Glöm terroristerna – det är väktarna ni ska akta er för!

Bitte Assarmo

Nyligen ingrep två ordningsvakter när en kvinna vägrade visa upp giltigt färdbevis på Stockholms tunnelbana. De skrev en tilläggsavgift, som brukligt är, och enligt SL hade kvinnan då gjort kraftigt motstånd och gjort klart för vakterna att hon inte hade för avsikt att betala. Vakterna förde då handgripligen ut kvinnan ur vagnen och tumult uppstod. Kvinnan, som var gravid, föll och fick uppsöka sjukhus.

Det är naturligtvis fruktansvärt för en gravid kvinna att utsättas för en sådan här sak och eftersom vakterna nu stängts av i väntan på vad utredningen kommer fram till verkar de flesta vara överens om att något gick väldigt fel. Ingen ska behöva uppsöka sjukhus efter ett ingripande av det här slaget, allra minst en gravid kvinna.

Samtidigt är det faktiskt så att man måste betala för sig när man åker kollektivt. Om man inte gör det – om man plankar, som denna kvinna gjort – så innebär det att man trängt sig in bakom en betalande resenär och åkt snålskjuts på denne. Det är ett oanständigt oskick som naturligtvis måste beivras.

Att ordningsvakter ingriper mot plankare i tunnelbanan är alltså helt naturligt, och faktiskt något som de allra flesta betalande resenärer uppskattar. Det är ju inte bara ohederligt att åka snålskjuts på andra, resultatet blir också att avgifterna med tiden höjs för de hederliga som betalar. Att det sedan blev fel denna gång är beklagligt, för både vakterna och för den plankande kvinnan, och man kan bara hoppas att kvinnans skador inte blev allvarliga.

Där skulle det faktiskt kunna vara slut med den här historien. Men eftersom vissa framstående tänkare alltid tänder på alla cylindrar så fort de hör att ordningsvakter (och även poliser) begått ett misstag – samtidigt som de gör allt för att förminska reella hot mot samhället – så kan man nu läsa följande beskäftiga kommentar på prästen och journalisten Helle Kleins Twitter:

”Känns alltmer som att väktare är det största säkerhetshotet för medborgarna. SL måste utreda senaste väktarskandalen grundligt!”

”Det största säkerhetshotet för medborgarna”, minsann!. Det vill inte säga lite, det. I klartext betyder det faktiskt att Helle Klein anser att väktare som yrkesgrupp är värre än Taimour Abdulwahab på Bryggargatan 2010, värre än Akhilov på Drottninggatan 2017, värre än de hundratals – kanske tusentals – våldsbejakande islamister som mördat i IS namn i Syrien och Irak och som nu vandrar lösa och lediga på våra gator.

Väktarna är, får man förmoda, också värre än nazister och Sverigedemokrater. Eller så fick Helle Klein bara inte plats med dessa på sina 140 twitter-tecken.

Det är naturligtvis inte så att Helle Klein verkligen tror på det här själv. Däremot vet hon mycket väl att hennes publik förväntar sig sådana här kommentarer, och att det går hem i de massmediala finsofforna att kränka väktare, poliser och liknande yrkesgrupper.

Hon är också väl medveten om att det i andra sammanhang är oerhört viktigt att inte peka ut någon. Efter terrordådet i Nice var Helle Klein därför ytterst vag i sitt beklagande av det som skett:

”Vaknar till nyheten om terrorattacken i Nice. Så förfärligt. Så meningslöst. Så outsägligt sorgligt. Världen är sjuk.”

Världen är sjuk. Inte terroristen – utan världen. Du och jag. Vi alla. Gärningsmän så väl som offer. Men när några ordningsvakter i Stockholms tunnelbana råkar begå ett misstag då de ska utföra sitt uppdrag är de ett hot mot medborgarna.

Även Özz Nujen, som själv anlitade terroristen Akhilov på ett svartbygge inte långt före morden på Drottninggatan, tar sig ton:

”Vit makt. Tryck ner en svart höggravid mamma på en bänk, med magen ner och tryck sedan ett knä i ryggen på henne. Låt hennes femåriga gråtande barn se detta. Be sen den svarta mamman att lugna ner sig. Lugna ner dig. Säger den vita makten lugnt.” skriver han indignerat på Twitter.

Som om vita mammor – vita människor överhuvudtaget – aldrig blir uppmanade att visa upp giltigt färdbevis. Som om vita mammor – vita människor överhuvudtaget – får sitta kvar på sitt säte i lugn och ro även efter att ha plankat.

