MOHAMED OMAR: Konservativa Förbundet ger ut tidning

INTERVJU Den första april (det är dock inget aprilskämt…) i år lanserade Konservativa Förbundet sin tidning. Jag ringde förbundets ordförande Julian Kroon för att ta reda på mer.

Julian har varit ordförande i ungefär ett år och under denna period har förbundet växt från 8 (!) till fler än 600 medlemmar. Förbundet är partipolitiskt obundet och riktar sig framför allt till studenter, men är öppet för alla som sympatiserar med konservatismen. Man har föreningar vid flera av landets universitet och högskolor där man anordnar föredrag och andra event i syfte att sprida sina idéer.

Konservativa Förbundet har vuxit väldigt mycket det senaste året. Ligger konservatismen i tiden?

Ja, den konservativa rörelsen, inte bara vårt förbund, växer för varje dag som går. För oss handlar inte bara om att utmana socialdemokratin utan hela det vänsterliberala etablissemanget.

Varför startar ni en tidning?

Vi vill ha ett forum där konservativa kan diskutera hur samhället ska se ut i framtiden. När systemskiftet har ägt rum, när det vänsterliberala etablissemanget inte längre är ett etablissemang, vad vill vi ha i stället? Vi vill föra rörelsen framåt idémässigt.

Vad är konservatism?

Man brukar nämna Edmund Burke som konservatismens grundare. Vi nämner honom på vår hemsida. Han levde på 1700-talet och är mest känd för sin kritik av franska revolutionen.

Men det finns inte bara en sorts konservatism. Att vara konservativ i Sverige är inte samma sak som att vara konservativ i ett annat land. Att vara konservativ idag är inte samma sak som att vara konservativ för hundra år sedan.

Vår svenska konservatism bygger på den kultur vi har här. På vår svenska historia. En konservativ är också färgad av staden där man lever. Olika landskap har också olika traditioner.

För oss är den nationella gemenskapen en viktig del av konservatismen. Det som binder oss samman.

I kristider vaknar den nationella gemenskapen till liv. Som nu när vi har coronakrisen. Statsministern höll tal framför den svenska flaggan. Det är en symbol som representerar alla svenskar.

Även kungen höll tal. Kungen är något annat än statsministern. Han är som flaggan, en nationell symbol. Han företräder inget parti. Vi har haft monarki i Sverige i tusen år. Det är en institution som känns tidlös.

Men det finns dem som säger att nationalstaten är döende?

Nej, det är det globalistiska projektet som är döende. Medborgare i andra länder kan aldrig ha samma rätt till våra skattepengar som svenska medborgare. Den svenska regeringen ska prioritera Sverige och svenska medborgare. Nationalstaten kommer definitivt att fortsätta leva.

När människor söker trygghet i kristider söker de sig till symboler som känns tidlösa, som flaggan och kungen.

Kommer tidningen att komma ut på papper?

Till en början kommer den bara på nätet. Eventuellt ska den tryckas på papper också. Vi får se.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar