Förstår de språket?

Patrik Engellau

Radioprogrammet Studio 1 förklarar att i nordöstra Göteborg finns ett antal bostadsområden som heter exempelvis Hammarkullen, Lövgärdet och Bergsjön med strax över 50 000 invånare som helt kontrolleras av en invandrad familj på 120 personer varav 30 stycken redan är registrerade hos polisen. Familjen lever av kriminalitet. Den utövar sin egen rättvisa i området och skrämmer folk från att gå till svenska domstolar. Allmännyttan säger att den inte längre kontrollerar sina hus. Polisen säger att den blir bortjagad när den kommer dit av representanter för Familjen som säger att området är deras. När polisen hittar Familjens vapenförråd tuttar Familjen på bilar för att polisen ska få annat att göra. ”De lever på sitt våldskapital”, säger polisen.

Till och med reportrarna på Studio 1 tycker att detta är ett oskick och frågar polisen vad den gör åt saken. Då visar det sig att polisen sedan två år har jobbat med att skapa förtroende. Det har varit framgångsrikt såtillvida som att många boende stod på sina balkonger och hejade på polisen vid det senaste slagsmålet med Familjen. Polisen säger också att ”alla samhällsfunktioner måste samarbeta”.

Det är säkert en genomtänkt och klok strategi, men inget tyder på att Familjens kontroll över Hammarkullen med omnejd på något vis har hämmats därav. Snarare tvärtom. Jag tror inte Familjen förstår vad polisen försöker säga. Eller också gör den det, nämligen att polisen inte tänker sätta hårt mot hårt. Om polisen under ett antal år misslyckats med, eller inte ens försökt, ta kommandot över en familj på 120 personer inklusive kvinnor, barn och åldringar så är även det en rätt tydlig signal på både avseende polisens avsikter och dess förmågor.

Studio 1 frågar ordföranden för stadsdelsnämnden i Angered hur detta kunnat pågå i flera år. Ordföranden förklarar att det ”är jättedåligt om människor inte upplever sig trygga” samt att ”kommunen jobbar systematiskt för att människor ska känna sig trygga”. Dessutom, klargör han, är det bara ett litet antal människor som hamnat i kriminalitet, det stora flertalet är hyggliga, normala människor.

Men det har ju pågått sedan 1990-talet, säger reportern nästan uppgivet.

Ordföranden menar att kommunen måste stoppa rekryteringen till de kriminella nätverken och att detta är precis vad kommunen gör genom att sätta folk i arbete. Kommunen själv har gjort ett ”gediget arbete”. Ej heller accepterar kommunen situationen, fastslår han. ”Vi måste skapa samarbete mellan myndigheter och det civila samhället”. Kommunen har till och med skapat projektet ”Trygg i Göteborg” och jobbar förebyggande tillsammans med de ”kunniga tjänstemännen” och ger därmed ett hopp till ungdomarna, som det på det hela taget inte är något fel på. Det handlar i stället om en klassfråga.

Stadsdelsnämndens ordförande är invandrare. På något sätt framstår den svenska politikens floskler ännu tommare och naknare när en oskyldig människa framför dem än när de presenteras av en mer slipad infödd typ som tränat klyschor sedan åren i det politiska ungdomsförbundet.

Hur kan någon tro att en våldsbenägen Familj med kriminalitet och skräckregemente som affärsidé ska låta sig påverkas av ett förebyggande samarbete mellan myndigheter? Ursäkta om jag är burdus, men jag tror att just våld är det enda språk en sådan Familj förstår. Allt annat har prövats utan framgång i decennier.

51 reaktioner på ”Förstår de språket?

 1. steffoth skriver:

  Det verkar helt utsiktslöst att tro att svenska polisen ens med våld skulle kunna lösa problemen. Att försöka med förtroendeskapande aktiviteter är, sett i backspegeln, bortkastad tid och slöseri med pengar. Myndigheterna måste ta i med hårdhandskarna och tillfälligt stänga av all service i området som exvis. alla samhällets utbetalningar, stänga av el och vatten etc. etc. Efter en tid så kan måhända en ytterst massiv polisinsats rensa upp i träsket och Familjen sättas bakom lås och bom, varpå allt förhoppningsvis normaliseras.