Bullshit. Jag är både vit och mamma och jag har själv blivit anmodad att visa upp färdbevis åtskilliga gånger. Åtskilliga gånger har jag också sett väktare föra ut både män och kvinnor – vita som svarta – från vagnen då de vägrat acceptera att de måste betala för sig. Ibland har det gått väldigt lugnt till, ibland har vi varit många som kunnat vittna om att väktarna – vita som svarta – varit hårdhänta i överkant. Väktare är ju inte mer än människor och de kan begå misstag.

Nu är det förstås inte så konstigt att Özz Nujen drar på sig en solidarisk offerkofta och förvandlar den här olyckliga händelsen till rasism. Det är ju just de vita svenskarnas förmodade rasism han byggt hela sin karriär på, och rasism är därför hans standardsvar på exakt allt.

Det är dock intressant att filosofera lite över hans resonemang och utveckla det lite utöver de 140 twitter-tecken som tycks vara hans favoritformat. Hans yttrande väcker ju vissa frågor. Är det hudfärgen som avgör vem som ska betala för sig i kollektivtrafiken? Ska svarta avgiftsbefrias helt? Eller är det bara svarta mammor som inte ska behöva betala? Eller mammor överhuvudtaget? Eller ska kanske vita mammor betala eftersom de har samma färg som makten?

Och hur blir det med alla väktare i Stockholms tunnelbana som inte är vita? Jo, de finns faktiskt. Hur otroligt det än är i Özz Nujens värld så anställer SL inte människor utefter hudfärg. Men då är det väl bara för underhållaren att dra till med den andra standardkommentaren och avfärda de svarta väktarna som husblattar. Problem solved!

50 reaktioner på ”Glöm terroristerna – det är väktarna ni ska akta er för!

 1. Fred-Erik Olsson skriver:

  akterna förde då handgripligen ut kvinnan ur vagnen och tumult uppstod. Kvinnan, som var gravid, föll och fick uppsöka sjukhus….”

  Den som sett filmklippet konstaterar snabbt att kvinnan INTE föll. Hon lade/slängde sig på golvet så att hela världen fick se hennes gravida mage. Den påpassliga filmfotografen
  visade sig vara en aktivist och vips var filmklippet ute på sociala medier och t o m engelsk media. Hela händelsen var iscensatt som ett led i en pågående rasifieringskampanj som nu förs i Aftonbladet och SVT m fl.

  Gillad av 16 personer

 2. Tritonen skriver:

  Jag upplever en dèja-vue effekt här. Kommer ni ihåg REVA? Det gick ju ut på inre utlänningskontroll, och polisen valde att titta närmare på dem som plankade i tunnelbanan. Det visade sig då att många ickesvenskar/mörkhyade blev föremål för kontroll. Detta väckte så stor indigation att REVA fick avvecklas. (Även polisens sk romregister utlöste en storm av upprördhet, fastän det nog fanns en anledning till varför polisen behövde det).

  Gillad av 6 personer

  • Av yoga man blev varm, finner danske mand, skänker potent pulver till naropa, så hette han, med chakra i magen lysande så grann, i munnen pulvret försvann, vad nu, det brakar som fan, en svävande munk mediterades med röven fram skriver:

   Precis min poäng, pk-isterna attackerar och attackerar oh attackerar, de är aktivister. Vi förundras och analyserar men det börjar lukta självklarheter om allt fler av analyserna.

   De vill ha det så här.

   Vad göra?

   Gillad av 5 personer

 3. Lenam skriver:

  Precis vad jag misstänkte. Någon vänsteraktivist har iscensatt det hela. En normalt funtad mamma går av när vakterna kommer även om man tycker det är orättvis att just jag måste betala. Hon skämmer ut sig inför sitt barn framförallt. En mycket dålig mamma.
  Vänsteraktivister som skapar låtsaskrig mot de som har till uppgift att se till att samhällets regler följs av alla för att undvika att några glider igenom på en räkmacka.
  Den där Helle Klein ser jag som en riktigt vidrig person. Hela händelsen och medföljande vidriga kommentarer gör mig riktigt rasande och förbannad över den fräckheten mot samhällets regler.

