Polisstationer

Patrik Engellau

Så här skriver den alltid skarptänkte Ivar Arpi i Svenska Dagbladet:

Och natten till lördag besköts en vanlig polismans villa med ett grovkalibrigt automatvapen… Natten efter det utsattes en polisstation i Växjö för två attacker. Även polishuset i Kinna och i Vännäs utsattes för attacker. Och för bara någon vecka sedan detonerade en bomb utanför polishuset i Helsingborg. Tidigare i höst utsattes hustrun till en polis för ett kidnappningsförsök. I januari kastades en handgranat mot polisstationen i Katrineholm. I februari detonerade en bomb i en polischefs bil när den stod parkerad norr om Stockholm. I augusti exploderade något utanför polisstationen i Hallstahammar…

Det är regeringens uppgift att återupprätta våldsmonopolet i Sveriges utsatta områden. Ge rikspolischefen i uppdrag att göra det – eller avgå. Ett fungerande inre försvar är en förutsättning för demokratin.

Jag undrar om det går att återupprätta våldsmonopolet om vi inte först etablerar ett nytt förhållningssätt till regler och auktoriteter. För det är bara en gradskillnad mellan en cyklist som cyklar på trottoaren och en yrkeskriminell som skjuter mot polisstationer.

Tänk dig att rikspolischef Dan Eliasson (DE) förhör en yrkeskriminell mördare (YKM) som på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, är misstänkt för skjutningen mot ett polisbefäls hus i Västerås.

YKM: Varför hänger du upp dig på den där skjutningen, Danne? Vi kriminella håller ju på och mördar varandra hela dagarna utan att du verkar bry dig.

DE: Det är skillnad på att skjuta poliser!

YKM: För att poliser är svennar, va? Är du rasist, Danne?

DE: Nej, för att poliser är auktoriteter!

YKM: Skämtar du, Danne? Sedan när har Sverige brytt sig om auktoriteter?

DE: Vad menar du? Det är klart man ska lyda auktoriteter.

YKM: Har du varit i en svensk skolklass, Danne? Det har jag och det var inte så länge sedan. Jag och min polare nästan skrämde livet ur läraren. Det var då jag lärde mig hur man hanterar svenska auktoriteter. Man skrämmer dem så får man som man vill. Sedan behöver man inte ens stava eller räkna rätt i plugget. Förresten, Danne, om du syr in mig för Västerås-grejen, tror du att ditt våldsmonopol är upprättat då? Du får mig att garva.

DE: Att ge sig på polisen är att kränka statens våldsmonopol. Det är inte okej.

YMK: Danne, du förvånar mig. Du verkar inte ha fattat ett skit. Du har redan förlorat våldsmonopolet när jag och mina polare kan våldta en svennehora utan att snuten ingriper. Statens våldsmonopol betyder inte att vi kriminella låter polisstationer vara ifred, det betyder att staten håller oss i schack. Om man ska vara seriös. Ni håller inte oss i schack. Ni vill beveka oss med gemensam korvgrillning. Danne, fattar du inte att vi äter er korv och garvar nästan ihjäl oss åt er. Det är så man vill bomba en polisstation bara för att skoja med er.

DE: Ska du lära mig om den svenska polisens uppgift? Va?

YMK: Du har fattat mycket mindre än vi, Danne. Vi fattar att när biblioteksvåld tolereras och när mord på HVB-hemspersonal urskuldas av dig och när slagsmål på vårdcentraler accepteras då har sådana som du abdikerat. Vad gör det dig om vi spränger några polisstationer för att påminna dig om vem som bestämmer?

DE (med darr på stämman): När ni skjuter på poliser hotar ni demokratin!

YMK: Danne, din pajas, det är du och dina gelikar som redan förstört demokratin genom att inte hålla ordningen. Ni har lämnat ett maktvakuum. Jag ser hellre att mitt gäng fyller detta vakuum än att någon av våra fiender gör det. Det bästa du kunde göra för lugnet och demokratin, Danne, vore att samarbeta med mitt gäng så att vi tillsammans kan hålla fiendegängen under kontroll.

Fantasifullt? Visst. Men om exempelvis ISIS skulle börja bli för jobbigt även inom Sverige kunde det kännas naturligt för den försvagade svenska våldsapparaten att börja samarbeta med Muslimska brödraskapet för att få lugn i landet. När ett lands officiella våldsmonopol gått förlorat eller åtminstone tillfälligt inaktiverats, vilket det i Sverige tycks ha gjort, öppnas det för en ny och mer instabil maktlogik av mellanösterntyp, till exempel att min fiendes fiende är min vän.

Förresten har det redan börjat. I Vivalla, ett utanförskapsområde i Örebro, anställs somaliska mammor för någon sorts offentliga pengar som ”centrumvärdar” för att lugna ner de stökiga pojkarna som kastar sten på ambulanser. En representant för det kommunala bostadsbolaget tycker allt fungerar utmärkt. ”Man muckar inte med morsor”, säger han. Herregud. Vad sänder det för signaler till de upproriska muslimska ungdomarna? Att det svenska statliga våldsmonopolet måste ta hjälp av mutade muslimska morsor för att göra sitt jobb. Snacka om att abdikera!

Om morsorna kan få killarna att sluta kasta sten på ambulanser, borde de då inte göra det även utan lön från staten? Är morsorna medborgare eller inte?

69 reaktioner på ”Polisstationer

 1. Bo Svensson skriver:

  Nej, våldsmonopol är inte det som behövs. – Det behövs och finns säkert redan regler för en polismakts befogenheter och ansvar och därmed är det fritt för relativt fri etablering av med varandra konkurrerande organisationer för bevakning, utredning och ordningens upprätthållande.

