MOHAMED OMAR: Räknas inte vita liv?

För de så kallade ”antirasisterna” räknas inte vita liv. I söndags (21/11 2021) körde svart makt-anhängaren Darrell E. Brooks in sin stadsjeep i en julparad i Waukesha, Wisconsin. Han dödade sex personer och skadade omkring 50.

Darrell E. Brooks tillhörde svart makt-sekten The Five Percent Nation som lär att svarta människor är en herreras och att vita människor är ”djävlar”.

Här är namnen på offren:

Virginia Sorenson
LeAnna Owen
Tamara Durand
Wilhelm Hospel
Jane Kulich
Jackson Sparks

Ni kommer med stor sannolikhet inte att läsa dessa namn i Dagens Nyheter. Ni kommer inte att se dem på plakat eller målade som graffiti på husväggar. Ni kommer inte att höra demonstranter ropa dem på gator och torg.

Anledningen: alla offren var vita.

Bilden ovan visar ett av offren, den 8-årige pojken Jason Sparks.

George Floyd var en kriminell narkoman som dog under ett polisingripande. Offren för den hatiska terrorattacken i Waukesha var helt oskyldiga. Deras enda brott var att de hade fel hudfärg.

Julparadens motto var ”Comfort and Joy”. Många av deltagarna var barn. Den förvandlades till ett blodbad.

Black Lives Matter-rörelsen säger sig kämpa mot polisbrutalitet. Men när Hannah Fizer, 25, den 13 juni 2020 dödades av polisen demonstrerade ingen. Jag har googlat och kan konstatera att ingen svensk media har nämnt hennes namn. Inte ens alternativmedia. Den enda media som nämnt henne är Det Goda Samhället här den 22 juni 2020. Bristen på intresse kan inte bero på något annat än att hon var vit.

Hannah Fizier

Den 15 juli 2017 sköts en annan vit kvinna, Justine Damond, till döds av en svart polis i Minneapolis. Hon var oskyldig. Har du sett hennes namn i mainstreammedierna? Hur många känner igen hennes ansikte?

Justine Damond dödades av polismannen Mohamed Noor.

Den 24-åriga småbarnsmamman Jessica Doty Whitaker sköts i huvudet efter att ha hamnat i gräl i hemstaden Indianapolis med en grupp svarta män. Hon ska då ha yttrat ”All Lives Matter”, vilket provocerat dem.

Hon sa inte ”White Lives Matter”, utan ”All Lives Matter”. För detta mördades hon.

Jessica Doty Whitaker

Räknas inte vita liv? Nej, inte enligt den progressive och ”antirasistiske” Cambridgeprofessorn Priyamvada Gopal, som den 22 juni förra året postade en tweet med budskapet ”Vita liv räknas inte” (white lives don’t matter). Sedan dess har man funnit fler kontroversiella tweets på hennes konto, bland annat en i vilken hon uttrycker en önskan att ”skjuta vita män i knäna” (kneecap white men).

I tweeten berättar hon om hur hon varje dag måste behärska sig för att inte skjuta vita män:

”I resist urges to kneecap white men every day.”

Vad skiljer egentligen denna så kallade ”antirasism” från rasism?

Är inte denna ”antirasism” bara antivithet?

Du kan visa din uppskattning för skribenten genom att donera via swish till 0760078008 eller bli månadsgivare på Patreon

Mohamed Omar