Imamens råd – kvinnor bör täcka sig för att slippa bli sextrakasserade

Mohamed Omar

I kölvattnet av hashtaggen #metoo har ”den gode imamen” Kashif Virk gjort ett uttalande för hur detta problem ska kunna avhjälpas. Att jag kallar honom ”den gode imamen” beror på att det är den roll som media har gett honom, när han efter terrorattacker får rycka in för att visa att islam också har en fin sida.

Virk har varit tyst under alla år av våldtäkter av framför allt män från Mellanöstern mot framför allt etniskt svenska flickor, stundtals med tydliga rasistiska förtecken. Men nu väljer han alltså att ta bladet från munnen och ”stå upp för kvinnorna”:

Den 14 november tweetade han att han var bekymrad över alla sextrakasserier, och att detta borde få oss att förstå visdomen bakom den islamiska hijaben, huvudduken som muslimska kvinnor måste täcka sig med enligt sharia:

För det första är det inte sant att muslimska kvinnor väljer hijab. Sharia, islamisk lag, kräver att kvinnan bär hijab, annars väntar fruktansvärda straff, både i detta liv och efter döden. Man börjar sätta på flickorna hijab redan som små, då har de knappast ett val. De allra flesta muslimer föds in i religionen och har inte gjort ett medvetet val, som vuxna och förnuftiga, att konvertera.

Virks tweet var ett annat sätt att säga: blame the victim. För om han menar att de som har hijab är skyddade från trakasserier så är det ju underförstått att de som inte har hijab är lovligt byte.

Som sagt, Virk har lyfts fram av media, kanske i något som gränsar desperation, som ”den gode imamen”, för att fungera som positiv motbild. Detta trots att han tillhör en liten sekt, ahmadiyya, som av majoriteten av världens muslimer inte ens räknas som muslimer – de tror på en profet efter Muhammed!

Men Virks inställning till hijab visar att ahmadier, trots den kätterska tron på en profet efter Muhammed, i många andra frågor håller sig nära islams huvudfåra. Det Virk sa i sin tweet liknar ett annat uttalande, från en imam som fick mycket negativ uppmärksamhet i media för ett tag sedan.

I en föreläsning från 2014 med rubriken ”Kvinnan i islam” sa imamen Muadh Zamzam att flickor måste täcka sig för att inte väcka männens lust. Och männen måste vakta på sina kvinnor:

“Inte vem som helst ska titta på våra kvinnor. Jag blir arg om jag ser att någon tittar på min fru. Jag vill inte att någon ska titta på min fru, på min mamma, min syster. Det är så muslimer ska vara.”

jämför imamen kvinnor med choklad. De som är insvepta i papper ska man ta, de som ligger utan förpackning tar flugorna.

Imamer som uttalar sig på detta sätt, även om de inte direkt uppmanar till sextrakasserier och våldtäkter, underblåser föraktet för västerländska kvinnor och de muslimska kvinnor som valt en västerländsk livsstil.

Hur kommer det sig att Virk och Zamzam låter så lika varandra i denna fråga, trots att Virk tillhör ahmadiyya-sekten och Zamzam kommer från den sunnitiska huvudfåran? Det beror på att källan till deras åsikter är en och samma, Koranen. Så här låter det i kapitel 33, vers 59:

”Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar – och till [alla] troende kvinnor – att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade.”

Orden innanför klamrarna är ditsatta av den svenske översättaren, Mohammed Knut Bernström, för att innehållet ska bli tydligare.

I denna vers framgår det också, precis som Muadh Zamzam påpekade i sin föreläsning, att det är männens ansvar att se till att kvinnorna klär sig ”anständigt” – den så kallade hederskulturen saknar inte stöd i Koranen.

Även på andra sätt liknar Virks imamerna i islams huvudfåra, till exempel i synen på sharia. I en artikel i Expressen den 11 mars 2016 svarar Virk den kristne teologen Martin Lemkbe som undrar hur Gud i Koranen kan beskrivas som barmhärtig samtidigt som han påbjuder så grymma straff. Virk svarar:

”Det är viktigt att fråga sig själv hur en skrift där Gud förklarar sig själv vara nåderik och barmhärtig innan varje kapitel, kan innehålla de inslag som Lembke hänvisar till? Jag själv, född och uppvuxen i Sverige, kan tycka att dessa bud är mycket hårda. Men som muslim måste jag även ta avstånd från de handlingar som föranleder dem. Förseelsen ses lika allvarligt som straffet.”