  Våldsmonopol är ju nonsens. – Då skulle vi inte ha rätt att försvara oss själva eller våra anhöriga från direkta angrepp.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Även i nattväktarstater där hela den centrala makten handlar om rättsordningens och landets försvar, utvecklas regelmässigt despoti.

   En bra garanti mot urartning är skattebetalarnas direkta makt över sina pengars fördelning över aktörer som konkurrerar inbördes om att utföra de efterfrågade tjänsterna till allmän belåtenhet.

   I läget som råder, måste det finnas en massa före detta poliser som slutat då deras kompetens inte togs till vara och menar sig veta bättre om hur verksamheten borde bedrivas.

   Under den ordning jag rekommenderar skulle de kunna starta konkurrerande verksamhet.

   Även för försvaret tas det ju ständigt centrala beslut om hur resurserna skall fördelas mellan olika försvarsgrenar och den information som behövs för dessa beslut är ju inte hemlig och besluten kan vi därför utan problem ta själva och inte på krångliga omvägar via våra representamter.

   Gilla

  • phnordin skriver:

   Det är luddiga resonemang som dina som precis är orsaken till den nu uppkomna situationen med gratis våld i Sverige. Vad är lösningen enligt dig? Medborgargarden, väktare, gated communities?

   Gilla

   • Bo Svensson skriver:

    Det är bara luddigt tills du begriper vad jag säger.

    Det är de som betalar, som skall ha makten över resursernas fördelning och med dagens teknik behöver besluten inte passera via valda representanter. – De är allt för billiga att köpa för fientliga krafter med dold agenda. – Inte ens så dold längre. – Folkblandningsdriven är redan officiell EU-politik.

    Krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet ger den legala grunden för att förpassa riskklientelet till ”gated communities” så att vi andra kan slippa sådana.

    Gilla

   • Obs skriver:

    Det pågår psykologisk krigföring mot polisen i Sverige. Kriminella och extremister flyttar fram sina positioner genom att spränga polisstationer och hota poliser och deras anhöriga. Politikerna gör ingenting, annat än att prata strunt.

    Det är tröttsamt att höra Stefan Löfven säga vad som ”inte är okej”, justitieminister Morgan Johansson låtsas som att han bryr sig om att staten håller på att förlora våldsmonopolet till de kriminella och rikspolischefen Dan Eliasson bagatellisera utvecklingen.

    De gamla partierna leder landet i riktning mot laglöshet. Man saknar intresse av att upprätthålla den lagstiftning man själv beslutat införa. Lagboken är snart inte värd pappret den är tryckt på.

    Man tror att känslosvall, indignation och retorik i ”godhetens” namn kan ersätta rättsstaten.

    Denna livsfarliga filosofi måste utmanas. Fram till valdagen måste det göras klart att varje parti som ursäktar laglöshet är medskyldiga till den ökande otryggheten och kriminaliteten. Samtiden,nu

    Liked by 1 person

 2. Eva Danielsson skriver:

  Om politikerna bakom Dan Eliasson verkligen skulle vilja komma tillrätta med skjutningar, bränder, hedersvåld, överfallsvåldtäkter och hot mot polisen, så är det bara att sätta igång. På alla fronter med varierade metoder samtidigt. Om man vill, vill säga.

  Ge poliser rejält höjda löner och pengar till övertid. Ge dem tydliga uppdrag att vända på varje sten. Backa upp detta från polisledning och politiker och se till att rättsväsendet slutar mjäka med gangsters. Häkta och lås in. Ta bort straffrabatter och lagför även föräldrar till omyndiga brottslingar. Föräldrar är ansvariga för vad deras telningar gör. Tillämpa utvisningar som del av straff och alltid direkt för asylanter som begår minsta lagöverträdelse.

  Om rättsväsendet skulle börja fungera mer samstämt med ett allmänt rättsmedvetande, så upprätthålls tydligare samhällsnormer. Till hjälp för skolan och föräldrar som ska fostra till god moral.

  Samhällets långvariga indoktrinering till flathet i alla lägen, är ett lika stort problem som för få poliser och för många invandrare och en skola som ägnar sig åt det ”sociala” i st f kunskaper och utbildning.

  Liked by 13 people

  • Hovs_hällar skriver:

   Eva Danielsson: Ja — i ett friskt samhälle hade man inte ens kommit på idén att massimportera asylinvandrare, utan hållit fast vid att endast släppa in kvalificerad arbetskraftsinvandring.

   Själva konceptet med ”mångkultur” — och sammanhängande vanvettiga föreställning att Sverige skulle ha ett ”moraliskt ansvar” för människor i avlägsna länder — utgör symptom på en allvarlig, kanske dödlig, sjukdom i samhällskroppen.

   Och den sjukdomen utgör ett tankekomplex vi kan kalla ”PK-ismen”.

   – Man vägrar erkänna att vårt samhälle måste försvara sig mot alla destruktiva krafter som försöker förstöra det.

   – Om du börjar försöka ”förstå” fienden, alltså emotionellt sätta dig in i fiendens bevekelsegrunder, så har du redan blivit en förrädare. (Däremot måste man på ett rent instrumentellt plan ha kunskap om vad fienden sysslar med, för att kunna stoppa den.)

   Tänk om Churchill inför tyskarnas angrepp hade satt sig ner och börjat tycka synd om Hitler… ”Ja, Hitler hade nog en svår barndom, vi får väl vara snälla mot honom och låta honom vinna. Vi är nog ganska dåliga människor för övrigt, det är nog därför Hitler ogillar oss!”

   Ungefär så resonerar Sveriges makthavare idag, mot den importerade brottsligheten från MENA-länderna. Och politrukerna talar om ”den Andre”, och menar då våra fiender, som vi förväntas vara snälla och undfallande mot. Eftersom vi ju är så dåliga…

   Liked by 7 people

 3. Fredrik Östman skriver:

  ”[D]et är bara en gradskillnad mellan en cyklist som cyklar på trottoaren och en yrkeskriminell som skjuter mot polisstationer.” — Men deras inspiration är i båda fallen myndigheter som av politikerna tvingas att systematiskt sätta lagen åt sidan så fort någon som helst förbindelse med invandring eller invandrare kan skönjas. Deras hejaklack är en domarkår som systematiskt dömer i strid med gällande lag.

  Utlänningslagen följs inte. Socialförsäkringslagarna följs inte. Grundlagen, där rikets gräns och säkerhet fastställs, följs inte. Failed state. Failed state of mind.

  Liked by 10 people

 4. svenne skriver:

  …”Det var då jag lärde mig hur man hanterar svenska auktoriteter”. …Förr betraktades poliser – och andra myndighetspersoner – som auktoriteter av oss svenskar och dessa behandlades med viss respekt därför att de bidrog till att samhället i stort sett fungerade så att medborgarna upplevde en trygg tillvaro. Dessutom fanns det en viss framtidstro.

  De personer som nu figurerar i olika sammanhang där våld är en självklar beståndsdel betraktar t.ex. poliser, räddningspersonal och lärare som objekt som det är tillåtet att bekämpa under täckmanteln ”utanförskap och socioekonomiska faktorer” kryddat med upplevd ”strukturell rasism”.

  Man kan fundera varför vissa domstolsutslag är förvånansvärt milda trots väldigt grova brott. Likaså en del beviljade PUT, ej krav på utvisning vid grova brott och diverse generösa bidrag i ”ömmande fall” (pursvenskar undantaget) får nog en och annan att höja ögonbrynen. Vad ligger i bakgrunden? Hot, hållhakar eller mutor? Detta kan man misstänka därför att något skäl måste det vara som får tjänstemän att slira på lagar och straffsatser på ett många gånger uppseendeväckande sätt.

  Häromdagen diskuterade jag och några andra fyrtiotalister vad framtiden kan ha i sitt sköte. Kommer politikerna att kunna vända skutan på rätt köl under vår livstid? De flesta ansåg, med rätta, att detta inte kommer att ske därför att vi har hamnat alltför djupt ner i utförsbacken. En påpekade då att det är svårt att engagera sig i samhällsfrågor – som man i förväg vet är hopplösa ”utmaningar” – som man inte kommer att uppleva ett positivt resultat av under sin levnad. Detta låter tyvärr dystert men är trots allt realistiskt.

  Liked by 4 people

  • Palle skriver:

   Svenne: angående förvånansvärt milda domstolsutslag hade Per Gudmundson nyligen en ledare i SvD. Citat.
   Ungefär hälften av alla anmälda brott avskrivs direkt, och föranleder ingen utredning alls. När gärningsmän trots allt grips, är påföljderna milda, även vid grov brottslighet. När Malmöpolisen i vintras kartlade de kriminella nätverken i staden riktade man in sig på 205 tungt brottsbelastade personer. De hade en snittålder på 22,5 år. Tillsammans hade de 205 männen dragit på sig 1779 domar. Även de yngre kriminella hade digra register. De som var 21 år och under hade tillsammans dömts över 400 gånger. Den övervägande majoriteten av de 205 hade fått sin första dom före 17 års ålder. Polisen hade gjort sitt jobb på nästan varenda man, rätten hade utdelat samhällets straff – ändå gick de 205 brottslingarna fria på Malmös gator. En polismyndighet i förfall. Ett rättsväsende med svängdörrar. Slut citat.
   En fråga, som jag ofta ställer mig är vad Beatrice Ask egentligen uträttade under de år hon var justitieminister … Morgan Johansson är förvisso ingen stjärna, men i jämförelse med sin föregångare är han åtminstone på rätt bana.

   Liked by 4 people

 5. malmobon skriver:

  Vi har en mellanmjölksregering som stiftar mellanmjölksregering..
  Därefter har vi Alliansen som inte finns längre i praktiken och en gammaldags kommunist.
  Allt detta tack vare en propaganda apparat SVT o pk tidningar typ Aftonbladet och Dagens Nyheter.
  Allt betalt av den dumma svensken som varken ser eller hör. Beklagar sig vid köksbordet.
  På valdagen går dem och tar samma valsedlar och går in i väggen en gång till.
  Ni får vad ni förtjänar, för jag räknar mig inte till den dumma svensken. Upplyst, vaken Malmö o och skåning. Ger SD chansen och hjälper dem i Malmö och Skåne utan ha för avsikt ha några uppdrag. Är skyldig mina förfäder och min kommande generation detta.
  Går det inte förändra med Sverigedemokraterna hjälper jag till bryta Skåne loss ifrån Sverige.
  Tycker både Patrik och Arbi skall visa vilket parti ni stöder. Gömma sig bakom fina texter och ge bra debattinlägg hjälper en del men ta ställning offentligt är svårare och hjälper inte Sverige.

  Liked by 2 people

   • Moab skriver:

    Jo, jag tror tanken är att migranterna skall repatrieras till Stockholm där de är bland de som vill ha dem. Halva Malmö kan göras om till grönområde när alla horribla höghus rivs.
    Låt oss få slut på hyckleriet och dela Sverige.

    Liked by 3 people

   • Moab skriver:

    Jo, men det är än värre i Stockholm, jag tänker mig naturligtvis att alla hipsters och kommunalpolitiker flyttar med. Vi kan göra omvänt också bara hyckleriet får ett slut.

