Lyckoriket som försvann

Ian Wachtmeister

Ian Wachtmeister

Det var lugnt ombord när M/S Titanic anträdde sin jungfrufärd. Det är till synes lugnt ombord på M/S Sverige. Livbåtarna hänger där täckta av röda presenningar. Ingen utom några måsar gör sig besvär. Befälet berättar gång på gång vilken fin seglats det ska bli. Ändå sprids en olustig känsla bland passagerarna. Vilka har stakat ut kursen och vilka kvalifikationer har de? Är kaptenen vuxen uppdraget? Är besättningen utbildad att ta hand om katastroflägen? Finns det plats för alla i livbåtarna?

Det finns de som kritiskt iakttar M/S Sverige, men som inte släpps fram i media. Norges invandrings- och integrationsminister Sylvie Listhaug (Frp) har konstaterat att ”den ansvarslösa svenska asylpolitiken har lett till enorma ekonomiska belastningar och menar att de parallellsamhällen med skyhög kriminalitet och väldiga sociala problem, som vi idag ser runt praktiskt alla större svenska städer, skulle vara oacceptabla i Norge” Listhaug menar att Norge inte ska ta emot fler asylinvandrare än man klarar av att integrera. Och att det norska samhället ska ställa skarpa, tydliga krav på invandrare att vara laglydiga, lära sig norska, sträva efter att komma i arbete och bli självförsörjande. Vanligt sunt förnuft med andra ord!

Hon vill stämma i bäcken, det vill säga stoppa det som är på väg innan det är för sent. I Sverige har politikerna, efter att ha blundat i åratal, börjat mumla om Ordning och Reda. Samtidigt som man inte ens orkar ta bort tiggare och utesovarläger från gatorna. Polisen vågar inte rensa upp, eftersom de inte backas upp av sina överordnade. Rötan sprids uppifrån och ner. Ett samhälle i bokstavligt och för alla synligt förfall.

Ledaren för vår humanitära stormakt (!), som i ett kort ögonblick av klarsyn utbrast ”Vi har varit naiva” har övergått till att formulera meningar som ofta slutar där de börjar. Denna återanvändning av ord är troligen influerad av regeringskollegorna från Miljöpartiet – Sveriges genom tiderna farligaste och konstigaste parti.

Och den s.k. Alliansen kan inte komma överens med sig själva, ty då skulle de kunna tvingas överta regeringsmakten och det varken vill eller vågar de! I vårt land är oppositionen lika svag och handfallen som regeringen. De enda som står för sina åsikter och har ett handlingsprogram är Sverigedemokraterna, som fortsätter att skällas för att vara fascister trots att de som skäller har övertagit stora delar av ”fascisternas” program. Makalöst fånigt, men media mörkar och censurerar verkligheten enligt principen Ändamålet helgar medlen!

Det är inte bara norrmän som ruskar på huvet.

Detta får bara inte fortsätta fram till hösten 2018.

Sverige måste utlysa ett extraval. Nu!

 • Riksdagens sammansättning är inte representativ för väljaropinionen. Politikerna lever i sin egen bubbla. Allt fler svenskar känner sig lurade och de etablerade partierna har tappat greppet om utvecklingen. Sverige driver vind för våg in i framtiden.
 • Löften om 5000 nya jobb blir svarta rubriker efter första maj, när det behövs hundra tusentals nya jobb. Läste han fel, Löfven?!
 • De som inte lever i rikets skyddade enklaver, ser med egna ögon hur samhället förvandlas och förfaller. De har anledning att vara rädda för sina och sina barns liv och frihet. I Sverige år 2016!
 • Mord, gruppvåldtäkter har ökat lavinartat, liksom så kallade ”skjutningar” vilket tillsammans med ”det var stökigt i natt!” är nysvenska för mordhot, knivslagsmål, utpressning, inbrott och stölder.
 • Fortfarande härskar förbrytare och islamister i 55 områden i Sverige. Inte ens polisen kan ta sig in där utan extra polisskydd. Inbördeskrigets alla ingredienser finns på plats. Detta vet de styrande. Detta vet alla journalister, men de stänger lydigt sina ögon och öron. Så eländet får fortsätta.
 • Nu har man äntligen avslöjat några islamister (vars avsikt är att i grunden ändra vårt samhälle) hos MP – vilket var väntat – men vi lär få se mer av den varan, när andra partier tvingas städa i sina garderober.
 • De politiskt korrekta (PK-folket) som under årtionden ljög och censurerade vad som hände i vårt land fortsätter med sitt falskspel och förvanskar verkligheten trots att de nesligen avslöjats. Envist låtsas man i sina politiska analyser, att SD, som haft rätt hela tiden, inte finns. Det är lika avslöjande som obegåvat.
 • Medborgarna vill/vågar inte berätta om sina politiska sympatier, när Sifo frågar. SD kan därför mycket väl stå som tydlig segrare i ett extra val och det vet den ängsliga sju-klövern.
 • Vi medborgare tvingas åse hur halva Riksdagen biter sig fast i bordskanten för att rädda sina egna jobb och pensioner. Men de ÄGER FAKTISKT INTE den svenska demokratin!
 • Det är horribelt att fria medborgare beskylls för att ha en felaktig människosyn, när de står upp för sitt land.
 • Patrioter av den sorten saknas i Sveriges Riksdag och regering! Om extremist är beteckningen på den som vill försvara sitt eget land och dess lagar, sedvänjor och kultur, så behövs det fler extremister!
 • Riksdag och regering måste inse hur allvarligt läget runt Östersjön är. Försvaret är inte en budgetpost (som Borg och Reinfeldt så nonchalant behandlade det) utan en avgörande och prioriterad fråga, om Sverige vill behålla sin frihet.
 • Vi betalar mer för det system som släpper in papperslösa eller falskskyltade IS-mördare än för vårt eget militära försvar.
 • Putins militarism understryker Sveriges mycket utsatta geopolitiska läge. Han är varken rädd för ett krig eller för Sveriges krigsmakt. Undra på det.
 • Kristen etik behöver grundlagsfästas igen! Ja just det. Integration m/Sahlin avser nämligen inte att invandrare ska assimileras i det svenska samhället utan att de och vi ska ge och ta för att skapa ett utopiskt multi-kulti samhälle, som inte fungerar någonstans på jordklotet, men däremot är orsaken till i stort sett vartenda inbördeskrig!
 • Sverige som nation har ingen religion, men det svenska folket har byggt sitt land och sina lagar på kristen etik. Den etiken behövs och den måste försvaras. Kristna förföljs och mördas i muslimska länder idag!! Men från UD är det tyst. Det låter inte särskilt feministiskt!
 • Utrikesministern har så märkliga prioriteringar att hon kanske skulle påminnas om att det inte är Palestina, som hon är utrikesminister för….
 • Parlamentarismen måste ges en rejäl chans så att Riksdagen väljer en statsminister, som bildar en regering, som avspeglar folkets vilja i fria val. Inte som nu när 2/3 av feghet släpper fram 1/3 att rumstera efter behag.
 • Behovet av en bred samlingsregering kommer säkerligen att behandlas i valrörelsen. Det är ett styrelseskick som tillgrips i krig och vid djupa kriser. Där är vi idag, av egen förvållan, och av geopolitiska skäl.
 • Låt oss hoppas att väljarna passar på att skilja agnarna från vetet. De flesta kryssen måste då hamna hos kandidater som sätter sitt land (betyder Sverige) före sitt parti och sig själva.
 • Det är dags att vädra de politiska kamrarna och släppa in rejält folk. För detta krävs att de politiska partierna öppnar dörrarna för kandidater som inte är yrkespolitiker utan precis det som ursprungligen var meningen med ”Valda ombud för Sveriges folk”

Då skulle folkviljan bli representerad i Riksdagen, vilket är nödvändigt när en civiliserad demokrati sätts under hot.

PS Titanics öde gav upphov till många böcker och filmer. Någonstans sitter någon och samlar material till boken ”Sverige, det nya Atlantis – lyckoriket som försvann i havet” DS

65 reaktioner på ”Lyckoriket som försvann

 1. Ådärkomdenja skriver:

  Titanics undergång hade kunnat undvikas, det vet man. Men hur dagens isberg, eller snarare mängd av isberg, kanske vi har t o m ett Antarktis att ta sig runt, ter sig avsevärt svårare. Tack till Ian, jag tror att många fler orädda kändisar av hans kaliber behövs i det offentliga rummet, för att få igång den ödesdebatt som krävs för att få det sjunkande skeppet Sverige på rätt köl.

  Liked by 11 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Även om det är lätt att förstå Ian Wachtmeisters poäng är analogin illa vald. Titanics undergång var en genuin olycka och inget som hade kunnat förutses och undvikas. Isberget hörde till kategorin unknown unknowns.

   Det som sedan försvårade olyckans omfattning var den sociala designen och inte den tekniska. Fartyget var korrekt utformat och utrustat. Alla förslag i efterhand på tekniska förbättringar är missriktade. Problemet var att människor inte använde utrustningen eller gjorde det på fel sätt.

   Sverige sätts på grund helt och hållet avsiktligt och medvetet med öppna ögon under envetet ljugande och tramsande på bryggan och lika envetet pissande och piskande på de vid årorna kedjade galärslavarna.

   Liked by 4 people

   • Gustav Nilsson skriver:

    Fast bryggan hade ju fått flera varningar om att det siktats isberg i deras farvatten. Ändå valde man att köra full fart i mörker. En ganska träffande analogi?

    Liked by 2 people

   • Fredrik Östman skriver:

    Jag skulle tro att man på bryggan menade sig ta en kalkylerad risk. Det är något helt annat än vad vår samhällselit håller på med. Om Titanics besättning samfällt skulle ha lämnat sina poster överallt på fartyget för att i stället all bege sig under däck för att där borra i skrovet och applicera sprängladdningar på skotten, då skulle vi ha en parallell till dagens system med genuskommissarier på dagis och vidöppna gränser och skattekistor.

    Gilla

 2. Agneta Berglöw skriver:

  I sin vildaste fantasi hade man inte kunnat drömma om denna förgörelse av landet där jag föddes i,växte upp o jobbade i o nu när pancholivet tar vid så har mycket av samhällets trygga sida rämnat.Sjukvården såväl inom somatiken som inom psykiatrin.Äldreomsorgen har blivit äldrevanvården..Inom skolan o barnomsorgen är det hela havet stormar.
  Huvudrubrik(modell krigsrubrik) i dagens Göteborgs-Posten lyder(för vilken gång i ordningen har jag totalt tappat räkningen på)”Äldre tvingas ta strid för sitt boende”Biståndsbedömare samlar fler o fler sparmedaljer åt kommunen o nekar äldre med mycket stora omsorgsbehov plats på det äldreboende som de så väl behöver o har sin fulla rätt att få.Kommunens antal nedlagda äldreboenden o parollen alla skall bo kvar i egna hemmet har blivit ett skammens signum för Sveriges andra stad.
  Äldre är inget särskilt folkslag utan det är du o jag som åldras o ingen av oss har någon aning om hur det kommer att bli.
  Professor Winblad vid Huddinge sjukhus o forskare sedan länge kring de olika demenssjukdomarna varnar för att antalet ökade fall i Sverige o världen som kommer att drabbas av de olika demenssjukdomarna kan nå mkt höga tal.
  Öppna dörrarna i Rosenbad o placera ut Regeringen o Alliansen i verkligheten.

  Liked by 3 people

 3. Stefan Eriksson skriver:

  En författning värd sitt namn som ”grundlag” , skulle förhoppningsvis städa ut de värsta avarterna av våra demokratiskt valda företrädare.
  Regeringsformen anger att ”all offentlig makt utgår från folket” (med reservation för den exakta ordalydelsen).
  För det fall med ”folket” i detta sammanhang menas Svenska medborgare, skall vi per omgående lämna vårt destruktiva samarbete inom EU.
  ” Folket” bör omgående tillskansas möjlighet att med förenklade processer kunna svara ja respektive nej till alla förslag som i förlängningen leder till ökad överstatlighet.

  Där vårt parlamentariska system inte framstår som en självklarhet, fylls tomrummet av mer anarkistiska element som ser sin chans vid köttgrytorna.
  Så uppstår konflikter som leder till förfall och i värre fall till krig.

  ”Nånannanismen” som den förhärskande idélogin av idag är inget annat än framtidsimperalism som överlåter till barn och barn-barn att reda ut situationen.
  Ynkligt och inte värdigt en demokrati tycker jag!

  Liked by 2 people

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Nog riskerar vi att köra på ett IS berg, eller snarast flera…

  Det är åtminstone en uppenbar risk för Allvarliga Kulturkrockar både för o akter över,
  om vi inte hittar en skickligare Styrman.

  En handfast Kapten på skutan saknar vi,
  som Alla(h) så väl känner till!

  Vi driver redlöst, utan mål i sikte!

  Liked by 1 person

 5. Jan Andersson skriver:

  Jag tror inte att väljarna längre kan skilja agnarna från vetet. Det parti som slänger till dem ett par fläskben strax före valet (så att de minns det på valdagen) vinner. Och det är riskfritt, löftena behöver inte infrias, och ingen minns ändå vad det rörde sig om. Medan det parti som uppmanar till ”blod, svett, tårar och hårt arbete” aldrig kommer att vinna.

  Liked by 7 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Hoppet för demokratin står i de stora talens lag. De som inte kan och vet röstar slumpvis och ger upphov till den kända fördelningen kring 50% för vardera sidan. Möjligheten består då för insiktsfulla väljare att avgöra frågan på marginalen. Förutsättningarna är (i) att det finns två klara och motsatta alternativ och (ii) att båda sidor matchar varandra i populistiska uthävelser.

   Framför allt på den senare punkten har borgerligheten i Sverige slarvat och inte gjort sin plikt. De borde ha tittat noga på Benjamin Disraeli. I stället har de låtit sosseriet utnyttja deras väluppfostrade förutsägbarhet. Men det där är ju som så mycket i Sverige i dag blott historia.

   Gilla

 6. Ulla L skriver:

  Det finns många personer som fortfarande förnekar fakta. Det är huvudproblemet, om man inte vill ha ökade klyftor i alla dimensioner. Jag tror därför inte att extraval är lösningen. I stället måste ekonomer och samhällsvetare fritt få visa fakta och redogöra för följderna, såväl ekonomiska som övriga på samhället. Många tror fortfarande att importen av mångkultur inte kostar något – det är det stora problemet!

  Liked by 3 people

  • Aha skriver:

   Jag tror som du; många tror att invandringen är lönsam, om inte annat på sikt. Man tror också att invandrarna behövs för att ta hand om oss när vi blir äldre. Man tror också på floskeln att utan invandrare skulle Sverige stanna. Detta tror man på p.g.a. att media har svikit pressetiken att rapportera konsekvensneutralt.
   Media och politikerna med tillrop från övriga etablissemanget har ansvaret för dagens misslyckade massinvandring.

   Liked by 2 people

   • Lars Åhlin skriver:

    Nja, ansvaret för en handling ligger helt och hållet på den som utfört handlingen. Alla har möjlighet att använda sunt förnuft och en kritisk blick. Låter man sig luras av media och etablissemang har man sig själv att skylla.

    Gilla

 7. Lennart Bengtsson skriver:

  För de som kan eller som inte är förhindrade av omständigheterna att tänka fritt, kan inte undvika att se att landet Sverige befinner sig i en ytterst allvarlig situation. Det är som att ha en nära anhörig, tidigare vid god hälsa, som blivit allvarligt sjuk men som vägrar att söka läkare. Han nöjer sig istället med omgivningens kvacksalvare som viskar lugnande ord i hans öron. Käre Gustav, det är ingen fara, tro inte på läkarna, dessa borde man förbjuda precis som vänsterpartiet vill förbjuda sverigedemokraterna eftersom sverigedemokraterna år fräcka nog att tala om hur illa ställt det är med landet. Vi andra har ju lovat att hålla tyst om detta!

  De andra partierna vill inte förbjuda sverigedemokraterna men löser problemet genom att vägra fälla regeringen eller vägra nyval för risken att sverigedemokraterna skulle få inflytande. Inför ett sådant hot tycker de uppenbarligen att det är bättre att landet fortsätter sitt fall i en allt djupare social och ekonomisk kris utan synbart slut.

  Det är som en perversionens demon har gripit landet. Gud Fader ser på med bestörtning och förvåning medan Djävulen småler förtjust och stryker sin svans. Tänka sig , viskar han för sig själv, kanske skall till slut efter alla försök det vilda multi-kulturella experimentet bli en succé .

  Liked by 9 people

 8. larslindblog skriver:

  Ja, allt Ian skriver är rätt. Men vad gör man när passagerarna på det sjunkande fartyget Sverige vägrar byta besättning och kapten ? Kaptenen vägrar dessutom att ta emot råd från dom erfarna lotsar som finns t.e.x Patrik E. , Ian W m.fl.

  Liked by 1 person

 9. Sten Lindgren skriver:

  Det är många som har en liknande bild av utvecklingen i landet. Tyvärr lär inget trendbrott ske i närtid och jag tror att den viktigaste men något förenklade förklaringen till detta är följande:

  Grovt räknat kan man dela in maktblocken i tre delar:

  1: Politiker och media
  2: Ett ekonomiskt framgångsrikt etablissemang
  3: Den breda allmänheten

  Kategori 1 har fortfarande en monopolställning p.g.a. att i kategori 2 belönas inte politisk aktivism (kan t.o.m. vara ett handikapp) och att kategori 3 inte vågar tycka något offentligt

  Liked by 1 person

 10. Christer Harling skriver:

  Intressant liknelse med Titanic. Men den haltar.
  Titanic var sin tids största och modernaste fartyg, ett under av ingenjörskonst.
  Sverige av idag är en ” bäst före datum passerad” demokratur på fallrepet.
  Ett korthus som börjat falla. Inget under av ingenjörskonst utan ett resultat
  av vad som händer när makten kidnappat demokratin.
  När folket inte styr makten utan makten styr folket.

  Liked by 2 people

  • JanneN skriver:

   Även om det va ett stort och mäktigt fartyg så vetefasen om jag håller med dig om det med ”ett under av ingenjörskonst”.
   Att göra en massa flashiga salonger och andra ev. utrymmen, för (mestadels) rikt folk, är bara ytligt.
   Du kan få en bajamaja att bli fin inuti.
   Men tillbaka till det med ingenjörskonst då.
   Visst måste man säga att det va inte illa med tanke på tidsperioden.
   Ganska imponerande faktiskt..
   Men ett fartyg som sades vara osänkbart och som krockar med ett isberg och sjunker, ärligt talat, den ingenjörskonsten ger jag inte så mycket för.
   Ingenjörskonst är inte bara visuellt, det gäller resten också.

   Gilla

 11. Tahmas Nuri skriver:

  Äntligen någon som lyfter fram den kristna etiken i debatten. Punkterna ovan är så slående och korrekta att det finns inget att tillägga.
  Älskar punkten om Wallström som utrikesminister i ett land utan gränser dvs Palestina.
  När våra folkvalda ömmar mer för medeltida människor än sina egna medborgare så är det dags för revolution.

  Liked by 2 people

 12. jaxel skriver:

  Ja, det där med de 5 000 nya (praktik-) jobben är smått bisarrt. Statsministern försöker på sedvanligt politikervis slå blå dunster i ögonen på folket. Precis som om det förslaget skulle innebära lösningen på problemen. Eller; det kan mycket väl vara värre än så. Han kanske på fullt allvar tror att förslaget som lanseras med buller och bång har något annat än en mycket marginell betydelse.

  Liked by 2 people

 13. Per-Olof Persson skriver:

  Har vi tur blir det en svår ekonomisk kris någon gång under 2017-18 som kanske kommer att ge ett annat politiskt system. Martin Armstrongs ekonomiska cykler kan tyda på detta även om Armstrong inte säger något speciellt om Sverige.

  Armstrong säljer en del prognoser och avslöjar inte allt. Men enligt A kommer den stora pensionskrisen och krisen för socialförsäkringssystemen i USA 2017. Centralbankernas nollräntor utraderar all avkastning ifrån obligationer som ligger till grund för dessa system.

  Troligtvis kommer valutasystemen att krascha (speciellt EURON) 2018. Människors förtroende för det politiska systemet går in i ett bottenläge speciellt inom EU och Japan. När kapitalet flödar in i USA stiger dollarns värde och hotar att slå ut amerikansk industri.

  Intressanta tider är på gång. Läs mer här:

  https://www.armstrongeconomics.com/blog/

  Gilla

  • Hanna S. skriver:

   USAs nuvarande system är roten till allt ont i Europa – multikulturalism, kommersialisering av allt och konsumption och sex före alla traditionella världen.
   Med en sån vän behöver vi inga fiender.

   Liked by 1 person

 14. AP skriver:

  Frågan är vad man skall rösta på, i ett extraval. Finns inget parti eller gruppering som visar någon form av vilja att ändra riktningen på den inslagna vägen.
  En block överskridande regeringsmakt kommer inte lösa dagens problem, utan den kommer att orsaka än fler. Kompromisser har en förmåga att enbart gynna Makten (staten) själv, inte de lidande.
  Sedan blir vi mer och mer bakbundna av EU:s alla direktiv.

  Gilla

  • Jans skriver:

   Men kom igen nu, läser du för mycket DN?
   Det finns väl ett parti som med ganska stor säkerhet kommer att röra om i grytan om de får inflytande?

   De är dessutom EU-skeptiska vilket knappast är en nackdel i detta läge när schengenavtalet är ett skämt, EU:s yttre gräns är ett skämt och 80 miljoner turkar skall få fritt tillträde på grund av att EU kröker rygg för deras diktator.

   Om det skulle visa sig att SD har sina nazistskjortor på under kostymen så går de att rösta bort igen efter högst fyra år. Med tanke på det allvarliga läget så tror jag rädslan för att SD är en trojansk häst full med nazister är såpass orealistisk att andra alternativ är värre. Fast egen majoritet skulle jag inte vilja att de får, då blir de fartblinda troligtvis.

   Liked by 1 person

 15. B skriver:

  Problemet med Sverige är att det har ansetts gott att vara totalt flat och acceptera precis allting som kommer utifrån. Professor i kärnfysik eller IS-krigare spelar ingen roll, allt utifrån är berikande enligt vissas sätt att se det. Förhoppningsvis kommer det en ändring snart som innebär att vi som lever i Sverige, både vi som levt här i generationer och tidigare legalt invandrade, bedöms skyddsvärda och som rättmätiga ägare till den välfärd vi själva betalar.
  Något som jag tror börjar gå upp för folk nu är att Sveriges sekulärkristna kultur och höga ideal om jämställdhet faktiskt kan stå på spel på allvar.

  Liked by 1 person

 16. Tahmas Nuri skriver:

  En reflektion över hur illa det är ställt kan man läsa på uvell.se där SSU lämnade en motion om att förbjuda alla nationalsymboler inkl svenska flaggan då den representerade nationalism. Anti imperialistiska flaggor som T ex Palestinas flagga var däremot ok. Denna styggelse till flagga skall alltså vaja över landet till förmån för vår egen flagga. Palestinas flagga är för övrigt kapad, det är en exakt kopia på Jordaniens flagga dock har man tagit bort stjärnan.
  Om någon journalist bemödar sig med att granska bidragspengarna som går till islamistiska föreningar i Sverige och utomlands så hade vi troligen fått en mer balanserad debatt. Socialdemokratiska partiet är ett så kallat systerparti till Palestinska Fatah och skänker miljontals kronor till den terrororganisationen utöver övriga miljard belopp som vi skatteslavar bidrar med.
  Om jag får gissa så tror jag att Sverige är så genomkorrumperat att vi och landet inte tåler en noggran granskning. Härvan inom miljöpartiet växer för varje dag med avslöjande om nya islamister som dyker upp som maskrosor ur rännstenen. Miljöpartiets medlemslistor rymmer många suspekta namn framförallt som förtroendevalda i våra kommuner. Den ena efter den andra har haft fingrarna i den islamistiska syltburken, vissa har till och med haft hela näven i burken. Om Sverige skall få rätsida på utvecklingen så måste det enda opposionspartiet värt namnet tuffa till sig. Jag upplever att SD har blivit en light version av sig själva och det går inte för sig. Ta debatten om islamism, korruption, anknytningar till terroristorganisationer. Tryck till vänstern och borgligheten där det gör mest ont. En partistrategs uppgift borde väl vara att hitta ömma punkter hos sina motståndare.
  Det är dags att agera nu innan 2018 då det avskyvärda FI kommer att bli ett riksdagsparti, ett parti som är så fundmentalistiskt manshatande att man funderar på att konvertera till lesbianismen. 2018 har vi fyra socialistiska partier att brottas med och enligt min mening är det fyra för mycket.

  Liked by 4 people

 17. jaxel skriver:

  I mitt inlägg ovan undrade jag vad de föreslagna ändringarna i utlänningslagen skulle ha för effekt på beslut om uppehållstillstånd och antalet asylsökande.