Han säger här alltså att stening är lika allvarligt som sex utanför äktenskapet. Virk försvarar även korsfästelse, stympning, månggifte och hustruaga i artikeln:

”Dock ses detta påbud [hustruaga] enbart som en markering, från man till kvinna, att den andres beteende leder till att relationen mellan dem riskerar att ödeläggas, och i den avsedda versen presenteras det som en absolut sista utväg.”

Hustruaga är en ”sista utväg”, om hustrun inte lyder. Det är egentligen inte konstigt att Virk tycker som han gör. Koranen ger i kapitel 4, vers 34, en man tillåtelse att fysiskt bestraffa sin hustru, och Virk har i en tweet sagt att han inte tar avstånd från något som står i Koranen. Ja, då kan han ju knappast fördöma hustruaga.

Även om Virk tar avstånd från Islamiska Staten, vilket han självklart gör då IS hatar ahmadier, så ligger hans värderingar ganska långt utanför hur en genomsnittlig, västerländsk kristen skulle resonera. Och det beror inte bara på att islam inte har genomgått samma utveckling som kristendomen, utan det är helt enkelt en väldigt annorlunda religion.

Klicka här och gilla min sida på Facebook!

38 reaktioner på ”Imamens råd – kvinnor bör täcka sig för att slippa bli sextrakasserade

   • Erik Sandewall skriver:

    Ja, under en period lär det ha varit så, men numera tycks slöjan vara vanligt förekommande och statistik kan erhållas. Av artikeln i GP framgår bl a att ”i en undersökning från 2008 svarade 83 procent av kvinnorna att de hade blivit utsatta för sexuella trakasserier, majoriteten av dem angav att de bär slöja”.

    Gilla

   • Per-Anders skriver:

    Det finns gamla filmer från diskussioner om slöja i Egypten där man resonerar att det är en löjlig tanke att kvinnorna ska bära slöja. Vad hände? Muslimska brödraskapet.

    Gillad av 1 person

 1. Aha skriver:

  Det är ganska tydligt att etablissemanget inte vill att kritik mot Islam kommer fram trots att Islam krockar mot västvärldens värderingar. Därför får inte Mohamed Omar med sin kritik och insikt i Islam synas i media. In i det längsta kommer det att bli så, ty om kritiken mot Islams värderingar släpptes lös riskerar hela det multikulturella projektet att gå i stöpet. Konfrontationen mellan muslimerna och majoritetssamhället skulle bli stor. Lösningen är alltså att tolerera Islams avsteg från ”värdegrunden” samt tysta ned eller ignorera kritiken.

  Prestige går alltså före folkets röst. Så är det demokratiska sinnelaget i den humanitära stormakten Sverige tillika stolta värdegrundsnationen. Sverige är en hycklande nation.

  Gillad av 3 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Vilken klädsel som kan vara lämplig för kvinnor, beror ju på hur kåta männen i miljön kan tänkas vara. – Ju svagare könsdrift desto mer måste till för att väcka vår lust.

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Då skulle våra kvinnor i princip behöva gå nakna här i Sverige,
   för att sätta fart på hormonerna)

   För att väcka en lat EUnucks åtrå)

   Männen lär väl ha blivit ännu mer avskräckta av pågående hetsjakt?
   Vågar någon ens titta på en kvinna längre?

   Gillad av 1 person

 3. Moab skriver:

  Aha så svensk media har upptäckt sin arketypiska muslim i Kashif. Vi kan då se fram emot att han sällar sig till de 5-10 personer som media ALLTID frågar, Rockström om klimatet, etc.