  Liked by 1 person

  • MartinA skriver:

   Varför hålla på med sånt? Här har vi ett självstyrande område. Jag har ingen som helst intresse eller nytta av att styra över utlänningar. Utträdesrätt för Hammarkullen! Och för alla andra delar av sverige också. Vi behöver blåsa nytt liv i spettets vänner och ge föreningen en ny stadga!

   Liked by 1 person

 2. Nyktergalen skriver:

  Skrämmande
  Ryssar kan man göra ekonomiska sanktioner mot men uppenbarligen inte mot kriminella medborgare
  Socialdemokratin o arbetsrörelsen visste vad som skulle rättas till på tidigt 1900-tal
  När det rättats till så var innovationerna slut

  Liked by 2 people

 3. camiry skriver:

  Liknande situation har vi i Stockholm. Där har stadsdelen Spånga-Tensta äntligen blivit kvitt ordföranden från miljöpartiet som styrde stadsdelen utifrån behovet hos den grupp vars intressen han värnade, och tillhör. Till slut gick han för långt. Men, han tilläts sitta kvar och totalt missköta en stadsfel i fritt fall under ett par år utan att någon högre upp, eller sidleds, eller under, ryckte ut till medborgarnas försvar. Han arbetade dessutom inom kommunen med demokratifrågor.

  De som lät honom sitta kvar sitter kvar. De som lät honom härja fritt härjar fortfarande fritt. De som ska arbeta mot odemokratiska rörelser utgör dessa odemokratiska rörelser. De som ansvarar för att få fram handlingsplaner mot våldsbejakande extremism representerar och skyddar gruppen som dessa handlingsplaner väntas hantera.

  Vår fiendes fiende är inte vår vän. De är alla vår fiende.

  Detta om ”upplevd trygghet”, det är så sneaky. Kommunen, såväl Göteborg uppenbarligen som Stockholm, arbetar med att öka den upplevda tryggheten. NB, den UPPLEVDA. Man vill öka den upplevda tryggheten och minska antalet polisanmälda brott. Inte öka tryggheten och minska antalet brott.

  De har, via expertis, kommit fram till att en ren och snygg närmiljö skapar en trygghetskänsla. Så, med den upplevda tryggheten i fokus, satsar kommunen pengar på skräpplockning mm. Man ropar exempelvis in föreningar som ansvarar för att hålla varsin plätt ren och hoppas på så vis skänka boende i ex Järva, ett område som saknar seriös konkurrens på topplistan av dödsskjutningar, en välbehövlig känsla av trygghet.

  Det fina är att de sedan kan stoltsera med att de visst satsar på den upplevda tryggheten och om frågan ställs till invånarna så har de säkert, med minskade skräphögar på gården, en känsla av att, jomen visst, nog känns det lite tryggare. För att inte tala om de kvinnor som inte ens vågar sig ut längre. De känner sig nog tryggare hemma, bortom de offentliga rummen, rena eller ej.

  Liked by 8 people

 4. Ove skriver:

  Det är precis så. Våld. Såtillvida så har de som fruktar ett maktskifte i Europa och Sverige rätt, när SD eller LePen får makt äver våldsapparaten så kan vårt samhälle styras i rätt riktning, det är att få makt över våldskapitalet allt handlar om. Hela etablissemanget har med all tydlighet visat att de står på de kriminellas och muslimernas sida, mot oss. Det som är i process nu under Eliasson det är att göra också polisen impotent så att även om SD får inflytande så finns det inget våldskapital kvar att använda, endast dialogpoliser. Samma sak har varit på gång länge med försvaret, på så sätt så måste man vara tacksam för hysterin runt Putin, hade vänsterliberalerna varit lite smartare så hade de ursäktat även hans politik och fortsatt nedmonteringen av försvaret.

  Sen är det väl inte helt otroligt att stadsdelnämndens ordförande är korrupt? Det sker en rörelse allt närmare de som styr över skatteutbetalningar och skattemedlen. Sen tyckar jag att saken väl illustrerar hur fel de har som säger att det endast är en minoritet muslimer som är våldsamma och är shariapoliser och terrorister, som om det var relevant. Det är kanske då maximalt 50 personer, som styr över 50,000, en utväxling på 1000. En person styr med våld över 1000. Dvs att 1000 våldsamma muslimer kan styra över 1 miljon så kallat moderata muslimer. Antalet våldsamma muslimer är väl långt större än så, och de som stödjer terror också? Att sen vår regering betalar ut stöd till de mest militanta gör ju inte saken bättre.

