Journalistkårens sektanda

mohamed omar

Mohamed Omar

Historien är numera välkänd. Dagens Nyheters mörkläggning av sexövergreppen på festivalen We are Stockholm i augusti förra året. När tidningen avslöjades bad man inte om ursäkt och lovade bot och bättring. Det höll man sig för god för. Särskilt eftersom avslöjandet kom från en konkurrent bland de så kallade alternativmedierna – Nyheter Idag.

På Twitter framförde journalisten Isobel Hadley-Kamptz teorin att kritiken mot DN i själva verket var en konspiration iscensatt av Rysslands president Vladimir Putin för att öka allmänhetens misstro mot de svenska etablissemangsmedierna.

Man skulle kunna tro att en så pass bisarr konspirationsteori bara skulle bemötas med pinsam tystnad. Icke! Teorin fick stöd av DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, som kommenterade: ”bra skrivet…” Hellre sätta på sig en foliehatt än en dumstrut, kan han ha resonerat.

Att DN faktiskt mörkat sexövergreppen bekräftades senare av det norska journalistförbundets tidning Journalisten. Konspirationen växer! Om man får tro Isobel Hadley-Kamptz och Peter Wolodarski borde ju nu även norska journalistförbundet jobba åt Putin.

Nu har även Fredrik Virtanen uttalat sig i frågan. Den 23 januari skriver han på Twitter att han är ”illa berörd”. ”Å, äntligen en journalist som har en gnutta heder i kroppen”, kanske du tänker. Virtanen är nog illa berörd över att DN mörkat sexövergreppen. Även han har en gräns. Nej, där har du fel. Virtanen är illa berörd av ”drevet” mot journalistkåren! Sedan länge vet vi ju att kritik mot etablissemangsmedierna kallas ”drev” eller ”hat” och att kritikerna kallas ”troll”.

Fredrik Virtanens tweet är inte märkvärdig. Den bara bekräftar det många av oss vet, nämligen att vad som skulle kunna ha varit en sund kåranda bland journalister på sina håll övergått i en sjuklig sektanda. De egna kan aldrig ha fel. Inte ens när bevisen är uppenbara.

Här inne i redaktionsvärmen sitter vi upplysta och rättfärdiga och myser. Vi är så goda att vi har rätt även när vi har fel. Där utanför finns de otäcka trollen som är så otäcka att de har fel även när de har rätt. Troll kan ju inte ha rätt. När trollen kommer för nära så att vi hör deras snörvlande, då låser vi dörrar och fönster och så kramar vi om varandra och berättar för varandra hur goda vi är.

Så unket! Inte undra på att folk söker sig till alternativmedierna på nätet.

38 reaktioner på ”Journalistkårens sektanda

 1. blogfia skriver:

  Reblogga detta på PS Politik och kommenterade:
  Precis så uppfattas journalister! (Y)
  ”Här inne på redaktionerna sitter vi upplysta och rättfärdiga och myser. Vi är så goda att vi har rätt även när vi har fel. Där utanför finns de otäcka trollen som är så otäcka att de har fel även när de har rätt. Troll kan ju inte ha rätt. När trollen kommer för nära så att vi hör deras snörvlande, då låser vi dörrar och fönster och så kramar vi om varandra och berättar för varandra hur goda vi är.”

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   ‘Touché’ skall betyda att man erkänner att man själv blivit träffad. Är du alltså journalist? Berätta mer i så fall om varför du känner dig träffad!

   Gilla

 2. Aha skriver:

  Gammelmedias förljugenhet och sliskighet är ovedersäglig när det gäller deras support av invandringen. Det börjar rämna, men det motverkas fortfarande kraftigt av placerade anekdotiska berättelser, inte minst från public service. Härom dagen var det betraktad som en riksnyhet att en stycken Syrienläkare kunde arbeta som läkarassistent. Riksnyhet hade det varit om 1 000 Syrienläkare hade kunnat arbeta i Sverige. Så där håller media på. På idrottsgalan var det en stycken här i Sverige verksam Syrisk fotbollsdomare som under stående applåder lyftes fram.
  Gästskribenten Göran Svensson här på Det Goda Samhället skrev förtjänstfullt om de anekdotiska exemplen.

  Etablissemanget låter sig villigt luras av media, de vill födas av goda invandrarberättelser. Godhetskänslan måste ständigt matas på så man får bränsle att förakta de elaka invandringsskeptikerna.

