Förtretligheter

Patrik Engellau

Natten till måndagen hade ett dussintal bilar bränts i den hittills så lugna staden Liljebacken. Gärningsmän hade tagit sig in i ett parkeringshus, slagit en Securitas-vakt medvetslös och sedan tuttat på allt som gick att tutta på.

– Det här är svårt att förstå, säger kommunalrådet Jessica Johansson-Kinte (L). Senast i förra veckan hade vi ett möte med polisen och socialtjänsten och konstaterade att allt är lugnt i Liljebacken. Vi har också stämt av med alla våra nyanländas etniska föreningar och har inte fått några klagomål annat än att försörjningsstödet är otillräckligt. Men det är väl inget skäl att bränna bilar. Kanske är det inte våra nyanlända som ligger bakom utan någon annans nyanlända.

Securitas-vakten är förd till sjukhus. Någon fara för hennes liv föreligger inte. Kommunalrådet Johansson-Kinte säger att det var för väl att vakten inte blev våldtagen.

På tisdagsmorgonen bröt tung skottlossning ut mellan två lägenheter i närbelägna hyresfastigheter i utanförskapsområdet Hallonängen nära staden Tallinge i en helt annan kommun. Enligt polis på platsen som representerades av de nyutexaminerade konstaplarna Ivar Knaus och Reidar Anderstig sköts det från vardera lägenheten med automatvapen under cirka två timmar. Det hela slutade när brand uppstod i den ena lägenheten. Av dem som flydde från lägenheten sköts två ihjäl av eld från den andra lägenheten. Brandkåren kunde inte ta sig dit på grund av stenkastning och otillräckligt polisskydd, som nu i semestertider begränsades till Knaus och Anderstig.

– Vi har full kontroll över läget, säger kommunalrådet Eskil Egermark (C). Vi ville inte sätta in vår polismakt med full styrka för att inte provocera till ökat våld. Kommunens strategi mot våldsbejakande extremism fungerar enligt våra intentioner vilket framgår av att varken Islamiska staten eller AFA har tagit på sig ansvaret för händelserna. Vi bedömer att det här inte alls handlar om något politiskt, utan om en skärmytsling mellan två gäng unga grabbar. Vi har några sådana gäng här. Det är fina killar som haft lite otur med utanförskap och sådant under sin uppväxt.

Onsdag eftermiddag stenades en kvinna till döds i en sandlåda i parken i utanförskapsområdet Sörholmen utanför Norrköping. Polisen hade tillkallats, men kunde inte ta sig fram genom de hotfulla människogrupperna förrän brottet var fullbordat. Någon misstänkt har inte kunnat identifieras. ”Vilka som helst kan ha kastat stenarna”, säger polisens presstalesperson Linda G. Janeberg.

– Jag blir faktiskt besviken, säger kommunalrådet Karin Solgren-Jalla (S). Jag vet inte hur många kurser vi hållit i svenska könsrelationer och jag trodde faktiskt att våra nyanlända visste att man inte ska stena kvinnor även om de varit otrogna. Men det kan ju vara så att en del av kursdeltagarna inte fullföljt sin SFI och därför inte riktigt förstått vad våra socialpedagoger sagt.

Oppositionsrådet Abdelhak Hussein (MP) förklarar att det inte är riktiga muslimer som ligger bakom dådet, utan otrogna hundar. ”Vi har metoder att komma till rätta med avfällingar”, säger han och tillägger: ”De ska dö som en gris”.

Efter dådet ordnade Feministiskt initiativ en kärleksdemonstration med teddybjörnar på temat ”Samma kvinnoförtryck här som där”. Ordföranden Kawesa sa att det inträffade var själva beviset på att kvinnoförtrycket är likadant i hela världen eftersom det nu visat sig i Sörholmen.

Torsdag natt dödades två poliser när en container fullastad med automatkarbiner och granatsprutor samt ammunition föll på deras bil från en transporthelikopter i utanförskapsområdet Blomstergården. Händelsen var så sensationell att det föranledde ett inslag i följande dags Aktuellt. Rikspolischefen Dan Eliasson medverkade.

