37 reaktioner på ”KONTAKT

 1. lfogel skriver:

  Ärkebiskop emeritus Anders Weyryd hade ett uppdrag att upprätta samförstånd det shariavänliga Hamas. Jag vet inte var Hamaskontakten ledde till. Kanske att Sv Kyrkan fått ökad förståelse för Sharia. Nu föreslår jag att Anders Weyryd kontaktar ledningen för den grekisk-ortodoxa kyrkan i Rumänien. Där kan man ta upp frågan om man följer det kristna budskapet bättre genom ett katedralbygge eller genom att instället ge alla rumäner en människovärdig tillvaro.

  Gilla

  • Anders O. skriver:

   Har ni skrivit om boken ”Landsplågan Islam”?

   Har precis läst den och är chockad.

   Vill gärna läsa mer OM boken.

   Med vänlig hälsning, Anders O.

   Gilla

 2. Sören Schmidt skriver:

  Eller Ukraina. Mina vänner sliter upp sig själva, ideellt, för att hjälpa andra. Och ekonomiska medel har de inte alls sedan valutan kraschat. Just i Ukraina är det främst kyrkan som måste stärkas ekonomiskt för det är den som har möjlighet för att nå ut till flest.

  Gilla

 3. Per Eriksson skriver:

  ”En människosyn: Att människor är anständiga och har en inre moralisk kompass.”
  Så står det under fliken idé. Varifrån kommer denna teori? Det är väl inte möjligen önsketänkande som kommit till på en kafferast under muntra former och sedan plitats ner.
  Jag ser inget som helst stöd för en sådan teori, tvärtom. Alla krig, all ondska samt evolutionsläran talar ju för motsatsen. Inom vilket område det än gäller, att utgå från fakta måste väl ge de bästa förutsättningarna att komma framåt. Att utgå från nonsens tror jag leder till nonsenstexter här.

  Gilla

 4. Bertil Andersson skriver:

  I en del kulturer är kompassen inställd på att skaffa väldigt många barn utan
  en tanke på om det går att försörja dem. Barnen, som succesivt blir vuxna,
  börjar, som andra trångbodda varelser, att bråka med varandra. Syrien hade år
  1979 nio miljoner invånare. Nu är det tillsammans med de som flytt fältet 22
  miljoner. Detta har alltså skett på 36 år, ett faktum som tiges ihjäl. Hur mycket
  ansvar har man visat i Syrien ? Vi får höra att Europa har ett stort ansvar !
  Varför flyr inga till Saudiarabien ? Den frågan är också en s.k. ickefråga

  Liked by 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Landet kan inte föda sina invånare!
   Överbefolkning är en faktisk krigsorsak…
   När krubban är tom, bits hästarna!
   Ett välkänt ordspråk…

   Gilla

 5. perrypace skriver:

  Jag såg ett inslag i Gomorron Sverige om rivningen av emigrantlägret i Malmö, något som ju varit känd en vecka innan åtminstone.
  Inslaget börjar med att studioreportern indignerat konstaterar att 200 personer bodde i lägret och att Malmö kommun bara har erbjudit tillfälliga sängplatser åt 50 migranter.

  På plats i Malmö, rapporterar SVT’s Johanna Stenberg att ”det har varit en omtumlande upplevelse för migranterna att bli bortkörda från lägret” .

  Kameran sveper över fasaden på Stadshuset, på vars trappa 40 personer ligger och sover.
  Reportern på plats nämner också att kommunen iordningställt ett härbärge med 50 platser, men att de flesta av dessa sängplatser har stått tomma och att migranterna valde att i stället sova utanför Stadshuset.

  Därefter lyckas man hitta Maria Persdotter, som råkar vara en av kommunens vänsterpartister och som dessutom presenteras som forskare i Urbana Studier vid Malmö Högskola.
  Maria Persdotter är upprörd över att folk har vräkts från det läger ”där dom bott i över ett år”.

  Hon förklarar vidare att hennes forskning fokuserar på den politiska hanteringen av EU-migranter. Hon har kommit fram till att det var lite rörigt i början när alla migranter började dyka upp på gator och torg, men att man numera vill försöka se till att svensk lag gäller och att den gäller lika för alla.
  Hon anser dock att konsekvenserna av att följa lagar och förordningar blir groteska; när ojämlikheten är stor faller dessa migranter utanför systemet.

  Vad jag förstår, menar hon därmed att migranterna, som vistas illegalt i Sverige, alltså ska ha samma rätt till vårt välfärdssystem precis som alla vi andra, utan att vara svenska medborgare.