  Den absolut mest förljugna medialögnen torde väl ändå vara att media inte ifrågasatt asylskälen (och identitetsproblemen). Inte en gång har detta skett för det skulle ju omkullkasta hela invandringsprojektet.

  Det vi idag bevittnar är en folkvandring orsakad av krigsförödelse och dysfunktionella samhällen.

  Gillad av 5 personer

  • Ådärkomdenja skriver:

   Det där med ‘krigsförödelse’ som grund för folkvandringen till Europa, är en halvmyt, en marginell orsaksförklaring. Så brukar falskmyntaren Löfven uttrycka sin Pk-istiskt tillrättalagda bluffargumentation… ”alla dessa stackars flyktingar utsatta för krig, bomber och terrorism”. Nittio procent av asylhorderna, dominerat av yngre män i sin bästa ålder, kastar sina pass innan de vandrar in i Sverige, varför? För att om möjligt undvika identifikation, dom vet att dom inte har relevanta asylskäl. Den helt övervägande delen – även idag öppet vidimerat via offentliggjorda intervjuer av ett flertal frispråkiga, bidragssuktande invällare – kommer hit tack vare en förhållandevis god privatekonomi i hemlandet, en del har drivit företag t o m. Dessa individer har därför råd att företa den mycket dyra insmugglarresan, de är inte ”flyktingar” med asylbehov, utan ”flyttingar”, som ”vill ha ett bättre liv”. Att dom kommer från ”dysfunktionella” samhällen, är en beskrivning som formats här, från ett civiliserat västperspektiv, inte någon etikett gällande i flyttingarnas egen hemmiljö. Möjligen, t o m troligen, har den lättillgängliga informationen via inte minst internet, lett till att många flyttingar kunnat åse hur ett rikt, västerländskt land ter sig. Därtill styrkta av listiga smugglarproffs, som inbillar dem att… ”i Sverige väntar arbete, hus, bil, fru, iPad och rikliga bidrag”. Plus miljardmogulen, oligarken George Soros’ benägna assistans – ”Handbok för yrkesflyktingar”, som är skriven på arabiska och utgörs av praktisk information om hur man enklast navigerar sig fram i Europa och dess olika länders byråkratier.

   Ref: http://www.bakom-kulisserna.biz/news/george-soros-bakom-flyktingfloden-sa-har-gar-han-tillvaga/

   Gillad av 8 personer

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Jag har hört talas om ett par troll. Karius och Baktus heter dom om jag inte minns fel. Det är inga snälla troll, tvärtom ganska gemena typer som parasiterar på dina tänder. Jag har lärt mig i min barndom att om vi låter Karius och Baktus härja fritt utan försök att bekämpa dom, kan det sluta illa. Mycket illa.
  Utöver den bedövande smärtan som trollens ansträngningar med att slå hål i fasaden på ditt garnityr för med sig, kan det hela i värsta tänkbara scenario sluta med att tänderna trillar ut ur munnen.
  Att vara utan tänder är inte lätt, rent av ett handicap, i all synnerhet för den murvel som ser det som sin främsta uppgift här i livet, att sätta tänderna i baken på dem som inte uppför sig.

  Som tandlös murvel är sotdöden ständigt hotande om hörnet, och kampen för överlevnad ter sig allt mer absurd.
  Alla medel är tillåtna, till och med att skylla på ryssen, som att denne via Karius och Baktus har
  tagit kontroll över ”tuggapparaten”.
  Med denna förskräckliga historia i minnet kanske det inte är så konstigt att MSM har utvecklat en nära nog panisk rädsla för troll.
  Paniken bör väl en därtill utbildad beteendevetare kunna vara behjälplig att mildra, men grundorsaken till MSMs våndor är ett svårare fall att hantera.
  Tråkigt, men som alltid har varit metoden att bekämpa trollen, är att:
  Ta en borste och se till att få rent i munhålan från alla rester av godis, chips och gammelmedianer.
  Gör det regelbundet och möjligheten att rädda det som räddas kan förbättras avsevärt.
  Men som sagt, då gäller det att städa noga och regelbundet i MSMs mörka vrår.