    Gilla

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Det socialistiska våldsmonopolet användes ju endast mot svenska folket, folket som inte äger RÄTT att försvara sitt LIV och sin EGENDOM, eller hur?
  Vem har gett dessa kleptokrater rätten att göra oss försvarslösa och hur gick det egentligen till?
  Det svaret är det många som längtar efter!!!

  Liked by 5 people

   • Jaxel skriver:

    Detta är en central fråga. Varför accepterar folk, väljarna, detta? Jag är mycket förvånad att det (gamla) politiska systemet inte utsätts för mycket starkare tryck.

    En orsak är förstås den massiva propagandan i gammelmedia. En propaganda som till varje pris försöker dölja en mycket viktig, rent av avgörande, orsak till problemen.

    Fast idag borde det väl ändå stå klart för den som har minsta intresse av att informera sig att makteliten under en längre tid ägnat sig åt att föra folk bakom ljuset.

    Jag vet inte, men det är som om folk inte tror att det går att göra något. Som om utveckligen är ofrånkomlig. Som om det inte finns något reellt alternativ till dagens politik. Detta är förstås också en del av propagandan.

    Hur som helst. Det hela är för mig minst sagt svårbegripligt. Hur kan exempelvis det dominerande regeringspartiet fortfarande ha ett så stort stöd, trots att man gör så lite för att ta tillvara sina väljares intressen.
    Som jag, tillsammans med andra, tidigare konstaterat så är det svårt att se att den stora majoriteten i riksdagen ens tycker att deras första prioritet är att representera mig och mina intressen. Varför fortsätter folk att stödja dem??

    Liked by 4 people

   • cmmk10 skriver:

    ”Jag vet inte, men det är som om folk inte tror att det går att göra något. Som om utvecklingen är ofrånkomlig. Som om det inte finns något reellt alternativ till dagens politik. ”

    Jag tror att vi har blivit itutade att ”politiskt omöjligt” är samma sak som ”omöjligt”.

    Kanske det är så i en demokrati, särskilt när det överordnade syftet med politiken verkar vara att bli omvald?

    Liked by 1 person

   • Jaxel skriver:

    Merparten av politikerna har inte våra, väljarnas, intressen som högsta prioritet. Istället ser man sig primärt som försvarare av den humanitära stormakten och alla människors lika värde. Detta kommer först. På detta sätt försöker man tillskansa sig en plats i godhetens himmel. Detta till enorma kostnader, i vid mening, för väljarna.

    Jag ser detta som en sort korruption. Man utnyttjar sitt ämbete som ett sätt att tillskansa sig personlig vinning. I detta fall används inte väljarnas resurser för rent pekuniär eller materiell vinning. Istället försöker man köpa sig en plats i himmelen. Bildligt talat köper man sig avlatsbrev som skall garantera en plats i himmelen och väljarna får betala priset för avlatsbreven. Dessutom är detta en extremt kostsam typ av korruption. Avsevärt mer kostsam en det mesta i form av traditionell dito.

    Liked by 3 people

 7. Brink skriver:

  Israel har stor erfarenhet av att via våldsmonopolet upprätthålla en inre säkerhet. I mer än 70 år har de tvingats hantera olika former av hot och hur inre säkerhet kan byggas.

  Israels erfarenheter av terrorism är visserligen väsenskilt från vanlig kriminalitet, men attityden mot våld blir trots det tämligen lika. Speciellt när det handlar om olika etniska och religiösa gruppers våld. Samhället tvingas i båda fallen tämligen handgripligen förhålla sig till våldsmonopolet och dess utövande.

  Israeliska säkerhetsexperter ser en fara i européernas egen inställning till säkerhet. Européerna har vant sig vid en fredligt tillvaro. Och har därför rent intellektuellt och handlingsmässigt svårt att klara av mera tuffa beslut och åtgärder. Vårt tämligen bekymmersfri liv i Europa har invaggat oss i en falsk känsla av trygghet.

  En annan aspekt handlar om den personliga integriteten. Att vi lätt hävdar den på bekostnad av ett mer generellt samhällsskydd. Balansen mellan det privata skyddet och det mer kollektiva behövde hitta nya avvägningar. Där kollektiv trygghet mer premieras.

  Man vallfärdar idag till Israel från Europa för att se efter hur Israel löst sina säkerhetsproblem. Mycket handlar då om teknik, men det viktigaste handlar likväl om mänskliga attityder. Både hos medborgarna själva men även hos de styrande. Inställningen måste vila mer på realism än fromma förhoppningar.

  Vår inlärningskurva i Europa kommer säkert att blir lång. Kanske särskilt lång och svår i Sverige. Att gå från mer godmodig naivitet till verklig realism kommer att bli mycket krävande och ta sin tid. Erfarenhet skall läggas till erfarenhet. Byggas upp av fler attentat, offentliga knivskärningar, skjutningar och etniskt betingade motsättningar.

  Att hitta en ny balans i samhällen kommer inte att ske över en natt. Vi lever nu i en brytningstid. Övergången till det nya kommer att bli svår. Redan idag ser vi hur samhället håller på att slitas isär. Och att vi tabuerat mycket av den helt nödvändiga samhällsdebatten bådar inte gott. Beslutsångest kommer knappast att hjälpa oss.

