Saracenernas natt. De vita slavarna

Mohamed Omar

Det är bara vi svenskar som tittar på Kalle Anka på julafton. Men Kalle Anka som serie kanske är större i Italien än i Sverige. Där kallas han Paperino, ”den lilla ankan”, och Kajsa Anka kallas Paperina, den ”den lilla ankinnan”.

Jag har ett Kalle Anka-seriealbum hemma som innehåller ett äventyr tecknat av den italienske mästaren Marco Rota. Han förmodligen mest känd för serien Mitt liv i ett äggskal, som skildrar Kalles Ankas liv från kläckning en och framåt.

Albumet i fråga heter Kalle Anka och Orientens mystik och kom ut 1987. Det innehåller ett äventyr från 1982 som på italienska heter Paperino e la notte del saraceno, på svenska Kalle Anka och saracenernas natt.

Det är varken ett märkvärdigt eller sällsynt album. Det som gör att jag tänker på det är att det handlar om hur saracener, det vill säga muslimer, gör räder på den italienska kusten. Det sägs inte explicit, men det är underförstått, att saracenerna förutom gods också tog slavar. Och på bilden på äventyrets första sida ser man hur en saracen rusar iväg med en blond, europeisk kvinna på axeln och en penningpåse i handen.

Knattarna sitter och läser i en historiebok:

”… och under medeltiden härjade de saracenska piraterna på Medelhavet! De skövlade och brände under sina plundringståg och spred skräck hos den sydeuropeiska befolkningen!”

”Usch, såna tider!” utbrister en av Knattarna.

”Ja, då var det tuffa tag både till lands och sjöss!” instämmer en annan.

Man kan lära sig saker av att läsa serier. Det här är ju ett stycke europeisk historia som få pratar om idag. I skolan får barnen höra att slaveriet var hemskt. Då tänker man framför allt på de svarta slavarna på bomullsplantagerna i Amerika.

Men hur ofta berättar lärarna om de européer som blev slavar hos muslimerna? De saracenska piraterna, den tidens jihadister, tog sig år 1627 ända upp till Island för att ta slavar. Ni kan förstå vilken chock och trauma det var för islänningarna när deras kvinnor rövades bort av män som kom från ingenstans, svingade kroksablar och skrek Allahu akbar.

Detta slaveri fortsatte ändå in på 1800-talet. Jihadpiraterna kapade skepp och gjorde räder mot framför allt sydeuropeiska kuster. Vissa områden blev helt avfolkade, då man av fruktan för saracenerna, som i Provence i sydöstra Frankrike, flyttade upp i bergen.

Hela Sicilien erövrades på 800-talet och blev en bas för jihadflottor. Även delar av det italienska fastlandet togs av jihadkrigarna, staden Taranto föll 840 och Bari 847. Bari hölls av jihadkrigarna i 25 år. De upprättade en islamisk stat och byggde en moské.

Till och med Rom utsattes för en jihadräd! Det var den 28 augusti år 846 då jihadkrigare från Sicilien seglade upp längs Tibern för att plundra och slakta i Rom under flera dagar innan de kunde fördrivas.  Kyrkor vandaliserades. Påven Leo IV flydde. Vem i Europa minns denna attack idag? I vilka skolor får man lära sig detta?

Europeiska kvinnor, som den där blondinen saracenen i Kalle Anka-albumet rövat bort, var omtyckta som sexslavinnor. Koranen är tydlig med att sexslavinnorna tillhör husbonden och att han får utnyttja dem som han vill. Det är därför inte det minsta konstigt att terrorgruppen Islamiska staten, som ju upprättade en stat efter profeten Muhammeds modell i Syrien och Irak, skulle tillåta detta bruk. ”Usch, såna tider!” suckar knattarna.

