Lyckoriket som försvann

Ian Wachtmeister

Ian Wachtmeister

Det var lugnt ombord när M/S Titanic anträdde sin jungfrufärd. Det är till synes lugnt ombord på M/S Sverige. Livbåtarna hänger där täckta av röda presenningar. Ingen utom några måsar gör sig besvär. Befälet berättar gång på gång vilken fin seglats det ska bli. Ändå sprids en olustig känsla bland passagerarna. Vilka har stakat ut kursen och vilka kvalifikationer har de? Är kaptenen vuxen uppdraget? Är besättningen utbildad att ta hand om katastroflägen? Finns det plats för alla i livbåtarna?

Det finns de som kritiskt iakttar M/S Sverige, men som inte släpps fram i media. Norges invandrings- och integrationsminister Sylvie Listhaug (Frp) har konstaterat att ”den ansvarslösa svenska asylpolitiken har lett till enorma ekonomiska belastningar och menar att de parallellsamhällen med skyhög kriminalitet och väldiga sociala problem, som vi idag ser runt praktiskt alla större svenska städer, skulle vara oacceptabla i Norge” Listhaug menar att Norge inte ska ta emot fler asylinvandrare än man klarar av att integrera. Och att det norska samhället ska ställa skarpa, tydliga krav på invandrare att vara laglydiga, lära sig norska, sträva efter att komma i arbete och bli självförsörjande. Vanligt sunt förnuft med andra ord!

Hon vill stämma i bäcken, det vill säga stoppa det som är på väg innan det är för sent. I Sverige har politikerna, efter att ha blundat i åratal, börjat mumla om Ordning och Reda. Samtidigt som man inte ens orkar ta bort tiggare och utesovarläger från gatorna. Polisen vågar inte rensa upp, eftersom de inte backas upp av sina överordnade. Rötan sprids uppifrån och ner. Ett samhälle i bokstavligt och för alla synligt förfall.

Ledaren för vår humanitära stormakt (!), som i ett kort ögonblick av klarsyn utbrast ”Vi har varit naiva” har övergått till att formulera meningar som ofta slutar där de börjar. Denna återanvändning av ord är troligen influerad av regeringskollegorna från Miljöpartiet – Sveriges genom tiderna farligaste och konstigaste parti.

Och den s.k. Alliansen kan inte komma överens med sig själva, ty då skulle de kunna tvingas överta regeringsmakten och det varken vill eller vågar de! I vårt land är oppositionen lika svag och handfallen som regeringen. De enda som står för sina åsikter och har ett handlingsprogram är Sverigedemokraterna, som fortsätter att skällas för att vara fascister trots att de som skäller har övertagit stora delar av ”fascisternas” program. Makalöst fånigt, men media mörkar och censurerar verkligheten enligt principen Ändamålet helgar medlen!

Det är inte bara norrmän som ruskar på huvet.

Detta får bara inte fortsätta fram till hösten 2018.

Sverige måste utlysa ett extraval. Nu!