  Liked by 5 people

  • Anne-Hedvig skriver:

   Jeg leste for msnge år siden et intervju med Max Manus – berømt og aktet norsk sabotør fra krigens (1940-45) dager. Han uttalte: ”Gi meg seks mann, så skal jeg kunne terrorisere hele Oslo!”
   Det skremte meg.
   Men i situasjonen nå må man lære av tøffe folk med den slags kunnskaper, legge planer og handle. Strategi OG grensesetting!
   Kanskje Johan Westerholm kunne være en viktig kontakt? Han har vært i Libanon og andre steder. ”Renske ut buset oppgang for oppgang, ovenifra.
   Sette inn terrorpolitiet? Disse menneskene undergraver jo samfunnet.

   Gilla

   • ericr45 skriver:

    Jag läste för många år sedan (>20år) där någon känd anlytiker skrev att Sverige vore förmodligen världens enklaste land att invadera.
    Vårt uppriktiga troende på auktoriteter, vår vilja att alltid tro på vad som sägs/står i media gör landet löjligt lättövertaget.
    Betr Anne-Hedvigs ”terrorism”, vad skulle hända om, säg ett halvdussin större bomber, 50 -100kg, exploderade på offentliga platser i Stockholm en natt vid 4-tiden? Anne-Hedvigs sex man skulle ledigt räcka för ändamålet.
    Eller i större skala, ett antal sexmannagrupper gjorde detta i landets tio största städer, samordnat tidsmässigt?
    Vad skulle svensson göra? Ringa ner 112?
    Vad skulle media säga?
    Polisen skulle göra vad?

    Gilla

 5. Christer Carlstedt skriver:

  Om det inte vore så beklämmande så vore det litet lustigt att höra politikernas floskler.
  Kommunen ar gjort ett ”gediget” arbete. Man har gjort massor.

  Då frågar ju jag mig hur länge det skall dröja innan man gör en seriös utvärdering av det man gjort? Det är inom de flesta verksamheter ett vanligt tillvägagångssätt att man konstaterar ett problem.
  Man analyserar problemet.
  Man hittar på något för att komma till rätta med det.
  Man genomför sina åtgärder.
  Man kollar om problemet blev löst.

  I Göteborgsfallet med alla ”gedigna” åtgärder måste man då rimligen kunnat se att de här åtgärderna inte haft önskad effekt.

  Nu är jag inte läkare (vilket säkert många har anledning att vara glada för) men om någon hade hjälpt mina barn hem med svåra smärtor i benet och våldsamma blodutgjutningar, så skulle jag inte säga till barnet att ta en Alvedon. ”Det blir nog bra skall Du se”.
  Till och med jag begriper att det handlar om ambulanstransport till akuten för en benbrottsoperation.

  Göteborgspolitikerna ordinerar dubbel dos Alvedon.
  ”Alla” kör sitt mantra om hur bra det är med förebyggande arbete.

  Nu är jag litet till åren kommen, men inte värre än att jag minns hur kul det var att kunna gå till lekparken med fröknarna på sommaren och leka med de andra ungarna.
  Men inte sjuttsingen var det ett substitut för att hitta på jäkelskap?
  De som var lagda åt det hållet gick inte till lekparken annat än för att sabba för oss andra och sno leksaker om de kunde.
  I dag köper kommunerna nya och finare leksaker i någon sorts from förhoppning att busfröna inte skall sno saker som de skulle kunna få leka med.
  Ack du milde vilken enfald!

  Inom högre polisledning har man bestämt att man skall köra med förtroendeskapande insatser. De är absolut inget fel med det.

  För Jasmina skulle det betyda att hon kunde röra sig fritt i området utan att bli antastad av buset.
  För Alexander skulle det betyda att han inte riskerade att få en rejäl omgång smörj och få sin mobil stulen på väg hem från skolan.

  För buset skulle det innebära att polisen höll sig borta så att de finge sköta sina ”affärer” i fred.

  Det syns mig att polisledningen måste bestämma sig vem man vill skapa förtroende hos. Är det hos 50000 Jasmina och Alexander eller hos 120 bus?