  Hon för avslutningsvis ett resonemang kring vem som har ansvaret för den uppkomna situationen:
  ”Ett argument man hör är att romerna själva har ett ansvar för att dom hamnat i denna situation. Så är det ju inte, allt beror i själva verket på att vi svenskar är rasister. Vi har samma situation som på sent 1800-tal då man förföljde romer”

  Ännu ett SVT-reportage har rullat i Gomorron Sverige. Jag slår över till TV4.

  Gilla

  • Ivar Leek skriver:

   Att slå över till TV 4 ger väl inte någon kvalitetshöjning möjligen kan man vara lite mer överseende med denna kanal ; de behöver ju inte uppfylla kraven i public service om opartisk och korrekt nyhetsförmedling

   Gilla

  • Peter Schenling skriver:

   Vilken svensk vill bo i ett tältläger och sitta utanför Lidl i ur och skur och be om allmosor??? Kallar du det att få del av välfärdssamhället? Möjligtvis kan de få till mat, skola och sjukvård, till sina barn i Östeuropa där de inte får ta del av välfärden alls, trots att landet är med i EU1! Läs ”Singoalla” av kulturhjälten, Viktor Rydberg. Där blir riddaren på medeltiden kär i en Romsk tjej, med förföljelser, likt ”förintelsen”, som följd. ”Tjej” är för övrigt ett låneord från romani! Och Viktor Rydberg bodde i Djursholm, där många humanister bodde förr. Idag överklagade man bygget av Lidl, i Stocksund, i två år, med argumentet: ”Det går ju inte att bygga en jävla lågprisbutik i ett hundraårigt villaområde”, trots att det ligger två enorma miljonprogram där. De tycker också det är obehagligt med en rom, på återvinningsstationen, som frågar om pant och annat, som de ändå tänker slänga! vår första flyktingbostad tände man på, men nu vaktar vi den och har samlat in massor av kläder mm! Stig Dagerman, bodde i Danderyd och skrev: ”Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ! Endast en sak kan du göra: en annan människa väl. Men detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler. En hungrande människa mindre betyder en broder mer:” Mina dikter handlar om att ”lägga mig som en bro över era mörka vatten, och ändra riktning på den snedvridna debatten. Jag river era murar, som ni kallar ”stängsel”, för jag har släppt ut mitt hjärta ur ert fängsel”!!!!

   Gilla

   • Jan Molin skriver:

    @Peter: du är okunnig om zigenarnas folk i världen. En av de som är mycket kunnig i ”ämnet” är Karl-Olof Arnstberg, etnolog, som studerat och skrivit kunskapsrika böcker om dessa folkgrupper.
    Kort om detta: de anser sig som folkslag vara förmer än oss vanliga människor som lönearbetar för att få inkomster till våra liv. De vägrar, på grund av bla sin stolthet, att underställa sig sådana villkor, de skulle känna sig ofria om de gjorde så. Bland de sina finns samma sociala skillnader mellan olika zigenargrupper som i våra samhällen, även ibland förakt för de längst ner på samhällsstegen.
    I Sverige, innan nuvarande tiggarinvasion av nu fler än 4000 personer, så bodde här omkring 500 zigenare. Ättlingar sedan flera hundra år till grupper som kom hit. Samma med dessa, de lönearbetade inte utan fick bostäder och socialbidrag av staten, dvs av oss skattebetalare.
    Läs och lär dig utav en kunnig person som Karl-Olof genom att läsa hans bok ”Romer”.
    Den senare beteckningen är ganska ny, vänstern behövde ett nytt namn eftersom man utmämnde ”zigenare” till ett rasistiskt ord. Som de plägar göra om det mesta som man vill pådyvla oss ”vita rasister”.

    Gilla

 6. whiskeypop skriver:

  Skulle uppskatta om ni kunde se över tidsangivelsen för kommentarer eftersom den verkar vara inställd på 12 timmars visning istället för 24 timmar. Utan AM/PM desutom.

  Gilla

 7. Bertil Andersson skriver:

  Man lade ju bl.a. ner det s.k. försvaret med hänvisning till att det var ett ”särintresse”. Måste man plugga på högskola för att bi naiv ?!

  Gilla

  • Redaktionen skriver:

   Enligt statistiken har vi sedan start nobbat en halv procent av kommentarerna, till exempel ovidkommande reklam. Det har också förekommit något obehagligt personangrepp och stötande språk. Annars får man tycka vad man vill om det är någorlunda väl artikulerat.

