Okej att diskriminera vitingar

Mohamed Omar

Diskriminering är inte okej har vi fått lära oss. Men det brittiska public service-företaget BBC verkar inte hålla med. Åtminstone inte när de gäller vitingar. I en ny jobbannons skriver BBC helt ogenerat att vitingar inte är välkomna:

”This traineeship is only open to candidates from a black, Asian or non-white ethnic minority background.”

Tänk om BBC hade lagt ut en annons som inte välkomnade icke-vita. Det råder dubbla måttstockar här. Det är okej att diskriminera vitingar, men inte icke-vita.

Hur kan arbetsgivaren vara säker på att någon är icke-vit? Hur mäter man? Räknas mörkhyade adoptivbarn med namn som Tom, Dick och Harry som icke-vita? Kan judar med traditionellt europeiskt utseende söka jobbet?

Det är inte första gången BBC har lagt ut annonser som diskriminerar vitingar. Och den diskrimineringen är inte olaglig i Storbritannien. Lagen från 2010, Equality Act, tillåter arbetsgivare att diskriminera som en del av ”positive action”, det vill säga positiv särbehandling för personer med ”protected characteristics” eller ”skyddade egenskaper”.

Om syftet är att minska antalet vita och öka antalet icke-vita så är det alltså okej. Man främjar ju ”mångfalden”. Varför denna mångfald handlar om hudfärg förklaras inte. När det kommer till åsikter, skulle till exempel svensk etablissemangsmedia må bra av mångfald. Det finns en tydlig vänstervridning.

I svensk public service gäller samma synsätt som på BBC. När Hanna Stjärne tillträdde som VD för Sveriges Television deklarerade hon att hon ville ”öka mångfalden”. Syftet är att personalens sammansättning på SVT ska ”spegla Sverige”.

”Sverige ser inte likadant ut idag som det gjorde för några decennier sedan – och kommer att förändras framöver. Därför måste vi hela tiden fundera över hur vi speglar Sverige.”

Ungefär en femtedel av Sveriges befolkning sympatiserar med Sverigedemokraterna. Hur väl speglas detta av SVT? Hur många av deras anställda sympatiserar med SD? Inte många, skulle jag tro.

Medieforskaren Kent Asp har visat att Miljöpartiet egen majoritet – på SVT får MP 52 procent och på Sveriges Radio 54 procent av rösterna.

Mångfalden är stor, men störst av allt är Åsiktskorridoren.

Om journalisterna på SVT har olika hudfärg men tycker likadant, vad har man då vunnit?

Dessutom, att någon kommer från Syrien behöver inte betyda att man har mer kunskap om Syriens kultur och historia än en som kommer från Uppsala. Personen från Syrien kan vara helt okunnig medan personen från Uppsala kan ha lärt sig perfekt arabiska, doktorerat i Syriens moderna historia och vara skicklig på att förmedla sina kunskaper och sätta in dem i ett sammanhang. Så ursprung och hudfärg är fel faktorer att gå efter om man söker kunskap om andra kulturer.

När det kommer till inlevelseförmåga, så har det med intelligens och fantasi att göra, inte vilken färg man har på huden. En intelligent och fantasirik människa kan sätta sig in i andra perspektiv och leva sig in i andra människors liv. Det är dessa egenskaper man bör efterfråga.

40 reaktioner på ”Okej att diskriminera vitingar

 1. Hortensia skriver:

  Bedrövligt, Eddie. Rent bedrövligt och förunderligt upprörande mitt i det luttrande PK-eländet.

  Personligen undrar jag, som tidigare var en flitig radiolyssnare och gammal nog att minnas dialektdiskussionerna (om det var okej för, exempelvis, nyhetsuppläsare och hallåor, att tala gotländska, skånska, finlandssvenska e d)…

  … varför i hela friden så överväldigande många ”reportrar”, ”programledare” med flera i P1 numera har icke svenskklingande namn – och uppenbart saknar svenska som modersmål – när deras hud-, hår- och ögonfärg ändå inte syns?

  Vore det inte betydligt bättre, att låta infödda svenskar med ett begripligt språk och gedigna kunskaper om svensk kultur, historia och politik tala i radio, även om de råkar vara bleka i hyn och har namn, som alla svenskar kan stava till?

  Gillad av 7 personer

  • Erik2 skriver:

   Varför så många reportrar med förmodat icke nordisk bakgrund? Huvudfaktorn är säkerligen att det är så folksammansättningen numera ser ut. Nordisk och etnisk svensk bakgrund kommer att bli en minoritet under det närmaste decenniet. Det finns inget fredligt förlopp som kan ändra på det. Så ser migrationens, demografins och nativitetens processer ut. Etniska svenskar över, säg 50, kanske anar detta men eftersom gammelsvenskarna i huvudsak har sina bekanta från barndomen genom hela livet så döljs den kraftiga förändringen i befolkningssammansättningen. Även om man är påläst och vaken för det som händer. Jag konstaterar bara faktum utan att värdera händelserna.

   Det blir en resa att försöka anpassa sig. Det kommer att fortsätta finnas väldigt många hyggliga invånare på den här jordplätten som har kallats Sverige. Med olika bakgrund. Självklart är det så. Jag kan leva med det. Måste ju.

   Men, jag är extremt orolig för den process som vi är inne i. Svenska staten håller på att kollapsa mitt framför våra ögon och försöker rädda sig genom att bli öppet totalitär. Även fast etniska svenskar kommer bli i minoritet snart så kan vi skapa ett bra samhälle. Men då måste hela det katastrofala politiska systemet vändas totalt på sin ända. Har jag gett upp? Ja, kanske det. Jag har nog inget val som den löneslav jag är. Tänk jag trodde en gång i tiden att jag skulle kunna styra mitt liv genom flit och besparingar så att jag skulla kunna skapa frihet för mig och min familj. Jag tror faktiskt inte längre det. Allt det jag har kommer att tas ifrån mig. Det är bara så. Man måste leva vidare ändå.

   Gillad av 1 person

  • Elisabeth skriver:

   Ja, jag tror att GB är mycket värre ute, RichardLindLind5. Det har pågått så länge där och p g a tidigare kolonialpolitik får de en massa ”gäster” på köpet. Har du varit i London nyligen ? Folk som ser ut som britter gjorde förr är i absolut minoritet. Och så har de en muslimsk borgmästare, helt otroligt.
   Det har kommit så många filmer den senaste tiden som förhärligar krigstiden, ”The darkest hour”, ”Dunkirk”, ”The Speech” osv plus alla dessa TVserier. Kan det vara så att man vill fortsätta att låtsas som att GB är ett enat land med gemensamma mål ? Det finns inget idag att enas om och vara stolt över ? Jag vet inte, men det är slående att man tycks uppleva krigsåren som bättre än nutiden. Hysterin kring den kungliga familjen och deras förehavanden måste också vara något liknande fenomen. Media piskar upp ett ”intresse” för denna familj så att folk inte ska se förfallet omkring sig. Ställföreträdande liv.
   Apropå BBC,tittar sällan på den kanal som finns tillgänglig här. Den känns lika antiseptiskt vinklad och irrelevant som CNN. Dessutom är det slående att nästan alla på kanalen är ”färgglada”, stämmer nog som Omar skriver att man satt i system att diskriminera ”vitingar”. Varför ska man titta på en sådan kanal ???

   Gillad av 5 personer

 2. olle reimers skriver:

  Hela debatten har blivit snedvriden genom identitetstänkadet.

  Den förs som om det är ett värde i sig att ett samhälle hyser olika folkslag med olika hudfärg och med olika kulturell bakgrund.

  Det är en grav felsyn. Det finns nämligen en hake.

  Om man sätter personer tillsammans som har samma grundläggande värderingar i fråga om yttranderätt, religionsfrihet, könens lika rättigheter o.s.v. så råder det ingen tvekan om att ett samhälle kan berikas av att månniskor med olika bakgrund kan samsas.

  Sätter man däremot ihop människor med högst OLIKA värderingar har man däremot skapat en krutdurk, som bara väntar att på explodera.

