ROBIN ERIKSSON: Sylvester Stallone erbjöds 360 000 dollar för att inte spela Rocky 

Sylvester Stallone brukade bo i New York. Som barn visste han att han ville bli filmskådis. Förlossningsläkaren drog ut bebisen Stallone med en griptång och skadade hans mun. Därför kan han ej tala på ett normalt vis. Han gick och provspelade 1500 gånger. De slängde alltid ut honom, sa att han är värdelös och att han ej kan bli skådis. Han försökte få en roll i ”Gudfadern” där 300 personer skulle synas i bakgrunden. 

Trots sina italienska gener fick han ej jobbet. Han blev utkastad 6 – 9 gånger från alla platser där man kunde provspela. En gång satt han kvar hela natten och väntade på att få provspela igen nästa morgon. Då fick han ett jobb. I 20 sekunder fick han spela en ligist som blev nerslagen. Stallone blev så fattig att elbolaget stängde av elen. Hans fru bråkade och sa att han skulle skaffa ett normalt jobb. Han vägrade att skaffa ett normalt jobb för han tänkte bara bli filmskådis. En dag sålde han sin frus smycken vilket fick henne att hata honom. Då kände han att det var slut för dem. Han hade bara sin enda vän i världen kvar. En hund. En dag gick han till en spritbutik och sålde hunden på gatan utanför. Han ville ha 50 dollar men fick 25 dollar.  

Stallone frös hemma och gick till biblioteket för att värma sig. Då han var omgiven av böcker tänkte han att han ska skriva sina egna filmer. Han skrev många dåliga filmer men en film såldes för 100 dollar. En dag gick han och såg en boxningsmatch mellan Muhammad Ali och Chuck Wepner som var klumpig men som aldrig gav upp och som fortsatte puckla på den bäste boxaren någonsin. Han åkte direkt hem och skrev filmen ”Rocky” på 20 timmar. Han försökte sälja filmen. Filmbolagen kallade den dålig. Efter ett tag hittade han ett filmbolag som gillade historien. De erbjöd honom 125 000 dollar. Men Stallone fick ej spela huvudrollen. De behövde en känd skådis. Stallone sa att filmen handlar om honom så han ska spela Rocky. Det blev inget. Ett tag senare erbjöd filmbolaget honom 250 000 dollar för att ej spela Rocky. Han tackade nej igen. Det sista erbjudandet från filmbolaget låg på 360 000 dollar för att ej spela Rocky. Han tackade nej igen. I slutänden lät filmbolaget honom spela huvudrollen och han fick 35 000 dollar. När de skulle börja filma frågade de andra ”Är du redo, Sylvester?” Han svarade ”Nej, men Rocky är redo”.  

Då Stallone tjänade 35 000 dollar åkte han direkt till spritbutiken där hans hund hade sålts. Efter tre dagar såg han mannen som hade köpt hunden. Stallone erbjöd mannen 100 dollar för att få tillbaka hunden. Mannen tackade nej. I slutänden fick han öka priset till 15 000 dollar och en roll i filmen för att få tillbaka hunden. Filmbolaget spenderade 950 000 dollar på inspelningen. Filmen drog in 225 miljoner dollar. 

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744. 

Gästskribent