Kära läsare

Det Goda Samhället har nu funnits i drygt ett halvårs tid. Glädjande nog har vi lyckats få en stor och återkommande läsekrets, vilken dessutom hjälper till att sprida våra texter på sociala medier. Det är väldigt uppskattat och hjälper dessutom nya läsare att hitta till bloggen.

Bloggen har i genomsnitt 500 000 visningar per månad. För den som är intresserad av hur läsarstatistiken har utvecklats ser det ut på följande sätt:

läsarrapport 11

Vi har under detta halvår kontinuerligt lyckats knyta till oss en rad nya skribenter med olika bakgrund och intresseområden. Möjligheten att kunna angripa och analysera samhällsfrågor från olika synvinklar är viktigt, inte minst i det polariserade svenska debattklimatet.

Dessutom ska det allt större antalet gästskribenter som bidrar med kloka tankar och idéer lyftas fram och tackas. Viktiga synpunkter och spörsmål dryftas förvisso i de livaktiga kommentarsfälten, men det är extra roligt när ni vill bidra med egna texter, inte minst med tanke på att många av era inlägg håller en hög nivå. Vad gäller kommentarerna försöker vi följa regelverket noggrant för att kunna skapa en så trevlig och konstruktiv atmosfär som möjligt.

Flera av bloggens artiklar har under månaderna blivit virala. Nedan syns en lista över bloggens mesta lästa artiklar:

Läsarrapport 2

Vi får e-post med glada tillrop och tips på förbättringsmöjligheter av och till, något vi sätter ett stort värde på. Om ni har några idéer ska ni inte dra er för att kontakta redaktionen. Alla tips är välkomna!

Med tillönskan om en trevlig höst – och god läsning!

Redaktionen

 

12 reaktioner på ”Kära läsare

 1. tomas skriver:

  Kreativa och genomarbetade artiklar som sätter igång tankeverksamheten.
  Enda nackdelen är att webbsidan är beroendeframkallande… 🙂

  Gilla

 2. Elöd Szanto skriver:

  Tackar för det som blev en morgonvana – att öppna sidan och läsa insiktsfulla texter. Tack också för att ha kommit till tals som gästskribent. Det känns bra att veta att man inte är ensam med sina ambivalenta tankar.

  Gilla

  • Kim skriver:

   Bra fråga! Redaktionen, jag tror att många läsare önskar att det gick att lämna ett frivilligt bidrag. Pengarna skulle kunna användas till honorar åt skribenter som bannlysts från traditionell media.

   Gilla

 3. Aha skriver:

  Det goda samhället bekräftar en trend, något av kronan på verket, att de frisinnade i Sverige besitter mer bildning, mer analys, mer kreativitet, mer sanningssökande, mer stilistisk skärpa än vad gammelmedias krönikörer och ledarskribenter förmår uppbåda.

  Gillad av 1 person

 4. Thomas Pettersson skriver:

  Instämmer med övriga kommentatorer (också med J. Bohmans fråga).
  En annonsfri informationskälla med en bra och tillgänglig utforming är mycket välkommen,
  Har blivit en (trevlig) morgonvana att invänta e-post om nya publicerade artiklar med varierande infallsvinklar från intressanta skribenter från när och fjärran.

  Gilla

 5. Sixten Johansson skriver:

  Det goda samhället är en glädjekälla för artiklarnas skull och lika mycket för alla kommentatorernas skull!
  Som maximal kontrast kan jag nu bara rekommendera lusläsning av och egen djup eftertanke kring uthängningen av ”Julia Caesar” i dagens Expressen-nättidning.
  Läs vad kulturchefen Karin Olsson skriver om den fina skampålejournalistik som hon står för: ”nu vet vi – nu kan debatten föras i öppen dager”. JC (tidigare DN-journalisten Barbro Jöberger) har ägnat sig åt ”ett slags missbruk av yttrandefriheten”. ”Haten och hoten är en påfrestning på den fria journalistiken”. Läs noga hur hon beskriver dagens Sverige och fundera över kontrasten mellan orden och verkligheten.
  Läs sedan gärna också artiklarna och kommentarerna t ex i avpixlat.info – och gå framför allt till Julia Caesars egna krönikor genom åren och fundera över vilken journalistik som är friskast och sanningen närmast.

  Gilla

 6. Göran Fredriksson skriver:

  Kommentarerna skall godkännas före publicering. Min fråga är vem som godkänner? Är det skribenten eller redaktionen? Är det skribenten så uppkommer misstanke om att kommentarer som strider mot skribentens ståndpunkt kan komma att undertryckas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.