Så här låter det i Zetterstéens översättning av Koranen från 1917:

Lyckliga äro de rättrogna,
Som äro ödmjuka i sina böner
Och som vända sig bort från fåfängligt tal,
Som erlägga allmosan
Och som akta sin lem
För andra än sina hustrur eller de slavinnor, över vilka de råda… (23:1-6)

I boken The Myth of the Andalusian Paradise (2016) slår den amerikanske forskaren Darío Fernández-Morera slår hål på myten om Andalusien, det islamiska Spanien, som en mångkulturell idyll. Det var snarare ett slavsamhälle där kristna levde under förnedrande förhållanden. Spanien blev efter den islamiska erövringen blev ett centrum för handel med sexslavar. Vissa av flickorna var barn som såldes till harem för att utnyttjas. Men även små pojkar.

Sexslavarnas pris berodde på deras ålder och utseende. Vita slavinnor, särskilt blonda, var mest eftertraktade och kostade mest, förklarar Fernández-Morera. De togs från kristna, europeiska områden genom piraträder. Slavhandlarna brukade behandla icke-vita slavar med särskilda krämer för att deras hy skulle bli ljusare så att de kunde ta mer betalt för dem. Och håret blonderades.

Profeten Muhammed köpte en gång en arabisk slav till priset av två svarta slavar. De svarta var alltså värda mindre. Muhammed hade flera svarta slavar som han utnyttjade som bl.a. bärare. Han kallade svarta människor ”russinhuvuden”. Muhammed själv däremot beskrivs i källorna som en man med ljus hy. I en text talas det om att profeten hade ”ett vitt, vackert ansikte”. Han var alltså en vit man som ägde svarta slavar!

I en annan berättelse om profeten Muhammed frågar han en av sina följeslagare, Jadd bin Qays: ”Vill du ha de gula döttrarna?” Med detta ord, på arabiska ”Banu al-Asfar” menade han de blonda flickorna i det östromerska riket. Det var Muhammeds sätt att locka Jadd att ansluta sig till jihad mot de kristna grekerna. Som lön skulle han få sexslavar i detta liv, och om han stupade, 72 jungfrur i paradiset.

I Liverpool i Storbritannien öppnade år 2007 ett museum med namnet ”International Slavery Museum”. Men den enda typ av slaveri som visas upp är den transatlantiska slavhandeln. Inget nämns om den betydligt större islamiska slavhandeln. Inte heller, trots att det är ett brittisk museum, nämns alla de vita, britter som blev tagna som slavar av muslimer. Det förekom ju till och med slavjagande jihadattacker mot de engelska kusterna. Syftet med museet tycks istället vara att förstärka känslan av ”vit skuld”, inte att berätta hela historien om slaveriet. Enligt hemsidan verkar museet också för utbildning om rasism, underförstått de vitas rasism.

Det finns en internationell dag till minne av det amerikanska slaveriet och dess avskaffande. Man har valt dagen för slavupproret i San Domingo i Haiti den 23 augusti 1791. Men det finns ingen dag för att minnas européerna som var slavar hos muslimer i Afrika.

Den 9 oktober 2015 proklamerade Feministiskt Initiativ att man ville göra dagen till en ”nationell minnesdag till minnet av offren för den transatlantiska slavhandeln”.

Det var nämligen den 9 oktober 1847 som Sverige avskaffade slaveriet på kolonin Saint Barthélemy i Västindien. Varför man bara ska minnas den transatlantiska slavhandeln och inte den arabiska och afrikanska framgår inte. FI publicerar även en affisch med Victoria Kawesa, då ”antirasistisk talesperson” i partiet, och texten:

”Glöm inte Sveriges roll i slavhandeln!”

Svenskarnas roll i slavhandeln var dock i högre grad som slavar än som slavhandlare. Om det kan man till exempel läsa i tidskriften Forskning & Framsteg den 8 april 2015: ”Här såldes svenska sjömän som slavar”. Svenskar som fångats av muslimska sjörövare, den tidens jihadister, blev slavar i barbareskstaterna, de islamiska staterna i Nordafrika.

Vilken dag ska vi minnas svenskarna som blev slavar hos muslimer? Vilken dag ska minnas alla de olyckliga europeiska kvinnor som såldes och köptes som boskap på islamiska slavmarknader? Som utnyttjades sexuellt och misshandlades, i en främmande miljö långt hemifrån, avskurna från all kontakt med nära och kära? Deras identitet, deras liv togs ifrån dem. Vem tänker på dem?

