Inte salafism, bara normal islam

mohamed2

Mohamed Omar

I år krockar ramadan med studentfirandet. Det innebär att troende muslimer, sådana som fastar, inte kan vara med. De får varken äta eller dricka före solnedgången. Hur firar man utan att äta och dricka? Jag har flera gånger påpekat att det finns motsättningar mellan islam och svensk kultur. Detta är ytterligare ett exempel.

I Expressen den 2 juni uppmärksammar man att den salafistiske predikanten Anas Khalifa i en video på Facebook varnar muslimska ungdomar för att delta i studentfirandet. En muslim som deltar i firandet, även om han eller hon fastar, kommer att drabbas av Allahs vrede:

”En sådan sak kan leda till Allahs vrede över dig. Och om Allahs vrede kommer över dig och du råkar under just den natten, där du tror att du har något frikort att göra vad du vill, ut för att Allah tar ditt liv. Då möter du Allah under ramadan. Istället för läsandes i moskén – festandes på en klubb.”

”När du ställer dig på flaket. Föreställ dig att Mohammed, frid vara med honom, skulle stå bredvid dig. Skulle han vara nöjd med dig? När du står och gapar och skriker bredvid folk som har champagne och vin och sprit?”

För att få ”balans” och visa att det finns ”kloka” muslimer har Expressen intervjuat Haider Ibrahim som leder Islamiska shiasamfunden i Sverige. När Expressen visar honom videon säger han att han inte hört talas om några som tvekar inför att fira studenten. ”Det är tragiskt”, säger han.

Dock är det så att det som Anas säger i sin video lika väl skulle ha kunnat sägas av en shiamuslimsk predikant. Sunniter och shiiter är överens om att killar och tjejer ska segregeras och att man inte ska befinna sig i en grupp som dricker alkohol. Det är inget som Anas hittat på!

Så detta är inte ett uttryck för salafistisk extremism, utan för normal islam. Ungdomsföreningen i Haider Ibrahims egen moské, Imam Ali-moskén i Järfälla, som han i Expressen-intervjun kallar ”vår moské i Järfälla”, anordnar en egen halal-studentmiddag. Ändå säger han alltså att inte hört talas om några som tvekar inför att fira studenten.

studentmiddagarna i Imam Ali-moskén sitter tjejer för sig och killar för sig. All mat är halal och ingen alkohol serveras. Eftersom det är ramadan i år förläggs middagen till kvällen. Det betyder att hela det vanliga studentfirandet är inställt för dessa ungdomar.

25 reaktioner på ”Inte salafism, bara normal islam

 1. Vårt skriver:

  Jag blir alltid lika imponerad av dina klarsynta och välformulerade observationer. Sverige bör ta lärdom och agera innan vi förlorar vår svenska kultur.

  Gilla

 2. Hortensia skriver:

  Precis, Mohamed. Lika goda kålsupare är de däringa…

  … och tragiskt är det sannerligen, att de kan lyckas bedriva sin vämjeliga könsapartheid och djurplågerivurm bland förväntat jämställda och djurvänliga studenter i ”vår” röd-grön-rörigt ”feministiska” regerings ännu blå-gula land. En veritabel skam för Sverige.

  Gillad av 2 people

 3. Rutger skriver:

  Är det någon idé att intervjua företrädare för islam? I sharialagen ges det tillåtelse att ljuga för att uppnå något som är bra exempelvis att få islam att framstå som något normalt och fint. I sharialagen hänvisas det till Imam Abu Hamid Ghazali som var den ”störste muslimen efter Muhammed” enligt somliga muslimer. Här sägs det under r8.0 Lying i Shafivarianten s 745 att om man kan uppnå något som är bra/tillåtet genom att tala sanning eller lögn så får man inte ljuga men kan man bara uppnå detta genom att ljuga så är det tillåtet att ljuga. Man få även ljuga för att bilägga tvister och när man talar med sin fru. När jag frågar mina elever om detta så är det välkänt för dessa men inte för de svenska lärarna.

  Gillad av 1 person

  • Det röda pillret skriver:

   ”I sharialagen ges det tillåtelse att ljuga för att uppnå något som är bra exempelvis att få islam att framstå som något normalt och fint.”

   Gilla

 4. Anders skriver:

  Islams regler, sharialagar, skiljer sig kraftigt från våra västerländska traditioner och regler. Detta i kombination med att muslimer kräver att deras lagar ska gälla här och anser sig ha rätt att tillgripa våld om de inte åtlyds gör att Islam inte är kompatibelt med ett demokratiskt, jämställt och hbtq-vänligt samhälle.

  Svårsmält sanning som inte har några enkla lösningar, men så ser det ut. Ju längre wahabister från Saudi tillåts föra muslimer i väst i en mer extremistisk riktning, desto större blir detta problem.

  Gillad av 2 people

 5. Gunilla skriver:

  Det är tröttsamt men måste upprepas. Islam är inte kompatibel med vår västerländska kultur och sätt att leva. Nu krockar ju studenten med ramadan. Men det gäller ändå generellt, i alla fall hos de radikala rösterna, att muslimer uppmanas att inte alls delta i det västerländska och de otrognas samhälle. Ett exempel är att imamer uppmanat muslimer att inte delta i och rösta i de demokrariska valen i länderna där de vistas. Västvärlden måste fatta att om den accepterar islam i landet så accepterar den också parallellsamhällen och parallella lagrum.

  Gillad av 3 people

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Det kan väl inte Antje ens tänka sig…

    Trots FYRA års Islamstudier i Egypten!

    Vad sysslade hon med?
    Rökte på…
    Djupstudier var det knappast?

    Gilla

   • Det röda pillret skriver:

    Ja, ständigt, ständigt detta ljugande. Men så ser muslimerna själva upp till Allah som ”the greatest of deceivers” (Sura 3:54).

    Som signaturen MOAB skrev häromdagen om vad som pågår: ”Det är inte en (traditionell) invasion eller ett (traditionellt) försvarskrig, inga armeer av män står emot varandra, utan istället har muslimerna (i Västerlandet av idag) upptäckt det fegaste sättet av alla att föra krig, genom infiltration, lögner, och att mörda oskyldiga.

    Gilla

   • Det röda pillret skriver:

    ”det fegaste sättet av alla att föra krig, genom infiltration, lögner, och att mörda oskyldiga.”

    Och genom barnvagnen, kan man lägga till.

    Gilla

 6. Gunilla skriver:

  Ett alternativt , kanske mer acceptabelt för denna frupp, sätt att fira kanske vore att köra runt bilar och tuta med passagerare hängande ut genom bilrutan eller sittande på dörrkaen och alla går man ur huse och skjuter vilt i luften med gevär som man är van vid hemifrån vid fotbollssegrar eller valsegrar.

  Gilla

 7. Björn skriver:

  Samtidigt försöker ledarskribenterna inom MSM förtvivlat analysera varför vi ”främlingshatande, bruna, nazistiska lampskärms-montörer” bara blir fler och fler!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.