  Gillad av 3 personer

 4. Jan W skriver:

  När man läser den norska ”Journalisten” framträder ytterligare en sak tydligt. Dessa övergrepp var förväntade, liknande har tydligen regelmässigt förekommit tidigare. Vilket självfallet inte rapporterats då heller.

  Polismannen som intervjuats säger:

  ”– Koordineringssjefen sa under forberedelsene at det var blitt et stort problem. Han ba oss fjerne gjengene med grunnlag i politilovens paragraf 13 og avvise eller anholde avhengig av bevisgrunnlag.”

  Läs gärna detta igen. Detta är alltså förutsättningarna för tillställningen. Det är nästan svårt att ta in. Det som skedde var alltså precis vad polisen och festivalledningen förväntade sig. Och vad gör man åt saken? I princip nästan bara att tillfälligt (!) avlägsna förövarna.

  Och detta tycker den massmediala eliten alltså inte att man skall tala om. Finns det någon gräns? Istället för att skämmas över gamla försyndelser går man till angrepp mot kritikerna. Har sådana som Wolodarski och Virtanen ingen skam i kroppen.

  Gillad av 7 personer

  • Affe skriver:

   Visst visste arrangörerna och polisen om det.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6230414

   SR skriver att sexövergreppen har pågått ”flera år”, men tydligen förvärrades det ordentligt 2014:

   ”Stockholms stads evenemangschef Roger Ticoalu säger att sexualbrott alltid skett men att det under festivalen 2014 nådde en annan nivå, med grupper av unga män som omringade och ofredade kvinnor.”
   http://www.expressen.se/nyheter/festivalovergrepp-morkades-av-polisen/

   Detta nya fenomen dök alltså upp 2014. Problemet var så allvarligt redan då att arrangörerna utbildade sin personal inför festivalen 2015 för att tackla problemet.

   Jag är inte ensam om att ha reagerat på resten av medias mycket snabba och fiskstimsliknande reaktioner kring detta. Varför var det så viktigt att försvara DN och skjuta hela skulden på polisen?

   Har kanske resten av media något att dölja? Är det verkligen troligt att inte någon inom media fick reda på detta nya fenomen när det först dök upp 2014 på Europas största ungdomsfestival? Och hur obekväm måste inte en sådan nyhet isåfall ha varit för media, en månad före valet.

   Gillad av 1 person

  • Affe skriver:

   Visst visste arrangörerna och polisen om det.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6230414

   SR skriver att sexövergreppen har pågått ”flera år”, men tydligen förvärrades det ordentligt 2014:

   ”Stockholms stads evenemangschef Roger Ticoalu säger att sexualbrott alltid skett men att det under festivalen 2014 nådde en annan nivå, med grupper av unga män som omringade och ofredade kvinnor.”
   http://www.expressen.se/nyheter/festivalovergrepp-morkades-av-polisen/

   Detta nya fenomen dök alltså upp 2014. Problemet var så allvarligt redan då att arrangörerna utbildade sin personal inför festivalen 2015 för att tackla problemet.

   Jag är inte ensam om att ha reagerat på resten av medias mycket snabba och fiskstimsliknande reaktioner kring detta. Varför var det så viktigt att försvara DN och skjuta hela skulden på polisen?

   Har kanske resten av media något att dölja? Är det verkligen troligt att inte någon inom media fick reda på detta nya fenomen när det först dök upp 2014 på Europas största ungdomsfestival? Och hur obekväm måste inte en sådan nyhet isåfall ha varit för media, en månad före valet.

   Gilla

 5. Jan W skriver:

  När man läser den norska Journalisten, se länk i krönikan så framkommer ytterligare en sak som mörkats:

  ”– Dette er ikke et helt nytt fenomen, selv om det er framstilt slik. Første gang jeg så disse gjengene var under festivalen Ung08 i Stockholm, altså for 7-8 år siden. Da var problemet at man ranet i grupper, sier politiinspektøren.

  – Personranene var utelukkende rettet mot svenske eller lyse gutter og alle ranerne var innvandrergjenger. Det førte til at de svenske gutene knapt kunne være på festivalen. Gikk de inn på konserten, fikk de bank. Sto de utenfor, ble de ranet.”

  Att svenska ungdomar under lång tid har utsatta för grova brott, rån och misshandel, med rasistiska förtecken har (förstås) inte rapporterats av massmedia.