  Liked by 4 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Men hur skall de göra sedan, när det svenska ”rättsväsendet” tar över ansvaret? Då får de ju bara 120 extremt höga skadestånd och en order till polisen att hålla sig på avstånd?

   Det är inte polisen som är den svaga länken här. Det är den nykommunistiska rättsdogmatiken.

   Liked by 3 people

   • MartinA skriver:

    Det är demografin som är orsaken. Våra nya landsmän har ofta kulturer som lyckats bevara sig själva i stenhård konkurrens och ofta under stenhårt förtryck under tusentals år. Systemet i sverige är gjort för en homogen och lättstyrd befolkning. Det har ingen möjlighet alls att styra såna här befolkningar utan att tillföra enorma resurser varje år i passiviseringsbidrag. När demografin förändrats tillräckligt kommer nuvarande system att upphöra. Det är därför man inte bör behandla fenomen som Familjen med förakt. De vet troligen betydligt mer om statsmannaskick och styre än stollarna i staten.

    Liked by 1 person

   • Vimsan skriver:

    Så rätt! Det var mer önsketänkande och endast ett led i lösningen. Lagar behöver ändras när andra bestämmer… ”när” inte ”om”

    Gilla

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Vägrar samhället ta itu med kriminalitet så kommer kriminaliteten bara att fortsätta växa. Fler kommer att upptäcka att detta är en fungerande affärsidé. När en grupp på 120 personer kan hålla, som här beskrivs, hela förorter på 10-tusentals människor under kontroll så krävs det ju inte mycket fantasi att föreställa sig vad som händer när det finns kanske 10 000 kriminella i landet eller ännu fler. Det kanske för resten redan är på gång?

  Antingen anammar man samhällsförfallet och försöker lösa det genom att låtsas att det inte finns eller förbjuda rapporter om eländet ( som förefaller vara vad de ansvariga politikernas lösning) eller också tar man itu med kraft och rensar upp vilket är ett normalt fungerande samhälles åtgärd ( men ännu inte så i Sverige). Eftersom det senare inte sker finns det ingen annan möjlighet att människorna själva får försvara sig mot kriminaliteten ( vilket är fullt möjligt då det är lätt att komma över vapen) eller flytta till en annan del av landet eller om förfallet sprider sig helt enkelt emigrera.

  Det hela är ganska enkelt man får precis det samhälle som man vill ha. Och vill man inte ha det så ändrar man på det eller byter samhälle. Ingen enskild individ kommer ifrån sitt personliga ansvar!

  Liked by 5 people

  • Louise skriver:

   Det talas ofta om egen flykt från detta land. Att den mer privata lösningen stavas svensk emigration. Flykt är kanske en mer adekvat benämning. Rentav som asylsökande. I alla svenska no-go zoner har den flykten redan skett, om än i mindre skala. Om den fullföljs i större skala och får gälla för hela Sverige, förvandlas landet snart till en enda stor no-go zon. Den migrerande transformationen är då över. Och alla pursvenskar fortlever sina liv i diasporan, helt utan eget land – och alla med svansen mellan benen. Kanske uppstår då på sikt en svensk form av sionism, där ett eget land eftersökes.

   Gilla

   • Sixten Johansson skriver:

    Allt går att lösa, men den politiska realismen och handlingskraften saknas. I västländerna fördjupas klyftan och antagonismen mellan de multikulturtroende globalsocialisterna och de systemkritiska, konservativare realisterna. Utan en mycket handlingskraftig regering går Sverige mot successiv samhällsupplösning och islamisering. Och ”toleranta” femtekolonnare kan sabotera alla omilda åtgärder.

    Vi systemkritiker kan på många sätt sprida upplysning eller avskärma oss, gå i inre exil (mentalt eller geografiskt) och bilda lokala enklaver, subvärldar. Men i längden är det tröstlöst så länge maktapparaten kan upprätthålla beskattnings- och våldsmonopolet just mot dissidenter.

    Ett bra alternativ kunde vara att flytta till Finland, Norge eller Danmark och propagera för att ”de multitoleranta” i dessa grannländer i stället flyttar till Sverige. I den gamla östra rikshalvan är svenskan ett officiellt språk, det finns många svenskspråkiga regioner, och överallt är hemskolning tillåten. De nyanlända rikssvenskarna skulle lätt kunna informera och stötta varann. Grannländerna skulle få välbehövliga tillskott av medvetna och driftiga personer – och ”de goda” skulle kunna samlas i Sverige och bygga sitt jordiska paradis.