  Gillad av 12 personer

 4. Viola skriver:

  Zzznark vad intetsägande. Har du alls några egna tankar, några egna idéer? Vad får dig att tro att någon skulle vara intresserad av att läsa dina kåserier kring vänsterns senaste fake news-utspel? Vi vet hur det ligger till med saker och ting, Bitte. Vi vet allt och vi har vetat länge, långt längre än dig och mycket längre än du kan föreställa dig. Vi behöver ingen förvuxen Greta Thunberg att skriva oss på näsan med självklarheter och vi behöver sannerligen inte ännu mer bekräftande av avgrundsvänsterns problemformuleringsprivilegium. För det är precis det du gör med dina texter. Du bekräftar och befäster vår fiendes makt över verkligheten. Förstår du ens det?

  Gillad av 1 person

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Med Helle Kleins logik så skulle man inte ens fördöma de nazistiska illdåden eller det kommunistiska mördandet – man skulle bara beklaga att världen är ur led och att det är synd om människorna. Och sedan förstås i nästa ögonblick påminna läsaren att allt elände i tillvaron beror på USA och dess värderingar och författning.

  Gillad av 6 personer

  • Av yoga man blev varm, finner danske mand, skänker potent pulver till naropa, så hette han, med chakra i magen lysande så grann, i munnen pulvret försvann, vad nu, det brakar som fan, en svävande munk mediterades med röven fram skriver:

   Läs kommentarerna Lennart, vi behöver dig på vår sida.

   Gilla

 6. Aurora skriver:

  Liljestrand i Expressan bad läsare fundera på om den kvinna som utsatts för vältarna i t-banan var din fru. Han ber aldrig om samma vid alla våldtäkter av svenska kvinnor eller åldringsrån av alla gamla mor,-farföräldrar. Oavsett om vi har att göra med ett drev eller inte så har det lyckats väldigt bra denna gång.Sådana som är aktiva till drev har alltid mobilkameran beredd. Väktarna gick i fällan och är nu fritt villebråd. Men det är ju mest synd om barnet. Om nu denna mamma istället för att bäta sig åt, som nu andra vittnat om att hon gjort, kunde tänkt på sin dotter som fick utstå detta trauma där hennes mamma spelade huvudrollen. Men mammans ’rätt’ att inte betala för sig och vid uppmaning till det (som gäller för lla andra) spotta på kontrollanterna kanske vägde tyngre än att vara ett exempel för sitt barn på hur man uppför sig på ett för alla fungerande sätt i ett civilsamhälle.

  Gillad av 5 personer

  • Hakuna Matata skriver:

   Liljestrand brukar ju kokettera med att han minsann är uppvuxen i Kenya och har swahili som modersmål så det är väl föga förvånande att han tar det svartas parti mot svenskarna?

   Gillad av 1 person

  • Av yoga man blev varm, finner danske mand, skänker potent pulver till naropa, så hette han, med chakra i magen lysande så grann, i munnen pulvret försvann, vad nu, det brakar som fan, en svävande munk mediterades med röven fram skriver:

   De är våra fiender, det räcker med att konstatera det. Det vi sysslar med är att studera det fina hantverket på piskan som piskar oss. Vi måste vidare, de är våra fiender, alla dess beskrivningar andas underst av en fåfäng förhoppning om ett uppvaknande, att folk ändrar åsikt. Jag tror det nu är fel väg, de är våra fiender, det borde vara startpunkten för alla resonemang, man måste tvinga sig att fundera på vad som då blir nästa steg, med det konstaterat, vad gör man då? Det är ju alldeles uppenbart att det är så alla pk-ister gör, de attackerar hela dagen lång, i ord, och handling, med staten i ryggen. Man måste sluta med att ägna hela dagen åt att bara beskriva galenskaperna, som Assarmo gör ovan, och istället tvinga sig att tänka vidare. Det är mycket svårare. De är våra fiender, vi kommer inte att vinna genom att bara peka på att de har fel även om det också måste göras.

   Gillad av 5 personer

 7. Lars skriver:

  Jag läste till min häpnad för kanske 7-8 år sedan i en blaska att Helle Klein hade en lön om 100 tusen per månad. Jag stirrade häpet på texten. Trodde i min enfald att hon var en underbetald kolumnist med kanske 20 tusen per månad utifrån vad jag sett av hennes texter. Undrade än mer när jag insåg hon var ledarskribent på Aftonbladet. Sedan chefredaktör för någon blaska närstående S och LO. Insikten om att S saknar intellektuella stod ännu mer så klar för mig.

