Svennebanan, fucking hatar er!

Mohamed Omar

Hon kunde ha varit så bra. Hon heter Keyna och är en ung smart tjej med kurdisk bakgrund som tagit fajten med hederskulturen. I avsnittet ”Keynas nakna kamp” på podden Verkligheten i P3 (7/1 2017) berättar hon om konsekvenserna: ”Min pappa sa: ingen man kommer vilja gifta sig med dig om du gör så här”.

När Keynas pappa sa att ”ingen man” kommer vilja gifta sig med henne, menade han förmodligen ”ingen bra kurdisk man”. Hon får nöja sig med en svenne utan heder.

Keyna visade sina bröst i sockala medier och blev ”slutshamad”. Hon fick slampastämpeln i pannan. Hon hade kränkt familjens heder. Men hon bryr sig inte. På Instagram, där hon har fler än sex tusen följare, kallar sig Keyna ”Slutshamed4ife”. You can’t be slutshamed if you’re not ashamed of being a slut.

Själv tycker jag att en ung tjej ska funderar noga på honom verkligen vill visa brösten i sociala medier. Och det är inte fel att prata om det med sina föräldrar heller. Så pass konservativ är jag. Det handlar om att man ska känna efter och lyssna på råd från dem som bryr sig om en, så att man inte gör saker man kommer att ångra. Om man lever i normal familj, så klart.

På Instagram ser man att Keyna också brinner för en annan fråga. I sin presentation har Keyna skrivit ”Biji Kurdistan!”, alltså ”Leve Kurdistan!”. Det är väl okej, hon har sitt ursprung i Kurdistan och hon är stolt över det. Även om jag tycker att när man lever i Sverige och är svensk medborgare så ska man brinna mest för Sverige och svensk kultur.

Det stannar inte vid att hylla Kurdistan. Slutshamed4life postar också flera generaliserande och nedsättande kommentarer om etniska svenskar. Jag tycker det är synd att hon visar mer kärlek till kurderna och Kurdistan än till svenskarna och Sverige. Här kan hon leva ett fritt liv utan hedersförtryck och får stöd av myndigheter, media, skolan och majoriteten av svenska folket. Varför inte visa lite respekt?

Man kan hoppas att hon ska bli klokare och dumpa denna svennebashing. Det borde säga Keyna något att hon kan hålla på så där i Sverige. Hur kan vi vara ett så hemskt, rasistiska land när jordens alla folkgrupper viftar med sina flaggor våra gator och torg och sjunger länge leve Palestina, Kurdistan, Syrien, Irak och Turkiet?

Hon borde fråga sig om att det hade gått för sig för en svenne i Kurdistan att sitta och posta hånfullt skitsnack om kurder i sociala medier.

En person, förmodligen med typiskt nordiskt utseende, visar inte tillräcklig tacksamhet mot Keyna. Då får hon ett utbrott:

”Säger personen tack? Tittar personen på mig? Nej. Varför? Svar: vit fkn svennebanan. Tror jag är dens betjänt. Fkn hatar er.”

Fkn är en förkortning för det engelska svärordet ”fucking”. Hon hatar ”er” i plural, alltså hon drar alla vita svennebananer över en kam. Finns det någon annan etnisk grupp man kan uttrycka sig så om? Det kan inte vara roligt att leva i ett land när man hatar majoritetsbefolkningen. Bra att du kastade bort den kurdiska hederskulturen, Keyna, men kasta inte bort hedern!

Var är den tuffe Robert Aschberg, trolljägaren som gör hembesök hos rasister som skrivit n-ordet på Facebook? Borde inte han knacka på hos Keyna och trycka upp en kamera i hennes ansikte? Det kommer så klart inte att ske. För även om de antirasistiska aktivisterna kallar sig så, så är de i praktiken inte emot all rasism. De etniska svenskarna, som hör till de minst rasistiska grupperna i världen, jagas utan nåd för minsta misstanke samtidigt som hatet mot svenskarna frodas helt öppet på Twitter, Facebook och Instagram.

Så här låter det när Keyna avfärdar sina kritiker:

”Alltid några som avföljer när jag skriver ’svennebanan’ för de tror omvänd rasism finns. Gråt ers kränkthet.”

Att rasismen mot etniska svenskar finns är hennes egna kommentarer ett bevis på. Nu när Sverige är mångkulturellt borde folk kunna överge den eurocentriska synen på rasism. Hur länge ska de intellektuella, som talar så varmt om öppenhet, fortsätta vara så inskränkta? Vänsterjournalisten Gellert Tamas gav ut boken Det svenska hatet, när kommer det någon bok med titeln Svenskhatet på ett stort förlag?

Med sina dubbla måttstockar påminner hon om en annan svenskkurd, komikern Özz Nüjen. Han missar sällan ett tillfälle att häckla svensk nationalism. Men i en artikel i Expressen den 19 juli 2017, ”Vill vi låta ryssar och tyskar bestämma över Sverige?”, kommer Nüjen ut som fullblodsnationalist. Inte svensk nationalist, utan kurdisk. Han skriver så här:

”Kurderna är inte turkar, de är inte araber och de är inte perser. Lika lite som svenskarna är ryssar, tyskar eller finnar. Kurderna vill varken ha mer eller mindre än andra folk. De vill bestämma över sig själva och sitt land. Det kallas för vanlig jävla rättvisa.”

Kurder ska bestämma i Kurdistan. Det är vanlig jävla rättvisa. Alltså: bevara Kurdistan kurdiskt och länge leve Kurdistan!

Från min tid som Palestinavän minns jag hur vänstersvenskar på demonstrationer stod och skanderade ”Leve Palestina!” Dessa skulle aldrig någonsin ropa ”Leve Sverige!” och hade man gjort det i deras sällskap hade man sannolikt åkt på spö. Vilket är konstigt, för vi befinner oss faktiskt i Sverige och inte på Gazaremsan. Inte är vi i Kurdistan heller, Keyna.

Jag stödjer tanken på en kurdisk nationalstat i Mellanöstern. Jag tror att en sådan stat skulle kunna bli ett exempel på en sekulär och någorlunda demokratisk stat i en region som präglas av diktatur och islamisk fundamentalism. Dessutom skulle en kurdisk stat sannolikt ha bra relationer till väst. Det blir också en plats dit kurder i exil kan flytta, de som inte vill riskera att assimileras och förvandlas till fucking svenska, tyska eller franska bananer.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

45 reaktioner på ”Svennebanan, fucking hatar er!

 1. Aha skriver:

  Bra skrivet. Rasismen och hatet mot svennar, det tolererade hatet, både juridiskt och av etablissemanget acceperat, är en skamfläck och visar hur fel Sverige har gått till väga när det gäller integration. Assimileringsvägen skulle ha valts, att få personerna att mentalt bli en del av samhället, att känna sig som svenska medborgare. Det minskar spänningar och hat.

  Sverige och etablissemanget har bäddat så illa när det gäller invandringen att skadorna kommer att bestå i generationer framåt.
  Att etablissemanget nu försöker förminska dessa problem är också en dålig strategi. Stalin och kommunisterna hade samma problem. De var ytterst noga med att deras befolkning inte skulle få se hur bra människorna hade det i väst. De medlen har inte etablissemanget och det blir därför en idiotisk strategi att försöka mörka verkligheten.

  Det är mycket som blivit fel med invandringen. Svennehatet är ett sådant fel. Topplandet Sverige är inte längre ett toppland.

  Gillad av 3 personer

 2. Olof Svensson skriver:

  Om man hatar svenskar borde man inte bo här. Alla bidrag och sjukvård skola mm skulle dras in för dessa indivkder. Vi äf inte akyldiga dessa någonting dom är skylduga oss allt.

  Gillad av 2 personer

 3. ericr45 skriver:

  Jag, som levt och arbetat hela mitt liv i ett yrke där precision i orden och exakthet i samtalet varit ledorden, begriper inget?
  Som du skriver, är man förföljd av/i sin egen kultur (inte hemland!) och har hittat en plats där allt t o m det mest korkade kan visas och existera, borde man då inte visa ett uns av vänlighet och kanske tacksamhet mot sin omgivning? Och sitt nya hemland.
  Hur står man ens ut att alltid vistas i en omgivning där man känner sig hatad av majoriteten? Och vice versa.. Det måste vara ett oerhört komplicerat och svårt.
  I min simpla värld, ser man ett problem, då vidtar man åtgärder för att, om det är möjligt, lösa/avhjälpa det.
  Eller, är det med hela fördomshatten på, bara en vanlig enkel kvinnlig (o)logik?

  Gillad av 1 person

 4. Raschan skriver:

  Så där beter dig varenda kurd jag har träffat.. tråkigt.

  Ang en kurdisk stat så skulle en sådan nog fort gå under i inbördeskrig. Det verkar inte vara ett enat folk som strider för en enad nation. Är flera olika grupper snarare.

  Gillad av 2 personer

 5. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Bra att detta tas upp, kurder borde behärska sig om de vill ha sympatier. Mitt intryck är att Turkiets angrepp på kurderna är rena bakhållet. Men när man ser sådana här yttringar så börjar jag tänka om. I Tyskland ökar nu sammandrabbningarna mellan turkar och kurder. Både Sverige och Tyskland skulle må bättre om detta upphör antingen genom att folk skärper sig eller försvinner härifrån.

  Gillad av 5 personer

  • Per-Anders skriver:

   Att Turkiet angriper kurderna är inget att förvåna sig över. Turkiet har angripit kurder hur långt tillbaka i historien som helst. Under kriget mot ISIS hjälpte Turkiet ISIS att angripa kurder. Turkiet har konfiskerat alla sjukhus ägda av kurder i Turkiet.

   Det är bara så att vänstermedia i Sverige inte skriver något om det.

   Gillad av 1 person

 6. Lilla fröken PK skriver:

  Hat mot svenskar finns inte i lagens mening och tillämpning. Uppenbarligen kan bara minoriteter åberopa lagen. Svårbegripligt, sade Bill. Obegripligt, sade Bull.

  Gillad av 3 personer

  • Per-Anders skriver:

   I ett våldtäktsfall där gärningsmannen blev friad var det en person som undersökte domstolsledamöternas etniska ursprung. Det visade sig att domaren var svensk och resten invandrare.

   Snart kan vi även glömma svensk lag.

   Gillad av 2 personer

  • Aha skriver:

   Det är horribelt att bli anklagad för att inte få skriva den text som framgår av länken. Djupt allvarligt.

   Detta är ett tillfälle för alternativmedia att samla sig kring, att uppvakta åklagare och protestera emot att det finns lagstiftning som innebär att det är förbjudet att lyfta fram negativa aspekter kring Islam. Ett flagrant ingrepp i yttrandefriheten.
   Dessutom är ingreppet i yttrandefriheten inte neutralt. En motsvarande text om kristendom skulle t.ex. inte bli föremål för åtal.

   Om alternativmedia då och då samordnar sig med gemensamma aktioner, skulle tyngden öka avsevärt.

   Kanske dags för en samarbetsorganisation som gör det till en vana att agera samfällt?

   Enade står man starka.

   Gillad av 4 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Jag har svårt att tänka mig att denne man blir fälld för att ha påpekat att Islam är att likställa med nazism. Att ha blivit fälld i Tingsrätten betyder inget. i Hovrätten finns bara jurister så där blir man frikänd. I annat fall finns Europadomstolen. Sverige har blivit fällda i Europadomstolen ett flertal gånger. Krånglig väg som tar tid men är Sverige en demokrati eller inte? Är vi inte en demokrati, vad återstår? Uppror ligger väl nära till hands. Så låt oss se åt vilket håll vi går.

    Gillad av 1 person

 7. Hovs_hällar skriver:

  Den här Keyna påminner om 1968-generationen i Sverige eller Frankrike. En allmän förvirring — men EN sak har man förstått: vänsterns ideologi betyder sexuell frihet! Hurra!
  Längre än så tänker man inte.

  Som att släppa lös små barn i en godisbutik.

  Gillad av 5 personer

 8. Moab skriver:

  Ja det är en perversion som så alldeles uppenbart inte är livskraftig. Jag orkar inte lösa vad denna imbecill skriver men hade det inte varit för den stora staten så hade hon svultit ihjäl. Den enda lösningen är att skicka ut alla som henne, medborgarskap eller inte.

  Gillad av 6 personer

 9. Moab skriver:

  Jag tänker att skall det verkligen vara nödvändigt att gräva i vad dessa Darwin-award vinnare skriver men kanske ändå, det är så många på DGS som är pensionärer, deras fantasi räcker nog inte till.

  Gilla

 10. uppstigersolen skriver:

  Bra att du tar upp detta. Tänk om vi fick se fler exempel på invandrare som förnedrar svenskar inom MSM? Då kanske svenskar i allmänhet fattade vilka som är rasister. Rasist förresten, det handlar om etnicitet. Vi tillhör alla Homo Sapiens men utvecklats olika beroende på plats och omgivning där vi växt upp. Kommer du från ett område där ett visst beteende är norm kan det bli svårt att anpassa sig till ett område där andra normer råder. Alltså, vill du inte eller kan du inte anpassa dig till svenska normer och beteenden i Sverige får du ta ditt pick och pack och dra. Tycker jag och många med mig. Sluta förolämpa mig. Apropå att inte tacka för att nån håller upp dörren. Jag håller numera aldrig upp dörren för MENA-folk eftersom de aldrig tackade när jag gjorde det.

  Gillad av 4 personer

 11. Hortensia skriver:

  Tack för dina kloka ord, Eddie. Jag stöder också, helhjärtat, en kurdisk stat dit Özz Nûjen och den lika ouppfostrade flickan, som borde sluta göra bort sig och börja skriva på ett språk hon behärskar (det finns säkert tillräckligt många invektiv att överösa svenskar med på kurdiska), kan flytta och leva tillsammans med andra kroniskt lättkränkta likar i ett evigt lyckotillstånd av grav missunnsamhet, reflexmässig upprördhet och djup osämja.

  Gillad av 10 personer

  • Elisabeth skriver:

   Hortensia, håller med ,mitt intryck är också att flickan är ouppfostrad, att hon saknar spärrar och gör bort sig totalt . Hon förstår förmodligen inte alls de svenska koderna om vad som anses rätt och riktigt och OK och behandlas/betraktas därefter. Därav utfallen mot svenskar. Hon verkar kort sagt ha mindervärdeskomplex inför svenskar. Detta tror jag hon har gemensamt med många andra invandrare och det kommer sig bl a av att vi lever i skilda världar. Man borde starkt poängtera vikten av assimilation. Eller be dem åka hem igen om Sverige inte passar.

   Gillad av 3 personer

   • Hortensia skriver:

    Absolut, Elisabeth, men jag undrar om inte väldigt många invandrargrupper, understödda av Sveriges idiotiska mångkulturlagstiftning, glorifierar sitt ursprung på ett – med tanke på att deras blotta vistelse här torde vara bevis nog på motsatsen – närmast stötande sätt och därmed underblåser en märklig och synnerligen omotiverad megalomani?

    Gillad av 2 personer

 12. Moab skriver:

  En mycket stor administrativ uppgift när makten vunnits är att ompröva och dra in de flesta medborgarskap som delats ut under den sista 10-20 års perioden. Detta är en självklar åtgärd, och drar man in föräldrarnas uppehållstillstånd och medborgarskap så gör man samma med barnen.

  Gillad av 6 personer

 13. Magnus skriver:

  Nu ser alla resultatet av multikulti politiken. En kurd kommer alltid att vara kurd, en jude kommer alltid att vara en jude, en palestinier kommer alltid att vara en palestinier och en svensk kommer alltid att vara en svensk osv. Konflikterna däremellan försvinner inte bara för att grupper förflyttar sig till ett annat land utan kommer alltid att finnas kvar oavsett vad hjärntvättade svenskar tror!

  Ju fler som kommer ju större blir problemen.

  Internera, deporatera, repatriera och avveckla mångkulturen!

  Gillad av 2 personer

 14. Polack skriver:

  Omar skriver att om man lever i Sverige och är svensk medborgare så ska man brinna mest för Sverige och svensk kultur. Jag uppfyller inte det kravet. Jag är född i Sverige men uppväxt i en polsk familj. I vilken familj man är uppväxt har enligt mig större betydelse än i vilket land. Jag älskar framför allt Polen. Det är svårt att inte älska Polens intressanta historia. Som troende katolik är jag glad att Polen är ett av få länder som håller fast vid den kristna tron. Sverige är däremot ett av världens mest sekulariserade länder, och vänstern och feministerna verkar dominera stort. Det hade nog varit enklare att älska Sverige för 60 år sedan när landet var vettigare.

  Jag tycker att det är tråkigt när polacker som flyttar utomlands glömmer bort sin kultur. Jag misstänker att även svenskar som flyttar utomlands vill hålla fast vid sin svenska kultur.

  Så det handlar inte om vad man älskar mest utan om etik och moral. Man ska visa respekt för landet man bor i och människorna där. Man får helt enkelt inte uppföra sig som tjejen Omar skriver om.

  Gillad av 4 personer

  • Elisabeth skriver:

   Polack, mycket bra inlägg. Absolut, Polen har intressant historia och kultur, förstår att du är stolt. Jag skulle önska att många fler kristna europeér kom till vårt land ( som arbetskraftsinvandrare ), och påverkade det i rätt riktning. Sverige ska vara ett europeiskt land, inte en MENA-filial. Det skulle kanske hjälpa till att förändra attityder, göra oss stoltare, mindre konflikträdda, mer medvetna om hur mycket som är bra med vårt land och som vi inte får slarva bort. Jag blir beklämd när jag hör/ser hur många svenskar resonerar. Du har fått mycket bra med dig i ”bagaget” och du kan uppenbarligen tillföra vårt land mycket som är positivt.

   Gillad av 3 personer

 15. Lennart Svensson skriver:

  Fin betraktelse/analys. Men det är faktiskt ganska svårt att klandra henne för sin attityd till ”Svennar”. Det här är någonting som i allra högsta grad är sanktionerat i media, det juridiska systemen och framförallt i politiken. Och vi Svenskar har faktiskt röstat fram de politiker som är ansvariga för utvecklingen, kanske förtjänar vi åtminsone delvis hennes förakt?

  Gillad av 1 person

 16. T skriver:

  Vi blir nu ständigt fler och fler som inte längre tänker vara tysta.
  Fler och fler vågar nu tala öppet om vad de tycker om alla de negativa konsekvenser som orsakats av den havererade migrationen i Sverige under hela 2000 talet.
  Det behövs verkligen en motståndsrörelse när PK eliten nu tar steg efter steg mot ett mer slutet och förljuget samhälle.
  Det senaste initiativet är att PK-medierna, DN, SVD SVT och SR, bildat en kartell där de tänker sätta sig till doms över vad som skrivs inför valet. Ledande personer som Jan Helin, Peter Wolodarski med flera inom kartellen ska bestämma över vad som är rätt eller fel i olika medier. En skrämmande utveckling
  https://ledarsidorna.se/2018/01/att-ge-upp-ligger-inte-for-mig/

  Gillad av 5 personer

 17. MartinA skriver:

  Det framstår som hon har tagit ställning för den liberalism som samhället i sverige hela tiden propagerar för. Och att hon är kluven mellan hennes kurdiska identitet och den här liberalismen. Och försöker vidhålla den kurdiska identitet via kurdisk nationalism. Möjligen är hennes utfall mot svennar avundsjuka för att de kan vara okomplicerat liberala. Eller så är det en del i hennes sökande efter identitet.

  Mitt råd till henna är att söka fred med hennes föräldrars värderingar. Liberalismen må ha mycket pengar men den är svag. Och den är en antikultur. Ingen kommer gå i döden för liberalismen. Att väga hennes ord på guldvåg tänker jag inte göra, hon kommer aldrig inkluderas i mitt vi oavsett vad hon gör, hennes ord saknar betydelse, antipati och konkurrens från kurderna som bor i sverige är vad vi svenskar bör förvånta oss.

  Gillad av 3 personer

 18. Per-Anders skriver:

  Att hålla upp en dörr och inte få tack. Ja, det händer mig ganska ofta och de som inte tackar är både svenskar och invandrare och säkert någon kurd.

  Rent logiskt är således svenskar, invandrare och någon kurd rasister.

  Själv tror jag bara att det beror på dålig uppfostran. Så rent logiskt är även dålig uppfostran rasism.

  Gillad av 4 personer

 19. Willy Lindqvist skriver:

  Rasism är inte omvänd. Däremot kan den vara ömsesidig. Rasism är rasism var den än kommer ifrån. Den unga damen i artikeln inser inte sin egen rasistiska läggning. Men bland många som kommit hit betraktas rasism mot den svenska befolkningen som ett naturligt beteende.

  Gillad av 3 personer

 20. Rikard skriver:

  Hej.
  Om kurderna klarat att bygga en stat hade en sådan funnits.

  En kurdisk stat skulle tämligen omgående förfalla till sekteristiskt klanbaserat våld och inbördeskrig.

  Vissa civilisationer, kulturer och folk är nationsbyggare.

  Andra saknar i sin kultur egenskaper för detta.

  Kanske de kan utveckla dem med tiden, men det är något som torde bli allt svårare ju mer vi går mot stora nationer och post-demokratiskt samarbete mellan de styrande oligarkierna (vår motsvarighet till klankulturernas dynastier) som EU.

  Men vad har kurder alls i Sverige att göra idag? Kvarstår behovet av att fly från turkar, perser och araber? Gör det inte det så skall kurderna resa hem, om jag som svensk får ansluta mig till de principer som Omar citerar från Nujen.

  Sverige är svenskarnas land – ingen annans.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

 21. lookslikeanangel skriver:

  Hej Keyna,

  Det är bra att du åtminstone tycker NÅGONTING. Om man inte är intresserad av någon slags relation, så bryr man sig inte alls. Man dissar inte någon eller något om det är totalt meningslöst.
  (Hatkärlek kanske?)

  I Sverige har vi den absurda situationen; Allt och ingenting.
  och
  Sverige är “dåligt”. Svenskar är “dåliga”. Svensk kultur “dålig” eller rent av obefintlig.
  Samtidigt ska bilden vara att vi är bäst i världen. Man kan “go bananas” för mindre.

  Sverige får inte ens vara en hemvist för oss födda här. Kanske inte för någon?
  Allt och inget. Inget bra koncept.

  (Det är egentligen en annan sak, men jag förstår att du precis som andra vill använda att du är vacker till en modell/mediekarriär. En väldigt tuff bransch f.ö.)

  Hur som helst tycker jag att det behövs mer energi i det här landet. Det är nästan så jag tror att du håller med.

  PS Love hurts DS

  Gilla

 22. Rolf skriver:

  ”Kurderna vill varken ha mer eller mindre än andra folk. De vill bestämma över sig själva och sitt land. Det kallas för vanlig jävla rättvisa.”

  Kurder ska bestämma i Kurdistan. Det är vanlig jävla rättvisa.
  Alltså: bevara Kurdistan kurdiskt och länge leve Kurdistan!”

  Svenskar ska bestämma i Sverige. Det är vanlig jävla rättvisa.
  Alltså: bevara Sverige svenskt och länge leve Sverige!

  Gilla

 23. weasel skriver:

  Vad ska vi som har varit med om att en person som har samma hudfärg/etnicitet som oss inte säger ”tack” göra?
  Funkar det att skylla på ”rasism” där också eller måste vi hitta någon annan offerkofta ?
  😦

  Gilla

 24. Nils Nilsson skriver:

  I och med att svenskar accepterar att bli bespottade samtidigt som de blir bestulna förtjänar de, enligt många, heller ingen respekt.

  Gilla

 25. Elin skriver:

  Fan vilket bra inlägg! Har själv blivit uthängd på hennes instagramkonto och fick någon enorm hatstorm efter mig. Allt för ett inlägg jag kommenterade för 6 månader sedan. Tycker inte hennes beteende är okej och man ska kunna kritisera henne, oavsett om hon är kurd eller kvinna. Man kan inte spotta ut sig vad som helst på nätet, men hoppas hennes framtida arbetsgivare ser vad hon skriver.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.