyst. Alldeles för tyst, och jag undrar hela tiden varför. Journalister borde skrika i falsett vid det här laget när de ser vad som händer i Sverige!

  https://www.expressen.se/nyheter/s-lovar-att-samarbeta-med-sveriges-muslimska-rad/

  Gillad av 10 people

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Jag börjar tvivla på dessa ständiga godhetsförklaringar. Man kanske skulle börja undersöka om det finns andra och mer jordnära förklaringar. Kanske det är en övergripande plan, tills vidare hemlig, där man önskar förena islam och kristendom och där svenska kyrkan har erbjudit sig att ta initiativet. Islam har ju här tydliga fördelar jämfört med kristendomen när det gäller makt och inflytande i samhället som kristendomens företrädare säkert saknar? Nog var det bättre för dessa under 1800-talet och tidigare.
  Sedan ser säkert ett land som Saudiarabien mycket positivt om ett kristen dignitär erbjuder sina tjänster till islam. En sådan positiv gärning kommer inte att glömmas i första taget..

  Som sagt godheten är inte oändlig inte ens för den svenska kyrkans företrädare..

  Gillad av 4 people

 5. Isabella skriver:

  Sverige ska värna det svenska. Muslimer har många länder att välja på, där de välkomnas att utöva sina kulturyttringar.
  Varför välja ett land där de inte hör hemma.
  Mångkultur har skapat stora problem i Sverige.
  Islam är odemokratiskt och hör inte hemma här.

  Gillad av 9 people

  • Grus-Olle skriver:

   Eftersom svensken är feg och konflikträdd så ju är det bara öppet mål för muslimerna att etablera och utöva sin egen religion i just Sverige. Svenskarna är inget annat än nyttiga idioter och såna kan väl knappast överleva som folk.

   Gillad av 8 people

 6. Anders F skriver:

  För många år sedan deltog jag i ett föredrag om svenska kyrkans dåvarande relation till staten. När begreppet religionsfrihet fördes på tal minns jag att en av Vänsterpartiets tidigare förgrundsgestalter ifrågasatte den traditionella synen på religionsfriheten och i stället – med rätta – hävdade, att innebörden skulle vara ”frihet från religion” och inget annat; med andra ord religionen skulle vara en ren privatsak och inte ges en offentligrättslig betydelse.

  Onekligen har många år förflutit sedan dess och attityderna till religion har helt förändrats. En ny religion – islam – har börjat att växa fram i vårt land och Svenska kyrkan har trots separationen från staten flyttat fram sina positioner. Värderingar och synsätt som hör det förgångna till har blivit accepterade och till och med sanktionerade av det allmänna. Borta är den uppfriskande religionskritiska diskussionen.

  Som Mohammed Omar skriver är islam en komplicerad religion. Islam betyder underkastelse. Islams relation till andra religioner präglas inte av tolerans och dess syn på otrogna är minst sagt skrämmande. Det är en religion vars ambition är att styra och kontrollera samhällslivet och privatlivet i detalj. Givetvis finns det historiskt sett perioder då islam kanske influerats av upplysning och tolerans, men rent generellt är det en auktoritär och härskande religion. När det gäller den muslimska världen finns det knappast ett enda land som fungerar något så när väl. Marocko, Turkiet och Azerbajdzjan är kanske de enda undantagen. I de fall där den muslimska befolkningen är i minoritet är det också problem. Förutom Europa är det stora problem med muslimer i Indien, Kina och i vissa stater söder om Sahara.

  Det råder nog ingen tvekan om att vi går en problematisk framtid till mötes i vårt land.

  Gillad av 7 people

 7. olle holmqvist skriver:

  Jag kan föreställa mig att det är möjligt att plågas av kyrkklockor. Bakfull på söndamorgon, när man bara vill sova, brakar det in sovrummet. Bara det att jag har aldrig varit med om det. Och jag har inte hört om någon annan heller. Jag tror att förortskyrkorna från miljonprogramm-åren
  smögs in diskret av arkitekter som begrep.