  Özz Nujen tycks ha gjort karriär genom att håna svenskar. Folk betalar för det. Bra också. Han ligger väl i Helles inkomstlägen.

  Hur står det till i landet? Incitament talade någon om, vilka incitament får man av att sådana här pappfigurer belönas och får en position i media?

  Prata är bra, prata mycket är bättre, sa Bill.

  Bättre prat än mat, sa Bull.

  Surströmming, sa Måns.

  Gillad av 5 personer

  • Aurora skriver:

   Ja, Nujens födkrok är att driva med, håna och skratta åt dumma svenne. Och det otroliga är hur många dumma svenne som faktiskt betalar för det och t.o.m dumt och naivt flabbar (här bättre ord än skrattar) roat åt när han hånar dem. Grattis Nujen.

   Gillad av 3 personer

  • Lars skriver:

   https://www.reformisterna.se/program/

   Socialdemokratisk förnyelse till vänster…Man lyckas helt undvika att diskutera migrationen, man lyckas undvika tal om effektivisering av offentlig sektor, man förespråkar att statlig pension ska vara lika för all i stort sett, man talar om att låna till bostadsbyggande och investeringar helt utan att ta hänsyn till den totala låneskulden privat och offentligt.

   Hur fan ska de ha det? Hur ska de lösgöra resurser?

   Gillad av 1 person

   • Lars skriver:

    Förefaller som politisk kris både på högersidan och vänstersidan. Vi får invänta den internationella lågkonjunkturen. PMI Kina under 50, Italien officiellt i recession, Brexit, Tyskland sjunkande BNP ett kvartal, tecken på inbromsning USA.

    Gillad av 1 person

   • Elisabeth skriver:

    Lars, jag hörde en intervju med Reformisternas styrelseordförande, Markus Kallifatides, i morse. Han uttryckte sig så lent och sockersött om moderpartiet, S, att jag börjar misstänka att denna ”reformism” är iscensatt för att hålla vänsterflanken inom partiet nöjd. Man vill vilseleda folk. För varför bråkade inte dessa människor mer när sossarna valde att gå i allians med C och FP ? Jag misstror verkligen politiker.

    Gillad av 3 personer

   • u skriver:

    Det kommer alltid vara en skillnad i åsikter vad som skall prioriteras i en välfärdsstat. Av den statliga budgeten på cirka 1000 miljarder går cirka 100 miljarder till nattväktarstaten (försvar och rättsväsende), resten går till välfärdsstaten.

    Det är en enorm utmaning för en så pass socialiskt indoktrinerad nation som Sverige att ens föreställa sig hur det skulle se ut medborgarna började ta ansvar för ett civilt samhälle. Ett intressant tankeexperiment som vore kul att utföra med människor som kan anta ett fenomenologiskt perspektiv.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Håller med Elisabeth, men man kan väl knappt tro att man begriper vad man sysslar med inom S?

    Tycker även det slår fel att angripa välfärdsstaten, tycker man ska skilja ut den delen från hela statsbudgeten och den kommunala budgeten. Välfärdsstaten är kärnan i tryggheten i detta land och eftersträvansvärt och det intressanta är att migrationen underminerar välfärdsstaten och att vänstern inte begriper det.

    Välfärdsstaten omfattar motsvarande 26 % av BNP sätt till kostnaden och skattekvoten ca 44 % så det är betydligt mer av statsbudgeten som avser annat än välfärdsstaten. Källa: Oxford Handbook on the Welfare state (Pensioner, skola, vård och omsorg, äldreomsorg, a-kassa, sjukbidrag etc) Sådant som t.ex. kulturstöd, mediastöd, föreningsstöd, naturvårdsverk, försvar, jämställdhetsmyndighet, arbetsförmedling mm hamnar utanför välfärdsstaten dock inte arbetsmarknadsåtgärder, men det är kanske inte exakt vid jämförelser, men forskare bakom studierna. USA lägger mer på välfärdssystemen om man summerar privata försäkringar och skattesubventioner, men med sämre utfall (särskilt vårdkostnaderna är skyhöga) och sämre täckning och därmed mindre inkomstutjämning (dvs inte från vaggan till graven). De flesta OECD länder lägger mellan 20-26 % av BNP på detta, Frankrike mest.

