MOHAMED OMAR: Pride eller ramadan?

När Ilhan Omar i mellanårsvalet 2018 vann en plats i USA:s representanthus, firade vänstern och de progressiva även i Sverige. Hon och Rashida Talib var ju de första muslimska kvinnorna i USA:s kongress. Hon var också den första kvinnan med hijab, ett klädesplagg som av vissa progressiva ses som ett uttryck för ”normkritik”.

Som om detta inte vore nog; Ilhan Omar var också mörkhyad och flykting från Somalia. Inte undra på att de progressiva gladde sig. I Dagens Nyheter applåderades segern med rubriker som ”Ilhan Omar är Donalds Trump mardröm” (21/10 2018) och ”Vita män får ge vika efter mellanårsvalet” (7/11 2018).

Även från Svenska Dagbladets redaktion kunde man höra det progressiva jublet i rubriken ”Svart, flykting och bär slöja: Trumps nya måltavla” (22/7 2019):

”Med sitt leende, sin hijab och piercing i näsan har kongressledamoten Ilhan Omar blivit ett ansikte för ett nytt, progressivt USA. Men hon har anklagats för antisemitism. För Trumpanhängare är den 36-åriga somalisk-amerikanskan fienden.”

Vilka var det som röstade på Ilhan Omar? Muslimska kvinnor i hijab? Somaliska invandrare? Nja, jag tror att det flesta som röstade på henne snarare var privilegierade vita människor med pk-åsikter. Alltså samma typ som befolkar DN och SvD:s redaktioner.

Ett bevis för Ilhan Omars impopularitet bland somalier är att hon nyligen blev utbuad och häcklad på en somaliskt musikkonsert i Minneapolis. Hon hade kommit dit för att visa upp sig och dela ut ett pris till artisten Soldaan Seraar. Men publiken ville inte ha henne där. Man kunde höra rop som ”go home,” ”get out,” och ”get the fuck out of here.”

Ilhan Omar utbuad av somalier:

Faktum är att det finns en stark avsky för Ilhan Omar bland somalier, och muslimer i allmänhet, på grund av att hon omfamnat Pride. År 2019 sammanföll Pride med fastemånaden ramadan.

Medan fromma muslimer fastade publicerade Ilhan bilder på Twitter som visade hur hon dansade på gatan tillsammans med Pride-folk. Detta uppfattades som djupt respektlöst och provocerande.

En populär muslimsk intellektuell och debattör i USA, Daniel Haqiqatjou, skrev så här på Facebook:

Ilhan ”The Sharia is Barbaric” Omar and Rashida ”My Allah is She” Tlaib are busy these last ten days of Ramadan promoting LGBT. They love LGBT so much that they could not even wait a few days until Ramadan ended before announcing such things. That’s how little the sanctity of Ramadan and the enormity of fahisha means to them apparently.

At a time when the Muslims are concluding Ramadan and are exchanging remarks of congratulations and prayer for accepted good deeds and accepted prayers, forgiveness, repentance, and a commitment to Allah and His Revelation and the values inscribed in that Revelation, we have such persons congratulating open sins, open rebellion, open blasphemy against God.

”The Sharia is Barbaric” syftar på att Ilhan Omar kritiserat islamiska lagar mot homosexuella handlingar.

Man kan lätt föreställa sig Ilhans svåra dilemma. Ska jag omfamna Pride eller ramadan? Skulle hon välja de privilegierade vita med pk-åsikter eller de mörkhyade muslimerna som hon ”representerar”? Den första gruppen håller Pride för heligt, den andra ramadan. Hon valde de vita pk-isterna.

Vad visar detta? Jo, att Ilhan Omar egentligen inte alls representerar de mörkhyade, muslimska kvinnorna i hijab. Hon råkar bara se ut som dem. Hon representerar i själva verket de privilegierade vita med pk-åsikter.

Flera oförenliga intressen försöker samsas inom den pk-istiska ”regnbågskoalitionen”. Det som hittills har hållit ihop den är den gemensamma kampen mot ”den vite mannen” eller ”rasismen”. Men konflikterna kommer sannolikt att synas allt mer och leda till splittringar.

Ett exempel på det i Sverige är det muslimska Partiet Nyans, som ju delar vänsterns ”antirasism” och ”kamp mot islamofobi”, men inte kan ställa upp på radikalfeminism, Pride och annat. Partiet Nyans och liknande rörelser i västvärlden kräver alltså ”mångkultur på riktigt”, det vill säga de nöjer sig inte med att agera ”rasifierade” masker åt privilegierade vita pk-ister.

BILD: Ilhan Omar på Pride med en progressiv vit familj, juni 2019.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook

Stöd mitt skrivande genom att bli månadsgivare på Patreon här

Mohamed Omar