  Vad de politiker som stöder tanken att i rask takt stoppa in så många människor som, förutom att de inte delar svenska folkets värderingar, därutöver inte har något intresse av att anpassa sig till det svenska samhället; egentligen har tänkt. är svårt att förstå.

  Det finns två förklarinngar. Antingen har man inte alls tänkt utan bara redigerat videofilmer om lejon som slickar lamm eller så har man med vett och vilje velat slå sönder det Sverige som vi känner som vårt. I bägge fallen begår man en oförlåtlig snd mot sina uppdragsgivare; det svenska folket.

  Gillad av 3 personer

 3. Bo Svensson skriver:

  Problemet man försöker lösa, måste ju vara att om man tillämpade normalt urval efter kompetens och lämplighet för jobbet, blir det inte rasblandat vilket alltså har definierats som ett problem som kräver lösning.

  Det landar ju i, att när man ser någon med avvikande hudfärg i rutan, misstänker man starkt att det är en som är inkvoterad efter andra kriterier än lämplighet för uppgiften.

  En bättre lösning är att varje folkslag har sina egna tv-kanaler som de får finansiera med pengarna de tjänar.

  Gilla

 4. Palle skriver:

  Mohamed: mycket bra!
  Du skriver: ” När det kommer till inlevelseförmåga, så har det med intelligens och fantasi att göra, inte vilken färg man har på huden. En intelligent och fantasirik människa kan sätta sig in i andra perspektiv och leva sig in i andra människors liv. Det är dessa egenskaper man bör efterfråga.”
  Helt absurt blir det när man utgår från att mångfalden i stället skulle utgå från ursprungsland och hudfärg när det gäller radio(!). När det gäller TV: om man har samma utgångspunkt riskerar man att mindre kompetenta personer får ikläda sig roller, som de inte klarar av med uppfyllande av de kvalitetskrav, som tittarna förväntar sig. Resultatet av detta kan ju tvärtom bli att tittarna får en negativ uppfattning om människor med annan hudfärg/ursprung dvs helt kontraproduktivt.
  På temat, twitterkontot Steget efter:
  https://pbs.twimg.com/media/DNKcVKhXcAAHz8R.jpg:large

  Gillad av 2 personer

 5. Lars Strömberg skriver:

  Mohamed skriver: ”…Om journalisterna på SVT har olika hudfärg men tycker likadant, vad har man då vunnit? ..”
  Jag instämmer i ifrågasättandet. Dock med en – tycker jag – väsentlig reservation, eller ett väsentligt tillägg: Journalister skall inte torgföra sitt tyckande. De skall ägna sig åt att rapportera, undersöka och beskriva.

  Gillad av 2 personer

  • Palle skriver:

   Lars Strömberg: det är i och för sig riktigt, men det sker ju ett redaktionellt arbete innan ett program sänds då urvalet av vilka infallsvinklar till en viss fråga man ska välja, vilka externa ”experter”, som ska bjudas in osv. görs. Det går ju utmärkt att snedvrida täckningen av en fråga där allt som framförs är riktigt, men där man genom selektivt urval sett till att andra viktiga aspekter ö.h.t. inte berörts, dvs att luras utan att ljuga. Risken för en sådan snedvridning minskar med en redaktion, som kännetecknas av olika uppfattningar och erfarenheter.

   Gilla

 6. Aha skriver:

  Muhamed tar upp frågan hudfärg vs åsikter och menar med rätta att åsiktmångfalden måste gå före hudfärgen.
  En åsikt som folk haft under alla år är en restriktiv attityd till invandringsvolymerna. Denna åsikt, kanske den viktigaste av alla med tanke invandringens omgörande effekt, har knappast varit synlig i public service. Så har det varit i decennier och ändå stipulerar Radio- och TV-lagen att ”utrymme ska ges åt en mångfald åsikter och meningsyttringar”.