  Hur blir det med böneutropen ? De kan inte stängas av som det synliga. Jag kan spekulera om reaktioner. Odin vikings eller vad dom heter kör sakta förbi med musikhögtalarna halvmaxade. < I m dreaming of a white Christmas.eller hårdrock. Eller kasta smällare.

  Böneutropen infördes före den västerländska tekniken med mikrofoner och högtalare.
  Fast numera med sådant. Fast västerländsk teknik ger alternativ . Böneutrop per radio
  för var och en att tona in.

  Räkna med bråk.

  Gillad av 2 people

  • uppstigersolen skriver:

   En gång i Tyskland hade vi tagit in på ett hotell sent på natten. Vi fick ett rum högst upp med utsikt över torget. Klockan 6 morgonen efter skakade hela rummet av dånande kyrkklockor. Vi drog upp gardinen och ser kyrkan snett åt sidan, cirka 50 meter bort. Kyrkklockorna i samma höjd som vårt rum. Tydligen någon morgonmässa som skulle ske.

   Gillad av 2 people

 8. jacobsteckelenburg skriver:

  Under en debatt i London om islam och den sekulära världen för ett antal år sen som anordnats av The Spectator yttrade jag mig starkt kritiskt om den smygande islamiseringen av dom brittiska universiteten. Närvarande var bl a Sadiq Khan (då ännu inte borgmästare). Hans reaktion på mitt inlägg var att kasta sin ena sko mot mig (på ortodoxt arabiskt manér). Jag duckade och kastade blixtsnabbt tillbaka skon mot Khan, träffade hans näsa och slog den blodig. Jag antar att Sadiq Khan på detta sätt ville demonstrera hur väl islam redan hade integrerats i UK:s intellektuella liv.

  Gillad av 8 people

 9. Moab skriver:

  Biskoparna är överlöpare, de företräder inte oss mer och jag är helt säker på att en majoritet av dem, inklusive ärkebiskopen, i hjärtat är kommunister och inte kristna.

  Gillad av 5 people

 10. Gösta Johnsson skriver:

  Svenska kyrkan och dess företrädare – de flesta – har helt tappat kompassriktningen som numera pekar mer och mer mot Mekka – i stället för rakt upp mot himlen som kristendomen brukar hävda.

  I spetsen står ärkebiskopen Antje J och tyvärr ansluter fler och fler biskopar och en och annan prälle här i vårt land.

  När får vi se ett #metoo-uppror mot islamiseringen…från i första hand prällar och biskopar, diakonissor och kyrkomusiker och alla vi som fortfarande tillhör svenska kyrkan….Vem av er tar initiativet. Jag tror en gansdka stor andel svenska kristna och svenskar som är med i kyrkan skulle ansluta sig…

  Gillad av 2 people

 11. Ulla L skriver:

  Jag vill inte se några som helst ”muslimattribut” i det offentliga rummet och inte heller att skattemedel används till att islams vedervärdiga ideer får utrymme i Sverige. Att politikerna låtit denna brutala mördarideologi breda ut sig i Sverige är oförlåtligt. Och anledningen är att jag anser islam totalt oförenlig med vad jag står för; demokrati, jämställdhet, mannen och kvinnans lika värde, frihet från religion, åsiktsfrihet m.m. Nu förstörs Sverige.
  De som vill följa islams seder och bruk tycker förstås att man valt ett lämpligt land att räddas av och samtidigt med ”all inklusive” kunna sprida islam.
  Varför protesteras inte högljutt över denna utveckling?

  Gillad av 7 people

 12. Thomas Åkerblad skriver:
 13. Leif Nilsson skriver:

  Människor som lever enligt samma kulturella koder är ömsesidigt förutsägbara för varandra. De agerar i överensstämmelse med varandras förväntningar och önskningar. De kan samarbeta. De kan till och med konkurrera fridfullt, eftersom alla vet vad de kan förvänta sig från alla andra. Ett delat trossystem, gemensamma referenser och sedvänjor, förenklar kommunikationen och umgänget. Människor som vet vad de kan förvänta sig av varandra kan agera tillsammans för lösa problem. (Fritt återgivit från Jordan Petersons ”12 rules for life”)

  De islamska koderna och sedvänjorna avviker drastiskt från våra, som är djupt förankrade i den kristna europeiska kulturen. De inte bara avviker, utan deras heligaste dokument – Koranen – är fylld med uppmaningar att strida mot oss otrogna! Som: 8:12 ”… Jag ska injaga skräck i deras hjärtan, som äro otrogna; halshuggen dem och huggen av dem alla fingrarna!”

  Islamiseringen av Sverige och Europa bryter ner våra gemensamma koder och det skapar otvetydigt konflikter. Vi kan redan se dem i Sverige. Bosnien, Kosovo, Libanon och Cypern är talande exempel på vad som riskerar att hända, när den kulturella gemenskapen upplöses.

  Gillad av 6 people

 14. Ulrika skriver:

  Minareter kostar att bygga. Därför föredrar muslimerna i Frankrike att lägga pengarna på en kupol.
  Vi får se hur det går nu när president Macaron ska försöka ena de oeniga muslimerna under ett tak. I Schweiz röstade man emot och i Istanbul klagar folk på dånet 5/7. Minareter i Sverige blir näst sista spiken i kistan?

  Gillad av 1 person

  • Grus-Olle skriver:

   Vi får det vi förtjänar.
   Om vi inte hade detta förbannade bidragssystem så hade vi kanske sluppit detta problem.
   Bara för att vi råkar vara ett av världens rikaste länder, så innebär det nödvändigtvis inte att vi måste vara ett världens dummaste också.

   Gillad av 1 person

   • observatör skriver:

    Och Miljöpartiet driver på.
    Dettas nuvarande bostadsminister Peter Eriksson sade i augusti 2010 -före valet då – att han öppnade för månggifte i Sverige. Och varken han själv eller Miljöpartiet har sedan tagit avstånd från hans ord.

    Gilla

 15. ulfjoson skriver:

  För inte så länge sedan fick Katolska Kyrkan i Växjö påhälsning av några som utförde halshuggning och amputering av Mariastatyn ! Polisen rubricerade det som pojkstreck !
  I övrigt har jag inga kommentarer utom ett ?

  Gillad av 3 people

  • Grus-Olle skriver:

   Det där bryr sig förstås inte biskopen i Växjö om. Han tror väl naturligtvis att det handlar om vanliga svenska ungdomar, eller typ satanister. Att inte ange signalement håller inte längre. Det kanske fungerade i början innan denna massvåg av nyanlända välde in i landet 2011-2015.

   Gillad av 1 person

 16. Jaxel skriver:

  Att böneutrop skall motiveras med och jämföras med kyrkklockor är fel av flera skäl.

  1. En mänsklig röst är oerhört mycket mer påträngande än en rent mekanisk klang.

  2. De flesta befintliga kyrkor har stått i en lång rad år för att inte säga århundraden. Den som bosatt sig inom hörhåll från en kyrka har i de flesta fall varit medveten om oväsendet och därmed accepterat det. De människor som nu skall utsättas för böneutrop får inte välja.

  3. Religionsfrihet innebär inte en rätt att tvinga på andra människor sin religion, vilket de facto sker med både böneutrop och kyrkklockor. Om kyrkklockorna kommer att användas som motivering till att ytterligare inkräkta på andra människors rätt att slippa religiöst oljud och dito budskap så är den enda rimliga åtgärden att införa restriktioner för klockringningen inte att ytterligare inskränka på andra människors frihet.

  Vill minnas att jag läst om fall som varit uppe förvaltningsdomstolar där kyrkor varit tvungna att minska ljudstyrkan i klockringningen.

  Sammanfattningsvis så bör det svenska samhället vara ytterst restriktivt med att tillåta att böneutrop inkräktar på friheten hos dem som önskar att slippa hör sådana.

  Gillad av 2 people

 17. Christer Brodén skriver:

  När jag angriper kristen fundamentalism räknas jag till rödvänstern. Angriper jag islamsk fundamentalism räknas jag till brunhögern. Dit räknas jag väl även för att jag följer denna blogg, men jag följer ju den här också: https://anarchyisorder.wordpress.com Dessutom läser jag annat, både vänster och höger.

  Oavsett vilket jag läser, håller jag både med och mot. Hur som helst är det fascinerande att se hur olika man kan se på världen och hur låsta man är vid sin grupps fastslagna sanningar.

  Gammaldags kristendom har jag mycket svårt för, och dagens Islam är ju oftast värre. Enda äldre svenska ärkebiskop, som jag ibland kan känna sympati för, är Anton Niklas Sundberg, och det är bl.a. för hans uttalande på Uppsala C’s perrong: ”Där gick tåget åt helvete, och jag som skulle med!” Finns det något motsvarande att berätta från imamernas och mullornas värld?

  För länkar i ämnet, se https://christerbroden.wordpress.com/2016/06/12/nalin-pekgul-och-hennes-islam/

  Varken gammaldags kristendom eller dagens stridande islamska huvudriktningar är delar av nutida svensk kultur. Vi bör varken återinföra det ena eller importera det andra.

  Gillad av 1 person

 18. Sara skriver:

  Tack.
  I söndags misshandlades en kristen man utanför pingstkyrkan i Karlstad för att han lämnat islam.
  De slog honom i nacken, så som det står i koranen. Nästa gång har de kanske kniv.
  De har dödshotat honom förut.

  Gillad av 2 people

 19. Moab skriver:

  Jag får känslan av att vi är som Galileo här precis innan han blev presenterad med alternativet att hålla käft eller bli avrättad. Ny grundlag om hörnet, fan också var livet inte bättre än så här, för mig ser jag två alternativ: det ena är Adams i Mythbusters T-shirt-slogan, ”I reject reality and substitute My own” som låter en fokusera på familjen, surfing och kvalitativa intellektuella ansträngningar, den andra är att inse att man håller med om mycket i the manifesto.

  Gillad av 2 people

 20. Magnus Rosensparr skriver:

  Biskopen i Växjö Fredrik Modéus stödjer förslaget om islamiskt böneutrop, trots att böneutropet är direkt antikristet. En biskop har ett livslångt ämbete och det här handlar således inte om ett privat tyckande.

  Det skulle vara intressant att få veta vad Svenska kyrkans ansvarsnämnd för biskopar anser om biskop Modéus avfall från den kristna läran, vilket hans ställningstagande uppenbart är.

  Ansvarsnämndens uppgifter är bland andra:

  – att avgöra om biskopar är lämpliga för uppdraget och om de verkar efter de löften som de avgett.

  – att pröva anmälningar om hur biskoparna utövar sina uppdrag och efterlever sina vigningslöften. Ansvarsnämnden får också själv ta upp och pröva sådana frågor.

  Postadress:
  Svenska kyrkans ansvarsnämnd för biskopar
  751 70 Uppsala

  Gilla

 21. Emil skriver:

  Själv är jag inte förtjust i kristendomen överhuvudtaget. Men, jag kan acceptera den då den är en tämligen fredlig religion som inte inkräktar på min vardag och mitt liv. Att Svenska präster har ett sådant bekräftelsebehov av PK-etablissemanget och PK-median (eller vad det än handlar om) att de ”säljer sin själ till satan” (så skulle nog en kyrkans man ha uttryckt sig om dagens muslim-lismande för något decennium sedan blott) är däremot helt obegripligt för mig. Nej, islam har inget att göra här, religionsfriheten idag löper stor risk att bli morgondagens religions-tvång. Vansinnigt blåögt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.