Man borde ha varit mer vaksam vid gränserna

Mohamed Omar

Igår, på morgonen den 19 december, greps fyra män vid räder i Sheffield i Storbritannien. Männen misstänktes för att ingå en islamistiska grupp som höll på att bygga bomber i syfte att attackera julmarknader.

Terrorgruppen Islamiska Staten gick nyligen ut med en varning om att attackera julmarknader i Storbritannien. IS publicerade bilder av blodiga knivar, en jultomte på väg att slaktas och budskapet ”Vi skall förgöra ert land”.

Måndagen den 11 december skakades bussterminalen Port Authority i New York av en explosion. Det visade sig att en 27-årig jihadist, Akayed Ullah, hade en rörbomb fastsurrad på kroppen som oavsiktligt utlöstes i en passage i terminalen. Folk flydde i panik.

Jihadisten hade planerat att ta sig till en folktät plats för och där utlösa självmordsbomben. I förhör har han sagt att den misslyckade jihadattacken var en hämnd för USA:s bomber mot terrorgruppen Islamiska Staten (IS).

Jihadisten är en invandrare och kommer ursprungligen från Bangladesh. I förhören med polisen berättade han också att han blev inspirerad av affischer med julmotiv. Just julen har en benägenhet att inspirera jihadister till att gå till attack. Det finns inom islamisk fundamentalism ett hat mot julen som man betraktar som kristendomens största högtid och en symbol för västerländsk kultur.

I en intervju för amerikanska NBC (12/12) uppger en granne till Akayed Ullah att denne ska ha varit ”en religiös person”. Det torde inte vara förvåna folk med kunskap om jihadism, då det krävs religiös hängivenhet för att, som det står i Koranen ”döda och dödas” för sin islamiska tro.

Så beskrivs alltså de troende i Koranen:

”Gud har [slutit ett avtal] med de troende, enligt vilket Han i utbyte för deras liv och egendom lovar dem paradiset; de kämpar för Guds sak och dödar eller dödas.” (kapitel 9, vers 111)

Detta är den ”snälla” koranöversättningen av konvertiten Knut Bernström (1998). Han skriver ”dödar eller dödas”, men i den äldre översättningen av arabisten K. V. Zetterstéen (1917) står det så här:

”Gud har köpt liv och ägodelar av de rättrogna på det villkor, att paradiset skall tillfalla dem – och de skola strida för Guds sak och döda och dödas…”

Zetterstéen skriver ”döda och dödas”. Det är mer korrekt för i det arabiska originalet används konjunktionen ”wa” som betyder ”och”: ”fayaqtuloona wa yuqtaloon”.

Det blir därför märkligt, som vissa muslimska apologeter gör, att påstå att de som faktiskt både dödar och är reda att offra sina liv för sin islamiska tro inte skulle vara troende.

Förra året blev en julmarknad i Berlin mål för jihadisternas krig mot väst. Ett dussintal dog och ett femtiotal skadades när en lastbil körde rakt in i marknaden vid Kaiser Wilhelm-kyrkan.

I slutet av november försökte en tolvårig (!) pojke med irakiskt ursprung placera en spikbomb vid en julmarknad i Ludwigshafen. Pojken uppges ha varit ”radikaliserad”. Det är vanligt att jihadister utnyttjar barn eftersom dessa inte drar till sig misstänksamhet.

I flera västerländska städer har man satt upp betongklossar för att hindra jihadister från att kunna genomföra fordonsattacker.

Men den största jihadattacken mot en julmarknad i Europa någonsin kunde ha skett julen år 2000. En grupp jihadister, trogna Usama bin Ladin, planerade då att bomba julmarknaden vid katedralen i Strasbourg i Frankrike. I gruppen ingick den algeriske jihadledaren Said Arif som då var gift med en svensk konvertit till islam, Anna Sundberg. Hon har numera lämnat islam och berättar om händelsen i sin självbiografiska bok Älskade terrorist (2016). Tysk och fransk polis kom gruppen på spåren och kunde stoppa attacken. Hos jihadisterna hittade de en spaningsvideo som visade marknaden full med folk. En röst på arabiska kallade dem ”fiender till Allah”. Rösten, som tillhörde en av jihadisterna, sade också ”Denna katedral är Allahs fiende”.

Inför julen 2015, den 2 december 2015, attackerade jihadisten Syed Farook en julfest som anordnats av hans arbetsplats i San Bernardino, Kalifornien. Han fick stöd av sin hustru Tashfeen Malik och tillsammans sköt de ihjäl 14 amerikaner. Syed Farook hade pakistanskt påbrå och var en hängiven muslim som gärna besökte San Bernardino-moskén. Paret uppträdde professionellt under attacken. De var lugna och beslutsamma och var klädda i soldatmundering. Amerikansk polis menar att det var just hatet mot julen som fick dem att slå till där och då.

När jag var muslim fick jag i Uppsalamoskén lära mig att det var absolut förbjudet att fira jul och att önska någon god jul. Idag är jag ateist, men jag älskar julen. Det är urgammal svensk högtid som firades även innan vi blev kristna. Och den står för många goda och vackra saker.