  När jag läser om detta kan jag inte låta bli att associera till ett radioprogram jag hörde igår (Tendens 25/1).

  Programledaren har stora problem med de blickar han möter på tunnelbana och tåg och hur folk tittar på honom och hans far. Programledaren blir hela tiden kränkt av blickar, av vithetsnormen. Kort sagt det är frågan om han kan bo kvar i Sverige. Hans stackars pappa (som tvingats fly från Iran) får frågor om varifrån han kommer och fadern talar om att till och med hans döttrar (eller barnbarn) får frågan. Den stackars programledaren är svensk, men känner sig ständigt ifrågasatt som svensk.

  När han kommer in i ett rum kan han ha problem med att han inte är en del av majoriteten. Exempelvis när han börjar på universitetet tänker han: ”Fy fan vad vitt det är här”.

  Tänk motsvarande yttrande med andra förtecken. Man kanske också kan ställa sig frågan hur rasistisk programledaren är. Fast det är förstås en orimlig fråga.

  Nå, även detta program kan självklart ha sin plats i ett balanserat utbud. Men har SR berättat att svenska ungdomar inte kan gå på en festival i Stockholms city utan att utsättas för grova övergrepp från invandrarungdomar? Fast det är förstås en helt annan sak och mycket värre med vithetsnormen och de blickar och frågor en stackars icke-etnisk-svensk utsätts för på tunnelbana med mera.

  Gillad av 4 personer

  • Jan W skriver:

   I mitt inlägg ovan undrade jag om inte uttalandet (Fy fan vad vitt det är här) från den icke-etniskt-svenske programledare är rasistiskt. Det låter onekligen rasistiskt.

   Vid närmare eftertanke tror jag att det är mer sannolikt att det följer av sagesmannens opportunism. Man kan dock notera uttalandet följer naturligt av allt prat om den hemska vithetsnormen. Sådant prat är vad man blir hyllad för i kulturkretsarna. Det är sådant prat som ger en möjlighet att göra ett 30 minuter långt program i Sveriges Radio. Således opportunism är det troligaste.

   Ändå är det lite märkligt att ingen reagerat och klippt bort just denna reaktion på ”vithetsnormen”.

   I sammanhanget kan man också notera rasism kan ha många flera olika orsaker. Ser man det historiskt finns ofta en betydande inslag av opportunism. Människor kan helt enkelt dra direkt nytta av förföljelse av andra.

   Gillad av 4 personer

   • Ådärkomdenja skriver:

    Jag citerar min engelske vän och granne, där vi bor och lever som expats, långt från England respektive Sverige. Han är pensionerad marinofficer vid den engelska flottan, han säger vad han tycker, vilket vi båda delar:

    ”They say I don’t like niggers and arabs. That’s not true, I just hate them”.

    Gilla

  • Gösta Svensson skriver:

   Jag lyssnade på radioprogrammet som Jan W nämner och reagerade starkt på hur det kunde sändas helt okommenterat. En sån verrkligt rasistisk smörja presentera som vore den helt oproblematisk. Och det är väl där problemet finns – tomtarna på SR kan helt enkelt inte se sig själv utifrån. De tror att deras hållning och tänkande i frågor som togs upp i programmet, är normalt trots att det borde betraktas som extremt och avvikande.

   Hörde en del av nästa program i serien idag. Om möjligt ännu värre. Lyssna på det men han något att slå på i närheten så ni inte exploderar av ilska. Maken till egocentrerad liten idiot som kräker ut sitt hat mot Sverige får man leta efter, tom i P1.

   Gillad av 1 person

   • Ådärkomdenja skriver:

    ”Den som inte är röd när han är ung har inget hjärta. Den som inte är blå när han är gammal har ingen hjärna”. [Winston Churchill]

    Churchill menade också att unga röstar med hjärtat – känslomässigt – och äldre med hjärnan – med intellektet. Stämmer även detta med data? Visst, menar Sören Holmberg, som undersökt politiska kunskaper i olika åldersgrupper. Äldre personer (särskilt män) är avsevärt kunnigare om politik än yngre. Att gruppen kvinnor oftast saknar kunnigheten vet vi alla varför, där är känslosamheten ett nedärvt könsdrag, tyvärr med ännu värre inslag i Sverige, dvs feminismen.