 • Riksdagens sammansättning är inte representativ för väljaropinionen. Politikerna lever i sin egen bubbla. Allt fler svenskar känner sig lurade och de etablerade partierna har tappat greppet om utvecklingen. Sverige driver vind för våg in i framtiden.
 • Löften om 5000 nya jobb blir svarta rubriker efter första maj, när det behövs hundra tusentals nya jobb. Läste han fel, Löfven?!
 • De som inte lever i rikets skyddade enklaver, ser med egna ögon hur samhället förvandlas och förfaller. De har anledning att vara rädda för sina och sina barns liv och frihet. I Sverige år 2016!
 • Mord, gruppvåldtäkter har ökat lavinartat, liksom så kallade ”skjutningar” vilket tillsammans med ”det var stökigt i natt!” är nysvenska för mordhot, knivslagsmål, utpressning, inbrott och stölder.
 • Fortfarande härskar förbrytare och islamister i 55 områden i Sverige. Inte ens polisen kan ta sig in där utan extra polisskydd. Inbördeskrigets alla ingredienser finns på plats. Detta vet de styrande. Detta vet alla journalister, men de stänger lydigt sina ögon och öron. Så eländet får fortsätta.
 • Nu har man äntligen avslöjat några islamister (vars avsikt är att i grunden ändra vårt samhälle) hos MP – vilket var väntat – men vi lär få se mer av den varan, när andra partier tvingas städa i sina garderober.
 • De politiskt korrekta (PK-folket) som under årtionden ljög och censurerade vad som hände i vårt land fortsätter med sitt falskspel och förvanskar verkligheten trots att de nesligen avslöjats. Envist låtsas man i sina politiska analyser, att SD, som haft rätt hela tiden, inte finns. Det är lika avslöjande som obegåvat.
 • Medborgarna vill/vågar inte berätta om sina politiska sympatier, när Sifo frågar. SD kan därför mycket väl stå som tydlig segrare i ett extra val och det vet den ängsliga sju-klövern.
 • Vi medborgare tvingas åse hur halva Riksdagen biter sig fast i bordskanten för att rädda sina egna jobb och pensioner. Men de ÄGER FAKTISKT INTE den svenska demokratin!
 • Det är horribelt att fria medborgare beskylls för att ha en felaktig människosyn, när de står upp för sitt land.
 • Patrioter av den sorten saknas i Sveriges Riksdag och regering! Om extremist är beteckningen på den som vill försvara sitt eget land och dess lagar, sedvänjor och kultur, så behövs det fler extremister!
 • Riksdag och regering måste inse hur allvarligt läget runt Östersjön är. Försvaret är inte en budgetpost (som Borg och Reinfeldt så nonchalant behandlade det) utan en avgörande och prioriterad fråga, om Sverige vill behålla sin frihet.
 • Vi betalar mer för det system som släpper in papperslösa eller falskskyltade IS-mördare än för vårt eget militära försvar.
 • Putins militarism understryker Sveriges mycket utsatta geopolitiska läge. Han är varken rädd för ett krig eller för Sveriges krigsmakt. Undra på det.
 • Kristen etik behöver grundlagsfästas igen! Ja just det. Integration m/Sahlin avser nämligen inte att invandrare ska assimileras i det svenska samhället utan att de och vi ska ge och ta för att skapa ett utopiskt multi-kulti samhälle, som inte fungerar någonstans på jordklotet, men däremot är orsaken till i stort sett vartenda inbördeskrig!
 • Sverige som nation har ingen religion, men det svenska folket har byggt sitt land och sina lagar på kristen etik. Den etiken behövs och den måste försvaras. Kristna förföljs och mördas i muslimska länder idag!! Men från UD är det tyst. Det låter inte särskilt feministiskt!
 • Utrikesministern har så märkliga prioriteringar att hon kanske skulle påminnas om att det inte är Palestina, som hon är utrikesminister för….
 • Parlamentarismen måste ges en rejäl chans så att Riksdagen väljer en statsminister, som bildar en regering, som avspeglar folkets vilja i fria val. Inte som nu när 2/3 av feghet släpper fram 1/3 att rumstera efter behag.
 • Behovet av en bred samlingsregering kommer säkerligen att behandlas i valrörelsen. Det är ett styrelseskick som tillgrips i krig och vid djupa kriser. Där är vi idag, av egen förvållan, och av geopolitiska skäl.
 • Låt oss hoppas att väljarna passar på att skilja agnarna från vetet. De flesta kryssen måste då hamna hos kandidater som sätter sitt land (betyder Sverige) före sitt parti och sig själva.
 • Det är dags att vädra de politiska kamrarna och släppa in rejält folk. För detta krävs att de politiska partierna öppnar dörrarna för kandidater som inte är yrkespolitiker utan precis det som ursprungligen var meningen med ”Valda ombud för Sveriges folk”

Då skulle folkviljan bli representerad i Riksdagen, vilket är nödvändigt när en civiliserad demokrati sätts under hot.

PS Titanics öde gav upphov till många böcker och filmer. Någonstans sitter någon och samlar material till boken ”Sverige, det nya Atlantis – lyckoriket som försvann i havet” DS