Varför byggs inte museer i Algeriet, Marocko, Tunisien och Turkiet som visar upp dessa hemskheter? Dit kan ättlingarna till de muslimska jihadpiraterna och slavägarna gå för att lära sig om sin mörka historia, känna skuld och lova bättring.

Den islamiska slavhandeln med européer avtog efter barbareskkrigen och upphörde slutligen efter att Frankrike erövrat Algeriet år 1830. Barbareskkrigen var två krig mellan framför allt Förenta staterna och islamiska slavstater i Nordafrika, 1801-1805 och 1815.

År 1785 reste Thomas Jefferson, Förenta staternas president, till London för att förhandla med Tripolis ambassadör Sidi Haji Abdrahaman. Han frågade ambassadören med vilken rätt de kapade skepp och tog slavar. Jefferson berättar att Sidi Haji Abdrahaman svarade att den rätten var ”grundad i Profetens lagar, och att det var nerskrivet i deras Koran att alla nationer som inte hörsammade deras auktoritet var syndare, och att det var deras [muslimernas] rätt och plikt att föra krig mot dem [syndarna, icke-muslimerna] varthelst de kunde finna dem, och att göra slavar av alla som de kunde ta till fånga, samt att varje muslim som dog i detta krig var viss om att komma till paradiset”.

Det italienska ordet ”razzia”, som betyder räd, kommer från arabiskans ”ghazwa” som har samma betydelse. I den islamiska litteraturen används ordet om profeten Muhammeds räder och en jihadkrigare kallas förutom ”mujahid”, alltså kämpe, också för ”ghazi”, deltagare i en räd.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

49 reaktioner på ”Saracenernas natt. De vita slavarna

 1. Bo Svensson skriver:

  Kan det vara det kristna arvet som får oss att vältra oss i skuldkänslor för oförrätter dem vi räknar oss till kan eventuellt ha vållat medan muslimer tvärtom är stolta över sina illdåd och judar hellre vältrar sig i oförrätter de själva utsatts för.

  Vad än orsaken må vara, blir ju resultatet en helt skev bild av hur skuld och förtjänst verkligen är fördelad.

  Gillad av 4 personer

 2. L-E Litsfeldt skriver:

  Har också läst om utfattiga irländare som sålde sig själva som slavar i USA för att få mat o tak lver huvudet. De ska ha varit billiga och behandlats sämst.

  Gillad av 1 person

  • Pekka Rousu skriver:

   Totalt tog england ca 1/2 miljon irländare som slavar till USA. Att skylla detta på att det var inbördeskrig är bara dumt. Enfland behövde slavar och de blev vanligen fria efter 7 år (många fog dock innan dess).

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Du ljuger. Att så många irländare blev kontraktstjänare

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Kontraktstj%C3%A4nare

    just vid denna tidpunkt berodde på att irländarna (den irländska adeln) gjorde uppror 1641 på grund av att de var rädda för vad parlamentspartiet skulle ta sig till med om det vann mot kungen. Vilket det gjorde. Så irländarna hade ställt sig på förlorarens sida i ett inbördeskrig. Till slut kom detta krig också till Irland och de förlorade själva också mot Oliver Cromwell. Detta tillsammans med krigets härjningar ledde till massiv fattigdom och social upplösning (snart i en stad nära dig). Det fanns inga sociala skyddsnät för att rädda fattiga på den tiden. Det fick de göra själva. Vi måste utgå ifrån att många av irländarna som flydde flydde från sina irländska herrar, som under denna tid misslyckades så kapitalt. Andra flydde av rädsla inför vad ett nytt protestantiskt styre skulle innebära.

    Detta var samtidigt som trettioåriga kriget. Hur många slavsoldater tror du inte var i farten där? Inte minst svenska. Men även legosoldaterna hade en situation som i princip var densamma som kontraktstjänarnas. Att tänka sig ett fritt yrkes- och livsval på sextonhundratalet är bara imbecill anakronism.

    Hur förklarar du att det bara talas om just de årtal när inbördeskriget härjade? Om det var rasistisk ondska som låg bakom borde man ju att plockat ut irländska slavar mest hela tiden?