    Vid en betraktelse betr ett svenskt SVT/SR/UR/gammelmedia-perspektiv kan konstateras, att den beskrivna politiska mognaden aldrig inträffar för denna grupp. Deras journalister förblir röda livet ut, en del med lite grönmögelstänk därtill, stackars satar.

    Gillad av 1 person

 6. BjörnS skriver:

  Kvalitén hos svensk media är ofta undermålig. När man ser reportage om ett ämne som man behärskar ser man ofta hur fel det blir (undantag finns). Därför är det bara rimligt att tro att det är lika illa ställt med reportage om sånt man inte kan själv. Detta följer dels av den tid genomsnittsjournalisten får till research och skrivande ständigt krymper och, dels, på kåramdan och utbildningen som ständigt ger viss vinkling (lilla människans perspektiv). Därifrån ligger det nära tillhands att ”inte kunna göra fel”. Den som gjort ”fel” har ju bara följt normen. Vad är det gör fel med det?

  Sedan förefaller man tillämpa olika beviskrav. Ofta räcker ögonvittnen men ibland inte. När, t.ex, polisen i Köln medgav vad som faktiskt hänt och varit ganska klarspråkiga fanns det en hel del journalister och vänsterfeministdebattörer som hävdade ”att vi vet ju faktiskt inte varsom hänt”. I strikt mening är det korrekt, vi var ju inte där och inga domar har fallit. Däremot har vi polisens utsaga. I vilket annat sammanhang hade det inte räckt?

  Gillad av 6 personer

 7. B skriver:

  Det är obegripligt att en tidning som DN, som tidigare har ingivit mycket förtroende, sjunker så lågt att den mörkar nyheter som eventuellt skulle kunna gynna politiska inriktningar som de inte gillar. Det brukar talas om medias ”undervegetation”, ”troll” och liknande och i den kategorin hör DN numera hemma.

  Gillad av 6 personer

 8. Hortensia skriver:

  Som vanligt, välformulerade tankar om ett angeläget ämne, Mohamed Omar. När det gäller den svenska snömosideologiska journalistkåren, kan jag inte låta bli att förundras över hur dessa, i stort sett samtliga ”feminister” oavsett biologiskt eller egendefinierat kön, kan undvika att se hur situationen faktiskt ser ut för media, kvinnor (och transpersoner) i de områden varifrån migranterna, som förväntas berika oss med sina många ociviliserade kulturella egenheter, av någon orsak har utvandrat.

  Förstår ”hen” verkligen inte, att när Sverige väl har genomgått sin multikultimetamorfos och den läskunniga, informationstörstiga, homogena, sekulära, våldförnekande befolkningen har bytts ut, kommer den ”feministiska” journalistkåren oundvikligen att möta samma öde i Sverige som i andra länder, vars befolkningar är motsatsen till vår ursprungliga och aktivt eftersträvar sharialagstiftning? Är de inte det minsta rädda om sin försörjning – eller sina huvuden?

  Gillad av 5 personer

  • Ådärkomdenja skriver:

   Ett exempel, Turkiet. Samarbetspartner med EU (dvs Merkel) betr gränsskyddet mot Europa/Schengen, och sedan länge drivande frågan om ett EU-medlemsskap. Mest ur aspekten att (lättstötta) turkar – landet har ca 80 miljoner inv – skall kunna resa fritt i Europa, och arbeta där, hemska tanke. Nackdelarna med EU-superbyråkratin, den överstatliga, har dom inte fattat ett dugg av ännu.

   Turkiet är det land i världen, som har mest fängslade journalister, per capita. Det blir värre och värre, sunni-AKP, regeringspartiet, är hysteriskt rädda för kritik, särskilt mot sultanen Erdogan,. presidenten. ”Smädelser” – som i Sverige skulle betraktas som mycket mild kritik, lite ironi i marginalen – kan ge upp till två års fängelse, karikatyrer på Facebook leder till förundersökning/åtal, t o m barn under femton år hängs ut med namn i turkiska statskontrollerade media. Den dag kalifatet randas i Absurdistan, då är tiden ute för det fis-kulturella vänsterhärket inom svensk gammelmedia. Som nämns i slutraden ovan, är dom inte rädda om sin nacke och sin försörjning? Är dom t o m naivister, som Stefan Löfven?