– Vi har inte kunnat utreda händelsen i detalj, sa rikspolischefen, men så mycket verkar klart som att det inträffade inte var avsiktligt, utan snarare ett materialfel, kanske rostiga kättingar som containern hängde i. Vi ska därför inte vara för snabba med att gå ut och anklaga någon för anstiftan till våld mot polis. Våra tankar går till de förolyckade polismännens familjer. Men vi ska också vara tacksamma för att vapencontainern inte föll över en större folksamling, till exempel på en skolgård, där olyckan hade kunnat åstadkomma så mycket större skada.

65 reaktioner på ”Förtretligheter

 1. Strix skriver:

  Och om allt detta kunde Du läsa i det med 50.000.000:kr utplundrade och skattsubventionerade SVENSKA DAGBLADET?
  Det är ”häftigt att betala skatt” som hon MONA sa!!!

  Gilla

 2. Alexander Zetterberg skriver:

  Ett gott skratt så här på onsdagsmorgonen – så skall satir skrivas!

  Men skrattet fastnade i halsen när jag läste sista stycket och påmindes om vår impotenta alliansopposition som inte ens förmått regeringen att avsätta Dan Eliasson, en av de mest otäcka människor den postmodernistiska sjukan genererat.

  Gillad av 9 personer

 3. B skriver:

  Detta att kvinnor har stenats i Sverige har jag hört talats om att det skulle ha skett i verkligheten och eftersom ingen har koll på vilka som finns i Sverige vet man förstås inte heller vilka som saknas.

  Gillad av 3 personer

 4. Thomas Ek skriver:

  Ja käre värld!
  Kritiker till dessa händelser är ju bara en bunt rasister.
  Invandrarförespråkarna kommer ALDRIG att ändra sig.

  Thomas Ek

  Gilla

 5. Jonas Bohman skriver:

  Hahahaha, ja, detta var bra, mycket bra. Kunde vara på riktigt, eller, huga, snart kanske är verklighet, gulp…. Tack iallafall för en bra start på dagen. Glöm inte att sprida på sociala medier, och printa ut till gamle far….

  Gillad av 1 person

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  Inte visste vi att Patrik har en SÅDAN POETISK ÅDRA)

  Akta så Du inte blir anklagad för hets mot Kommunalråd!

  För att travestera (S)vetsaren!

  Jag blir så förbannad.
  Så kan vi inte ha det!
  Sådana skriverier är inte OK!

  Yttrandelagstiftningen måste ändras!

  Gillad av 5 personer

 7. uppstigersolen skriver:

  Att du samlat några dagars händelser i samma artikel gör att man inte behöver läsa alla artiklar. Jag anar dock att du skrivit namnen på personerna fel. Dan Eliasson känner jag dock till.

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Jamen han använde väl sig av alias,
   så ingen direkt kände sig utpekad…

   Han vill väl inte riskera en dålig STÄMNING…

   Man kan nästan känna igen ett Skånskt Kommunalråd,
   även om partibetÄckningen är fel…

   Gilla

 8. m. engvall skriver:

  Vem är det som inte vill förstå att vi är i krig i Sverige och att det sakta men säkert äter sig in i hela samhällskroppen . Ett lågfrekvent krig baserat på att föda så många barn som möjligt samt alla dessa ensamkommande ”män” vi tillåtit att strömma in över våra gränser De kommer från krig eller svält eller annat elände, eller vill bara få det bättre mot var det är i deras hemländer.
  Hallå , det är inte svenskarna som skapar no-go-zoner6 utanförskapsområden som poliser och brandbilar inte längre vågar åka in i. Dessa mängder av olika och ofta konkurrerande folkslag med sina klaner som styr efter sina gamla regler hemifrån Här bränns det bilar, mördas, man skjuter vilt i kring sig i knarkkrig eller lättkränkta oförrätter. Härifrån kommer folket som våldtar de svenska flickorna och tvingar på oss olika badtider, religiösa friskolor och skapar med vett och vilje ett vi och dom. Där vi står för att vara orena. Smaka på det du som jobbar och sliter, betalar in skatt som skall bl.a. gå till att försörja och understödja islamistisk hjärntvätt

  Skall vi verkligen bara stå och titta på. Vart har all förståndiga människor tagit vägen i ledande ställningar. Borde det inte vara dags för en allmän inkallelse till uppdaterad vapentjänst för folket som inte bor i dessa utanförskapsområden. Eller hur är det tänkt att vi skall försvara oss mot dessa människor som uppenbarligen inte vill Sverige eller svenskar något väl.