    Gilla

   • Lars skriver:

    @U. Jag tycker distinktionen mellan välfärdsstat och hela omfattningen av stat och kommun är en viktig distinktion. T.ex. Patrik diskuterar det välfärdsindustriella komplexet, men ser vi på utgifter för försäkringssystemen t.ex. pensioner, akassa, sjukbidrag så är det ganska rena administrativa system och ser vi på skolan/universitet så kan den definitivt effektiviseras och likadant kring arbetsförmedlingens område. Ser vi på sjukvård och omsorg och skolor så ser vi att personalen sliter, men kanske inte enligt effektivaste mall.

    Den verkliga lekstugan för politiker tycks vara de områden som inte tillhör välfärdsstaten t.ex. polisen, militären, tullen, kulturen, media, Sida, infrastruktur (som den olönsamma investeringen i snabbtåg), gå före omvärlden kring miljö, föreningsstöd, religiösa samfund, olika projekt, idrotten, kanske tom biblioteken i dagens läge med högre inkomster än förr,.

    Om siffrorna stämmer någorlunda, de som jag angav ovan, så omfattar den politikerstyrda verksamheten mer än 40 % av de offentliga budgetarna utanför välfärdssystemen (och stora delar av denna avser omfördelning mellan generationer och investeringar) och det finns massor med utrymmer för effektivisering. Dessutom har man fört totalt misslyckad migrations politik (kanske 5 % på skattenettot), misslyckad bostadspolitik, skolpolitik (där förändringar inte medför ökade kostnader), polisen, myndigheter mm.

    Jag ser några problem bland många:
    1) Lågutbildade politiker utan erfarenhet utanför politiken och för unga (och för många)
    2) Media – politik – eliter utan kontakt med verkligheten
    3) Oinformerad befolkning som utsätts för politisk propagandan och desinformation
    4) Alltmer accentuerad brist på förtroende för media och politiker
    5) Nyliberalism och globalism hos den borgerliga sidan och internationalism hos vänstern
    6) Moraliserande värdegrundsbaserad politik utan real koppling hos hela sjuklövern
    7) Maktfullkomlighet och egna karriärer viktigast
    8) Belöningssystem som inte fungerar
    9) Ett politiskt och medialt (ligger mellan politiker och befolkning) som havererat

    Gillad av 1 person

 8. Av yoga man blev varm, finner danske mand, skänker potent pulver till naropa, så hette han, med chakra i magen lysande så grann, i munnen pulvret försvann, vad nu, det brakar som fan, en svävande munk mediterades med röven fram skriver:

  Ja det finns kanske en plats för denna slags sent uppvaknade kommentarer till galenskapen, kanske de kan bilda inkörsport till DGS för nya läsare, men i övrigt så tillför de inget som inte läsare av Samhällsnytt eller Friatider har känt till i årtionden. Så här galet har det varit i hela våra vuxna liv, Assarmos inlägg här är ungefär vad man tänker efter själv efter alla artiklar vareviga dag på Samhällsnytt, om man orkar, man har parkerat denna nu självklara insikt: Sverige är sjukt, galet och vidrigt, etablissemanget och 7-klövern är våra fiender, de vill ha det så här, och svenskarna lider av crimestop och en masochistisk självindoktrinering. Ett land där en kurd som lever på att attackera de som föder honom och som personligen betalar enorma summor till Sveriges värsta terrorist och som belöning träffar ÖB just hemkommen från Pride, jo Assarmo, vi vet att något är ruttet Sverige.

  Assarmo är visst katolik, det är ju lite intressant, vad röstar en katolik på? Ebba Bush-Thor är ju inte ett spår bättre än Lööf Lampskärm, det är de som framstår som de kritiserar pk men inte drar de rätta slutsatserna som gör mest skada, sådant kan kanske Assarmo skriva om? Det hade gett en enorm effekt om någon på pk-sidan, som Bush-Thor, öppet förespråkade och tog ställning för Sverige och för SD och MOT mer pk och mer islam.

  Gillad av 2 personer

  • Har ni hört den förut? skriver:

   Så här skrev Assarmo redan 2012:

   ”Invandrartäta områden är inte problemområden för att de bebos av invandrare. De är problemområden därför att samhällsstrukturen i sig är ojämlik och osolidarisk och för att klassklyftorna ökar på bred front.”

   Läs: Invandrartäta områden är problemområden för att svenskarna är rasister och inte ger invandrarna mer pengar.

   Stämmer det förresten att Assarmo är S-märkt? Har hon eller är hon fortfarande medlem i SAP? För i sådana fall bör hon verkligen presenteras som sådan.