    Gilla

 3. boerje2 skriver:

  (2 av 2)
  Early peopling of Europe – Eske Willerslev comments on the latest DNA research

  .
  Transkribering och översättning Börje Fors
  .
  ”- Vi har sekvenserat genomet hos en 37 tusen år gammal individ från Europa, vilket innebär att det är en av de äldsta moderna människor som finns i Europa. Och detta genom avslöjar i princip tre olika saker.
  .
  – Först av allt, detta är mycket överraskande, vi kan vi se att alla de stora genetiska komponenter som är närvarande hos idag levande européer redan var närvarande i européer för 37.000 år sedan. Och det förändrar hela konceptet med hur Europa har befolkats, där vi tidigare trott och det var massiva förflyttningar av människor utifrån, till Europa som tillhandahöll gener. Nu tyder data på. Nej, det var liksom en metapopulation av människor som sträckte sig hela vägen från Europa till Centralasien, som utbytte gener i ett mycket komplext nätverk med varandra. Och det är inte denna massiva förflyttning av människor hela tiden, fram och tillbaka.
  .
  – Den andra saken som vi kan se är att denna individ är 100 procent europeisk, det finns genetiskt sett inget östasiatiskt i denna individ. Och detta betyder att det ger en yngsta datering för delningen av förfäder mellan linjen som leder till japanska, kinesiska, östasiatiska människor och till linjen som leder till européer, denna delningstidspunkt efter att människor lämnade Afrika är minst 37.000 år gammal och det har varit en fråga av stor debatt.
  .
  – Slutligen kan vi också se att Kostenki 14 innehåller ca. 1 procentenhet mer neanderthal i dess genom än nutida européer. Så i stället för två procent har den ungefär tre procent och det bevaras i längre tracts och det beror på att vi är närmare tidpunkten för blandningen av moderna människor och neandertalare och i själva verket kan vi datera denna blandning till cirka 57.000 år sedan.”
  .
  Professor Eske Willerslev, director of the Centre for Geo-genetics at the University of Copenhagen

  Gilla

 4. Lennart Granqvist skriver:

  Det är (S)ocialdemokraterna,det blåljugande partiet,som en gång lade” locket på”.
  Dom har allt sedan Olof Palmes tid förtigit verkligheten med hjälp av SVT,SR och S-pressen.

  Ytterligare verktyg för att lägga ”locket på” har varit lagen om hets mot folkgrupp.
  Ja ja ,dom har väl lärt sig av Nazi regimen i tredje riket och propagandaministern Joseph
  Goebbels.

  Gillad av 2 personer

 5. dolf skriver:

  Jag vill minnas att när Stål-Långben såg dagens ljus så var det just i ett äventyr där Klarabella luras att besöka en sultan under falska premisser och sedan hålls fången av denna. (Förmodligen för att användas som sexslav, fast det är väl inte riktigt så det kommuniceras i äventyret.)

  Gillad av 2 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Skepparn –Visst, går man tillräckligt långt bakåt hittar man nordbor som gjorde fula saker.
   Poängen med dagens text är att

   1) Den islamska väldens slavhandel har fortsatt långt efter att slaveriet avskaffats i den kristna världen, och förekommer ÄN IDAG här och där i de trakterna.

   2) Vänsterpolitrukerna i Väst förtiger islams mycket omfattande slavhandel, samtidigt som man vältrar sig i skuld och skam över slaveriet i Väst — man dömer alltså efter helt olika måttstockar.

   Vänsterns syfte med detta onda sladder är att krossa Väst, och kasta ut oss i kaos. Ett kaos där islam kan vinna över oss, och göra oss till deras lydiga slavar. Som det var i Spanien i många hundra år under morerna.