  Hycklerier har m.a.o. varit monumentalt och än mer monumentalt är det att sådana personer som TV-direktörerna Stjärne och Helin förmodligen inte skulle erkänna denna brist på elementär åsiktsmångfald vilket gör dem till intellektuellt ohederliga. Sådana människor går alltså till TV-jobbet varje dag och utför sitt destruktiva värv, avlönade av folket.

  När jag tänker på denna medvetna och i decennier propagandistiska skevhet i åsiktsflödet från public service blir jag ursinnig.

  Gillad av 5 personer

 7. Lilla fröken PK skriver:

  Antirasisterna är de sanna rasisterna. Det fick Ullenhag erfara när han ville utmönstra ”ras” ur myndighetssverige. Det blev högljudda protester från de rasifierade, som kände mattan dras undan sina fötter.

  Gillad av 3 personer

 8. Moab skriver:

  Det är ju helt uppenbart att om dessa icke-vita fått makten så hade det första resultatet blivit förföljelse av vita med en gång. Vi vita hade ju svarta som slavar så varför skall vi inte vara slavar ett tag? Jag gissar att det hade gått snabbt. Exemplet ovan är normalisering av rasism, varför skulle man inte kunna skriva så i alla jobbannonser? Man har helt enkelt omdefinierat rasism att inte kunna gälla vita. Det är lite deprimerande men det verkar som gammelrasisterna har rätt, USA var ett experiment men Obama väckte rasmotsättningarna till liv igen en gång för alla. Hur länge kommer vita att hålla med om att rasism är dåligt, jag gissar inte särskilt länge då man ständigt attackeras. Hela världen har ett mindervärdeskomplex gentemot det vita väst och detta kommer inte att vända förrän det västvärlden åter visar vem som är starkast, antingen det eller så kommer vi att återgå till vad som kanske är det naturliga tillståndet, lojalitet med den egna gruppen och rasen. Det senare verkar mera troligt, pk-folket gör allt vad de kan för att det skall bli sluttillståndet.

  Gillad av 7 personer

  • ,USX_ skriver:

   @ MOAB,

   ”Hur länge kommer vita att hålla med om att rasism är dåligt, jag gissar inte särskilt länge då man ständigt attackeras.”

   Helt utan tvekan är en stor förändring på G. Jag har följt amerikansk debatt länge och det är väldigt tydligt att det kokar i folkdjupet. Det finns många bra sajter om man är intresserad. Den som kanske mest direkt motsvarar DGS är nog Unz.com. Den är väldigt seriös. Grundaren har gått på Harvard, drev länge ”The American Conservative” och var en seriös kandidat till att bli guvernör i Kalifornien. Många av de som skriver är riktiga tungviktare i amerikansk politik, som Pat Buchanan och Ron Paul. Men på den sajten pratar man ras! Mycket och kvalificerat! Om man går in där finns det länkar till olika ämnen högst upp och en av dessa är ”RACE/ETHNICITY”.

   Jag skrev för övrigt en lång kommentar till detta inlägg där jag tog upp erfarenheterna från ”affirmative action” i USA och sen spann vidare på detta. Kortfattat kan man säga att det är min uppfattning att allt vi ser nu i Sverige redan har hänt för länge sen i USA och att svaret på nästan alla frågor vi debatterar redan kan konstateras genom studier av befintlig empiri från det landet. Men det verkar väldigt svårt att få igen kommentarer på det temat.

   Utlandssvensk

   Gillad av 6 personer

  • ,USX_ skriver:

   Ett tillägg:

   Om man funderar på att inleda en bana som rasist, kan det vara vettigt att börja med att grubbla kring hundar. Där finns det många raser! Är de alla lika? Reagerar de alla på samma sätt, givet samma omständigheter? Kan man uppfostra en pudel till att bli som en rottweiler och vice versa? Är det vettigt som ägare av en rottweiler att anta att den hunden kommer att reagera som en pudel? Och om man gör det och någon (eller många….) sen blir skadade, vem bär ansvaret?

   Mycket att grubbla på…….

   Gillad av 1 person

  • ,USX_ skriver:

   Här är en ganska färsk artikel från Unz om just affirmative action:

   ”My point is that affirmative action and other egalitarian social engineering nostrums inescapably spreads antagonisms beyond those immediately affected by the policies. And the anger will only grow as government keeps pushing the egalitarian fantasy.