  Det uppenbara är att de är här för att söndra och ta över. Klanerna delar upp Sverige mellan sig; är det detta vi väntar på. Nej klockan är verkligen 5 i tolv! Det måste ske NU; Massiva utvisningar, stäng gränserna Översyn och säkra så ingen ”främmande makt” inom och utifrån Sverige få tillgång till våra gränser eller strategiska områden.

  Det är dags at skilja agnarna från vetet . De främlingar som inte ställer upp på Svensk lag och ordning skall ut ur landet. Medborgarskapen skall omprövas. Här har något gått riktigt snett. Det skall vara skarpa prövningar för att få komma in i landet och att kunna bli svensk medborgare bör inte få ske lättvindigt utan efter lång tids prövning av personens redlighet. Ingen som inte själv kan försörja sig efter 3 år efter skolgång, utbildning, bör får stanna för att bara bli bidragstagare. Nej sluta med daltet! ”Vakna” snart är vår kassakista tom och innan dess har pensionerna dragits in barnbidrag, Sjukvård , tandvård, daghem m.m. klappat ihop. Ja, hela samhällsbygget rämnar bit för bit och när försörjningsstöden är borta till alla den som inte vill eller kan bidra. Har vi då något Svensk samhälle kvar värt namnet??

  Media; radio tidningar TV. Domstolsväsendet (med få undantag) måste få in folk som värnar om vårt land, inte som idag undanhåller info för att underlätta för kriminaliteten, tassar på tå för andra kulturbärare som är helt i strid med svenskt sätt att tänka och agera . Ofta i strid mot våra faktiska lagar. Det finns många invandrare som ser med förskräckelse på utvecklingen. De trodde att de kom till ett tryckt fungerande land som styrdes av klokskap grundat på en lång utveckling till demokrati & lag och rätt . Ett styre som genuint tog den i örat som felat för att bestraffas, men också ges möjlighet till att komma tillbaka till samhället efter avtjänat straff. Ett land som uppmuntrar till utbildning, bildning, förkovran för att berika och låta människan få blomma ut i alla sina möjligheter.
  Men inte utan kamp och ibland försakelser. För kassakistan är inte ett ymmighetshorn som rinner till med nya pengar i all oändlighet. Spar först , handla sen, nit och redlighet är goda honörsord i ett väl fungerande samhälle. Vi är så oändligt långt bort från detta nu.
  Jag sätter upp på anslagstavlor från det goda samhällets krönikörer för att på så sätt sprida informationen. Man måste göra något i ett fullständigt lamslaget samhälle, Vi måste vakna och ta striden! Annars har vi snart inget land att kalla vårt och inget gott liv att lämna över till barn & barnbarn.

  Gillad av 11 personer

  • Hedvig skriver:

   @ m. engvall 19 juli, 2017 at 09:23

   Det är nästan som man utifrån ditt inlägg kan tro, att det är alla dessa hundratusentals lågutbildade migranter från patriarkala klanbaserade samhällen i MENA-länderna, som bär ansvaret för den svenska statens snabba förfall. Så är det ju inte alls.

   De som bär ansvaret för att det tidigare demokratiska och välmående välfärdslandet Sverige håller på att rutscha utför stupet, är ju våra styrande politiker i sju av riksdagens partier plus public service och övriga sk PK-media samt övriga maktetablissemanget.