   Gillad av 1 person

 6. Aha skriver:

  Samhället är sedan decennier marinerat med den vite mannens skuld, från dagis till examen på högsta nivå.
  Det är något sjukt, något perverterat att vänstern, vänsterliberalerna, PK-isterna håller på som de gör, nämligen att pådyvla de vita (männen) skuld men inte andra som gjort värre. Det är så med slaveriet som Mohamed skriver, det är så med rasismen. Rasismen mellan grupper i Sverige och migranternas bakgrund av att vara rasister i deras hemländer berörs inte.
  Det är så också när man inte friskriver den vite mannen från skuld när det gäller gruppvåldtäkter genom att inte tala om att gärningsmännen är invandrare. Så är det när det gäller de nyligen timade gruppvåldtäkterna i Malmö. Mig veterligen har inga beskrivningar gjorts av gärningsmännen.

  Detta är en del av alternativmedias livsluft att kunna berätta om just ovanstående vilket Muhamed nu förtjänstfullt gör.
  Ju mer regimmedia ljuger, förvränger och undanhåller information, ju mer man vill förbjuda ju mer kommer alternativmedia att växa.

  Gillad av 6 personer

 7. Henning skriver:

  Vi måste börja tala om svenskarna underkastelsebeteende. Min mor som är psykiater anser klockrent att svenskarna har ett underkastelsebeteende gentemot andra immigrerade kulturer och folkgrupper. Detta är mycket farligt och kan leda rakt in i slaveriet. I någon mening är vi redan där rent ekonomiskt då arbetande svenskar tvingas till att försörja kriminella asylsökande med sina skattemedel. Hur den här utvecklingen kommer att gestalta sig på sikt bör man ha de värsta farhågorna om. Jag emotser artiklar om vinklingar på temat om underkastelsebeteende. Det är till stora delar just där kluten ligger rent psykologiskt.

  Gillad av 8 personer

  • Cecilia skriver:

   Ja, visst underkastar vi oss. I vår konflikträdsla och svårighet att stå upp för det som är vårt. Kan inte låta bli att rekommendera, finns i nytryck (på logik.se bland annat): Gustav Sandbärgs Det svenska folklynnet, skriven 1911. Han sätter fingret på en hel del av vår typiska svenskhet inte minst vurmandet för allt som kommer utifrån, våra svaga nationalkänsla och att vi är duktiga uppfinnare men dåliga affärsmän – är dåliga människokännare helt enkelt. Ja, och så det där med att vi vill vara liksom en god storebror som tar hand om de andra broderfolken. I all välmening förstås. Värt att läsa!

   Gillad av 2 personer

   • Margareta skriver:

    Kan apropå de två ovanstående inlägg berätta vad en finlandsvensk, anställd i ett svenskt landsting, berättade för mig i början av 1980-talet. Personen ifråga hade socionomutbildning från Finland. I Sverige hamnade han i en arbetsgrupp med liknande kompetens och utbildning. Han blev mycket förvånad när han märkte att hans svenska arbetskamrater såg upp till honom som någon sorts ledare, inte administrativt, utan kunskapsmässigt, som den som kom med lösningarna. Det var som om hans utbildning var bättre bara för att han kom från ett annat land, låt vara skandinaviskt.
    Han tyckte det var mycket konstigt och undrade hur svenskarna såg på sig själva och sitt kunnande.
    Den svenska självkänslan är nog inte så god och då måste man hävda sig på något sätt, t.ex. genom att vara en moralisk stormakt. Det sista min egen tanke.

    Gilla

 8. Armageddon skriver:

  Tack för ännu en upplysande krönika! Med den ‘sociala kultur’ de muslimska invandrarna har med sig i bagaget, för alltid cementerat i de islamiska skrifterna, skulle det vara näst intill overkligt, om inte våldtäktsmängden ökade i takt med mängden invällande muslimska män i fertil ålder. Feministmaffian brukar tala om allting som sociala konstruktioner. Mitt konstaterande är väl om något följden av en social konstruktion inom islam, eller bättre en asocial konstruktion.

  Gillad av 1 person

 9. Lennart Göranson skriver:

  De som skriver historien har alltid en agenda, vare sig man beskriver den välsignelsebringande kolonialismen eller västerlandets roll i slavhandeln i flagellantisk anda. Det är bra att påminna om att araber alltid varit duktiga på slavhandel, liksom att afrikaner var både offer och förövare när det gällde den transatlantiska slavhandeln.