  En viderutveckling kan vara att man istället har robotar, nedan en prototyp på Jerzy Sarnecki:

  Gillad av 1 person

 4. Eva Danielsson skriver:

  Om troende muslimer håller med om chokladliknelsen, hur ser de då på flugorna? Är dessa män som begår övergrepp och trakasserar icke-inslagna flickor/kvinnor, är de ”flugor” som man allmänt föraktar, viftar bort eller rentav vill göra slut på med flugsmällan? Eller gäller föraktet bara den icke-täckta chokladbiten, flickan/kvinnan? Ses det alltså som okej inom islam att tafsa på och våldta västerländska kvinnor? Eller som något man t o m bör göra i namn av sin religion? För att straffa de ”horor” som inte täcker sitt hår och sin hud.

  Eller ser den troende muslimen på sig själv och andra män, som några som inta kan förväntas hejda sina lustar om kvinnors kroppar syns? Guiden på Södermosken förklarade de skilda bönesalarna med att män inte kan koncentrera sig på gud och bönen, om kvinnor är bredvid med sina lockande kroppar.
  Även om de är inbäddade i tyg, får man förmoda.

  Helt klart är islam en väldigt annorlunda religion, vilken gren man än pratar om. Och inte förenlig med ett fritt västerländskt samhälle.

  Gillad av 4 personer

 5. Stig olof Andersson skriver:

  Lägg undan koranen och bibeln uppträd som gentlemen respektera kvinnan. Mannen har inte ngt inflytande över kvinnan Är män rädda för kvinnor?

  Gillad av 1 person

 6. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Det ligger mycket i resonemanget men sextrakasserierna förekommer i rätt olika varianter. Givetvis kan det som nu utspelas inför öppen ridå göra att muslimska ideologer får vatten på sin kvarn, västerlandet är dekadent. Dock tror jag inte det stora flertalet nyanlända från MENA är särskilt väl insatta i den svenska kultursvängens situation.

  De förhållanden som nu avslöjas inom media och kultur får väl ses som något sorts slutresultat av en vänstervåg som rullat på i 50 år. Bland dem som avslöjas finns personer som vuxit upp i Motala, Stockholm och i länder som Frankrike och Iran. Kopplingen till massinvandringen är dock svag.

  Däremot finns som bekant andra typer av sextrakasserier med stark koppling till massinvandringen, gruppvåldtäkter och t o m att sådant försiggår i tunnelbanevagnar. Denna typ av brottslighet hamnar nu i bakgrunden under meeto-kampanjen vilket egentligen är fel. Under 2016 anmäldes drygt 20 000 sexualbrott och BRÅ påstår att dessa endast representerar 10 % av sexualbrotten. Oavsett om detta stämmer eller ej så är den typen av brott ett betydligt större samhällsproblem än de i antal få fall som vevas i medierna.

  Gillad av 5 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Ungefär nio av tio av de som dömts i domstol för sexbrott har utomeuropeisk invandrarbakgrund. Detta vill PK-sekten till varje pris försöka dölja — genom att driva kampanjer om annat.

   Gilla

   • Johan skriver:

    Exakt. MSM går för högtryck för att få oss att tappa fokus från sådant som är högrelevant. MSM bör nog konsumeras med måtta för att hålla sunt förnuft intakt.

    Gilla

 7. Hortensia skriver:

  Vansinnigt provocerande fenomen, Eddie.

  Jag undrar hur länge vi västerlänningar har råd, att låta okristligt okunniga, importreligiösa extremister tro, att de har någon som helst rätt att ”råda” oss extremt civiliserade – kulturellt kristet förväntat rådiga, rationella, rättrådiga och, oavsett kön, framgångsrika samhällsbyggare – i några som helst spörsmål?

  Gillad av 7 personer

  • Hortensia skriver:

   Tillägger, att alla dessa utstuderat svenskhatande och vämjeligt kvinnoförnedrande imamer och alla deras osjälvständigt agerande följare borde dra något gammalt över sig, så vi slipper se och höra dem tills de kan repatrieras tillbaka till stenåldern.

   Gillad av 7 personer

 8. Olle Reimers skriver:

  Tyvärr låter många av de annars vältaliga och frispråkiga bloggarna censurera sig själlva när det gäller islam.

