NYTT PODDAVSNITT: Före detta kommunistledare vill stoppa massinvandringen till Sverige

PODCAST I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden pratar Eddie (Mohamed Omar) med Robert Mathiasson om vänstern och massinvandringen. Robert Mathiasson har varit ledare för Revolutionär Kommunistisk Ungdom (RKU) och därefter ledare för Kommunistiska Partiet (tidigare Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna ‘revolutionärerna’, vilket förkortades KPML’r’). Han avgick som ledare för Kommunistiska Partiet förra året.

I poddavsnittet säger Robert Mathiasson att invandringsfrågan är en av vår tids viktigaste frågor och att vi går mot allt mer splittring och konflikter. Han menar att massinvandringen bör stoppas och ersättas med en politik för återvandring. Han vill också avskaffa mångkulturen och införa en sträng assimilationspolitik. Klasskampen, säger Mathiasson, är nationell. Arbetarrörelsen är internationell, vilket också betyder att den är nationell.

Eddie och Robert Mathiasson pratar också om hur kommunismens lärofäder Karl Marx och Friedrich Engels såg på invandringsfrågan. Marx menade att invandring användes som ett vapen av kapitalet mot arbetarna. I sin analys av arbetarrörelsens förutsättningar i Förenta staterna nämnde han också att arbetarnas etniska splittring försvårade organisering.

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan:

Redaktionen