BITTE ASSARMO: Nooshi Dadgostar är en historisk parentes

Nooshi Dadgostar lever livet i floskelparadiset Almedalen och säger bland annat att ”högerdoktrinen” ska vara en historisk parentes. Sorry, Nooshi, men du har inte en siffra rätt. Det är du och din högt älskade kommunism som är en historisk parentes.

Det faktum att Vänsterpartiet Kommunisterna strök det andra ordet ur partinamnet gör ingen skillnad när det gäller partiets osunda och odemokratiska grund. Vänsterpartiet, med eller utan tillnamnet Kommunisterna, är och förblir ett kommunistiskt parti, i grunden troget det Sovjet som inte längre finns. VPK har aldrig tagit ett enda steg utan Moskvas godkännande och det gör de fortfarande inte – numera lyder de dock inte under ett fysiskt Moskva utan ett psykologiskt.

Det som Nooshi Dadgostar på sedvanligt populistiskt vis kallar ”högerdoktrinen” är i själva verket ett uppvaknande från decennier av sömn. Än så länge är det främst vanligt folk som har vaknat ur den röda sömnen men sakta men säkert börjar det även ske förändringar bland både politiker och journalister.

Tack vare att några få alternativa tänkare var modiga nog att redan tidigt reagera och agera på att kommunister och socialister tillåtits sätta agendan i alla sammanhang är det nu betydligt mindre riskabelt att öppna munnen och ifrågasätta den röda dagordningen. Vi har numera en hel rad alternativa medier som rapporterar mindre vinklade nyheter och röster som aldrig skulle få komma till tals i main stream-medierna.

Röster som får sådana som Nooshi Dadgostar och hennes kommunistvänner att se rött.

Det är inte så konstigt. För ett parti som VPK, vars hela struktur bygger på en antidemokratisk ideologi, ter det sig naturligtvis oerhört skrämmande att människor inte köper deras propaganda lika lättvindigt längre. Det hör till sakens natur att Nooshi och hennes partivänner vill förpassa människors friheter till sopförbränningsugnen så att de kan återta det tolkningsföreträde som de haft så länge.

Dessbättre, för oss som värdesätter frihet och demokrati, går både Sverige och Europa faktiskt åt motsatt håll. ”Högerdoktrinen”, som genomsyrar Europa, är ett sundhetstecken och ett underkännande av den unkna kommunism som representeras just av Nooshi och hennes polare. Och även om just Sverige sticker ut som extremt, när det gäller resultatet i EU-valet, kommer det aldrig att bli som förr. Socialdemokraterna kommer aldrig mer att ha hälften av väljarsympatierna och VPK kommer alltid att harva i botten, med tillfälliga uppgångar när de lyckats särskilt bra med att slå sina påsar ihop med medievärlden.

Nooshi kan alltså glassa runt bäst hon vill i Almedalen, och låtsas att hon har något att komma med, för hon blir aldrig mer än en parentes.

Foto: Skärmdump SVT

Bitte Assarmo