   Läs t ex Johan Westerholms artikel ”Kulturfriktionen fick spegeln att spricka från kant till kant” där vi måste gå till vårt grannland Finland för att få höra en ärlig och förnuftsstyrd röst, Paul Lillrank, professor i produktionsekonomi vid Aalto-universitetet i Helsingfors, som uttalar sig om vad som fattas Sverige.

   https://ledarsidorna.se/2017/07/kulturfriktionen-fick-spegeln-att-spricka-fran-kant-till-kant/

   Eller t ex universitetslektor Susanne Dodillets hjärnbefriade svar till professor em Inger Enqvists avslöjande artikel om pedagogikämnets totala förfall.

   https://www.svd.se/replikskifte-om-pedagogisk-forskning

   En rimlig slutsats kan kanske vara att rösta på SD eller eventuellt det nybildade partiet Medborgerlig Samling (MED) om de lyckas nå upp till minst 3,5 procent i opinionsundersökningar före riksdagsvalet i september 2018.

   Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Skulle nog stått STADSDEL)

   Fast det diskuteras ju på fullt allvar att anlägga några NYA städer,
   i 50-100 000 storleksordning?

   Norrland vore väl ett UTMÄRKT geografiskt alternativ…
   Det har självaste Reinfeldt intygat!

   Gott om billig tomtmark att bygga på också)

   Jobb är det väl inte så himla noga med!?

   Här får/tvingas MAN som nyanländ bo,
   tills man lärt sig användbar svenska!

   Utan Moskéer givetvis,
   som ett extra incitament)

   Fredagsbönen kan man hålla utomhus!

   Gillad av 1 person

 9. Moab skriver:

  Här ser jag nog det som förenar en del på denna sida, folk som skriver här har ett visst mått av fantasi. Jag tittar just på en gammal intervju med Steve Jobs, han beskriver hur stora företag ofta misslyckas för att det är säljarna och marknadsförarna som stiger i graderna, inte de med teknisk kunskap. Detta sker även i teknik-företag så de med teknisk fantasi får inte vara med i beslutsrummen, jag känner igen detta väl från min egen bransch. Är det så att de som stigit i graderna inom etablissemanget är just de utan fantasi? Politiker och journalister? De saknar förmåga att se framåt.

  Det är lite lustigt, för jag skrev precis innan jag läst inlägget ovan under Helenas att vi behöver ett evidensbaserat, icke önsketänkande, framtidsforskningsinstitut. Patriks inlägg ovan är ett skönlitterärt inlägg i denna riktning, kanske 10 år fram. Det hade verkligen varit en välgärning med ett sådant institut, man hade kunnat knyta alla tänkare på alternativmedia till sig. För övrigt så sker saker som det ovan redan, jag kommer att tänka på en våldtäkt i ett garage, förövaren var somalier, kvinnan var ihjälslagen men han våldtog henne ändå.

  Gillad av 5 personer

  • Olle Reimers skriver:

   Det politiska systemet är konstruerat så att det precis utesluter alla med en förmåga att tänka och våga agera framåt. I stället cementerar det föreställningen att politiken är allts livmoder och därmed ska exklusivt anförtros rätten att staka ut framtiden i samhället. Ett recept för ett samhälles mycket snabba undergång. ”The march of the Lemmings” som Warren Buffet skrev när han pekade på att han gjorde precis tvärtom för att bli världens rikaste man.

   Gillad av 2 personer

  • Kent Forssgren skriver:

   MOAB, jag delar mycket ofta den syn på saker och ting som du framför här.
   Vi har kan hända en liknande bakgrund, om den nu kan ha någon betydelse i detta sammanhang.
   Viktigare är nog öppna ögon och öron samt ett hjärnkontor med intresse att försöka finna samband och orsaker till saker och ting.
   Dock om detta du skriver, ”Steve Jobs, han beskriver hur stora företag ofta misslyckas för att det är säljarna och marknadsförarna som stiger i graderna, inte de med teknisk kunskap”,
   har jag en annan uppfattning.
   Som marknadsförare, med en gång i tiden en egen reklam- och PR-byrå, har jag fått en annan uppfattning om vilken kategori i företaget som inte sällan ligger bakom företagets misslyckanden.
   Det är ekonomerna.
   Ekonomerna sitter vid skrivbordet och stirrar på siffrorna och förstår sig allt för ofta inte på företagets produkter och – inte minst – på företagets kunder och hur de ser på företaget.
   Detta gör marknadsförarna och säljarna. Härifrån kommer input, t.ex. om önskade modifieringar av produkten, när marknaden förändras.
   Om försäljningen viker, vad föreslår ekonomen?
   Minska kostnaderna.
   Marknadsförarna och säljarna som har kundkontakt, kanske ser en annan möjlighet.
   Att intensifiera/förbättra marknadsföringen och höja intäkterna genom att få fler kunder.
   Detta borde väl Steve Jobs om någon, ha förstått! Men, en stor skillnad mellan Steve Jobs och många stora företags ledare var att han förstod produkten; det gör inte alltid en verkställande direktör som är ekonom.
   Ett skolexempel på hur snett det kan gå när ekonomerna får bestämma finner man i SAS, vilket jag råkar ha god kännedom om.
   Men det kanske blir för många ord för denna kommentar.

   Gilla

   • Moab skriver:

    Jo, det vara bara en mening ur en 1timmes intervju, Jobs förstod nog vikten av marknadsföring också, men det var just det att förstå innehållet, inte processen han framhåll, och det kan så klart också innefatta marknadsförare och säljare. Men mitt hjärta ligger ändå hos de som ”uppfinner”, alla andra rider på deras ryggar, man startar inte ett företag med marknadsföring eller att sälja, inte de som ändrar världen iallafall, man startar dem för att man har en idé om att göra något nytt och bättre, men så klart, så snart man har nåt att sälja så behövs både marknadsföring och säljare och processer osv.. då var nog Jobs poäng att många företag var dåliga på att ge uppfinnarna plats och eftersom de inte är typiska karriärmänniskor så dör företagen då ingen av de andra kan förnya kärninnehållet. Man kan ha världen bästa reklamkampanj för Kodakfilm men…

    Gilla

 10. RD skriver:

  Plundringen av vårt enda hemland fortgår och tilltar exponentiellt. Enligt Skatteverket har uppåt 50% av alla migranter flera identiteter. Detta ger dubbla bidrag, t.ex dubbla pensioner. Vad mer man man kan få dubbelt av är bostad. Den ena bor man i, den andra hyr man ut svart. Att på pappret skilja sig är även det vanligt, då får man 2 bostäder av socialen, man hyr ut den ena svart och bor kvar hos frun, som man alltså ändå är ihop med. Sjuklövern är fullt medveten, tro inget annat.

  Jag vill berätta om ett nytt inslag i min hemkommun. Jag ser nu hur migranter börjat köpa upp fastigheter. Dessa byggs sedan inte sällan ut till flerfamiljshus, vilka hyrs ut till familjer och landsfränder från diverse u-länder. Migrationsindutrin är som bekant ENORM och omsätter hundratals miljarder årligen. Dessa pengarna går i stora delar rakt ner i fickan på migranter. HVB hem, asylboenden, tolkar, lotsar, mångfaldskonsulter, lugna gatan, hyresvärdar, bidrag….det pågår, dygnet runt, året runt.
  För varje miljard öppnas otaliga nya dörrar för ännu fler migranter. ”Vår” riksdag har i berått mod upprättat ett gigantiskt system vilket åderlåter svensken och överför detta till miljoner migranter från tredje världen, och av vilka ett inte litet antal hatar oss.
  Min antipati mot sjuklövern lämnar mig ingen ro. Det är plågsamt.

  Gillad av 10 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Ta reda på namnen på dem i byggnadsnämnden i din kommun. Om du ogillar att bygglov beviljas för utbyggnader eller till moskeer el dyl så kan du agera på något sätt för att skapa opinion, insändare i lokalpressen, (om det finns någon sådan som fortfarande tar in insändare), begära besked av kommunens politiska partier om hur de tänker, vad de vill och hur de röstar i dessa frågor och sedan sprida detta så gott det går. Man kan närvara på offentliga politiska möten och ta reda på:
   Hur gör man med kön till kommunala hyreslägenheter, hur gör man med invandrarbarn och plats i förskola och skola, har antalet platser på äldreboenden ökat eller minskat och vad beror en minskning på i så fall osv osv. De flesta mötesprotokoll och siffror finns också på kommuners hemsidor.
   Egentligen är allt detta hederliga ambitiösa journalisters jobb, förstås.

   För övrigt är vi nog många som läser den här bloggen som både är fruktansvärt oroliga och arga över samhällsutvecklingen.
   68vänsterns makt och inflytande har spritt sig som en tankemässig och byråkratisk cancer. På åttiotalet var det inte kul längre med klasskampen när marknadskapitalismen trots allt hade skapat ett gott liv för de flesta och då fick kampen en ny inriktning. Nu blev det alla ”stackare” med annan hudfärg och härkomst som skulle kämpas för och läras upp till att kräva sina rättigheter. Och förtryckarklassen behövde inte vara rik, det räcker med att vara (helst) manlig, vanlig, vit svensk och fås att känna skuld för att ha det bra och acceptera världens högsta skatter som varken går till statens kärnverksamheter eller till svenska medborgares välfärd utan till att få hit och skänka allt till ännu flera ”stackare” från fattiga länder. Som ska läras upp till att kräva sina rättigheter och rösta vänster och ostört få ägna sig åt sådant som generationers kamp här har lyckats minimera, alltså olika sorts ofriheter, tvång och förtryck för framför allt kvinnor och barn.

   Arbetarklass har ersatts med etnicitet. Och som vanligt räknas bara grupp/kollektiv inte individen (förutom i snyftreportage.)Vi är alla reducerade till representanter för någon grupp som identitetsvänstern graderar i förtryckare och förtryckta. Det är skrämmande att inse hur allt detta är ännu värre i USA och hur det går som en trend över hela västvärlden.

   I Sverige hukar sig högern i oppositionshörnet och mittenpartierna flörtar till höger och lite till vänster efter vad som låter fint. SD vill något annat liksom nystartade MED, men läget är förtvivlat.
   Vi kanske skulle behöva ruskas om av en egen ”Trump”?

   Gillad av 3 personer

   • Monica Eliasson skriver:

    Instämmer angående 68-vänsterns inflytande över samhället. Svårt dock att tolka sista stycket i din text. Själv uppfattar jag att det inte finns någon höger längre i vårt land. Det är det som är en stor del av problemet: i Sverige finns inget riktigt konservativt parti längre.

    Gillad av 2 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    Hej Monica. Vad jag förstår har högern en historia av att vara bekväma med att opponera i st f att strida för regeringsmakten, men Reinfeldtalliansen gjorde ändå det och blev sedan något slags socialliberalt parti ev för att locka mittväljare. Tyvärr körde han över klokare partikamrater och gjorde ensam upp med MP om de öppna gränserna 2011 och har stor skuld för dagens situation. Moderaterna kanske vill återupprätta sitt konservativa arv nu, men det är fortfarande otydligt. Ännu ser man inget klart konservativt partialternativ i Sverige, fast jag tror att MED vill bli det.

    Gillad av 2 personer

  • ericr45 skriver:

   ”Källa på det?” är ju ett av de vanligaste vänsterargumenten:
   Jag tror att du inte förstått att detta är ren satir..
   Här har händelser som faktiskt HAR inträffat flyttats till påhittade platser och till en ”rapport”

   Gillad av 2 personer

   • Janne skriver:

    Satir och verklighet ligger ofta mycket nära varandra. Därför är det svårt att göra satir av liknande fall som beskrivs. För övrigt är det bra att ange referenser, annars kan allt avfärdas som påhitt…. Även Avpixlat refererar ofta till andra tidningsartiklar…

    Gilla

 11. YvonneRosenthal skriver:

  Handlar detta om Kungsängen? Bor på Östermalm varför jag är lyckligen ovetandes om vad som händer och sker i Kungsängen och andra ” polisförgätna” platser. I Kungsängen: Väpnade rån, ” skjutningar” med döda som resultat. Ligor eller grupper bryter sig in genom att slå sönder rutor – man bryr sig inte om huruvida någon är hemma eller inte. Ev. skrikande tystas. Får slaktas , hästar skärs blodiga. Inga poliser- jo en polis finns att tillgå var 14: e dag på förmiddagen på polisstationen i något som heter Bro tror jag . Tack och lov så bor jag inte där utan här!!

  Gillad av 1 person

 12. P skriver:

  Jag är rädd att en krönika som denna riskerar att svärta ner DGS. Om den läses genom humorfria PK-glasögon kommer snart beskyllningar om fake news. Det kan räcka med att någon som inte fattar satir delar, så är snöbollen i rullning.

  Gillad av 1 person

  • Moab skriver:

   Du måste sluta oroa dig, Trump har rätt, man måste sluta att ha etablerad media som måttstock för någonting, de är våra fiender, varför skall man lyssna på något de säger?
   Vi hoppar rakt över media, som Trump.

   Gillad av 6 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Ironi är det bästa vapnet mot ren dumhet!

   Pennan är oftast vassare än Svärdet!

   Fast de som jobbade på Charlie Hebdo,
   kanske inte håller med till 100 %?

   Gillad av 2 personer

  • gmiksche skriver:

   Då får de väl göra det. Vi ska absolut inte vara rädda för att missförstås. Det har varit så mycket fejkat missförstånd för att slippa argumentera och i stället svärta ner motparten, så att det kan och bör man strunta i. Det finns inte den minsta anledning att ducka.

   Gilla

 13. Jan Romander skriver:

  Patrik,vad var egentligen syftet med att skriva denna satir? Läsarna av den här bloggen behöver väl knappast ta del av detta för att förstå vad som är på gång i vårt land? Verkligheten överträffar som bekant dikten, även om det i det här fallet rör sig om en (kort) tidsfråga.

  Gilla

  • gmiksche skriver:

   Man får väl ha lite roligt också i denna jämmerdal. Jag ser det så här ur vår statsministers perspektiv.

   Jag blir så förbannad
   Kan int’ tänk’ på annat
   Än Patriks tirader
   som gör andra glader
   men mig gör besviken.
   Kan han va så sniken
   Att han inte tänker
   på de barn han kränker
   med sitt dumma skrävel?
   Sån’ borgerlig jävel!
   Men jag ska han visa!
   För själen en lisa
   Är att våran Lena
   Melin vill förena
   De goda i kampen
   Mot brunstöveltrampen.
   Ja, låt oss marschera
   Till godhetens ära,
   För skatteuttaget
   Och extrapåslaget
   På flyg till Mallorca
   Så mycket vi orkar.
   Sen gäller det bara
   Att lägga en snara
   För Batra och resten,
   Och vänta på festen.
   (om den nu blir av)

   Gilla

 14. bengtakewennberg skriver:

  Bevare mig väl för alla dessa klaglåtar och gnällerier. Är det vad Du ser framför Dig som ”Det goda samhället” – eller tänker Du Dig att det skulle kunna vara möjligt att föra mer sansade och realistiska samtal om den svåra situtation vi hamnat i. Och vem skulle då göra det?

  Rekommenderar en läsning av boken ”Hitler, Stalin och Sverige” som beskriver hur politiker och elit lotsade oss igenom en närmast olidligt kritisk situation under andra världskriget. Skulle det inte gå att hantera också denna kris mer konstruktivt? Det gjordes förstås misstag även då men vi klarade oss igenom kriget – kanske inte med hedern i behåll – men i alla fall med livet och välfärden i behåll.

  Gilla

  • Linden skriver:

   Nonsensprat, då hade vi fienden utanför våra gränser, idag är stora delar av våra förorter redan ockuperade.
   Att regeringen och riksdag är infiltrerad av folk med en agenda som inte gynnar vårt sätt att leva är ingen överdrift.
   En sak till, politikerna på den tiden värnade om nationen, idag är det motsatsen som råder.

   Men kan man tillägga, du är inte ensam om din tro, sju av tio verkar fortfarande vara belåtna med sjuklövern.