   Patrik

   Gilla

   • Jasa skriver:

    Tack för svar. Det låter vettigt! Tiden det tar att lägga ut kommentarer verkar däremot variera kraftigt. Jag gillar dina inlägg då jag tycker du är en uppriktig tvivlare och öppen för att lyssna till andras tankar och åsikter.

    Gilla

 8. Jasa skriver:

  Jag fick tidigare 2-3 skriftställningar varje morgon på min brevlåda. Det har upphört utan att jag förstår varför. Kan jag be om en förklaring?

  Gilla

 9. John Adams skriver:

  Under 2 veckor fick jag inga artiklar..

  Då anmälde jag mig på nytt

  Nu får jag dubbla uppsättningar varje natt

  Jag hittar inte något ställe för att avbeställa

  Kan ni fixa så att jag inte får dubbelt till min emailadress

  Tack

  Gilla

 10. Tahmas Nuri skriver:

  DGS uppdateringarna är sisådär. Vi som kommenterar vill gärna se andras kommentarer och även svar på våra egna, Varför uppdateras bloggen inte mer regelbundet?
  Tanken är väl att vi som inteagerar mellan krönikan och inläggen skall hinna besvara de samma innan en ny krönika med nytt ämne publiceras.
  Vad är tanken?

  Liked by 1 person

 11. Tahmas Nuri skriver:

  PE
  Har funderat på hur våra krigsveteraner tas emot när de kommer tillbaka till civilsamhället när de har krigat i Afghanistan och i övriga länder.
  Jag har försökt att få information men den är väldigt bristfällig.
  Har du andra ingångar?
  Skälet är att jag tycker det är viktigt att belysa att våra soldater faktiskt gör en insats som borde borde belysas i medier och offentliga sammanhang.
  Genom våra veteraner kan vi få draghjälp med vår rörelse som aldrig kan ses som negativ framförallt inte från vänstern.
  Att lyfta fram tusen soldater som ha stridit mot medeltiden kan bara var till gång.

  Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Jag ser ingen som helst orsak till att Sverige har skickat och tydligen fortfarande har soldater där! Jag vill inte att mina skattepengar ska gå till slikt. Sluta med all sk välgörenhet i världen, det är i sanning rasistiskt. Alla folk på jorden har lika förmågor och måste göra upp själva med sina tyranner, det fungerar inte med hjälp utifrån. Det är hårt men jag tror så.
   Vi svenskar tror kanske att vi redan gjort det på hemmaplan, men så är det inte! Vi lydde under århundrade under diktatoriska kunga och drottningar men tyrannerna bytte skepnad i och med sossarna och socialismen. Och till den senare räknar jag idag även allianspartierna, de bytte inriktning i och med invandringen och det mångkulturella samhället som de skapade 1975 på inrådan av S och Palme. Landsförräderi är namnet på detta beteende.
   Som motståndrörelse bildades SD 1988. Och genast började hatet mot dess ledare, medlemmar och röstare. Och pågår fortfarande med stor styrka. De hatar, inte vi!

   Gilla

   • Jan Molin skriver:

    Tillägg: jag anser således att de inte gör någon alls insats för Sverige, utan de gör vad våra politrucker till politiker vill utföra. Soldaterna är nog hjärntvättade i politisk korrekthet så det förslår och kommer troligen att strida mot oss när våldet bryter ut. Och då är de farliga för Sveries befolknings väl.

    Gilla

 12. Heinz Hartman skriver:

  Attn:Per Eriksson/människosyn

  Om man utgår ifrån att människa är god så går detta inte ihop med händelserna i världen(och tidigare händelser!).Utgår man däremot från att människor är onda så faller allting på plats.

  Gilla

 13. Mats Lindh skriver:

  Hej hur gör man om man inte vill betala skatt? Ni tar upp frågan att vi inte vill protestera mot nedmonteringen av det svenska samhället och samhällskontraktet, det är ju omöjligt om man är anställd. Jag skulle gärna avstå att betala skatt. Det som raserar Sverige är PK-ismen, landsförrädarna och agendasättande sk. journalister som suttit vid makten i decennier.

  Själv jobbar jag svart så gott det går.

  Jag uppskattar det ni gör för Sverige.

  Ha det bra.

  Mvh
  Mats Lindh född 1955

  Ps jag är inte ensam stå på er.

  Gilla

 14. Mats Lindh skriver:

  Lyttkens slutsats att bara man får jobb så löser det sig är fel, man måste vara villig att ta till sig den kultur man kommer till och inte kräva särlösningar det gjorde inte Karl Oskar och Kristina.