Någon mångkultur, i den mening att alla kulturer i Sverige har samma status, kan vi inte ha. Tänk på alla dekorationer och belysta granar i våra städer! Det är inte praktiskt möjligt att pynta på gator och torg varje gång någon kultur eller religion firar en fest. I Sverige måste svenska fester, och den svenska kulturen i allmänhet, vara överordnad. När det blir trångt i det offentliga rummet ska det svenska gå före. Av den enkla anledningen att det här är Sverige.

Vi ville inte ha några murar vid våra gränser, i stället har vi fått betongsuggor runt våra julmarknader. Brittisk polis uppmanar till vaksamhet. Man borde ha varit mer vaksam vid gränserna, så hade vi varit tryggare nu.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

21 reaktioner på ”Man borde ha varit mer vaksam vid gränserna

 1. Agneta Berglöw skriver:

  Åter en välskriven krönika med förfärligt innehåll.
  Hittade igår en inspelning på Youtube som träffade rakt i hjärtat o tårarna trillade.
  Adrian Maceus 12 år sjunger Ted Gärdestads;Himlen är oskyldigt blå för o till minne av hans klasskamrat Ebba Stefansdotter-Åkerlund som blev blott 11 år gammal.
  Ebba på väg hem från skolan via Drottningatan denna fredagen i april 2017 o kom i vägen för detta vansinnesdåd med lastbilen som mejade ner sina offer.
  Varför o åter varför skall denna ondska drabba västvärlden??

  Gillad av 6 personer

  • 5ven55on skriver:

   ”Varför o åter varför skall denna ondska drabba västvärlden??”

   För att våra makthavare (och de bakomliggande makthavarna, oligarkerna) bestämt sig för att fyla våra länder med annat folk. På https://morklaggning.wordpress.com/2017/12/18/alliansens-berikande-mangfaldspolitik/ skriver Håkan Karlberg bl.a.;

   ”2009 erkände Andrew Neather, före detta talskrivare åt Labourpolitiker som Tony Blair, Jack Straw och David Blunkett att massinvandringen var planerad – för att förändra hela landets befolkning, utan att berätta det för väljarna…”

   Så ondskan drabbar oss för att våra makthavare är onda.

   Gillad av 2 personer

   • patriotzz skriver:

    Det är väl uppenbart för alla att orsaken till den massiva invandringen är orsakad av S behov av väljare. Kopplingen mellan S avtal med muslimska brödraskapet och den katastrofala floden av invällande röstboskap är ju uppenbar? Man började slipa på avtalet så tidigt som 1992. Den katastrofala invandringen startade 2015.
    Det partiet har aldrig haft så få anslutna partimedlemmar och så uppenbara problem att
    finna partiledare och medlemmar till partistyrelse.
    Dessvärre så arbetar oppositionen efter samma tema, man kan inte låta S vara ensamma om skocken, vilket leder till att inga motkrafter synes på himmelen.

    Gillad av 1 person

  • Anne-Hedvig skriver:

   Og snart er det nyttår – da er det kanskje ny runde med ‘taharrush gamea’? Man blir så trøtt 😦 av disse onde mennesker blottet for
   empati og positive følelser
   De ustoppelige overfallsvoldtekter er også en form for jihad og terrorisering av den svenske befolkning.

   Vestlige politikere – j’accuse!

   Gillad av 1 person

 2. Bo Svensson skriver:

  Jag är rätt nöjd med min lösning på problemet terrorism och har slutat leta efter någon annan:

  Krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet och att vi hjälper dem med deras försäkringskostnad som vi känner samhörighet med. – Vilket förutsätter individuell makt som skattebetalare över pengarnas fördelning. – Förutsätter också att människovärdet släpps ut ur floskelträsket och in i marknadsekonomin genom att mätas i pengar.

  Med rätt nivå på de utbetalningar som krävs efter ett mord, får man då de rätta incitamenten för aktörerna för att problemet skall dunsta. – Alla blir angelägna om att få räknas till lågriskklientelet och försäkringsbolagen blir angelägna om att minimera sina risker.

  Under en sådan ordning blir det kanske ogörligt att riskera misstänkas för att vara troende muslim.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Det är alltså en normal marknadsekonomisk lösning och innebär bara att man täpper till en blotta i lagstiftningen.

   Tänk på en trafikolycka där en massa människor mejas ner p g a ovarsamhet eller materialfel, då betalas det ut en massa pengar via fordonets försäkring. – Men om samma skador orsakas avsiktligt, finns ingen försäkring som täcker.

   Gilla

 3. malmobon skriver:

  Fyra dagar kvar till jul och jag undrar var, när och hur islamisterna skall slå till, eller kan det vara så att våldtäkter på våra kvinnor är en form av jihad?
  Ghadaffi varnade 2008 om att Europa kommer erövras utan att en kula blir avlossad. Genom migration och förökning av muslimska befolkningen genom hög nativitet.

  Rekommenderar er se den videon från Youtube. Är exakt vad som händer just nu.

