Ny podd: EU-skeptisk eller grön våg?

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 3/6) samtalar Eddie (Mohamed Omar) med den konservative debattören John Gustavsson om valet till Europaparlamentet. Etablissemangets medier beskrev resultatet som en ”grön våg”. Men är det verkligen en rimlig beskrivning? Den stora skrällen var att Brexit Party, ett parti som bara funnits i sex veckor, blev störst i Storbritannien. Detta kommer att ha stor effekt på unionen. I Sverige var Sverigedemokraterna det parti som gick fram mest sedan förra EU-valet 2014.

Lyssna på podden i spelaren nedan:

7 reaktioner på ”Ny podd: EU-skeptisk eller grön våg?

   • Fredrik Östman skriver:

    Visst. Men det saknar ju inte betydelse. De unga röstade på De Gröna. Östtyskarna röstade på AfD, som nu riskerar att sprängas i en västlig och en östlig del. Den östliga har samma problem som Ny Demokrati hade: de har inte folk nog för att fylla sina kommunala mandat och de infiltreras av tokskallar och rättshaverister. Tyskland ligger flera årtionden efter i politisk mognad. Sverige är Tyskland för vuxna.

    Gilla

 1. Min strand skriver:

  Den stora skillnaden är ju att den gröna vågen inte baseras på verkligheten och kommer att korrigeras av densamma och försvinna eller övergå i någon ny utopi, men jag tror de börjar nå en svacka, det blir inte meningsfullt varmare, det växer mer, överstatlighet är inte lösningen på allt och islam och väst är som ler och långhalm, så vad blir nästa utopi? De EU-skeptiska betraktar verkligheten och ogillar vad de ser, de vill inte betala högre bensinskatt för att politikerna skall kunna flyga första klass och ”klimatkompensera” med ännu mer av våra skattemedel.

  Så den gröna vågen har redan nått sitt bäst före datum, verklighetens våg har bara börjat byggas upp.

  Gillad av 1 person

 2. phnordin skriver:

  Gustafsson säger inte ett ord om hur Skottland ovh Nordirland kommer att reagera i händelse av brexit och den risk Förenade Kungadömets löper för sin fortsatta samexistens. Ingen kommentar om den konstitutionella kris som Storbritannien kan emotse i händelse av brexit som om den genomföres är resultatet av viljan hos en minoritet av det brittiska folket (nämligen av en majoritetsfraktion av Torypartiet). Inte ett ord om de stora framgångar och ett stärkt Europa som Eurropasamarbetet uppnått i en värld dominerad av stormakter med endast det egna intresset för ögonen. Vägen framåt är inte brexit men väl ett i grunden reformerat Europa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.