  Jag antog att man måste vara en erfaren jurist för att förstå detta. Möjligen är det fel. Möjligen är det så som jurister brukar svara på en svår fråga – vi vet inte. Med ett tillägg i stil med det kan man inte veta förrän saken prövats i domstol. Kanske snäppet bättre än min oro för att asylpolitiken kommer att bli mer generös. Det är knappast ett tillfredställande svar dock.

  Utredningen (SOU 2016:19) anger dock att förändringarna inte väntas få några ekonomiska konsekvenser. Fast om ändringarna skulle leda till att det kommer dubbelt så ensamkommande flyktingbarn då? Kostnaden för dem som kom förra året räknas i tiotals miljarder kronor.

  Skall vi anta att de förändringar som föreslås angående hur man tar hänsyn till barnens behov och hur man lyssnar på dem bara är kosmetiska. Typ; att visserligen ställer förslaget större krav på att lyssna på barnen, men att barnets åsikt kommer inte att påverka beslutet.

  Givet utredningens slutsats om kostnadseffekter är det väl den enda rimliga, logiska, slutsatsen, emedan de enorma kostnaderna för omhändertagande av flyktingbarnen måste vara väl bekanta för alla.

  Om ändringarna i utlänningslagen bedöms sakna materiell betydelse, borde man inte då avstå från dem?

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Att göra Barnkonventionen till lag,
   kan bli fullständigt förödande!

   Alla(h) världens barn vill ju hit, till ett (bättre) liv.

   OM det avser mer än Svenska barn,
   då blir katastrofen snart ett faktum…

   Då kan vi lägga ner hela försvaret,
   vi får ju ändå inte använda det…

   Liked by 1 person

 18. Arne Weinz skriver:

  Håller med om allt! Känner att jag nu river med samhällskontrakt eftersom de styrande begått och fortsätter att begå landsförräderi! Själv står jag upp för demokrati, frihet och jämställdhet, tyvärr gör inte svenska folket det, så vad gör vi nu?

  Liked by 4 people

  • Jans skriver:

   Röstar på SD givetvis. Åkesson kommer inte hinna odla Hitlermusche på en mandatperiod. Demokratin kommer inte hinna avskaffas på fyra år. Jag kan inte se att något annat alternativ skulle vara bättre i nuläget. Borgerligheten med vindflöjlarna M, tokliberalerna C, lilla dvärgpartiet KD och de suddiga L har väl visat sin totala brist på omdöme i DÖ. Jag lovade mig själv att inte rösta på någon av dem de närmaste två valen när de gick in i DÖ och det kommer jag att hålla.

   Gilla

 19. Erling skriver:

  Bra talat Ian! Din erfarenhet och kunnande inger respekt. Dess värre lär det inte hjälpa.

  I vårt nuvarande Sverige är det VEM som säger något som är det primära!
  VAD som sägs är sekundärt. Och där fallerar det. Tyvärr!

  I din avslutning säger du att ”då skulle folkviljan bli representerad i riksdagen”.
  Där avviker min åsikt. Jag tror inte det är möjligt med nuvarande system!

  Det är inte osannolikt att nyinvalda riksdagsmän gör entré med ärliga och ambitiösa
  intentioner. Men sen händer något. Varför är mig obekant. Däremot kan jag med säkerhet
  påstå att i realiteten är det en djup avgrund mellan folkviljan och deras representanter.

  Efter att Birger Schlaug avgick förundrades han i en intervju ”hur fort han blev fartblind”.

  Det kan vara en delförklaring. De ekonomiska förmånerna en annan.
  Makt- och prestigekamp inom och mellan partier, dolda agendor och mycket annat
  kan nog bidra.

  Däremot är det min övertygelse att en direktdemokrati skulle placera folkviljan på banan,
  skapa ett positivt engagemang och en delaktighet som vi för närvarande bara kan drömma om.

  Liked by 2 people

 20. Per Olausson skriver:

  Sveriges förfall är av den graden att en folkrörelse behövs för att återigen avskaffa vår politiska adel precis som vi det svenska folket gjorde 1866.

  Sverigedemokraterna är möjligen den enda opposition vi har men den luktar och smakar precis som frukt från samma träd där alla partier frodas och föds.

  Vi behöver en betydligt mer demokratisk folkrörelse som vår nuvarande politiska kultur inte har eller inte kan rå på.

  Då först faller systemet som driver oss mot avgrunden.

  Liked by 1 person

 21. Hanna S. skriver:

  Jag sitter utomlands och tittar med fasa och förtvivlan, utan att riktigt förstå.
  Det läget vi ser idag förutspådde min farfar på 80-talet. Jag som barn och alla andra trodde han överdrev. Men nu har de förstört världens bästa välfärdsstat – och för vad? Jo för människor från Mellanöstern som varken kan eller vill bli svenskar.
  Har världen blivit bättre p.g.a. vår hjälp? Nej, självklart inte. Tack vare USAs aggressivitet och arabernas sätt att hantera problem är det värre än någonsin i Mellanöstern. Vi har förstört vår välfärdsstat – för INGENTING.

  Liked by 4 people

  • Jans skriver:

   Ja insikten att stora grupper bland invandrarna överhuvudtaget inte kommit hit för att de gillar Sverige, för att jobba eller för att komma undan förtryck tog för mig cirka tio år att sjunka in. Jag tror insikten om konsekvenserna beror mycket på var man växt upp och var man bor. Jag har helt enkelt inte förstått hur det stått till för jag har inte sett det. Men nu kan jag se det, delvis på grund av en flytt men också tack vare bloggar och alternativa medier.

   Gilla

   • Hanna S. skriver:

    Nej de gillar ju inte Sverige per se. Definitivt in klimated. Barrskogar och klipphällar måste man vara svensk för att gilla. Kunde de bo i England så skulle de göra det. Men de kommer inte över kanalen utan giltigt visa.

    Går du däremot in på svenska ambassaden i exempelvis London så är det bara invandrare där. Somalietält osv. Ganska pinsamt för Sverige när det råkar komma någon annan typ av besökare som naturligtvis undrar om han kommit till rätt ambassad eller hamnat på någon afrikansk ambassad av misstag.

