Halshuggningen i Marocko har något med islam att göra

Mohamed Omar

Två skandinaviska tjejer har blivit mördade av jihadister i Marocko. Danska Louisa Vesterager Jespersen, 24 år, och norska Maren Ueland, 28 år. Liken hittades i mitten av december ungefär tio mil utanför bergsbyn Imlil.

På nätet cirkulerar ett videoklipp som visar hur en av de unga kvinnorna blir halshuggen. Jag har inte, och tänker inte, se klippet. Men Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi har sett det och reagerat mycket starkt. Så här skrev han på Facebook:

”Råkade se filmklippet som cirkulerar. Där en av dem får huvudet avskuret. Önskar jag hade det osett. Jag har sett många hemska saker. Ett tag kände jag ett ansvar som journalist att se filmklippen som IS (och AQ) släppte. Men detta filmklipp jag såg, det var värre. Det är det värsta jag någonsin har sett. Det kommer hemsöka mig.”

Arpi skriver att han känner hat inför dessa ”monster”. Jag känner likadant.

Vad kan göra människor till monster? Göra så att de inte känner något medlidande? Kanske tron att man gör Guds arbete, att man är ett redskap i Hans händer. I Koranen finns en vers, 24:2 i Zetterstéens svenska översättning från 1917, som uppmanar pryglaren att inte känna medlidande. Prygeln bör även ske inför åskådare:

”Och haven intet medlidande med dem, när det gäller Guds religion, om I tron på Gud och den yttersta dagen! Ett antal av de rättrogna skall ock bevittna deras bestraffning.”

Alltså, om våldet man utövar mot andra människor är religiöst sanktionerat, ska man inte känna något medlidande. Man ska vara omänsklig, man ska bara vara ett redskap. Medlidande blir här något dåligt som hindrar en från att utföra Guds arbete. Medan jihadisterna halshögg den unga kvinnan så kallade de henne ”Guds fiende” och skrek ”Det här är Guds vilja”.

Jihadisterna som mördade Louisa och Maren gjorde det i islams namn. De hade svurit trohet till terrorgruppen Islamiska Staten (IS) som vill bygga ett kalifat i islamvärlden. Men det är inte så viktigt. Dessa grupper kommer och går, jihad och idén om en islamisk stat består.

Finns det något stöd för sådana handlingar i islam? Koranen är mångtydig, men den övertygade jihadisten kan finna stöd i vers 8:12 där islams gud säger att han ska ”injaga skräck” i de otrogna och uppmanar de trogna att halshugga dem.

Vi har också vers 47:4:

”När I möten dem, som äro otrogna, så halshuggen dem, tills I anställt ett blodbad bland dem!”

Dessa verser kan förstås tolkas på olika sätt. Men att säga att det inte finns något stöd för halshuggning i islamiska texter, eller att det ”inte har någonting med islam att göra”, är fel. I profeten Muhammeds biografi skildras hur Muhammed lät halshugga sina fiender. Inte en gång, utan flera. Vid ett tillfälle lät han halshugga flera hundra värnlösa judiska fångar.

Många muslimer tycker morden är lika hemska som vi gör. Men problemet är att många av dem samtidigt upprätthåller föreställningen om Muhammed som en god förebild, ja, rentav den perfekta människan. I Koranen står det att muslimer ska imitera Muhammed.

Eftersom vi har en stor invandring från islamvärlden till Sverige, dröjer det nog inte länge, fastän många av muslimerna är fredliga och hyggliga, innan vi får vår första halshuggning här. I Storbritannien halshöggs soldaten Lee Rigby på öppen gata 22 maj 2013. I Frankrike halshöggs prästen Jacques Hamel medan han firade mässa i sin kyrka 26 juli 2016.

Morden på tjejerna säger också något om mediernas, politikernas och skolornas ansvar. De kanske hade fått lära sig att islam betyder fred och att Muhammed var ungefär som Jesus. Om någon avrått dem hade han eller hon kanske uppfattats som fördomsfull eller rasistiskt. Tyvärr har mainstreammedierna inte varit så duktiga på att ge en saklig och realistisk bild av islam och islamvärlden.