  Även när det gäller saracenerna kan historien ses med olika färg på glasögonen. Min ”sekundärbostad” ligger i La Garde-Freinet, tidigare Fraxinetum, som just var saracenernas viktigaste bas i Västeuropa i ca 100 år. Räderna därifrån sträckte sig långt upp i Mellaneuropa. År 973 befriades området av Vilhelm I av Provence. Men ur lokalbefolkningens perspektiv ska man inte ta för givet att regimskiftet enbart välkomnades. Saracenerna var medelhavsfolk, lika de själva, under det att de frankiska härskarna såg annorlunda ut, och representerade en kultur av helt annat slag. Dessutom bidrog kontakterna med al-Andaluz till en provensalsk matkultur som än i dag har föga gemensamt med den nordfranska. Så det kan se olika ut, beroende på hur man vrider perspektivet.

  Gillad av 1 person

 10. Per-Anders skriver:

  Jag har besökt ”International Slavery Museum” i Liverpool. Jag frågade personalen där hur det kom sig att det bara var det transatlantiska slaveriet med inriktning på Nordamerika som skildrades? Svaret var att lokalerna inte hade räckt till till övrigt slaveri.

  Det transatlantiska slaveriet omfattade 15 miljoner människor av vilka 500.000 skickades till USA, dvs 3,3 %.

  Gillad av 2 personer

 11. Sidonie Jansson skriver:

  Som ättling till slavar på ön Guadeloupe från min mors sida, har jag förstås läst mycket om slaveriet.
  Det finns många böcker i Frankrike att läsa.
  Fakta böcker på engelska finns också.
  Robert C Davis skrev”Christian slaves, Muslim masters, White slavery in the Mediterranean.
  Det talas om ”ett osynligt slavery’, ett sådant som inte tas upp i skolundervisningen. Och det är just det som hände många vita män och kvinnor, de flesta kristna, som fördes bortunder upprepade razzior, och som grymt utnyttjades, förslavades, slogs nakna och torterades, såldes eller sattes i fängelsehålor. Ett sådant öde fick även Miguel de Cervantes, som tillsammans med sin bror Rodrigo 1575 togs till fånga av turkar och blev slav i Alger. Han gjorde många försök att fly, men fördes tillbaka varje gång. 1580 köptes han tillbaka och kunde återvända till Spanien där han började skriva.
  Torsten Thuren 2012 skriver i sin bok’ slavar, kungar och byråkrater’han nämner Dick Harrison som ”,,,uttrycker sig sarkastiskt över att västerlänningar tycks tappa intresset för förhållanden där västerlänningar inte är direkt inblandade. Harrison framhåller också att slaveriet ingalunda har upphört.”
  ” I det Osmanska riket fanns exempelvis elittrupper bestående av slavar. Man valde ut pojkar från kristna familjer på Balkan, förde dem tid huvudstaden Konstantinopel där de utbildades till soldater, så kallade janitsjarer””
  Man kan tänka sig att dessa stackare tvingades slåss sedan mot sitt eget folk.
  Antalet vita slavar lär allt som allt ha varit större än antalet svarta som fördes över Atlanten till Usa och Västindien.
  Själv tycker jag att denna historiska sanning måste läras ut och debatteras i skolor. Att man fortsätter att dölja det för unga människor är skadligt och bidrar till att unga västerlänningar har en masochistisk syn på sig själva och tror att enbart deras förfäder bär skuld för att det funnits slavar, och då måste de ‘betala’ idag för grymheterna då.

  Gillad av 4 personer

  • Anne-Hedvig skriver:

   Janitsjarmusikk:
   Opprinnelig tyrkisk militærmusikk som ble etterlignet i Europa fra siste halvdel av 1700-tallet, ved innføring av bekken, triangel og halvmåne i militære orkestre. Instrumentene innførtes også i symfoniorkesterne – bl.a. av Mozart og Haydn.
   For øvrig nysgjerrighet på tyrkerne – tenk på Mozarts kjente klaverstykke ”alla turca” og operaen ”Bortførelsen fra Seraillet”!