   Gillad av 4 personer

 15. Christer Holm skriver:

  Det otäcka är väl egentligen att man funderar på om det är sant, eller inte. Och att den interna rösträkningen spontant viktar åt det förstnämnda.

  Gillad av 1 person

 16. Moab skriver:

  Många gillade inte inlägget, jag tyckte det var mycket bra. Vi måste våga se framtiden. Dessutom så gissar jag att ett sådant inlägg snart blir förbjudet.

  Gillad av 3 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Om Löfvén får fortsätta bestämma garanterat!

   Medan vi har ju kanske ännu en sista chans,
   att sätta (S)topp för galenskapen?

   Men nästa kan det vara irreversibelt,
   på tok för sent?

   Gillad av 1 person

 17. educaremm skriver:

  Att PE vill använda sig av ordet – förtretligheter – i detta beskrivande sammanhang, (hemskheter i brottslighet), kan kanske liknas vid när en engelsk earl, på ett typiskt engelskt distansierat och torrt konstaterande vis, på just understatementmaner, vill tala om sitt lilla – hus på landet – , (som då i verkligheten visar sig vare ett jättestort slott….!)….

  Oroande kan man tycka, som vanlig medborgare, när politiskt aktiva samhällsbärande samhällsbefattningshavare och lagstiftare, indirekt gärna verkar vilja beskriver brottslighet i en slags torr, oengagerad och distansierad – understatementattityd – ….

  PE har på pricken fångat in just den understatementattityden som man kan ana från samhällets olika officiella befattningshavares sida, inklusive den massmediala sidans skribenter och tyckare, och att PE med hjälp av endast ett avslöjande och avklädande ord….- förtretligheter – , fångar in tendenserna…

  ”- Det är ju för – förtretligt – att bilar brinner.”….

  Jo, jo…

  Gillad av 1 person

 18. Hexe skriver:

  Springare åter i debatten, skriver idag bl.a.
  Rikspolischefen Dan Eliasson gick 21 juni ut i pressen och vädjade med en teatralisk retorik om hjälp. Han presenterade samtidigt en rapport där NOA, Nationella Operativa Avdelningen, nu identifierat 23 ”särskilt utsatta” områden bland totalt 61 utsatta områden runt om i landet. Det är alltså ett tillskott av ytterligare åtta ”särskilt utsatta” områden sedan den nya polisorganisationen sattes i sjön.

  ”Hjälp oss, hjälp oss”, kved han ynkligt och teatraliskt. Han vädjade till andra samhällsaktörer om hjälp med att komma till rätta med brottsligheten. Men detta duger inte, gode herr rikspolischef. Det som hänt och händer veckans alla dagar i dessa förlorade bostadsområden runt om i Sverige är utom all förebyggande och dialogkontroll. Det har helt enkelt gått käpprätt alldeles för långt. Det som händer i dessa områden i form av våld, skjutningar, utpressningar, hot och annan grov kriminalitet är polisens sak i allra högsta grad. Det är uteslutande vår sak att ingripa och rota runt i denna röra.

  Det är vi poliser som måste se till att uppdaga brotten, gripa och utreda de kriminella gärningsmännen och därigenom se till att de blir inkapaciterade i anstalt där de hör hemma. Kort sagt det är vi inom polisen som med kraft måste återta våldsmonopolet i dessa områden. Det är vårt yttersta samhällsuppdrag. Det måste vi göra själva, genom för ändamålet intelligenta och professionella beslut och överväganden.

  Gillad av 2 personer

 19. Jörgen skriver:

  Stort tack för denna tragikomiska exposé om ett land som numera fullständigt saknar all riktning och mening. Jag tänker ibland att vi måste vara vara världens mest självdestruktiva folk. Jag funderar också i mina mörka stunder på om vi faktiskt inte får precis den framtid vi så väl förtjänar. Sverige är ett land som gått från massiv framgång till att bli ett konkursbo på några år. Vi lever i en bubbla av uppenbara lögner och billigt kapital. Det enda jag vet med säkerhet är att sanningen kommer hinna i kapp, och inget kommer bli som det har varit när godhetsdimman väl har lättat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.