   First, violating the merit principle, whether in college admissions or hiring police officers guarantees disgruntled white males far in excess of its true victims. Consider hiring five firefighters strictly according to civil service exam scores. Let’s assume that a hundred men apply for the position and can be ranked by test scores. The top four are white and are hired. Now, thanks to a Department of Justice consent decree, the fire department must hire at least one African American from the list and if the highest ranking black scores at 20 in the array he will be hired despite his middling score.”

   ”Affirmative action is thus a white grievance multiplier if this information is public (as is often the case in university admissions and in reverse discrimination litigation). No doubt, every Spring when colleges and professional schools such as law and medicine mail out their acceptance/rejection letters, millions of white males can honestly complain that they would have been admitted to their first choice if they had only been black or Hispanic and judged exclusively by test scores.”

   ”Ironically, as per claims that campus racial diversity provides wonderful learning experiences, what might a white student with, say, a total SAT reading/math score of 1350 learn from his black dorm mate who scored 1150? (This is the average white/black SAT gap.) I’d guess that the white student would learn that it’s good to be a favored minority in terms of obtaining full-ride scholarships, internship programs, and job offers from top firms.”

   ”Third, as the political pressure for yet more diversity increases, coercion will correspondingly become more draconian and thus more odious since it takes extra effort to force employers or universities to dig deeper into a thinner and thinner talent pool.”

   Gillad av 3 personer

 9. Erik2 skriver:

  Bra skrivet.

  Det vore en bra början på Operation Rädda Sverige att en gång för alla utmönstra allt vad representation heter i alla sammanhang utom politiska församlingar. Kompetens är vad som ska vara gällande vid placering av person på en tjänst. I alla organisationer. Hela tiden.

  Sedan MÅSTE högskattesamhället bara utmönstras och vi behöver en ny författning med balanserande mekanismer. Ingen grundlag ska t ex kunna ändras utan minst en folkomröstning! Men var finns den gruppering med inflytande som kan bidra?

  Det börjar bli väldigt bråttom vad gäller utmönstringen av högskattesamhället. Här tror jag att etniska gammelsvenskar i allmänhet inte alls förstår omfattningen av det pengaslöseri som pågår med våra skattemedel. Jag uppmanar alla som tvivlar att gå igenom statliga budgeten och dess rubriker och sammaledes med hemkommunen. Ni kommer att bli förfärade för ni vet samtidigt vilken verksamhet som bedrivs för pengarna.

  Höga skatter är INTE välfärd. Höga skatter är totalitarism! Men här är hjärntvätten fortfarande väldigt stark och effektiv. Om den börjar släppa vad gäller migration (och ersättas med fasa och ursinne) så är den i det närmaste intakt vad gäller skatterna.

  Högskattesamhället och den nya författningen med enkammarriksdagen är vad som möjliggjort den katastrof vi är mitt inne i.

  F ö anser jag som många andra att det finns väldigt lite av rasism i Sverige. Utom mot kineser och asiater. Vilket är dubbelt, eller t o m trippelt, ironiskt eftersom det knappt finns några andra som är så villiga att hjälpa till att bygga samhälle och organisationer och som vi kan lära oss massor av. Vi är så efterblivna socialt och kulturellt jämfört med öst att det är plågsamt. Jag anar att det egentligen är den royala svenska avundsjukan som tittar upp i denna rasism mot asiater. Det gillar inte jag! Den kan vi lägga av med på en gång, tycker jag.

  Gillad av 4 personer

  • Täbybo skriver:

   Av de gammelsvenskar jag känner till, bosatta i Danderyd, Täby och på Östermalm, med lång akademisk utbildning och hygglig insikt i privatekonomiska frågor, är det endast ca 10 % som har en realistisk uppfattning om hur mycket de betalar i total skatt. Ännu färre känner till hur de offentliga utgifterna fördelas mellan olika utgiftsområden. Hjärntvätten har varit effektiv när personer som rimligtvis röstar M ibland helt öppet kan förespråka högre skatter och ännu mer omfördelning för att lösa de problem som nyheterna numera handlar om.