    Som svensk kan man i stället missta ambassaden för Migrationsverkets väntsal. Väntetiderna blir skitlånga eftersom varenda en av dem verkar tappat bort sitt pass eller tjafsar om deras status i Sverige på dålig engelska. Dessa ”svenskar” pratar ju självklart inte svenska…

    Jag har undrat vad grejen är med dessa människor. Varför är det alltid fullt av Somalier och diverse araber på svenska ambassaden i London? Gissar att de väntat tills de har någon form av dokument som går att resa på – sen har de stuckit till England. Efter att ha blivit försörjda av Sverige i åratal och utan att ha jobbat. I England börjar de säkert jobba svart ganska omgående.

    Gilla

   • Hortensia skriver:

    Fenomenet du beskriver är egentligen otroligt pinsamt för svenska folket, Hanna, men jag har personligen blivit avtrubbad och hoppar inte längre högt, famlande efter skämskudden, när en ”svensk” rapporteras ha burit sig illa åt utomlands.

    Jag förutsätter helt enkelt numera, att det rör sig om någon av alla dessa individer, som har tillskansat sig ett svenskt medborgarskap utan att ha en tanke på att försöka bli svensk genom att lämna sin dysfunktionella kultur därhän.

    Liked by 1 person

  • Gunilla skriver:

   Nej, så var det i Tyskland också. De judar som förstod utvandrade tidigt, fastän alla sade att ‘så farligt är det väl inte’ och ‘inte kan väl Hitler gå så långt’. När situationen blev uppenbar för de som var kvar var det för sent; och bara tåget till gaskamrarna var att se fram emot. Var glad att du inte ‘sitter i Sverige’.

   Liked by 1 person

 22. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är lite tragiskt att behöva skuldbelasta någon för sakernas tillstånd men den medborgare som inte fattar att det faktiskt är Kinberg Batra som är orsak till att Sverige havererat borde fråntas både pass och rösträtt. Att som Batra bidraga till att Löfven tillåts genomföra en ren socialistisk statskupp har onekligen sina poänger men att svenska folket i gemen tvingas torteras och utplundras hade nog inte så många räknat med.
  Stå på Dig Ian.

  Liked by 4 people

  • Jans skriver:

   Fredrik Reinfeldt satt vid rodret när skutan på allvar började ta in vatten och vad gjorde han? ”Öppna era hjärtan!” skrek han och satte sig i en egen livbåt och rodde iväg själv till välbetalt bankjobb i USA. Den gubben är bra mycket mer skyldig än Batra. Hon är bara en stackare som fått ta över konsekvenserna av åtta års reinfeldtism.

   Gilla

  • Hanna S. skriver:

   En gång i tiden var jag MUFare. Svårt att tro att det är sant. Moderaterna är inte bara lands- eller folkförrädare beroended på hur man ser på saken. De är även agenter för främmande makt (USA) som definitivt inte har Sveriges bästa som sitt mål. Fjäskandet för USA och vurmandet för NATO och allt amerikanskt, inklusive ”mångkultur” och diverse politiskt korrekta agendor.

   Carl Bildt var inte bara informell lakej till jänkarna, utan jobbade faktiskt officiellt för CIA under något år eller två, om man får tro Wikileaks.

   Det enda stora parti som bryr sig om Sverige och svenskarna är SD. De kanske inte passar in i de finaste salongerna, men Åkesson har på det hela tagit betett sig med stil och klass. Man får hoppas att de kan vinna så många Moderater som möjligt. Moderater är ofta välutbildade och intelligenta. Någon gång måste även kunna se förbi propagandan. Det spelar ingen roll hur mycket som privatiseras och hur låga skatter folk har i M-kommunerna om de blir fångar i sina egna områden och riket förfaller omkring dem.

   Liked by 1 person

 23. Per Arve skriver:

  Det är precis det slags förakt och överdrifter och brist på förståelse för politiska processer som redovisas av Ian som gör det svårt för Sverige att bli ett bra land. Även om några av beskrivningarna är korrekta är överdrifter och bristen på förståelse av politik så stor att resultatet helt motverkar syftet. Kommer ni ihåg Ny demokrati och hur bra dess ledare kunde manövrera i politikens värld. Den kräver nämligen att man måste förstå att alla inte tänker som en själv, att man inte tror att man talar för hela folket när man talar för en liten del.

  Gilla

 24. Tahmas Nuri skriver:

  Om vi begrundar följande; varelst det är konflikter i världen så är islam inblandat. Varhelst det finns människor som vill döda andra människor så är islam inblandat. Varhelst det finns konflikter inom ett samhälle så är islam inblandat. Finns det något som helst incitament att importera fler utövare av islam, svaret kan bara var nej. Hur kan demokratiska länder med sunt förnuft lyckas med konststycket att rationalisera en migration in till deras länder av medeltida värderingar. Om vi leker med tanken att det finns en kultur som vikingar eller hunnerna hade det varit en bra idé att importera dessa människor i dagens samhälle. På sin tid fanns det säkerligen goda skäl till att det, men det är tveksamt om vi hade lyckats integrera dom idag. Härav frågeställningen; varför är vi så benägna att importera medeltida kulturer till Sverige? Det beror inte på att vi behöver arbetskraftsinvandring då vi har en arbetslöshet som vida överstiger vårt mål. Om vi hade behövt arbetskraftsinvandring så borde vi rimligen vänt oss till Sydeuropa vars arbetslöshet tangerar 20 procent. Ett av argumenteten är att vi har en åldrande befolkning som vi måste ha råd att ta hand om och det köper jag, men migranter från tredjevärlden åldras också. Många av de som kommer hit har knappt grundskoleutbildning vilket gör att Sverige måste tillhandahålla välfärd och ekonomiskt stöd till dessa personer i all evighet. Drömmen om de välutbildade syrierna och irakier som skulle berika vårt land upphörde när det visar sig att lejonparten av de asylsökande är från tredje världen dvs Somalia, Afghanistan, Bangladesh och Pakistan.
  Vi kan inte ta lätt på det svindleriet som som våra politiker håller på med. Om vi medborgare utför bedrägeri i någon form så blir vi straffade. Samma sak skall gälla folkvalda som år efter år bedrar oss med siffermagi, mediabrus och rena lögner.
  England har samma problem som vi fast etter värre. Gå gärna in på youtube och titta på vad Douglas Murray har och säga om islam, migration och politikers lögner.

  Liked by 1 person

 25. Lennart Göranson skriver:

  Det är lätt att hålla med inlägget så länge det handlar om att ”kejsarens nya kläder”, dvs. tillståndet i nationen, måste få beskrivas, diskuteras och kritiseras, även av dem som – i motsatsen till barnet i sagan – inte representerar ”den oskyldiges röst”.