  Islam är en totalitär religiös ideologi som inte hör hemma västerländska demokratier den tillhör medeltiden.

  Mvh
  Mats lindh

  Gilla

 15. marie skriver:

  Hej!
  Kan ni vänligen berätta för mig vad som var så fel med min kommentar som jag skickade i eftermiddags angående inlägget om ”… de redan frälsta”?
  Det var den första kommentar jag skickat till detgodasamhället, jag har dock läst här ett bra tag och också vidarebefordrat till andra. Kommentaren var inte för lång och inte på något sätt oförskämd. Den har försvunnit helt, såvitt jag kan se.
  Ni har min mejladress. Vänligen svara på frågan.
  Hälsningar Marie

  Liked by 1 person

 16. Eva skriver:

  Hej!

  Hoppas på att ni skriver om ”Till det fria ordets försvar – åtgärder mot utsatthet för hot och hat bland journalister, förtroendevalda och konstnärer” som 2017-07-13 publicerades av Kulturdepartementet .

  http://www.regeringen.se/4a029f/globalassets/regeringen/dokument/kulturdepartementet/till-det-fria-ordets-forsvar.pdf

  Som jag förstår det ska det nu vara en av polisen prioriterad uppgift att skydda politiker, (etablerade) journalister och konstnärer samtidigt som polisen kämpar med bristande resurser och poliser som lämnar yrket.

  Alice Bah Kuhnke själv är en av de som kommer att prioriteras. Är hon då tillräckligt objektiv?

  Gilla

  • Mikael.H.G. skriver:

   Anmärkningsvärt att Alice Bah tycks vilja varna för fake News. Hon har ju själv gått ut med falska uppgifter:

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/va…te-gjort-nagot

   ‘När demokratiministern skulle nämna exempel på kommuner som är bra på att möta de som kommer tillbaka från IS sa Alice Bah Kuhnke att i Umeå ”fungerar det väldigt väl”. Men i Umeå ställer man sig frågande. Där har man nämligen inte tagit emot en enda återvändare från IS.
   – Vi kan ju inte vara bra på något vi inte gjort, säger kommunens ansvariga.’

   Och all (traditionell) media som skrivit att folk som kommer hit från Syrien är högutbildade?! Det verkar också varit omskrivningar av verkligheten.

   I pressreleasen sägs det:
   ”Samhälldebatten är luften i demokratins lungor. Hot och hat mot personer som deltar i den offentliga debatten är därför extra allvarligt eftersom det kan leda till att röster och perspektiv tystnar. Handlingsplanen kommer inte att lösa alla de problem som finns, men det är ett viktigt steg som tas. Nu har vi för första gången ett systematiskt arbete på plats, som specifikt riktar sig till grupper som är avgörande för att öka syremängden i debatten, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.”

   ”Alternativmedia” – som tillexempel DGS och Ledarsidorna – ökar verkligen syremängden i debatterna, ja. (Även om det förmodligen inte är dessa ABK syftar på). Utan DGS med flera ideella krafter skulle luften i Sverige vara ännu svårare att andas.

   Med vänlig hälsning, Mikael

   Gilla

 17. Kenta skriver:

  Är det ingen som ens reflekterar över vad för sorts persons läror dessa muslimer följer? Att det handlar om en gubbe på 50+ som gifte sig med en liten flicka på 6 år! Visserligen med så pass mycket hyfs att han väntade tills hon var 9 innan han så att säga fullbordade äktenskapet? Är det att anses normalt? Är det verkligen inte någon mer än jag som får ont i magen?

  Gilla

 18. Gilbert Andersson skriver:

  DGS är mycket bra!
  Jag ser sällan artiklar om ekonomi.
  Gammalmedia sprider lögner om hur bra Sveriges ekonomi är. Under en längre tid har SEK tappat i värde varje dag. Vi blir alltså fattigare för varje dag som går.
  Detta förbigås med tystnad i alla medier.
  Visserligen hade SVT ett reportage om att danskar åker till Skåne på grund av den starka danska kronan. Naturligtvis var detta vinklat eftersom det är den svenska kronan som är svag!

  Gilla

 19. Jessica Lind skriver:

  Hej Patrik Engellau skrev en artikel om lättkränkthet som var jättebra. Ville visa den för en bekant men jag kan inte hitta den. Har glömt vilken rubrik den har och för hur längesen den publicerades. Jag vet att jag läste den på den här sidan. Undrar om nån kan hjälpa mig att hitta rätt?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.