   @,USX_

   ”Helt utan tvekan är en stor förändring på G. Jag har följt amerikansk debatt länge och det är väldigt tydligt att det kokar i folkdjupet.”

   Kanske händer det sakta något i Täby också. En lärare hade enligt barnen spontant börjat diskutera situationen i Sverige på ett sätt som definitivt inte kunnat ske förut. Jag blev alldeles överraskad av att läraren inte föreföll rädd för repressalier utan öppet med eleverna diskuterade vissa tidigare tabubelagda ämnen. Det är väl så att rädslan för inbrott, rån, gruppvåldtäkt och våld mot lärare i vissa skolor, till slut vinner över rädslan att bli av med sin försörjning.

   Gilla

 10. Marckus E. skriver:

  För oss som bor i utlandet och dagligen ser på BBC är detta ingen nyhet. Vi har under flera års tid sett att man i program efter program har ökat andelen av icke-vita och av hbtq-människor. Det är nu så pass påtagligt att det får ett löjes skimmer över det hela och det är synd, för BBC gör i övrigt enastående bra program.

  Gillad av 2 personer

   • Peter skriver:

    Till skillnad mot svenska rasifierade offentliga personer är de brittiska ofta välutbildade med ett vårdat språk samt kunniga inom sina respektive ämnen.
    När man ser och lyssnar till dem försvinner hudfärgen, de slutar vara inkvoterade, de blir levande människor, jämlikar.

    Gilla

 11. Erik2 skriver:

  Jag får repetera, det här var en bra text. Det väcker tankar. Det är för mig i grunden egentligen inget problem att riket bebos av personer med olika bakgrund. Jag kan t ex konstatera att jag ofta känner en stor mental samhörighet med denna texts författare. Jag förstår de flesta gånger väldigt väl skribentens resonemang. Det är också mina resonemang, om än i annan variant förstås. Detaljerna skiljer mycket, men grunden ser likadan ut. Jag kan också konstatera att vår bakgrund antagligen är väldigt olika.

  Det är för mig ingen etnisk fråga vem eller vilka man samarbetar och umgås med i vuxen ålder. Däremot finns det en etnisk dimension vad gäller trygghet och nära relationer, framförallt från späd ålder och under ungdomen. För att tryggt kunna utvecklas behöver du kunna få bottna i dina relationer med dina närmaste. Du behöver få veta vem dina släkting är eller var, hur denna eller denne var. Hur de levde sina liv. Det behöver vi alla för utvecklas till trygga personer som förstår sig själva och därmed kan förstå andra.

  Det svensk politik gör, och har gjort under hela mitt liv, är att på alla sätt klippa sönder dessa relationer. Nu i slutstadiet till och med genom att tvångsplacera in helt främmande personer så långt in i våra nära relationer som möjligt. Jag anar att man från politiskt håll helst skulle vilja besluta om att alla familjer måste ha minst en inneboende från ett annat land som man ansvarar för i första hand. Före egna familjemedlemmar. Det här gör man därtill på det mest bedrägliga sätt och man döljer aktivt resultatet från sin förda politik.

  Svenska politiker förstör aktivt mitt liv. Min bild av Er har en gång för alla rämnat och jag ser precis vad ni går för. Jag vill ha mitt liv tillbaka!

  Det betyder att högskattesamhället ska bort. Det ska ersättas av ett lågskattesamhälle med Ett lagsystem som gäller Alla och Alla ska behandlas lika. Därifrån så kommer vi, gamla som nya medborgare, att bygga ett fantastiskt samhälle. Men där kan det aldrig finnas annat än en ytterst begränsad plats för allt vad politik heter.

  Jag vill ha mitt liv tillbaka!

  Gillad av 2 personer

 12. Krister Andersson skriver:

  Kan inte säga att jag är förvånad, detta verkar vara den nya standarden, Centerpartiet här betraktar redan mörk hudfärg samt ickeSvensk etnicitet som meriterande.

