Sverige är som grodan i kastrullen

IMG_0121

Ilan Sadé

Medan svensk samhällsdebatt är fullt upptagen med att reda ut vilka ord som är besmittade av Djävulen, som sedan en tid tillbaka är reinkarnerad som Rasismen, och ifall det är hädiskt eller ej att konstatera att den stora asyl- och anhöriginvandringen sker på bekostnad av annat, glider hela stadsdelar i våra större städer långsamt men säkert ur våldsmonopolets händer. Det är som att se en barnvagn komma i rullning i riktning mot en stor, trafikerad väg, medan föräldrarna är fullt upptagna med att träta om det var rätt eller fel att ge tösen rosa sparkbyxor. Eller, för att citera den romerske generalen (Stephen Fry) i Svarte Orm – Tillbaka till framtiden:

”Hur som helst – viktiga nyheter. Rom anfalls från alla håll, och än så länge har kejsarens enda svar varit att förgifta sin mor och gifta sig med sin häst.”

Här i Malmö är det stadsdelen Kroksbäck som den senaste veckan har blivit skådeplats för uppgörelser med handgranater (!), skottlossning och bilbränder. Perioden av förhöjd oro inleddes sedan polisen för ca tre veckor sedan genomförde ett massgripande i stadsdelen Rosengård. Endast en av de 27 gripna kom att häktas. Polisen meddelade att oroligheterna och de väpnade angreppen genast tog fart på nytt sedan de gripna hade släppts i brist på tillräckliga häktningsgrunder.

För den som inte känner till Malmös geografi: Kroksbäck är den västligaste av en handfull stadsdelar i företrädesvis södra Malmö som är förlorade, eller är på väg att förloras, ur ordningssynpunkt. Det är tydligt att andra krafter än rättsväsendet utövar makt och kontroll över de ljusskygga näringarna. Vidare blandas det rent affärsmässiga med sådant som släkters ära och ständiga vedergällningar med anledning därav.

En yrkesgrupp som har fått särskilt otrygga arbetsförhållanden är tidningsutdelarna. De rör sig i stadsdelarna just vid den tid på dygnet då våld och skadegörelse pågår. Räddningstjänstens personal är drabbad sedan länge, liksom – givetvis – alla laglydiga, hedervärda personer som bor och vistas i områdena, som får sin egendom förstörd och väcks av nattlig skottlossning.

Men vem bryr sig på riktigt, när man kan diskutera ifall leksakstillverkarna gjorde rätt när de bytte kön på skräcködlorna från senaste dinosauriekalkonen på bio, eller att en sverigedemokratisk kommunpolitiker i Knäckebrödhult kläckte ur sig ditten och datten på Twitter efter en grogg för mycket?

Ja, man kan förstås också göra som Malmös ledande politiker, nämligen åka ut på den femtioelfte manifestationen i ordningen för att med indignerad stämma säga några väl valda ord, innefattande ”oacceptabelt”, ”trodde inte att det var sant”, ”tillsammans mot våldet”, o s v. Jodå, det gör ju säkert skillnad, i alla fall själsligt för deltagarna. Riksdagsledamoten Hillevi Larsson (s) var förstås på plats i Kroksbäck häromdagen. Hon har nog talat vid fler manifestationer än det finns obeskattade bilar skrivna på Ramels väg. Jag förstår inte hur hon får ihop sitt manifestationspussel.

I denna fråga kan Sverige i allmänhet och storstäderna i synnerhet liknas vid grodan som blir kokt för att vattentemperaturen i kastrullen stiger långsamt. Det sker stegvis en tillvänjning. Om någon för 30 år sedan skulle säga att kombinationen av rådande invandrings-, arbetsmarknads- och utbildningspolitik kommer att leda till att lågfrekventa krig utspelar sig på Malmös gator år 2015 medelst handgranater, sprängladdningar och skjutvapen, skulle sannolikt ingen tro på det. Eller, för den delen, att skolor måste stängas, att tingsrätten utsätt för attentat, att kåkstäder växer upp och att var tionde bil på Malmös gator är skriven hos en målvakt.

När ska grodan hoppa ur kastrullen?

Ilan Sadés samling debattessäer, ”Frommare kan ingen vara”, fyllde på midsommardagen ett år sedan utgivningen. Boken kan köpas via denna länk, nu till rabatterat pris: http://widget.publit.com/mummelforlaget_250#/grid/single/8022

7 thoughts on “Sverige är som grodan i kastrullen

 1. Cavatus skriver:

  Det mångkulturella samhället levererar! Men handlingsförlamningen är total, då inget, inte ens det mångkulturella samhället, enbart har positiva sidor. Men i och med att skönmålningen hos politiker och i media är total blir också handlingsförlamningen total.

  Pöbeln, dvs. svenska folket som lever mitt ibland detta ”resultat av politiska – och icke-folkliga – beslut” bävar medan förespråkarna för det mångkulturella lyckoriket, som givetvis bor i sina vita enklaver, fortsätter att lovprisa sin vision.

  Denna allt större klyfta som nu finns mellan folk och etablissemang har blivit oöverstiglig. Resultatet? SD:s opinionssiffror rusar och åkallandet på djävulen (rasistbenämningen av folk som har mage att klä i ord vad de ser) eskalerar.

  Det är sannerligen ”spännande” tider vi lever i, men man bävar för hur det ska sluta. En profetia jag läste sa att Malmö visar vägen. Det innebar att på lång sikt kommer hela Sverige att ha samma problem som Malmö.

  Liked by 4 people

 2. Göran Andreasson skriver:

  Frågan är hur grodan kommer smaka . Den börjar se lite överkokt ut. Inte ens en fransman skulle vilja smörja kråset med den svenska grodan som numera inte kan titulera sig svensk utan mångkulturell. Smaksatt med heta krutladdningar, bomber och granater. Grodan är religiöst omskuren och ber numera till Allah 5 gånger om dagen och förväntas bil rituellt korantroget slaktad enligt halalenliga traditioner uppäten efter solens nedgång firandes den nya helgdagen ramadagen då svenskarna numera synes deltagande i allsköns alkoholbefriade festbegivenheter. Glada turister från Sveriges nya ägarland Saudarabien synes skjutande sina kalasnikofs i luften. För den som ännu inte är insatt i de nya turerna så blev Sverige uppköpt för 2 år sedan av de rika oljescheikerna i Saudiarabien. Sverige har nu en högsta domstol där lag och rätt ombesörjes av sharialag. Grisar är numera förbjudna båda att ätas eller få vistas inom de svensk-saudiska gränserna. Likaså hundar. Niqab och burka i vackra färger är det enda huvudplagg som är tillåtet att använda numera för våra lyckliga kvinnor i den mån de måste lämna sin trygga tillvaro i hemmets sköna värld där de tillsammans med sina medfruar har fullt upp med att tillreda mat och städa och ta hand om alla sina gemensamma barn. Den nya svenska mannen har också fullt upp med att följa alla nya religiösa ritualer och moskébesök och kan därför endast arbeta några få timmar per dag. För att företag och industrier skall fungera i denna nya verklighet har man därför lagstadgat om nya skatter för de personer och företag som inte vill klassas som muslimska. Judar och otrogna får jobba för endast husrum och mat och är numera klassade under yrkesrollen slav. Judarnas och de otrognas döttrar har numera ingen talan utan får tagas som sexslavar åt varje rättrogen ny svensk som så önskar.
  Arabiska är numera det nya officiella språket.

  Nä ni tycker jag att grodan skall vakna.
  Denna groda har hoppat i galen gryta.
  Bränd groda borde sky spisen.

  Liked by 1 person

 3. pappasvenpappasven skriver:

  Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  ”När ska grodan hoppa ur kastrullen?”
  ALDRIG eftersom förändringen sker tillräckligt långsamt . . jämför förändringarna i Ungern rörande invandringen . . fortfarande inte mer än Sverige . . men ett väldigt pipande därför att man gått från 19-43 tusen, 126% upp, medan Sverige inte piper för 51-81 tusen, 50% upp.

  Gilla

 4. Szoze skriver:

  Klassamhället levererar. En ekonomiskt trygg medelklass med sin individualism som blomstrar och inte ger plats för annat än att tänka på eget välbefinnande. Samtidigt har det skapats en stor grupp i samhället som är otrygg, outbildad och har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

  Liked by 1 person

 5. rickarddahlin skriver:

  Vi borde vara betydligt mer oroade när våldsmonopolet inte längre har monopol på våldet.
  Att ”vi” -samhället – låtit det gå så här långt är djupt alarmerande och frågan som bör ställas är vad som KAN göras – inte vad som BÖR göras.

  Att polisutbildningen är förpassad till genusteoriernas högborg Södertörns högskola är också illavarslande. Hur dessa poliser med hamburgsbjudningar och mjuka värderingar ska råda bot på det här går över mitt förstånd.

  Jag ser framför mig ytterligare ”utmaningar” runt om i Sveriges förorter även framledes…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.