   Gillad av 1 person

   • Hortensia skriver:

    Ja, Ådärkomdenja, det verkar inte bättre än att de är naivister! Helt oförmögna/ovilliga att teckna realistiska porträtt av en negativ händelseutveckling, som t o m de allra mest ideologiförblindade borde kunna varsebli.

    Gilla

 9. elfyma+ skriver:

  Var tid har sin anda. Det gäller inte minst politiker och journalister.

  Efter att ha läst Jan Millds senaste betraktelse är jag inte längre förvånad över att politiker/journalister i symbios kan manipulera oss dit de vill utan att någon vågar protestera.

  Hitler och Goebbels fick plikta med sina liv när verkligheten kom i kapp dem.
  Men när verkligheten kommer i kapp dagens propagandaministerier räcker det med att säga – ”vi har varit naiva”, och sedan ”vända blad” och gå vidare som om inget har hänt.

  Det skrämmande är att det alltid har funnits karriärister som är beredda att gå över lik för en plats nära makten och guldet. Historien upprepar sig, om än med andra förtecken och eufemismer.

  Läs mer, och missa inte länkarna till ”Julia Caesars” och Selimivics inlägg.
  https://janmilld.wordpress.com/2016/01/24/forlat/

  Gillad av 6 personer

 10. Lennart Bengtsson skriver:

  I ett samhälle som har allvarliga problem är det normalt journalistkåren som först reagerar. Detta är knappast fallet i Sverige ty där är de snarare de sista. Svenska journalister har precis som i DDR blivit språkrör för överheten och vill helst täppa till truten på alla otacksamma och besvärliga undersåtar.

  Gillad av 5 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Ändå riskerar inte en journalist i Sverige precis livet om man skriver…

   Bara ”livet” på Facebook o risken för karriärstopp kan förstås inte uteslutas…

   ”La dolce vita” försvinner upp i rök…

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Journalister och konstnärer som säger muspip om profeten Muhammed riskerar förvisso livet. Yttrandefriheten har redan offrats av våra inkompetenta och naiva politiker som partout vägrar att skydda sin befolkning.

    Gillad av 2 personer

 11. Verdandi skriver:

  Jag vill rikta ett stort tack till alla skribenter här, men framförallt till dig Mohamed Omar. Du är verkligen modig och klok och inger hopp om framtiden.
  Läget i landet är mycket värre än vad som framkommer i MSM. Det blir än svårare tider framöver och alla kloka krafter kommer behövas.
  De sexuella övergreppen på barn på badhusen och annorstädes tilltar och raseriet bland folk växer. Det är en mycket farlig situation.http://nwt.se/saffle/2016/01/25/har-blev-saffleflickan-overfallen
  Mitt hopp står till personer som har föräldrar som invandrat eller som är invandrare. Jag känner många och de är de enda som ser sanningen i vitögat.

  Gillad av 2 personer

 12. Gösta Johnsson skriver:

  Bojkotta DN och övriga medier som ägnar sig åt desinformation och mörkläggning av vderklighetens tyvärr dystra utveckling och skeende. Minskade prenumerationer och försäljningsintäkter är det enda som hjälper mot rötan!

  Gillad av 2 personer

 13. Fredrik Östman skriver:

  Dagens nyspråkligheter snyftar idag över journalister som fått sparken i Polen för att de varit ‘för vänster’. Min första impuls var att ingen minsann snyftat över alla journalister som fått sparken i Sverige för att de varit för höger. Men sedan insåg jag att jämförelsen var orättvis. Vänsterjournalistern i Polen har skrivit och pratat vänstervridet i media som borde vara neutrala. Det är rätt och riktigt att ge den sparken, som inte gör sitt jobb, som är agitator i stället för att vara journalist. Högerjournalisterna i Sverige, däremot, har skött sitt journalistiska värv väl, men stötts ut för att de vägrat att agitera, vägrat att bli vänstermaktens megafon. Detta är den enda riktiga skandalen. Om den tiger Dagens nyspråkligheter.

  Gillad av 3 personer

 14. Tahmas Nuri skriver:

  Jag noterar hur de svenska journalisterna ondgör sig över att Polen nu ser över landets media. Med all rätt så vill Polen ha större mångfald när det gäller journalisternas politiska preferenser.
  Varför skulle det vara så fel? Sverige domineras av vänsterpartister och miljöpartister inom journalistkåren och jag vill minnas att Tino Sanandaji hade en siffra på 65% som röstade på de två partierna till det kommer journalister som röstar på socialdemokraterna.
  Vinklar, mörkläggningar, nya rutiner och processor för hur journalister skall beakta vad de säger och hur de uttrycker sig i SR och SVT, det är mediavänsterns syn på god journalistik.
  Jag efterlyser också större politisk mångfald inom den svenska journalistkåren och betydligt mindre av betongsocialismen som präglar vår vardag.

  Gillad av 3 personer

 15. Sixten Johansson skriver:

  Visst ska vi nu på alla torg ropa ut namnen och i andanom randa baken på de självgoda journalister och chefredaktörer som varit svinaktigast, grisat ner det offentliga rummet i åratal och skapat dagens lervälling och hotande samhällskollaps: Peter Wolodarski, Anders Lindberg, Karin Pettersson, Fredrik Virtanen, Thomas Mattsson, Jan Helin och väl ett tjog andra. De förtjänar allmänhetens fördömanden och förakt, inte för sina åsikters skull, utan för sitt skamliga, ansvarslösa beteende i en inflytelserik position och för sitt personliga svek mot barnen och andra stöd- och hjälpbehövande i samhället.

  Samtidigt är det viktigt att se att individerna inte alls har betytt lika mycket som kollektivet, skrået, de många strömmarna som har verkat i samma riktning och format tidsandan, hjärntvätten, anpassningen. Så är det inom alla samhällssektorer: media, utbildning, politik, rättsväsen, myndighetsutövning – och även i själva tänkandet såväl privat som i arbetslivet.

  Ett komiskt exempel på tidsandans kraft fanns i Expressens nättidning 21 jan: ”Madelene fick en chock av skolboken”. Madelene studerar vid en folkhögskola och måste i en lärobok i psykologi läsa ett kapitel om hur verkligheten uppfattas olika: Ali, 20 år, från en turkisk bergsby, muslimskt uppfostrad, kommer till en svensk badstrand och ser ovanligt lättfärdiga kvinnor klädda i bikini och t o m topless, många alltså sannolikt prostituerade. Den unge dansken Sören ser där ganska alldagliga, normala svenska kvinnor. Denna upprörande text ger den 29-åriga rättrogna feministen Madelene en chock och en klump i magen! Hon ser ren idioti, rasism, sexifiering, objektifiering i texten. Och hennes rektor Magnus mår tydligen nästan lika illa när han konfronteras med de hemska skolboksexemplen. Bokförlagets redaktör Magnus ursäktar sig med att upplagan är gammal, de nämnda exemplen togs bort redan för tio år sedan…

  När Madelenes och Magnusarnas tänkande reflekteras och tusenfaldigas via media och skolväsen år efter år omformas tidsandan. I journalistiken för 50 år sedan var den kunniga, opartiska, anonyma rapportören ett ideal. Men kunskaperna förblev tunna, utbildningsnivån låg och gradvis fick journalisternas längtan efter personlig synlighet och bekräftelse allt större genomslag. Journalisterna började framträda med namn och bild, blev både kändisar och experter med kollegornas och TV:s hjälp, sorterade sig efter partifärg, tyckte och gillade lika som umgängeskretsen, bekände sig till värdegrunds- och mångfaldstron, fördömde Djävulens bländverk och hatade de mörka krafternas oförståeliga, orättvisa mediakritik. Men en stor poäng i tiden är nu att alternativmedia / fria media tack vare sin anonyma, kunskapssökande, dialogiska och regimkritiska prägel har återupplivat både den gamla journalistikens och den gamla folkbildningsrörelsens ideal och kan slå ut gammelmedias klent tänkande och klent skrivande pösmunks- och divajournalister. De evinnerliga marängerna och strösslet slås ut av det hembakade brödet och köttbullarna.

  Gillad av 5 personer

 16. jacobsteckelenburg skriver:

  Utanför diktaturerna/halvdiktaturerna briljerar just den svenska journalistkåren med att vara mest antidemokratisk, censurerande och fascistoid av alla. Självcensuren bland svenska journalister skulle platsat bland de forna kommunistdiktaturerna.