  Knepigare blir det när Ian Wachtmeister kommer in på etiken. Jag anser att staten bör hålla sig neutral i trosfrågor, vare sig det handlar om feminism, mångkultur, postkolonial teori, kristendom eller islam. Frankrike är ett föredöme när gäller att hävda statens konfessionslöshet (laïcité). Däremot finns det finns grundläggande värderingar som demokrati, rättsstat och människors lika värde som staten kompromisslöst bör stå upp för.

  I enkäter uppger sig knappt hälften av svenskarna vara feminister. Andelen som uppger sig vara kristna uppgår till en tredjedel. I båda fallen handlar det om uppfattningar som bäst hanteras av det civila samhället och som staten bör hålla tassarna borta från.

  Gilla

  • Tahmas Nuri skriver:

   @ Lennart Göransson
   Att hälften uppger sig för att vara feminister är inget tecken på sundhet och däri ligger Sveriges problem. Den kristna etiken inbegriper män så väl som kvinnor. Feminism är en styggelse vars enda syfte är att skapa konflikter mellan könen. En feminist är, vare sig man eller kvinna, en svag individ som inte kan hantera sin egen situation utan måste få bekräftat av samhället att hon eller han! har en plats.
   Feminism och feminister är en styggelse och som är mest hycklande formen av ismer. Det finns ingen feminist som står upp för kvinnorsrättigheter när det kommer till Islam. Denna avgudadyrkan som nedvärderar kvinnor så till den milda graden att stenåldersmentaliteten hade varit en dygd.
   Jag håller med dig om att religionen skall vara privat men den kristna etiken och värderingen skall genomsyra samhället i alla lägen utan undantag.

   Gilla

  • nordtomta skriver:

   @ Lennart Göranson. ”Jag anser att staten bör hålla sig neutral i trosfrågor, vare sig det handlar om feminism, mångkultur, postkolonial teori, kristendom eller islam.”

   Du tycker att staten bör förhålla sig neutral, men problemet är ju att staten i de flesta västerländska länder är allt annat än neutrala när det gäller just de områden du åberopar! Vi har ju, Gud bevars, en ”feministisk” regering tillika ”feministisk” utrikespolitik. Vi har sedan 1975 inskrivet i vår ”grundlag” att Sverige är ett ”mångkulturellt” land och politiker som 1. Mona Sahlin som tycker att ”svenskar får integrera sig i det nya Sverige eftersom det gamla inte kommer tillbaka” och 2. Fredrik Reinfeldt som nyligen ”skämtade” och frågade ”har Sverige kollapsat? Hur var Julen i år, säg mig; brann granen?” Förutom att M Sahlin för några år sedan tyckte att ”ni invandrare har sådan tur med era traditioner och sånt, medan vi svenskar bara har Midsommar och såna töntiga saker… ” och F Reinfeldt för några år sedan i Sveriges Riksdag påpekade att ”före invandringen var Sverige bara barbariet”.

   Den ”postkoloniala teorin” bör läggas där den hör hemma: på en stinkande avskrädeshög. Denna – för Sverige – löjeväckande kulturmarxistiska ”teori” får en att kräkas över tidens bristande bildning och förkärlek för trams.

   Gå inte på niten att tro att vi skulle kunna vända ryggen åt vårt judeo-kristna arv i form av etik och moral. Du milde Moses: juridiken vilar på tio Guds bud, vare sig vi vill det eller ej. Därtill har vi asa-tron som stämmer väl överens med kristendomens bud på viktiga och avgörande sätt. Och asa-tron finns ständigt puttrande under ytan i våra nordiska länder.

   Vad gäller islam har den inget i Sverige eller andra västerländer att skaffa. Politiker ska inte alls förhålla sig ”neutrala” gentemot islam som är en våldsförhärligande och människoförtryckande ideologi. Svenska politiker ska klart och tydligt – som Ungerns föredömliga politiker har gjort – vända islam ryggen och med hela armen utvisa islamtroende personer ur Sverige. Islam har erövrat tillräckligt många länder där det finns plats för de sant troende.

   P.S. Hur i helvitta ska Sverige kunna resa sig ur askan efter vårt slutliga förfall med den typen av politiker som ettan och tvåan nämnda ovan? Det enda de representerar är total okunnighet, bristande bildning och önsketänkande som uppenbarligen styr dessa våra tomtar på loftet till politiker.

   Frankrike är ett föredöme när gäller att hävda statens konfessionslöshet (laïcité). Däremot finns det finns grundläggande värderingar som demokrati, rättsstat och människors lika värde som staten kompromisslöst bör stå upp för.

   Liked by 1 person

   • Lennart Göranson skriver:

    Du skriver ”problemet är ju att staten (…) är allt annat än neutral”. Du har läst mej rätt, det är just det som är poängen med min kommentar. Din förmodan om grunderna för juridiken är inget att kommentera – där står vi långt ifrån varandra. När det gäller neutralitet gentemot islam menar jag bl.a. att man inte ska ge statliga bidrag till moskéer och att brott mot svensk lag ska beivras oavsett religiösa kopplingar. I övrigt har vi religionsfrihet i Sverige och jag hoppas att det förblir så.

    Gilla

  • Hanna S. skriver:

   Var inte så säker på att din ateistiska post-allting hållning är det som samhället behöver.
   Hela vår välvärdsstat där man bryr sig om människor och arbetar och gör rätt för sig är ett resultat av vår lutherskt kristna arv. Vi kör fortfarande på ångorna av det, men de blir glesare och glesare. Utan religion är människor vilsna och minsta gemensamma nämnare eller människors egen tolkning av moral råder – ett recept för ett samhälle där alla kan missledas och ”friheten” leder till ett otroligt obehagligt samhälle. Det är bra för människor att ha en genuin kristen tro, eller att de tvingas hålla sig till kristna värderingar även om de personligen inte tror.