  Liked by 6 people

 8. A skriver:

  Det du skriver om är grunden till nationalsocialismens relevans. Den kommer inte att bli mindre. Sverige har bäddat för detta. Kortsiktiga vinster innom maktområdet har krattat vägen. Tanken att utan våldsmonopol saknas förutsättnigar för allt svensken håller kärt, verkar inte finnas ens i en vild fantasi. Det är att vara fredsskadad. Det är troligt att vi i framtiden skulle kunna frammana en kraft så hård och beslutsam att vi kan få kontroll över landet. Men priset blir att vi kommer att få leva med denna kraft långt efter den vunnit. Ex Wasa, Castro eller liknande. Ett mirakel skulle sitta fint nu. Svenskarna har ännu inte förstått vilka det är synd om, det måste ske först.

  Mvh A

  Liked by 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Du måste inse vem som nu tagit upp NSDAP:s fallna mantel: den idenentitetspolitiska extremvänstern. Vithetsstudier, som bedrivs med statliga medel på statliga lekskolor kallade universitet, är identiska med den tidens judestudier. De vill oss vita illa. De vill utrota oss, eftersom vår ondska och våra privilegier är inneboende och oberoende an socialt utfall. Detta är national-socialismens kärna.

   Liked by 10 people

   • A skriver:

    F Ö, Du slår in öppna dörrar. Det handlar om olika plan. Visst försöker makten blanda bort korten. Men de är inte nationella. För mig blir det kvasi. Man skapar makt ur olika källor.

    Mvh A

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Tänk efter nu. Var NSDAP nationellt i bemärkelsen patriotskt, fosterländskt? Judarna var ju assimilerade tyskar. Det fanns inga kaftanjudar i Tyskland. Med nation avsåg NSDAP ras. De postmoderna hatar den vite mannen på precis samma sätt och på samma ideologiskt-mystiska sätt, på samma socialistiska sätt. De är dagens inkarnation av national-socialismen.

    Liked by 1 person

   • Lassekniven skriver:

    Varför vill de oss, vita män som axlar bördorna, ont. Utan oss går det ju åt håvitte.
    Politiker och deras PK-svansar är ju inte särskilt smarta, rent av korkade. Det måste finnas andra krafter bakom dem som styr upp det hela. Vilka? Soros, men han kommer ju snart att ned skylten.
    Vi skulle bilda ett parti som skulle heta Vita Skattebetalares Parti, VSP. Som Bo Svensson brukar skriva: skattebetalarna bör få större makt att styra sina egna medel (arbetsgivaravgiften inkluderad).
    Jag är inte rasist om någon skulle få för sig att tro det men jag är dj-vligt att trött på att betala för parasitärsocialism och dessutom få skit för det.
    Vad gäller gäller statens nekrotiska våldsmonopol har man nu i Värmland börjat att organisera medborgargarden (får man skriva ett sådant ”fult” utan att bli refuserad, grannsamverkan låter ju som PK, i varje fall i mina öron). En polis på natten i hela Värmland! Rövarnas paradis.
    Låt oss under de kommande 10 månaderna få de styrande och de som tror att de skall få komma att styra (samma Pix men olika färg på askarna), bli oroliga och lösa i magen.

    Liked by 1 person

 9. Christer Carlstedt skriver:

  När enskilda poliser och även polisstationer angrips, så tar politikerna och högsta polischefen fram den riktiga storsläggan.
  Man tar fram den magiska trollformeln: ”Detta är ett angrepp på demokratin”!

  På vilket sätt skulle denna magiska trollformel förändra sinnelaget hos de som utför angreppen?
  Redan utförandet av dåden talar ju i klartext om att att man högaktningsfull ”skiter i” om man skadar oskyldiga som man rimligen inte kan ha något agg emot i avsikt att vrida om armen på dem som utgör ett potentiellt hot mot den egna kriminella verksamheten.Jag tror mig förstå att demokratiska principer inte står särdeles högt i kurs i dessa kretsar.
  Den som slår först och hårdast vinner.

  Därmed blir (som vanligt) dessa magiska trollformler enbart löjliga.
  Åtminstone fram till den dagen då någon vill ta konsekvensen av sitt vurmande för demokratin och konstaterar att våldsutövning från ickedemokrater (hur man nu definierar det djuret?) skall mötas med större våld än de själva mäktar med och att följden av denna kriminalitet är inlåsning i minst tio år varav de första fem utan möjlighet att kommunicera med världen utanför. Glöm bort radio och TV. Det skall vara så illa att man aldrig vill tillbaka igen.

  Liked by 6 people

 10. oppti skriver:

  Det borde finnas konsekvenser när samhället man lever i angrips.
  En naturlig konsekvens är att familjen tvingas bort från det samhälle de vänder ryggen och åter till det samhälle de migrerat från.
  Utvisning bör finnas som påtryckningsmedel.
  Hela familjens tillvaro här bör ifrågasättas. Hela släktens! Definitivt bör det leda till att förhindra släkten från att migrera hit i större utsträckning.
  Alternativt bör de släppa mark till emigrerande drabbade Svenskar i sina hemländer.

  Liked by 2 people

 11. O.T skriver:

  I grunden handlar det om inkompetenta politiker. Som varken vill eller kan.
  Det hjälper nog inte om Ygemann och Morgan tänker innan de öppnar munnen. Och det har har de gemensamt med de andra okunniga klåparna i regeringen med en fräck fackföreningspamp i spetsen. Ingen kan ju något.
  Tänk bara att vi har en högskoleminister som endast orkade med en mindre kurs i historia under sina år på universitetet,
  och en kulturminister som varit lekledare i TV4

  Liked by 3 people

  • Anders L. skriver:

   Den intresserade kan själv läsa regeringsledamöternas CV på regeringens hemsida. Ex utrikesministern har gått 3 år i gymnasiet, skolministern har examen i mellanösternkunskap, landsbruksministern kan ej engelska men har jobbat på sågverk. Alliansens förre justitieminister var hårfrisörska. Migrationsministern är lågstadielärare. En påstås ha svetsarutbildning, om än ofullbordad.