  Många använder yttrycket ”islamister” om dem som tillämpar islam på det sätt som imamerna som Eddie hänvisar till påbjuder. Man framhäver ofta att de minsann har vänner som är muslimer men som på alla sätt är anständiga.

  Av någon anledning har väldigt många skribenter svårt att kritisera läran islam på det sätt som Eddie Omar gör; oftast av rädsla för att såra sina muslimska vänner eller för att framstå som islamofober eller för att vare emot religionsfrihet. Men islam är inte för religionsfrihet! Tvärtom!

  De stackars vanliga människor som föds in den islamska läran har inte så många utvägar eftersom varje försök att fly ska bestraffs med döden. De blir fångar precis som de som bodde i kommunstländerna.

  Det viktiga är att vi inte är rädda för att prata klarspråk. Islam är en ond lära på samma sätt som kommunism och nazism. DET är inte de enskilda muslimernas fel! Eftersom det i första hand är muslimerna själva som drabbas av ondskan hjjälper vi dem bäst genom att ritisera den onda läran och visar att vi står på deras sida; människorna!

  Gillad av 2 personer

 9. Karl Åkesson skriver:

  Eftersom sex inte är tillåtet utanför äktenskapet har i muslimska länder imamen rätt att arrangera tillfälliga äktenskap under ett par timmar så att de muslimska männen kan förlusta sig ned någon villig kvinna. Sådana tillfälliga äktenskap kan mannen ingå hur många gånger som helst men icke en kvinna. Det finns starka restriktioner för kvinnan också i detta avseende, så klart i denna hysteriskt patriarkala religion.
  Det är brukligt i vissa muslimska länder att männen med imanens goda minne kan gå och se magdans och fröjda sina sinnen över nästan nakna kvinnokroppar. Hyckleriet inom islam är monumentalt.
  Det förefaller också vara så att ordet för slöja är felöversatt från syro-arameiska språket. Det aktuella ordet lär betyda bälte, alltså att kvinnorna ska fästa sitt klädesplagg med ett bälte för att de inte ska riskera visa sin kropp när de arbetar. Om det är så förefaller det alltså som att de muslimska kvinnorna kan kasta slöjan, eftersom det inte är påbjudet i den ursprungliga text som utgör grunden för Koranen.
  Med de vidrigheter som imamerna försvarar enligt Din artikel har de förlorat helt sin rätt att uttala sig i några som helst etiska frågor i Sverige.

  Gillad av 3 personer

 10. ahlmarianne1 skriver:

  Ponera att svenska kvinnor skulle anlägga samma klädsel för att de är trötta på behandlingen de får.Kunde ev fungera om man ska gå hem sent från jobbet. Tror någon på allvar att det skulle göra skillnad? Jag tror att eventuella förövare skulle kika efter hårfärg för en del av problemet är rasism riktad mot vita kvinnor eller kvinnor med smink eller de som anses vara på fel plats och ute för sent. Hur ska en gruppvåldtäckt där man slår offrets skalle i väggen så hon tuppar av förklaras ? Var hon så ond att hon skulle ha andeutdrivning? Hur blir man av med vidskepelse?

  Gilla

 11. Moa skriver:

  När muslimska män, är ute och går en varm sommardag i jeans och t-shirt, tillsammans med sin ägodel, ” det vandrande tältet” en kvinna under tyget, kan inte dom svettas? Vill dom inte låta vinden blåsa genom håret, tänker dom inte, vad skönt det vore att bada, i det svala vattnet? eller låter hon sig bara kuvas av mannen och kulturen.

  Jag tror att, redan små flickor i späd ålder indoktrinerats, ” du är så värdefull, så vi måste skydda dig från flugorna, för du är som en chokladbit, som måste skyddas”
  När man med åren tagit bort allt självförtroende och självkänsla, från henne, så blir självbilden ”jag har inget egenvärde, utan värdet bestäms av min underordning och min mans och släkts uppfattning”.