Man bör göra skillnad på Marocko och Danmark eller Norge, och på västerländsk kultur och islamisk kultur. Det är bara att vara klok. Unga kvinnor, särskilt med typiskt västerländskt utseende, måste vara mer vaksamma i Marocko än i Söderköping.

Det som händer nu med massinvandringen från islamvärlden är att fler områden i Sverige riskerar att präglas av samma otrygghet som länderna som invandrarna kommer ifrån. Det betyder att unga tjejer kommer att behöva vara lika försiktiga här som där.

Sverige tar inte bara emot stora volymer invandrare från islamvärlden, varav många tror på jihad och sharia och en islamisk stat. Vi tar också emot återvändande jihadister, alltså sådana som stridit för IS i Syrien och Irak. Dessa borde självklart tas ifrån sina svenska medborgarskap och nekas inträde. De kallas ”hemvändande”, men Sverige är inte deras hem.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

60 reaktioner på ”Halshuggningen i Marocko har något med islam att göra

  • Jari Norvanto skriver:

   Tankeförbudet, självcensuren och slutligen självutplåningen är bara verksamt för makthavarna om deras subjekt åtlyder dem. Det kan aldrig vara förhandlingsbart med den dyrköpta åsikts- och yttrandefriheten; dessa är absoluta. Låt förtryckarna höja insatsen med bannor och domar och se samhället fördärvas.

   Gillad av 6 personer

  • mktafskum skriver:

   Skallerormen bligar sitt offer ökenråttan i ögonen. Den lilla råttan dansar mot ormens stora gap och vips är den uppäten. Är vi som de små ökenråttorna? Försvarslöst kryper vi till gapet. Dessutom finns naturens lek överallt oavsett våra klimatfientliga vanor. Tsunamin var tackochlov inte mitt fel, trots min kära bil. God Jul och ett Gott Nytt År till dem som förtjänar det.

   Gillad av 2 personer

 1. Östrahult skriver:

  Jo detta visar den avgrund som finns mellan det politiskt/mediala etablissemanget och verkligheten. Denna elit fattar givetvis vad som pågår men globaliseringen är överordnad och av omsorg om denna mörkar man fakta.

  Allmänheten är invaggad i naivitet genom att landet stått utanför katastrofer under mycket lång tid samtidigt som majoriteten vant sig vid att andra vet vad som är bäst för allmänheten.

  Frågan är vilket som kommer först, ”point of no return” eller allmänhetens uppvaknande.

  Gillad av 3 personer

 2. Aha skriver:

  När det gäller återvändande Jihadister bör de infångas och skickas tillbaka till Syrien där de som utsatts för deras bestialiteter får döma dem. Det är svårbegripligt att så inte sker.

  Gillad av 12 personer

 3. Aurora skriver:

  Jag minns alltid sekvensen i serien Holocaust där det gamla paret tog sina liv med gift, fär att inte ligga sina barn till last när förföljerna satte igång, efter kristallnatten. Men idag är inte nazisterna från Tykland och de som ska utrotas inte bara judar.

  Gillad av 2 personer

 4. Kristjan Valdimarsson skriver:

  Hej

  I Koranen ska det tydligen stå ”att döda en oskyldig är att döda hela mänskligheten”.

  Koranen är mångtydig skriver du men ska ovanstående tolkas som kvinnorna som nu dödades är skyldiga? Om ja skyldiga till vad då?

  Mvh

  Kristjan Valdimarsson

  Gillad av 1 person

  • Gustav Hjelm skriver:

   Kristjan,
   Du bör tolka denna lösryckta vers som ( m.h.t. det som kommer efter citatet):
   ”Oskyldig” = ”oskyldigt troende muslim”
   ”Mänskligheten” = ”alla andra muslimer” eller ”Ummah”

   Inom islamisk doktrin är sannt medlidande endast förbehållet andra troende muslimer. Med detta synsätt har därför endast muslimer människovärde, vilket även därmed definierar ”mänskligheten”, med samma muslimska ”logik”.

   Det förklarar också varför de omkring 50 islamiska länderna INTE har ställt sig bakom ”FN’s universella mänskliga rättigheter” och istället har valt att skapa och stötta en egen varian av ”rättigheter” som grundar sig på koranens texter och sharia-lagar!