    Liked by 2 people

   • Gunilla skriver:

    Överallt där islam dragit fram har den lämnat öken efter sig. När Sverige är utarmat efter att ha skänkt bort sin välfärd drar dessa vidare till andra betesmarker och lämnar svenskarna i ett utarmat land liknande det som fick mängder av svenskar att emigrera kring sekelskiftet 18/1900. Emigrera nu kan te sig lockande. Dock skulle jag inte förvånas om svenska politiker, i diktatoriskt tilltag, då kommer att dra in intjänad svensk för svenskar som flyttar utomlands. Möjligtvis går sådant inte att göra om flytten är inom EU för det finns idag gemensamma EU-regler som skulle sätta stopp för sådant.

    Liked by 1 person

 7. larslindblog skriver:

  Om vi haft en legitim regim i Sverige = skyddar i första hand sitt eget folk , så hade man skickat dit Polisens specialla Insatsgrupp , samlat ihop hela gruppen och skjutsat dom tillbaka till hemlandet.

  Liked by 5 people

  • Hwessinx skriver:

   Visst är det så! Vi har sen hundratals år överlämnat vår försvarsrätt (t.ex. att ta till våld) till samhället, Polisen och Rättssystemet. När dessa nu inte längre sköter jobbet kommer individerna själva att tillgripa metoder, kanske även vapen, för att hävda sin rätt att försvara sig och sina nära mot fara. Är det det samhället vi vill ha, eller skall vi använda den metod som funkade bra under förra seklet?

   Vi är så mesiga i vår rättsutövning, det skall ändras annars kommer vi att förlora vårt land.Vi kan inte förlita oss på att alla människor är som västerlänningar i sina resonemang.

   Liked by 1 person

 8. Bengt skriver:

  En brutal minoritet kan länge topprida en human majoritet. Det goda slåss nästan alltid med armarna bakbundna. Idag står samhället naket och passivt i sin rädsla att förlora sin egen humanistiska själ. Under tiden ges det brutala allt mer tillväxtutrymme. Ett individualistiskt mjukt samhälle möter allt oftare mer hårda klanstrukturer. Frågan är och blir – går det i längden att dra mjuka gränser för att parera och mota det hårda? Och var passeras gränser där det mjuka samhället förgås i egen passivitet? För gränser finns alltid. Det visar inte minst historien. Samhället står nu och vacklar i försvaret av egen humanitet – och draget svärd mot ett växande ont.

  Liked by 4 people

 9. Gunilla skriver:

  Helt rätt. Nu senast, i debatt mellan FIs nya ordförande och Ms Hanil Bafi säger FIs ordförande att man ska inte ‘demonisera’ männen i förorten som agerar hederspoliser utan föra en dialog. Naturligtvis helt fel. Dessa män är inte mottagliga för dialog. De har ingen vilja till förändring utan gör ju precis det som deras ide-värld säger dem att göra. Likadant i Familje-områdena som beskrivits. Vilket paradis man funnit i Sverige, och försörjd också.

  Liked by 6 people

 10. oppti skriver:

  Samtidigt så framgår det att försvarare, lagvrängare med Svenskt ursprung, förkastar anklagelser mot familjen och påpekar att vi inte får hänga ut hela familjer på detta sätt.
  Naivt och Svensk snällhet att hänvisa till lagar och regler när det endast är ett antal som gör fel eller betald extremism? Jag är böjd att tro det senare!

  Liked by 1 person

  • forystablogg skriver:

   Advokater har bra betalt för att säga sådana saker. Oftast drar advokaterna det längsta strået vid rättegångar. Ersättningar till brottsoffren är ett skämt i jämförelse om de alls betalas ut.

   Gilla

 11. MartinA skriver:

  Jag har svårt att tro att Familjens statsbygge kan vara vidrigare än staten sverige. Nu blir en jämförelse svår eftersom staten sverige plundrar resten av sverige för att kunna skicka resurser till Hammarkullen. Så ur hammarkullebors perspektiv har nog staten sverige oförtjänt bra rykte.