   Gillad av 3 personer

   • det brakar som fan skriver:

    Teodorescu skriver exakt det idag, med sådana vänner behövs inga fiender. Hade vi haft andra invandrare, säg kineser, så hade vi inte sett ETT ENDA av de problem vi ser idag, från våldtäkter till pensioner, alternativt inte en enda invandrare, det hade haft samma effekt. Att invandrarna är HÄR det är våra politikers fel, 7-klövern, men sedan så är resten av felet invandrarnas. Stackarna, buhu, de har de så svårt så de måste bränna bilar buhuhu.

    Gillad av 4 personer

  • bejji skriver:

   KD och Busch Tor pläderade i höstas 2018 för att lätta på reglerna för anhöriginvandring. ”Familjer skall inte behöva splittras” osv, osv.

   Gilla

   • M.Danielsson skriver:

    Självklart ska familjer inte behöva splittras. Så fort det ensamkommande lilla knytet ”hittat” sin släkt igen, borde vi skyndsamt bjuda honom på en flygbiljett hem igen så han kan återförenas.

    Gillad av 1 person

   • Abort i tionde månaden skriver:

    ”Familjer skall inte behöva splittras.”

    Läs: Svenska familjer ska inte tillåtas bildas.

    Mvh,

    Stefan, Ulf, Janne, Ebba, Gustav, Jonas och Annie

    Gilla

 9. Tomas skriver:

  Om jag förstått saken rätt försörjer sig Helle Klein genom arbete på den LO-ägda tidningen ”Dagens Arbete”. Samtidigt hetsar hon mot landets väktare som är organiserade i LO-förbundet Transport.

  Hade det varit något stake i LO-ledningen hade de avskedat Helle Klein på stående fot från sin tjänst.

  Att, som hon har gjort, uppvigla mot en yrkesgrupp som utför ett tungt och ibland farofyllt arbete och döma ut dem som värre än terrorister, kriminella stöldligor eller åldringsrånare, är direkt osmakligt.

  Men förmodligen är LO-topparna mer lojala med en medlem i sosse-adeln likt Helle Klein än de arbetare som betalar deras löner,

  Gillad av 4 personer

 10. Palle9 skriver:

  Bitte: Tack för bra krönika! Özz Nujen ja, känns väl tryggt att vår ÖB valde att puffa litet extra för honom, ta selfie ihop osv ? Helle Klein: vedervärdig är väl en adekvat beteckning i det fallet.

  Gilla

 11. Jari Norvanto skriver:

  De kan väl ta in t ex uzbeker som ordningsvakter. Även det yrket måste spegla befolkningssammansättningen i Sverjestan. Kriminalvården har ju tagit till sig av denna jämlikhetssträvan och anställt en illegal uzbekisk invandrare, liksom Polisen gjort i mer än ett fall. Och Polisen är ju de som utbildar ordningsvakter, så de kanske även kan utgöra bemanningspool eller ombud för arbetskraftsinvandring.

  Gilla

 12. Jaxel skriver:

  Angående husblatte:

  Özz är en sådan som säger precis det som det svenska (PK-) etablissemanget vill höra. Özz säger sådant som ger uppdrag från etablissemanget som betalar med skattepengar.

  Han får det materiellt bra här i livet genom att upprepa värderingarna hos dem som har makten. Inte utmanar han dem inte. Kort sagt: Han stämmer mycket väl in på definitionen på husblatte.

  Gillad av 2 personer

 13. lookslikeanangel skriver:

  En gång skulle jag vid exakt samma tid varit på samma ställe (NK)
  som Anna Lindh, men blev försenad på grund av ett besök på – en larmfirma!

  Efter det dådet, förutom att det nog behövs livvaktsskydd för politiker,
  fanns det en debatt om att psykiskt sjuka (om potentiellt mycket farliga)
  skulle vistas fritt i samhället.

  Nu har vi dessutom terroristhotet! Är det då inte cyniskt av diverse
  ”politiska” influencers att vi ska ha öppna gränser och inga inre kontroller.
  Helst inte väktare heller tydligen. Som om de inte gör annat än jagar
  mörkhyade, ”hysteriskt utagerande” personer!

  Hur tokigt kan det bli?

  Gilla

  • 引きこもり skriver:

   Det var hennes make Bo som släppte ut dem fritt i samhället i egenskap av ordförande i psykiatriutredningen i början på 1990-talet. .