   Gillad av 5 personer

  • Ki skriver:

   Det folket lider av är bristande kunskap i ämnet.. Versen har Muhammed tagit från judarna,den här gång, för som allt annat är tagen från olika skrifter eller t.o.m barnsagor..

   Gillad av 1 person

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Kristian … Den lögnen brukar det köras med offentligt. Vad som faktiskt står, om man gör sig besväret att läsa hela texten, är att judarna varnas för att försöka något mot de ”rättrogna”, dvs att den som skadar EN rättrogen ska dömas som om man förbrutit sig mot ALLA dessa.

   Man kan från samma källa även inhämta att lögner är tillåtna om de bidrar till att stärka islams sak. Bra att komma ihåg.

   Gillad av 3 personer

  • Niklas R skriver:

   Du är medveten om att det är ett utdrag ur Toran som gäller för judarna och att den finns med i koranen är för att visa vad judarna ska göra. I versen efter kommer påbudet för vad muslimerna ska göra.
   Du måste känna till sammanhanget om du ska börja slänga koranverser in i diskussioner. Gör du inte det kommer du bara framstå som obildad och ignorant som tror att googling är lika med kunskap.
   En vers som du borde känna till som otrogen är 9:29, slå upp den.

   Gilla

 5. karl oskar skriver:

  Som jag skrev häromdagen.
  Finns inget farligare, tror jag, än att sätta en tro/ideologi förespråkande våld, omstörtning och revolution i händena på förvirrade och oroliga unga själar.
  Historien är full av exempel hur det går.

  Gillad av 2 personer

 6. Drutten skriver:

  Den svenske medborgare som utan medgivande från Institutet för strategiska produkter, ISP, tar värvning som kombattant eller agent för främmande makt skall därmed anses ha avsagt sig det svenska medborgarskapet. Eller med andra ord: otrohet bör kunna resultera i skilsmässa på initiativ från båda parter.

  Gillad av 2 personer

 7. Djuret med mindre mandom bak än fram, var en dansande elefantian, framsänd av khotan, för att håna yusuf kadr Khan, som genast erövrade Kashgarstan, nu i ägo av en dansker man skriver:

  Jag kan inte ta till mig inlägget, vad argumenteras för? Orcher är hemska? Duh. Personligen så ser jag bara ett sätt att undvika att bli halshuggen i Marocko, det är att inte åka till Marocko. Överfört till en Europeisk kontext så var det också det självklara svaret tidigare, fast omvänt. Plötsligt, under min livstid, så har något gått från att vara självklart till att det krävs argument som snurrar runt sig själv om sådant som ett barn kan förstå, delvis för att om man talar klarspråk så kommer polisen. Jag ser röven, men det är numera i lag förbjudet att peka på rövar.

  Vad menar Omar skall göras? Sätta halshuggande terrorister i fängelse? Jaha, men det hjälper inte dessa två unga kvinnor. De är döda vad jag kan förstå. Jag vet helt enkelt inte var Omar står i detta, för ständigt skall det nämnas att inte alla muslimer hugger av huvuden eller ens gillar det, en för mig ovidkommande punkt. Alla tyskar var inte nazister, alla mördade inte judar och alla tyskar gillade inte ens de som gjorde det. Vad skall ett sådant argument ha för relevans? Oförståeligt att detta alltid skall nämnas, det är ju en truism.

  Som alltid så väger man sina ord på guldvåg i detta ämne, fan vad jag hatar det, att tvingas till det i sitt eget land.

  Gillad av 8 personer

 8. Anders Östlund skriver:

  Nu är tiden sedan länge förbi då man skulle ha kunnat diskutera på ett nyanserat sätt om vem som är god och vem som är ond och allt däremellan. Men eftersom det numera betraktas som rasism att ens försöka diskutera nyanserat och när rasiststämpeln urskillningslöst och skadeglatt kletas på allt och alla, varför då ens försöka, du blir i alla fall anklagad för att vara rasist. Men om ”rasism” i tanke ord och gärning skulle kunna verka som ett skydd mot alla potentiella terrorister, så omfatta då rasismen och vedergäll alla som anklagat dig.

  Gillad av 4 personer

 9. Eva Danielsson skriver:

  Att dra in medborgarskapet och inte tillåtas sätta sin fot här någonsin mer är väl mycket milt straff för ISterrorister och för dem som haft samröre med dem. Är inte landsförräderi tillämpligt om man ansluter sig till en fiendes armé? Eller är inte IS vår fiende?
  Jag skulle inte gråta om de råkar mista livet själva. De som mördat dessa flickor i Marocko har förverkat sina mänskliga rättigheter. Precis som Akilov.
  Detta har allt med islam att göra på precis det sätt som Eddie förtjänstfullt beskriver och har skrivit om i många krönikor.
  Varför tillåts islam? Att socialdemokratin samarbetar med islamister sedan många år tillbaka och ger dem stora statsbidrag vet vi. För att få säkra röster från invandrare. Elller delar man också värderingar?
  Att islam också är en religiös sekt förutom en politisk rörelse borde inte hindra en civiliserad rättsstat att mota och bekämpa rörelsen. Det är ju inte böner på ett främmande språk som är hotfullt för vår frihet, demokrati och kultur, utan de detaljreglerade förskrifterna för hur man ska leva och hur samhället ska styras. Det är herrefolkskulturen, antisemitismen, kvinnoförtrycket och den våldsbejakande intoleransen mot alla icke-muslimer som är hotfullt och oacceptabelt.
  Om nazisterna i Sverige skulle kräva att deras ideologi ska ses som en religion, skulle de då få bygga nazikyrkor, heila från högtalare och dekorera med svastikasymbolen här och var? För att vi har religionsfrihet?? Såklart inte. Och med rätta. När en ideologi innehåller tydliga punkter hur samhället ska styras så är det inte bara någon religion längre utan framför allt en politisk ideologi. Vilket man kan säga även om svenska kyrkan numera.

  Gillad av 17 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Men tänk om de ramlar när de ska stiga på planet? Och faller ner på betongplattan 7 meter ner? Hoppsan, gick det bra? Nej sjuttsingen det gjorde det inte. Eller? Och alla ramlade ner. Vilken otur.

    Gillad av 1 person

  • Elisabeth skriver:

   Håller helt med. Dessutom- hade inte media och politiker med PK-svans hållit på med sitt multikulti Islam-kramande hade kanske inte detta förfärliga skett. Flickorna hade kanske inte varit så indoktrinerat naiva och godtrogna, de hade kanske varit mycket mer misstänksamma mot dessa monster. Islam-kramandet har gjort livet farligt. Man pratar alltid hit och dit om ”värdegrund” i Sverige. Har man ”fel värdegrund” får det diverse konsekvenser, från Nobelmiddagar till förenings/partimedlemsskap. Men när det är så extremt uppenbart vilka som inte delar vår värdegrund, ja, då händer – ingenting.

   Gillad av 9 personer

 10. phnordin skriver:

  Det finns för många människor som är sjuka i huvudet inom islam. Deras värderingar är från en annan tidsålder. Dags att visa kritiskt tänkande gentemot denna religion som leder till hat och avund.

  Gilla

 11. Kjell Rehnström skriver:

  Rapport hade ett inslag om att Danmark tydligen hjälper (vill hjälpa) f.d. IS-anslutna som kommer tillbaka till Danmark. Synpunkterna lät vettiga, men borde kanske ha problematiserats.

  Gilla

 12. Ulla skriver:

  Mördarna torde ha medborgarskap även i krigslandet (för hur har de annars kommit in?), varför Sverige bör ta tillbaka passgåvan och sedan stoppa dem vid gränsen. Men så agerar inte det goda Sverige. Här tas invandraren så gärna om hand av socialtanter och övriga etablissemanget, behandlas som offer och erbjuds pratstund, pengar och annat, allt medan politikerna vägrar prata med företrädarna för den drygt miljonen väljare som genom sin röst protesterat mot hur politiker och myndigheter sköter landet. Absurdistan!

  Men vad kan Sverige göra? Vem styr landet och mot vad? Ska det finnas jihadister på våra gator också om 20 år? Inflyttningen av okända fortsätter, varför det troliga är att antalet ökar. Vad har politikerna tänkt sig att göra, utöver att fortsätta med att uppmuntra påfyllningen? Fler poliser, fler vakter, fler kameror, fler socialtanter, fler tolkar, fler skottskadeavdelningar på våra sjukhus. fler…?
  Arma folk i detta land.

  Gillad av 6 personer

  • Mr. Brownstone skriver:

   Det är bara att lämna Sverige då. Jag tror nämligen att syftet med massinvandringen är att få alla SD – väljare att lämna det här landet.

   Gilla

 13. villervalle03v skriver:

  Det finns absolut inget som försvarar islamismen med att säga att alla inte gör det, alla nazister mördade inte judar, alla kommunister mördade inte oliktänkande. Fattas bara annat, då hade vi i västvärlden varit ganska så få. Det är inte bara gärningsmännen och religionens ansvar, ansvaret ligger tungt hos den tysta majoriteten, som tillåter detta, tillomed slår ner på dom som vågar uttala om galenskapen som pågår. Alla dessa misslyckade korståg, och dom kristnas försök till annan ordning där nere, tänk om dom inte misslyckats, hur skulle världen vara då.
  Tål att begrunda ett tag nu under juletid, då frid och fred borde råda.

  Gillad av 4 personer

 14. Bertil P. skriver:

  Hela hösten efter valet har avståndstagandet mot SD gått som ett mantra i media och inom politiken. Man har drivit på mot en ökad polarisering. Delat in världen i de genuint goda – och de mindre goda – de 1,1 miljoner medborgare som röstat fel. För ett antal år sedan läste jag boken ”Helt vanliga män – Reservbataljon 101 och den slutgiltiga lösningen i Polen” av Christopher R. Browning. Den handlar om vanliga tyska män som var för gamla för att kallas in till militärtjänst vid 2:a världskrigets början. De sorterades därför in under ordningspolisen. Den 13 juli 1942 gick de in i den Polska byn Józefów. Innan natten fallit hade de skjutit 1500 av byns judiska innevånare. Frågorna hopar sig. Hur kan man få helt vanliga män att delta i en sådan massaker? På oskyldiga äldre män, kvinnor och barn? Boken blottar hur normaliteten kan drivas bortom all sans och besinning. Att det finns en mycket kort sträcka till helvetet. Som leder till en massaker. Och att det kan gå fort. Alla de 500 polismän som deltog i avrättningarna erbjöds att slippa delta. Endast 12 av männen klev åt sidan. Resten deltog i massakern. Långt senare intervjuade man vissa som deltagit. Varför inte också de klivit åt sidan? Det som höll dem kvar i leden var grupptrycket – och rädslan över att förlora ansiktet inför de övriga. Några tillstod att de varit fega. Grupptryck och att förtingliga andra utgör en livsfarlig kombination. Sedan jag läste boken har jag blivit extra känslig för alla former av mänsklig drev. Reducering av andra. Och förstått hur starkt ett grupptryck kan vara. Som kan driva människor långt bortom all moral och sans. Jag ser fenomenet i MeToo-rörelsens excesser, om än i mildare form. Jag berörs illa av drevet mot ett visst parti. Och demoniseringen av 1,1 miljoner människor. Hur man i parti och minut vill klä av dem alla mänskliga kvaliteter. Och gör det i drevets form. Rentav antagonistiskt. Det är beklämmande att se hur olika partiföreträdare deltar i stämplingen av vanliga medborgare. Jag ser hur sprickor öppnar sig, och blir allt bredare, vartefter tiden går. Och detta i land, som i decennier hänvisat till den goda folkhemstanken. Varför är det så få medborgare som kliver ur leden och säger nej? Och inga av 7-klöverns politiker. Inte ens som de 12 i byn Józefów den 13 juli 1942 – ”att nu får det vara nog”. ”Jag vill inte vara med”. ”Jag kliver åt sidan”.

  Gillad av 10 personer

 15. Ki skriver:

  Versen du citerar är om äktenskapbrott ,men det finns så många fler som uppmanar till död åt otrogna bara de befinner sig i majoritet som 47:35 ; 9:29 ;
  Inte ens fader eller bror undgår om de inte är muslimer 9:23..
  Har skrivit till bl.a till Stefan och Margot för att fråga om de inte känner sig medskyldiga eftersom de har desinformerat folket och lurar unga tjejer att tro på deras vers ”allas lika värde ”, deras ”humana värdegrund”och att islam har inget med terror att göra, det råder demokrati och jämställdhet i ”fredsreligionen” , numera nämns inte ens att det var en muslimsk attack även om de hade qur’an i handen och skreck allahu akbar ..snart kallar de bara för gärningsmän. Snart öppnas våran gränser igen då de signerade FN Marrakesh avtal och välkomnar ännu fler..
  Skrev även till Magnus Ranstorp att vi kunde ha undvikit flera dödsfall om vi fick prata öppet om ämnet. Jag har länge erbjudit ett sammarbete. Vi måste agera korrekt och ha riktiga kunskaper. Vi kan inte ha ett rättsväsen som inte vet hur de skall hantera visa situationer. Vi kan inte tillåta att fler som föds som muslimer får kunskap, genom nya moskén och muslimskola, om vad det riktig innebär att vara muslim. När ”saturering” når en vis grad ändrar islam karaktär, snart i Sverige.

  Gillad av 4 personer

 16. rudmark skriver:

  App app app, nu vet vi inte om det var ett islamistiskt dåd eller om de blev halshuggna (trots att videon visar just det, och hyllandet av Islam)
  Vi måste tro på vår skattebetalda statsmedia som säger att det bara fanns knivskador på halsen, ev i nacken. Det är PKsanningen. Allt annat stöder och göder bara SD resp islamofobi!

  Gillad av 2 personer

 17. Bengt Holmgren skriver:

  Tack för dina enträgna insatser att flrklara vad Islam är för en religion och utflykter i andra ämnen – imponerande!

  Läsare – viktigt att på olika sätt stödja skribenter. Många är väl försörjda medan andra behöevr stöd för att kunna fortsätta sin gärning i upplysningens tjänst. Muhammed behöver ditt stöd. Lägg upp en överföring på 30:- i månaden (gärna mer) vilket är en krona om dagen. Han är värd mer än så, mycket mer.

  Gör slag i saken – NU!

  Gillad av 1 person

 18. Sixten Johansson skriver:

  Katerina Janouch skrev så här på twitter:

  ”Varenda F! och vänstermänniska plus Annie Lööf och shariavurmande Centerpartiet borde tvingas se om och om igen på den groteskt vidriga halshuggningsvideon där två nordiska tjejer slaktas av IS-mördare. Dessa as ger ni bullar och körkort i Sverige.”

  Jag håller helt med henne och jag vill samtidigt understryka att vår heliga vrede måste riktas mot de ansvariga i Sverige, inte i huvudsak vare sig mot islam eller mot muslimer. (Det sistnämnda är just vad både den svenska och den globala makteliten önskar!). De här asen får säkert passande straff i Marocko och därmed är det inte vår sak. Vår sak är att utkräva ansvar i Sverige för den farliga situationen och bryta hjärntvätten med alla medel.

  Islam kan vi betrakta kyligt och kliniskt som ett livsfarligt virus i hjärnan på muslimer. Virusbärarna blir därmed farliga även för oss, men faror ska inte hanteras med känslosvall, utan med lämpliga medel och metoder. Vi kan t o m tycka synd om dem som bär på ett rigidiserande och dödligt virus, men vår huvuduppgift är inte att tycka bra eller illa om främmande virus och virusbärare, utan att skydda oss själva på de sätt som blir nödvändiga, slå ut landets egna destruerande PK-virus och avskilja de främmande virusbärarna från oss.

  Gillad av 2 personer

 19. olle reimers skriver:

  Aldrig har jag känt en sådan vrede i Eddie Råbocks ord trots att han under flera år förklarat att islam är just så här.

  När fallet blir så konkret och skräckinjagande illustrerat av att detta drabbar jur de här unga, levnadsglada, leende tjejerna som vi alla träffat och glatts åt, som kunde vara våra döttrar eller sytrar eller bästa kompisar, som vi hjärtans gärna hade gett lift vart de än ville åka; de här unga tjerna som var övertygade om människors godhet och vänlighet, råkar ut för en sorts verklighet som inte överhuvudtaget kan föreställa oss och som inträffar just för att de är så där underbar tlevnadsglada; att man som Eddie vetat att jag en gång har trott på dem men att de svek mig på ett värre sätt än jag någonsin kunde föreställa mig, då väcks den heliga vreden.

  Den heliga vreden som säger oss att detta bara måste bort; kosta vad det kosta vill!

  Den heliga vreden som fått veta att det finns högt uppsatta människor vårt eget land som med vett och vilje inbillar oss att detta handlar om goda krafter och som de offrar dessa unga levnadsglada döttrar och systrar och flickvänner, som kunde ha fått förbli ett uttryck för det vi älskar här i världen; att dessa personer låter dem dö en bestialisk död för att de ska få behålla sina upphöjda positioner.

  Nej, nu kan vi inte tveka längre. Dessa styrande måste vi göra oss av med. Kosta vad det kosta vill.

  Gillad av 2 personer

 20. Vax skriver:

  De brutala islamistmorrden i Marocko har ingenting med islam att göra. Det förmedlar nu statliga SVT i en artikel.

  SVT Nyheter har tidigare kritiserats för att man kallat halshuggningen ”knivskador på sina halsar”. Denna formulering verkar nu ha tagits bort från en artikel, men återuppstått i en annan. Den nya vinkeln är i stället att morden inte har något med islam att göra, trots att det var just islamister som utförde morden i Allahs namn. ”Det är Allahs vilja”, ska en av mördarna ha ropat i samband med händelsen. Dessutom hade de svurit trohet till den sunniislamska terrorgruppen Islamiska Staten.

  SVT, som länge spridit kulturmarxistiska och vetenskapsfientliga myter om att invandringen är bra och nödvändig för Sverige (2015 påstod man till exempel att flyktinginvandring är ett ”kompetensregn” över landet, ”en massiv import – av kunskap”), trots att forskningen säger det motsatta, 

  SVT menar nu att dubbelmorden ”har chockat Marocko”, inte på grund av hur de gick till, utan ”eftersom terrordåd är ovanliga här”.
  Inte heller i denna artikel nämner SVT någonting om halshuggningen.

  Vem är förvånad, vi som orkar följa statstmedias nyhehetsförmedling ser dagligen vinklingar, mörkningar, falska påstående allt i syfte att förvilla oss från invandringens och islams avigsidor.

  Gillad av 1 person

 21. Weasel skriver:

  Det spelar imgen som helst roll om Svt & co anser att morden inte har någonting med islam att göra så länge som mördarna anser att morden har med islam att göra.

  Gillad av 1 person

 22. Margareta skriver:

  Läser man danska Snaphanen våldtogs kvinnorna först innan de dödades. Det på sidan viss diskussion om detta stämmer eller inte men oavsett vilket är det hela fanasfullt. Och detta undanhåller svenska media medvetet, på order uppifrån?, befolkningen får inte skakas utan skall acceptera den fortgående islamiseringen.
  Hade vi haft en normalt funtad överhet hade man naturligtvis sett till att redovisa illdåd helt öppet även om det går emot rådande trosföreställning om islam som ”fredens religion”.
  Den pågående polariseringen mellan överhet och allmänhet är inte bara ekonomisk, den beror också på skillnaden mellan dem som ”tror”, dvs. på det etablissemanget basunerar ut, och dem som inte ”tror”. Och den senare skärningspunkten går inte mellan rik och fattig.

  Gillad av 2 personer

 23. Martin H. skriver:

  IS-krigarna är soldater i en arme som befinner sig i ett krig med i stort sett hela den civiliserade delen av världen. Man kan komma överens om vissa regler för krigföring. Så har många länder gjort. IS-armen har dock inte undertecknat några sådana avtal.
  I krig dödar man varandra. Därmed är deras krigare fritt villebråd och borde kunna dödas varhelst man stöter på dem. Fredlösa helt enkelt. Var mans niding. Det är hög tid att vi applicerar denna inställning på alla IS-krigare. Det är hög tid att dessa aktörers existens avslutas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.