  Massinvasionen av illiterata, barbariska och våldsbenägna fanatiska muslimska ekonomiska migranter har heltäckande mörklagts av en svårt lågutbildad och politiskt vänsterextrem och genusmatriarkal journalistnomenklatura. Vetenskap, t ex klimatvetenskap, som inte ”passar” marxistmatriarkerna på SVT censureras och dess företrädare skapar verklig skräck, panik och mardrömmar på redaktionerna. En sådan journalistkår bidrar till att skynda på Sveriges vinglande färd mot undergången och mot en islamsk statsbildning.

  Gillad av 3 personer

 17. arne f jaderfa skriver:

  Jag håller med det mesta men frågan är hur detta kan brytas. Efter att ha följt debatten och skrivit en del till ledarskribenter (svar ytterst sällan) så är min observation att endast fysiska observerbara katastrofer har flyttat etablerad media. Med det menar jag terrordåd, massiva sexuella övergrepp eller kollapsen vid Öresundsbron. Inte ens mera sansade skribenter som till exempel Arpi, Gudmundson eller Cjewman kan röra sig utan draghjälp av händelser som inte kan döljas. Det betyder antagligen att argumentationens tid är över och endast ytterligare sönderfall kommer att bryta pkdoktrinen. Det dröjer antagligen inte länge innan nästa kägla faller men det sker inget meningsutbyte. Samma sak i politiken, etablissemanget försöker att vända på en femöring och försvara ställningarna från nästa skyttegrav efter massflykt. Inte ens Anders Lindberg blev kvar i skyttegraven, han kikade väl runt sig och upptäckte att det var tunt med stöd vid fronten och smet tillbaks till nästa skyttegrav där han kan gömma sig bakom någon, sida vid sida med Wolodarski.

  Gillad av 3 personer

  • jacobsteckelenburg skriver:

   Efter ett framtida arabiskt/nordafrikanskt/muslimskt bestialiskt massmord på oskyldiga i en galleria i Stockholm City skulle du bara finna en enda plats på jorden där man fortfarande skulle mörka det som hänt, hylla multikulti, ”islam=fredens religion” och ”muslimsk fredslängtan” och låta dom vanliga in-house och externa USA-hatarna och antisemiterna attackera Israel och USA och skylla massmorden på europeiska vita män – den platsen är SVT/SR:s nyhets- och samhällsredaktioner. Man skulle axxa upp islamkramandet till högsta snyft- och vyssj-nivå, låta en kader av ”rasifierade” kulturberikare vildsint attackera ”vitheten” som plågat dom fredliga muslimerna till att massmörda svenskar. SVT skulle bjuda in oräkneliga imamer och niqab/hijab.kvinnor som skulle rasa mot Sverige och anklaga etniska svenskar för ”islamofobi” och som skulle fylla alla studios till den bokstavliga bristningsgränsen.

   Etniska svenskar, då? Alla sörjande, alla paniska, svårt traumatiserade svenskar? Som skulle hysa ett rättmätigt hat mot dessa barbariska och ondskefulla islamska monster? Som vanligt (jfr IKEA-morden) skulle dom INTE synas på SVT. Vanliga, sekulära svenskar existerar ö h t inte i den sjuka värld som public service i Sverige målat upp. Enbart fanatiska, våldshyllande muslimers välbefinnande skulle räknas efter ett framtida terrormassmord i Stockholm.

   Public service i Sverige är en av dom största farorna för Sveriges fria och demokratiska framtid. SVT/SR jobbar på ett stort upplagt islamifieringsprojekt med otaliga programserier styrt av ett extremistiskt genusmatriarkat som smutskastar vanligt folk och föraktar folkets vilja att stoppa invandringen från världens mest barbariska, fanatiska och våldsamma region..

   Gillad av 2 personer

 18. Henrik Bolander skriver:

  Har roat mig med att göra sökningar dels på STUDOK,dels på kriminalregistret då det gäller det kollektiv av propagandister som genom det skattefinansierade mediakomplexet önskar formge den svenska opinionen.Resultatet av mina undersökningar är:1.Propagandistkollektivet är påtagligt obildat-nästan ett slags ”utbildningsproletariat”.2.Propagandistkollektivet är mer kriminellt belastat än den genomsnittliga svenska populationen.Därutöver finns en anmärkningsvärt stor andel drog- och alkoholmissbrukare i propagandistkollektivet.Fråga:Varför bryr sig svenskarna överhuvudtaget om dessa propagandisters åsikter?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.