   Gilla

 14. Weasel skriver:

  Jag blev fruktansvärt upprörd när jag läste om det rasistiska våldet som den stackars gravida kvinnan blev utsatt för.
  Lika upprörd som jag blev när jag läste om den rasistiska brandmannen i Boden och incidenten när rasisterna tvingade folk att dricka mjölk i Forserum och när den rasistiska mannen attackerade Victoria Kawesa i tunnelbanan.
  Usch, vad upprörd jag blir över allt det här rasistiska våldet… 😋

  Gilla

 15. Björn skriver:

  Har någon lämnat in en ”orosanmälan” till Socialtjänsten ang kvinnans 5-åriga barn? Detta barn borde ju tas omhand istället för att tvingas växa upp tillsammans med denna uppenbart sjuka och destruktiva mamma!

  Gilla

 16. bjornwiklund skriver:

  Ja ”plankande” ifall det förekommer frekvent är naturligtvis något som skall beivras.
  OCH jag antar att eftersom det finns vakter på plats så behövs dessa . .
  dessutom är det väl lite riskfyllt att planka bakom någon annan speciellt om man har en kraftig midja… finns liksom mindre plats då…
  ..
  Tappa biljett . . ja no big deal sådant händer ju… hittar inte månadskort—kan alltid visa detta senare för att reclaima eventuell bot….

  Lösningsförslag:
  — fri kollektivtrafik pss som TV-licensen dvs skattefinansierad
  årsbiljett strax under 10.000sek men alla åker ju inte med SL och alla
  behöver ju inte betal heller dvs 2.000 sek mer i skatt årligen kanske…
  — eller låt de som står och sitter närmast händelsen ”ta smällen” dvs om någon inte visar biljett oaktat om de har giltigt färdbevis eller inte eller om någon bara obstruerar och inte vill visa sitt färdbevis….
  Låt tåget stanna på plats tills grupptrycket runt om händelsen antingen betalar bot eller påtvingar en exit för den om inte visar upp färdbevis ej heller tar bot….

  Då slipper den som inte vill/kan visa färdbevis skadas av kontrollanterna…. iaf

  Gilla

 17. Tesarcos skriver:

  For nagra manader sedan bevittnade jag hur ett antal kvinnor tillhorande vad som idag kallas ”vandrarfolket” smet genom sparren till tunnelbanan. Nar jag hovsamt papekade for dem att de liksom alla andra maste betala bara fortsatte de sin resa. Kvinnan I biljettkuren informerade mig att ”sa har gor de hela tiden, de betalar aldrig; sager jag till sa hotar de mig.”

  Vad ar det for Sverige vi skapat?

  Gillad av 3 personer

 18. Gösta Johnsson skriver:

  Att någon i Sverige fortfarande vill lyssna på Özz – och betala för det – är en gåta. Att denne Özz fortfarande får ett enda uppdrag – och speciellt om det betalas med skattepengar i någon del – är en ännu större gåta.
  Gåtor är luriga – en del genomskådar man andra inte. Denne charlatan är förvisso en gåta som hittar en enda lyssnare i Sverige…eller ve och fasa – är svenska folket självplågare!

  Gilla

 19. Toi skriver:

  Det är något märkligt med den nya regeringen, trots att Sverige dignar under problem,så är den första åtgärd dom gör att spä på dessa problem med med nya utökade förmåner för lågpresterande individer som ska leva av krympande skattepengar, när snart inget fungerar? Polis,rättssystem, sjukvård, järnväg, post, och många andra områden är kaputt, då är deras första åtgärd att öppna upp för ännu

  https://thoralfsblogg.com/2019/02/03/nytt-hot/

  Och knatten som ska föreställa Justitsieminister ljuger och står i för att föra folket bakom ljuset, det han jobbar mest med är att ställa personer som opponerar mot idiotin till svars genom att försöka stänga ner dom kanaler som förser allmänheten med dom verkliga nyheter som gammelmedia har så förbannat svårt att leverera, dom hjälper hellre regeringen att mörka deras verkliga mål att göra Sverige till en Islamstat!

  Gilla

 20. olle reimers skriver:

  I USA riktar vänstern sin ilska mot ICE som är den gren av poliväsendet som ska ta hand om gränsskyddet.

  Den ena hemskare hstorien efter den andra om ICE är den som dominerar media bilden. Helst vill de avskaffa ICE!

  Är det bara jag som ser parallellen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.