   Gilla

 26. Tahmas Nuri skriver:

  Någon undrade vem som styr skutan? Det är ett enkelt svar: dumskallarnas sammansvärjning styr M/S Sverige. En grupp fullständigt inkompetenta människor som inte har ett uns verklighetsförankring. En svetsare (inget ont om den yrkesgruppen) en 32 årig pojkvasker som knappt har fått fjun på…En illad sinnad vice statsminister som vräker ur sig den ena ankan efter den andra. En utrikesminister som med ett bättre ord inte står på Israels eller judarnas sida, och som mycket riktigt påpekades i krönikan inte vet om hon är Palestinas utrikesminister eller Sveriges. Listan på oduglighet och dålig värdegrund inom regeringen kan göras betydligt längre. Men den värsta av det värsta är dock Reinfeldt, denna amöba av politiker har Sverige sällan skådat. Om jag vid något tillfälle skall försvara nuvarande spektakel till regering så är det nu. En avgående så kallat statsminister står i tv och säger att han har flugit helikopter över Sverige och med den insikten har han förstått att det är ett stort land. Efter den byfåne observationen så skall vi öppna våra hjärtan. Det kan inte vara lätt för sosseriet att efterträda en neandertalare som som lämnat över nyckeln till vårt land i hopp om att andra neandertalare skall flöda in.
  Nu är den här figuren rådgivare till en av de största banken i världen och huruvida styrelsen resonerade när de kom framtill att Reinfeldt var top noch är för mig helt obegripligt.

  Gilla

 27. Carl-Eric Bohlin skriver:

  Det saknas klara riktlinjer i så många områden. Tag tiggeriet. Sveriges tre största städer och min hemkommun förbjuder tiggeri, om man ser till ordningsstadgarna. Det kan finnas vissa undantag. Min kommun tillåter skolklasser och gatumusikanter att samla in pengar. I övrigt behövs polisens tillstånd. Hur kan då kommunerna tillåta tiggeri? Problemet synes vara att tiggeri inte är förbjudet i lag, något som gör att förbjudet i ordningsstadgarna har med ordningen att göra. Stör inte tiggeriet ordningen är det tillåtet. Är det aktivt och aggressivt är det inte tillåtet och polisen skall agera. Om jag uppfattat det hela rätt borde myndigheterna offentliggöra att det är detta som gäller och sedan agera därefter. Om jag uppfattat det hela fel, är jag tacksam om jag får veta av någon vad som skall gälla istället

  Gilla

  • Jans skriver:

   Borde inte lagarna ändras så att folkviljan återspeglas? Det är väl enbart 25-30% som vill att tiggeri skall vara tillåtet? Det finns flera EU-länder som är bra mycket mer restriktiva med detta än Sverige. Jag ser inget moraliskt problem i att förbjuda tiggeri i ett samhälle med välfärdssystem. Däremot kan man säkert göra insatser i tiggarnas hemländer, Sverige kan hjälpa till, men för den skull måste inte tiggarna sitta utanför varenda mataffär i Sverige. Det är demoraliserande för alla inblandade.

   Gilla

  • Gunilla skriver:

   Prova att sätta dig och tigga själv så ska du snart få se hur snabb ordningsmakten är att följa ordningsföreskrifterna. Nej, romer är helt klart undantagna från lagar och samhällskrav. Och politikerna vet ju att så snart de skulle ställa krav så kommer ‘500-års-diskriminerings’kortet fram. Vi har lagar och så har vi andra lagar för andra grupper i Sverige.

   Gilla

 28. gmiksche skriver:

  Det mesta kan jag hålla med om. Dock inte att Ryssland utgör ett hot. Det är USA som inringar Ryssland under Natos flagg och har så gjort de senaste tjugo åren. Vi och Finland tjänar absolut ingenting på att vara med. Tvärtom. Folk är fortfarande skeptiska, så PK maffian använder sig av de små stegens taktik. Där varje steg för sig inte känns, men där summan av stegen förändrar läget. Om Ryssland hade velat ta Ukraina för tre år sen hade det varit över på tre dar. Sak samma med de baltiska länderna. Det är barockt att skylla Ryssland för att man rustar upp. USA lägger ca 8 ggr mer på sin krigsmakt. Det är barock när SvD och DN anser att Ryssland hotar på grund av att man förstärker den militära närvaron vid sin gräns. Inte ett ord om den kontinuerliga uppbyggnad från Natos sida som flyttar fram trupper och material till den ryska gränsen. Men det kallas inte upprustning. Det kallas för världspolis, Det är vi som känner av effekterna av USAs och insatser i Afghanistan, Mellanöstern och Libyen. Medan Europa översvämmas av flyktingar och migranter står USAs gränser stängd, trots löftet från förra året att man skulle ta emot 15000. Inte ens detta löjliga antal (i förhållande till USAs folkmängd) har man släppt in. Det skulle ju kunna finnas terrorister bland dem.

  Gilla

 29. Gunilla skriver:

  Trots alla de uppräknade självklara punkterna kommer inget att hända. Ja, MP har nu avslöjats som ett islsmistinfiltrerat parti. Lite röra i grytan och snart kommer allt att vara glömt. Vi har alltför stora PK-grupper som håller islamisterna om ryggen. V vill istället förbjuda SD. Då förstår vi ju hur vinden blåser hos PK-etablissemanget. Och vad skulle ett nyval ge? Samma ‘svåra parlamentariaska läge’ samt en låtsas-opposition som är skiträdda för att regera. Fundamentalism och radikalisering är idag cementerad i förorterna, medan det ‘toleranta’ och anti-rasistiska etablissemnaget väljer att blunda och se mellan fingrarna istället för att agera utav rädsla för att reta upp de fundamentalistiska grupperna och bli kallade islamofober. De som vill ta över Sverige har inte nödvändigtvis bråttom (de har ‘tiden’ på sin sida) men målmedvetenheten är glasklar. Vi får bereda oss på egen exodus.

  Gilla

 30. ladycobra skriver:

  Tack Ian för dessa kloka ord som jag instämmer med till 100 %
  Har haft den äran att skaka hand med dig då du för flera år sedan talade på
  Renmarkstorget i Umeå! Har alltid beundrat dig.

  Jag menar att felet är att förste kaptenen på skutan Reinfeldt tog in för många i båten och sedan tyckte han att vi skulle öppna våra hjärtan (plånboken) och ta emot fler i båten…lämnade sedan skutan
  och den togs över av ny kapten som lånar till att ta in ännu fler i besättningen på skutan som skall serva passagerarna..

  Denne kapten måste antingen lämna skutan eller följa med i djupet när skutan sjunker totalt.

  Med dessa skattefria bidrag och andra förmåner samt nu förslag på studiestöd för 9 000 kr per månad för nyanlända så torde skutan med fart gå i djupet..

  Läs nedan i min blogg om dessa bidrag..

  https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.