  Gillad av 4 personer

  • mobelmanen skriver:

   Jag håller med dig. Julhögtiden hatas av islamisterna och är ett träffsäkert mål årligen, men även nyårsfirandet är nog gångbart för dem

   Gilla

 4. Sten Lindgren den äldre skriver:

  En mycket obehaglig känsla infinner sig numera hos mig i vissa situationer, som vid de kyrkokonserter jag bevistat inför julen. Fullsatta kyrkor och ingen bevakning. Vad gör man om en eller några invandrare kommer in beväpnade med automatvapen? De skjuter lätt ihjäl ett femtiotal personer på några minuter.

  Gilla

 5. Armageddon skriver:

  Det är inte bara jul- och julfirande som islamister hatar, det är hela vår syn på tillvaron och vårt levnadssätt. Stenålderskulturens företrädare, dess faktiska och potentiella krigare, väntar bara på tillfälle att rikta sina vidskepliga och människoovärdiga attacker mot oss förment lägre stående individer, som vill ha fri mänsklig samvaro utan religiösa pekpinnar, förordningar och demoniska inslag i vardagslivet. Denna totalitära s.k. religion har inget i vårt land att göra. Alla rättroende kan med fördel återvända till sina kulturella rötter i lände,r som styrs av makthungriga demoniska eliter med rätt religiös fostran.

  Gillad av 4 personer

 6. Urban Larsson skriver:

  Det är urgammal svensk högtid som firades även innan vi blev kristna. Ja jag minns när jag firade höstblott och midsommar blott – ja va härligt att flera säger att Julen är en urgammal svensk tradition.

  Gilla

 7. O.T. skriver:

  Den framtida förbundskanslern Sebastian Kurz, 31, som vann valet i Österrike den 15 oktober
  har kallat Merkel för ”Europas farligaste kvinna” på grund av hennes migrationspolitik, och han har upprepade gånger sagt att islam inte är ”en del av” Österrike.

  Strache har också varnat för den ”okontrollerade ökningen av migranter som är främmande inför vår kultur, som sipprar in i vårt sociala välfärdssystem… gör att ett måttligt inbördeskrig inte är omöjligt”.

  Euroskeptikern Strache har kallat EU för ett ”byråkratiskt monster” och sagt att Storbritannien ”förmodligen kommer klara sig bättre efter Brexit”.

  Efter Straches yrkande kommer Karin Kneissl, en självständig Mellanösternexpert som talar åtta språk, inklusive Arabiska och Hebreiska, bli Österrikes nya utrikesminister.

  Kneissl har varit en stark kritiker av EU-kommissionens generalsekreterare Jean-Claude Juncker, som hon beskrivit som ”Bryssels Ceasar”.
  Hon har även kritiserat Merkels migrationspolitik som ”mycket försumlig”.
  https://sv.gatestoneinstitute.org/11580/osterrike-islamiseringen

  Invandringen under de senaste åren håller på att förändra vårt land på ett negativt sätt”, sa Kurz som drev sin kampanj på en ”lag och ordningsplattform”: ”Okontrollerad invandring stör ordningen i ett land.”

  Kan Österrike……..

  Gillad av 2 personer

 8. Lars Åhlin skriver:

  Vi vill inte ha några murar vid våra gränser, skriver du, Mohamed. Istället har vi betongsuggor. Men inte bara det: Gängvåldtäkterna, rånen, stenkastningarna mot blåljuspersonal och liknande bör uppfattas som en lågintensivt krig mot Sverige, en intifada eller fortsättning på IS och Al Qaida utan slut.

  För det svenska samhällets egen del skall vi ta vara på all god vilja att göra rätt för sig som finns bland ”nyanlända”, oavsett religion och ursprungsland. Men det blir alltmer tydligt att Sverige står inför en situation liknande den i Frankrike, Israel eller till och med Libanon. Svensk allmänhet och myndigheter behöver rusta sig för detta, bland annat genom att inse att segregering, gated communities, privatiserade säkerhetslösningar och militär patrullering i utanförskapsområden kan bli nödvändiga!

  Gilla

  • olle holmqvist skriver:

   Nej Lars,
   vi har en tradition i landet att lösa allt verbalt. ”Och ordet blev Sanning.”
   (det jag säger tre gånger är sant – Lewis Carrol)
   Dårhus > sinnessjukhus > psykklinik…och inga dårar behövs mer.
   Nu krigar vi i Mali … fredsbevarande Safari
   Mitt förslag till verbal lösning : Multigration ! osv = Multigrationsminister,
   Multigrationsdepartementet, Multgrationsverk. Multigrationsöverdomstol
   fler ämbeten att besätta ?
   Multigrera era hjärtan och kontokort.

   ”Men jag vill inte vara bland tokiga” anmärkte Alice
   ”Åh, det kan inte hjälpas” svarade katten ”här är vi alla tokiga- jag är tokig -du är tokig”
   ”Men hur kan du veta att jag är tokig” ? frågade Alice
   ”Åh, det måste du vara, annars hade du aldrig kommit hi

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.