  Vänstern ” dom enögdas parti” som driver kvinnokampen med en frenesi, plötsligt sjunker ihop som en tom badboll, nu plötsligt så försvarar man den kulturens kvinnoförtryck med samma frenesi, vänstern talar med kluven tunga! Som vanligt!
  https://ledarsidorna.se/2017/11/i-skuggan-av-metoo-hedersfortrycket-och-hedersvaldet-lever-vidare/

  Gillad av 1 person

 12. lookslikeanangel skriver:

  Fatigue

  Kanske har vi nu tröttnat på ett degenererat, daterat och trist sex/maktspel.
  Tydligen mer vanligt än man förstått.

  Men varför ersätta det med en ännu mer degenererad
  och daterad kvinnosyn med dito rekvisita.

  Bättre kan vi.

  Gillad av 2 personer

 13. O.T skriver:

  Samhällsnytt har i tidigare reportage berättat om hur kommuner köper upp bostadsrätter för att hyra ut till nyanlända migranter. Förfarandet har kritiserats för att vara diskriminerande och inte följa kommunallagens likställighetskrav, då kommuner inte gör på samma sätt för andra bostadsbehövande grupper. Men kritiken har också handlat om att kommunerna bjuder över andra spekulanter och därmed trissar upp priserna på bostadsmarknaden.

  Ett konkret exempel på det är 23-åriga Elin i Hässleholm vars bostad blev 75 000 kronor dyrare på grund av att kommunen var med i budgivningen. Det var heller ingenting som Elin fick veta förrän i efterhand. Elin berättar att hon blev chockad när hon fick klart för sig att hon budat mot sin egen kommun och att hon annars skulle ha fått lägenheten 75.000 kr billigare.

  Lägenheten kunde ha blivit ännu dyrare för Elin om inte mäklaren ansett det vara oetiskt och satt stopp för budgivningen. Kommunen ville med skattebetalarnas pengar höja sitt bud ytterligare. Enligt Kristofer Olsson, som har titeln ”exploateringsingenjör” på Hässleholms kommun, finns inget tak för hur mycket inköpen av bostadsrätter får kosta.

  ”Policyn är att fortsätta att lägga bud tills budgivningen är vunnen”, förklarar Olsson för tidningen Norra Skåne.
  Så långt har det gått.

  Gilla

 14. Lars Strömberg skriver:

  Mer allmänt utifrån det Muhammed skriver:
  Det är kanske inte så märkligt att islamiska länder och dessas befolkning sällan – eller snarare aldrig – visar på någon utveckling, när så mycket av fokus verkar ägnas åt att ”titta ner i en bok”.
  -Om inte oljan funnes, vad funnes då? Dadlar?
  Nej, jag avser inte att raljera, däremot att fundera och i förlängningen försöka förstå.
  (Känslomässigt baserade inlägg får – om de alls är nödvändiga – någon annan bidra med.)

  En annan reflexion.
  Bortsett från allt som skrivs för närvarande om sextrakasserier, KAN det möjligen vara så,att testosteronnivån ligger högre hos män av vissa folkslag? Ja, folkslag alltså. Inte religionsbaserat. Eller ligger det i kulturen? Och, i så fall, vad formar kulturen? Religionen?

  Tvärsäkra svar undanbedes.

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Hmmm… Lars, jag vågar bestämt påstå, att olika kulturer (och olika klimat) främjar olika personliga egenskaper och dessas påverkan på omgivningen.

   Det behövs inte många generationer av selektiv ”(in)avel”, för att befästa nedärvt hypermaskulin, obehärskad aggressivitet och undermålig kognitiv förmåga…

   … som definitivt inte går att ”uppfostra”, ”upplysa” eller tunnelbaneåka bort ens i vårt kylslagna, men ”feministiskt” regerade, alltjämt hyperciviliserade land.

   Gilla

 15. Olle Holmqvist skriver:

  I typiskt muslimskt land: Är det enl Lag & Praktik påtagligt straffbart, piskning t ex, för man som våldtar kvinna som han inte är gift med ? Eller han det enkelt med at på egen hand förklara att de är gifta, genomför akte, och däreefter på egen hand förklara äktenskapet ogiltigt ? Finns statistik eller media-rapporter ? Jfr fallet i Indien, där en flicka våldstogs i en buss – med påföljd för förövarna. Var det i muslimska Indien ? Vet någon – Mohamed ?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.