   Jeg mener at det var kapellmester Johan Halvorsen her i Oslo (Kristiania) som komponerte ”Janitsjarenes inntogsmarsj”. Et ganske populært stykke i korps-repertoiret hos oss.

   Gilla

  • mktafSkum skriver:

   I turkiska tvserien Sultanen är kvinnorna i sultanens och prinsarnas harem slavar tagna från Balkan, Italien och Grekland. Serien som baserar sig på Suleymans regering på 1500talet hjälper till att förstå hur viktigt detta sekel var – för Turkiet och för Europa. Det är en mycket intressant serie som gett mig mycket information samt inspirerat till sökningar på internet om personer och händelser. Synd att den inte visas i svensk tv. Men många kanske ser den på annat sätt

   Gilla

 12. Pekka Rousu skriver:

  Siffror är alltid viktiga. Vita tog 15 miljoner svarta slavar. Dock bara 1/2 miljon till USA, men tänker folk på slaveri tror de nästan att det bara var USA som tog slavar. Dessa svarta i USA är idag ca 40 miljoner. Bra skött av USA. Men man kan räkna dem som 32 miljoner eftersom USAs svarta har i snitt 20% DNA från vita. De övriga hamnade i karibien och Sydamerika.

  1 miljon vita togs som slavar av araberna. Som sagt okänd materia i västerlandet och förstås även i resten av världen.

  Araberna tog 40 miljoner svarta slavar. 0 finns kvar idag. Männens penis och pung skars bort för de var rädda för att de skulle ha sex med arabiska kvinnor (80% av dem dog av ingreppet). De flesta var dock negresser som blev sexslavar. Deras bebisar dödades vid födsel så därför finns inga av ättlingarna kvar. Vad som hände med negresserna när de blev gamla och icke attraktiva (typ 25 år) vet jag inte. Jag skulle gissa dödade. Dock finns vissa rester av vita människors DNA kvar i arabvärlden.

  Slavar som såldes till vita var nästan uteslutande av svarta slavägare. Slaveri fanns ju i hela världen utom på få ställen såsom Europa.

  Det var England som gjorde slut på slaveriet i hela världen ca 1800-1850. De förbjöd det i kolonierna och även i länder de inte hade själva. Hela jordklotet bör tacka England egentligen för denna gärning. Men tyvärr skäms England för både slaveriet ich kolonierna.

  Gillad av 2 personer

 13. Willy Lindqvist skriver:

  Fakta finns tillgängliga för envar, t.ex. Dick Harrisons tre band med titeln Slaveri och en senare bok med titeln Slaveriets historia. Dock tycks ingen i regeringen eller flertalet övriga partier läst eller satt sig in i den ideologi som härskar inom islam, innan de bjöd in och lovade försörja över en miljon människor som omfattar ideologin att européer och svenskars uppgift är att förslavas och mördas.

  Gillad av 2 personer

  • Hortensia skriver:

   Dick Harrison i all ära, Willy, men tack gode gud, att vi har samhällsförbättrande DGS och den genuint gode berättaren Eddie, som kan förklara mysteriet med muslimsk vaneaggressivitet sprungen ur pedofeten Muhammeds rövar- och banditfasoner…

   … så kreativt pedagogiskt – här med hjälp av självaste Kalle Anka – att till och med Disney-Alice och alla hennes proffsnaiva små kumpaner i den ”feministiska” regeringen nu faktiskt borde kunna tillgodogöra sig denna värdefulla information i sin helhet!

   Gilla

 14. Joakim skriver:

  Bra text. Man kan även nämna de många miljoner européer som forslades till Nya världen för att arbeta ihjäl sig (hemlösa, föräldralösa barn, prostituerade, fångar, fattiga, irländare, oliktänkande osv). De kallades inte nödvändigtvis slavar, utan bland annat indentured servants, men behandlades minst lika brutalt (bland annat för att deras ”kontrakt” var tidsbegränsade så det fanns ett ekonomiskt motiv att slita ut dem på kort tid). Det fanns rentav ett ord för att beskriva risken att skeppas till Barbados av Cromwell med flera, ”to be barbadoesed”. Flogging Molly har gjort en bra låt om dessa bortglömda europeiska slavar, ”Tobacco Island”.