  Liked by 1 person

 12. Fredrik Östman skriver:

  Varför dyker Dave Allen med sitt whiskyglas upp för mitt inre öga? Varför tänker jag på den absurda humorn i engelska sketcher?

  — Säger du ”gediget arbete” en gång till hoppar jag ut genom fönstret och tar klockan med mig!
  — Gediget arbete!

  Liked by 1 person

 13. Peter skriver:

  Jag prövar just nu en förklaringsmodell för dessa och andra problem som avhandlas här på DGS: Avmaskuliniseringen av samhället. Då menar jag inte att andelen män minskar på viktiga poster, det har jag inga problem med. Det jag menar är att vår världsbild har avmaskuliniserats så att vi (dvs de styrande) ser på samhället med en ”supermorsas” ögon. Men på samma sätt som en ensamstående kvinna inte klarar att hantera en horminstinn och aggressiv tonårsson, så misslyckas vårt feminiserade samhälle att hantera våldsbrottslingar. Jag tror att det finns dygder som är typiskt manliga. Dessa försvann med ”pappa” när han flyttade ut och lämnade problemen åt moder Svea, sedan hon blivit feminist.

  Pappa kom hem!

  Liked by 1 person

  • forystablogg skriver:

   Det stämmer inte. De invandrade kulturer vi pratar om är rent patriarkala. I avsaknad av pappa tar den 12-åriga sonen kommandot över mamma och från deras sida sett är det helt normalt.

   Gilla

 14. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Läsare av Göteborgs-Posten har fått en god inblick i den omfattande korruption som genomsyrar hela stadens politiska och administrativa ledning. (Jag läser GP eftersom jag är fed up på Dödens Nyheter och Svenska Asylbladet).

  Det handlar bl a om att man via kommunala bolag skor sig privat och att politiska meningsfränder gynnas ekonomiskt (sossar primärt och så har det varit sedan Göran Johansson tid).

  Att i den atmosfär som råder tro att folk inom systemet handlar utifrån allmänhetens bästa är naivt. Problemet är att det finns en invandrarmaffia och en kommunal maffia. Kanske är det t o m så att dessa lever i symbios. I vilket fall har migrationsbudgetar öppnat för nya lukrative affärer. För något halvår sedan tecknade en hög kommunal chef ett dyrt avtal med ett boende för att sedan gå över till bolaget bakom.

  Gilla

 15. Anna Kristina skriver:

  Peter Birro skrev TV-serien Hammarkullen. Han var själv uppväxt i förortsområdet. Serien sändes för 20 år sedan. Han baserade karaktärerna i serien på egna erfarenheter. Man kan undra över om Peter i dag skulle känna igen sig i Hammarkullen. Och hur hans kreativa ådra skulle skildra och gestalta våldet och förtrycket i dagens Hammarkullen.

  Antagligen befinner han sig både geografiskt och mentalt för långt bort från Hammarkullen för att i dag kunna krypa under skinnet på vår tids människor och ernå ett realistiskt resultat.
  Vi får nog därför hålla tillgodo med smärre inzoomningar, på behörigt avstånd.

  Ser för övrigt att Peter Birro i närtid håller på med en film om Martin Schibbyes och Johan Perssons besök i ett av Afrikas många konfliktområdena. I deras fall slutade det lyckligt. Efter 438 dagar blev de frisläppta. Värre gick det för den tidigare politikern Zaida Catalán när hon nyligen kidnappades i Kongo. Hennes politiska engagemang slutade i tragik.

  Många geografiska områden i världen karaktäriseras av sin egen specifika våldsnivå. Brasiliens har sina falvelor. Afrika Ogadenprovinsen och Kasairegionen. Mellanöstern har sitt Syrien och Irak. Ännu spelar Sveriges utanförskapsområden i de lägre divisionerna. Men både Rosengård och Hammarkullen kämpar sig långsamt högre upp i tabellen.

  Liked by 1 person

  • Ove skriver:

   Tänk så många flyktingar eller fattiga i Afrika man kunnat hjälpa för de 50m man betalde i lösensumma för Shibbye och Persson.

