Kära läsare

Annika Borg8-26-13_11971

Annika Borg               Patrik Engellau

Den här sajten – detgodasamhallet.com – har nu funnits i snart tre månader. Vi som startade den har ambitionen att skapa ett forum för relevanta diskussioner om Sverige och Sveriges framtid (och förstås gärna också om den övriga världen och dess utsikter).

Relevant betyder i detta sammanhang insiktsfullt samt utan vare sig överdriven respekt för det politiskt korrekta eller förfall till extremistisk enögdhet. Vår kaxiga devis – Här skapas samtidens självförståelse – är allvarligt menad.

Åtminstone hittills har resultatet blivit över förväntan. Så här har antalet läsare per vecka utvecklats sedan start:

staplar

Nu hör det till saken att framgångarna till stor del beror på enstaka krönikor som blivit virala. Men även om man tar bort veckornas mest lästa från kalkylerna är uppgången slående.

Glädjande är också läsarnas engagemang. Att döma av de kommentarer som läggs in består läsekretsen nästan uteslutande av begåvade, välskrivande och eftertänksamma personer. Det är mycket ovanligt att vi refuserar ett inlägg för att det exempelvis är skrikigt och irrelevant (däremot tackar vi nej till kommentarer till kommentarer; syftet här är inte att ge utrymme för debatter som skenar iväg åt vilket håll som helst).

Vi får många uppmuntrande tillrop från läsarna som verkar tycka att vår sajt fyller ett tomrum.

Hör gärna av er, inte bara för att uttrycka eventuellt bifall, utan också för att tala om hur vi kan bli bättre.

Vänliga hälsningar

Annika

Patrik