NYTT PODDAVSNITT: Hembygdsromantiken lever

PODCAST I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 15/3 2020) pratar Eddie (Mohamed Omar) med den småländske författaren Jeremiah Björkman. Han har skrivit flera romaner som blandar socialrealism med romantiska och mystiska stämningar. I det här avsnittet står Björkmans musik i fokus. Han spelar och sjunger själv och publicerar låtarna under namnet Wirdarne, vilket var namnet på ett forntida folk i Småland. Enligt folklivsforskare levde hedniska seder kvar länge i Smålands skogar. Några smakprov spelas upp och kommenteras i poddavsnittet. Vill man höra mer, så finns Wirdarna på Spotify. Den mest spelade låten på Spotify just nu heter ”I Smålands skog är sorgen stor”.

BILD: Wirdarne. Albumet ”Hemlängtan” på Spotify.

Lyssna på poddavsnittet i spelaren nedan:

Redaktionen