  Gillad av 1 person

 13. Björn K skriver:

  En lite guide till modern rasbiologi.
  1. Vita män är ondskefulla och grunden till alla problem i världen.
  2. Att bedöma någon efter kombination av hudfärg och kön är djupt rasistiskt förutom det som gäller under punkt 1.
  3. De som faller under punkt 1 kan få dispens om de tillhör någon av följande grupper:
  Medlem i F!, MP eller V
  Asylsökande med eller utan asylskäl
  Ledarskribent på Aftonbladet
  Skribent eller journallist på annan vänsterorienterad media samt public service.
  Ståuppkomiker eller artist med rätt värdegrund och Sverigebild.

  Gillad av 1 person

 14. Margareta skriver:

  Någon gång under 1980-talet åstadkom jag på min arbetsplats blodstörtning och andningssvårigheter hos vissa (och hos andra ett gott skratt eller i alla fall ett småleende) genom att säga att jag var med i en rasistisk förening. I föreningens register var allt uppdelat efter ras men också efter kön. Och efter pälsfärg. Man började med perserkatt och sedan hela skalan genom siames, somalier, turkisk van osv. ner till s.k. europé eller som jag föredrog att säga ”svensk bondkatt”. Hannar inom varje rasgrupp kom givetvis före honkatterna och sedan radades allt upp efter pälsfärg.
  Mitt yttrande åstadkom förvirring i de politiska led som var rättrogna. Nu var det katter och kattraser det rörde sig om men tanken på människor låg inte långt borta. Vi hade en iranier som ihärdigt hävdade att alla svenskar var rasistiska men det här hade han svårt att hantera.
  Upp-och-nervända världen!
  Själv tyckte jag att det var roligt att röra om i grytan och med enkla medel attackera den redan då rådande politiska korrektheten.

  Gillad av 1 person

 15. Grus-Olle skriver:

  ”Sverige ser inte likadant ut idag som det gjorde för några decennier sedan – och kommer att förändras framöver. Därför måste vi hela tiden fundera över hur vi speglar Sverige.”

  Det är väl kanske inte meningen att SVT att ska spegla Sverige heller. Dessutom har många invandrare från muslimska länder egna paraboler så de föredrar nog hellre Al Jazeera än svensk fake-news-media. Detta handlar uteslutande om konflikträdsla och Hanna Stjärne är inget undantag.

  ” Medieforskaren Kent Asp har visat att Miljöpartiet egen majoritet – på SVT får MP 52 procent och på Sveriges Radio 54 procent av rösterna ”.

  Låt MP:s partikassa betala presstödet istället för att konfiskera folkets skattepengar.

  Gillad av 1 person

 16. Björn skriver:

  ”Mångfalds-ideologin” har fört med sig en ohygglig form av rasism; att människor anställs ENBART pga sin hudfärg!!! Detta är t.o.m sanktionerat i lagen, och sker helt öppet inom alla myndigheter och MSM här i Absurdistan! Det är inte få saker som borde ändras här landet……

  Gillad av 1 person

 17. ERIK2 skriver:

  Så helt plötsligt ringer statsministerns ”Vi har varit naiva” i mina öron. Jag som precis som nästan alla andra varit nästan förstummad av uttalandet inser plötsligt vad rätt det är.

  Vi svenskar har varit så enormt naiva att det inte går att beskriva. År ut och år in så lämnar vi bort runt 65 procent av våra inkomster till fullständiga främlingar.

  De, främlingarna, dyker upp lite då och då och försäkrar att de har kollen och att allt går bra. De producerar dokument och uttalanden som alltid säger allt gå bra så bra. Ja, och så vart fjärde år byter vi ibland lite lojt huvudförvaltare, men aldrig att vi följer upp i detalj vad som görs med pengarna.

  Hur dum får man bli!??

  Hur fruktansvärt korkade är vi inte? Vi lämnar bort långt över hälften av våra liv, bara så där. Bernie Madoff var en klant jämfört med svenska politiker. Det här är så vansinnigt att man knappt kan ta in det!

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.