  Gilla

 15. Moab skriver:

  Våldet i islam är förvisso ett problem men om man besöker IKEA så ser man ett annat om man lämnar pk-glasögonen hemma. Den första observatione är hur många som är invandrare. Den andra kommer av att observera vilka av de som går runt som betalar med pengar intjänade på eget arbete. Jag har lyssnat en hel del på Charles Murray på senare tid, hela boken The Bell Curve finns på youtube. Det man kan se på IKEA är stora skillnader i intelligens, man kan också observera att svenska kvinnor som är tillsammans med invandrade män tillhör en underklass, ekonomisk och intellektuell. Jag tror därför att vi kommer att se en intellektuell segregation, pga invandring och ett negativt urval, dessa människor kommer att vara en växande belastning som inga sociala åtgärder kan åtgärda.
  Svenskar som inte vill misslyckas i livet håller sig på avstånd, också intelligenta hipsters från vänster. Detta kommer att bli ett formidabelt problem, Sverige kommer att bli ett skräckexempel på misslyckad migration.

  Gillad av 4 personer

 16. Ossian skriver:

  Nya fynd visar att det fanns kristna redan på vikingatiden. Det brukar heta att Sveriges kristnande tog fart först efter Olof Skötkonungs konversion i början av 1000-talet. Det visar, ännu tydligare än tidigare, att kristendomen och svenskheten hör ihop.

  Vetenskapen lever till stor del sitt eget liv vid universiteten. Vilka typer av resultat som når allmänheten beror i hög grad på tidsandan, så som den kommer till uttryck i offentligheten. Mycket stort utrymme under det sistlidna året fick ett falskt forskningsresultat om ett textilmönster från vikingatiden, som med mycket fantasi sades framställa Allahs namn med så kallad kufisk skrift. Något som skulle visa att vikingarna stod under muslimskt inflytande. Detta nådde inte bara Sveriges utan också världens medier, trots att det var uppenbar bluff redan därigenom att kufisk skrift inte fanns på den tiden. (Pressmeddelandet ligger av något skäl, efter att många synat bluffen, ännu kvar på universitetets hemsida.)

  https://samtiden.nu/2018/01/kristendomen-sverige-aldre-vad-man-tidigare-trott/

  Gillad av 1 person

 17. Margareta skriver:

  Dick Harrisson har givit ut ett digert tre-bandsverk om slaveriets historia från forntid till nutid. Utgavs 2006-2008, ny utg. runt 2010. Läsvärd, ger en mer nyanserad bild av slaveriets förekomst på klotet, även vad gäller de länder som inte är så väl kända. Slaveriet i Sydostasien vilket för mig var helt okänt behandlas bl.a. Det framgår också att afrikanska kungar och andra ledare i Afrika var ivriga slavhandlare och sålde sina svarta fränder vidare både till araber och vita. Slaveriet lär fortfarande finnas kvar i arabvärlden enligt Harrisson.
  De aktivister som älskar att framhäva Sveriges roll i slavhandeln mot Amerika borde först studera detta verk för att få en mer nyanserad bild.
  Stefan Brink gav 2012 ut Vikingarnas slavar. Behandlar slaveriet från yngre järnålder- äldre medeltid med fokus på nordiska förhållanden.
  Männisohandel är en gammal och luckrativ sysselsättning, som i princip bedrivits av i stort sett alla folk med växlande framgång.

  Gilla

 18. Maria skriver:

  Fatimas hand av Ildefonso Falcones är en skildring i romanform av förhållandet mellan kristna och muslimer i Andalusien under andra hälften av 1500-talet. De sista morerna tvångsfördrivs till barbareskstaterna vid denna tid. Huvudpersonen Hernando är son till en muslimsk kvinna och en kristen präst. Hans styvfar är en elak muslimsk man som bedriver sjöröveri från Tetuan i nuvarande Marocko och även rövar bort kristna, som sedan bl.a. tynar bort i grottor om ingen betalar lösen för dem. Även om författaren vill skriva om Andalusien ur muslimernas perspektiv är det bestående intrycket av dessa inte gott. En läsvärd bok dock.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.