   Gilla

 16. Nils Dacke skriver:

  Detta är på ren svenska för jävligt och på Löfvenska är det floskel ” inte okey”. Polisen och rättssamhället måste ta itu med detta omgående och då med kraftigt våld om nödvändigt, jag får eksem på hela kroppen när man hör polisen pratar om förtroendeskapande åtgärder. När det gäller en etnisk svensk då är polisen på tårna och sätter in hela apparaten vid relativt små förseelser men inte när det gäller kriminella invandrare. Sätt in piketen och nationella insatsstyrkan plus militärpolis om det finns någon kvar.

  Liked by 1 person

 17. Varva skriver:

  Här behövs rejäla militära styrkor för att försvara vårt land mot inkräktarna som tagit delar av vårt land. Våra miltära förband är dessvärre ett minne blott (i stort sett) så var kan man hyra några förband som kan rensa upp? Finland?

  Liked by 1 person

 18. Janne skriver:

  Hela samhället är ruttet från topp till tå.

  De kommunistiska agendan från 1968 års samhällsomstörtare sitter på alla beslutande nivåer i samhället.
  Rötan har bitit sig fast och det tar mins 15-20 år innan nästa generation,förhoppningsvis har en annan agenda, än att stöpa om hela samhället till en åsiktsdiktatur och socialistisk enpartistat,där alla behov ska tilfredställas utan krav på motprestation.

  Det är nationalism och försvar för fosterlandet som krävs.

  Inte socialism och socialbyråverksamhet för hela jordens befolkning.

  Liked by 2 people

 19. Strix skriver:

  Det finns ett enkelt och garanterat 100% säkert sätt att bemästra situationen. Se till att begränsa de socialistiska ”klyschproducenternas” möjlighet att plundra svenska medborgare på det man kallar för ”skatter”, jag kallar det för egendom!!! Effekten blir räddningen för Sverige.

  Gilla

 20. Björn skriver:

  Om vi i stället för ”hårda tag”, höjer försörjningsstöden kraftigt i dessa socioekonomiskt utsatta områden, kommer kriminaliteten förmodligen att minska snabbt och kanske tom försvinna helt, då det inte längre kommer att finnas nåt behov av/underlag för/orsak till, sådan verksamhet!

  Gilla

  • Hovs-svartaste-hallar skriver:

   Vi ska alltså muta de kriminella i hopp om att de ska bli snälla? Alltså ungefär vad makthavarna redan håller på med.

   Min herre behagar med mig skämta eller?

   Gilla

  • Freddan skriver:

   Höja bidrag? ??
   Kanske det mest naiva jag någonsin hört!

   Tror du verkligen att de skulle sluta med kriminalitet då?

   Tänk några varv till! !

   Gilla

  • ericr45 skriver:

   Hoppas verkligen att ”Björn” är ironisk.
   Den största anledningen till att halva MENA 2015 ville till Sverige, ville till just Sverige, var …de höga bidragen. Vill man kalla det ”försörjningsstöd” så Ok..
   Hur många krigsfrialänder hade DE passerat på vägen?
   Nej det var meslandet Sverige man skulle till, landet som offrar sina egna innevånare och främst gamla för att föda latmaskande parasiter!
   Som sagt, hoppas innerligt att ”Björn” ironiserar”

   Gilla

 21. Agneta Berglöw skriver:

  Kommunstyrelsen som leds av S V o MP har aldrig satt sin fot i Angered,den aktuella stadsdelen.Det finns ju flera.T.ex Biskopsgården Tynnered o Västra Frölunda.Angered har fått vara helt ifred o byggt upp sin egen värld styrd av just denna släkt.Nuvarande kommunalråd Soffan Hermansson( S) har liksom sin företrädare Anneli Hulten (S) som numer är landshövding i Malmö finns intervjuad i dagens GP (6/4) o upplever att hennes första tid som styrande politiker med yttersta ansvaret inte blivit så bra.Hulten lyckades aldrig med någonting.Sossarna tillsammans med V o MP har styrt o vanstyrt Göteborg i 25 år undra på att det ser ut som det gör.

  Gilla

 22. Mats Eliasson skriver:

  Man ser samma mönster gång på gång när det gäller sådana här kriminella beteenden. Kommunen och närbesläktade välmenande organisationer arbetar med att ha dialoge med och stärka offren för det kriminella beteendet. Det är väl ändå att blunda och agera fegt. Resurserna skall sättas in på att radera ut det kriminella beteendet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.