   Liked by 3 people

 12. Sidonie Jansson skriver:

  Varför inte utveckla denna utmärkta teaterpjäs och se till att den spelas i skolor och utsatta område? De kriminella måste skildras ur ett sann verklighets förankrad perspektiv, istället som de offer de inte är. Den svenska kulturella eliten vågar inte exponera de ondskefulla drag som finns hos individer om dessa har invandrarbakgrund. På scenen kan vi bara skratta eller fördöma etniska svenskar och tycka synd om folk som kommit utifrån. Antalet svenska deckarförfattare ökar varje år , som alla nästan uteslutande målar upp ett land av dolda psykopater, hämndlystna och kriminellt belastade människor i alla åldrar, som alla är etniska svenskar. Konstigt och onyanserat när vi vet vilka det är som fyller landets fängelser.
  Klart man ska kunna skratta åt sig själv eller bli kritiserad i publik, men hur länge ska publiken, oss själva, tycka att det är roligt?
  Även nyanlända får lära sig på SFi att svensson är konflikträdd och fördomsfull. De skulle bli visade hur det är med tredje generationens invandrare istället. Självklart de som har lyckats, men också de som förstör för alla nya medborgare och deras chanser till integration, genom sina kriminella handlingar och sitt förakt för landet och dess lagar. Om det är Ok med Klump och Klant att bua åt, varför inte Brutal Ali eller Lurendrejaren Mussa?

  Liked by 3 people

 13. Moab skriver:

  För den eventualitet att mitt inlägg inte kom med pga längd inte innehåll så försöker jag kondensera. Jag tycker att Arpi är en av de som är helt fel ute för han har inte insett två saker, ett, att de vill ha det så här, och två, att det är olösligt. Muslimsk samexistens med oss är inte förenligt med ett välordnat västligt samhälle om det muslimska inslaget inte är negligerbart. Den enda åtgärder som hjälper att att minska inslaget av den främmande kulturen. För att illustrera detta tycker jag det är bra att titta på följande video om svart brottslighet i USA

  Problemet är där permanent, om än mindre än vad vi har att vänta i Sverige, eftersom det endast finns spillror kvar av en afrikansk kultur.

  Denna video om Roger Scrutons bok som avhandlar muslimskt systematiskt utnyttjande av vita utsatta flickor som doldes av det brittiska etablissemanget, polis, media, politiker. Det är så fruktansvärt och horribelt att man bara kan landa i att de vill ha det så här.

  Inga åtgärder inom nuvarande system fungerar med dessa människor här. I USA är problemet permanent, det är mycket nära att bli detsamma här, och värre. Det hjälper inte längre att peka finger mot det svenska usla ledarskapet, det är inte ett lösbart problem inom Sveriges gränser.

  Liked by 7 people

 14. olle holmqvist skriver:

  Pavlovsk PK-replik om somaliska morsorna: De ersätter inte, de kompletterar…
  F ö får dom gå ut på kvällen för HSB, han som bestämmer, ofta deras egen äldste son ca 20 om
  farsan flyttat till hemlandet

  Gilla

 15. malmobon skriver:

  Kära Fredrik,
  Vi skåningar föddes er. Vet hur vi hade hanterat invandringen. Återvänder entertainers och totalstopp.
  Ni kan få våra invandrare.
  Som sagt. SD i nästa val gäller så får vi se om lantisar från Skåne är dummare än stockholmare.
  Är ca 35% skåningar som kommer rösta SD.

  Liked by 1 person

 16. weasel skriver:

  Ett exempel :

  Tisdag 31 oktober grips en man precis när han håller på att begå inbrott i en bil.
  Torsdag 2 November klockan 15.00 grips samma man för narkotikabrott.
  Torsdag 2 November klockan 18.42 grips samma man för rån .
  Ni kan lita på att mannen idag den 4 November befinner sig i frihet ute på gatorna och inte i någon cell.

  Det här är egentligen det enda exemplet som behövs för att inse att den så kallade ordningsmakten och det så kallade rättsväsendet har abdikerat.
  Och dom har gjort det ivrigt påhejade av politiker och journalister som ständigt hävdar att det inte finns någon forskning som visar att brottsligheten minskar om man låser in brottslingarna.

  Skulle det inte räcka med ovanstående exempel så finns det andra ; Våldtäktsmän som döms till ”straffet” 160 timmars samhällstjänst och permanent uppehållstillstånd. 27-åringar som kan gripas för narkotikabrott och rån och släppas ut efter en timmes samtal eftersom dom påstår sig vara barn.
  20 åringar som trots att dom är dömda för nio olika grova brott får vistas i frihet så att dom kan skjuta mot polisstationer.
  Människor som grips på gatan med ett laddat automatvapen men inte häktas eftersom dom har …en flickvän.

  Sverige skulle behöva uppdatera lagarna och straffen så att dom ligger i fas med dagens problem och brottslighet istället för med 50-talets problem och brottslighet.
  Tyvärr är det dock alldeles för sent för detta.

  Jag tror inte att någon människa kan vara så infantil att hon på allvar tror att kriminella ska få någon slags respekt för lagar och rättsväsende genom ”dialogpoliser”. Därför är det nog så illa att åtminstone hälften av politikerna (och journalisterna ) har ökad otrygghet och kriminalitet som mål.
  Dom vill oss helt enkelt illa.

  Liked by 8 people

 17. Aha skriver:

  Den valhänthet eller snarare velourmentalitet som Engellau beskriver har sin orsak i;
  – övervåld (bunta ihop dem-förfarande) ger ramaskri i vänsterliberala kretsar innebärande risk att som polis(chef) bli entledigad
  – insatser med fast hand kan leda till förortsupplopp och är det någonting som etablissemanget vill undvika så är det just det då det ger vatten på kvarn för Sveriges alla belackare när det gäller invandringspolitiken och Sveriges image som humanitär stormakt
  – att internera de 5 000 gängkriminella plus de som träder i deras ställe fordrar kanske 15 000 nya fängelseplatser, antalet är idag 4 000. Även detta skulle vara ett mycket besvärande för att inte säga vara ett bevis på att den humanitära stormakten misslyckats.

  Summa summarum; några tyngre insatser är inte att vänta, detta p.g.a. etablissemangets själviskhet.

  Gilla

 18. Björn skriver:

  20-åringen som nu sitter häktad efter att ha skjutit skarpt rätt in i en polisfamiljs bostad, har tydligen ett kriminellt ”CV” som borde renderat minst TVÅ livstidsstraff!! Ändå var han på fri fot…….SUCK!!!

  Liked by 2 people

  • Bo Svensson skriver:

   Det räcker väl med att han ljuger om sin ålder, så känner man sig tvingad att släppa honom.

   Jag kunde plocka ihop en bättre regering genom att samla ihop den bland uteliggare och på galenhuset. – De hade varit mera öppna för att lyssna på goda råd.

   Liked by 1 person

 19. Peter skriver:

  Som vanligt mitt i prick. Fascinerande dock att se hur många i kommentarsfältet som inte ser sin egen roll i systemet. Min fråga till var och en är; Hur står det till med din egen respekt för auktoriteter? Följer du alltid svensk lag eller gör du det bara när polisen ser dig? Min upplevelse är att vi generellt förfaller i detta avseende. Vi är laglydiga och lyssnar på auktoriteter när det passar oss men det viktigaste är JAG. Huvudsaken att jag kommer fram i trafiken, huvudsaken att jag kan komma undan skatt, huvudsaken att jag, jag och jag…
  Vi kanske ska börja med att sopa rent framför egen dörr, uppträda som föredömen för våra och grannarnas barn och inte förvänta oss att regering, rikspolischef och andra lite perifera individer ska ta ansvar. Gräv där du står!

  Liked by 1 person

  • Hedvig skriver:

   @ Peter 4 november, 2017 at 10:54

   Som 40-talissa är jag inskolad i att vara laglydig, men också att tänka självständigt. Det senare har lett till att jag i dag med alla mina återstående krafter gräver där jag står, dvs lobbar för SD och lägger min röst på SD i riksdagsvalet 2018.
   – Vilket ansvar tar du själv?

   Liked by 5 people

  • Hovs_hällar skriver:

   Peter: Som samhället ser ut nu, så är man en idiot om man tror att det fortfarande är 1950-tal därute.

   När det gäller vissa saker, så strävar jag trots allt efter att vara laglydig, men då handlar det snarare om vanliga mänskliga relationer.

   Och till sist: Eliasson är tillsatt för att stå för samhällets trygghet mot kriminalitet. Uppfyller han inte den garantin, så återstår att bilda väpnade medborgargarden.

   Liked by 5 people

  • uppstigersolen skriver:

   Jodå, jag lyssnar och respekterar riktiga auktoriteter. Men de pajasar som styr idag har inrättat så många lagar och förordningar som inte är relevanta så dessa följer jag inte. Om du vill följa alla påbud från PK-isterna är det upp till dig, då är du en del av problemet medan jag försöker bli en del av lösningen.

   Liked by 4 people

 20. MartinA skriver:

  Staten har redan ett intimt samarbete med muslimska bördraskapet. Därför kommer staten i sverige aldrig kunna stoppa massinvandringen eller repatriera, eftersom sådana åtgärder skulle hota muslimska brödraskapets framtida maktövertagande vilket de ej kommer acceptera.

  Den enda vägen framåt är djup lågkonjunktur som sliter sönder statsapparaten i sverige. Att hoppas på att sverige återupprättar våldsmonopolet är inte bra eftersom sverige är så totalkorrumperat att ju mindre makt den har desto bättre.

  Liked by 1 person

  • Moab skriver:

   Jag var i Malmö igår och körde fel och var tvungen att köra förbi Möllevångstorget. Kombinationen av rullstolrace med ett antal kvinnor i i niqab, araber som stannar mitt i gatan och ett större antal Audi Q7 so verkar vara en favorit är skrämmande. Samtidigt tränger sig de betalade försynt in sig på Sound Of Music på nöjesteatern, inte en invandrare så långt ögat nådde. Noll blandning. Bidragsutbetalningarna och fusket är episkt och kommer när det avslöjas i sin fulla omfattning bli världskänt.

   Jag sade till min barn som Sunes pappa i Grekland när han inser att det är all-inclusive: Sune allt du ser här är mitt, den bilen har jag betalt, för, de tre killarnas kläder har jag betalt för osv osv.

   Liked by 2 people

   • MartinA skriver:

    Ägande och kontroll är samma sak. Har du kontroll på deras grejor? Det är nog mer troligt att din bil och kläderna på din kropp tillhör dem än tvärtom, det är åtminstone trenden.

    Vi måste verkligen ta våra mått och steg för kontroll. Läste på Fria Tider att bostadsmarknaden i Stockholm rasar. Och att mängden nyproducerade lägenheter ännu inte nått sin topp. Följaktligen kommer de byggbolagen att gå bankrutt om det blir ett verkligt ras (vilket det kommer bli, förr eller senare, och varför inte nu?). Kedjereaktionerna kan bli många. Det är nu det gäller, eller mycket snart. Alla måste göra sig redo nu.

    Gilla

  • Gert B. skriver:

   Jo, jag läste artikeln nyss. Trist, men ändå hoppingivande att kursledaren stretar emot vansinnet och vill stå för sin väl valda litteraturlista om fascismens framväxt fordomdags.
   En person, ”elevrepresentanten”, vill påverka litteraturlistan i feministisk riktning.
   Tyvärr är hon nog ej särskilt representativ för studenterna. Inklistring från SVD följer:
   ”I institutionens styrelse sitter Pernilla West, representant från studentkåren. Hon är även förtroendevald för Feministiskt initiativ i Lund. I Sydsvenskan berättar West att det var hon som kritiserade litteraturlistan och fick in Judith Butler (1/11).”
   Aktivister, aktivister, aktivister! Ständigt dessa aktivister som känner sig så goda.

   Liked by 2 people

 21. Petrus skriver:

  En sak man bör komma ihåg är att de muslimska invandrarna får göra som de vill eftersom de är utomeuropéer. Inte för att de är muslimer. Attityden kommer antagligen inte att bli hårdare mot de sub-sahariska afrikaner man nu planerar för att börja ta in som kvotflyktingar genom de transit-läger man skall bygga upp (moderaternas förslag att börja ta in kvotflyktingar i stället för folk som tar sig hit skall ses i ljuset av detta).

  I framtiden kommer mixen att bli fler sub-sahariska afrikaner och färre muslimska Mellanöstern-knuttar om de här planerarna realiseras fullt ut.

  JK säger inte att lagen om Hets mot folkgrupp inte gäller svennar för att förövarna är muslimer. Den enda gång lagen prövats på det här viset i svensk domstol var förövaren (som slagit vad med en svenne om att det inte skulle bli fällande dom) inte muslim.

  Morden på uppåt 10 % av de vita, kristna sydafrikanska bönderna tolereras inte för att förövarna är muslimer. För det är de inte. Morden tolereras för att offren är vita kristna.

  Kulakutrotningen av vita kristna bönder tolererades inte för att förövarna var muslimer. Kulakutrotningen tolererades för att offren var vita kristna och för att västmedia och andra som drog i trådarna tyckte bättre om de som administrerade kulakutrotningen.

  Så problemet är egentligen inte islam. Problemet är att man i sann, antirasistisk anda tolererar våld och rasism mot vita kristna så länge förövarna inte är av samma ursprung. Muslimerna är bara ett av flera möjliga medel.

  Liked by 2 people

 22. 77711n skriver:

  Muslimer ser sig inte som en del av samhället – det är hela idén med islam och med deras olika symboler för att tala om skillnaden mellan dem och oss.

  Myndigheterna vägrar att inse fakta och tyvärr ungefär 80 procent av de flata inskränkta svenskarna också – som kallar det mångfald och religionsfrihet att demonstrera mot samhällets grundläggande värderingar om jämlikhet och demokrati.

  Liked by 2 people

 23. Folke Lidén skriver:

  Vi har ett samhällssystem/rättssystem som bygger på tillit, arbetsmoral och normer för umgänge mellan människor. M a o ett system som speglade tiden före 70-talet.

  Nu ser verkligheten inte längre ut så. Vissa (många) har upptäckt att man kommer undan med att bryta mot såväl skrivna som oskrivna lagar. Vi hör ibland förtvivlade personer i olika yrken, t ex polis eller vårdpersonal, säga saker som – ”förstår dom inte att jag är pappa/mamma”.
  Svaret är att ”dom” mycket väl förstår, men skiter fullständigt i det.
  Rättssystemet måste göras om. Måste spegla verkligheten.
  Normerna däremot blir det nog, tyvärr, svårt att ändra på (i ett multikulturellt paradis).

  Liked by 3 people

  • Hedvig skriver:

   @ Folke Lidén 4 november, 2017 at 13:15

   O.T.
   Även INOM det svenska rättssystemet finns en hel del orättfärdiga lagar och regelverk. Människor som är 65 år och äldre har redan idag sämre rättigheter än de som är yngre. För de som är yngre finns det rättighetslagar som stipulerar ”goda” levnadsvillkor, men när man är 65+ får man bara rätt till ”skäliga” levnadsvillkor.

   När nu den stora gruppen av migranter ska vara med och dela på vår gemensamma skattefinansierade välfärd, kommer ålderspensionärerna att i ännu högre grad hamna i utanförskap. Läs t ex debattartikeln ”Skyll inte vår dåliga ekonomi på de äldre” i GP skriven av en modig pensionerad specialistläkare i geriatrik.
   Vi kan utgå ifrån att likartade förhållanden gäller i hela landet.

   http://www.gp.se/nyheter/debatt/skyll-inte-v%C3%A5r-d%C3%A5liga-ekonomi-p%C3%A5-de-%C3%A4ldre-1.4793159

   Gilla

 24. Karl Oskar skriver:

  Jag tror inte vi behöver oroa oss. Har nämligen lyssnat till rikets regeringschef. Han är jättetuff! !
  Han försitter inte ett tillfälle att med kraft säga att sånt här är helt oacceptabelt!

  Liked by 1 person

 25. L skriver:

  ”I åldern 0-44 är svenskarna sannolikt redan i minoritet och minskningen av andelen svenskar accelererar.”
  – ja , det stämmer , svenskarna i arbetsålder ”flyr för sina liv ” från kommunistiska kungariket , bara i England bor och arbetar ca 100 000 svenskar i sina bästa arbetsålder.
  Tack Fredde och Steffe!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.